XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

urinvägsinfektion äta salt

Enligt National Institutes of Health, urinvägsinfektioner orsakar uppskattningsvis 8,3 miljoner läkarbesök varje år. Vissa människor har inte några symptom, medan andra kan behöva urinera mycket, men i små mängder, har en brännande smärta när de kissar, eller har urin som har en stark lukt eller är rosa.

Urinvägarna

Tittar på urinvägarna i samma ordning som flödet av urin, är det består av två njurar, två urinledare, urinblåsan och urinröret. Som förklaras av University of Maryland Medical Center, är urin görs inom njurarna som dessa organ filtrera vatten och avfallsprodukter, men ändå hålla en balans av salt i blodet. Urinledarna är de muskulära rör som transporterar urin till urinblåsan, och när blåsan är full av urin, lämnar den genom urinröret.

Vad som orsakar en urinvägsinfektion?

Att äta för mycket salt orsakar inte en urinvägsinfektion; ett högt saltfattig kost är en riskfaktor för högt blodtryck och kranskärlssjukdom. Mest urinvägsinfektioner orsakas av bakterier, speciellt av Escherichia coli, enligt Kamaljit Singh, MD, biträdande professor i medicin vid Rush University Medical Center, i boken "Current Diagnosis & Treatment. Nephrology & Hypertension" Majoriteten av tiden uppstår en infektion på grund av E. coli som normalt bebor tjocktarmen når urinröret, multiplicera och sedan stiga urinröret för att nå urinblåsan. Parasiter, virus och svamp har också förmåga att orsaka infektioner i urinvägarna.

Riskfaktorer

Kvinnor har en kortare urinrör än män och det är närmare till anus, utförsel av tjocktarm, vilket är anledningen till läkare hypotes kvinnor har mer urinvägsinfektioner än män. Dessutom finns bakterier i slidan, så samlag, spermiedödande medel och membran öka risken, enligt Maxwell Meng, MD, docent vid institutionen för urologi vid University of California i San Francisco i boken "Current diagnos & behandling. "användningen av katetrar är en riskfaktor eftersom bakterier i katetern kan nå blåsan. En stor prostata och njursten kan blockera urinflödet och orsaka en infektion.

komplikationer

En hög salthalt kost kan leda till högt blodtryck och hjärtsjukdomar, men urinvägsinfektioner kan leda till blodförgiftning, ett tillstånd där bakterier sprids i hela blodet. Om det inte kan stoppas, kan sepsis leda till organsvikt och även septisk chock, vilket påverkar flera organ. Urinvägsinfektioner kan också skada njurarna, vilket leder till abscesser, stenar och en infektion inom njurarna kallas pyelonefrit. Upprepade njure infektioner kan leda till ärrbildning, och detta kan resultera i högt blodtryck efter många år, förklarar Mark Knox, MD, klinisk lektor vid institutionen för allmänmedicin vid University of Pittsburgh School of Medicine i boken "Current Diagnos & behandling i Family Medicine. "

Urin är i allmänhet sterila. Det behöver inte bära bakterier, virus och svampar. Allt bär är salter och vätske kropp avfallsprodukter. Därför, i motsats till den allmänna tron, urinvägsinfektion (UTI) är inte orsakas av urin utan av befolkningen i organismer som finns i värdens mag-tarmkanalen och klamrar sig fast på urinröret. UTI är i allmänhet botas och hanterbar, men det behöver en omedelbar och effektiv behandling för att förhindra allvarliga komplikationer.

Gemensam UTI Behandling

En person som lider UTI genomgår vanligtvis ett urinprov för att fastställa orsaken till infektionen. Vanligtvis kommer patienten ordineras för att använda ett antibiotikum för att döda de infektionsorsakande bakterier eller svampar. För enkla infektioner kan en patient sättas under en tre dagars antibiotikabehandling. Allvarliga infektioner kan ta längre tid än sju dagar antibiotikabehandling. Medan ett antibiotikum är bevisat effektiva i att döda sjukdomar och infektioner som orsakar organismer, bär det också vissa hälsorisker på grund av biverkningar, särskilt med långvarig användning av antibiotika. Mot bakgrund av detta naturliga UTI åtgärder fram säkrare men effektiva behandlingar som inte levererar besvärliga biverkningar.

Naturläkemedel

Naturliga UTI behandlingar är vanligtvis växt- och livsstil-baserade. De är också billigare och mer lättillgänglig. Alternativet för denna typ av behandling varierar från mat, örter för att saker som du vanligtvis hittar i ditt kök. Upprätthålla ett bra flöde av urin är bra att hantera infektionen. Öka ditt vätskeintag hjälper kroppen effektivt späda och spola ut oönskade ämnen. Dricka en blandning av ½ tsk. bakpulver i 8 oz. av vatten är en av de klassiska köks UTI åtgärda. Ta en lätt lösning av bakpulver i systemet höjer syra basbalansen av sur urin, en vanlig infektion symptom. Dessutom kan vissa frukter som du lätt kan hitta i ditt kylskåp faktiskt hjälpa dig att hantera urinvägsinfektion. Att äta färska eller Juiced blåbär och tranbär gör din kropp att dra nytta av dess bakteriehämmande egenskaper. Dessa frukter bär också komponenter som förhindrar sjukdomsframkallande bakterier från strö ner i urinblåsan. Ett annat användbart frukt är ananas. Detta tropiska frukter befanns bära bromelain, ett enzym som fungerar som en naturlig antibiotika. Tomat är en annan frukt som bär en kraftfull alkaliserande effekt som hjälper till att neutralisera kroppens pH, vilket ger dig starkare immunförsvar för att förhindra uppkomsten av UTI symptom.

C-vitamin tillskott

Bortsett från fruktkällor, med C-vitamin tillskott befanns effektivt för att förhindra eller hantera återkommande urinvägsinfektioner. C-vitamin hjälper till att hålla urinblåsan friska och garantier hälsa mot inkräkta sjukdomsalstrande bakterier och organismer.

aromaterapi

Den lugnande och avslappnande effekt av aromaterapi i kombination med traditionell massage, är känt för att förbättra hälsan. Därmed hjälper det lindra kroppen av obehag som väckts av UTI symptom såsom buksmärtor och svullnad.

Den helande kraften i örter

Antingen i tinkturer eller te, kraftfulla, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper örter, såsom pipsissewa, buchu, echinacea och uva ursi har länge använts för att avhjälpa smärta och obehag som väckts av symptomen av UVI.

Försiktighet

Med naturliga behandlingar, är ingen uppmuntras att självmedicinera. Även med växter och örter, det finns en god chans att drabbas av konsekvenserna av felaktig användning. Söka hjälp av en herbalist eller homeopat innan du försöker ut ett växtbaserat rutin.

Urin innehåller salter och avfallsprodukter, som kan bli infekterade. En urinvägsinfektion kan behandlas hemma eller under en läkares vård beroende på typ och varaktighet infektion. Urinvägsinfektioner bör bekräftas av en läkare för medicinsk behandling.

Fungera

Urinvägarna inkluderar njurar, urinröret och urinblåsan, som arbetar i kombination för att minska kroppsavfall och hjälpa till att hålla näringsämnen i kroppen. En hälsosam urinvägarna kan utmanas av infektioner såsom en urinvägsinfektion.

Grundläggande tecken på infektion

Urinvägsinfektioner kan vara lindriga. Grundläggande tecken är grumlig färg och blod i urinen. Läkare kan kontrollera laborationer för att bekräfta bakterier i urinen och en behandling kan vara receptbelagda antibiotika.

avancerade Signs

Urinvägsinfektioner kan sprida sig till njurarna. Tecken på infektion kan inkludera kronisk feber och en stark lukt. Läkare kan utföra avancerade tester för att kontrollera en enkel urinvägsinfektion eller njurinfektion.

Förebyggande / Lösning

Läkare kan rekommendera förebyggande metoder för urinvägsinfektioner. En metod är att dricka vatten under dagen för att spola systemet. En annan metod är att hålla den rektala området rent med vanliga duschar.

Varning

Uppmärksam på tecken på avancerade urinvägsinfektioner, eftersom akut medicinsk behandling kan behövas. Läkare kan råda dig att titta efter tecken, inklusive en hög feber och buken ömhet.

Honung för en urinvägsinfektion


En blåsinfektion uppstår när bakterier kommer in i urinröret på grund av felaktig hygien eller en infektion i njurarna. En blåsa infektion kan vara smärtsamt, men huskurer som att använda honung kan hjälpa behandla en urinvägsinfektion. Om symtomen förvärras eller inte förbättras, bör du söka medicinsk hjälp omedelbart.

fördelar

Honung har antibakteriella, antivirala och svampdödande egenskaper som gör det effektivt i kampen mot bakterier som orsakar en infektion i urinblåsan. Honung är ibland blandas med andra ingredienser för ytterligare bakterier kämpar effekter.

Honung och äppelcidervinäger

Att behandla en urinvägsinfektion, blanda en tsk. honung med två tsk. äppelcider i ett glas vatten. Rör om ordentligt och drick en gång om dagen tills infektionen försvinner. Äppelcidervinäger ökar surheten i urinen, vilket gör det en obeboelig miljö för bakterier.

Honung och salt

För en urinvägsinfektion, ta en tsk. honung med två nypor salt dagligen tills du återhämta sig. De bakterier som orsakar urinvägsinfektioner kan inte överleva med salt, så det hjälper vid behandling av en urinvägsinfektion.

Honung och kanel

Ta en tsk. honung blandat med två msk. mald kanel i en kopp varmt vatten. Denna dryck kommer att hjälpa till att befria bakterier eftersom kanel hjälper förstöra bakterier i urinblåsan.

Förebyggande

Det är lättare att förhindra en infektion i urinblåsan än att behandla. Några tips för att undvika en urinvägsinfektion inkluderar bär bomullstrosor, med milt tvättmedel, kissar när du har lust, dricka mer vatten, urinera före och efter samlag och undvika Douches eller feminina sprayer.

Blåsinfektion eller cystit uppstår när bakterier infekterar de nedre urinvägarna, som består av urinblåsan och urinröret. Urin är normalt steril. Det är normalt fri från virus, svampar och bakterier men inte avfallsprodukter, salter och vätskor. En infektion som händer när bakterier från tarmbakterier (Escherichia coli), hålla sig till öppningen av urinröret och börjar sprida sig. Urinröret är röret som transporterar urin från urinblåsan till utsidan av kroppen. Lyckligtvis har de flesta urinblåsan infektioner är ofarliga. Men om urinvägsinfektion lämnas obehandlade, komplicerade hälsoproblem såsom en bred spridning infektion kan uppstå.

Instruktioner

1 Kontrollera obehag när du kissar. Har du en konstant sveda, stickningar eller brännande känsla under eller efter urinering? Detta är oftast det första tecknet på en urinvägsinfektion. Du kan också känna sig oroliga och uppleva en spastisk känsla i bäckenområdet.

2 Kontrollera färgen på din urin. Har det skett en förändring? Normal urin verkar klar och är gul till bärnstensfärgat. En grumlig utseende med blod eller små vita partiklar flytande inuti indikerar en bakteriell infektion.

3 Följ lukten av din urin. Den normala lukten av urin är aromatisk. Foul urinlukt inte är normalt och är ett tecken på en bakteriell infektion.

4 Obs Om du känner behov av frekvent eller brådskande urinering. Frekvent urinering är behovet av att urinera oftare än vanligt. Brådskande urinering är en övertygande, omedelbart behov av att urinera åtföljs av smärtor i urinblåsan. Dessa är vanliga tecken på en urinvägsinfektion.

5 Observera mot smärta. Smärta i nedre delen av buken, nedre bäckenet, nedre delen av ryggen och livet är ett tecken på en urinvägsinfektion. Detta gäller när smärtan åtföljs av någon av de symtom som nämns ovan.

Tips

  • Du måste rådfråga din läkare om du känner att du har symptom på en urinvägsinfektion.
Diabetiker & amp; Urinvägsinfektion

Miljontals amerikaner lider av diabetes. Även diabetes är väl känd för att vara en viktig riskfaktor för utveckling av hjärtsjukdom, njursjukdom, ögonsjukdomar och amputationer, kan diabetes också göra patienter mer mottagliga för urinvägsinfektioner. Infektioner i urinvägarna orsakar ofta smärta och obehagliga symptom.

Diabetes

Högt blodsocker kan vara ett resultat av både typ 1 och typ 2-diabetes. Bukspottkörteln producerar ett hormon som kallas insulin, som hjälper till att transportera glukos från blodet till vävnadsceller som skall användas som energi. Vid typ 1-diabetes, är bukspottkörteln inte kan producera tillräckliga mängder av insulin. Däremot är typ 2-diabetes till följd av en försämrad respons på insulin genom celler.

Ökad uringlukos

Överskott av glukos filtreras i njurarna och resulterar i betydligt högre uringlukoskoncentrationer i jämförelse med urinen hos icke-diabetiker. Filtrerat glukos drar vatten i njurtubuli, vilket kan öka lusten och frekvensen av urinering. Höga glukoskoncentrationer i urinen ger en riklig källa av näringsämnen för bakterier, som kan föröka sig och orsaka en infektion.

Diabetes ökar risken för UVI

Enligt en artikel publicerad i "Diabetes Care" i 2000, holländska forskare SE Geerlings och kollegor undersökte sambandet mellan diabetes och urinvägsinfektioner. Resultaten visade att 20 procent av de kvinnor som hade antingen typ 1 eller typ 2-diabetes utvecklas en urinvägsinfektion under 18-månaders studieperioden. Förutom ökad uringlukos kan diabetes ökar risken för urinvägsinfektioner genom ytterligare mekanismer, inklusive nedsatt immunceller leverans, ineffektiva vita blodkroppar och hämning av blåsan som tillåter urin att förbli stillastående i urinblåsan.

Symtom på UVI

Symtom på urinvägsinfektioner inkluderar ofta smärta medan tömning, blod i urinen, och ökad brådskande och frekvens av urinering. Andra symtom kan vara illamående, kräkningar och smärta i ryggen och revben region. Urinvägsinfektioner kan diagnostiseras från ensam eller i kombination med laboratorieanalys av ett urinprov symptom.

Komplikationer av UTI

Om den lämnas obehandlad kan urinvägsinfektioner migrera till njurarna och orsaka bestående njurskada. Diabetes ökar ofta risken för återkommande urinvägsinfektioner. Återkommande urinvägsinfektioner kan vara svåra att behandla och kan kräva användning av antibiotikaprofylax. Även urinvägsinfektioner kan lösa på egen hand, de flesta patienter kräver användning av antibiotika för att förkorta symptom och utrota smittan. Detta gäller särskilt hos diabetiker sedan sjukdomen främjar en miljö idealisk för bakterietillväxt i urinen. Patienter bör kontakta en läkare om de har frågor om en urinvägsinfektion.

Vatten & urinvägsinfektion


Urinvägsinfektioner är ett vanligt hälsoproblem, särskilt bland kvinnor i åldern 20 till 50. För en person som försöker undvika contracting en infektion eller för en som försöker återhämta sig från en, dricka mycket vatten är en viktig del av processen.

Urinvägsinfektion

En blåsa infektion, eller cystit, uppstår när bakterier kommer in i en persons urinvägarna. Bakterierna infektera urinröret och urinblåsan, som orsakar inflammation. De flesta urinvägsinfektioner orsakas av bakterien E. coli. Kvinnor är mer benägna än män att dra ihop en urinvägsinfektion, men det kan förekomma hos båda könen, enligt National Institutes of Health.

symptom

Symtom på en urinvägsinfektion inkluderar grumlig urin som kan ha en stark eller illaluktande lukt. En person upplever en stark, ofta behov av att urinera, även efter en tid att tömma sin blåsa. Detta kan leda till henne att behöva gå upp på natten för att urinera. Det kan vara smärtsamt för henne att urinera. Hon kunde dricka mer vatten än vanligt för att kompensera för de ökade uppmanar att urinera.

risker

Vissa riskfaktorer gör det mer sannolikt en person kommer att utveckla en urinvägsinfektion. Med en förstorad prostata eller upplever stenar i urinblåsan kan öka chanserna att få en urinvägsinfektion. Inte dricka tillräckligt med vatten kan sätta en person i riskzonen för en infektion. En sjukdom som trycker ned immunförsvaret kan göra en person mer sårbara för infektioner i urinblåsan, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och njursjukdomar.

Behandling

Urinvägsinfektioner behandlas med antibiotika, som kommer att rensa bakterier från urinvägarna. Under behandlingen är det viktigt att dricka mycket vatten. Detta kommer att leda till ökad urinering, vilket kommer att bidra till att spola bakterier från urinvägarna och påskynda läkning. Dricka tranbärsjuice kan bidra till att minska koncentrationen av bakterier i en persons urin.

överväganden

En person kan minska sin risk för att utveckla en urinvägsinfektion genom att stanna hydrerad genom att dricka mycket vatten. Detta minskar risken för att bakterier byggs upp i urinblåsan. För en kvinna, kan urinera efter sexuell aktivitet bidra till att minska risken. Om en person gör kontrakt en urinvägsinfektion, är det viktigt att ta hela loppet av antibiotika, även om symtomen försvinner efter några dagar. Detta kommer att se till att infektionen inte upprepas.

Urinvägsinfektioner är mycket vanliga och kvinnor är oftast mer benägna att få dem än män. Normalt är en urinvägsinfektion behandlas med antibiotika. Men lindriga infektioner kan behandlas med mediciner som finns tillgängliga över disk eller med homeopatiska läkemedel såsom vitaminer och kosttillskott.

Vad är en urinvägsinfektion?

Någon typ av bakterier som fastnar i urinvägarna kan utvecklas till en infektion. Kvinnor tenderar att vara på en mycket större risk för att utveckla denna typ av infektion än män på grund av den korta kvinnliga urinröret och dess närhet till anus. Urinvägsinfektioner (UVI) orsakas vanligen av bakterier som flyttar in i urinröret. Orsaker till urinvägsinfektioner kan inkludera torka bakifrån och framåt efter en avföring, väntar för länge med att urinera, och samlag, när bakterier från vaginala området lätt flyttar in i urinröret.

symptom

Symptomen för en UTI brukar innefatta följande: smärta, brännande eller stickande känsla vid urinering; ihållande behov av att urinera, men du kan inte göra så; kramp eller tryck i nedre delen av buken; urin med en stark och obehaglig lukt; urin som är grumlig, mjölkaktig eller rödaktig färg; blod i urinen; och
känslor av trötthet och feber.

Behandling

Enligt National Institute of Health, om du har fått diagnosen en urinvägsinfektion med din läkare, är det bästa tillvägagångssättet för att ta ett antibiotikum för att förhindra att infektionen sprider sig till njurarna. En mild infektion kan klara upp på egen hand; emellertid, det finns alternativa metoder tillgängliga för att behandla infektionen. Dessa behandlingar inkluderar homeopatiska läkemedel och over-the-counter medicinering.

Over-the-counter läkemedel

En av de mest populära mediciner som finns tillgängliga utan recept är Uristat. Uristat kommer inte bota din UTI, men det kan ge lindring från symptomen. finns på ditt lokala apotek finns också UVI hem-screening kit som kan upptäcka om du har en infektion. Dessa kit innehåller teststickor - när du kissar på minnet kommer det att identifiera bakterienivåer i urin och bekräfta om du har en infektion.

Naturläkemedel

Homeopatiska alternativ att behandla UVI inkluderar stora doser av C-vitamin för att hjälpa till att göra din urin sura och minska de skadliga bakterier i urinvägarna. Tranbärsjuice är också en populär behandling, även om det är viktigt att komma ihåg att dricka ren tranbärsjuice och inte en tranbärsjuice cocktail, som har en hel del tillsatt socker. Tranbär tillskott är också ett alternativ och brukar komma i en kapselform och kan hittas i din lokala hälsokostaffär. Slutligen visar att dricka mycket vatten också att vara till nytta i att övervinna infektionen.

Vilka är symptomen på en urinvägsinfektion?


En blåsa infektion (även kallad en urinvägsinfektion eller cystit) är en inflammation i urinblåsan, den del av kroppen som lagrar urin görs av njurarna tills det kan utsöndras från kroppen. Urinvägsinfektioner är relativt ofarliga, men kan leda till allvarligare tillstånd om de får chansen att förvärras.

Orsaker och riskfaktorer

Urinvägsinfektioner är normalt uppstår när bakterier som normalt finns på huden eller i tarmkanalen sprids i urinvägarna genom urinröret. Urinröret är röret som urin färdas genom att utsöndras från kroppen. Bakterier kan komma in i urinröret genom en rad olika sätt. Kateterisering kan driva bakterier i urinröret. Samlag kan sprida bakterier i närheten av urinröret. Att misslyckas med att torka framifrån och bakåt efter tarmrörelser är en annan riskfaktor.

Ökning av urinering

En av de vanligaste symtomen på en urinvägsinfektion är en ökning i behov av att urinera. Du kan hitta dig själv kissar oftare än normalt. Detta beror på att kroppen försöker att spola bakterier ur sin urinvägarna. I vissa fall, kan du finna dig med behov av att urinera, men lite eller ingen urin kommer att komma ut. Detta händer ofta i urinvägsinfektioner tillsammans med hinder i urinvägarna, såsom urinblåsa eller njursten.

urin Ändringar

Den huvudsakliga biprodukt av urinsystemets funktion är urin. Därför kan plötsliga förändringar i urin vara ett symptom på en urinvägsinfektion. När blåsan är infekterad, kanske du märker att din urin är plötsligt mörkare än vanligt. Det kan också lukta fränare än normalt. Om du märker något av dessa symptom, kan du ha en urinvägsinfektion.

Smärta vid urinering

En blåsa infektion kan också göra det smärtsamt att urinera. När bakterier in i urinröret och börjar att orsaka infektion, kan det irritera urinröret. Detta är vad som orsakar en särskilt smärtsam infektion i urinblåsan symptom: en brännande känsla medan urinera. Urinering smärta är inte den enda smärta i samband med urinvägsinfektioner. Du kan också uppleva kramp eller sveda i bäckenet och nedre delen av ryggen, eftersom infektionen bakterier irriterar urinblåsan och njurarna.

blodig urin

Ett vanligt symptom på en urinvägsinfektion är blod i urinen. Blodig urin kan innebära att njurarna inte att filtrera blodet ordentligt. Normala njurar bort avfall från blodet och göra det möjligt för blod, protein och näringsämnen för att fortsätta cirkulationen. När du har en urinvägsinfektion som cystit, kan dina dålig njurfunktion tillåta blod som skall filtreras ut och blandas med urinen. För det mesta kan blodig urin innebära att blåsan infektion har utvecklats till njurarna.

Många hävdar att tranbärsjuice hjälper klara upp en blåsa infektion, men hittills inte vetenskapen inte stöd för påståendet. Forskning har visat att tranbärsjuice är effektiv i avvärja nya urinvägsinfektioner, men medicinska experter säga om du redan visar tecken på en infektion, kan det vara dags att gå till läkaren.

Om tranbärsjuice

Tranbärsjuice kan förebygga infektioner, men det rekommenderas inte som ett sätt att eliminera dem. Enligt American Academy of Family Physicians, kan tranbär hjälpa till att förhindra infektion eftersom de ökar hippursyra i urinen. Hippursyra håller bakterier fastnar på urinblåsan väggar. National Institutes of Health rekommenderar också tranbärsjuice för att förhindra infektioner, men inte för personer som har en personlig eller familjehistoria av njursten.

Olika typer av urinvägsinfektion

Behandling av urinvägsinfektion beror på dess orsak. Enligt Mayo Clinic, de flesta urinvägsinfektioner hända när bakterier finna sin väg in i urinvägarna. Detta kallas bakteriell cystit - en smärtsam inflammation som orsakar en konstant eller täta urinträngningar.

Läkare rekommenderar vanligtvis antibiotika för att behandla bakteriell infektion.

Vissa urinvägsinfektioner ske som en reaktion på medicin, strålbehandling eller irriterande, såsom menstruationsprodukter och vissa former av preventivmedel. Dessa infektioner kan kräva alternativa behandlingar.

Bakteriell infektion

Om en urinvägsinfektion är bakteriell, läkare ordinera vanligtvis antibiotika. Dessa kan rensa en infektion inom några dagar till en vecka, enligt Mayo Clinic. Enligt National Institutes of Health, ordinerats antibiotika för urinvägsinfektioner (UVI) innefattar amoxicillin, Augmentin, cefalosporin, doxycyklin, nitrofurantoin, sulfapreparat, trimetoprim-sulfametoxazol och kinoloner.

Om infektioner åter, kan din läkare ordinera en längre runda behandling, eller skicka dig till en specialist för att avgöra om du har oregelbundenheter i urinsystemet. Läkare rekommenderar ibland att kvinnor tar en engångsdos av antibiotika efter samlag.

andra Infektion

Den andra typen av urinvägsinfektion kallas interstitiell infektion, och den är resultatet av irriterande ämnen såsom strålningsterapi och användning av menstruationsprodukter och vissa födelsekontroll produkter. Behandling för dessa infektioner inkluderar urinblåsan dilatation (sträckning blåsan genom att fylla den med vätska eller gas) och oral medicin som pentosanpolysulfat natrium. Dessutom kan en läkare ordinera elektronisk nervstimulering, eller något som kallas en "blåsa bad." I detta förfarande, använder en läkare en kateter för att injicera dimetylsulfoxid in i blåsan, och patienten behåller den i ca 15 minuter.

Behandling av infektion hemma

De flesta UVI tydlig enkelt och snabbt med antibiotika, men det betyder inte att du ska ta dem lätt. Utan ordentlig medicinsk behandling, kan de sprida sig till andra delar av urinvägarna, inklusive njurar.

Mayo Clinic rekommenderar några steg för att lindra obehag av en urinvägsinfektion medan antibiotika utföra sitt arbete. Först använder en värmedyna över buken. Kom ihåg att dricka mycket vätska (men inte alkohol, koffeinhaltiga drycker eller sura juicer). Också ta varma bad.