XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vädring av limångor

Inandning av lim ånga eller andra lösningsmedel är en mycket allvarlig sak att göra. Det kan döda dig. När inhalationsmedel, inklusive lim ångor är snusas det kallas "huffing." Så snart du andas in, kan du vara på god väg till medvetslöshet eller kvävning. Ångorna sänka din andningsorganen till den grad att det kan sluta arbeta helt och hållet. Limmet påverkar också din puls och stabilitet i dina hjärtslag. Det är mycket möjligt att lida Sudden Sniffning Death Syndrome, där hjärtat slutar slå. Om du överlever, är du fortfarande skada din hjärna, dödar hjärnceller, tillsammans med benmärgen, luktsinne och hörsel.

Huffing eller Sniffing Glue

När lim eller andra typer av lösningsmedel inandning detta anses lösningsmedel missbruk, eller i lekmannatermer, sniffar lim. Lösningsmedel som är missbrukas på detta sätt inkluderar aerosoler (hårspray), tändvätska, nitriter (amylnitrit), sprayfärg, anestesigaser såsom lustgas, färger och thinner, torr rengöringsvätska och gas.

habitual Använd

Lim sniffning kan bli vanliga. Effekten är jämförbar med att dricka alkohol men inte så förutsägbar, konstaterar Sycd.co.uk. Sniffer kan uppleva ringningar i öronen, nysningar, sluddrigt tal, nedsatt syn, hallucinationer, ostadighet, dåsighet och illamående.

cancer

Några av dessa lösningsmedel innehåller cancerframkallande ämnen, så att du kan införa cancerframkallande medel direkt in i din kropp när du andas in lim.

Varför?

Människor väljer att andas lim ångor och andra lösningsmedel på grund av de hallucinogena resultat som varar en kvarts timme och orsaka personen att ange ett tillstånd av dvala. En huvudvärk är också en del av affären. De kvarstående effekter kan pågå i timmar. Om lim produkter regelbundet inandas, kan den orsaka hjärnskador samt skador på nervsystemet, levern och njurarna. Sniffning kan leda till direkt hjärtsvikt.

Förstörelse

Dessutom kan rök från lim förstöra fodret i näshålan, vilket gör det ont att andas. Du kan utveckla hudutslag, andningsproblem såsom bronkit, nedsatt koncentrationsförmåga och humörsvängningar till följd av inandning av lim.

Hur det fungerar

Lösningsmedlen fungerar direkt på nervsystemet och är en depressiv, som alkohol. De är snabbt absorberas genom lungorna och sedan flytta till andra organ, inklusive hjärnan och genom blodet. Om du vädra produkter såsom kloroform, kan detta leda till produktion av giftiga ämnen i kroppen och kan orsaka levercancer.

Att reparera en neopren skor med lim


Neopren är ett syntetiskt material som tillverkas av DuPont som har utnyttjats vid konstruktion av skor och kläder. Materialet är gummiliknande utseende och vattentät, vilket gör det till ett logiskt val för personer som deltar i vattenbaserade aktiviteter såsom dykning eller fiske. Skor gjorda av detta tyg kan bära med användning eller skadas av punkteringar eller tårar. Dessa skador kan repareras.

Förberedelser Material

Neopren skor är ofta utsatta för ett stort antal olika vatten, lera, växtliv och små organismer. Främmande föremål på skorna måste vara helt avlägsnas innan reparationsprocessen kan börja. Skräpet kan avlägsnas genom att doppa en papper eller tyg handduk i nail-polish remover eller förtunning och försiktigt gnugga området för reparationen. Överskott kemikalier kan sköljas bort, och materialet ska torka innan du använder några reparationsprodukter.

Planering reparations

Det finns två huvudtyper av reparationer som kan behövas för neopren skor. Den första typen av reparation innehåller material som har skurits eller rivas. Denna typ av reparation bör undersökas noga. Trimma bort eventuella överskjutande gängor eller sliten kanter och vik tygstyckena tillsammans så att de är i linje och så nära varandra som möjligt. Den andra typen av tår är en skölp eller hål. I detta fall bör de fransade kanterna på tyget trimmas och rengöras. Efter tyget kanterna har upprättats, bör materialet jämnas och en lagningslapp ska placeras över hålet.

reparation Adhesive

När skon är rengjorda och förberedd för reparation, bör en liten mängd uretan reparation lim jämnas över kanterna på tår. En smörkniv eller liten spackel kommer att hjälpa till utbetalning av limmet. Sprid limmet snabbt, att se till att det finns lim på toppen och botten av tår eller patch kanter utan att komprimera lagren av skon tillsammans, vilket kan påverka sko funktion.

Härdning och varningar

Skon bör tillåtas att sitta i 12 till 24 timmar efter det att lim anbringas på tillåta adhesivet att härda fullständigt. Skon kan bäras normalt så fort härdningsprocessen är fullbordad. Om limmet används på botten eller sulan av skon, kan det lämna en hal yta. Sand kan strös på ytan av bindemedlet efter att det har härdat under 20 till 30 minuter, som kommer att lägga dragkraft till det reparerade området.

Hur man tar bort Lim Off Carbon pilar


Bowhunters använder ofta pilar kol eftersom de är lätta, hållbara, starka och penetrera väl. pilar Carbon började att väcka jägare intresse i början av 1990-talet, och de blev så småningom i stor utsträckning. Ta bort lim från pilar är en vanlig metod vid åter fjädring pilar. Som att ta bort lim från glasfiber och komposit pilarna, ta bort lim från pilar kol innebär skrapning pilarna och gnugga ett lösningsmedel på dem. Efter avslutad process, kommer pilarna att vara redo för åter fletching.

Instruktioner

1 Skrapa pilarna med en slö kniv för att ta bort limmet och gamla fletching.

2 Torka den del av pilarna där fletching kommer att gå med en pappershandduk lätt fuktad med denaturerad alkohol. Fortsätt att torka pilarna tills inga synliga rester kvar.

3 Torka de nedre delarna av skovlarna som kommer att användas för att åter fletch pilarna.

Tips

 • Lätt skrapa pilarna så att du inte tar bort något kol.
 • Använder endast en liten mängd denaturerad alkohol när avtorkning pilarna.
 • Vid montering eller fletching dina pilar, inte använda smältlim, som pilar värmeskador kol.
 • Denaturerad alkohol är giftig och bör förvaras utom räckhåll för barn.
 • Rör inte området av pilarna eller vingar som har raderats med denaturerad alkohol.

Linoleumgolv limmas på golvet och när det är dags att byta ut den, kan limmet vara svårt att ta bort. Följ dessa steg för att ta bort linoleum och lim från golvet.

Instruktioner

1 Använda ett rakblad för att skära linoleum i små delar kommer att hjälpa till vid avlägsnandet av linoleum.

2 Använd händerna för att dra upp linoleum sektionerna från golvet. En del av linoleum kan inte dra upp och en del av linoleum limmet blir kvar på undergolvet.

3 Använda ett golv skrapa med ett rakblad kant att skrapa eventuellt kvarvarande linoleum och lim från golvet. Om undergolvet är trä, skrapa med träets ådring att undvika att bitar av trä. Undvik att ta urgröpningar ur en trä undergolvet genom att inte skrapa för hårt.

4 Om skrapa golvet inte avlägsnar alla linoleum lim, använd en sprayflaska att spraya golvet med varmt vatten. Låt vattnet sitta på golvet innan limmet är mjukt och skrapa den med en golvskrapa. Var försiktig när du arbetar med en trä undergolvet för att undvika att använda så mycket vatten som vattenskador uppstår.

5 Om någon linoleum bindemedel kvarstår, sand försiktigt med sandpapper. Sand med korn på en trä undergolvet.

Tips

 • Linoleumgolv från 1970-talet och tidigare kan innehålla asbest. Ta bort golv som innehåller asbest kan leda till asbest inandning - en allvarlig hälsorisk. Kontakta en professionell att ta bort golv som innehåller asbest.

Vilken typ av lim används till Fletch Pilar?


Fjädringen, konsten att fästa fjädrar eller vingar på axlarna av pilar, kräver speciellt lim med snabb limning tid och motståndskraft mot stötar. Olika lim är lämpliga för olika axelmaterial.

traditionella Arrows

pilar trä traditionellt har fjädrade med delade fjädrar, insvept och limmas på axeln med delar av senor fuktad i saliv. Tråd som i cyanoakrylat superlim gel substitut väl för den gamla metoden och presenterar en nästan äkta utseende.

speciella formler

Allmänt ändamål superlim är alltför skör för hållbara fletching. Fjädringen lim såsom Bohning Fletch-Tite Platinum ger bättre chockmotstånd och förbättrad bindning, särskilt utformade för moderna fjädring behov.

axlar

Medan vissa lim anspråk på att vara lämplig för trä, glasfiber, aluminium och kolfiber, special lim ändamål ger ofta bättre resultat. Kolfiberaxlar kräver också rengöring med speciella lösningsmedel före fletching.

limning Carbon

Carbon Express Carbon Arrow Lim är framtagen för de mest avancerade material och fungerar lika bra på aluminiumaxlar. Detta lim stelnar snabbt och minskar kläm tid till några sekunder.

Skicklighet

Fjädringen kräver särskilda jiggar och mycket praktik, med bästa resultat som härrör från ett minimum av lim och högst skicklighet. Erfarna Fletchers kan göra bra med allmänna ändamål lim, medan nybörjare se misslyckanden trots de bästa materialen.

Hur man vet Great kängor


Kängor är inte skapade lika. Beroende på var och hur du vandra, dina stövlar har olika komponenter. Viktiga aspekter av kängor inkluderar en stödjande fotled, vattentätt material och en bekväm passform. Om vandring, klättring eller vandring måste dina stövlar ger dig bra grepp och en perfekt passform under varje slitage.

Instruktioner

1 Hur man vet Great kängor

Varje vandring sko erbjuder något annat.

Bestäm vad stövlar är för. Vilken typ av vandring kommer du att göra? Kommer du bär en ryggsäck med tunga vattenflaskor? Tycker du dag eller weekendresor? Vilka villkor vill du vandra i? När du vet svaren på dessa frågor, prata med en startspecialist om vilken kängor hon rekommenderar, såsom lätta vandringsskor, vandring och backpacking stövlar eller bergsklättring stövlar. Prova på åtminstone tre olika märken innan han gick över en sko.

2 Hur man vet Great kängor

Lära sig olika snörning metoder för optimal komfort.

Tryck olika startmaterial som läder, Gore-Tex, tyg och syntetmaterial. Se vad som tilltalar dig. Undersök slitbanemönster och be återförsäljaren om skillnaderna. Om dina vandringar inkluderar grov eller brant klättring, leta efter en djup klack mönster och en stark häl broms, vilket underlättar halka. Bekräfta stövlar är vattentäta och ta reda på hur sulorna förstärks, såsom hård eller sys. Gore-tex, ett material som andas, vattentät och vindtät, är en viktig egenskap som absorberar svett snabbt, vilket gör att dina fötter för att undvika blåsor.

3 Ta dina strumpor till affären. Dra strumpor på och snöra skorna. Knyt snören korrekt och be försäljaren att visa andra knyta metoder för att hålla start tätt. Snacka om fot sängar. Ska du ersätta den ursprungliga en med något mer stödjande? Om så är fallet, placera den nya fotbädd i skon innan du går runt.

4 Prova stövlarna. Lita hur fötterna känns. Tårna ska vara fria att vicka; fötterna bör inte glida runt eller komprimeras från sidorna. Dessutom uppmärksamma volymen. Majoriteten av foten bör passa inuti den boot interiör. När du matcha volymen av en känga med foten, eliminera du blåsor och svarta tånaglar. Enligt experterna på REI, "När en bälg korrekt det ska kännas som en stor hand håller foten över vristen där skosnören är. Foten ska känna sig mycket" tyst "i bagageutrymmet när du går."

5 Testa boot. Gå runt i butiken, jogga uppför trapporna och gå ner en abrupt lutning. REI, exempelvis, har en robust "test boot" område som omfattar simulerade test fläckar. Lägg märke till om din läka glider uppför eller om fötterna glider när man går neråt. Om så är fallet, kan start vara för smal eller för hög volym. Tårna bör inte slå toebox när man går.

6 Hur man vet Great kängor

Kan du få dina pengar tillbaka eller få lagra kredit?

Du bör lämna butiken säker på din vandringskänga förmåga och komfort. Dock; Skulle något hända, är det bäst att veta att du kan gå tillbaka i bagageutrymmet. Ta reda på butikens returpolicy.

Tips

 • Ull strumpor hjälpa till att hantera fukt.
 • Ta dina stövlar bort att vädra ut fötterna under vandringen.
 • Ta bort insatserna på natten för snabbare torkning.
 • Om något känns obehagligt, kommer det bara att bli värre medan vandring. Prata inte själv i en illasittande skor.

Kalk (kalciumoxid), även känd som osläckt kalk, är en kemisk förening som härrör från kalksten. Enligt National Lime Association, är kalk den mest använda kemiska genom vikt i drickbart och industriell vattenrening.

avhärdning

Rena vatten med släckt kalk (kalciumhydroxid) avlägsnar hårdhet som orsakas av karbonatmineral. Behandling med kalkmedel icke-karbonat hårdhet --- det vill säga hårdhet till följd av icke-karbonat kalcium mineraler och magnesiumsalter.

pH-justering

Vatten och avlopp använder släckt kalk för att förbereda vatten för behandlingsprocesser genom att justera vattnets pH. För att minimera korrosion av rör och utrustning, verktyg lägga kalk för att neutralisera surt vatten.

Koagulering och flockning

Vattenreningsanläggningar lägga kalk för att optimera förutsättningarna för koagulering och flock, de processer som gör suspenderade partiklar klumpar ihop sig och lösa ut ur suspensionen.

Desinfektion

Höja vatten alkalinitet till ett pH av 10,5 till 11 genom tillsats av kalk hämmar tillväxten av bakterier och vissa virus.

Rening

Kalk avlägsnar föroreningar, såsom fluorid, järn, mangan och organiska tanniner från vatten. Av magnesium i dolomitkalk är särskilt effektiva för att avlägsna kiseldioxid från vatten. En sidoeffekt av kalken förbättrade uppmjukningsprocessen är arsenik avlägsnande, medan desinfektion med kalk tjänar också till att ta bort de flesta tungmetaller.

Best Summer kängor

Kängor ge skydd mot vassa stenar och rötter på en vandring, och är avgörande för många vandrare och backpackers som stöd för anklarna. På de hetaste sommardagar, dock kan ett par av alla läder traditionella kängor vara plågsamma för dina fötter. De bästa sommar kängor är lätta, andas och inte snåla på det skydd du behöver för att sätta i miles.

Skydda dina Toes

Kängor är utformade med en tuff sula, som oftast innehåller en plast sista för omfördelning inverkan på en vass sten. Detta tåliga, oflexibel sulan är avgörande för att skydda fötterna under långa miles och minska trötthet i fotens muskler. Ett par sommar vandrare ska vara lika skyddande och hållbara som traditionella kängor, även om den övre delen av skon är lättare och mer minimalistisk. Slutligen, är passformen för din vandringskänga avgörande för din komfort och förebyggande av blåsor; prova på flera par på din lokala outfitter att hitta en som är anpassad till formen, bredden och storleken på dina fötter.

Lätt och luftigt

För sommaren, den perfekta kängor har ett nät övre som gör att dina fötter att andas och påskyndar avdunstning av svett och vatten. Ett nät övre är mindre hållbara än en all-läderkänga, men avvägningen i komfort kan betyda skillnaden mellan en olycklig vandring och en trevlig äventyr. Om dina fötter torra och svala, kommer du minska din risk att utveckla blåsor från fuktig, uppblötta hud på fötterna. Stövlar med en vattentät liner tenderar att vara mindre andas, vilket kan göra för svettiga fötter i varma temperaturer. Överväga sannolikheten du möter våta förhållanden innan man beslutar att gå med en vattentät känga.

Hur Cook Stora Lima bönor i en lerkruka potten

Som namnet antyder, stora limabönor är överdimensionerat version av den bleka gröna baljväxter. Upp till en tum lång, de har en mild smak och krämiga, smöraktig konsistens. Lima bönor packa en näringsrik punch, liksom. En halv-cup portion ger 5 gram fibrer och 6 gram protein utan fett eller kolesterol. Förbereda dem i din långsam spis istället för att köpa konserverade sorter också gör det möjligt att styra sodiumnivåer. Limabönor är en tilltalande sida skålen, särskilt när det blandas med majs och tomater för att skapa en smakrik succotash. De kan också användas som en bas för en tillfredsställande sallad. Lägg hackade råa grönsaker och blanda med din favorit dressing för en snabb, hälsosam måltid.

Steg 1

Hur Cook Stora Lima bönor i en lerkruka potten

Sortera genom bönorna och ta bort eventuellt skräp eller trasiga bönor. Skölj bönorna genom ett durkslag under kallt, rinnande vatten.

Steg 2

Hur Cook Stora Lima bönor i en lerkruka potten

Blötlägg bönorna att minska matsmältningsbesvär och påskynda tillagningen. Placera bönor i en stor skål och täck med 3 inches av kallt vatten. Låt dem dra i rumstemperatur i minst 8 timmar.

steg 3

Hur Cook Stora Lima bönor i en lerkruka potten

Påskynda blötläggningsprocessen genom att snabbt koka bönorna först, om du har bråttom. Sätt bönorna i en stor gryta och täck med 3 inches av kallt vatten. Koka upp och låt bönorna koka i 3 minuter innan du tar bort från värmen. Täcka bönorna och tillåta dem att suga vid rumstemperatur under 1 timme.

steg 4

Hur Cook Stora Lima bönor i en lerkruka potten

Dränera bönor av deras blötläggning vatten och överföra dem till din långsam spis. Om du vill slänga i aromater till smak bönorna. Inkvarterade lök, lagerblad och hela vitlöksklyftor alla smak. Häll tillräckligt med vatten i den långsamma spis för att täcka bönor med 2 inches.

steg 5

Hur Cook Stora Lima bönor i en lerkruka potten

Täck den långsamma spis och inställd på Hög. Låt bönorna att koka i 2 timmar, eller tills de är mjuka nog för dig gilla. Krydda med salt och peppar innan servering.

tips

 • Lägg till aromater, såsom lök, vitlök och örter, till vattnet under tillagningen om du vill, men inte lägga salt eller sura ingredienser, såsom tomater, som kommer att skärpa limabönor.
 • Servera limabönor med smör och salt och peppar eller använda dem i soppor. Kombinera dem med färsk majs och gröna bönor för att göra en smakrik succotash.

Saker du behöver

 • Torkade stora limabönor
 • Durkslag
 • stor skål
 • Aromater (tillval)
 • Salt och peppar

Hur ska titta efter utförsäljning Vandringskängor


Kängor har utvecklats mycket från de tunga, dubbla welted läder mönster av 1970-talet. Moderna stövlar är ofta lättare och varmare, även bergsbestigning stövlar avsedda för klättring glaciärer och is. Medan kängor är oftast inte alltför dyrt, kan du spara pengar genom att söka ut erbjudanden på Rea stövlar från tidigare säsonger "inventering. Både stora butiker och lokala butiker har ofta slutförsäljning, och om du är i närheten av en start tillverkare, kan du ibland plocka upp erbjudanden direkt.

Instruktioner

1 Handla under sommarsäsongen för att leta efter stövlar som tilltalar dig, baserat på passform och prestanda, och begränsa dina val. Leta efter saker som fotled manschetten höjd och sömmar; högre fotled manschetter har mer stöd, men är varmare. Stövlar med mer nät eller tyg är bra för varma klimat, men sömmar gör att vatten i om bagageutrymmet har en Gore-Tex liner. Stövlar med mer läder är bäst för stöd under långa vandringar och att bära tunga bördor, men kommer att kräva mer inbrott tid innan de är bekväma, och är varmare, eftersom de inte andas liksom tyg / läderkängor.

2 Gå till en tillverkarens webbplats och se om de har en känga som liknar den som en från förra säsongen. Alternativt, i slutet av sommaren eller i höst, kontrollera tillverkarens webbplats för att se om de har aviserat en ny modell och avbryta den nuvarande. Ofta kommer en tillverkare helt enkelt uppdatera färger eller stil på en känga och lämna de väsentliga komponenterna, som konstruktion, material och tunga, ensam.

3 Handla de stora outlet-butiker på nätet som Backcountry, REI och Eastern Mountain Sports att leta efter bra erbjudanden på Rea objekt. Dessa butiker har ett brett utbud av stövlar och har ofta mer closeout inventering. De säljer också stövlar som stegjärn-kompatibla för vintern vandring och bergsklättring. Vinter kängor är antingen helt läder med isolering eller plast med en innersko.

4 Handla din lokala butik i slutet av säsongen för att se om de erbjuder slutförsäljning på slutet av säsongen inventering. Att gå till de lokala butikerna också gör att hitta en känga som passar både foten och dina behov enklare eftersom du kan prova på lättare vikt stövlar, urringade stövlar och styvare, all-läderstövlar och få en känsla för vad som kan vara bäst .