XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tyramin i frukt

Livsmedel ska undvikas i en tyraminliknande diet


Tyramin är en naturligt förekommande ämne som finns i åldrarna, jästa och bortskämda livsmedel. Människor som lider av migrän eller de föreskrivna MAO-hämmare, eller Moais, kan behöva följa en tyramin fri kost, enligt PATH webbplats. Moais hämma metabolismen av tyramin som leder till förhöjda blodnivåer orsakar huvudvärk, illamående, kräkningar och mycket högt blodtryck.

Mejeriprodukter

Ju längre ett livsmedel åldrar, desto högre tyramin nivå, enligt Vitacost.com. Mest lagrade ostar måste undvikas på en tyramin-diet. Mejeriprodukter innehåller mycket tyramin inkluderar ädelost, brie, cheddar, Gruyere, Parmesan, Roquefort, Provolone, Swiss Gouda, Stilton och Colby.

Alkoholhaltiga drycker

Alkoholhaltiga drycker går också igenom en åldrande och innehåller höga halter av tyramin. Alkoholhaltiga drycker för att undvika på en tyramin-diet är rött och vitt vin, utkast och ale öl, port, sherry och vermouth, enligt PATH. Vitacost.com inte säga att vissa inhemska vin och öl kan vara säkra att konsumera. Folk som följer en tyramin-diet bör diskutera alkoholkonsumtion med sin läkare om de vill inkludera den i sin kost.

Kött och fisk

Människor på en tyramin-diet måste vara försiktig när man äter ute. På restauranger, bör människor fråga om färskhet av ingredienser och kött för att undvika livsmedel som innehåller mycket tyramin. Kött och fisk för att undvika på en tyramin-diet inkluderar burka kött, kaviar, kommersiella såser och köttextrakt, Bologna, pepperoni, salami, sommar korv, jäst fisk, vilt, lever, inlagd sill, bortskämd kött, saltad torkad fisk, kött beredd med en till kött och räkpasta. Folk som följer en tyramin-diet bör också undvika att äta kött som har suttit i kylskåp i flera dagar, enligt Vitacost.com.

Frukt och grönsaker

En post med 6 eller fler gram tyramin mat anses vara en hög tyramin mat, enligt Vitacost.com. Mogna frukt och grönsaker kan också vara en källa till tyramin. Frukt och grönsaker för att undvika inkluderar avokado, bananer, bondbönor, fikon, röda plommon, surkål och sojaprodukter.

diverse Foods

Andra livsmedel för att undvika på en tyramin-diet inkluderar boullion kuber, bröd och kex med ost, proteinextrakt, misosoppa, tofu, sojasås, marmite och Vegemite.

Tyramin är en naturligt förekommande aminosyra som bildar från den fördelning av protein i maten när den åldras. Även tyramin hjälper till att reglera blodtrycket, kan det också påverka den mänskliga kroppen i många olika negativa sätt. Det har varit känt att utlösa Hortons huvudvärk och svår migrän, och det har visats att interagera kraftigt med antidepressiva såsom Nardil och Parnate. Att känna de livsmedel som innehåller tyramin kommer att göra att undvika det mycket lättare.

ostar

Ostar är bland de livsmedelsgrupper som innehåller tyramin, men inte alla ostar har det. Mest lagrade ostar innehåller tyramin. Dessa ostar innehåller mer tyramin ju längre de är äldre. Några lagrade ostar som innehåller tyramin inkluderar parmesan, romano, Asiago och lagrad cheddar. Många ostar med en stark smak innehåller tyramin. Cream cheese och färskost innehåller liten eller ingen tyramin. Ost syndrom - en depression som orsakas av uppbyggnaden av tyramin - noterades först i människor som åt för mycket ost. Undvika lagrade ostar kan därmed hjälpa dig att undvika tyramin.

frukt

Frukt är också en annan källa till tyramin. Mogen frukt innehåller större mängder av tyramin. Avokado är en anmärkningsvärd källa till tyramin, särskilt när de har blivit övermogna, äta dem i små mängder, men bör inte orsaka problem. Många frukter (men inte alla) innehåller tyramin, inklusive bananer, fikon, vindruvor, apelsiner, ananas och plommon. Torkade versioner av dessa innehåller mer koncentrerade doser av tyramin och bör ätas med måtta.

Kött och fisk

Aged kött och fisk innehåller stora mängder tyramin. Normalt fisk och kött innehåller liten eller ingen tyramin, men om de lämnas att åldras det kommer att samla in stora mängder tyramin. Detta är också sant av charkuteriprodukter, inklusive charkuterier, inlagd kött, lunch kött, köttbiprodukter och soppa buljonger. Nivån av tyramin i dessa kött och fisk är hög nog att de bör användas sparsamt. En lunch kött smörgås varje dag bör inte vara tillräckligt för att orsaka migrän eller Hortons huvudvärk, men att äta en stor mängd åldern kött i ett sammanträde kunde. Om du upplever migrän eller Hortons huvudvärk efter att ha ätit åldern kött, kan du överväga att undvika det alla tillsammans.

soja~~POS=TRUNC

Soja är ett hälsosamt alternativ till köttprodukter i allmänhet, men alla sojaprodukter innehåller tyramin, särskilt jästa sojaprodukter. Detta beror på ålder av både sojabönor som används och åldern på sojaprodukten. Om du låter din soja produkt sitta för länge, kommer det att börja bygga upp ännu högre nivåer av tyramin. Om sojabönor odlas för lång, kommer det att börja samla tyramin i sig, på toppen av tyramin som kan samla in sojaprodukter senare. Sojaprodukter med förhöjda nivåer av tyramin inkluderar soja, tofu, miso och teriyakisås.

Nötter och choklad

Choklad inte innehåller i allmänhet mycket tyramin. Men innehåller choklad ingredienser som kan utlösa samma typ av Hortons huvudvärk och migrän som tyramin gör. Och även om nötter i allmänhet inte har en stor mängd tyramin, har de varit kända för att utlösa dessa samma symptom också. Om du lider av Hortons huvudvärk och migrän, bör du undvika jordnötter, kokos och paranötter.

No Tyramin Diet

Du kan följa en låg-tyramin eller ingen tyramin diet om du tar MAO-hämmare, eller MAO-hämmare, eller för flera andra skäl. Tyramin är ett ämne som finns i vissa livsmedel, såsom kött och ost. Innan du börjar en no-tyramin diet, prata med din läkare om hur man utforma en hälsosam kost regim.

Fungera

Tyramin är en aminosyra som är finns naturligt i hög proteinhalt eller fermenterade livsmedel, säger Mayo Clinic. Tyramin verkar för att normalisera blodtrycket, men det kan störa vissa mediciner och hälsotillstånd. På grund av denna åtgärd, konsumerar stora mängder tyramin-innehållande livsmedel samtidigt som vissa läkemedel, såsom MAO-hämmare, kan orsaka högt blodtryck, liksom huvudvärk och oregelbundna hjärtslag, förklarar University of Pittsburgh Medical Center.

användningar

En låg-tyramin eller ingen tyramin diet kan vara lämplig för människor som tar MAO-hämmare antidepressiva läkemedel, vissa antibiotika och läkemedel för att behandla Parkinsons sjukdom, säger University of Pittsburgh Medical Center. Om du tar dessa typer av läkemedel eller narkotiska Demerol för smärta, kan konsumera tyramin potentiellt orsaka en hjärtattack eller stroke. Om du har kronisk migrän kan tyramin utlösa ett migränanfall och konstaterar University of Maryland Medical Center, eller UMMC.

Livsmedel ska undvikas

En no-tyramin diet eliminerar livsmedel som innehåller aminosyran, som omfattar åldern ostar och viner, fikon, kycklinglever och rökt fisk, säger UMMC. Kosten också begränsar eller utesluter surdegsbröd, jästa oliver och pickles och surkål, liksom italienska bröd och bondbönor, konstaterar University of Pittsburgh Medical Center. Eliminera ur kosten kinesiska ärt skida, bananer och öl och andra åldern alkoholhaltiga drycker. Också undvika rökt, torkat, jäst eller bearbetat kött, sojaprodukter och fisk, samt vegemite och marmite uppslag. Som proteininnehållande livsmedel ålder eller jäser, de tyramin halten ökar, säger Mayo Clinic. Avokado, choklad, öljäst, buljong, soja och natriumglutamat, eller MSG, också innehålla tyramin.

säkra livsmedel

Bortsett från surdeg och italienska bröd, kan du äta de flesta bröd och bakverk, samt andra stärkelse såsom ris och pasta, säger University of Pittsburgh Medical Center. Du kan också äta färska, frysta eller konserverade frukter och grönsaker och mjölkprodukter som inte är i åldern eller jästa. Nötter, ägg, baljväxter och färska och fryst kött, fisk och fågel innehåller heller ingen eller små mängder tyramin. Fråga din läkare eller en dietist för en komplett lista av livsmedel och drycker som innehåller ingen tyramin, råder Mayo Clinic.

varningar

Följ en no-tyramin diet endast enligt anvisningar från din läkare. Om din läkare rekommenderar en no-tyramin diet eftersom du tar MAO-hämmare, bör du i allmänhet stanna på diet för ungefär en månad efter att du slutat ta mediciner, konstaterar University of Pittsburgh Medical Center. Tänk på att många förädlade livsmedel kan innehålla olika nivåer av tyramin på grund av vissa framställningsprocesser, varnar Mayo Clinic. Diskutera en no-tyramin diet med din primärvårdsläkare eller dietist innan ändra vilken mat du äter.

Förteckning över livsmedel som innehåller mycket Tyramine

Tyramin, en aminosyra som finns i både kroppen och i proteinhaltiga livsmedel, hjälper till att reglera blodtrycket. Ta en antibiotikabehandling som innehåller linezolid - eller MAO-hämmare för behandling av depression - tillsammans med livsmedel som innehåller mycket tyramin kan leda till en farlig ökning av blodtrycket. Livsmedel som innehåller mycket tyramin kan också utlösa migrän.

Mejeri, kött, fågel och fisk

Förteckning över livsmedel som innehåller mycket Tyramine

Som livsmedels åldrar, tyramin nivåerna ökar, så att folk som behöver begränsa tyramin intaget bör inte äta åldern och fermenterade livsmedel. Lagrade ostar såsom blå, cheddar, schweizisk, Gorgonzola, Gouda, Parmesan, Romano, feta och Brie bör inte konsumeras på grund av deras höga tyramin innehåll. Välja ricotta eller kvarg i stället, eftersom de är låga i tyramin. Aged, torkade, jästa och inlagda kött som bacon, korv, leverpastej, pepperoni, salami, skinka, korv och corned beef måste också undvikas. Färskt kött och skaldjur är säkra för konsumtion så länge de äts på dagen för köp eller förvaras i frysen.

Bröd och spannmål

Förteckning över livsmedel som innehåller mycket Tyramine

Hemlagad jäst bröd, surdegsbröd och jästextrakt innehåller höga halter av tyramin. Välj istället kommersiellt beredda bröd: vit, vete, råg, franska och bagels. Nudlar, ris, potatis, varma och kalla spannmål är också säkra att äta. När begränsande tyramin intag, läsa näring etiketter, som många färdigmat kan innehålla jästextrakt eller marmite, en annan tyramin rika ingrediens. Om du är osäker på ingredienserna i ett livsmedel, är det bäst att undvika det.

producera Issues

Förteckning över livsmedel som innehåller mycket Tyramine

Undvik övermogna och torkade frukter samt jästa grönsaker som kimchee och surkål. Jästa sojabönor eller tofu och tofu anses också vara hög i tyramin. Färska, frysta eller konserverad frukt och grönsaker har låga nivåer av tyramin och är säkra. Färskvaror bör konsumeras inom 48 timmar efter köpet, eftersom tyramin innehåll kommer att öka om den förvaras i flera dagar.

diverse Foods

Förteckning över livsmedel som innehåller mycket Tyramine

Soja, thailändska och vietnamesiska fisksås innehåller höga halter av tyramin och bör undvikas. Dricker inte kranen öl, opastöriserad öl eller öl, och kontrollera med din läkare innan du dricker rött eller vitt vin, eftersom tyramin innehåll kan variera mellan olika typer. Var försiktig när man äter på restauranger eller i andra situationer, såsom en händelse eller fest, när du är osäker på hur mat förvarades.

Livsmedel med tyramin att undvika

Tyramin är en kemikalie i livsmedel och i kroppen som bildar från den fördelning av vissa proteiner. Det tillhör en kategori som kallas monoaminer. Nivåer monoaminer regleras av ett enzym som finns i hela kroppen som kallas monoaminoxidas eller MAO. Vissa livsmedel innehåller betydande mängder tyramin. Att äta för mycket av hög tyramin livsmedel har potentialen att öka blodtrycket plötsligt. Detta är vanligtvis förhindras genom en typ av MAO produceras i tarmkanalen som försämrar tyramin innan den absorberas. Om du tar vissa mediciner, äta livsmedel som innehåller mycket tyramin kan orsaka allvarliga biverkningar. Tala alltid med din läkare om läkemedelsnärings interaktioner när du startar en ny medicin.

När man undviker Tyramin

Vissa människor tar en klass av antidepressiva kallas monoaminoxidashämmare. MAO produceras i hjärnan reglerar nivåerna av vissa signalsubstanser, såsom dopamin. MAO-hämmare är ibland ordineras för att öka nivåerna av dessa signalsubstanser genom att förhindra deras fördelning. Tyvärr, MAO-hämmare förhindrar också fördelningen av överskott tyramin, så att den kan tas upp av kroppen. Så, om du äter mat med högt i tyramin när du tar denna medicin, kan du uppleva en farlig blodtryck spik kallas en hypertensiv kris.

Animaliskt protein livsmedel för att undvika

Olika mängder av tyramin finns i animaliska proteinkällor såsom kött och mejeriprodukter. Beloppet ökar som livsmedel ålder eller förstöra, eller när de är jästa, botas eller inlagd. Undvik därför lagrade ostar såsom cheddar, schweizisk, blå, Brie, Stilton och Camembert. Andra animaliskt protein livsmedel för att undvika är korv, pepperoni, bacon, salami, åldern biffar, inlagd sill, rökt lax, corned beef och åldern kycklinglever. För att minska överskottet av tyramin, äta kött, fisk och kyckling som är så färska som möjligt, och undvika matrester. Färska mejeriprodukter såsom yoghurt, ricotta, mozzarella, keso, gräddost, bearbetad amerikansk ost och mjölk, innehåller mycket lite tyramin.

Vegetabilier för att undvika

Vissa livsmedel och kryddor växt innehåller höga halter av tyramin. Surkål såsom surkål och kimchee, sojasås, jästextrakt sprider såsom Marmite, och vinäger kan ha stora mängder. Jästextrakt används också som smakförstärkare i många förädlade livsmedel, så du bör läsa etiketter. Mogna bananer, citrusfrukter, övermogna frukter i allmänhet, torkad frukt, snö ärter skida och bondbönor innehåller varierande mängder av tyramin. Andra sojaprodukter, särskilt jästa sorter som miso och tempeh, är också källor. Vissa bröd, särskilt hemgjorda jäst eller surdeg bröd kan innehålla tyramin. Undvik opastöriserad öl och de flesta viner. Flaska eller burk öl är vanligtvis OK med måtta.

andra överväganden

Om du tar MAO-hämmare, undvika kost tyramin när det är möjligt. Eftersom du kan omedvetet intar ett livsmedel med höga halter, bör du också vara medveten om tecken på en hypertensiv kris, såsom intensiv huvudvärk, illamående, svettningar och hjärtklappning. Konsultera en läkare eller gå till akuten om du märker dessa symtom. Vissa människor som inte tar MAO-hämmare kan vara känsliga för tyramin och kan uppleva migrän. Om du har migrän, diskutera en låg tyramin kost med din läkare.

Inga spannmål, inga mejeriprodukter, ingen frukt Diet

Många kost planer eller program kan eliminera vissa livsmedel eller livsmedelsgrupper för att hjälpa dig att minska kalorier för snabb viktminskning. Begränsar livsmedelsgrupper från kosten kan vara ohälsosamt, dock med risk för brist på näringsämnen och dålig matintag. Fortfarande finns det ett ökande antal människor som måste undvika vissa livsmedel eller livsmedelsgrupper på grund av kosten överkänslighet eller allergi. En sådan diet kan bestå av korn, inga mejeriprodukter och inga frukter. Det är viktigt att du rådgöra med en läkare och dietist innan någon dietary regimen för att du uppfyller dina individuella behov.

inga korn

Ett nej korn, inga mejeriprodukter, får ingen frukt diet eliminera korn från dieten från alla källor. I sin bok, "The No Grain Diet", förklarar Dr Joseph Mercola att måltider med högt förädlade, bearbetade kolhydrater, inklusive korn, öka insulinproduktionen som ökar hunger cravings strax efter att ha ätit. Detta leder till överskott kaloriförbrukning och eventuell viktökning. Mercola anser att överkonsumtion av bröd, pasta, ris och sötsaker har lett till stigande fetma, diabetes, depression och cancer. Att äta för många kolhydrater vanligtvis leder till symtom som svullnad, trötthet, lågt blodsocker, koncentrationssvårigheter och högt blodtryck.

Ingen Dairy

En icke-mejeri diet kräver att du eliminera alla mejeribaserade livsmedel och produkter från din diet. Detta inkluderar mjölk, ost, yoghurt, grädde ost och glass. Laktos, ett naturligt förekommande socker i mejeriprodukter, orsakar ofta mag upprörd i dem som inte kan bryta ner socker ordentligt. Dessutom kan många människor vara intolerant av vassle eller kasein, två mjölkproteiner. Du kan vara ovetande om att mjölk ofta gömmer sig i många produkter. Läs näring etiketterna noga för att identifiera om mjölk eller mjölkrelaterade ingredienser i dem. Till exempel kan många konserverade soppor, såser eller frysta måltider har en form av mejeri eller vassle som används som förtjockningsmedel.

Ingen frukt

En no-korn, inga mejeriprodukter, ingen frukt diet måste slutligen eliminera frukt från sin dagliga måltider. Frukt är i allmänhet en näringsrik mat rik på näringsämnen och viktiga vitaminer och mineraler som behövs för normala kroppsfunktioner och skydd mot sjukdom. Det är lågt i kalorier, har liten eller ingen fett, och är en källa till kostfiber. Men det är frukt också mycket socker. Även om dessa socker är naturligt förekommande och inte lagt raffinerat socker, som finns i godis eller kakor, kan överskjutande sockerintag i någon form leda till fetma, diabetes, letargi och depression. Hög socker livsmedel också orsaka blodsockernivåer att fluktuera, vilket leder till ökad hunger cravings för mer livsmedel med hög socker eller fett.

En hälsosam diet

Rådgör med en läkare eller dietist som kan hjälpa dig att avgöra en hälsosam måltid plan som uppfyller alla dina näringsbehov. Du kan behöva komplettera med lämpliga vitaminer och mineraler samt för att säkerställa att du inte är i riskzonen för eventuella näringsbrister. De flesta människor på dieter som eliminerar matgrupper göra så för en studie av högst två veckor, varefter de återinföra dessa livsmedel i sin kost gradvis för att se om några symptom återkommer. En hälsosam kost utanför elimineras livsmedel bör bestå av massor av grönsaker, magert protein som kyckling och fisk, och hälsosamma fetter inklusive olivolja, nötter och frön.

Frukter eller grönsaker som börjar med Y

Det finns en mängd olika frukter och grönsaker som finns under hela säsongen. Oavsett om du är på jakt efter en mörkgröna blad grönsak eller en citrusfrukt, regelbundet konsumerar dessa poster ger viktiga vitaminer och näringsämnen som främjar en hälsosam livsstil. De Centers for Disease Control and Prevention rapporterar att en kost rik på frukt och grönsaker är förknippad med en minskad risk för kroniska sjukdomar. Det finns inte många sorter som börjar med Y, men alla är friska och näringsrika.

Yiessas

Yiessas är en liten till medelvintergröna träd som har sitt ursprung i Central- och Nordamerika. Den producerade frukten varierar i storlek och form, men i allmänhet har en tunn gul till orange hud. Köttet är fuktig, söt och rik och är ofta en förvärvad smak, enligt Kalifornien Sällsynta fruktodlare. Denna punkt är i allmänhet kokta liknar jams eller i stället för dem, och kräver att plocka på mognad och en tidsperiod av att sitta att mogna.

jams

Jams är ofta förväxlas med sötpotatis, men är endast liknande i att de är båda blommande växter. Jams är faktiskt relaterade till liljor och gräs och infödda till både Afrika och Asien, det vardagliga mysterier hemsida, en publikation av Library of Congress, rapporterar. Jams finns i olika storlekar och det finns väl över 600 sorter i hela världen. I jämförelse med sötpotatis, jams är faktiskt torrare och mer starchier.

yam Bean

Den Yam böna, även känd som den mexikanska kålrot eller jicama, är en tuberös rot ätas antingen rå eller tillagad. De växer från jimaca anläggningen och ta flera år att mogna, enligt Texas A & M University Department of Horticultural Science. De är vanliga i frostfria regioner, som Texas. Liksom andra rötter, kan yam bean lagras relativt längd perioder. Du kan laga det flera sätt, bland annat sautering eller wokning.

Yucca

Yucca växter förekommer naturligt i sydvästra öknen och oftast blommar konsekvent utan att dö. De innehåller svärd-liknande blad och när mogna, visas de som antingen små trunkless växter eller har stora stammar. Huvuddelen av tillväxten i yucca växter förekommer i toppen, vilket gör det svårt för Gardners att växa. Yucca rot är en vanlig latin ingrediens och används i en mängd olika rätter. Du kan steka, grilla eller mos roten.

Antiinflammatoriska frukt och grönsaker dieter

Inflammation spelar en roll i många hygienkrav, inklusive cancer, diabetes, Alzheimers sjukdom, artrit och hjärtsjukdomar. Således, äta mer antiinflammatoriska livsmedel kan hjälpa till att sänka risken för dessa förhållanden, konstaterar en artikel publicerad i "International Journal för vitamin och Nutrition Research" i december 2008. Medan många frukter och grönsaker är antiinflammatoriska, är de inte de enda livsmedel oftast tillåtet på denna typ av kost och den mat du bör undvika är lika viktiga som den mat du ska äta.

antioxidanter

Frukt och grönsaker i allmänhet är rika på antioxidanter, såsom flavonoider, karotenoider och vitamin A, C och E. Dessa antioxidanter hjälper till att minska inflammation. Ju mer färgglada frukten eller grönsaken, det är rikare sannolikt att vara i dessa nyttiga ämnen. Bra alternativ inkluderar spenat, bär, morötter och broccoli. Äta alla olika färger av frukt och grönsaker, helst ekologiska och antingen färska eller frysta snarare än konserverad, för de mest nytta. Olika färger anger olika näringsämnen.

Belopp att äta

Ät minst den minsta produkter som rekommenderas av US Department of Agriculture, vilket är 2 koppar frukt och 2,5 koppar grönsaker per dag. Om du tänker på en matpyramiden för den antiinflammatoriska kost, dessa livsmedel utgör basen av pyramiden. Du kommer också vill äta en till två portioner av baljväxter, såsom bönor och ärtor, varje dag. Baljväxter kan räknas som antingen grönsaker eller protein livsmedel, vilket gör dem en näringsrik val för din kost.

Andra mat att äta

Du bör inte försöka att äta bara frukt och grönsaker, eftersom de inte innehåller alla de viktiga näringsämnen. Spetsa din kost genom att inkludera hälsosamma enkelomättade fetter, såsom de som finns i olivolja, avokado och nötter och livsmedel rika på essentiella omega-3 fetter, däribland valnötter, linfrön och fet fisk, som tonfisk eller lax. Andra bra mat att äta på en anti-inflammatorisk diet omfatta hela korn och hela soja livsmedel, såsom tofu, edamame, tempeh och sojamjölk. Du kan även äta lite mörk choklad ibland och dricker vin eller te. Små mängder av naturliga ostar, ägg, yoghurt, skinn fjäderfä och magert kött är också bra att äta i små mängder en gång eller två gånger i veckan.

Livsmedel ska undvikas

Livsmedel med potential att öka inflammation inkluderar raffinerat spannmål, socker, många förädlade livsmedel och livsmedel som innehåller höga halter av mättat fett, transfetter eller omega-6 fetter. Safflor, majs, sojabönor och solrosolja är viktiga källor till omega-6 fetter, så kontrollera etiketter för att begränsa hur mycket av dessa får du i din kost.

Hur man ansöker Havtorns frukt olja direkt på huden

När det är dags att se över din hudvårds stash, inte vara rädd för att kasta ut dina tunga krämer och hudkräm. Oljor snabbt tar sin plats, med olika naturliga oljor som att rikta en mängd hud problem. Oljor återfuktar djupt och balanserar huden, vilket hindrar den från att överproducera sina egna oljor. Havtorns frukt olja härrör från en växt hemma i Ryssland, Mongoliet och Kina. Det kan behandla en rad olika hud problem på grund av att det är hög vitaminhalt, och oljan är mycket användbart för att hålla huden fast. Vare sig du är ute efter att dra upp några skratt linjer eller helt enkelt ta det extra steget för att förebygga, kommer havtorn frukt olja vara ett välkommet tillskott till din skönhet rutin.

Steg 1

Rengöra ditt ansikte med ett rengöringsmedel formulerade för din hudtyp, och skölj med varmt vatten.

Steg 2

Massage fuktkräm i huden absorberas tills den är helt. Olja fungerar bäst över fuktkräm, eftersom det skapar en barriär mot torrhet och låser in fukt.

steg 3

Häll tre droppar havtorn frukt olja på fingertopparna och massera dem mot fingertopparna av din motsatta hand för att värma oljan.

steg 4

Försiktigt klappa olja på huden med fingertopparna.

steg 5

Applicera resten av oljan till områden som får särskilt torr. Glöm inte halsen, eftersom det är ofta det första området för att visa tecken på åldrande.

varningar

  • Klappa en droppe olja på armen för att se till att du inte är känsliga för oljan.
  • Uppsök läkare för biverkningar.

tips

  • Oljor bäst före säng; de har tid över natten för att sjunka in i huden.
  • Oljor är bäst används efter serum och andra tunna produkter används, eftersom oljan kommer att blockera dem från att absorberas.
  • När man bär under makeup, kommer oljor orsaka glans och kladd.

Saker du behöver

  • Rengöringsmedel
  • Moisturizer
  • Havtorn frukt olja
Lista över icke-sur Frukt & amp; Grönsaker

Kroppens pH-nivå spelar en viktig roll för att upprätthålla din dag till dag funktion och allmänna hälsa. Den mänskliga kroppen har normalt ett svagt alkaliskt pH-värde av 7,4. Äta vissa livsmedel och utövar kan påverka kroppens pH-nivå, men dina njurar och lungor arbeta för att hålla kroppens pH-värdet normalt. För att bibehålla en frisk kropp, konsumera icke-sura frukter och grönsaker oftare.

Icke-sur Frukter

Majoriteten av frukt anses vara alkaliska producerar livsmedel. Allt med ett pH större än 7 anses vara alkalisk och är icke-sur. När det gäller livsmedel, är det inte syran i maten som räknas, utan snarare vad som sker i kroppen när maten konsumeras. Till exempel, citrusfrukter är syra, men i kroppen de är alkaliska som producerar livsmedel. Citroner, lime, avokado och kiwi kategoriseras som starkt alkaliska frukter och är därför icke-sur. Andra icke-sura frukter innehåller bananer, cantaloupemelon, äpplen, kokos, grapefrukt, vindruvor, apelsiner och vattenmelon.

Icke-sur Bär

Bär, som hör till frukten gruppen, visar sig ofta vara icke-surt och har ett alkaliskt pH-nivå. Jordgubbar, björnbär, svarta vinbär, hallon och röda vinbär är alla icke-sura bär. De flesta bär kommer att ha ett pH större än 7. Tranbär är en av de få typer av bär som klassificeras som sura.

Icke-sur Grönsaker

Majoriteten av grönsaker innehåller ett alkaliskt pH-värde och inte genererar syror när de konsumeras. Du kan behöva vara försiktig med vissa konserverade, frysta eller inlagda grönsaker, men eftersom bearbetning och förpackning kan ändra pH-nivån i dessa grönsaker att bli sur. Du behöver inte oroa sig för förändringar i pH-värdet med färska grönsaker. Sparris, broccoli, gurka, grönkål, rödbetor, morötter, kål, brysselkål, selleri, sallad, paprika, grönkål, pumpa och lök är icke-sura grönsaker.

Icke-sur Baljväxter

Baljväxter är ofta märkta som grönsaker, enligt United States Department of Agriculture. De flesta baljväxter anses vara sura producerar livsmedel, dock. Ärtor, gröna bönor, sojabönor och Lima bönor är säkra att konsumera, eftersom deras pH-värdet är alkalisk. När man försöker att undvika sura baljväxter, hålla sig borta från svarta bönor och kidneybönor, som har ett lågt pH-nivå och producerar syror i kroppen när de konsumeras.