XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

urinsyra hälsoproblem

Muskel- och skelett ledvärk, hjärtsjukdomar och diabetes kan alla vara resultatet av för mycket urinsyra eller puriner i blodet. Idag är många människor lider av dessa hygienkrav utan att ens inse en möjlig ursprung. Lägg till att den snabba vardagen i det amerikanska samhället, och många människor äter ohälsosamma livsmedel som kan vara hög i urinsyra, offra näring för enkelhetens skull utan att tänka på konsekvenserna.

Dessutom är förhöjda nivåer av urinsyra plågar många äldre amerikaner med gikt, en typ av ledvärk som orsakas av syra bygga upp i blodet, vilket resulterar i kroppen angriper sina egna leder. Tänk på några göra och inte göra för att hålla dig på rätt spår.

Identifiering

Puriner är en naturlig substans i kroppen, men finns också i en mängd olika livsmedel som brunnar som alkoholhaltiga drycker. För mycket av det kan orsaka en ackumulering av urinsyra i i blodet. När människor konsumerar livsmedel som innehåller mycket puriner såsom rött kött, korv och bacon på en regelbunden basis, risken för urinsyra byggs upp är mycket höga.

Måtta

Hotet om hälsorisker inte betyder inte att man ska ta bort alla livsmedel som innehåller mycket puriner, men du bör äta dessa livsmedel med försiktighet och stor återhållsamhet. Här är en ofullständig lista över de livsmedel som är mycket hög i puriner som kan leda till förhöjda nivåer av urinsyra:

• Fläsk
• nötkött
• Fisk är oftast fet fisk mycket friskare
• Stekt mat
• Biff
• Fjäderfä, ta bort hud från kyckling och anka
• Sockerarter
• Vit och brunt ris
• äggplantor
• Peppers
• tomater
• Potatisar
• Öl och andra alkoholhaltiga drycker

Förebyggande / Lösning

För att förhindra eller hantera urinsyra byggs upp, det finns flera goda vanor du kan utvecklas. Först ändra mat- och dryckesvanor. Istället för att äta korv, hamburgare och rött kött flera gånger i veckan, prova en kost rik på grönsaker, bland annat morötter, gurka, sallad och frukt; och pasta och fet fisk. Dessutom kan vitamin C och D till att eliminera toxiner i kroppen.

Begränsa din alkoholkonsumtion. Istället dricker lättmjölk, grönsaksjuicer innehåller morot, selleri, rödbetor och gurka juice och massor av vatten (ca fem glas om dagen). Vatten spolar gifter ur kroppen som kan orsaka hälsoproblem. Två stora glasögon i morgon tid är en bra start på rengöring och rening av mag-tarmkanalen samt urinsyra i venerna.

Punkt att upprätthålla en hälsosam vikt. Om du har gikt (ledvärk) tillsammans med extra vikt, kommer du placerar onödig press på lederna. Tio till femton minuter av daglig motion kan bidra till att kasta dessa oönskade pounds och pumpa färskt blod genom kroppen.

Offra

För att minska mängden av urinsyra som påverkar lederna, måste du bibehålla hälsan att äta och dryckesvanor. Detta kan inte vara lätt. Det kommer att finnas upp-och nedgångar och motgångar; men med en bestämd sinne att bli frisk och har frihet att lederna, kommer du att skörda frukterna.

Varning

Uppbyggnaden av urinsyra i blodet kan bli en livslång fysisk problem om ignoreras eller lämnas obehandlade. Rådgör med din läkare om du tror att du har ett fall av hög urinsyra, som kommer att dra och blodprov från en ven i armen för att testa förhöjda nivåer. Förutom att rekommendera en hälsosam kost, kan en läkare också föreslå medicin som sänker urinsyra nivåer.

Gikt är ett smärtsamt tillstånd som vanligtvis drabbar medelålders män. Den orsakas av ett överskott av urinsyra i kroppen, som kristalliserar och sitter i lederna. Typiskt stortån är den första drabbade området. Senare kan de handleder, fotleder och händer också bli ganska smärtsamt. En kost rik på puriner orsakar ofta gikt. Å andra sidan har vissa livsmedel bidrar till att bryta ner urinsyra, vilket minimerar gikt utbrott.

typer

De bästa typer av livsmedel att äta som bryter ner urinsyra, enligt AgelesHerbs.com, är livsmedel som innehåller mycket kalium. Spenat, bananer och morötter kan bidra till att vända gikt genom att bryta ner överskott urinsyra i blodet. De flesta andra frukter, grönsaker och mjölk arbetar också som en alkalisk att höja kroppens pH-nivå och minska syrabildning också. Kalium, dock inte specifikt det bästa jobbet.

Förebyggande / Lösning

Livsmedel som kallas puriner skapar ofta eller förvärra gikt. Människor som konsumerar dessa livsmedel, såsom vilt, njurar, lever, ansjovis och sardiner har flare-ups mycket oftare. För att förhindra gikt, hålla sig borta från dessa typer av livsmedel, inklusive rött kött. Också undvika alkohol, vilket skapar uttorkning i kroppen och kan också orsaka skov.

Varning

Gikt är mycket smärtsamt och kan orsaka permanenta ledskador och njurproblem. Det kan också vara en indikator på mer allvarliga hälsoproblem. En diet med högt i puriner och rött kött kan orsaka hjärtsjukdomar, högt kolesterol, och högt blodtryck. Av denna anledning måste du ta itu med villkoret rakt på och undvika livsmedel som orsakar skov.

fördelar

Vatten är en fördel om du lider av gikt. Du kan tänka på kroppens urinsyra uppbyggd som socker i vatten - om vattnet har löst allt socker den kan, men blir mer och mer socker som tillsatts, kristaller bildas. Samma sak gäller för urinsyra i kroppen. Om systemet inte har tillräckligt med vatten för att lösa upp och spola ut urinsyra kommer kristaller bildas och bosätta sig i lederna. Tillsätt ca två liter vatten till din diet varje dag, och det kommer att hjälpa dig att utsöndra överskott urinsyra.

expert Insight

Även om många människor med gikt är överviktiga, är extrem diet rekommenderas inte för att åtgärda problemet. Joanne Larsen, MS RD LD på Dietitian.com, säger dieter som innehåller mindre än 900 kalorier per dag kan spika urinsyra nivåer och göra problemet värre. Istället sakta sänka ditt kaloriintag och öka din aktivitetsnivå för att gå ner i vikt. Den extra rörelse i lederna förhindrar urinsyra kristaller från att landa också.

Höga urinsyra Symtom


Förhöjda nivåer av urinsyra, som kallas hyperurikemi, uppstår när kroppen antingen producerar för mycket urinsyra eller är oförmögen att avlägsna tillräckliga mängder av ämnet genom normalt sätt. Normala urinsyranivåer varierar mellan 3 och 7 mg / dL (milligram per deciliter), enligt MedlinePlus. Hög urinsyra sig sällan ger några symtom, men tillståndet kan leda till mer allvarliga sjukdomar, såsom gikt, njursten och även njursvikt.

Urinsyra kristaller

Onormalt höga nivåer av urinsyra kan leda till vissa oroande hälsoproblem när urinsyra kristaller fastna i lederna och på andra ställen i kroppen.

Gikt

Den mest rapporterade manifestation av höga urinsyranivåer är gikt, som utvecklas när urinsyra kristaller ackumuleras i en gemensam, orsakar svår smärta. Gikt, även känd som akut giktartrit, utvecklar oftast i lederna i tårna, drabbar stortån oftare än de andra. Det kan dock visas i någon av lederna i händer, handleder, knän, fotleder och fötter, enligt MayoClinic.com. En akut attack av gikt kan behandlas med receptbelagda antiinflammatoriska läkemedel, såsom indometacin; OTC smärtstillande medel, inklusive naproxen och ibuprofen; kolkicin; och steroider, såsom prednison. Förebyggande läkemedel inkluderar allopurinol, vilket bidrar till att minska urinsyra nivåer.

Njursten

Njursten bildas när överskottsmängder av kemikalier är närvarande i urinen, vilket gör det svårt för dem att vara helt upplöst i urinen. Inte alla njursten orsakas av överskott av urinsyra, men den är ansvarig för ett stort antal av dem. En onormalt hög nivå av urinsyra i urinen är känd som hyperurikosuri. Som i lederna, kan överskott urinsyra klumpa ihop i kristaller, vilket lägger grunden för bildandet av njursten, som kan orsaka olidlig smärta när de passerar från njuren till urinledaren och fastnar. Urinledaren är kanalen som förbinder njurarna till urinblåsan.

Njursvikt

Njursvikt, även om mycket mindre vanligt än njursten, kan också orsakas av höga nivåer av urinsyra. En undersökning, vars resultat publicerades i en 2007 frågan om klinisk Journal of American Society of Nephrology, en koppling mellan hyperurikemi och akut njursvikt. I sin slutsats, studiens författare konstatera att även om "urinsyra... Har några antioxidant effekter som kan vara till nytta, tror vi att nettoeffekten av hyperurikemi, särskilt om den är märkt eller ihållande, kommer att vara att påverka njur resultat negativt. "

Minska urinsyra nivåer

Höga urinsyranivåer kan minskas genom att minimera din konsumtion av hög purin livsmedel. Sådana livsmedel omfattar ansjovis, sås, sill, makrill, sardiner, kammusslor, bräss (orgel kött) och vilt, såsom vilt. Det är också klokt att begränsa din konsumtion av sparris, blomkål, torkade ärtor / bönor, svamp, havregryn, spenat och vetekli. Drick mycket vatten, vilket kommer att bidra till att spola överskott urinsyra från kroppen. För dem vars kroppar producerar onormalt höga nivåer av urinsyra, läkare ordinera vanligtvis allopurinol eller liknande medicin.

Styrketräning & amp; Urinsyra

Urinsyra är en komponent som normalt finns i blodet vid låga nivåer. Under vissa omständigheter kan nivån av urinsyra i blodet stiger och stanna på en hög nivå. Detta orsakar flera hälsoproblem, inklusive ledvärk. Genom rätt kost och utföra rätt övningar, kan du vikt tåg med hög urinsyra.

Urinsyra

Urinsyra bildas när kroppen bryter ned föreningar som kallas puriner. Puriner påträffas vanligen i kroppen och är ett av de viktigaste komponenterna i DNA. Några urinsyra i blodet är normalt; men stora mängder kan leda till flera hälsoproblem, bland annat gikt. Med tiden kan överskottet urinsyra bygga upp i blodet och kristallisera, vanligen avsättning på lederna och orsakar ledvärk.

Orsaker till hög urinsyra

Flera möjliga orsaker till hög urinsyra eller hyperurikemi, existerar. Genetik kan predisponera dig att producera större mängder av urinsyra än normalt. Vissa livsmedel och läkemedel, såsom diuretika, epinefrin och aspirin, kan också öka mängden av urinsyra i blodet. Urinsyra kan också vara hög i blodet om dina njurar inte passerar igenom till urinen effektivt och hög urinsyra i blodet kan vara ett tecken på njursvikt.

styrketräning

Det är fortfarande möjligt att vikta tåg om du har högt urinsyra; Det är dock viktigt att avstå från utövandet av något slag om du har en gikt attack eller någon smärta i lederna. Skonsamma övningar är bäst, för att undvika skador på lederna. Isotoniska övningar är mycket fördelaktigt, eftersom de stärker musklerna, utan att alltför stor påfrestning på lederna. Under isoton träning, förblir muskeln under relativt konstant spänning, medan muskeln längdförändringar, såsom under bänkpress. Överdriven motion bör undvikas om du har högt urinsyra, eftersom det kan orsaka en ökning av urinsyra i blodet. Tala med din läkare innan du börjar styrketräning för att se till att du är frisk nog och att diskutera vilka typer av övningar som du bör göra.

Diet

Du kan hjälpa till att kontrollera dig urinsyranivån genom rätt kost. Vissa livsmedel, såsom orgel kött, baljväxter, spel, svamp, och livsmedel som innehåller mycket niacin och askorbinsyra, är höga i puriner och bör undvikas. Alkohol, särskilt öl, har visat sig öka urinsyranivåerna i blodet och bör absolut undvikas, liksom koffein. Tala med din läkare om din kost, samt eventuella mediciner du tar som kan påverka dina urinsyranivåer.

Urinsyra Metabolism


Mayo Clinic beskriver urinsyra som en biprodukt av puriner, en naturlig substans i livsmedel. Urinsyra finner därefter sin väg till njurarna, som extrakt det från blodet och utspädda den i vatten för att bilda urin. Även om detta vardagsmat medför inga problem för de flesta människor, en del erfarenhet njur rleated hälsoproblem från höga halter av urinsyra. I många av dessa fall kan minska purin intag hjälpa till att hålla urinsyra nivåer ner till en hanterbar nivå.

puriner

Enligt The George Mateijan Foundation, puriner, en naturlig komponent i nästan alla livsmedel, bidra till våra cellers genetiska struktur. Purinen Research Society tillägger att puriner konvertera också mat till energi, hjälpa nerver och muskler kommunicera med varandra, avlägsna överskott kväve från celler, och hjälpa till att skydda mot cancer. Vissa livsmedel, såsom sardiner, ansjovis och inälvsmat, innehåller särskilt stora mängder av puriner.

purinmetabolism

Kroppen använder 4 olika typer av metaboliska vägar när det handlar puriner. Det syntetiserar sina egna puriner, omvandlar purin föreningar, återanvänder förbrukade puriner och gör sig av med överblivna puriner. Vid normal ämnesomsättning, bryter kroppen dessa överblivna puriner ner i urinsyra. Av skäl som ännu inte helt klarlagda, vissa människors kroppar har svårt att bryta ner puriner. Barn med detta problem visas ofta andra medicinska tillstånd som anemi, epilepsi, dövhet eller autism.

Urinsyra

När kroppen har brutna puriner ner i urinsyra, bär blodomloppet urinsyra till njurarna, ett par av organ som ansvarar för att ta bort flytande avfall från kroppen. National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer (NKUDIC) beskriver njurarnas funktion som ett slags filtreringsprocessen. Njurarna separera avfallsprodukter från blodet, sedan kombinera den filtrerade urinsyra och annat avfall med vatten för att bilda urin. Urinen fortsätter sedan till urinblåsan, som kan hålla det för upp till 8 timmar innan kroppen slutligen eliminerar, enligt National Kidney Foundation.

problem

Ibland antingen producerar kroppen för mycket urinsyra eller utsöndrar för lite av det, vilket ger en hög nivå av det i kroppen. Läkemedel, sjukdomar eller konsumtion av alltför många purin-rika livsmedel kan orsaka detta tillstånd. För mycket urinsyra i blodet kan leda till njurproblem. Enligt Mayo Clinic, kan en hög koncentration av urinsyra orsaka hårda, smärtsamma avlagringar som kallas njursten, och i vissa fall kan även orsaka njurarna misslyckas. Urinsyra kan också orsaka gikt, ett smärtsamt tillstånd som drabbar lederna.

Behandling

George Mateijan Foundation säger att matlagning hög purin livsmedel innan man äter dem kan ta bort några av de puriner, vilket gör dem säkrare för gikt patienter eller personer med njurproblem. Livsmedel med måttlig purin nivåer, såsom ärtor eller spenat, utgör en liten risk även i sin råa form så länge diner fastnar begränsade portionsstorlekar som en del av en läkare administrerat kosten plan.

Vad är förhållandet mellan högt kolesterol och urinsyra?

Hyperurikemi, en onormalt hög nivå av urinsyra i kroppen, kan orsaka en typ av njursten och förvärra gikt om överskott urinsyra former smärtsamma kristaller i lederna. Höga kolesterolnivåer kan vara förknippade med urinsyra nivåer i kroppen, även om mer vetenskapliga bevis behövs för att bekräfta en länk.

metabola syndromet

Metabola syndromet är ett hälsotillstånd som innefattar tre eller fler av dessa egenskaper: en äppelformade kropp med en midjemått större än 40 inches för män, eller mer än 35 inches för kvinnor; en hög, fasta blodsocker läsning; högt blodtryck; höga triglycerider och lågt "goda" kolesterolet. I en studie som publicerades i 2007 i "Clinical Journal of American Society of Nephrology," forskare vid University of Texas Southwestern Medical Center funnit att personer med metabolt syndrom tenderar också att ha högre urinsyra nivåer. Det behövs mer forskning för att avgöra vilken effekt varje metabola syndromet parameter har på urinsyranivåer i kroppen och vilken effekt urinsyranivåer har på varje parameter.

Blodtryck: en oberoende faktor?

En studie publicerad i 2011 i "Journal of Human Hypertension" fann att högt blodtryck är självständigt och direkt relaterade till hög urinsyra i blodet, även om orsakssambandet mellan de två är fortfarande okänd. Denna studie, som genomfördes på 8,415 försökspersoner i Kina, befanns högt blodtryck i samband med hög urinsyra i blodet, oavsett ålder, kön eller andra metaboliska faktorer. Forskarna fann att sambandet mellan högt blodtryck och höga urinsyra i blodet var tydligare hos personer med högsta HDL - eller "bra" - kolesterolnivåer. Detta ledde dem till slutsatsen att HDL-kolesterol kan ändra urinsyra i blodet, men det behövs mer forskning.

Blodtryck och kolesterol Länk

Dina kolesterolnivåer kan vara, åtminstone indirekt relaterade till urinsyra nivåer i kroppen, eftersom kolesterol är kopplad direkt till blodtryck. Hög "onda" kolesterolet, eller LDL, ökar plack byggs upp i artärerna, vilket lämnar mindre utrymme för blodet att flyta, vilket leder till högt blodtryck. Å andra sidan, hjälper HDL lägre plack byggs upp genom att bort kolesterol i blodet så att det kan utsöndras, konstaterar American Heart Association.

Normalisera ditt kolesterolvärde

Det behövs mer forskning om hur högt LDL, lågt HDL, högt blodtryck eller en kombination av dessa tre är associerad med hyperuricemia. Ändå bör du kontrollera dina kolesterol nummer för att förhindra hälsoproblem i allmänhet. American Heart Association rekommenderar att utöva minst 30 minuter de flesta dagar, inte röka och undvika rök exponering, och ersätta mättade fetter och transfetter och kolesterol med omättade fetter. Kolesterol och mättade fetter och transfetter är främst hos fjäderfä hud, rött kött fett, hydrerad och delvis härdade oljor, mjölkfett och inälvsmat, såsom lever. Enkelomättade och fleromättade fett kommer främst från fisk och vegetabiliska fetter, som olivolja, nötter och frön och avokado.

Urinsyra & Skin Behandlingar


Urinsyra, eller urat, är en kemikalie som produceras av kroppen. Det är en avfallsprodukt inte att förväxla med urea, som har en annan kemisk struktur och är en av de viktigaste kemikalier som gör upp urin. Tillverkarna använder kommersiellt syntetiserade urea i handkrämer och lotioner; det kan vara en behandling för torr hud.

Urinsyra

Din kropp skapar urinsyra under nedbrytningen av puriner finns i livsmedel som torkade bönor, lever, makrill och ärter. I allmänhet upplöses urinsyra i blodet och transporteras till njurarna och sedan utsöndras i urinen. I vissa fall kan urinsyra bygga upp i kroppen om ditt system inte bort det tillräckligt, eller om kroppen skapar för mycket av det. Detta kan leda till en rad hälsoproblem inklusive gikt och njursten.

hud Behandlingar

Urea finns i hudens epidermis eller yttersta skiktet. Det är inblandade, tillsammans med mjölksyra, i att hålla huden återfuktad. De fuktgivande effekterna av urea uppnås genom sin förmåga att attrahera vattenmolekyler som den sedan håller på. Handkrämer och krämer som syftar till att återfukta torr hud har ofta urea som en viktig ingrediens.

hudproblem

Urinsyra används inte för hud behandlingar. I själva verket, hos personer med gikt, urinsyra kristaller bosätta sig i lederna och i mjuk vävnad under huden. Dessa avlagringar, även känd som tophi, kan visas på huden som täcker kanten av örat och under huden som täcker lederna.

Har Vinäger & amp; Honey minska urinsyra i kroppen?

Uppbyggnad av urinsyraavfall i kroppen kan vara ansluten till obekväma förhållanden såsom gikt och njurproblem. Konsumerar en dryck gjord med äppelcidervinäger och honung kan bidra till att minska höga nivåer av urinsyra. Det finns dock inga säkra kliniska bevis för att stödja användningen av äppelcidervinäger och honung för att behandla höga nivåer av urinsyra. Tala med din läkare innan du tar äppelcidervinäger och honung medicinskt.

Urinsyra

Enligt webbplatsen MayoClinic, kan problem såsom gikt, njursvikt och njursten relateras till höga urinsyranivåer i kroppen. Även om det inte finns några avgörande kliniska bevis på att höga nivåer av urinsyra orsaka dessa problem, minska urinsyra byggs upp i kroppen kan hjälpa till att lindra eller förebygga sådana hälsoproblem.

orsaker

Urinsyra är en restprodukt som kroppen skapar när bryta ner ämnet purin, som förekommer i en mängd olika livsmedel, inklusive sill, inälvsmat, vilt, sås och torkade bönor och ärter. Du kan uppleva höga urinsyranivåer om du konsumerar stora mängder koffein, alkohol och livsmedel som innehåller mycket purin.

Äppelcidervinäger och honung

Enligt "The New Whole Foods Encyclopedia" av Rebecca Wood, har äppelcidervinäger många hälsofördelar, särskilt som ett rengöringsmedel för att ta bort avfall, såsom urinsyra från kroppen. Webbplatsen Natural News rekommenderar konsumerar 1-2 msk. äppelcidervinäger med ett glas vatten och 1 msk. honung att rengöra avfall från kroppen och bibehålla god hälsa. Både vinäger och honung kan ha speciella rengörings enzymer och honung gör drycken smakar bättre. Det finns inga säkra kliniska bevis för hälsopåståenden om honung och vinäger.

äppel~~POS=TRUNC

Enligt "The Illustrated Encyclopedia of Healing åtgärder," äta råa äpplen regelbundet kan bidra till att minska symtomen på gikt och reumatism. Detta kan bero på det äppelsyrahalt i äpplen som förekommer naturligt i frukt, såväl som dess safter eller vinäger gjorda av dem. Äppelsyra hjälper kroppen att bryta ner och utsöndrar urinsyra.

överväganden

Äppelcidervinäger har en lång historia av att användas som en helande agent för en förbluffande brett spektrum av förhållanden. Ändå finns det ingen avgörande kliniska bevis för hälsopåståenden om det. Äppelcidervinäger är mycket surt och kan bränna slemhinnorna, så späd det ordentligt innan du dricker. "Den nya Whole Foods Encyclopedia" varnar för att konsumera äppelcidervinäger regelbundet kan leda till beroende av det. Äppelcidervinäger kan störa vissa mediciner. Tala med din läkare innan du tar äppelcidervinäger medicinskt.

Kosttillskott som sänker urinsyra

Urinsyra är en produkt av purin sammanbrott. Puriner är aromatiska organiska föreningar som finns i vissa livsmedel och drycker. Medline Medical Encyclopedia säger att en betydande mängd av urinsyra i kroppen löses upp i blodet och utsöndras i urinen, men om din kropp producerar för mycket urinsyra eller är oförmögen att göra sig av med urinsyra, kan du utveckla ett tillstånd som kallas som hyperuricemia. Fråga din läkare om tillskott kan hjälpa dig att lösa hyperurikemi.

Hög urinsyra

Det finns många möjliga orsaker till en hög urinsyra nivå i kroppen, säger MayoClinic.com, inklusive genetik, konsumerar för många purin- eller koffeinrika livsmedel, dricker för mycket alkohol, är överviktiga, med hjälp av diuretika och immunhämmande mediciner och har vissa sjukdomar eller sjukdomar, såsom Hodgkins lymfom, non-Hodgkins lymfom, nedsatt sköldkörtelfunktion och psoriasis. I vissa fall, kan förhöjda urinsyranivåer leda till njursten, njursvikt och gikt, och även kan vara förknippade med hypertoni och hjärtsjukdom.

Fördelaktigt Supplements

Vissa kosttillskott kan vara till nytta för att sänka urinsyranivåer i kroppen, men inte alla tillskott som används för detta ändamål backas upp av omfattande forskningsstudier vetenskapliga. Några av de mest effektiva kosttillskott i sänka dina urinsyranivåer inkluderar C-vitamin med bioflavonoider, fritt formulerad aminosyror, kelp, alfalfa och vitaminerna A och E, konstaterar Phyllis A. Balch, en certifierad närings konsult och författare till "Recept för Nutritional healing. "

En användbar Supplement

Alfalfa kan vara en av de mest användbara näringstillskott för att sänka kroppens urinsyra nivåer. Dr. Sharol Tilgner, en naturläkemedel läkare och författare till "örtmedicin Från hjärtat av jorden", säger alfalfa innehåller många vitaminer, mineraler och proteiner. Några av dessa mineraler, tillsammans med andra näringsämnen i alfalfa, kan hjälpa till att sänka serum eller blod, urinsyranivåer. Balch rekommenderar en dosering av 2000 till 3000 mg av alfalfa per dag för detta ändamål. diskutera alltid korrekt dosering med din läkare innan du använder kosttillskott för att behandla din sjukdom.

överväganden

Eftersom det finns flera möjliga orsaker till förhöjda nivåer av urinsyra i blodet, är det viktigt att diskutera alla möjliga behandlingsscenarier med din läkare. Din läkare burk råd du på de mest relevanta och effektiva behandlingsåtgärder för att lösa ditt hälsoproblem, och kan informera dig om potentiella risker och biverkningar i samband med naturliga behandlingsmetoder, såsom kosttillskott. Inte alla tillskott kan vara rätt för dig och ditt tillstånd.

Black Cherry Fördelar & amp; Urinsyra

Höga nivåer av urinsyra kan orsaka kristaller för att bilda inom lederna och fälla en otroligt smärtsamt attack av gikt. Gikt, en typ av artrit vanligare hos män över 40 år, påverkar typiskt leden mellan stortån. Kristaller kan också bildas i fogen om dina njurar inte utsöndrar tillräckligt urinsyra i urinen, enligt Theodore R. Fields, MD, FACP, behandlande läkare, sjukhus för särskilda kirurgi. Svarta körsbär har en lång historia av användning i kampen mot gikt. De innehåller en mängd kraftfulla antioxidanter som hjälper lindra symptomen av överskjutande urinsyra i lederna.

Vad är urinsyra

Urinsyra former som slutprodukten av purinmetabolismen. Livsmedel och drycker, såsom lever, makrill, ansjovis, öl, vin, sås, sparris, torkade ärtor och bönor innehåller puriner. Enligt University of Rochester Medical Center, vissa vitaminer och läkemedel, inklusive niacin, aspirin och diuretika, kan också orsaka urinsyra nivåer att stiga. Njurarna process och avlägsna det mesta av urinsyra från din kropp genom att utsöndra det i urinen. Men om du utvecklar hyperurikemi eller höga nivåer av urinsyra, kan hälsoproblem uppstå, såsom gikt, njursten, högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Urinsyra Reduktion

Du kan hjälpa till att sänka urinsyra nivåer genom att äta svarta körsbär färska, frysta, från koncentrat eller Juiced. Svarta körsbär innehåller potenta antioxidanter ämnen som kallas antocyaniner. Dessa växt pigment producera djupa, mörka färgen på många frukter, inklusive svarta körsbär, samt att ge många av deras hälsofördelar. En studie från 2003 rapporterades i "The Journal of Nutrition" fann att äta körsbär sänkte blodnivåer av urat i 10 kvinnor som deltar i studien effektivt. Dessa resultat tyder på att det behövs fler kliniska studier. Diskutera betydelsen av svarta körsbär i behandling av höga urinsyranivåer med din läkare.

Antiinflammatorisk

Höga nivåer av urinsyra kristaller i lederna kan orsaka extrem smärta och inflammation. Antocyaniner i svart körsbär verkar också minska inflammation i samband med förhöjda urinsyranivåer. Enligt "The Cherry Nutrition rapporten" antocyaniner att blockera två enzymer involverade i inflammationsprocessen, och kan ha en högre grad av effektivitet än antioxidanter i vitamin C och E-vitamin Anthocynanins i svart körsbär kan också minska inflammation mer effektivt än några icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, inklusive acetylsalicylsyra och ibuprofen.

Andra fördelar med Black körsbär

Svarta körsbär innehåller viktiga näringsämnen, inklusive vitamin A, C och folsyra; de ger också flera B-vitaminer, inklusive B1, B2, B6 och niacin, samt kalcium, kalium, magnesium, järn och zink. Rik på melatonin kan svarta körsbär ger fördelar för sömnlöshet, ditt hjärta och immunsystemet. Antocyaniner i svart körsbär kan bidra till att minska risken att utveckla vissa cancerformer, inklusive tjocktarmscancer, hjärncancer och bröstcancer. De kan också bidra till att stödja bukspottkörteln funktion och insulinsekretion i typ 2-diabetiker.