XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vad gör att vissa ser yngre ut

Livsmedel som gör att du ser yngre

Vissa livsmedel är naturligt rik på växtkemikalier och näringsämnen som kan bidra till att höja naturlig lyster och skönhet på din hud. Som ni ålder, kan skador från saker som luftföroreningar gör din hud sag, förlorar sin ton och bildar rynkor. Ändra din kost för att införliva några av dessa naturliga antiaging livsmedel kan hjälpa till att reparera huden inifrån och ut.

Gojibär

Gojibär innehåller ett brett spektrum av växtkemikalier och antioxidanter som har antiaging egenskaper, skriver kirurg Allison Tannis, MS, författare till "Feed din hud, svälta rynkor." Dessa inkluderar karoten, polysackarider och zeaxantin, allt som kan bidra till att bekämpa uppkomsten av rynkor genom att minska skador orsakade av fria radikaler i kroppen. Dr. Tannis skriver att bär främsta fördel är dess förmåga att stimulera produktionen av kollagen, vilket kan bidra till att strama upp och fylla ut huden.

Fullkorn

Fullkorn är en övre dietary källa av coenzym Q10, också känt som Q10, enligt University of Maryland Medical Center. Q10 hjälper till med korrekt hudcell funktion och kan förbättra den allmänna hudens hälsa. Centret säger också att det fungerar som en potent antioxidant för att begränsa den skada som orsakas av solens ultravioletta strålar och miljögifter som tobaksrök, som alla är huvudfaktorer i rynkbildning och dålig hudfärg.

Kiwi

Den kiwifrukt kan vara liten, men det rymmer en stor punch. Dr. Tannis säger en enda kopp frukt ger dig nästan tre gånger din rekommenderade dagliga intaget av vitamin C, mycket mer än vad som kan hittas i apelsiner. Hon rapporterar att äta kiwi kan fördubbla din hudens kollagen för gradvis hudföryngring.

Spenat

Spenat är hög i många näringsämnen, men den har potenta nivåer av vitamin E och karotenoider. Båda bidra till att främja god hudens hälsa och minska tillväxten av rynkor och liknande skador orsakade av solen, enligt University of California-Berkeley.

Grönt te

Bryggt grönt te har höga nivåer av fytokemikalier. Te kan hjälpa till med många hälso sjukdomar, inklusive skydd mot fotoåldring symptom som åldersfläckar och missfärgning av huden, enligt University of Maryland Medical Center.

Kan vitaminer göra din hud ser yngre?

Din hud är den största organ i kroppen och även den mest märkbara. Förbättra din hud hälsa gör att det ser yngre och förhindrar tillstånd som sträcker sig från torr hud till hudcancer. Att äta en näringsrik kost rik på vissa vitaminer ökar hudens skönhet inifrån och ut. Om du inte får tillräckligt med vitaminer från din kost, kan du ta tillskott och använda krämer som innehåller vitaminer för att göra din hud ser yngre ut.

vitamin E

Den antioxidanten vitamin E bekämpar effekterna av föroreningar, sol och åldrande på kroppen. Vitamin E skyddar huden från skadliga delar av miljön, bevara sin elasticitet och förhindra torkning, rynkor och åldersfläckar. Gröna bladgrönsaker, avokado, fullkornsprodukter, vegetabiliska oljor och nötter är rika på vitamin E. Vitamin E kan också gynna din hud när de appliceras lokalt. Kräm med vitamin E kan minska uppkomsten av rynkor, enligt University of Maryland Medical Center.

vitamin A

Vitamin A ger huden höjande fördelar som håller huden ser frisk och ungdomlig. Vitamin A främjar hudens tillväxt och reparation efter skador från förhållanden såsom solexponering. Brist på vitamin A i kosten kan göra huden torr och åldrad ser. Livsmedel rika på vitamin A inkluderar morötter, mjölk, ägg, lever, persikor, papaya, sötpotatis och mango. Krämer med former av vitamin A som retinol eller retinoider motverka effekterna av solexponering på huden, minska fina linjer och ersätta förlorade näringsämnen.

C-vitamin

C-vitamin är en annan antioxidant som bekämpar hud-skadliga element från din omgivning. C-vitamin hjälper kroppen att bygga kollagen i huden celler, som håller huden smidig och ungdomlig. Du kan inta C-vitamin från citrusfrukter som apelsiner och grapefrukt, samt bär, tomater, paprika, kiwi, broccoli och spenat. C-vitamin kan förbättra hudens kondition när de appliceras i krämer också, eftersom det hjälper hudens immunförsvar i kampen mot effekterna av solen, enligt University of Maryland Medical Center.

vitamin K

Vitamin K i en vanlig ingrediens i anti-aging hudkrämer. Vitamin K har inte bevisats att förbättra din hud från att konsumera den, men i aktuell form, kan det hjälpa dig att se yngre. Vitamin K kan sannolikt förbättra tydligheten i huden och minska fläckar eller blåmärken när de appliceras lokalt, enligt American Cancer Society. Det krävs dock avgörande forskning, råder samhället. Vitamin K visas i ögat krämer för att förbättra utseendet på huden runt ögonen.

Begreppet "ser yngre" är oftast förknippas med kvinnor, men det finns gott om män som vill vidta åtgärder för att dölja effekterna av åldrande. Oavsett om du försöker att se bättre arbete, imponera på en dam eller må bättre om dig själv, kan enkla förändringar i din dagliga rutin hjälpa dig att se och känna yngre. Genom att ta den grå ur håret, rynkor från huden eller pounds bort din kropp, kan du ta år av ditt utseende.

Sätt för Män att se yngre

Steg 1

Ät mer frukt och grönsaker. Många män får inte de rekommenderade dagliga portioner av dessa viktiga frukt grupper, som har antioxidanter för att göra huden ser ung. Äta fisk och livsmedel som innehåller mycket omega-3 fettsyror hjälper till att hålla huden ser frisk.

Steg 2

Använda en daglig fuktighetskräm samt en kräm med retinol, vitamin C och vitamin E. Torr hud leder till rynkor och linjer, men dessa produkter hjälper till att hålla huden återfuktad. Också använda solskyddskräm på regelbunden basis, som huden skadas av solen varje gång det utsätts för.

steg 3

Bleka tänderna. Med hjälp av blekning tandkräm eller remsor som finns på de flesta droghandel kan bleka tänderna med några nyanser, som kan ta år av ditt utseende. För en mer drastisk, om än dyrare förändring, kan du få faner för perfekt vita, raka tänder.

steg 4

Sluta din destruktiva vanor, särskilt röka cigaretter. Rökning skadar din hud, tänder och kropp, och sluta är ett enkelt sätt att hjälpa till att stoppa åldrandet snabbare.

steg 5

Hitta en hårfärg som ser bra ut på dig. Att ha en fullständig chef för grått hår vid en ung ålder gör att du ser mycket äldre än du är bara att bli av grått hår kommer att ta år bort av ditt utseende. Du kommer att vilja stanna inom ett par nyanser av din naturliga färg, som subtila förändringar oftast ser bäst på män.

tips

 • Har en positiv syn på hur man ser. Förtroende för din ungdomligt utseende kommer att ge intryck av att du ser yngre ut än du faktiskt gör.
Hur att hålla huden ser yngre

Många produkter lovar att förhindra för tidigt åldrande av huden eller minska uppkomsten av skador som har uppkommit. Ditt svar på dessa terapier beror på genetik, ålder, hudtyp och andra faktorer som du kan göra mycket för att ändra. Men fortsätter forskningen för att indikera att du kan hålla din hud ser yngre längre genom att släppa några dåliga vanor och välja rätt hudvårdsprodukter.

Steg 1

Sluta röka eller inte startar. Dermatologer notera att biokemiska förändringar i kroppen i samband med rökning påskynda åldrandet, enligt American Academy of Dermatology s AgingSkinNet hemsida. Röka 10 cigaretter om dagen i 10 år ökar risken för att utveckla djupt rynkig hud, minskar hudfärg och leder till missfärgning av huden. Sluta röka kan eliminera dessa risker eller minska redan synliga tecken på åldrande orsakas av rökning.

Steg 2

Vidta åtgärder för att undvika solskador. Applicera solskydd frikostigt innan du går utanför. Begränsa eller undvika solen från 10:00 till 16:00 eftersom solens strålar är som starkast under den tiden. Använd skyddskläder såsom vidbrättade hattar och använda solglasögon regelbundet för att förhindra att skelning som kan leda till rynkor i hörnen av dina ögon. Effekterna av solskador inkluderar åldersfläckar, ådernät, läder hud, fläckiga missfärgning, rynkor, vårtliknande fläckar och hudcancer.

steg 3

Ändra din sovställning. Sova med ansiktet tryckt mot en kudde kan leda till rynkor eller sömn linjer, enligt AgingSkinNet webbplats. Om du sover på din sida, sömn linjer normalt utvecklas på kinderna eller hakan. Om du sover med ansiktet pressas till en kudde, sömn linjer utvecklas på din panna. Om du sover på rygg, är du inte benägna att utveckla sömn linjer.

steg 4

Applicera produkter som reparerar skador på natten. Ingredienserna i många lotioner eller krämer som är avsedda att reparera huden, såsom antioxidanter, blir inaktiva eller orsaka irritation med solexponering. Over-the-counter produkter som hjälper reparera solskador eller minska tecken på åldrande innefattar sådana som innehåller koppar peptider, retinol och coenzym Q10, enligt University of Maryland Medical Center.

steg 5

Rengör ansiktet försiktigt två gånger om dagen med ett rengöringsmedel avsedd för din hudtyp. Slip skurar och alfa hydroxisyror exfolierar döda hudceller. Denna process främjar nya hud celltillväxt och återkommande användning av dessa produkter kan minska uppkomsten av åldrande. Följ anvisningarna noga, men eftersom exfoliering kan irritera huden. Dermatologer rekommenderar att du undviker ansikts scrubs som innehåller krossade aprikoskärnor eller valnötsskal, eftersom de kan repa huden på en mikroskopisk nivå.

steg 6

Återfukta regelbundet och applicera produkten när huden är fuktig. Många moisturizers innehåller ingredienser såsom kollagen och keratin, som lämnar en film av protein som tillfälligt sträcker huden, minska uppkomsten av fina linjer. Kontrollera etiketten på fuktighetskräm för alla ingredienser som kan orsaka solkänslighet och följa varningar om användningen.

steg 7

Försök med en annan produkt om ditt första val orsakar betydande irritation eller producerar mindre än optimala resultat. Att hitta en effektiv hudvård kan ta lite experimenterande. Även produkter beröm av dina vänner kanske inte fungerar lika bra på din hud. Tappa inte modet. Ditt nästa köp skulle vara perfekt för dig.

varningar

 • Undvik produkter som lovar att ta årtionden av ditt utseende eller på annat sätt göra anspråk för bra för att vara sant.

tips

 • Besök en hudläkare för rekommendationer om ett omfattande hudvård. Dermatologer har alternativ för att behandla befintlig skada eller kan föreslå produkter som bidrar till att förhindra för tidigt åldrande om din over-the-counter behandling inte ger tillfredsställande resultat.
Varför jag ser yngre ut än min ålder?

Om du undersöker en grupp människor, du sannolikt kommer att se en hel del variation om hur varje person ser ut, brudgummar sig, presenterar sig själv, klänningar och handlingar. Alla dessa faktorer bidrar till en persons upplevda ålder, eller hur ung eller gammal han visas för andra. Andra faktorer spelar en roll också, såsom graden av hudskador och rynkor och mängden grått hår eller ärftlig gallring eller skallighet. De som ser yngre ut än sin ålder brukar visa färre tecken på åldrande och presenterar sig i en yngre sätt än andra.

Genetik

Din genetiska bakgrunden påverkar hur unga eller gamla du tittar på en viss ålder. Det naturliga åldrandet, som börjar på 20-talet, gör att vissa människor att gråna i 20-årsåldern och andra i 40-årsåldern, enligt American Academy of Dermatology. Det naturliga åldrandet kallas inneboende åldrande, eller inre åldrande. Orsakas av en avmattning av cellreproduktion, orsakar naturligt åldrande rynkor, grå hår, slapp hud, håravfall, överdriven hårväxt och alla andra symptom i samband med åldrande. Om du har en långsammare genetisk klocka, kommer du ser yngre ut än andra människor i din ålder.

Skada

En annan form av åldrandet kallas yttre eller extern åldrande. Denna form av åldrande orsakas av yttre faktorer och kan styras. Andra faktorer som bidrar till yttre åldrande inbegriper att röka, ansikte sova, alkohol- och droganvändning, sjukdomar och allvar. Huden ser yngre ut i frånvaro av dessa faktorer.

Hudvård

Människor som tar hand om sin hud med en daglig hudvård rutin ser ofta yngre än sina icke-samvetsgranna motsvarigheter. Förutom hudvård, vissa kosmetiska behandlingar såsom kemisk peeling, microdermabrasion, laserterapi, ansiktslyftning, Botox och kollagen injektioner resulterar i yngre hy. Solskador står för merparten av hudskador och hudens åldrande, enligt Medline Plus. Undvika solen och använda solskyddsmedel håller huden yngre ut. American Academy of Dermatology rekommenderar att du använder en solkräm med brett spektrum skydd och en solskyddsfaktor (SPF) på 30 eller högre.

Grått hår

Hår blir grått på grund av ansamling av väteperoxid i hårsäckarna, enligt en rapport som publicerades i februari 2009 frågan om "Federation of American Societies för experimentell biologi tidning." Uppbyggnaden sker med tiden på grund av slitage av follikeln och blockerar produktionen av melanin, som är ansvarig för hårfärg.

Gråa hår framsteg uppfattas ålder avsevärt. Människor som färga sitt hår hela eller smälter bort sina gråa hår med färg tjänster verkar yngre än de med grånande hår.

överväganden

Vikt, hälsa och vitalitet påverkar också hur gammal en person ser. Om du är aktiv, energisk och friska, kommer du verkar yngre än din ålder. Hållning spelar också en viktig roll, liksom kroppsvikt och muskeltonus. Kläder, frisyr, makeup och personlighet spelar också en roll.

Hur man ser yngre på 60

Ålder är bara ett nummer, det är verkligen sant. Men om du är förbi medelåldern, kanske du känner dig ner om din ålder. Du kan fortfarande se yngre och ser fantastiskt när du har klev genom dörren som öppnades på 60-årsdag. Så överväldigande som det kan verka, det är helt enkelt en fråga om att förstå hur man klär sig, beväpna dig med produkter som är bäst för att minska åldrandets effekter och ta väl hand om din kropp. Amp upp dina kunskaper, och snart kommer du att må bra om din ålder och hur du ser ut.

Face The Mirror

Steg 1

Undvik ansiktspuder, som tenderar att bosätta sig i linjer och rynkor och rita faktiskt mer uppmärksamhet åt dessa tecken på åldrande. Eftersom äldre hud inte producerar extra glans, du förmodligen inte behöver använda pulver alls. Om du försöker att täcka en fläck, kan både män och kvinnor gynnas av en pinne stiftelse. Välj en färg nära din naturliga hudfärg. Använd en liten, spetsig borste att upptäcka ansöka, och sedan klappa med fingrarna för att blanda.

Steg 2

Minska rynkor med retinol kräm eller vätska. Retinol är en vitamin A derivat som höjer produktionen av kollagen och normaliserar cellförnyelse - som alla kommer att bidra till att förhindra tråkig, fläckiga hud som kan uppstå som män och kvinnor ålder. Retinol kan hittas i over-the-counter produkter på apoteket, eller så kan du få ett recept för starkare retinol produkter från en hudläkare. Applicera varannan natt och arbeta upp till varje natt för bästa effekt, men tillämpas med en lätt beröring. Avsluta med en fuktighetskräm när retinol grädde har absorberats. Använd inte retinol om du har rosacea eller eksem.

steg 3

Lysa dina ögon. Män kan använda en ögonkräm - inte en lotion - att återfukta huden runt ögonen, hjälpa dessa känsliga områden vara mindre pösiga på morgonen. Kvinnor kan använda en ögonkräm, följt av en medel mörk nyans av ögonskugga i sidled "V" form som kommer att skapa effekten av att lyfta locken. Makeup expert Bobbi Brown föreslår att applicera skugga till övre utanför hörnet av dina ögon, sedan sopa inåt och nedåt mot veck med applikatorn. Borsten från utsidan lägre ögonvrån tillbaka upp till globlinjen. Linje ögonen genom att försiktigt dra en kajalpenna över rötter i de övre fransarna. Smutsar ned linje med fingret för att lägga till mer djup, eller använd fodret pad på den motsatta änden av eyeliner pinne.

steg 4

Plocka bort herrelösa ögonbryn hår för att uppnå en polerad look. Var noga med att inte över plocka - ditt hår tillväxt ändras när du ålder, och håret kan inte växa tillbaka som det en gång gjorde. Både män och kvinnor bör täcka grått panna hår med en panna pulver eller panna mascara i motsats till plockning grått ut. Välj en färg i skuggan av din naturliga hårfärg.

steg 5

Färg dina läppar. Kvinnor bör välja mjuka toner, såsom bär eller ros, för att återställa naturliga läppfärg. Avsluta med lite glans för att lägga till fyllig, och spåra med en tydlig lipliner att återställa den naturliga läpplinjen. Män behöver inte en färg eller liner för att se yngre; de ska reparera torra, spruckna läppar med en vaselin kräm för att återfukta dem och hålla dem ser ungdomlig.

steg 6

Bleka tänderna. Gult, färgade eller grådaskig tänder kan lägga år till framträdanden av både män och kvinnor. Kvitta detta, kombinera bakpulver med en eller två droppar av väteperoxid. Borsta formel på tänderna, låt det sitta i en till två minuter innan sköljning - inte svälja. Män och kvinnor kan köpa at-home vitare kit, som vita remsor, eller vitare tandkräm att lysa upp tänderna. Om du har mycket färgade och gula tänder, prata med din tandläkare om professionella blekning alternativ.

Ljusare och Protect

Steg 1

Tillämpa solskyddsmedel varje morgon och under hela dagen. Solskyddsmedel skyddar mot skadliga UVA och UVB-strålar, som inte bara ökar risken för cancer, men kan orsaka för tidigt åldrande hos män och kvinnor. Solskyddsmedel bör användas oavsett väder, eftersom dessa strålar kan bryta igenom molnen. Använd en solkräm med en solskyddsfaktor på 30 eller högre.

Steg 2

Drick mer vatten. Sex till åtta glas per dag kommer att hjälpa huden hos både män och kvinnor stannar elastisk och ser mer levande, samt off-set uppkomsten av rynkor.

steg 3

Polera naglarna. Kvinnor får tillämpa en ren rock eller en ljusrosa att avleda uppmärksamheten från åldersfläckar och göra händerna verkar yngre och naglar mindre sköra. Män kan polera naglarna med en klarlack av polska för samma, subtil effekt.

Försköna din kropp

Steg 1

Träna regelbundet. Tyngdlyftning motverkar en avtagande ämnesomsättning och bränner extra kalorier per dag. Cardio kommer att hålla ditt hjärta friskt och ger dig mer energi. Yoga förbättrar hållning och motverka effekterna av vajade ryggar genom kärn förstärkning. Motion ger också män och kvinnor med mer strålande hud, vilket gör att du kan framstå som mindre trött och nedgångna. Följ en regim som kombinerar cardio med styrketräning och yoga. Till exempel kan du skulptera i 20 minuter, gör cardio i 30 minuter och göra yoga i 10 minuter - eller variera din träning dag. Investera i ett par möten med en personlig tränare på ditt lokala gym för att få en träning som passar dina behov och hålla dig arbeta på ett säkert sätt.

Steg 2

Skräddarsy dina kläder. Varje person har en stil som höjer sin komfort och förtroende nivå - och mer säker på att du är, ju yngre man naturligtvis titta. Perfekt denna stil med en garderob av välsittande och skräddarsydda kläder; kläder som är för hårt eller slappa och baggy automatiskt packa år på ditt utseende. Inte retirera bakom en ridå av intetsägande och oformliga kläder; utforska din stil alternativ genom tidningar och stil visar - du kan bli förvånad över hur många olika stilar tilltalar dig nu att du har det förtroende som kommer med livserfarenhet.

steg 3

Äta hälsosamt. Livsmedel som är rika på antioxidanter bekämpa effekterna av åldrande och bidra till att förebygga sjukdom. Antioxidant-rika livsmedel innehålla frukt och grönsaker - som lök, broccoli, äpplen, röda druvor, och bär - liksom måttliga mängder mörk choklad, rött vin och grönt te. Hälsosamma fetter, särskilt omega-3, förnya hudceller för att hålla dem ung och fuktig. Valnötter och lax är rika på omega-3 fetter, som är ägg, spannmål, yoghurt och ost och mjölk som är berikade med DHA - en typ av omega-3. Klipp ut oljig, fet mat, vilket kan leda till hälsoproblem och utlöser fetma, och stoppa överdrivet drickande och rökning - båda har visat sig öka risken för cancer och sjukdomar, och de intensifiera effekterna av åldrande.

Hurra för hår

Steg 1

Få håret klippt. För kvinnor, kommer axellångt eller kortare hår gör att du ser mer ungdomlig än långt hår, som har en tendens att uppmärksamma någon annan del av ansiktet som kan förlänga eller hängande nedåt. Lager lägga fyllighet och studsar, och smällar kommer att dölja panna rynkor och avleda uppmärksamheten från kråkfötter. Om du har ett runt ansikte, välja lager stripor som berör dina ögonbryn. Square ansikten bör välja för långa, sida sopade lugg och långa ansikten bör gå för en fullständig, trubbig smäll som träffar ovanför ögonbrynen. För män kan välpreparerade hår omedelbart få dig att se mer ungdomlig. Få regelbundna trim, särskilt om du har gallring hår, kan så länge glesa hår vara särskilt åldrande. Om du har ansiktshår, hålla det snyggt. Om du har slitna samma frisyr under de senaste 10 eller fler år, överväga att tala med din frisör om en uppdaterad look, som också kan uppdatera ditt utseende.

Steg 2

Täck - eller äger! - Dina grå. Du kan välja att helt täcka över dina gråa professionellt, eller så kan du göra det själv med en at-home kit. Satsa på en nyans mörkare än din naturliga färg för att inte framhäva dina grå med en ljusare nyans. Vissa män och kvinnor kan välja att behålla sina grå, silver eller vitt hår. Enligt Lisa Chiccine, en professionell frisör i New York City "grått eller vitt hår tenderar att se bäst med rosa, oliv, och mörka hy. Om du sälg eller mycket blek, kommer du förmodligen se urtvättade och bör överväga höjdpunkter eller lowlights. " Du kan väva in höjdpunkter eller lowlights med grått hår att lysa upp och berika den ursprungliga färgen samtidigt hålla smakfulla grå. En vegetabilisk färg eller en halvpermanent glasyr färgar grått hår, så att när den konstgjorda färg börjar blekna, kommer din root linjen inte visas. Använd en gång i veckan inpackning för att lugna och återfukta wiry grått, och tillsätt två droppar apelsin eterisk olja eller grapefrukt eterisk olja i din balsam för att låsa i glans. Detta är särskilt effektivt direkt efter att du färga håret.

steg 3

Smickra dina grå med rätt nyanser. Om du väljer att behålla dina grå, kan du undvika att se urblekta genom att klä sig i varma och ljusa färger. Par neutrala - vita och svarta - med en pop av färg, såsom en klarröd tröja eller fet gul juvelhalsband. Undvik åldrandets effekter av bleka pasteller, som mintgrön och citrongult. När du väljer nyanser av blått och brunt, plocka djup, mörka färger - chokladbrun och kungsblå - att kontrastera med och smickra din hårfärg.

steg 4

Äta för näringsrik hår. Det är inte bara kroppen som kan dra nytta av sunda kostvanor. Vissa livsmedel kan bidra till att skapa mer glänsande lås. Äta livsmedel som är rika på biotin, - en B-vitamin som är viktigt för hårväxt och hårbotten hälsa - som ägg, vissa typer av nötter, vetekli, lax, avokado och mager ost. Införliva mer spenat till din diet - som är rik på folat och järn - att hjälpa röda blodkroppar transporterar syre; detta kan förhindra håravfall. Linser är en källa för järn-rika protein, vilket är nödvändigt för celltillväxt - inklusive hårceller. C-vitamin rika livsmedel - paprika, apelsiner, broccoli - hjälper till att förhindra torra, dela hår; Vitamin-A rika livsmedel - sötpotatis, butternut squash, morötter - kommer att förhindra torrt, livlöst hår.

Erfarenheterna av livet är ofta återspeglas i ansiktet. Veck, väskor och, naturligtvis, rynkor göra flera framträdanden som du ålder. Blir äldre är inte det enda som åldras ditt ansikte. För mycket sol och rökning är bland de faktorer som för tidigt åldras huden. Medan vissa tillgripa plastikkirurgi för att få tillbaka ett ungdomligt utseende, kan du också ta en del mindre drastiska åtgärder genom att ändra din kost, livsstil och hudvårdsrutin.

Steg 1

Massera en bra fuktkräm i ansiktet dagligen. Välj en ansiktskräm hög i naturliga oljor. Scoop ca 1 msk. av produkten ut ur behållaren. Använd två fingrar för att massera in i ansiktet, med noggrann uppmärksamhet på den under ögonen området och eventuella torra fläckar.

Steg 2

Håll ditt blodtryck lågt. Högt blodtryck kan orsaka för tidigt åldrande.

steg 3

Ät färsk frukt och grönsaker, hoppa över skräpmat och koncentrera sig på hälsosam kost med betoning på rå, näringsrika livsmedel.

steg 4

Konsumera "bra" fetter som innehåller omega-3 fettsyror. Livsmedel som innehåller mycket omega-3 inkluderar lax, nötter, kiwi och nongreen grönsaker.

steg 5

Använd solskyddskräm när du är ute. Du måste komma ut minst 10 minuter om dagen för att få fördelarna med D-vitamin för huden, men du måste skydda den. Välj en produkt som innehåller en fuktighetskräm samt en hög SPF (solskyddsfaktor).

steg 6

Sova minst åtta timmar per natt. Resten är det bästa sättet att uppdatera ditt ansikte. Håll en regelbunden läggdags, och inte delta i någon fysiskt eller psykiskt beskatta aktivitet innan sängen.

steg 7

Minska stressen för att göra ditt ansikte verkar avslappnad och ungdomlig. Föra en dagbok för att hjälpa dig att identifiera de mest stressande aspekter av ditt liv, och sedan brainstorma vad du kan göra för att minska dem. Ta dig tid varje dag för att slappna av för att rensa ditt sinne och lugna dig själv. Se en terapeut om din stressnivå är hög.

steg 8

Bär lätt makeup som kompletterar din hud. Använd neutrala och matt nyanser i stället för ljusa, blanka kosmetika som kan göra att du ser äldre. Ta bort all makeup i slutet av dagen.

tips

 • Betala på spa ansikts när du har pengar att spendera. Låt proffsen behandla ditt ansikte till vitaliserande behandlingar.
 • Använd en "rynka" kräm som innehåller den kemiska retinol A. Dessa produkter kan bidra till att minska rynkor som åldras utseendet på ditt ansikte.

Saker du behöver

 • Moisturizer
Vad barn vill att deras föräldrar visste

Dina barn har interna liv och tankar de verkligen vill att du ska veta om. Ibland dessa tankar oroar dem. Dina barn kan tro att, om du visste vad de tyckte om eller trodde, kanske du blir arg på dem. Eftersom de lär fortfarande om detta stora, underbara och ibland fruktad värld, kan de befarar att deras tankar är konstigt. Oavsett deras ålder, kan verbala barn uttrycka sig, så spendera lite tid med dem.

Ålder 2-5

Ditt barn och förskolebarn är verkligen entusiastiska över världen omkring dem. Allt är nytt för dem och de vill veta så mycket som de kan - om sol, regn, moln, syrsor, fåglar, TV, dator, broccoli, mjölk, kakor, hundar, katter, kor, hästar. Med andra ord, dina barn vill att du ska veta att de verkligen har ett behov av att bombardera dig med "varför, hur och vad?" Frågor. Barn i denna åldersgrupp vill lära sig allt nu, i dag, för i morgon är inte snart nog. Dina barn kommer också att börja imitera allt du säger. De vill också att du ska veta att de kan göra små beslut alldeles själva.

Ålder 5-8

Dina barn är nu i skolan, och deras möjligheter till lärande har just öppnat upp. Barn på dagis är mycket glada över att gå i skolan som sina äldre syskon, men de är också rädda. De vill att du ska veta att de är också förvirrad om att vara rädd - särskilt eftersom de har ansvar de har för att vänja sig vid. Dina barn i hemlighet vill du sätta gränser för dem - de känner sig säkrare på detta sätt. Även om ditt barn är nu i skolan, de fortfarande tänker i första hand om sig själva. När du hör din dotter tala om hennes bästa vän och hennes största fiende, hon vill att du ska veta att hon försöker att smälta in med resten av barnen i sin klass, så låt henne klassificera dessa barn. Hon försöker förstå varför vissa regler har ställts in, så hon kommer att skvallra på sina syskon och hennes klasskamrater.

Ålder 8 till 12

Det är där liv med dina barn verkligen blir intressant. Börjar vid ca 8 års ålder, är ditt barn kommer att börja försöka på sin självständighet. Han vill att du ska veta att han kommer att trotsa dig ibland, men bara för att han försöker att bli oberoende av dig. Inte backa. När han inte lyder dig eller pratar tillbaka, disciplin honom kärleksfullt och konsekvent. Han vill veta att du fortfarande kommer att vara "föräldraenheten." Som din 8- till 12-åriga blir bekväm med nya ansvarsområden, kanske han vill börja ta på ännu större ansvar, såsom att sätta sin larm klocka på morgonen, eller hålla reda på hemuppgifter. Steg tillbaka och övervaka när han gör det, mamma och pappa. Om han gör misstag, låt honom lära av dem.

Ålder 12-18

Du kan känna som om du bara har angett ett minfält. Till exempel, har din tonåriga dotter, som sade bara går pojkar var "äckligt" nu krossar på pojkar i hennes mitten skolklasser. Du kanske har hörde din unga unga son säger att en flicka i skolan är "varm". Din pre-teen och unga tonårs barn vill att du ska veta att, ja, de är intresserade av det motsatta könet. De är nyfiken på kyssar och sex. Dina tonåringar kommer att bli kär, och deras känslor kommer att vara intensiv. De vill att du ska veta att upp-och nedgångar i teen relationer både retar och skrämmer dem. Dina barn har hört talas om teen dating violence. De vill att du ska veta att de ser detta som ett problem. Om de upplever dating violence, kommer de att vända sig till en vän för att få hjälp. De kanske inte vill låta dig veta om relationsproblem, så hålla kommunikationslinjerna öppna. Låt dem veta våld är fel och du är där för att hjälpa dem, utan att döma dem.

Hur man gör händer ser yngre

Om du vill ta reda på en persons verkliga ålder, titta på sina händer. Om du ser fina linjer, mörka fläckar och veiny hud, dessa är tre kontrollampa tecken på åldrande. För att göra dina händer ser yngre, behöver du en steg-för-steg-diet för att behandla, rehydrera och skyddar huden. Genom att följa en effektiv hud höjande regimen, kan du göra dina händer verkar smidig och ungdomlig och hålla människor runt omkring dig gissa hur gammal du verkligen är.

Steg 1

Håll dina händer ständigt återfuktad. Applicera fuktighetskräm så fort du kommer ut från duschen och efter varje gång du tvättar händerna för att fånga fukt mot huden.

Steg 2

Applicera solskydd religiöst. Huden på händerna är ännu tunnare än huden i ansiktet och tan och visa fotoskador precis som ditt ansikte kommer. Håll ett par tunna bomullshandskar i bilen och bära dem när du kör sedan dina händer är ofta i direkt solljus när de vilar på ratten.

steg 3

Använd samma blekning krämer och agenter som du använder på ditt ansikte eftersom rättvisa, opåverkad händer ser yngre ut. Välj krämer som innehåller hydrokinon att bleka fräknar och bleknar solskador.

steg 4

Damm ryggen på händerna lätt med belysande kroppen rouge eller en subtil kropp glitter. Du ska ge huden en lysande utseende typiskt för frisk ung hud.

steg 5

Applicera vaselin på huden på dina händer på natten och dra bomullshandskar på över gelé. När du vaknar på morgonen händerna ska se slät och blank.

tips

 • Tvätta händerna med mild tvål och vatten istället för att använda alkoholbaserade rengöringsmedel, som kan torka ut huden och göra rynkor mer framträdande.

Saker du behöver

 • Moisturizer
 • Vaselin
 • trasa handskar
 • blekningskräm
 • solskyddsmedel
 • Upplysande rouge eller kropp glitter
Hur man ser yngre på 50

Kanske det viktigaste att tänka på i kampen mot tiden är att ålder är verkligen bara en siffra. Femtio är knappast ålderdom, och om att nå denna milstolpe inte stör dig, är chansen att andra kommer inte bli störd av det heller. Skratta, ha kul, delta i aktiviteter som du tycker om och låt inte några meningslösa varv kalendern beröva dig din vitalitet och ande. Och medan du gör allt detta, beväpna dig med några nya tips och tricks för att hålla dig ser så ungdomlig som du känner så ingenting avslöjar din verkliga ålder, men du - och bara om du vill.

Steg 1

Besök din stylist. Lägga lager på håret tillför studs och volym, och en bra kolorist kan lägga till höjdpunkter som motverkar alla mörka fläckar, rosacea eller totalt mörkare hud som ibland åtföljer åldrandet. Bangs är också en stor vapen i Jobs arsenal, särskilt när sidan sopade, eftersom de täcker pannan rynkor samtidigt uppmärksamma uppåt och bort från hängande käke linjer och lös nackskinnet. De maskerar även håravfall. Se till att du undviker en mittdel, som ser allvarlig och tillägger år snarare än att ta bort dem.

Steg 2

Få uppmätts för en behå. De flesta kvinnor bär fel bh storlek, och som du ålder, lämnar fel passform du slapp fram och utbuktande i ryggen om bandet är för hårt. Iklädd en hög kvalitet behå i rätt storlek ger dig en hiss, både bokstavligt och bildligt, och gör dig och flickorna ser yngre ut.

steg 3

Turnera din garderob och donera sjaskig bitar. Med undantag för kostymer som du kan behöva, bryta upp matchade uppsättningar och bära dem som separerar. Par svart med marinblå eller brun, dikesnylonstrumpor och strumpbyxor till förmån för bara ben och inte vara rädd för att para ihop jeans med klackar och en fin topp. Gå vidare och ha vit på vintern, svart på sommaren och flera utskrifter tillsammans, så länge de överensstämmer i tonen. Kom ihåg att prova kläder och objektivt se till att de är väl anpassade för att smickra din nuvarande form, och klänning ålder lämpligt. Mini-kjolar och kala midriffs kommer få dig att se äldre och som om du försöker för hårt, även om dina ben och mage fortfarande ser lika häftigt som de gjorde när du var 25.

steg 4

Starta en ny hudvårdsrutin. Tvätta ansiktet, haka och hals med en icke-skummande rengöringsmedel dagligen och exfoliera med en alpha hydroxy syra. Fukta dagligen med en fuktighetskräm rika på antioxidanter såsom koenzym Q10, vitamin C och alpha lipoic acid. Fuktighetskräm bör också innehålla sheasmör eller annan kraftfull hydra samt solskydd. Om du röker, sluta. Cigarettrök minskar hudens blodkärl och skadar kollagen din hud behöver för att behålla sin elasticitet och lyster. Om du märker slapp hud, lägga till en peptid och retinol innehållande uppstramande serum till din rutin också.

steg 5

Ät en hälsosam kost. Stapla din tallrik full av mörka, gröna bladgrönsaker samt valnötter, blåbär och jordgubbar. Upp ditt intag av livsmedel som är rika på kalcium och D-vitamin också. En Mediterranean diet full av frukt, grönsaker, fullkorn, olivolja och - kanske bäst av allt - vin, kommer att hjälpa dig att leva längre, må bättre och ser friskare. Ta vitamin B12 tillskott, eller öka ditt intag av vitamin naturligt med fisk och kött.

varningar

 • Mayo Clinic varnar för att anti-aging produkter som gör anspråk som låter för bra för att vara sant, förmodligen är.

Saker du behöver

 • nya bh
 • Icke-skummande ansiktsrengöring
 • exfoliant
 • Moisturizer med solkräm