XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Utomhusfärg huvudvärk

Är stress i livet ger dig en huvudvärk? Ibland vill du hellre inte ta Excedrin eller Alvedon eller Tylenol. Och det kanske inte är nödvändigt. Det finns flera sätt att bli av med huvudvärk utan att tillgripa droger eller mediciner.

Instruktioner

1 Gå ligga ner. Hitta som den mörkaste, tystaste rum som du kan. Glöm dina spänningar och låt dig bli bättre. Ofta om du fånga en huvudvärk tillräckligt snabb allt som behövs är lite R & R.

2 Den kalla trasa. Sänk en trasa i en skål med mycket kallt isvatten och ring ut. Håll det kalla vattnet någon plats nära så att du kan åter kyla tyget om det behövs. Vik tyget och lägg den över din panna eller varhelst huvudvärk stör dig mest.

3 Ta ett bad eller dusch. Få det extra fräschör kan göra underverk för att bota det huvudvärk. Rinnande vatten kommer också att blockera ut en hel del av buller som kan ha gett dig huvudvärk i första hand. Ibland bad eller dusch är det en plats folk kommer att tillåta sig att "me" tid vi alla behöver.

4 Gå ut och få lite frisk luft. Det kan vara kallt, men gå vidare och samla upp och gå ut. Ugn värme och ljud kan också orsaka huvudvärk för vissa människor. Även om vi inte exakt kan stänga av dem, kan vi fly från dem för ett tag.

5 Motverka dem omkring dig från att bära en hel del cologne och parfym. Onödiga dofter ger en massa människor headaches-- även de som inte är allergisk.

6 Drick kamomillte och försöka sitta bredvid en brinnande lavendel ljus. Dessa dofter är avkopplande och kan hjälpa din huvudvärk.

Tips

 • Även om du gör bryta ner och ta medicin, med hjälp av dessa metoder kan minska den nödvändiga dosen, och hjälper till att hålla det huvudvärk borta.
 • Gå inte att sova med ett ljus brinnande om det inte finns någon annan runt för att titta på det.
Hur gör jag Avlasta Sinus huvudvärk?

Sinus huvudvärk utvecklas på grund av inflammation eller infektion i slemhinnorna som leder till trafikstockningar, svullnad och smärta i sinus hålrum. Slemhinnor eller luft som blir instängd inom täppta bihålor orsakar en huvudvärk. Smärtan börjar vanligtvis bakom ögonen, men kan gå tillbaka in i huvudet och ned på tänderna. Sinus huvudvärk triggers inkluderar allergier, rök, damm och mögel. Enligt University of Maryland Medical Center, måste inflammation sänkas först att låta bihålorna rinna för att ge huvudvärk lättnad.

Lindra Sinus Huvudvärk

Steg 1

Konsultera en läkare, särskilt om sinus huvudvärk åtföljs av en feber. En allvarlig sinus huvudvärk som varar i 7 dagar eller mer kan tyda på en bihåleinflammation, som kräver antibiotikabehandling.

Steg 2

Alternativa varma och kalla kompresser för att stimulera blodcirkulationen och hjälpa bihålor rinna. Förbereda en tvättlapp med varmt vatten och en annan med kallt vatten, vrida ur överskottet. Lägg den varma tvättlapp över sinus område för 3 minuter, ta bort den och placera den kalla tvättlapp över bihålorna under 1 minut. Upprepa varje 3 gånger, och upprepa processen 4 gånger per dag.

steg 3

American Academy of Otolaryngology faktablad om sinus huvudvärk sägs att bevattning näsgångarna rensar irriterande, bakterier, slem och andra partiklar som orsakar allergiska reaktioner. Rengöring bihålorna av dessa irriterande bidrar till att minska svullnad och inflammation i passage membran och främjar sinus dränering. En neti potten används för detta ändamål och kan köpas på apotek eller hälsokostaffär. Rengöringslösning består av 1/2 tsk icke-iodized salt, såsom havssalt till en fullständig Neti pott av ljummet destillerat vatten.

steg 4

Andas fuktig luft från en luftfuktare, förångare, eller en skål med ångande vatten för att lindra sinus huvudvärk. Torr luft förvärrar sinus trafikstockningar och inflammation, och fuktig luft reverserar resonemang. Om du inte har en luftfuktare eller förångare, användning kokt vatten i en skål, drapera en handduk över huvudet för att bilda ett tält och andas ångan genom att andas genom näsan.

steg 5

Drick vatten för att hålla kroppen hydrerad och nasal passage fuktig, så att de kan rinna mer fritt. Ökat vätskeintag och vätske bidrar till att minska inflammation också.

steg 6

Sov på en liten lutning för att hålla näsgångarna tydlig och tillåter bihålor rinna. Lägg till några extra kuddar eller en säng kil för att stötta upp din sömn position.

steg 7

Ta en over-the-counter smärtstillande eller antiinflammatoriska; aspirin (om över 16) eller ibuprofen är både smärtstillande samt antiinflammatoriska och paracetamol lindrar smärta. Over-the-counter avsvällande medel och antihistaminer ger också lindring. Vanliga antihistaminer är difenhydramin och loratadin. Difenhydramin är bäst när det används på kvällen, eftersom det orsakar dåsighet och hjälper framkalla sömn. Antihistaminer kombineras ofta med avsvällande medel såsom fenylefrin och pseudoefedrin att främja sinus dränering och tydliga näsgångarna.

varningar

 • Träffa en läkare för en sinus huvudvärk som inte svarar på dessa behandlingar inom 3 dagar.

tips

 • Hålla bakterier och extra slem ur näsgångarna genom att ofta blåser näsan; Detta hjälper till att förhindra uppkomsten av sinus huvudvärk.

Saker du behöver

 • Varma och kalla kompresser
 • neti pot
 • Humdifier
 • Over-the-counter smärtstillande medel, antihistamin eller avsvällande

Det handlar om spänning

Morgonhuvudvärk eller spänningshuvudvärk, börjar så snart du vaknar. De kan pågå lite som några minuter eller fortsätta under hela dagen. Morgon huvudvärk komma som en följd av felaktig sömn positioner, sömnlöshet eller ens fel typ av kudde. Stress kan också producera en morgon spänningshuvudvärk. Morgon spänning huvudvärk drabbade känner smärta på båda sidorna av huvudet, och i synnerhet i hårbotten och tinningarna. Morgon huvudvärk mår sämre med exponering för starkt ljus.

Välj en korrekt Pillow

För många morgon huvudvärk drabbade kudden är den skyldige. Kuddar kondensera över tiden och sömn ytan inte längre stödja halsen på rätt sätt. Detta ger spänningar i nacke och axlar och resulterar i en förmiddag spänningshuvudvärk. Om du upplever kronisk morgonen huvudvärk, ta en ordentlig titt på din kudde. Om det är riktigt gamla, klämd eller för hårt, tänka på att ersätta den med en kudde avsedd för korrekt huvud och halsposition. Några nätter på rätt typ av kudde kan vara precis vad sand mannen beställt.

Något som är ond kommer hitåt

Om morgonen huvudvärk är inte en vanlig sak för dig, kan din kropp försöker att signalera början av en förkylning eller influensa. Under kalla och influensasäsong, flera symtom uppträder innan en fullt utvecklad fall sätter dig i sängen. En morgon huvudvärk är en bra indikator på att en mötande förkylning, influensa eller infektion övre förvar orsakar obekvämt sinus tryck.

gå i sidled

Det är inte bara fel kudde som kan orsaka nacke och axlar spänning och resulterar i en morgon huvudvärk. Obekväma sömnpositioner skapar tryckpunkter över hela kroppen. Detta leder spänning på nacken, axlarna och käken, vilket resulterar i morgonen spänningshuvudvärk. Det mest hälsosamma sömn läget är på sidan med en kudde stoppade mellan knäna. Detta lindrar smärta i nedre ryggen, smärta i benet och främjar bättre halsposition. Magen sliprar lider ofta av morgonhuvudvärk på grund av den onaturliga varv av halsen under en längre period. Tillbaka sliprar lider morgonen huvudvärk på grund av överdriven snarkning eller sömnapné, vilket förhindrar en god natts sömn.

Försök Decaf

För mycket koffein på en daglig basis kan orsaka morgonhuvudvärk. Koffein stimulerar det centrala nervsystemet som producerar en rastlös natts sömn. Detta kan leda till morgonhuvudvärk. Dessutom upplever den mänskliga kroppen kemiska förändringar i vila, och kan gå igenom en koffein tillbakadragande under natten timmar producerar vad kaffedrickare kallar en koffein huvudvärk. Koffein är också ett diuretikum och gör att kroppen förlorar vätska. Detta resulterar i lätt uttorkning som kan utlösa en morgon huvudvärk.

Örter för migrän huvudvärk

Migrän är återkommande huvudsmärtor som varar timmar eller dagar. University of Michigan definierar två typer av migrän, aura och utan aura. Aura huvudvärk inkluderar synstörningar såsom blinkande lampor, sicksack linjer eller blinda fläckar. En mängd olika örter anses alternativa behandlingar för migrän. Alltid tala med en läkare när du tar någon form av supplement för att undvika farliga interaktioner eller biverkningar.

Butterbur

Tussilago kan minska längden och frekvensen av migrän föreslår University of Michigan. En studie från 2004 visar Tussilago kan minska inflammation i blodkärl och andra vävnader i samband med migrän. Örten kan också reglera signalsubstanser i hjärnan, minskar migrän. Ta 50 till 75 mg av ett standardiserat extrakt två gånger per dag. Undvika att konsumera Butterbur om du är gravid eller ammar. Vara medveten om det finns en risk för leverskada tar ett standardiserat extrakt. Raw Tussilago rot är giftigt - bara tänka over-the-counter rättsmedel.

Mattram

Mattram kan minska huvudvärk samt symptom i samband med migränattacker såsom illamående och kräkningar. En Yale studie 2001 visade Mattram innehöll parthenolide, som riktar sig till proteiner i kroppen och minskar inflammation. Ta 50 till 80 mg per dag. Undvik ört om du tar antikoagulantia; Det finns en risk för blödning vid intag av supplement. Kvinnor som är gravida eller ammar bör också undvika ört.

Willow Bark

Willow bark innehåller salicin, en kemikalie som liknar aktiva ingredienser i aspirin (acetylsalicylsyra). Örten har använts i århundraden för att behandla huvudvärk, feber och smärta. University of Michigan visar att känner av effekterna av vide bark kan ta längre tid att uppleva; dock kan effekterna varar längre. Örten kan orsaka mindre gastrointestinala biverkningar än några over-the-counter läkemedel. Ta 60 till 240 mg av standardiserade pilbark per dag. Vide bark kan påverka personer som diagnostiserats med diabetes, gikt, magsår och astma.

Kan ta kalcium och vitamin D orsaka huvudvärk?

Kombinerad tillskott av kalcium och vitamin D är ett gemensamt system som används för att behandla eller förebygga osteoporos hos vuxna. Vitamin D absorption utlöser kalciumabsorptionen också. Genom att ta antingen för mycket kalcium, en överdos av D-vitamin, eller en kombination av båda, är det möjligt att hyperkalcemi uppstår. Detta innebär att det finns för mycket kalcium i blodet. Detta villkor kan påverka nervsystemet vilket leder till olika neurologiska symtom som huvudvärk.

hyperkalcemi Symtom

Mindre än en procent av befolkningen upplever hyperkalcemi. Det kan finnas många orsaker till detta tillstånd, och två av dem är kalcium och vitamin D överdosering. Det vanligaste symtomet på hyperkalcemi är muskelsvaghet, trötthet och brist på uthållighet. Men huvudvärk, illamående och desorientering kan också visa upp, vilket kan förvärra med kräkningar och uttorkning. Slutligen, gastrointestinala störningar såsom magont och aptitförlust är mycket vanliga.

potentiell behandling

Hyperkalcemi fall orsakas av överdriven kalcium, vitamin D eller en kombination av båda lätt kan behandlas. Katherine Zeratsky, RD, av MayoClinic.com rekommenderar att behandling av vitamin D toxicitet kan omfatta möjligheten att stoppa D-vitamintillskott och begränsa kalciumintag, liksom att ta medicin. I svåra fall, kan inläggning på sjukhus vara nödvändig.

Även ganska ovanligt, hyperkalcemi i samband med vitamin D överdosering oftast resulterar från att en överdriven mängd D-vitamin, inte från din kost eller för mycket solexponering. Din kropp reglerar mängden D-vitamin produceras av solen, och även berikade livsmedel inte innehåller mycket stora mängder av vitamin D. Därför kan du sänka din vitamin D dos och försök att få mer av det från din mat eller solexponering . På så sätt ge din kropp att reglera de relativa mängderna av näringsämnen och minimera risken för hyperkalcemi.

Rekommenderade doser

Om du tar en kombination av vitamin D och kalciumtillskott är det viktigt att hålla sig inom den dagpenning som rekommenderas för din åldersgrupp. Din läkare kan exakt fastställa rätt dos av både kalcium och vitamin D. Experter på Linus Pauling Institute rekommenderar att en frisk vuxen säkert kan ta upp till 2000 IE vitamin D per dag, som en underhållsdos.

Din kalcium dagliga dosen beror på ålder och kön. Vuxna män behöver 1000 mg dagligen, med en liten tillägg till 1200 mg efter ålder 71 år gammal för att kompensera för den naturliga förlusten av benmassa. Motsvarande belopp för kvinnor är 1000 mg och 1200 mg efter ålder av 51 år.

försiktighetsåtgärder

Konsekventa huvudvärk kan säkert vara en signal för hyperkalcemi. Obehandlad hyperkalcemi kan bli ett farligt tillstånd med flera sekundära villkor som härrör från det, såsom pankreatit, högt blodtryck och njursten. Om du upplever något av de symptom som beskrivs och du är på kombinerade tillskott av vitamin D och kalcium, bör du kontakta din läkare. Även stora mängder av kalcium och vitamin D kan orsaka hyperkalcemi, det finns fler faktorer som kan bidra. Binjure misslyckande, njursvikt, hypertyreos och vissa läkemedel kan orsaka blodet kalcium för att stiga.

Snabbt sätt att bli av med huvudvärk

Huvudvärk är ett symptom på att något är fel någonstans i kroppen. Enligt Columbia University, det finns en lång lista över sjukdomar som kan leda till huvudvärk. Men endast ett fåtal som orsakas av allvarliga medicinska tillstånd som cancer eller hjärntumörer. De flesta huvudvärk orsakas av gemensamma påfrestningar på kroppen som spänningar, ögonen och sinus tryck. Du kan bli av med dessa typer av huvudvärk snabbt med enkla lösningar.

Steg 1

Identifiera vilken typ av huvudvärk du upplever. University of Maryland Medical Center säger att om du känner ett bultande smärta i framsidan av ansiktet, har du förmodligen en sinus huvudvärk. Om smärtan är i ditt tempel på sidorna av huvudet, kan det vara ansträngande för ögonen. Om smärtan har sitt ursprung i nacken och skjuter upp huvudet, är det troligt en spänningshuvudvärk.

Steg 2

Hitta ett svagt upplyst och lugn plats att varva ner. Huvudvärk är kroppens reaktion på någon form av stress eller stam. Det är viktigt att ge befrielse från att stress eller stam. Blunda, sitta eller ligga ner, och försök att slappna av. Fokusera dig på trevliga tankar. Försök att inte tänka på någonting som gör dig arg, orolig eller känslomässiga. Om möjligt, få lite sömn.

steg 3

Massera ditt ansikte, hårbotten och hals. Enligt PressThePoint.com, bidrar detta slappna av spända muskler. Om du upplever en sinus huvudvärk, koncentrera sig på ytan. Massera tempel om du lider av en ansträngda ögon huvudvärk. Fokus på halsen och hårbotten för en spänningshuvudvärk.

steg 4

Kyl ner ansiktet och värma upp halsen. Enligt Princeton University Health Services, kan du lindra huvudvärk genom att tillämpa is till dina ögon eller panna, eller genom att värma upp din nacke och axlar med en värmedyna eller varm dusch.

steg 5

Använd en over-the-counter smärtstillande. Acetylsalicylsyra, ibuprofen och paracetamol är alla effektiva vid behandling av mild till måttlig huvudvärk. Om du upplever en sinus huvudvärk, prova en over-the-counter avsvällande.

varningar

 • Om dessa enkla huvudvärk behandlingar inte bli av med din smärta, rådfråga en läkare omedelbart. Din huvudvärk kan vara ett symptom på ett allvarligt medicinskt problem.
 • Följ noga doseringsanvisningarna på etiketterna för alla over-the-counter läkemedel. Aldrig ta mer än den rekommenderade dosen eller använda medicinen längre än vad som rekommenderas.

Saker du behöver

 • Kylklamp
 • Värmedyna
 • Over-the-counter smärtstillande
Hem rättsmedel för barn & # 039; s Sinus Huvudvärk

Bihåleinflammation - luftfyllda hålrum bakom näsan, ögonen och kinderna - orsaka sinus huvudvärk. Symtomen omfattar matt eller dunkande smärta i huvudet och trycket i ett område i ansiktet. Behandla den underliggande sinusinflammation är den mest effektiva botemedel för huvudvärk, men detta kan involvera receptbelagda läkemedel, såsom antibiotika eller kortikosteroider. Vissa människor väljer huskurer för att behandla sinus huvudvärk hos barn.

livsstils~~POS=TRUNC

Sinus inflammation, även kallad sinuit, kan vara resultatet av allergier eller en respiratorisk infektion. När bihålorna blir inflammerade, är luft inte kan cirkulera genom dem och slem kan inte rinna. Näsgångarna blir blockerad och smärt resultat. En luftfuktare eller en saltlösning nässpray kan bidra till att minska nästäppa hos barn eller vuxna, enligt University of Maryland Medical Center. Inandning av ånga för flera gånger per dag kan också hjälpa. Andra tekniker som kan vara till hjälp för barn hör sträckor för huvud och hals och avslappningstekniker. Ett proaktivt förhållningssätt är att städa ditt hus varje vecka för att utrota allergener som kan orsaka bihåleinflammation.

tillskott

Flera kosttillskott kan hjälpa till att förebygga eller behandla sinus huvudvärk. Vissa studier tyder på att bromelain, ett enzym som finns i ananas, kan bidra till att krympa inflammation och lindra bihåleinflammation symtom, enligt University of Maryland Medical Center. Att äta ananas är ett säkert sätt att få bromelain.
Dock är bromelain i tillägg form kombineras ofta med quercetin, en växt pigment i frukt och grönsaker som kan fungera som en antihistamin. Quercetin hämmar produktionen och frisättningen av histamin i provrör, men det finns få tecken på att quercetin blockerar histamin hos människor. Det finns inte tillräckligt med bevis för att stödja quercetin säkerhet för barn, University of Maryland Medical Center rapporter. Rådgör med din läkare innan de ger något tillskott till barn.

örter

Naturläkemedel används ibland för att bota sinus huvudvärk. Ett märke som ofta används i Europa och även i USA är säker för barn 2 år och äldre. Den innehåller örter inklusive europeiska äldre, ängssyra och gullviva, som kan tunna slem och hjälpa bihålor rinna.
En annan ört som traditionellt används för att behandla huvudvärk är Mattram eller mattram. Det är säkert att ge till barn i åldern 2 år och äldre, enligt University of Maryland.
Herbal huvudvärk åtgärder inte betraktas som säkra för barn inkluderar kinesiska kalott (Scutellaria baicalensis), Devil klo (Harpagophytum procumbens), och Willow bark (Salix spp.).

andra rättsmedel

En enkel kylklamp eller en påse med is kan ge lindring från en sinus huvudvärk i ett barn. Placera is på det smärtande området och har barnet vila med den på plats. Kryddstark mat rensa också näsgångarna. Om ditt barn gillar kryddig mat, tjäna honom eller henne en måltid med chili, wasabi eller varm kinesisk senap. Eucalyptus eterisk olja, en naturlig slemlösande, kan hjälpa behandla sinus huvudvärk. Sätt några droppar eukalyptusolja i ett glas med kokande vatten. Låt barnet andas ångan med en handduk som täcker hans eller hennes huvud för att innehålla ångan.

barometer~~POS=TRUNC Huvudvärk

En CBS News artikel rapporterar att så många som 70 procent av personer som lider av migrän upplever attacker barometertrycket faller innan det regnar. Enligt artikeln, en studie av huvudvärk Care Center och publicerades 2005 av Mayo Foundation för medicinsk utbildning och forskning, är majoriteten av migrän som kan utlösas eller förvärras av barometertryckförändringar felaktigt behandlas som sinus huvudvärk.

migrän

Förändringar i barometertrycket kan utlösa din migrän. Enligt den amerikanska National Library of Medicine med National Institutes of Health, migrän är en typ av huvudvärk som orsakas av onormal aktivitet i hjärnan. En migränattack kan börja med nervbanor och kemikalier i hjärnan som påverkar blodflödet i hjärnan och omgivande vävnader. Blodkärl i hjärnan kan tygla eller vidga som svar på dessa neurala nerv- och kemiska förändringar. Du kan uppleva smärta på ena sidan av ansiktet eller huvudet under en migränattack.

sinus huvudvärk

Barometriska tryckförändringar kan leda till sinus huvudvärk. Fuktig och kallt väder kan intensitet smärta i bihålorna och förändringar barometertrycket kan utlösa sinus huvudvärk om din sinus håligheter är långsamma för att utjämna lufttrycket inuti bihålorna. Symtom på sinus huvudvärk smärta i främre delen av huvudet och runt ögonen. En feber och gul eller grön snuva kan följa sinus huvudvärk.

Forskning

En artikel om väder Channel webbplats rapporter om forskning av huvudvärk Care Center som tyder barometertryck huvudvärk kan vara migrän som misstas för sinus huvudvärk. Artikeln föreslår att väderomslag kan utlösa hälften av alla migrän. Kallt och torrt väder kan utlösa migrän innehåller dessutom förändringar i barometertryck och andra typer av förändringar. Artikeln rekommenderar att du föra ett register över väderförändringar som sker runt huvudvärk och kontakta din läkare för att få en diagnos som identifierar väder du är erfarenheter sinus huvudvärk eller migrän.

Hantera

MayoClinic.com rekommenderar att du håller en huvudvärk dagbok för att klara av huvudvärk som kan orsakas av förändringar i lufttrycket. Lista varje förekomst av en huvudvärk med information om när den inträffar och hur länge det varar. Ange möjliga orsaker som inkluderar väderförhållanden. Du kan följa förändringar i vädret och försöker undvika huvudvärk triggers genom att stanna inomhus eller ta migrän medicin vid det första tecknet på en attack. MayoClinic.com tyder på att en hälsosam kost, regelbunden motion och tillräcklig vila hjälper till att kontrollera stress. Dessa livsstil praxis kan minska antalet och svårighetsgraden av migrän som kan bero på barometriska tryckförändringar.

Fysiologi

Huvudet är en stor hålighet fylld med vätska, hjärnvävnad, mindre hålrum och slutna kammare som blodkärl. Dessa kammare expandera och kontrakt som miljötryckförändringar inträffar utanför huvudet. Till exempel har din mellanörat ett litet rör som utjämnar lufttrycket genom att ansluta kammaren i din mellanörat med din näshålan. En kall eller infektion kan blockera denna passage och förhindra påtryckningar från utjämning. Detta tillstånd kan bli smärtsamt när miljö lufttryck utanför huvudet förändras snabbt

Vad orsakar ansträngning huvudvärk samtidigt lyfta vikter?

Ansträngning huvudvärk utvecklas antingen under eller strax efter ansträngande aktiviteter. Ofta kallas weightlifter s huvudvärk eller motion huvudvärk, de brukar manifesteras som ett bultande känsla som påverkar båda sidorna av huvudet. Men vissa människor bara uppleva obehag till höger eller vänster sida av huvudet. När du utvecklar en ansträngning huvudvärk, kan det pågå i fem minuter till uppåt 48 timmar.

Utveckling

Primära ansträngning huvudvärk är vanligtvis ett resultat av ökat tryck i bröstet eller till och med spänningen i mage, enligt Johns Hopkins School of Medicine. Handlingen att lyfta vikter kan utöva tillräckligt stress eller belastning på musklerna i bröstkorgen och magen som du utvecklar en huvudvärk. Anledningen till ökat tryck eller spänning orsakar denna typ av huvudvärk är inte känd, men en del vårdpersonal tror att verksamheten orsakar blodkärlen i skallen för att vidga. Detta leder till en plötslig ökning av blodflödet som utlöser smärta.

Diagnos

Dunkande smärta som följer ansträngande aktiviteter är inte den mest oroande aspekten av en övning huvudvärk. Denna typ av huvudvärk är ibland ett tecken på en underliggande sjukdom, så det är viktigt att prata med en läkare, särskilt när det åtföljs av kräkningar, dubbelseende, nackstelhet eller medvetslöshet, råder det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och stroke. I denna situation, är huvudvärken kännetecknas som en sekundär motion huvudvärk.

underliggande problemen

Ett antal olika hälsoproblem kan leda till en ansträngning huvudvärk efter att lyfta vikter. Några av de vanligaste inkluderar hjärnblödningar, blodkärls avvikelser, spinal hinder och bihåleinflammation, liksom godartade eller elakartade tumörer. Din läkare kan hjälpa till att avgöra om orsaken till ansträngning huvudvärk är primär eller sekundär. När etablerade, är behandling som ordinerats.

Behandling

Primära spänningshuvudvärk reagerar positivt på vanliga huvudvärk läkemedel. För vissa människor, är aspirin mer än tillräckligt för att minska obehag, medan andra kan kräva starkare droger, såsom indometacin eller propranolol. Indometacin är ett receptbelagt anti-inflammatoriska och propranolol är en blodtrycksmedicin. Om din ansträngning huvudvärk är sekundär till sin natur, är en annan kur nödvändigt, baserat på den exakta orsaken.

Kan Avvänjning från Amning orsaka huvudvärk?

Abrupt avvänjning kan orsaka snabba hormon svängningar, vilket möjligen kan leda till huvudvärk. Det finns ingen medicinsk dokumentation som direkt länkar avvänjning med huvudvärk - även om en snabb avvänjning kan också orsaka en bröstinfektion eller abscess, vilket kan orsaka huvudvärk, enligt BreastfeedingBasics.com. Om du utvecklar huvudvärk efter avvänjning, se din läkare för en korrekt diagnos och rätt behandling.

Hormoner och Amning

Under graviditeten, höga östrogen och progesteron förbereda brösten för amning, eller mjölkproduktion. Hormonerna prolaktin och oxytocin stimulerar brösten att producera och utsöndra mjölk efter amning, när östrogen och progesteron minskar i kroppen. Oxytocin och prolaktin fortsätta att upprätthålla en mjölkproduktion och styra utmatning av mjölk tills avvänjningen är klar.

Symtom på Abrupt avvänjning

Strax efter avvänjning börjar, är mjölken fortfarande produceras av brösten och förflyttas genom mjölkgångarna men det är inte att avlägsnas från en diande baby. Därför dina bröst blir överfyllda, särskilt om du avvänja abrupt. Denna bröst engorgement kan leda till ett bröst infektion som kallas mastit eller till utveckling av bölder. Dessa bröst förhållanden kan orsaka feber och eventuellt en huvudvärk. Dessutom indikerar KellyMom.com att den abrupta minskningen av lugnande hormonet prolaktin kan orsaka depression och ångest, som kan producera huvudvärk.

Hur Långsamt avvänja

Avvänja långsamt för att förhindra bröst infektioner och hormonförändringar som kan orsaka huvudvärk. Eliminera en matning dagligen under några dagar så att mjölkproduktionen gradvis minskar. Komplettera ditt barn med lämplig formel som du avvänja. Om brösten blir svullna under avvänjningsprocessen, uttrycka lite mjölk. Efter cirka 14 dagar bör bebisen vara ner till bara två dagliga matning. Enligt BreastfeedingBasics.com, vanligtvis är de sista matning till slut den första morgonutfodringen och den sista natten utfodring. Eliminera dessa utfodringar en i taget. Om du behöver avvänja abrupt av medicinska skäl, be din läkare att ge sätt att minska avvänjning symptom.

huvudvärk behandling

Huvudvärk behandling beror på vilken typ av huvudvärk och orsaken. De vanligaste huvudvärk behandlingar som innebär mediciner som minskar smärta, som paracetamol och ibuprofen. Det finns receptbelagda mediciner du kan ta för att lindra migrän och andra kroniska, intensiv huvudvärk. Om du fortfarande ammar och genomgår för närvarande avvänjningen processen, kontrollera med din läkare innan du tar något huvudvärk ande mediciner.