XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

vad är cordura

Cordura är ett varumärke av tyger som används för en mängd olika tillämpningar. Du har förmodligen stött på namnet i produkter såsom utomhussporter redskap, bagage och arbetskläder. Cordura tyger är kända för en mängd olika egenskaper och är en symbol för seghet och kvalitet.

Identifiering

Cordura är ett varumärke som tillhör INIVISTA, en av världens största tillverkare av polymerer och fibrer. Cordura är faktiskt en rad certifierade tyger som innehåller ultralätt nylon ripstop, nylon / bomullsblandningar och lätta nylon pack dukar. Alla Cordura tyger finns i en mängd olika vikter.

Betydelse

Cordura är mest känd för sin hållbarhet. Materialen är tillverkade för att vara mycket motståndskraftig mot skador till följd av bristningar, nötning och repor. De är väl lämpade för krävande applikationer såsom utomhussporter och resor, där tyger ständigt sätts på prov.

Kvalitetssäkring

Cordura tyger är fullt testad och certifierad så att konsumenten vet tyget är upp till standarder. Tyger testas för att säkerställa en korrekt hållbarhet och kvalitet som förknippas med Cordura.

Historia

Cordura utvecklades ursprungligen 1929 av DuPont Corporation. Kemister vid företaget skulle kunna använda rayonfibrer att producera starka trådar för användning i sömnad och däck sladdar. Under andra världskriget var Cordura ofta används i däck för militärfordon och fick en stor krigs rykte. Så småningom, DuPont utvecklat en mer livskraftig nylon produkt som ersatte rayon-baserad Cordura. Medan rayon eliminerades, fast namnet och överfördes till den nya nylongarn 1966. Efter DuPont utvecklat ett sätt för färgning Cordura 1977, började tyget att visas i många av de vanligaste tillämpningar där det finns idag, såsom bagage och kläder. År 2004, INVISTA, ett dotterbolag till DuPont (ursprungligen DuPont Textiles och interiörer) separerade från bolaget och tog Cordura med det.

Redskap

När det gäller utomhussporter, kan CORDURA hittas i en mängd olika redskap inklusive ryggsäckar, stövlar och kläder. Några välkända varumärken som innehåller Cordura i sina produkter inkluderar Granite Gear, fiskgjuse och Outdoor Research.

Vad är den idealiska kroppen?


Skönhet är i betraktarens öga och den ideala kroppen verkar passa ganska bra in i denna kategori. Varje person har en annan uppfattning om vad som är attraktivt och vad som inte är; vad som är idealiskt och vad som inte. Medan en mycket subjektiv term, är det möjligt att identifiera vad den genomsnittliga personen känner utgör den perfekta kroppen. Till att börja sökandet efter perfektion, kommer vi att börja med ditt BMI.

Hur man beräknar din BMI

Vad är den idealiska kroppen?


BMI, eller Body Mass Index, är en beräkning med hjälp av din längd och vikt för att avgöra din totala allmänna hälsa. För att beräkna ditt BMI, multiplicera din vikt med 703. Ta detta nummer och dela det med din längd i inches. Ta detta nummer och dividera det med din längd igen. Detta antal representerar ditt BMI. Exempel: Om du är 5 fot 8 inches och väger 160 pounds, skulle beräkningen se ut så här: 160 x 703 = 112.480; 112.480 delat med 68 = 1654,12; 1654,12 dividerat med 68 = 24,32.

Vad är ett genomsnitt BMI?

Den genomsnittliga manliga i USA är 5-9 och väger 182 pounds. Detta ger honom ett BMI på 26,87. En genomsnittlig kvinna i USA är 5-4 och väger 152 pounds, för ett BMI på 26,08. Medelvärdet av de två är 26,47. Enligt American Heart Association, är något över 25,0 anses överviktiga. Allt över 30 är feta, och över 40 är extrem fetma. Ett urval av 18,5-24,9 anses vara en normal BMI.

Vad är den idealiska BMI?

Vad är den idealiska kroppen?


University College London och Newcastle University genomfört en undersökning av vad kroppstyper män fann attraktiv. De faktiska kroppstyper varierade kraftigt, fann forskarna att oavsett vilken del av kroppen varje person tyckte attraktiv, alla organ som bedöms vara attraktiv hade ett vanligt inslag - deras BMI. Det konstaterades att kvinnorna märkta ha attraktiva kroppar alla hade nästan samma BMI. Enligt denna forskning, är den perfekta BMI 20,85. Som en jämförelse kan nämnas att den genomsnittliga kvinnan - 5-4 och 152 pounds - har ett BMI på 26,08. För samma 5-4 kvinnan anses ideal, skulle hon måste väga 122 pounds. Att vara perfekt, skulle den genomsnittliga amerikanska kvinnan behöver gå ner 30 pounds.

Midjan till hip ratio

Nästan 75 procent av beslutsprocessen om den ideala kroppen centrerad på BMI. Den andra ledande faktorn var en kvinnas höft till midjan förhållande. Studier har visat den mest önskvärda höft till midjan förhållandet är 0,70. För att uppnå detta behöver din midja att vara 70 procent av storleken på din höft mätning. Exempel: Om din höft mätning är 36 inches, sedan ditt midjemått skulle behöva vara 25,2 skall anses ideal.

Andra faktorer att beakta

De enda andra faktor deltagarna i studien anges som varande av primär betydelse var längden av en kvinnas ben. Det är intressant modeindustrin använder alltför smala modeller att visa sina kläder, men detta är inte vad män finner attraktiva. När banan modellen kan vara en 1, är mer sannolikt att lockas till en kvinna som bär en storlek 12 och har några fler kurvor den genomsnittliga manliga. Inte överraskande, kvinnor tycker smalare är bättre och tror att en storlek 8 är en idealisk storlek.

Vad orsakar gallsten?

Vad är Gallsten?

Gallsten bildas från ämnena i galla som klumpar ihop sig in i kristalliknande stenar. Gallsten kan utvecklas när som helst och inte skapar många hälsofrågor på egen hand. Men när gallsten lämnar gallblåsan, om de fastnar i bukspottkörteln, levern eller tarmar de kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Gallsten kan vara så liten som ett sandkorn eller lika stor som en golfboll. Ju större sten, kan desto mer skada stenen kunna orsaka.

Diet

Vad du äter är en av de främsta orsakerna till gallsten. Höga nivåer av kolesterol kan orsaka förhöjda nivåer av kolesterol i gallan. Studier har visat att ju högre nivåer av kolesterol och bilirubin i blodet, desto större chans att du kommer att ha formnings gallsten.

Genetik

Med familjemedlemmar som kämpar med gallsten kan också öka din förmåga att få gallsten. Vissa genetiska faktorer på det sätt att kroppens matsmältningssystem består kan öka förmågan hos kroppen och bildar gallsten. Denna genetiska makeup vidare från generation till generation.

muskeltonus

Dålig muskeltonus på gallblåsan kan vara en annan orsak till gallsten. När muskeltonus är svag, är gallblåsan inte att helt tömma sig själv. Detta lämnar galla att sitta och pool inuti gallblåsan. Som gallan är kvar att sitta, de ämnen inuti den att börja hårdna, vilket orsakar gallsten.

Sjukdom

De som lider av blodsjukdomar eller leversjukdomar tenderar att ha högre nivåer av bilirubin. Bilirubin är ett av de ämnen som orsakar gallsten bildas. De längre de ökade nivåer av bilirubin är närvarande, desto mer tid kroppen har för att bilda gallsten.

Presciptions

Vissa receptbelagda läkemedel kan också höja nivån av ämnen i kroppen som kan orsaka bildandet av gallsten. De vanligaste receptbelagda mediciner som kan öka risken för gallsten är cholesterolmedications och p-piller.

Vad är D Ribose Powder?

En typ av socker kroppen använder för bränsle, är D-ribos saluförs för sport prestanda och vanligt förekommande i pulverform. Pulvret blandas typiskt med vatten eller annan dryck. Bortsett från idrottsförbättrings krav, kan D-ribos har terapeutiska fördelar för patienter med kronisk trötthet eller fibromyalgi.

Vad det är

D-ribos är en form av kolhydrat som spelar en kritisk roll i adenosintrifosfat produktion. ATP är en hög energi-molekyl och en stor källa till energi för alla kroppens celler. Dess roll i att hjälpa kroppen att producera energi har lett till dess användning som en sportbilaga. Medan denna kolhydrat är närvarande i växter och djur, är mängden i livsmedel för låg för föreslagna fördelar. Den typiska rekommenderade dosen för idrottsprestationer är mellan 1 och 10 gram per dag, enligt New York University Langone Medical Center.

Inte effektivt för Sports Performance

Även om D-ribos hjälper kroppen att producera energi, kan detta inte leda till förbättrad prestationsförmågan, enligt en December 2005 studie i "International Journal of Sports kost och motion Metabolism." Forskarna undersökte effekten av D-ribos före och under intensiv träning på friska manliga cyklister. Studien fann D-ribos tillskott misslyckats med att påverka den fysiska kapaciteten eller metaboliska markörer.

Fördelar kronisk trötthet och fibromyalgi

D-ribos kan inte förbättra idrottsprestation, men data antyder det har fördelar om du har kroniskt trötthetssyndrom eller fibromyalgi. Jacob Teitelbaum och hans kollegor framförde en studie med deltagare med diagnosen kronisk trötthet eller fibromyalgi som tog 5 gram D-ribos tre gånger dagligen under tre veckor. D-ribos tillskott ledde till en 61-procentig ökning av energi, en 37-procentig ökning av välbefinnande, en 29 procentig förbättring av sömn, bättre mental klarhet och minskad smärta. Resultaten publicerades i 2012 års upplaga av "The Open Pain Journal."

Supplement Säkerhet

Inga allvarliga biverkningar har rapporterats från att D-ribos, rapporterar NYU Langone Medical Center. Formella säkerhetsstudier för närvarande saknas dock. D-ribos kan orsaka mindre biverkningar. Dessa inkluderar illamående, huvudvärk, magbesvär, diarré och illamående, enligt NYU Langone. Avbryt användningen om du upplever oroande symptom du misstänker är relaterade till D-ribos.

Vad gör Katastrofala sjukförsäkring?

Med de stigande kostnaderna för sjukvård och skyhöga premier sjukförsäkring, är några vänder sig till begränsade försäkringar som bara täcker oförutsedda sjukvårdskostnader. Congressional Budget Office (CBO) definierar katastrofal som "en plötslig och oförutsägbar olycka." Dessutom har oturen ofta "allvarliga konsekvenser". Om du är i allmänhet god hälsa och sällan besöka läkare, kan denna typ av sjukförsäkring vara rätt för dig.

Fungera

Funktionen hos en katastrofal plan sjukförsäkring är att betala endast de kostnader som är förknippade med vad Försäkringskassan anser att en katastrof. Du kommer fortfarande att betala för alla dina dag till dag sjukvårdskostnader, men om du drabbas av en allvarlig skada eller försvagande sjukdom, kommer planen att betala hela eller en del av dina sjukvårdskostnader, minus storleken på din självrisk.

Funktioner

De flesta katastrofala hälsa planer har höga självrisker. Även enskilda policyn kan variera, kommer många katastrofala planer betala för kirurgi, röntgen och laboratorietester och sjukhusvistelse i samband med händelsen. De betalar inte rutinsjukvård, moderskap och leverans eller psykiska hälsofördelar.

fördelar

För dem som vill försäkra sig mot stora, oväntade medicinska kostnader, men har inte råd med en konventionell politik, kan en katastrofal planen ge dem trygghet. Billigare än andra planer sjukförsäkring, kan egenföretagare individer finna att denna typ av politik passar deras behov. Personer över 50 år gamla, som inte uppfyller kraven för Medicare, kan också välja en katastrofal plan sjukförsäkring för att täcka nödsituationer.

alternativ

Valet av avdragsgilla beloppet och utbetalnings lock är två av alternativen individer har när man väljer en katastrofal plan. Om du väljer en lägre självrisk, din månatliga premier vara högre. Dessutom kommer välja en plan med högre livslängd vinstutdelnings lock kosta mer.

överväganden

Om du blir sjuk eller drabbas av en skada, måste du betala en stor självrisk. Ett typiskt avdragsgill för katastrofala sjukförsäkring plan kan vara tusentals dollar. Vissa planer har livstid betalnings lock som begränsar hur mycket pengar försäkringsbolaget kommer att betala. Caps är vanligtvis hög, omkring $ 1.000.000 eller mer; Men när dina räkningar når locket, Försäkringskassan kommer inte att betala något mer.

Bipolär sjukdom har blivit en vanligare diagnos inom de senaste decennierna och omsorg utvidgas till bipolära människor har avancerat en hel del. Men det finns inget botemedel mot bipolär sjukdom; det finns bara stabilisering. Eftersom det inte finns någon verklig botemedel finns ingen statistik återspeglar framgångsrikt behandlade patienter. Det finns statistik som visar att den medicinska ingrepp hjälper, vissa läkemedel hjälpa och att självmord kan bromsas av föreskrivna psykofarmaka.

Härda Versus Stabilization

Det viktiga att veta om bipolär sjukdom och många andra psykiska sjukdomar är att det inte finns någon verklig bot. Vilka terapeuter och rådgivare är tveksamma till att kalla ett "botemedel" är faktiskt en "stabilisering", som kan vara permanent eller kan lida flair ups i sjukdomen. Medan ett botemedel skulle stoppa sjukdomen i dess spår och hindra den från att någonsin inträffar igen, är en stabiliserad patienten en sjuk person som bokstavligen bor en dag i taget. Stabilizations tar ofta flera år av plågsam ansträngning och kan kräva frekventa hälsokontroller och recept. Och det finns ingen garanti för att en stabilisering kommer att pågå. Små saker kan orsaka bipolär sjukdom att blossa upp som livet förändras, upplösningar, personliga misslyckanden och familj relationsproblem. Medicin blir avgörande aspekt initial stabilisering och det kan kombineras med kognitiv terapi.

Stabilisering

Bipolär är en cykel av mani och depression. Den farligaste aspekten är mani, även om depression kan vara intensiv. Det första som läkare försöker stabilisera är mani, på grund av den farliga och risktagande beteende som medföljer. Läkare använder främst antipsykotika för att undertrycka allvarliga manier och psykotiska episoder som kan uppstå med dem. En terapeut kan välja att använda stämningsstabiliserande samt att hålla patienten från att ha våldsamma humörsvängningar. Nästa fördjupningen behandlas med medicinering och vissa program använder kognitiv terapi tillsammans med den för att försöka att fullständigt stabilisera patienten för tillfället. Ungefär 20 till 30% av dem med bipolär och 15% av dem med bipolär II kommer inte att se någon förbättring och deras beteende kommer inte att förändras avsevärt. För dessa människor "skyddande" vård används såsom täta terapeut besök och eventuellt beteendeterapi.

Bipolär dödligheten

Mellan 10 till 15 procent av personer med bipolär sjukdom typ I begå självmord, men den högsta självmord inträffar hos personer med bipolär sjukdom typ II. Men det finns inget botemedel mot bipolär sjukdom, bara underhåll, ett område som skulle kunna sägas vara "botas" är dödstalet bland bipolära människor. De som har tillgång till behandling har högre överlevnadsgrad än de som inte gör det. Eftersom bipolära människor har en högre självmord än den allmänna befolkningen, kan man säga att behandling botar längtan efter självmord och dra mot dödsfall hos patienter. Däremot kan behandlingen bara stabilisera och minska effekterna av svåra humörsvängningar ses i bipolär sjukdom och detta är vad curbs självmord och tidig död.

psykotiska Breaks

Läkemedel hjälper också psykotiska raster. Psykos offer besitter påskyndas eller bromsas tänka processer. Vanligtvis snabba tänkande cykler hända i mani och långsammare tänkande sker i depression. Psykos är en paus från verkligheten och gäller många aspekter av bipolär, såsom grandiosa vanföreställningar, störda tanke och tal, och oorganiserat eller farliga handlingar eller beteenden. Enligt ScientificBlogging.com, 50 till 80 procent av bipolära människor upplever hallucinationer och vanföreställningar. I denna aspekt kan medicinen kallas en "bota" om det fungerar tillräckligt bra och får patienten återinförs till normala livsstilar, inklusive närstående och makar livsstil.

Slutsats

De medicinska gränser som har uppnåtts under de senaste decennierna är många. Men inte många av dessa fall gäller psykisk ohälsa. Bipolär klassificeras med schizofreni och en handfull andra psykiska sjukdomar som industrier eller "allvarliga psykiska sjukdomar". Den psykiatriska världen har fick inga botemedel, men den har hittat läkemedel som hjälper undertrycka utbrott i bipolära patienter. Stabilisering är, för nu, den enda verkliga "bota".

Vad gör My Baby Look som inuti mitt livs

Under graviditeten kan du hitta ditt barns utseende lika intressant som hans inre utveckling. Senare i graviditeten kan du kunna se en betydande del av ditt barns extern utveckling under ett ultraljud. Men du kan föreställa dig vad ditt barn ser ut med information om sin utveckling tidigare under graviditeten.

Vecka 1-5

När barnet är tänkt och har implanteras i livmodern, är hon egentligen bara en boll av celler. Den embryonala perioden börjar runt vecka fem av graviditeten, enligt MayoClinic.com, vilket innebär att ditt barn är i tre skikt som bildar in i hennes hud, nervsystem, organ och lungor. I detta skede är hon 1/16 till 1/8 tum lång, ungefär lika stor som en spets av en penna.

Veckor 6-12

Vid sex veckors graviditet, har barnet redan grundläggande ansiktsdrag och valv där hans käke kommer att utvecklas. Hans kropp är i en croissant och han har små knoppar för armar och ben. Med åtta veckor, har han små näsborrar och bildar fingrar och öron. Överläppen och näsan bildas och hans stam stärker. Hans ögon och bröstvårtor är också synlig. Med nio veckor, kan armarna böjas i armbågarna och tårna bildar. Hans huvud växer att bli mer runda. Nacken börjar utvecklas i 10 veckor, och ögonlocken nära att skydda ögonen från fostervatten. Med 12 veckor, är ögonen brett isär, är hans yttre könsorganen formning och han har grundläggande naglar. Vid slutet av denna period, är han 2 ½ inches lång.

Vecka 13-20

Mellan vecka 13 och 14 av graviditeten, utvecklar ditt barn fingeravtryck. Hennes hud är transparent, och ett fint hår som kallas lanugo är på huvudet. Med 16 veckor, är hon redan 6 inches lång. Vid 20 veckor, har hon ögonbryn och ögonfransar, och är 8 inches lång. Vernix, en vit degig ämne som skyddar hennes hud från fostervatten, täcker hennes kropp. I den här åldern kan en ultraljudstekniker kunna upptäcka hennes kön.

Veckor 21 till 30

Vid vecka 21, lanugo täcker hela hans kropp istället för att bara huvudet. Hans hud är mindre transparent grund av fettet utvecklas på hans kropp, och han är 10 till 11 inches lång och 23 veckor. Han växer till 14 inches lång på 26 veckor. Med 30 veckor, är han stadigt lagra fett och fylla ut hans kropp.

Vecka 30-40

Vid 30 veckors graviditet, är ditt barns ben fullt utvecklade och hennes ögon är vidöppna. Hennes könsorgan blir mer utvecklade och framträdande, och med 32 veckor, hennes tånaglar är synliga. Vernix blir tjockare runt 35 veckor, och hon börjar att snabbt gå upp i vikt. Lanugo försvinner och hennes hud blir mindre röd och skrynkliga. Hon rör sig i huvudet nedåt position runt 37 veckor, och vid vecka 39 hon har bröst knoppar och långa naglar. Hon växer till ca 19 till 21 inches under denna period.

Räkna med långsamma beteendeförändringar och gradvis svår oförmåga, såsom underlåtenhet att göra dagliga rutiner (äta, gå eller ta ett bad) från patienter med progressiv sjukdom, såsom Parkinsons sjukdom. Dess botemedel är fortfarande svårfångad, så förståelse och förbereda för sin långsamma, gradvisa förändringar är viktigt.

Vad är Parkinsons sjukdom?

Parkinsons sjukdom (även kallad primär Parkinsonism) är en neurologisk sjukdom till följd av en onormal dopamin reglering i vissa delar av hjärnans basala ganglierna. En normal hjärna innehåller lika neurotransmittorer, medan i fallet med Parkinsons, är dopamin signalsubstans signifikant lägre (se Bild1).

Dödligheten

Dödligheten för patienter med Parkinsons sjukdom varierar från den hos en normal person. Vissa studier har visat att med start från början av Parkinsons sjukdom, funktionell invaliditet och dödsfall sker i omkring fem till sju år, beroende på behandlingen.

Motor Disability

Parkinsons sjukdom är en progressiv sjukdom som så småningom resulterar till motorn (funktionell) funktionshinder. Vi kan inte göra något för att stoppa dess utveckling, om inte den normala dopamin reglering i de basala ganglierna återställs.

samtidig sjukdom

Patienter med samtidiga sjukdomar, såsom progressiv supranukleär pares (annan neurologisk sjukdom), framsteg snabbare och kan leda till döden. Detta skulle sannolikt ske inom fem år, beroende på den samtidiga sjukdomar.

medicin Tolerans

Patienterna kommer att utveckla tolerans mot medicin behandlingar under tre till fem års tid, beroende på hastigheten och dosen ständigt ges. Levodopa behandling (medicin för parkinsonism) har visat minskad botande effekt hos patienter som tar det under en lång tid. Flera skäl, bland annat patientens tolerans mot levodopa, övervägs som bidragande faktorer i denna händelse.

Post-encefalit parkinsonism

Patienter med post-encefalit parkinsonism har anmärkningsvärt långsam progression. Vissa patienter kan fortfarande fungera för perioder på 30 år eller mer innan deras motorik stannar permanent.

Vad är skillnaden i färgbaser?


Två huvudtyper av färgbaser existerar: latex och alkyd. Var och en av dessa olika färger har sina unika fördelar och nackdelar, beroende på vad som är viktigt för dig mest och vad det specifika projektet du använder dem för kan vara. Deras respektive effektivitet kan också bero på verktyget du använder för att tillämpa dem.

Latex

Latexfärger är bland de mest frekvent placerade färgtyper i butiker. Basen i latexfärger är vanligen vatten, en bas som erbjuder sina inneboende fördelar samt nackdelar. På grund av vattenelementet, dessa färger är kapabla att torka snabbt. Dessutom konstaterar Hus Målning information som de producerar mindre lukt än göra några andra sorter av husfärg. Slutligen underlättar vattenbaserade processen för sanering under projektet och förstärker miljöaspekterna av att använda latexfärger.

Olja / Alkyd

Alkydfärger är också kända som oljebaserade målarfärger och vice versa. Detta är ett alternativ som ofta används av professionella hem målare och re-modellbyggare. Två av de främsta anledningarna till detta är att alkydfärger fungerar mycket bra på inrednings finish och inte fläcka lika lätt som vissa latexfärg sorter. Även oljebaserade färger är mindre benägna att visa penseldrag mönster lägga till kvaliteten på finish. Alkydfärger fungerar också mycket bra i sprututrustning som gör ansökan snabbare, mer enhetlig och effektiv.

Nackdelar med Latex

Latexfärger, som framgår ovan, kan ha en tendens att tillåta fler penselränder att synas på den färdiga ytan. Om denna yta är en som är väl synlig och som du önskar en mjukare accent, än du kanske vill välja en av alkyden eller oljebaserade produkter. Den andra saken med latexfärger är att de inte kan tillåtas att frysa under en tid efter att du har använt färgen eller pälsen kan vara förstörda. Således, om du bor i områden med extrem kyla i vissa månader, då är du skyldig att göra din målning i varmare tider på året.

Överväganden med Alkyder

Till skillnad från latex eller vattenbaserade färger, inte alklyds inte råd du nytta av snabbtorkande. De är också benägna att mycket högre produktions lukt. På grund av den större mängd VOC som förekommer i alklyd färger, är du skyldig att ge högre ventilation av projektrum eller luftflöde för att garantera säkerheten. Trots att den är långsam torkning, är detta inte alltid nödvändigtvis en nackdel eftersom jämnheten hos den färdig kan accentueras. Detta är dock ofta behäftad om för mycket färg appliceras på ytan i fråga.

De flesta människor som har varit på sjukhus eller klinik har förmodligen hört någon nämna diagnostisk strålning. Men många av dem sannolikt är inte riktigt säker på vad det är. Eftersom de flesta av oss inte har en medicinsk examen, kan det ibland vara förvirrande när ord som detta kastas runt. Så vad är egentligen diagnostisk strålning?

Identifiering

Diagnostisk strålning är i huvudsak att skapa bilder eller bilder av de inre organen genom externa medel. Det är en icke-invasiv metod för att detektera en sjukdom, sjukdom eller sjukdom som kan drabba en patient. I grunden är det tagande av röntgenstrålar, i en bred bemärkelse, för att diagnostisera ett problem utan att behöva öppna upp personen. Detta betyder inte att individen aldrig kommer att behöva gå igenom någon form av kirurgi. Det är allt beroende på vad resultaten av diagnostiska strålning tala om för läkaren. Men det kommer inte att ske förrän efter det att bilderna har tagits och en diagnos kan göras.

typer

Diagnostisk strålning är en ganska expansiv klassificering av försök eller metoder för att skapa dessa bilder. Det skulle innehålla en CT (datortomografi), MRI (Magnetic Resonance Imaging), mammografi, röntgen och ultraljud. Inom vart och ett av dessa, det finns också ytterligare metoder, inklusive kolografi, angiografi, galactography, hysterosonography, artrografi och myelografi. I slutändan vilken typ av avbildning som används för att skapa bilderna beror på det område av kroppen där den diagnostiska strålning behövs - vilket innebär att du inte nödvändigtvis använda en CT att undersöka en kvinnas bröst.

Fungera

Självklart skulle den viktigaste funktionen av någon form av diagnostisk strålning medhjälp i att upptäcka och diagnostisera eventuella sjukdomar eller andra hälsorelaterade frågor utan att behöva öppna upp patienten. Men mycket som den breda klassificeringen själv, varje typ av diagnostisk strålning har sin individuella ändamål. Och alla har sina egna fördelar (hastighet, effekt eller kostnad), beroende på potentiella problem en viss patient kan ha.

Funktioner

En CT, som ofta hänvisas till som en CAT scan, skannar kroppen via flera röntgenstrålar (flera är avgörande ordet) som själva maskinen roterar runt patienten. Den används som en något snabb metod för att detektera potentiella problem i buken, bröstet, huvudet, ryggen och även bihålor, för att nämna bara ett fåtal. CT kan upptäcka intern trauma, skelettskador, skador på nacke eller rygg, ett antal former av cancer (lunga, lever, bukspottkörtel och så vidare) och tumörer och vävnader som inte nödvändigtvis ses i andra former av strålning.

Medan används i nästan samma avseende som en CT, är en MR också utnyttjas vid övervakning av effekten av en patients behandling. Den kan upptäcka skillnaden mellan onormal vävnad och normal vävnad bättre än andra former av strålning. Du ser det en hel del i utvärderingen av inre organ (som hjärta, lever och njure) och ben (som höft och bäcken), arteriella anomalier, avvikelser i fortplantningsorganen och sjukdomar i hjärtat.

Mammografi används huvudsakligen i ett förfarande flesta kvinnor är väl förtrogna med mammografi. Det är ett av de bästa sätten att upptäcka bröstcancer tidigt.

Radiografi är i huvudsak i form av diagnostiska strålning flesta människor är bekanta med, som det ofta kallas röntgenstrålar. Denna form av strålning som främst används för frågor som rör skelettet.

Ultraljud är ett förfarande för användning av högfrekventa ljudvågor för att detektera ett tillstånd inuti kroppen. De flesta människor förknippar ultraljud med graviditet, eftersom det är förmodligen den säkraste och mest effektiva sättet att undersöka fostret i livmodern. Emellertid är det också används för att diagnostisera problem med smärta och svullnad, för att vägleda nålar under medicinska procedurer, för att vägleda biopsier och undersöka de inre organen (som lever, mjälte, njurar och urinblåsa).

Varning

Medan diagnostiska strålning är en viktig del av vården, men det kommer med vissa risker. När en person utsätts för alltför stora mängder av strålning, finns det en mycket liten chans för cancer. Förfaranden som MRI, kan sedering metoder som används har en negativ effekt på vissa individer. Och människor kan ha en allergisk reaktion mot något injektion används för att skapa bilder. Men fördelarna verkligen överväger någon av riskerna.