XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

typ av silat

Lista över Silat Styles


Silat är en kampsport form som har sitt ursprung i Sydostasien, särskilt från Indonesien, Malaysia, Singapore och Brunei. På grund av den ständigt föränderliga natur silat, det finns ingen uttömmande förteckning över alla stilar av silat. Men klassificerar Silat Indonesia gemenskapen silat stilar i fyra kategorier: mental-andliga, självförsvar, konstnärliga och sport.

Mental-Andlig

Denna typ av silat är också känd som självkontroll silat. Syftet med mental-själslig silat är att bygga upp självkontroll och styrkan i sinnet. De flesta silat stilar införliva andlig träning, men delar av den skiljer sig åt mellan olika silat skolor. Silat mästarna kan lära filosofi, moral och etik utifrån sina egna religiösa bakgrunder och personliga erfarenheter. Vissa Silat mästare lär endast avancerade andliga lektioner till studenter som delar deras religiösa övertygelse.

Självförsvar

Denna kategori av Silat stilar betonar på tekniker för att skydda sig mot attacker och åter attacker. Målet är att överleva i verkliga livshotande situationer, så att eleverna i dessa stilar kommer att lära sig tekniker som inför flera motståndare. Silat stilar som faller i denna kategori kan innebära vapen. Vissa traditionella vapen som används innefattar pinnar, knivar, trädgrenar, rep, korta svärd och sarong. Föremål från omgivningen kan också användas som vapen, såsom pennor, skor, bälten och bestick. Vissa Silat utövare behärskar också användningen av moderna skjutvapen.

Konstnärlig

Konstnärlig silat utförs som dansar till publiken vid särskilda tillfällen och kan inte vara effektiv i strid. Konstnärliga silat artister gör långsamma, graciösa silat rörelser i takt med traditionell musik.

Sport

Sport silat praktiseras som en del av en träningsrutin. Enligt Silat Indonesia gemenskapen, silat stilar praktiseras i tävlingar hör till denna kategori. Sport silat eleverna kan tränas att attackera för att få poäng, men traditionell silat betonar på självförsvar och reagera på attacker.

Silat är ett indonesiskt kampsport, känd för sina gemensamma lås, fällor och förödande hårda slag. Silat är i själva verket ett slags samlingsnamn för dussintals, om inte hundratals, av olika kampsporter stilar praktiseras i samtliga regioner i Java, Indonesien och Malaysia. Genom att kombinera dem, det finns bokstavligen hundratals olika tekniker.

Instruktioner

1 Antag en grundläggande silat häst hållning genom att placera fötterna precis bortom axelbrett, böja knäna något och sitta ner i din hållning med båda fötterna pekande rakt fram. Denna hållning ger rörlighet och en fast grund för att inleda silat tekniker utan att knuffas utanför balansräkningen.

2 Utför en silat spark genom att lyfta din främre fot (det som är närmast ditt mål) från marken och stampa horisontellt med hälen. Silat sparkar är nästan aldrig över midjehöjd och bör i allmänhet genom syftar till knä, lår eller ljumske nivå. Dra tillbaka din kick så fort du surrade ut.

3 Sweep din leda fot i låg strax ovanför fotleden nivå och slå med smalbenet. Denna typ av silat sparka liknar de som används i thaiboxning och är avsedd att hugga din motståndare ner så att du kan slå dem med en armbåge strejk eller använda en hand fälla eller ledlås på dem.

4 Utföra den grundläggande arm fälla. Låt din motståndare att kasta ett slag på dig. När han slår, använd din motsatt arm för att parera stansen bara något över gränsen. Uppföljning med din andra armen för att fånga hans stans arm så att den pincered mellan dina två armar. Ta stans arm vid handleden och dra den till din motsatt axel drar det in över bröstet. Använd din andra armen för att spärra stans armen över bröstet. Med spärrarmen bör du kunna lägga tryck på stans armbåge som kommer att orsaka stor smärta eller till och med bryta arm med tillräcklig kraft.

Thai kampstilar


När det gäller kampsport och kampstilar Thailand är synonymt med det hårda stil som kallas Muay Thai. Blev känd genom MMA fighters och åtgärder filmstjärna, Tony Jaa, är Muay Thai en spektakulär och effektiv stil som kännetecknas av snabba, låga sparkar och ojämna slag med armbågar och knän. Dock är Muay Thai bara en av flera olika kampstilar hemma i Thailand.

krabi Krabong

Krabi krabong är en vapenbaserad kampsporter form som bygger främst på användningen av Krabi, som är ett svärd, och krabong, som är en personal. Krabi krabong bär också många likheter med indonesiska Silat och burmesiska Banshay, som båda använder gemensamma lås, håller, kastar och hårda slag. De obeväpnade komponenterna i Krabi krabong i synnerhet har kast, lås och håller mycket påminner om Silat. Krabi krabong utnyttjar också sparkar och tryckpunkt strejker.

silat Pattani

Silat Pattani är en typ av Silat som söker dess ursprung tillbaka till Pattani rike, som var belägen mellan vad som skulle nu bli norra Malaysia och södra Thailand. Liksom andra former av vad som är till övervägande del en indonesisk kampsport, Silat Pattani sysselsätter lås, grepp, kast, sparkar, slag och animaliska former och rörelser. Pattani Silat kretsar också kring en hård-mjuk teori att möta kraftfulla attacker med mjuka, undvikande svar och stryka med förödande kraft mot en ger motståndare.

Muay Thai Boxning

Med sina snabba låga sparkar och ojämna armbåge och knä strejker är Muay Thai boxning en av de mest förödande effektiva kampsporter i världen. Den överlägset mest populära thailändska kampstilar är Muay Thai en stand-up slående teknik i valet för de flesta professionella MMA fighters. Medan Muay Thai, som också kallas Thai Kickboxning, är mest känd för sina sparkar och knän och armbågar strejker, använder det också effektivt clinch håller och hals brottning tekniker.

Hur man lär sig Silat Online


Silat är en kampsport form som liknar karate och taekwondo. Silat omfattar både beväpnade och tomhänt strid. Även om rötter silat är något osäker, har det praktiserats sedan åtminstone 15-talet i de sydostasiatiska länderna i Indonesien och Malaysia. Idag kan du hitta lärare runt om i världen som undervisar olika silat tekniker. Du kan se silat utförs vid matcher och ta klasser på kampsport studios. Om du vill lära silat hemma på din egen tid, kan du använda online-resurser för att lära sig själv.

Instruktioner

1 Studera bakgrunden och filosofin bakom silat. Eftersom du inte kommer att ha nytta av en levande klass med en lärare, måste du göra en del efterforskningar på egen hand. Titta in i historia, utveckling, typer och syftet med silat innan du börjar flytta och lära sig konsten.

2 Registrera dig för ett online-klass. Du kan hitta klasser tillgängliga för online-studie på Kali Martial Arts (se Resurser). Denna webbplats har videor av befälhavaren lärare så att eleverna kan bevittna korrekt form. Klasser på denna webbplats är avsedda att komplettera, inte ersätta, levande klasser. Närvaro vid en live-klassen en vecka kommer att avsevärt förbättra dina studier av silat. Du kan sedan använda informationen och korrigeringar ges av läraren att arbeta på rörelserna hemma med hjälp av din online-resurser.

3 Hitta en partner som du kan studera. Silat innehåller stridsrörelser som du behöver för att träna med en annan person. Om du kan, hitta någon mer erfaren än du. Titta på forum för studenter och praktiker som kan svara på dina frågor och ger tips om form, teknik och utförande. Resurs Silat.TV är en omfattande resurs för studenter, praktiker och silat entusiaster. På webbplatsen finns medlems forum, chatt, bloggar, videoklipp och foton, samt information om de olika tekniker och meddelanden om händelser. Du kan även hitta en träningskompis.

Tips

  • Ta hand om din kropp när du tränar någon form av kampsport eller motion på egen hand. Om något ont, inte gör det. Börja med de grundläggande klasser och framsteg därifrån. Bara försöka avancerade rörelser under överinseende av en erfaren lärare.
  • Endast utföra rörelser som de undervisas i en online-klass format. Inte titta på matcher eller klipp av erfarna silat utövare och imitera sina drag.

Typer av bakterier och svampar


Bakterier och svampar bebor alla vinklar och vrår av planeten och ger fördelar för ekosystemen och miljön. De är mikroorganismer som är omöjlig att upptäcka med blotta ögat, med undantag för vissa variationer av svampar, som inkluderar sanna svamp. Båda organismerna sammanbrott och hjälp med nedbrytning av materia. De hjälper i behandling och återvinning av näringsämnen, utom när de livnär sig på viktiga näringsämnen i en värdkroppen, och detta kan leda till hälsoproblem och spridningen av bakterier. Flera typer av bakterier och svampar finns i naturen.

Bakterier - Bacillus

Bacillus bakterier har stavformade cellformer. Den stavform bacillus ger dem en aggressiv profil för attackerande organismer. Två typer av baciller existerar: den grampositiva och gramnegativa. Båda typerna av dessa bacill kan orsaka allvarliga infektioner, såsom salmonella med grampositiva typ och influensa med den negativa gram typ. Vissa bakterier ger fördelar för människans matsmältningssystem genom att på ett säkert sätt att bryta ner enzymer.

Bakterier - Cocci

Kocker bakterier har sfäriska eller kulliknande former. De kan ha sitt ursprung i olika former eller samlas tillsammans i stora grupper, som bildar långa kedjor. En typ, stafylokocker, orsakar infektioner i och på huden i form av bölder, fläckar och pustler. En annan typ, streptokocker, obligationer i långa kedjor och orsakar irritation och infektioner i halsen.

Bakterier - Vibrio

Vibrio bakterier kan särskiljas genom sina tunna skära liknande former, som liknar en månskära. De liknar protozoer men bör inte förväxlas med dem eftersom Vibrio bakterier är hundratals gånger större än protozoer. De bakterieliknande versioner av Vibrio bakterier som Vibrio cholera, producera sjukdomen kolera i människor.

Svampar - Benificial

Svampar celler har en central kärna och ett yttre cellväggsmembranet. De kan binda ihop för att producera långa rör (hyfer), som förökar sig i ett nätverk av fibrer som invaderar och klamrar sig fast vid sin mat substans. Ett exempel på ett välgörande svamp organism inkluderar den ätliga svampar. Den gemensamma toadstool är en annan form av svamp. Svamp och svampar tillverkar svampsporer, som kan bäras på vinden strömmar för stora avstånd. Fördelaktiga svampar kan växa som enskilda celler, som kan användas i framställningen av bageri och öljäst, som finns i bröd, vin och öl.

Svampar - Patogena

De mest skadliga svampar orsaka allvarliga hudinfektioner i djur och människor. De svampar celler innehåller fibrösa strukturer som växer och fläta ihop inom vävnaderna i det övre hudskiktet och detta orsakar cellskador och inflammation. De öppna skador och intrång tillåta andra aggressiva sjukdomar etablera sig i cellerna, vilket komplicerar infektionen. Patogena former av svampar som orsakar sjukdomar inkluderar vaginalt och muntorsk, ringorm i tarmarna och fotsvamp.

En bit är en metall manick som sitter inuti en hästens mun. Den är kopplad till en läder träns som passar runt hästens huvud, och till tömmar. Biten tillåter en ryttare för att styra hästen genom att sätta press på hästens mun genom tömmarna från förarens händer.

SnafflesDen tränsbett bit är den mildaste typen av bit. Det är en icke-hävstångs typ, vilket innebär att det inte använder ett skaft eller hävstång för att höja lite i hästens mun för kontroll. En tränsbett bit har en ledad munstycke med en ring fäst vid båda ändarna. En tränsbett bit kan ha lösa ringar som rör sig runt hästens mun, d-ringar, eggbutt ringar eller hela kind ringar som håller lite från att glida igenom hästens mun.

trottoarkanter

Typer av häst Bits


Pansar bitar är hårdare typer av bitar som använder hävstång för att hjälpa föraren att behålla kontrollen. Western stångbett har långa skaft på grund av löst reined stil westernridning. Engelska stångbett har kortare skaft, fyra eller fem inches, och ofta har kedjor som slinga under hästens haka för ytterligare kontroll. Stångbett kan ha en enda munstycke eller en ledad munstycke och kan utnyttja en eller två uppsättningar av tömmar i taget.

gags

Typer av häst Bits


En gag bit liknar en tränsbett bit i som är har en ledad munstycke med en ring på vardera änden. Gag-biten har också ett rep som glider genom ringarna av den lite för att utnyttja hävstång för styrning, som liknar en stångbett. Biten använder två tömmar, en på den bit ringen och en på ringen längst ner på repet. Denna kombination gör det möjligt för skonsam kontakt eller hårdare kontakt beroende på vilken tyglar dras.

Hackamores

Typer av häst Bits


En hackamore är en pseudo typ av bit som inte har ett munstycke. Biten använder en rem för att sätta press på hästens näsa och vägleda honom i endera riktningen. En pansarkedja hindrar bandet från att helt enkelt lyfta av näsan. Ett skaft, även kallad en kinden på hackamore, är fäst på vardera sidan av bandet. Det finns en annan bar som heter hobble som länkar skaften tillsammans.

variationer

Snaffle, bromsa och gag bitarna finns i en mängd olika munstycke storlekar och former, både ledade och enstaka spärrad för olika svårighetsgrad och kontroll. Munstyckena är tillverkade av koppar, rostfritt stål eller gummi. Några metallbitar har gummibelagda munstycken för extra mjukhet. Pansarkedjor kan vara metallänkar eller läderremmar och kan ha gel eller fleece stoppning för extra komfort. Hackamores varierar i bredd i näsa bandet och kinden längd.

Typer av Boat Cleats


Båtar och rep gå ihop som ägg och bacon. Rep (alltid kallas "linjer" på en båt) används för att hissa och trimma segel, hålla saker tillsammans, förtöja en båt till bryggan, dra en vatten-skidåkare och för många andra dagliga användningsområden. Hantering av linjer kräver en snabb, säker och tillfälligt sätt att fästa dem ner och ibland snabbt ändra sin längd eller spänning. Båt knapar är hårdvaran som tillåter båt besättningar att hantera sina linjer på ett effektivt sätt.

Traditionell Cleat (Open-Base Horn Klotsens)

Typer av Boat Cleats

En öppen bas horn knap

Detta är den vanligaste sett båttyp knap, som används för alla typer av allmänna linjen fastsättning. Det är i princip en tjock "T" -form, med ett hål i mitten av den "T" och en robust bas för montering till båten. Det är en mångsidig design; armarna på "T" tillåter båtägare att snabbt säkra eller ta bort ett rep, medan centrumhålet kan användas som en helt säker, icke-glider fästpunkt för en kritisk linje eller till och med en bärande krok.

pollare Cleat

Typer av Boat Cleats

En pollare knap

En pollare knap används för att stödja stora draglaster. De är mycket snabb att linda en linje runt, eller snabbt släppa en. Pollare klotsar kännetecknas av ett tjockt mittstolpe (vanligen runda eller fyrkantiga), krönt av ett brett övre avsnitt för att hålla linjen från att glida av toppen. Vissa pollare knapar (särskilt de som används för att säkra en ankarlina) har ett par små utskjutande armar i stället för en tjock övre del. Pollare dubbar används ofta på kanterna av bryggor för att tillåta båtar för att binda upp snabbt. Många fritidsbåtar har också en pollare knap monterad på fören (främre) för att stödja stammen från ankarlinan.

jam Klotsens

Typer av Boat Cleats

Cam-action sylt dubbar, med snabblåsen

Sylt dubbarna är nästan uteslutande hittas på segelfartyg. Segelbåtar är beroende av sylt dubbarna att snabbt och smidigt ändra längden på en linje för att höja, sänka eller trimma sina segel. Denna typ av knap tillåter en rad som skall dras igenom i en riktning, men stoppar linjen från att röra sig åt andra hållet. Jam dubbar finns i två smaker, fasta och kam-action. En fast sylt knap sker vanligtvis i en "V" -form med gjutna tänder inuti gjorts för att gripa en linje. En linje kan dras till önskad längd, sedan stoppade ner i "V", som kommer att hålla den på plats tills den behöver justeras. En kam-action sylt knap utför samma funktion, men använder ett par fjäderbelastade backar i stället för en fast form för att hålla linjen på plats. Cam-action jam dubbar biter hårdare ju mer linjen dras mot stör åtgärder. På grund av detta, kan cam-action sylt knapar brukar hålla emot mer kraft än en fast sylt knap. Tyvärr kan de rörliga delar gör dem mottagliga för slitage eller skada.

Typer av katalysatorer i kemiska reaktioner


Kemiska reaktioner kräver en viss mängd energi för att kunna fullbordas på en rimlig takt. Denna energibarriär kallas aktiveringsenergi och kan orsaka potentiella problem för vissa reaktioner om den är för hög. Katalysatorer är ämnen som sänker denna aktiveringsenergi, vilket orsakar en ökning av den hastighet med vilken reaktionen sker. Förutom att sänka aktiveringsenergin, katalysatorer är användbara eftersom de inte kemiskt förändra reaktanterna eller produkterna och används inte i reaktionen. Det finns flera olika typer av katalysatorer som kan användas i en mängd olika kemiska reaktioner.

heterogen katalysator

Heterogena katalysatorer agera i en fas som skiljer sig från reaktanterna. Den vanligaste heterogen katalys inträffar med en fast katalysator och flytande reaktanter. Ett exempel på denna typ av reaktion är hydrogenering av vegetabilisk olja i närvaro av en nickelkatalysator. Reaktanten, vegetabilisk olja, är i vätskefasen med den nickelkatalysator i fast fas.

homogen katalysator

Homogena katalysatorer arbetar i samma fas som reaktanterna. Dessa typer av reaktioner uppstår normalt i antingen ett flytande eller gasformigt tillstånd. Ett vanligt exempel är nedbrytningen av ozon till en fri radikal och syremolekyl. Denna process katalyseras av cholorofluorocarbons som är vanligt förekommande i aerosoler. Både reaktant och katalysator är i en gasfas i denna reaktion.

enzymer

Enzymer är en speciell typ av katalysator som sänker aktiveringsenergin för en mängd olika viktiga biologiska och fysiologiska processer. De är vanligtvis proteiner sammansatta av en kedja av aminosyror. Enzymer agera i stort sett som homogena katalysatorer; även om det finns vissa enzymer som kan fungera som heterogena dem också.

elektrokatalysatorer

Elektrokatalysatorer är metallbaserade katalysatorer som används i de halvreaktioner av bränsleceller. Dessa ämnen agera för att minska aktiveringsenergin som erfordras för reduktion eller oxidation av molekyler som möjliggör elektricitet som skall produceras.

Alkohol test är användbar för poliser att bestämma blodalkoholinnehåll, eller BAC. Dessutom har flera typer av alkohol test är lönsamt för att verifiera anställd nykterhet eller testa en vän eller släkting som misstänks alkoholism. Den senare olika tester är allt viktigare för många människor, med alkoholism påverkar nästan 17.600.000 vuxna amerikaner, enligt Medline Plus, en tjänst av den amerikanska National Library of Medicine.

breathalyzers

Kanske den mest kända typen av alkohol test, breathalyzers är populära eftersom de är portabla och erbjuder snabba resultat för officerare och räddningspersonal på fältet. Tyvärr, enligt en artikel av David J. Hanson Ph.D., alkoholmätare Resultaten varierar upp till 15 procent från verkliga BAC, och "åtminstone 23 procent (det är ungefär en av fyra) av alla personer som testats har en BAC läsning högre än deras faktiska BAC. " Detta beror på att breathalyzers inte direkt mäta blod; i stället mäter de alkoholen gått in i alveolerna luftblåsor som blodet strömmar genom kärlen i lungorna.

Fältsobrietytest

På grund av den variabla noggrannhet breathalyzers, fältsobrietytest används också för att ytterligare kontrollera berusning. Under ett fältsobrietytest, är individer krävs för att slutföra grundläggande uppgifter, svarstid och hand-eye samordning mäts som en avgörande faktor. Vanligen fältsobrietytest består av en enbent stativ; går en rak linje och vända; och den horisontella blick nystagmus test där individer ombeds att fokusera på ett objekt som är placerat mellan 12 och 15 inches bort.

urintestning

En mycket billig metod för alkoholtestning, är urinprov vanligt bland företag som vill testa sina anställda. Tyvärr är denna metod för att testa begränsad till detektering av senaste alkoholanvändning, och alkoholanvändare kan "fuska" genom att smuggla en väns alkoholfritt urin in i provningsrummet. Men om det görs inom mindre än en vecka efter misstänkt användning, och om fusk aktivt avskräcks, urin testresultat är mycket exakt. Dessutom är urintestning användbart eftersom det erhållna provet kan också användas för att testa för andra substansmissbruk förutom alkohol.

saliv Testing

Till skillnad från urinprov, saliv tester kan inte vara lätt luras, och till skillnad från breathalyzers och fältsobrietytest, de är mycket exakt. Olyckligtvis är denna typ av testning dyrare än urintestning, och det kan detektera alkohol användning endast inom den senaste dagen eller två. Salivtest kan också användas för att kontrollera för droganvändning. Själva förfarandet är ofta föredras av personer som testas eftersom det är mindre personligen invasiv än urinprov, som saliv är i allmänhet en mindre tabu kroppsvätska än urin.

hår Testing

Hår analys ger ett exakt test för långsiktig alkoholanvändning. Det är emellertid mycket dyrt jämfört med de andra lab testmetoder. Testet mäter ETG och FAEE absorptionsnivåer i persons hår. ETG och FAEE föreningar absorberas av en persons hår endast när alkohol är närvarande i blodströmmen, så frekvent absorptionen av dessa föreningar indikerar frekvent före intoxikation. Hår testning är mer diskret, som hårprover kan erhållas utanför den medicinska miljön krävs för att erhålla saliv- och urinprov.

Typer av leukocyter

Leukocyter, eller vita blodkroppar, spelar en viktig roll i immunsystemet. De produceras i benmärgen och släpps ut i blodet när de blir mogna. Det finns flera olika typer av leukocyter, med funktioner som sträcker sig från skydd mot infektion av mikroorganismer till skydd mot tumörer och parasiter. Leukocyter spelar också en viktig roll i inflammation och allergiska reaktioner.

neutrofiler

Neutrofiler är den vanligast förekommande typen av leukocyter. De är mycket rörliga celler och kan röra sig snabbt genom kroppen. Neutrofiler är ofta de första responders i händelse av skada eller infektion och är involverade i början av inflammation. Neutrofiler kan kämpa mot bakterie- och svampinfektioner genom intag av invaderande organismer, som dödas och elimineras från kroppen.

eosinofiler

Eosinofiler bekämpa infektioner, särskilt de från små parasiter. De är också viktiga för att slåss mot virusinfektioner. Många virus innehåller ribonukleinsyra, eller RNA, som sitt genetiska material. Eosinofiler innehåller molekyler som förstör RNA och därmed förstör många virus. Eosinofiler är också involverade i allergiska reaktioner, liksom den inflammatoriska process som orsakar astma.

basofiler

Basofiler spelar en viktig roll i inflammation, särskilt allergiska reaktioner. De lagrar histamin, en substans som vidgar blodkärlen och medger blod att flyta in i vävnaderna, som orsakar inflammation. Histamin frisätts från basofiler som svar på exponering för vissa ämnen i miljön som orsakar allergiska reaktioner, såsom pollen. Basofiler är inte lika rörlig i kroppen som andra typer av leukocyter och är därför involverade i senare faser av inflammation.

lymfocyter

Lymfocyter är en del av det adaptiva immunsystemet, som har förmåga att känna igen främmande ämnen och förstör det snabbt. Lymfocyter innefattar naturliga mördarceller, som har förmåga att känna igen och förstöra förändrade celler, såsom cancerösa eller infekterade celler. T-celler och B-celler är också olika typer av lymfocyter. Dessa celler är involverade i att producera antikroppar mot invaderande bakterier, så att de lätt kan identifieras och attackerade om de invaderar kroppen igen.

monocyter

Monocyter är viktiga i det medfödda immunsystemet, den del av immunsystemet som avlägsnar infektioner utan att kräva något minne av den anfallande organismen. Monocyter skydda vävnader från invaderande främmande ämnen och kan snabbt gå igenom kroppen till infektionsställen. När de når en invaderande organism eller substans, delar de in i celler som kallas makrofager, som sedan intar och förstör organismen. Ofta är små bitar av den förstörda organismen efterkälken för lymfocyterna att komma i kontakt med och börja bygga antikroppar mot bör organismen försöka invadera igen.