XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

urineringsfrekvens

Orsaker till en geléliknande flytningar

Körtlar i livmoderhalsen och vaginan göra små mängder vätska som uteslutits ur slidan vid olika tidpunkter under den reproduktiva cykeln. Alla kvinnor upplever några flytningar som en vanlig del av livet. När vaginalsekret blir tjocka och geléliknande, förändringar i färg eller lukt eller åtföljs av andra symtom, kan det tyda på en underliggande sjukdom.

vulvovaginit

Vulvovaginit är en inflammation eller infektion i vulva och vagina oftast orsakas av bakterier, jäst, virus och andra smittsamma organismer. MedlinePlus konstaterar att vulvovaginit också kan utvecklas som ett resultat av sexuellt överförbara sjukdomar, kemiska irriterande och dålig hygien. Symtom på vulvovaginit svullnad i och runt underlivet, klåda i underlivet, geléliknande flytningar, vaginal lukt och brännande vid urinering. Behandling för vulvovaginit beror på den bakomliggande orsaken. Ett antal behandlingsalternativ finns tillgängliga, inklusive antibiotika, anti-svamp krämer, antihistaminer och kortison grädde.

cervicit

Cervicit betyder bokstavligen inflammation av livmoderhalsen, som är den del av livmodern som öppnar in i slidan. Många kvinnor med cervicit inte får symtom, men de som gör erfarenhet geléliknande flytningar med obehaglig färg eller lukt, smärtsam urinering, ökad urineringsfrekvens och småblödningar mellan menstruationerna. Cervicit kan utvecklas som ett resultat av sexuellt överförbara sjukdomar, allergiska reaktioner på kondomer eller menstruationsprodukter eller överväxt av bakterier. Antibiotikabehandling används för bakteriell cervicit, men andra typer brukar klara upp på egen hand. MayoClinic.com rekommenderas att avstå från samlag tills inflammationen har försvunnit.

gonorré

Gonorré är en vanlig sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av bakterien Neisseria gonorrhoeae, som trivs i varma, fuktiga platser, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Gonorré kan spridas genom direkt könsdelkontakten samt kontakt med munnen eller anus av en smittad person. Hos dem som upplever symptom debuterar vanligen inom två till fem dagar efter infektion men processen kan ta upp till trettio dagar. Symtom på gonorré bland annat brännande vid urinering, ökade geléliknande flytningar och spotting. Kvinnor med gonorré löper hög risk att utveckla framtida komplikationer så om dessa symtom är närvarande, är det viktigt att söka vård. Gonorré kan ofta behandlas med antibiotika, men på grund av antibiotikaresistenta bakteriestammar, är behandling blir allt svårare.

Orsaker till bäckensmärta hos kvinnor

Bäckensmärta är ett vanligt symptom som de flesta kvinnor kommer att uppleva åtminstone en gång under sitt liv, enligt den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer (ACOG). Den ospecifika karaktären hos bäckensmärta kan göra det svårt för läkaren att fastställa orsaken till dina symptom. Om du utvecklar kronisk bäckensmärta som blir gradvis sämre eller stör din förmåga att delta i dina vanliga aktiviteter, söka läkarvård så snart som möjligt. Det finns många orsaker till bäckensmärta hos kvinnor.

Bäckeninflammation

Inflammatoriska sjukdomar (PID) orsakas av en infektion av de kvinnliga fortplantningsorganen (livmoder, äggstockar och äggledare). Denna infektion orsakas vanligen av en sexuellt överförbar sjukdom (gonorré eller klamydia), men kan också uppstå på grund av livmoderhalscancer införande av en spiral (spiral). De dominerande symptom i samband med PID inkluderar bäckensmärta, livmoderhalscancer urladdning, onormal vaginal blödning eller feber. Om den lämnas obehandlad kan PID minska dina chanser att bli gravid och kan orsaka infertilitet.

cystor på äggstockarna

En cysta på äggstockarna är en onormal vätskefylld säck som utvecklas på äggstockarna. Vanligtvis kommer en cysta på äggstockarna besluta om sin egen under den normala månatliga menstruationscykeln. Hos vissa kvinnor kan en cysta på äggstockarna kvarstår, vilket symtom på bäckensmärta eller tyngd. Om du utvecklar en stor cysta på äggstockarna som inte löser inom några månader, kan din läkare rekommendera operation för att avlägsna den förstorade sac.

Ektopisk graviditet

Ett foster som börjar växa utanför livmodern --- typiskt i en äggledaren --- kallas ett utomkvedshavandeskap. Denna livshotande tillstånd kan orsaka symptom på allvarlig bäckensmärta eller onormal vaginal blödning och kräver omedelbar läkarvård.

endometrios

Endometrios är en kvinnlig medicinskt tillstånd som inträffar när den vävnad som normalt linjer livmodern (endometrium) börjar onormalt växa utanför livmodern. Kvinnor med detta villkor upplever ofta symptom på allvarlig bäckensmärta och kramper, som är mest känd under menstruationsperioden.

Irritable Bowel Syndrome

Om du har colon irritabile (IBS), kan du uppleva ihållande bäckensmärta. IBS --- vars orsak är okänd --- kännetecknas av återkommande diarré, förstoppning, illamående eller bäckensmärta.

interstitiell cystit

Interstitiell cystit, eller smärtsam blåssyndrom, orsakar smärtsamma symptom inom vävnaderna i urinblåsan. Orsaken till detta tillstånd är okänd och det finns för närvarande inget botemedel. Kvinnor med interstitiell cystit upplever ofta urineringsfrekvens eller brådskande samt betydande bäckensmärta.

divertikulit

Divertikulit är ett medicinskt tillstånd som orsakas av en signifikant inflammation i divertikel, en liten, påsliknande sac inom väggen i tjocktarmen. Symtom på divertikulit inkluderar bäckensmärta, illamående, kräkningar, diarré eller förstoppning.

fibromyalgi

Om du har fibromyalgi, kan du uppleva återkommande bäckensmärta. Fibromyalgi är ett kroniskt tillstånd som drabbar bindväv i kroppen, inklusive senor och muskler. Dess smärtsymtom kan också leda till trötthet, huvudvärk, sömnlöshet, ångest och depression, särskilt hos kvinnor med fibromyalgi.

En blåsutloppsobstruktion är någon form av täppa som utvecklas inuti basen av blåsan. Stenar i urinblåsan är en av de främsta orsakerna till detta tillstånd, men du kan också drabbas av denna typ av blockering på grund av en cysta, tumör, ärrvävnad, prostataförstoring eller helt enkelt ett främmande föremål. Oavsett vilken typ av hinder, kan det begränsa eller helt inskränka urine, vilket orsakar en rad obehagliga symptom.

Förändringar i urinproduktion

Av alla symptom på ett blåsutloppsobstruktion, är en förändring i urinproduktionen överlägset vanligaste. Och beroende på hur allvarlig blockeringen, kommer du att uppleva denna förändring i varierande grad. För vissa människor, liten eller ingen urin produceras eller släpps på besök på toaletten, även om det kan finnas ett behov. För andra är urin produceras men det strömmar mycket långsammare än normalt eller om du upplever stannar och startar under urinering.

Förändringar i urinering frekvens

Tillsammans med denna förändring i urinproduktion, kan du även lider av en förändring i urineringsfrekvens. Med denna symptom, det finns en ökad frekvens av urinering eller behov av att urinera. Men som ni evakuera blåsan av vätska, det kan aldrig riktigt känns som om det är tomt, skicka dig tillbaka för en annan resa tidigare än normalt.

Smärta

Ett annat vanligt symptom på en Infravesikalt Avflödeshinder är smärta. Denna smärta är ofta kände under urinering, men det kan också visa sig inom den abdominala region av kroppen, med eller utan urinering. Denna smärta kan variera i intensitet, från subtila till uttalad, och kan vara sporadisk eller ihållande karaktär.

infektioner

Med ett blåsutloppsobstruktion, är det även möjligt att lida av mer frekventa urinvägsinfektioner. När urinen är på något sätt begränsas eller stoppas från att tömma in i urinröret, risken för att bli smittad med en bakterie är kraftigt förhöjd. Dessutom kan vilken som helst tillbakaströmning av förorenat urin inte bara orsaka en bakteriell infektion i urinröret, utan även blåsan eller till och med njurarna. Feber, trötthet och ytterligare urin förändringar, såsom sveda och disigt urin kan leda till.

Blödning

Vid en tömning av blåsan obstruktion orsakas av stenar i urinblåsan, kan du också lider av någon form av blödning. Detta symptom visar vanligtvis inom urinen, vilket dess färg ändras till rosa, röd eller brun.

Medicinskt granskat av
George Krucik, MD, MBA

Normal miktionsfrekvens per dag för barn

Alla barn har olika frekvenser av urinering, är emellertid onormal frekvens ofta lätt uppenbara. I allmänhet bör ett barn känner behov av att urinera och göra så varje två till tre timmar. Denna frekvens kan bli onormalt högt eller lågt i vissa miljöer eller som en följd av särskilda villkor. Förändringar i frekvensen av urinering bör diskuteras med din barnläkare eller en pediatrisk urolog.

Betydelse

Miktionsfrekvens är ett mått som är ganska specifika för varje enskilt barn kan dock drastiska förändringar i frekvensen indikerar underliggande problem. Normal miktionsfrekvens indikerar korrekt njurfunktion, liksom friska kommunikation mellan barnets hjärna och urinblåsan muskler. Enligt hålla barnen friska webbplats, kan förändringar i frekvensen indikerar en abnormitet i dessa eller andra delar av kroppen.

Normal urinering Frekvens

Även specifik frekvens av urinering kommer att variera för varje barn, finns det generaliseringar som kan tillämpas på de flesta barn. Enligt UCSF patienten informationsblad om pediatrisk avhållsamhet, kan du förvänta ditt barn att urinera var två till tre timmar. Detta urinering frekvens kommer naturligtvis att bero på diet, vattenintag och miljön runt barnet.

Onormal miktionsfrekvens

Drastiska förändringar i urinering kan tyda på underliggande patologi i ditt barns urin. Som beskrivs av hålla barnen friska webbplats, kan ökningar i miktionsfrekvens indikera ett antal sjukdomar inklusive urinvägsinfektion, diabetes mellitus eller tömning dysfunktion. Enligt DrHull.com kan njursjukdom också orsaka en allvarlig minskning av urineringsfrekvens.

överväganden

Hos barn behöver ökningar i miktionsfrekvens inte nödvändigtvis underliggande patologi. I själva verket, tills ca 5 till 7 års ålder, många barn har problem med rätt urin vanor, enligt UCSF handout på barn återhållsamhet. Dessutom kan ditt barn lider av ett tillstånd som kallas helt enkelt som dagtid miktionsfrekvens syndrom, där de urinerar upp till varje 10 minuter i mycket små volymer. Störningar såsom dessa bör diskuteras med din barnläkare.

Förebyggande / Lösning

Noggrann observation av ditt barns urin vanor är avgörande för korrekt identifiera avvikelser i ditt barns urinering. Enligt hålla barnen friska hemsida, är det också viktigt att notera volymen av urin som ditt barn producerar förutom frekvensen. Ökad urinvolym i samband med ökad frekvens kan betyda mycket olika diagnos än ökad frekvens utan volymökning. Alla förändringar i ditt barns urinering bäst diskuteras med din barnläkare eller en specialist.

Tydliga symtom på Juvenile diabetes

Juvenil diabetes, mer känd som typ 1-diabetes, är en ämnesomsättningssjukdom som orsakas av otillräcklig insulin. Den sjukdom är, när ett immunsystemet attack på bukspottkörteln förstör de insulinproducerande betaceller. Kroppens vävnader kräver insulin för att absorbera och utnyttja socker eller glukos. Otillräcklig insulin leder till en kraftigt förhöjd blodsockernivå. Symptomen av juvenil diabetes återspeglar den samtidiga förekomsten av blodsocker överbelastning och energibrist i vävnaderna.

Ökad och långlivade hunger

Även blodsockret markant förhöjd med uppkomsten av typ 1-diabetes, brist på insulin hindrar kroppens celler från att absorbera och utnyttja den. Kroppens vävnader är svalt av deras primära näringsämnen, som utlöser hunger centrum i hjärnan. Barn som uppvisar typ 1-diabetes uppvisar en tydlig och ihållande ökning av hunger, meddelar University of Virginia Health System. Oavsett hur mycket eller hur ofta de äter, barn med obehandlad typ 1-diabetes kan inte verkar få tillräckligt med mat. Polyfagi är den medicinska termen för ökad livsmedelskonsumtion. Detta symptom är lätt märkbar av föräldrar, även om det kan avfärdas som en normal del av tillväxt.

Ökad urineringsfrekvens och volym

Den förhöjda blodglukosnivån hos barn som uppvisar typ 1-diabetes orsakar höga koncentrationer av socker i urinen. Närvaron av urinsocker fällningar signifikant förlust vatten genom njurarna. Volymen av urin som produceras ökar kraftigt till följd. American Diabetes Association noterar att en ökad miktionsfrekvens är en klassisk symptom på nydebuterad typ 1-diabetes. Hos små barn som nyligen har uppnått blåskontroll, kan den ökade volymen urin orsaka en avkastning på dagtid vätande olyckor eller sängvätning.

Ökad törst och vätskeförbrukning

Markant förlust av vatten på grund av närvaron av socker i urinen orsakar en vätskeunderskott i kroppen. Hjärnan reagerar genom att stimulera ökad törst (dipsesis). Det normala svaret på ökad törst ökar vätskeförbrukning (polydipsi). The Merck Manual för sjukvårdspersonal säger att polydipsi är ett klassiskt symptom på typ 1-diabetes. Eftersom vattenförlusten via njurarna pågår, barnets törst förblir alltför trots ökad vätskeintag.

Oförklarlig viktminskning

Viktminskning är en framträdande symptom på nydebuterad ungdomsdiabetes, konstaterar Mayo Clinic. Viktminskning beror på att kroppen inte kan utnyttja konsumeras socker i avsaknad av adekvat insulin. Förekomsten av viktminskning i ansiktet av kraftigt ökade livsmedelskonsumtion är förbryllande och ofta uppmanas föräldrar att söka läkarvård.

Trötthet

National Diabetes Education Program förklarar att trötthet är ett vanligt presentera symptom på typ 1-diabetes. Detta symptom fångar ofta uppmärksamhet föräldrar eftersom det står i bjärt kontrast till barns typiska hög energitillstånd. Trötthet beror på att kroppens vävnader är svalt för energiproducerande socker på grund av brist av cirkulerande insulin.

Vad är tecken på graviditet vid 13 veckor?

Vid slutet av 13: e graviditetsveckan du är i början av din andra trimestern. Ditt barn är nästan 3 inches lång och väger nästan ett uns, enligt Baby Center. Det är viktigt att inse att inte alla kvinnor upplever samma symptom samtidigt. Symptomen kan också variera från en tidigare graviditet. Du bör diskutera eventuella förändringar i symtom med din barnmorska.

Större bröst och mage

Vid 13 veckor kan du börja märka dina bröst och buk växande. Dina bröst förbereder sig amma ditt barn. De kan verka tyngre och fylligare. Ömhet i brösten kan börja avta vid denna tidpunkt, men vissa kvinnor kan uppleva ömhet under graviditeten. Magen är också att få fylligare, eftersom barnet växer snabbt. Du kanske märker att dina byxor verkar hårdare runt midjan. Det kan vara dags att börja handla mammakläder. Räkna med att få upp till 4 pund. en månad fram till slutet av graviditeten, säger Mayo Clinic.

miktionsfrekvens

Under din 13: e graviditetsveckan du kommer att uppleva urineringsfrekvens. Du kan känna lust att annullera oftare under dagen. Det växande barnet ställer ytterligare press på blåsan. Detta symptom kommer sannolikt att pågå under hela graviditeten, eftersom barnet växer större och blir tyngre.

hudförändringar

Du kan börja lägga märke till uppkomsten av hudbristningar på buken, bröst, armar eller lår när kroppen börjar förändras cirka 13 veckor. Om detta är din andra eller tredje barn kan du märka dessa förändringar tidigare än första gången mor. Din kan också uppleva klåda som din hud det sträcker. Det finns ingen magisk kräm för att förhindra eller bota hudbristningar. Börja använda en bra fuktkräm under denna vecka, såsom kakaosmör, och undvika varma duschar, eftersom varmt vatten är särskilt torka på huden. Bristningar bör minska i färg och storlek efter graviditeten.

Trötthet

Vid vecka 13 kan du uppleva ökad trötthet. Din kropp är att kanalisera extra energi till fostret, vilket kan lämna dig känslan mycket mer trött än vanligt. Det är möjligt att hormonella förändringar, i synnerhet en dramatisk ökning av progesteron, bidrar till din tröghet, rapporterar Baby Center. De flesta kvinnor kommer att känna en viss energi avkastning någon gång under sin andra trimestern. Trötthet kan återvända runt sju månader och varar fram till leverans.

Biverkningar av buffrat Vitamin C Powder

C-vitamin, även känd som askorbinsyra, är ett viktigt näringsämne som kroppen inte kan tillverka utan mat. C-vitamin spelar en viktig roll i produktionen av kollagen, som används för att göra huden, hår, naglar och bindväv. Dessutom är C-vitamin känt för sin förmåga att stimulera immunförsvaret, hjälper dig att återhämta sig från sjukdom snabbare, läka sår och reparera benvävnad. Vissa personer upplever magbesvär med vitamin C. Men buffrat C-vitamin, som kan hjälpa dig att undvika detta magbesvär, finns på din lokala hälsokostaffär. Kontrollera med din läkare innan du använder något kosttillskott.

Magbesvär

Trots att buffrade C-vitamin har en tendens att orsaka mindre magbesvär, för personer med känsliga tarmsystem, kan det fortfarande orsaka problem. Enligt University of Maryland Medical Center, C-vitamin i doser över 2000 mg dagligen kan orsaka symptom som diarré, överflödig gas och magbesvär. Även om dessa biverkningar är obekväma, de är inte farliga om du inte har ett befintligt medicinskt tillstånd eller tar medicin som predisponerar dig till uttorkning. För att minska risken för magbesvär när du tar buffrade C-vitamin, ta doser mindre än 2000 mg dagligen.

Regelbunden urination

Buffrat C-vitamin har naturliga vätskedrivande egenskaper som kan öka din urineringsfrekvens, enligt University of Maryland Medical Center. Denna naturliga effekt är relativt ofarliga; men om du tar mediciner som orsakar ökad urinering såsom diuretika, risken för uttorkning är också ökat, så kontrollera med din läkare innan du tar buffrade vitamin C. Dessutom, om du har ett befintligt skick som har äventyrat effektivitet njurarna eller urinvägarna, kolla med din läkare innan du tar buffrade C-vitamin, vilket kan öka belastningen på dessa system.

Njursten

Om du har en historia av njursten, kanske du vill undvika buffrat vitamin C. Enligt Medline Plus, stora doser av C-vitamin, inklusive buffrade version, kan öka risken för njursten. Om du är bekymrad över denna biverkan, begränsa din C-vitamin dosering till det belopp som finns i de flesta multivitaminer.

Förändrade och Möjligen Felaktiga urintestresultat

Om du har ett tillstånd som kräver att du testa din blodsockernivå regelbundet, såsom diabetes, bör du vara medveten om att buffrat C-vitamin kan förändra resultaten av dessa typer av tester. Enligt Meds Zone, om du har diabetes och tar stora doser av buffrat vitamin C, bör du rådgöra med din farmaceut eller läkare för rekommendationer om att testa din blodsockernivå. Dessutom, om du genomgår blodtestning, låt laboratoriet och din läkare att du tar vitamin C och vid vilken dos.

Ungefär en av fem kvinnor kommer att utveckla myom under barnafödande ålder, enligt National Institutes of Health. Om du är en av dessa kvinnor, kanske du redan har upplevt smärtan ofta förknippas med noncancerous tumörer. Behandlingar involverar ofta receptbelagda mediciner som bär med sig potentiella biverkningar. Herbalists har använt silverax medicinskt århundraden för att behandla många gynekologiska frågor som smärtsam menstruation och klimakteriet. Silverax kan hjälpa behandla myom, men se till att rådfråga din läkare innan användning.

Myom

Myom uppträder vanligtvis hos kvinnor över 30 och kan krympa med klimakteriet. Medan orsaken till Myom är fortfarande ett mysterium för forskarna spelar hormonet östrogen en dominerande roll i tillväxten av tumörer. Så länge som en kvinna fortsätter att menstruation, kommer hon att fortsätta att producera östrogen och tumörer kommer sannolikt att fortsätta att växa. Fibroids kan sträcka sig i storlek från mindre än en ärta till 6 eller flera inches i längd. Symtom på muskelknutor inkluderar buken fullhet, förstoppning, gas, blödningar mellan perioderna, kraftiga menstruationsblödningar, bäcken kramper, smärta vid samlag, tryck eller täthet i nedre delen av magen och en ökad urineringsfrekvens.

Black Cohosh

Silverax är en medlem av smörblomma familjen. Du kommer oftast att hitta hög växt i skuggiga skogar i östra Nordamerika, och det går många namn bugbane, bugwort, squawroot och svart snakeroot. Herbalists har använt silverax medicinskt århundraden för att behandla smärtsamma menstruationer, nattliga svettningar och värmevallningar i samband med klimakteriet och symtom på premenstruellt syndrom. De aktiva ingredienserna i silverax är isoferulic syror, som forskarna tror innehåller antiinflammatoriska egenskaper, och fytoöstrogener, växtbaserade kemikalier som fungerar som östrogen i kroppen.

Vetenskapligt bevis

Användningen av silverax att behandla myom ger blandade resultat på samma sätt som med någon östrogen-baserad produkt för behandling av myom. Forskare har genomfört otillräckliga kliniska prövningar för att utvärdera effektiviteten av silverax för behandling av myom. Forskning syns att införa extra östrogen i ditt system, till exempel med p-piller, kommer att orsaka myom att öka något. Det kommer dock också bidra till att lindra tunga menstruation och smärtsam kramp i samband med muskelknutor, enligt den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer. Många kvinnor anser att svag tillväxt i muskelknutor ett litet pris att betala för att öka sin nivå av komfort. Du bör dock alltid diskutera användningen av silverax eller naturläkemedel med din läkare innan användning.

varningar

Individer som har tagit höga doser av silverax uppgift erfaren buksmärtor, huvudvärk, illamående, långsam hjärtfrekvens, ledvärk, kräkningar, viktökning och synstörningar, enligt University of Maryland Medical Center. Silverax kan också påverka negativt hormonrelaterade sjukdomar, såsom bröstcancer, livmodercancer, äggstockscancer och endometrios och kan stimulera tillväxten av bröstcancerceller. Gravida kvinnor bör undvika att använda silverax eftersom det kan stimulera uteruskontraktioner som leder till missfall eller för tidig födsel.

Definition av miktionsfrekvens


Urineringsfrekvens, även kallad frekvent eller brådskande urinträngningar, definieras som den plötsligt behov av att urinera. Lider av miktionsfrekvens ofta plågas av obehag i urinblåsan.

nokturi

Miktionsfrekvens kan ofta sker på natten. Detta kallas nokturi och är vanligt förekommande i medelålders och äldre män. Enligt Medline Plus, kan de flesta individer sova sex till åtta timmar utan att behöva gå på toaletten, men lider av nokturi kan behöva urinera flera gånger under natten.

vanliga orsaker

Den vanligaste orsaken till urinfrekvens är en urinvägsinfektion. Inflammation i urinblåsan effekter dess förmåga att hålla urin, vilket resulterar i obehag, smärta och brådskande och täta urinträngningar. Andra vanliga orsaker är diabetes, prostataproblem och graviditet.

andra orsaker

Andra orsaker kan vara vätskedrivande läkemedel, stroke, överaktiv blåsa, interstitiell cystit (en inflammation i urinblåsan väggar) och prostatit (svullnad och irritation i prostatakörteln).

Mindre vanliga orsaker

Mindre vanliga orsaker kan vara cancer i urinblåsan eller effekterna av strålbehandling för ett antal cancerformer och villkor.

tester

Om du väljer att se en läkare, kan han utföra en eller flera av följande tester för att fastställa orsaken till dina miktionsfrekvens problem: urinanalys; en buken ultraljud; ett urinodlingsprov; en cystoskopi (en titt på insidan av urinblåsan och urinröret); eller i vissa fall, en neurologisk test.

Interstitiell cystit är ett tillstånd som orsakar tryck och smärta i blåsan och bäckenet. Detta tillstånd drabbar 1 miljoner amerikaner, enligt Mayo Clinic. Personer med interstitiell cystit kan ha en missbildning i epitel, vilket är ett skyddande foder i urinblåsan. Detta orsakar en blandning av signaler som skickas till hjärnan berättar kroppen att det är dags att urinera, vilket resulterar i täta urinträngningar. Att dietförändringar och prata med din läkare om blåsträning eller bäcken terapi kan hjälpa.

dietförändringar

Enligt Mayo Clinic, kan minska intaget av livsmedel som irriterar blåsan bidra till att minska obehag. Undvik kolsyrade drycker såsom läsk och mousserande drycker. Dessutom bör mat och dryck som innehåller koffein bör undvikas. Citrusfrukter och alla produkter som innehåller citrus är också en blåsa irriterande.

Andra livsmedel att undvika inkluderar tomater, alkohol, kryddstark mat och inlagda produkter. Artificiella förgyller kan också orsaka obehag hos vissa personer. Mayo Clinic rekommenderar att eliminera livsmedel i taget för att avgöra vilka livsmedel orsakar obehag.

Utbildning av urinblåsan

Interstitiell cystit orsakar obekväma urineringsfrekvens. Blåsträning kan dock bidra till att minska dessa system. Med denna metod, människor gå på toaletten i tidsintervall i stället för att vänta tills de har naturliga lust.

Intervaller börjar vid varje halvtimme, med patienten försöker att urinera (även om hon inte tycker att hon behöver). Sedan gör att patienten långsamt mer tid mellan intervallen för att minska urinfrekvens.

Andra Healing Metoder

Tala med din läkare om bäcken terapi. Denna behandling utförs av en bäckenbotten sjukgymnast och fokuserar på övningar som minskar muskelspänningar.

Dessutom bör personer med detta villkor fokusera på att minska stress. Medicinering och yoga kan minska stress, vilket kan minska symtomen av interstitiell cystit, enligt Mayo Clinic.

Rökare bör överväga att sluta eftersom denna vana förvärrar symtomen.