XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tvätta klätterskor

Hur man lagrar Rock Klätterställningar


Som med allt klättring tillhörande förblir säkerhet din högsta prioritet vid förvaring klätterutrustning under lågsäsongen. Det sista en topp roper eller bly klättrare vill hitta när varmt väder lockar honom till berget crusted kammar, trasiga rep, fuktig skor och krita stelnade till en fast tegel. Att ta sig tid att korrekt lagra din klätterutrustning i slutet av varje säsong kommer att bidra till säkrare klättrar och kommer att göra det lättare att göra en inventering av vad som behöver bytas ut, uppdateras eller kvar hemma.

Instruktioner

Rengöring och lagra Klätterrep

1 Hur man lagrar Rock Klätterställningar

Korrekt rengöring och lagring av klättring rep hjälper dem längre.

Inspektera repet - tum för tum - för svaga eller platta områden genom att köra din hand längs ytan, klämma som du går. Om du hittar stora skrubbsår eller skärsår, eller om din rep skyddat dig på flera fall, det är antagligen försvagats och osäkra. Återanvänd gamla rep för hushållssysslor, och köpa ny lina för din nästa klättring äventyr. Om linan är i bra form, förbereda den för förvaring.

2 Tvätta rep i badkaret med ett milt tvättmedel och varmt vatten, rekommenderar utomhus återförsäljare REI. Om repet är mycket smutsig kan du behöva tvätta den flera gånger, byta vatten och tvättmedel mellan tvättar. Om repet är inte alltför smutsiga kan du ladda in den i en tvättmaskin på mild cykel. Tvättning repet bort smuts och oljor, som kan äventyra fibrerna under lagring.

3 Häng repet i fria luften tills den är helt torr. Om rep ställs undan fuktigt det kommer mögel och röta. Undvik direkt solljus, råder REI, som UV-strålar uppdelning rep fibrer.

4 Bildas öglor på repet i en figur åtta på ett ark på golvet, vilket gör den fulla slinga omkring fyra fot lång. Med de sista flera fötter av rep, skapa en slip ögla i mitten av figuren åtta. Plocka upp repet med hjälp av denna slinga, att vika de två sidorna av siffran åtta tillsammans. Lindning av linan på detta sätt gör lagring mer kompakt och håller linan från trassel under lagring.

5 Förvara insvept rep i en andas rep väska. Repet väska måste förvaras i en torr, väl ventilerat utrymme. Om gnagare är ett bekymmer, anser hängande repet väska från takbjälkar eller placera den i en fot skåp. Om repet är lagrad i en fuktig område, kommer mögel kompromissa fibrerna.

6 Inspektera, tvätta, torka och lagra sadelgjord, selar och sladdar på samma sätt som klätterrep. Bältet kan lagras med hjälp av en "daisy-chain" teknik snarare än en siffra åtta, om så önskas.

Krita One Up för din Kritpåse

7 Hur man lagrar Rock Klätterställningar

Kroppsoljor kommer tårta lös krita inuti krita väska.

Ta krita från krita väska och tvätta påsen i tvättmaskinen eller sjunka med milt tvättmedel.

8 Låt påsen helt torr innan den förvaras på en sval och torr plats. Rengöring kroppen olja dränkts krita från påsen kommer att hjälpa den sista genom mer klättring säsonger

9 Förvara krita block, lösa krita eller kalksäckar i zip-top, lufttäta förvaringspåsar. Magnesiumkarbonat och torkmedel som används i klättring krita kommer kaka eller förfall om de drar fukt.

Omsorg om Karbiner

10 Hur man lagrar Rock Klätterställningar

Slitna karbiner är farliga och bör inte förvaras för nästa säsong.

Inspektera karbiner, att se till gångjärn och lås fungerar bra. Slitna karbiner är farliga och måste kastas bort eller omformateras för icke-viktbärande hushållsbruk. Om karbiner är i bra form, förbereda dem för förvaring.

11 Tvätta karbiner i varmt vatten och diskmedel, mycket uppmärksamma på gångjärnsområdet. Tillåta karbiner att helt lufttorka.

12 Smörj caribiners med WD40 eller en torr smörjmedel för att hålla gångjärn och lås arbeta säkert.

Förvara i en torr, väl ventilerad plats. Hålla karbiner borta från salter, vilka kan korrodera metallen.

Visa Vänlighet till dina Cams

13 Inspektera klättring kammar för slitna eller tillplattade tänder, slitna axel hål, trasiga fjädrar eller äventyras kablar. Kontrollera triggertrådar att vara säker på att de flyter på rätt sätt. Om någon skada upptäcks måste kammen tas ur och bytas ut. Om kameror är i bra form, förbereda dem för förvaring.

14 Tvätta kammar i varmt vatten, samtidigt som de selar från att bli blöt. Använd en tandborste för att komma in i de djupare områdena, om det behövs. Göra det möjligt för kammarna att helt lufttorka. Lagra våta kammar kan ge dig korroderade utrustning för din nästa stigning.

15 Smörj kammar, torka bort överflödigt smörjmedel, och lagra dem i en torr, väl ventilerad plats. Mögel och salt kan korrodera kammarna, vilket gör dem svåra att använda och osäkra.

Steg för Lagring klätterskor

16 Inspektera sulorna av klätterskor för slitage eller separation. Överväga resoling skorna, om de är slitna. Om de är i bra form, förbereda dina skor för lagring.

17 Torka utsidan av skon med en fuktig trasa. Tvätta hela skon rekommenderas inte, anteckningar klättring skotillverkare Mammut. Öppna skon så mycket som möjligt och göra det möjligt att lufttorka, hålla skon i direkt solljus. Aldrig sätta klätterskor i torktumlaren eller ugnen, eftersom detta kommer att äventyra de gummisulor.

18 Grov upp gummit med en stålborste för att återställa "klibbighet" av sulorna rekommenderar Mammut och torka med tvättsprit.

19 Strö insidan av klätterskor med bakpulver eller klättra krita innan förvaring under långa tidsperioder för att minska fukt och mögel.

20 Sätt en skoblock i skon för att hålla lädret krymper och omforma. Förvara skor i en torr och sval plats.

Hur man rengör bergsklättring Skor


Bergsklättring skor uthärda tuffa förhållanden. På utsidan, blir de täckta i smuts och grus. På insidan, de samlas all svett dina fötter och ben generera under klättring. Men du behöver inte bära dina skor i ett sådant bedrövligt skick, och du kan göra fler vänner under klättring när skorna är färska och luktfria. En snabb rengöring - att kritiskt, inte innebär tvättmaskinen - är allt som behövs för att ge dina smutsiga skor en makeover.

Instruktioner

1 Pensla utsidan av skorna med rengöringsborste för att avlägsna smuts och fett.

2 Använd en mjuk trasa doppad i varmt vatten för att torka den yttre ytan av skon. Snören (om dina skor har dem) kan tas av och tvättas i en underkläder påse i tvättmaskinen, sedan lufttorkas.

3 Rengör gummiyttersidorna av klätterskor ordentligt. Renare de är, desto segare de kommer att vara mer effektiv klättring. Tvättsprit på en trasa kan användas i stället för vatten, om så önskas för att föra tillbaka de yttersidorna "klibbig känsla.

4 Rengöra insidan av skorna genom att använda en andra fuktig trasa. Ta bort sulor, om möjligt för dina skor och torka dem ner toppen och botten. Dämpa tandborste och rengör sprickor inuti skon för att avlägsna eventuellt kvarvarande smuts. Om dina sulor är mycket smutsiga eller slitna, överväga att ersätta dem med nya sulor.

5 Låt skorna torka naturligt. Undvik att placera dem i direkt värme från en ugn eller hårtork, eftersom värmen är alltför intensiv och kan skada läder, gummi och syntetmaterial för skor. Du kan välja att sätta en lukt som minskar möjligheten av något slag - till exempel en doftande torktumlare ark eller ceder sko insats - i skorna när de torkar eller strax efter.

Tips

  • Undvik uppbyggnad av smuts och lukt på dina bergsklättring skor genom att snabbt torka ner dem och låta dem torka ordentligt efter varje klättring session. Lossa snören eller kardborreband och öppna skor upp till luften så svetten kan torka och smuts kan skakas ut. Förebyggande vård kommer att hålla dina skor ren och användbar för lång tid.
  • Även om det är frestande, inte tvätta klätterskor i tvättmaskinen. Skosnören (om dina skor har dem) kan säkert uthärda en tvätt, men tvättcykeln - och särskilt torktumlaren - kan skada dina skor permanently.Some klättrare använder bakpulver, fot pulver eller andra pulverprodukter för att försöka hålla sina skor fräsch och luktfri. Andra klättrare har rapporterat att pulvren hårdna inuti skorna och kan gnida obehagligt eller känner slick på fötterna. Om du använder ett pulver, tänk på att det kan vara svårt att få den tillbaka ut ur skon och du kan hamna vilja nya skor.

Hur fixar klätterskor med lim


Bergsklättring skor skrapa och vridning mot hårda, ojämna ytor, så lappa några hål eller revor i gummi erbjuder bara en temporär fix. Om du är händig med verktyg, kan du ersätta skadade eller slitna sulor själv. Uppgiften är inte lätt, men du får tillfredsställelsen att se och känna ditt arbete när du klättra på en vägg.

Instruktioner

avlägsnande

1 Skiva en linje tvärs över mitten på sulan, med hjälp av en mattkniv. Slits mest inträffar på den främre delen av sulan. Det är vad du ersätta.

2 Håll i botten av skon tre till fem inches över en elektrisk spis i minst 30 sekunder för att smälta den befintliga lim. Om du inte har en elektrisk spis, använd en värmelampa för att smälta limmet.

3 Nyp den skadade delen av sulan med en tång och ta bort den.

Ersättning

4 Spåra ett mönster av din skons främre halvan på en bit av gummi ur satsen. Skär en bit som är minst 1/4 tum större än konturerna.

5 Rengör sko gummi där den nya sulan kommer att bifogas för att underlätta bindning.

6 Stuff tidning eller en trasa i skons tå område.

7 Don handskar. Dab lim på den nya sulan och på skon gummi där det kommer att lägga. Använd fingrarna för att sprida limmet jämnt.

8 Ta handskarna, bifoga den nya sulan på skon, och tryck ner på skon för en minut eller två, arbeta dig runt kanterna.

Avslutning

9 Pund skon med en klubba under några minuter för att öka bindningen.

10 Tätt linda skon i silvertejp och låt den torka över natten.

11 Klipp bort överflödigt gummi från den nya sulan. Säkra skorna i ett skruvstäd eller klämma och jämna ut kanterna med en bandslip.

12 Skrapa en stålborste över bottnen av den nya sulan för att öka dragkraften.

Tips

  • Resoling klätterskor är en precisions hantverk. Förvänta dig inte en felfri resultat på första försöket. Om du är noga hur skorna passar och utföra, ta dem till en professionell verkstad.

Vad är det rätta sättet att Jogging?


Jogging anses vara en av de mest effektiva aerob träning och är ovärderlig för att upprätthålla den allmänna hälsan. Jogga innebär mer uppmärksamhet åt rätt teknik än de flesta inser. Bristande kunskap om den korrekta metoder för jogging leder ofta till skador. I själva verket, smärta i höften, ryggen eller benen indikerar att du joggar felaktigt.

Betydelsen av Jogging Tekniker

Rehabilitering coach Mike Antoniades tyder på att dålig jogging teknik kan öka påfrestningarna på musklerna och kroppen medan samtidigt minska hastighetsnivåer. Därför är det viktigt att uppmärksamma det korrekta sättet att jogga att maximera nyttan.

Fördelar med Jogging

Jogging har flera fördelar. Det hjälper till att bränna kalorier, stärker det kardiovaskulära systemet förhindrar viktökning och håller individuella friska totalt. Dessutom är det roligt och lindrar stress.

jogga Apparel

Bekväma bomullskläder hjälper porerna andas i motsats till syntetiska slitage som kommer att göra joggaren svett. Skorna spelar den viktigaste delen. Speciellt konstruerade väl vadderade löparskor måste bäras för att ge god stötdämpning förmåga. Detta kommer att minimera påverkan på knäna och andra leder.

jogging Surface

Gräsytor bör väljas över asfalt ytor för jogging som gräs ger mycket större stötdämpning. Asfalten är en hård yta kan resultera i påverkan till knäna och leder.

Teknik för Proper Jogging

Håll ryggen rak. Huvudet och tillbaka bör anpassas i en rak linje. Hålla buken tight. Var noga med att landa på mitten av foten så att hela foten rullar från läker till tå. Undvik att landa på bara tårna. Håll framsteg naturligt att känna sig bekväma. Undvik medvetet ta långa steg eftersom detta kommer att trötta ut snabbare. Håll axlarna avslappnade och inte Compact. Håll överkroppen pekar rakt. Svängarmar för att lägga till intensitet till ryck rutin. Undvik att lyfta knäna för högt. Detta kommer att undvika studsande och slösa dyrbar energi. Värm upp med en rask promenad innan jogging är bra för en nybörjare.

Hur berätta om du är fet eller inte


Fetma, en sjukdom som kan orsaka hjärtsjukdomar och diabetes, utgör en allvarlig risk för både vuxna och barn. Orsakas av en brist på motion och överdriven födointag påverkar fetma nästan 60 miljoner amerikaner, enligt hemsidan, WebMD. För att avgöra om du är överviktig och måste upprätta en diet och motion plan, konfigurera ditt kroppsfett procent. Använd en av flera metoder för att hitta mängden fett i kroppen. Även om vissa är mer exakta än andra, varje metod som används av yrkesverksamma inom det medicinska området.

Instruktioner

1 Beräkna ditt Body Max Index, eller BMI, genom att bestämma din längd i inches och vikt i pounds. Square din längd genom att multipliceras med sig själv. Till exempel kvadrat 67 inches är 67 multiplicerat med 67, vilket motsvarar 4,489 inches.

2. Dela din vikt med din längd efter kvadrering. Om du väger 140 pounds, dela det med 4489 (numret från föregående steg). Resultatet är 0,031.

3 Multiplicera decimal du fick i föregående steg 703. Till exempel, 703 multiplicerat med 0,031 lika med 21,793, som du kan runda till 21,80. Denna nya numret är ditt BMI. Använd BMI tabell som Förenta staternas Department of Health and Human Services för att avgöra om du är överviktiga eller feta.

4 Besök en utbildad professionell för att få en skinfold mätning test, som kommer att avgöra din kroppsfett procent. Testet innebär att man använder en skinfold bromsok att mäta tjockleken på din hud vid specifika ställen på kroppen.

5 Bestäm en mer exakt uppfattning om din kroppsfett procent med hjälp av hydrostatisk vattens vägning. Under hydrostatisk vägning, utvisa dig all luft ur lungorna innan nedsänkt i vatten och vägdes för att bestämma kroppens densitet. En formel används sedan för att bestämma andelen kroppsfett.

Korrekt sätt att tvätta händerna


Att tvätta händerna är det enklaste sättet att förhindra bakterier från att sprida sig inte bara till kroppen, men för andra. Bakterier är osynliga för ögat, men orsaka infektioner som en förkylning, influensa, E. coli och salmonellaförgiftning, meningit och hepatit A, bland många andra. Tvätta händerna ordentligt hjälper parera bakterier, och håller händerna uppdateras och ren ser.

Gånger för att tvätta

Även över tvätta händerna orsakar torrhet, är det viktigt att tvätta händerna ofta, speciellt innan du gör saker som att förbereda eller äta mat, röra ansiktet, ögonen och munnen, röra någon annan och behandling av sår. Tvätta också händerna direkt efter att ha använt toaletten, tillbringa tid utanför, blåser näsan, hostar eller nyser, och vidrör något smutsig. Tvätta alltid händerna efter att vidröra någon som är sjuk eller skadad att förhindra att deras sjukdom sprider sig till dig och andra.

Tvål och vatten

Antibakteriell tvål är mer effektivt på att döda bakterier än vanlig tvål, enligt Minnesota Department of Health. Det är även möjligt att antibakteriell tvål, med tiden, leder till utveckling av antibiotikaresistenta bakterier. Så länge stegen i handtvätt följs, är vanlig tvål helt acceptabelt. Alla flytande tvål rekommenderas över tvål, bakterier bygga upp lättare på baren. Om du har särskilt torra eller känsliga händer, finns återfuktande tvål. Temperaturen på vattnet spelar ingen roll, men använda rent rinnande vatten, enligt Centers for Disease Control.

Process och varaktighet

Slå på vattenkranen och låta vattnet rinna under några sekunder, speciellt om du föredrar varmt vatten. Applicera en eller två pumpar av flytande tvål på händerna. Gnugga händerna tillsammans, lödder och massera tvål mellan tummen, fingrar och naglar och runt palm, handled och baksidan av handen. Gör detta i minst 20 sekunder. Om dina händer är särskilt smutsig, använd en nagelborste att skrubba ut smutsen från under naglarna. Skölj händerna under rent vatten tills allt av tvålen har tvättats av. Stäng av kranen av med din armbåge eller en handduk, om möjligt.

Torkning

Torka händerna med en ren handduk, hushållspapper eller genom lufttorkning. I ditt hem, är det viktigt att hålla handduk ren och separat från andra handdukar. Använd inte samma handduk för handtorkning som handduken som används för att torka ytor eller användas för annan rengöring. Ändra ut handduken till ett nytt så snart det verkar vara besudlat.

Handsprit

Om tvål och vatten är inte tillgänglig, är Hand Sanitizer som ska användas när det behövs. Applicera gelen i handflatan och massera runt båda händerna - på samma sätt som du gör med tvål - tills gelen har absorberats i och dina händer är torra.

Hur Rätta Uppåt tånaglar


Även om det är sällsynt, vissa människor lider Koilonychia, där deras tånaglar växa uppåt. Om inte korrekt skött, kan de leda till obehag när du bär skor. Ibland är det tros vara orsakad av järnbrist, även om patienter utan bristen har varit kända för att ha det också. Ibland ses i både föräldrar och barn, vilket tyder på att det är en genetisk sjukdom. Konsekvent vård är den viktigaste strategi när det handlar om upgrown tånaglar.

Instruktioner

1 Tvätta fötterna i varmt vatten och torka dem ordentligt med en handduk. Eftersom uppåt växande tånaglar tenderar att slita oftare - och därmed utsätta sig för infektion - noggrann hygien är viktig. Använd en spik renare, för att ta bort all smuts under nageln.

2 Skär tånagel ner till den punkt där det börjar kurvan uppåt. Inte mer än klippa dem, så att de blöder och växa inåt. I stället sträva efter en jämn spik.

3 Fila naglarna med en nagelfil, för att säkerställa att de är släta och kommer inte att fånga på strumpor.

4 Hitta tjocka strumpor som kommer att ge mer kudde mot friktionen mellan tånaglar och skon. Du kanske också vill prova en naturlig fiber strumpa, eftersom de tillåter fötterna att andas lättare och därför hålla fötterna mer bekväm.

5 Inspektera tånaglar minst varje vecka. Trimma dem ofta för att förhindra obehag.

Tips

  • Konsultera en läkare först, för att säkerställa att problemet inte kan korrigeras med järntillskott.

Hur för att rätta en golfklubb grepp på en axel


Byte av grepp på dina golfklubbor är en viktig del av att upprätthålla din golfutrustning. Greppet längs klubbens skaft kan du håller klubban på rätt sätt och säkert, vilket kan förbättra din sving totalt. Att misslyckas med att ersätta dessa grepp när de lossar eller slits ut kan ha en negativ effekt på ditt golfspel. Lyckligtvis korrekt inriktning och ersätta golfklubb grepp är en enkel process.

Instruktioner

1 Placera klubb i en arbetsbänk skruvstäd så att greppet du ska byta ut är tillgänglig.

2 Använd en mattkniv för att noggrant skära gamla grepp. Skär i slutet av golfklubben, bort från kroppen.

3 Lossna din gamla grepp. Rengör axeln med ordentlig rengöring lösningsmedel och torka bort det efteråt.

4 Wrap dubbelsidig maskeringstejp ner längden på axeln, som täcker samma område den gamla grepptejp ockuperade.

5 Häll grepp lösningsmedel över tejpen.

6 Skjut in den nya grepp om.

7 Kontrollera att greppet är rak och är helt över axeln grepp område. Greppet bör ha en justeringsmönster som är fyrkantig med klubbhuvudet: om det inte är fyrkantig, kan du justera grepp som behövs för ett par minuter innan lösnings set.

8 Låt nya grepp för att torka i minst tre timmar.

Tips

  • Byt greppet minst en gång per säsong. Du kan dra nytta av att göra detta oftare om du spelar oftare eller i varmt väder.
Vad är några orsaker en läkare kommer att sätta en gravid kvinna på bedrest?

Enligt Cleveland Clinic, är nästan 20 procent av kvinnorna föreskrivna bedrest under graviditeten. Bedrest kan ta många former - från att bara begränsa din aktivitet att bli sängliggande hela dagen varje dag. Sängläge är vanligtvis rekommenderas för att förhindra för tidigt förlossningsarbete och andra komplikationer, och det kan användas för att behandla många villkor.

inkompetent Cervix

Med en inkompetent eller svag livmoderhalsen innebär livmoderhalsen - som normalt förblir stängd, lång och fast förrän sent i graviditeten - har börjat utplåna och utvidgande innan barnet är fullgånget. Detta tillstånd ökar risken för missfall, prematur eller för tidig bristning av membran och för tidig födsel. Bedrest kan hjälpa till att förhindra dessa problem genom att ta vikten från barnet mot livmoderhalsen.

Högt blodtryck

Preeklampsi och graviditetsdiabetes hypertoni finns två former av högt blodtryck som inträffar under graviditeten. Preeklampsi skiljer sig från graviditets hypertension i att kvinnor med havandeskapsförgiftning också har protein i urinen. Dessa förhållanden ökar risken för moderkaksavlossning, intrauterin tillväxthämning och för tidig födsel. Modifierad bedrest kan hjälpa till att sänka blodtrycket; du förmodligen inte kommer att läggas på fullständig sängläge för dessa förhållanden.

Intrauterin tillväxthämning

Intrauterin tillväxthämning, eller IUGR, uppstår när ett foster är onormalt liten för graviditetslängd. Tillståndet har många orsaker, inklusive moderns hälsoproblem, genetiska defekter och minskat blodflöde till moderkakan och livmodern. Bedrest kan förskrivas för IUGR att förbättra cirkulationen för fostret.

placenta Komplikationer

Placenta previa, placenta accreta och moderkaksavlossning är tillstånd där moderkakan bildas felaktigt, är på fel plats i livmodern eller inte fungerar korrekt. Dessa problem kan beröva barnet av syre och näringsämnen, orsaka farlig blödning och leda till för tidig födsel.

för tidig förlossning

Bedrest kan rekommenderas för kvinnor i riskzonen för tidig födsel. Historia för tidig födsel, bär flera barn, oförklarlig vaginal blödning, onormalt låg eller hög maternal vikt och använda droger, alkohol och cigaretter bedöms alla riskfaktorer för tidig förlossning. Men inte alla kvinnor med dessa riskfaktorer bör sättas på bedrest; en läkare ordinerar vila på en bedömning från fall till fall.

Hur berätta om din Kontakt rivs?


Kontaktlinser, som används för att korrigera din vision, kan ta lite tid och ansträngning för att anpassa sig till. När du lär dig tekniker för att sätta in och ta bort linserna - och ta hand om linserna för att hålla dem rena och fuktiga - kan du njuta av friheten från glasögon. Med noggrann undersökning, kan du berätta om din kontakt slits. Eftersom en slits lins kan skada ögat, alltid inspektera dina kontakter innan du sätter dem.

Instruktioner

1 Tvätta händerna med tvål och vatten innan du hanterar dina linser. Torka händerna med en ren handduk.

2 Öppna kontakt fallet och ta bort en kontaktlins genom att plocka upp det med din rena fingrar.

3 Håll kontaktlins på spetsen av pekfingret under ljusa ljusförhållanden.

4 Inspektera kontaktlins för skador och rivning. Undersök kanterna av kontakten så att kanten ser jämn utan några ojämna eller ojämna områden. Om du hittar några delar av kontakt som visas grov, kassera kontakten.

5 Placera kontakten i ögat.

6 bedöma hur kontakten känns i ögat. Om kontakten känns obehagligt eller om det gör ont, ta bort den och undersöka det igen för skador.

Tips

  • En intakt kontaktlins utan tårar eller skador ska känna sig bekväm i ögat. Några tecken på obehag iklädd en kontaktlins kan tyda på skador. Även om du inte kan identifiera en tår, sluta bära en kontakt som känns obehagligt.
  • Om kontakten är fortfarande inom tillverkarens rekommenderade klädd period, kommer många tillverkare att ersätta en skadad kontakt utan kostnad.