XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vad är normal puls

Vad är en normal puls för de äldre?


Din hälsa leverantör är intresserade av dina vitala: temperatur, puls, andningsfrekvens och blodtryck. Din puls ger en bild av din hälsa och kondition. Den visar hur snabbt ditt hjärta slår, styrkan i varje slag och om din rytm är regelbundet eller sporadiskt. Eftersom hjärtat är pumpen som cirkulerar blod i hela kroppen, och blodet transporterar syre nödvändig för livet, är denna viktiga information.

Vad är en puls?

Din puls är den kraftiga ökningen du känner varje gång ditt hjärta slår och skjuter ditt blod längs gatan. Antalet stötar man räknar i en minut är din puls, eller dina hjärtslag per minut.

Hur du tar pulsen

Din puls tas vanligen vid handleden artär eftersom det är lättast att känna. Placera försiktigt din index och mellersta fingertopps kuddar på insidan av handleden, längs benet sträcker sig nedåt från mitten och pekfingret på den andra handen. Sakta dra det mot tummen i spåret. Du ska känna din puls hoppa upp mot fingertopparna. Räkna dessa ökningar för en hel minut. Detta är din puls. Om du inte kan hitta det, låta någon annan räkna det för dig. Andra ställen du kan hitta din puls är längs halsen eller insidan av armbågen.

normala gränser

Normal puls är 60 till 100 slag per minut. Hjärtfrekvens minskar långsamt med ålder, beroende på förändringar i hjärtmuskeln när den åldras. Därför kommer vilopuls på de äldre vanligtvis att vara långsammare än den för en yngre vuxen. Om du går eller tränar, kommer din puls att vara snabbare än om du läser tidningen. Känslomässiga tillstånd, infektion, läkemedel och hälsa kan också påverka din puls.

takykardi

Historiskt sett har takykardi definierats som en hjärtfrekvens snabbare än 100 slag per minut, även om det finns ett aktuellt tryck för att sänka det till mellan 80 och 89 för de äldre. Kardiologer är överens om att takykardi är en stark indikator på hjärtsjukdomar, högt blodtryck, tilltäppta artärer och hjärtsvikt. Det kan också orsakas av anemi, hypertyreoidism, feber eller infektion eller lågt blodsocker.

bradykardi

Bradykardi är en puls lägre än 60 slag per minut. Det kan orsakas av god fysisk conditioning, liksom priserna finns i livslångt, äldre idrottare. Eller den kan vara orsakad av läkemedel eller något så allvarligt som ökat tryck i hjärnan, hypotyreos, hypotermi eller hjärtblock.

arytmier

Arytmier är oregelbundna hjärtslag. Du kan känna dem på pulsen som dunk, dunk, paus, dunk. Eller du kan känna en bultande, hoppa eller flip-flopping förnimmelser i bröstet. Du kan också känna svag, yr, illamående eller andfådd. Vad du upplever kan vara en för tidig sammandragning av nedre kamrarna i hjärtat, kallas kamrarna, eller en fladdrande av de övre kammare i hjärtat, kallas atriumet. Det kan orsakas av ett fel i det elektriska systemet i hjärtat att korrekt reglera dina hjärtslag. De kan också orsakas av kemisk obalans, mediciner eller annan hjärtsjukdom.

Behandling

Om din puls eller kvalitet oroar din hälsa leverantör, kommer du antagligen att skickas till en hjärtspecialist. Hon har många verktyg till sitt förfogande för diagnos och behandling. Hon kan beställa ett elektrokardiogram, ekokardiogram, ett stresstest, en hjärtkateterisering, eller har du bära en Holter övervaka under 24 timmar. Hon får förskriva läkemedel för att hjälpa hjärtat att slå effektivare eller hon kan rekommendera en pacemaker.

Vad är en normal puls för en 40-årig kvinna?

Enligt Medline Plus, från National Library of Medicine i National Institutes of Health, är puls antalet slag per minut. Övriga villkor för pulsen är pulsen eller hjärtrytm. En 40-årig kvinna kan vara intresserad av att veta en normal puls, så att hon kan utvärdera och övervaka sin egen puls.

Vilar

Den vilar puls är hur många gånger ditt hjärta slår i en minut när du har varit tyst vila i minst 10 minuter. Den bästa tiden är på morgonen efter uppvaknandet, innan att komma ur sängen. Du kan mäta din vilopuls där en artär nära hudens yta, såsom halsen, handleden, eller tempel. Individer har sina egna normala vilopuls priser, och enligt Medline Plus, är det normala intervallet för ett 40-årig kvinna mellan 60 och 100 slag per minut. Vältränade idrottare kan ha en pulshastighet mellan 40 och 60 slag per minut.

Maximal

Din högsta puls är den snabbaste ditt hjärta kan slå när du är vid maximal ansträngning. Du kan hitta din maximala puls genom att göra en maximal test. Du kan göra detta på ett avstånd lopp, såsom en 5K, eller på ett löpband övervakas av en läkare.

Träning

Det amerikanska rådet om Motion säger att du kan använda puls för att styra ditt träningsprogram, eftersom ditt hjärta alltid måste slå på lämplig hastighet för att leverera den nödvändiga mängden syre till dina musklerna. För de flesta människor, är pulsen mellan 50 och 80 procent av den maximala under aerob träning. En 40-årig kvinna med en maximal hastighet på 180 slag per minut skulle behöva behålla sin puls mellan 90 och 144 slag per minut under aerob träning.

alternativ

Ibland är det inte möjligt att ta din puls under träning. Om så är fallet, kan du använda prata test för aerob träning. American Heart Association säger att man ska kunna prata under aerob träning, men om du kan sjunga, är du inte arbetar tillräckligt hårt. Om du inte kan prata, jobbar du för hårt. Om du inte kan göra en maximal prov puls, föreslår det amerikanska rådet på övning som du uppskatta din maxpuls med hjälp av ekvationen 220 minus ålder. Från denna ekvation skulle en 40-åriga kvinnor räknar med att ha en maximal pulsfrekvens på 220 minus 40, eller 180 slag per minut.

variationer

En 40-årig kvinna upplever variationer i hennes puls för en mängd olika skäl. Vilopuls kan öka på högre höjder eller med en infektion. Under träning, kan värme eller uttorkning höja pulsen. Puls under träning kan också förändras över tid. Som kvinna blir i bättre form, kanske hennes puls på samma träningsintensitet sjunka, vilket gör puls ett bra sätt att övervaka konditionen.

Puls - även kallad puls - varierar beroende på ålder och aktivitet. En snabb takt är mer sannolikt efter och under träning, och långsammare hjärtfrekvens är normala när ett barn vilar. Som har en oregelbunden pulsfrekvenser kan vara ett tecken på ett problem, oavsett om det åtföljs av en snabb eller långsam puls.

spädbarn

En normal puls för spädbarn (födelse till ett år gamla) är någonstans mellan 100 och 160 slag per minut (bpm).

Småbarn och småbarn

Småbarn och barn (mellan 1 och 10 år gamla) kan ha pulsfrekvenser mellan 70 och 120 slag per minut.

Barn och tonåringar

Barn äldre än 10 har normalt en puls mellan 60 till 100 slag per minut.

flickor

Flickor tenderar att ha långsammare puls än pojkar.

Långsam puls

Långsam puls kan tyda på problem, inklusive arytmi, låg sköldkörtel nivåer eller potentiellt farliga ökat tryck inuti skallen.

Snabb puls

Snabb puls kan också indikera en arytmi, men det ofta kan förekomma hos barn på grund av feber och uttorkning under sjukdom. De kan också orsakas av rädsla, hormon obalans och medfödda hjärtfel.

Normal puls för en 12-årig

Under hela utvecklingen från barndom till vuxen ålder, normala vitala funktioner förändras. På grund av anatomiska skillnader, vad som är normalt för en åldersgrupp kan vara onormal för en annan. Normala förändringar pulsfrekvens väsentligen från barndomen till mitten barndom. Med 12 års ålder, approximerar den normala pulsen som en vuxen.

Normal puls Vary

Pulsfrekvenser, liksom andra vitala tecken, faller inom ett brett område, eftersom de ofta ändras som svar på kroppens behov. Till exempel kommer ditt barns puls typiskt vara högre medan smälta en måltid än när han sover. En normal vilopuls frekvensintervall för en 12-årig är 50 till 100 slag per minut. Detta kommer att förbli det normala intervallet under tonåren och vuxenlivet.

Träning

Regelbunden motion är viktigt att hålla din 12-åriga hjärta och kropp frisk. Till förmån för hjärtat, måste motion vara tillräckligt kraftfull för att driva pulsen i ett målintervall. Till exempel kommer en 12-årig med en vilopuls på 75 härleda hjärt nytta av en puls på cirka 135 till 180 slag per minut under träning, konstaterar texten "Fitness for Life. Middle School" Utbudet varierar något beroende på ditt barns vila puls. Ibland under extremt ansträngande aktivitet, kan puls stiga ännu högre.

Anledning till oro

I en 12-årig, skulle en vilopuls hastighet större än 100 eller mindre än 50 vara en orsak till oro. Feber, uttorkning, oavsiktlig överdos medicin och många andra saker kan påverka pulsen. Om du är orolig att ditt barn kan ha en onormal puls, kontakta din läkare. Om ditt barn har en onormal puls med andningssvårigheter eller yrsel, ring 911.

Normal puls på ett spädbarn


Infant puls är en viktig indikator på den allmänna hälsan. För hög eller för låg en puls indikerar en potentiell hälsofråga. Du bör alltid rådfråga din läkare om du misstänker något problem med hjärtfrekvensen.

Vad är puls?

Puls är den hastighet med vilken hjärtat slår. Det är oftast mäts i slag per minut, eller BPM.

Varför är det viktigt?

Puls kan vara en tidig indikator på hälsoproblem. Till exempel kan en låg puls indikerar negativ reaktion på medicin. En hög puls kan tyda på stress, feber, anemi eller astma.

Normal puls

Normal puls varierar med ålder. Den normala pulsen för ett spädbarn upp till 1 år gamla är 100 till 160 slag per minut.

Spädbarn kontra vuxen puls

Spädbarn pulshastigheten är betydligt högre än vuxenpulshastighet. Detta beror på att ett spädbarn växer snabbt, och en baby höga ämnesomsättning kräver mer syre för att hjälpa kroppen att bli av med CO2.

Ta en puls

Puls enklast mäts där en artär kommer nära huden. För ett spädbarn, är det lättaste stället att kontrollera pulsfrekvens på armartären, som ligger på den övre armen mellan armbågen och axeln.

Normala Puls priser för kvinnor


Många människor vet hur man tar en puls, men inte alla vet om vad de läser är bra eller inte. Ett urval av pulsfrekvenser som anses normalt för de flesta kvinnor, och det kan finnas skäl till varför din puls faller inom det intervallet eller faller utanför det.

Normala Puls priser för kvinnor

En puls är mätning av hur många gånger ditt hjärta slår per minut. Den normala pulsen för en frisk vuxen är mellan 60 och 100 slag per minut. Ett antal faktorer som avgör var din puls bör ligga. Först, kvinnor över 13 har i allmänhet en högre puls än vad män. Faktorer - såsom ålder, vikt och hur aktiv en person är - alla ändra området där pulsen ska vara. Alla är något annorlunda; Det är alltid klokt att kontakta din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram och för att kontrollera vad puls är rätt för dig.

Puls priser i vila

I vila, bör en kvinnas puls alltid vara lägre. En normal puls för en kvinna för närvarande inte deltar i en ansträngande aktivitet är mellan 60 till 70 slag per minut. Det är inte ovanligt för en kvinnas puls att vara något högre eller lägre beroende på andra faktorer.

Puls priser under träningen

Medan du tränar, bör pulsen (puls) vara förhöjd. En frisk, regelbundet aktiv vuxen bör ha en puls mellan 90 till 120 slag per minut medan deltar i en övning. Kontakta läkare om din puls spikar någonsin dramatiskt under träningen.

Rätt puls för din ålder

En kvinnas ålder spelar också en roll i vad deras rätta pulsen ska vara. En yngre kvinna har vanligtvis en högre hjärtfrekvens i vila och under träning. En äldre kvinna hjärtfrekvens blir lägre. Men hälsoproblem och aktivitetsnivån har deltagit i kommer att ändra dessa priser.

Rätt puls för din vikt

Kvinnor i extremt olika vikter kommer att ha mycket olika pulsfrekvenser. En tyngre kvinnans puls kommer att vara högre vid vila och samtidigt aktiv än en ljusare kvinna. En kvinna som anses överviktiga kan se betydligt förhöjda hjärtfrekvens i vila. En läkare kan avgöra din riktiga pulsfrekvenser och föreskriva en lämplig träning regemente i linje med alla andra variabler.

Normal puls för en frisk person

När du besöker läkare, en av de första saker som vanligtvis händer är någon tar din puls. Detta enkla test är snabbt och smärtfritt, och ger information om din allmänna hälsa. Det kan också vara en viktig faktor för att göra en diagnos. Vad som anses vara en normal puls varierar beroende på ålder och kön. Din puls påverkas också av tillfälliga faktorer, såsom läkemedelsanvändning och motion.

Friska Puls

Den normala vilopuls intervall för vuxna är 60 till 100 slag per minut. Normala intervall varierar beroende på ålder, och kvinnor har oftast något högre pulsfrekvenser jämfört med män. Människor som är vältränad har ofta långsammare vila hjärtfrekvens eftersom en starkare hjärta kan pumpa mer blod med varje sammandragning. Om du står, kommer sannolikt att vara högre än när du sitter eller ligger ner på grund av ditt hjärta måste arbeta hårdare för att pumpa runt blodet i kroppen mot gravitationen din puls.

Faktorer som påverkar hjärtfrekvens

Tillsammans med ålder och kondition, andra faktorer påverkar din puls. Mediciner som vanligen används för att behandla hjärtsjukdomar, inklusive betablockerare och kalciumantagonister, sänka din puls. Känslor som spänning, ångest, stress och rädsla kan ställa hjärtrusning. Temperaturen spelar också en roll. När kroppstemperaturen stiger, gör din puls, alltför. Din vilopuls förändras också med din nivå av fysisk ansträngning, så ta din puls efter vila under ca 10 till 15 minuter.

Normal puls under träning

När du tränar, slår ditt hjärta snabbare eftersom dina muskler och organ behöver mer syrerikt blod. Måttligt intensiv aerob träning, såsom snabb promenad eller cykling, höjer vanligtvis din puls till 50 till 75 procent av din maxpuls, vilket är ungefär 220 minus din ålder. Mer ansträngande motion, såsom jogging eller spela basket, snabba pulsen och puls upp till 75 till 85 procent av din maximala hastighet. Din puls kommer gradvis att återgå till vila nivå efter att du slutat träna.

Rhythm Matters

När du tar pulsen tar din vårdgivare noterar både hastigheten och rytmen. En onormal hjärtfrekvens eller rytm är känd som en arytmi. En tillfällig hoppade över slå eller extraslag är vanligt och är i allmänhet inte anledning till oro. Men ihållande eller återkommande onormal hjärtrytm kräver medicinsk utvärdering. Onormala rytmer kan påverka en annars normal, friskt hjärta. Ring din läkare om din puls är genomgående över eller under normala nivåer, eller om du märker något onormalt i kombination med symtom som yrsel eller andnöd.

En persons puls är det antal gånger hans hjärta slår i en minut. Ibland kallas hjärtfrekvens. En frisk puls kan variera beroende på ålder, storlek och aktivitetsnivå. Om du är en tonåring, eller är förälder till en tonåring, kanske du vill vara medveten om vad en riktig puls är och variationer att vara medveten om.

vilopuls

Vilopuls är den hastighet med vilken hjärtat slår när du fortfarande. Den genomsnittliga vilopuls för en tonårspojke kan variera från 60 till 100 slag per minut. En puls utanför detta område bör kontrolleras av en läkare.

Maxpuls

För att beräkna maxpuls, subtrahera ålder från 220. Till exempel skulle en 17-årig har en beräknad maxpuls på 203 slag per minut. Detta är bara en riktlinje, och kan variera beroende på aktivitetsnivå, kost, ärftlighet och allmänna hälsa.

Puls

Target hjärtfrekvens är den optimala hastigheten med vilken kroppen fungerar under träning. I allmänhet är puls 60 procent till 80 procent av maxpulsen. En 17-årig pojke skulle ha ett mål hjärtfrekvens av 122 till 162. Träning över detta mål hjärtfrekvens kan vara riskabelt att hjärta och ger ingen ytterligare fördel.

Återhämtningsfart

Återvinningsgraden hänvisar till hur snabbt hjärtat saktar ner efter träningen. Ju snabbare ditt hjärta återgår till det normala, i allmänhet friskare du är. Att räkna ut din återvinningsgrad, ta pulsen 10 sekunder efter att du slutar träna på ditt mål hjärtfrekvens. Ta pulsen igen en minut senare. Subtrahera den andra siffran från den första. Detta är din återvinningsgrad. Ju högre siffra, desto bättre.

oegentligheter

Puls oegentligheter är vanliga. Känslan av "saknas" ett beat, eller ha en snabb "hinna ikapp takten" kan vara normal. Med regelbundna kontroller och att vara medveten om din vanliga hjärtslag och blodtryck kommer att hjälpa dig att veta om något är fel. Känslan av en skenande hjärta eller en kraftigt bultande hjärta till synes utan anledning kan vara tecken på en panikångest. Om du känner tryck över bröstet eller smärta, överkroppen obehag, andnöd, illamående eller yrsel, se en läkare omedelbart.

Normal puls under graviditeten

Graviditet leder till många förändringar i en kvinnas kropp. Ingår i dessa förändringar kan vara din puls, vilket ökar under graviditeten. Enligt Baby Fit är en vila puls olika för varje kvinna, och är baserad på din kondition före graviditeten och din ålder. Din läkare kommer att övervaka din puls under hela graviditeten, och kan göra rekommendationer i din vård därefter.

Vad du kan förvänta

Din normala vilopuls blir högre under graviditeten. Enligt Kidshealth, en gravid kvinnas hjärtfrekvensen ökar under graviditeten pumpa mer blod. Som flera av hennes blodtillförsel går till livmodern fungerar hennes hjärta svårare att skicka tillräckligt med blod till resten av kroppen.

normal Rate

En gravid kvinna normala puls beror på flera faktorer, enligt Baby Fit. Dessa inkluderar hennes ålder, kondition och hälsa innan det blir gravid. Emellertid är en typisk vilopuls för en vuxen kvinna 75 slag per minut; när gravid, kan samma kvinna förväntar henne vila hastighet vara ungefär 80 slag per minut.

Träning

Det brukade vara så att gravida kvinnor rekommenderas att inte låta sin puls att gå över 140 slag per minut under graviditeten. Men 1994, American College of obstetrik och gynekologi bytte rekommendation eftersom det inte fanns några bevis för att en puls som är större än 140 slag per minut var skadligt för mamman eller barnet. I stället bör gravida kvinnor använder deras upplevda graden av ansträngning för att mäta intensiteten, och syftar till att träna på en nivå som gör det möjligt för dem att föra ett samtal under träningen.

Babys Puls

Förutom övervakning av moderns hjärtfrekvens, kommer din läkare också övervaka barnets hjärtfrekvens under hela graviditeten. Ett foster genomsnittliga hjärtfrekvensen är mellan 140 och 150 slag per minut medan i livmodern. Enligt OBGYN.net, är fostrets hjärtfrekvens inte en indikator på dess kön, trots påståenden om motsatsen.

Varning

Alltid rådfråga din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram under graviditeten. Din läkare kan sätta gränser för din aktivitet eller ansträngning nivå beroende på din hälsa och hälsan hos ditt barn.

Vad är normala pulsen vid träning?

När du tränar, accelererar din puls för att hjälpa flytta blod och syre genom dina celler och vävnader. Att känna din puls kan hjälpa dig att utvärdera din träning rutin och maximera nyttan av din träning. De bästa resultaten uppstår när din puls stannar inom din målzon under träning; en pulsfrekvens som är för hög eller för låg kan signalera potentiella problem.

Puls Grunderna

Din puls, eller puls, är ett sätt att tala om hur hårt och effektivt hjärtat pumpar. Varje gång ditt hjärta expanderar och kontrakt, tvingar det blod via cirkulationssystemet, och du kan känna dessa pulser vid punkter på kroppen såsom nacke och handled. En normal puls varierar från 60 till 90 medan vila, och upp till 200 under kraftig motion, beroende på din ålder och kondition. Om din puls sjunker för lågt, en händelse som kallas brachycardia, kan det orsaka yrsel eller svimning. Om det är för högt, blir resultatet takykardi, vilket kan vara ett tecken på en underliggande medicinskt problem.

Target Heart Rate

Bestäm din beräknade maxpuls för motion genom att subtrahera din ålder från 220. Under träning, sträva efter mellan 60 och 80 procent av din maximala antalet hjärtfrekvens; varje puls inom detta område är normalt. Undvik motion som driver din puls över 85 procent, eftersom detta kan leda till hjärt-och ortopediska problem utan tillsatta hälsofördelar. Om du har en konstaterad hälsoproblem, kan din läkare minska din pulszon till cirka 50 procent.

Med din Pulse

För att se om du tränar i ditt mål hjärtfrekvens zon, sluta träna och ta pulsen i tio sekunder. Placera tips av indexet, andra och tredje fingrar på palm sidan av motsatt handleden eller halsen i närheten av din luftstrupen. Tryck lätt tills du känner pulsen, sedan räkna beats under 10 sekunder medan du tittar på en klocka eller klocka, och multiplicera den siffran med sex. Om du inte kan ta din puls eller sluta träna för att göra det, kan du använda maximal upplevd ansträngning metod: om du kan prata och motion på samma gång, är du inte arbetar för hårt, men om du kan sjunga och fortfarande motion, du är inte arbetar tillräckligt hårt. Du kan också använda en strap-on pulsmätare eller en medicinskt kontrollerad graderad konditionstest för att avgöra din puls.

överväganden

Flera faktorer kan påverka ditt mål puls, inklusive ökningar i lufttemperatur och uttorkning, som kan orsaka din puls att öka, vilket kan utöva på högre höjder. Läkemedel för hjärtsjukdomar, högt blodtryck och diabetes kan också påverka din puls; din läkare kan behöva justera pulszon om du har något av dessa villkor. Om din puls är genomgående för låg eller för hög under träning, kontakta din läkare, särskilt om du också uppleva andnöd, smärta, yrsel eller svimning.