XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

trött av NAC

Nac & Mercury Detox


Kvicksilverförgiftning kan påverka alla system i kroppen, producerar förödande symtom som i slutändan slutar med döden. Vissa naturligt förekommande föreningar, såsom "NAC" agera för att avgifta systemet enligt denna tungmetall som kan komma in i kroppen i en mängd olika sätt. De som vill använda Nac för misstänkt toxicitet kvicksilver bör rådgöra med en läkare innan du påbörjar en behandling.

Hur kvicksilver kommer in i kroppen

Kvicksilver är en tät metall som är en vätska vid rumstemperatur. Föreningen kan komma in i kroppen genom huden absorption eller genom intag annan organism såsom en saltvattenfisk som är full med kvicksilver. För de flesta äldre amerikaner, men det blir i systemet genom tandfyllningar, som används för att göras med metallen. Amalgam slits med tiden som frigör kvicksilver i fyllningen i kroppen, vilket kan orsaka kvicksilverförgiftning, särskilt om en person har många fyllningar.

Symtom på kvicksilverförgiftning

Enligt Medicinenet.com, symtom på kvicksilverförgiftning inkluderar synnedsättning, underliga känslor i hela kroppen, inklusive stickningar i händer och mun, förlust av koordination, förlust av hörsel och andra sinnen, sömnlöshet, huvudvärk, förändringar i kognitiv funktion och allmän nedbrytning i muskelfunktion. Kvicksilverförgiftning kan leda till döden om symtomen går obehandlat eller mängder av metallen fortsätter att förtäras.

Vad är Nac?

Nac är det vardagliga term som används för N-acetyl-cystein. Enligt webbplatsen för att läka Daily, är denna kemikalie som produceras av de flesta organismer i världen som en biprodukt av aminosyran cystein. NAC funktioner i kroppen som en stark antioxidant som avlägsnar fria radikaler och tungmetaller. Dess egenskaper gör den kemiska en idealisk lösning för att utplåna kvicksilver från människokroppen när den används som ett kosttillskott.

Hur Nac Works

Nac binder tungmetaller som kvicksilver som gör det möjligt för kroppen att utsöndra dem som avfall. Nac är oftast konsumeras som ett kosttillskott blandas i vatten eller i tablettform. Processen med avgiftning tar mer än några dagar, så använder Nac rekommenderas inte för alla som lider av akut kvicksilverförgiftning. Denna antioxidant är mest användbar för dem som har haft tandfyllningar bort nyligen eller för dem som kan ha utfodrats kvicksilver smittat fisk eller andra livsmedel.

Produkter som innehåller Nac / Biverkningar

Enligt webbplatsen för Beat Cfs och Mfs, mjölk tistel och koriander innehåller tillräckligt stora mängder Nac att komma ifråga för användning i kosttillskott. De som Nac för kvicksilver avgiftning bör vara medveten om att föreningen bär vissa biverkningar, såsom en ökad risk för njursten, och bör endast tas av diabetiker efter samråd med en familj läkare. För att minska risken för njursten rekommenderas att C-vitamin tas i lika stora mängder tillsammans med Nac.

Fettlever är en form av kronisk hepatit som liknar alkohol-inducerad hepatit. Däremot kan fettlever hepatit uppträda hos individer utan betydande alkoholkonsumtion. Det finns flera kliniskt erkända behandlingsalternativ för fettlever, inklusive behandling med antioxidanter såsom N-acetylcystein. Fettlever är ett allvarligt medicinskt tillstånd som kräver medicinsk övervakning. Du bör tala med din läkare innan du försöker att behandla detta tillstånd med NAC.

Fet lever

Fettlever sjukdomen kan leda till ett spektrum av sjukdomar, inklusive mild steatos, steatohepatitis, avancerad fibros, cirros och fulminant leversvikt. Riskfaktorer som bidrar till risken att utveckla fettlever är fetma, typ 2-diabetes, hyperlipidemi och plötslig dramatisk viktminskning. Även om det finns ett antal föreslagna läkemedel för behandling av fettlever, inklusive NAC, grunden för behandling vanligtvis innebär livsstilsförändringar såsom dietförändringar och motion.

NAC

N-acetylcystein är ett derivat av aminosyran L-cystein. Det är en antioxidant som direkt angriper fria radikaler som kan skada dina celler. Dessutom är NAC en föregångare i glutation produktion, en antioxidant som produceras av kroppen. Enligt "Healing Hepatitis och Liver Disease Naturligtvis" oxidativ stress spelar vanligen en viktig roll i fettlever. Användningen av NAC kan bidra till att kompensera för denna oxidativ stress och kan bidra till att förhindra ytterligare utveckling av denna sjukdom. NAC kan också minska inflammation och förbättra din leverns kapacitet för avgiftning.

Vikten av Glutation

Glutation är en kraftfull antioxidant som produceras i levern. Glutation består av tre aminosyror, cystein, glutaminsyra och glycin. Glutation binder tungmetaller och fettlösliga gifter i kroppen som gör dem vattenlösliga för att eliminera njure. NAC har förmågan att fylla intracellulär glutation i levern. Enligt "akut leversvikt," NAC kan därför förbättra leverfunktionen hos patienter med leversjukdom.

Vad Evidence Visa

I november 2006, en studie publicerad i tidskriften Apoptos undersökte huruvida NAC kan förhindra oxidativ stress och hämmar levercellsdöd i fulminant leversvikt. Forskarna bygger studien på en djurmodell och drog slutsatsen att NAC hade en lever roll betyder NAC kan bidra till att förhindra skador på levern. I januari 2008, en studie publicerad i tidskriften Lever Transplantation funnit att barn som behandlats med NAC för akut leversvikt hade en bättre utfall än barn som inte behandlats med NAC.

Hur man ökar glutation med NAC


Glutation är en viktig antioxidant. Som en naturlig antioxidant som produceras av celler i kroppen, det ger skydd mot toxin skador och stödjer många viktiga biologiska funktioner. Det är viktigt att hålla glutation från att bli låg, eftersom låga nivåer är förknippade med en mängd olika sjukdomar. N-acetylcystein (NAC) är derivat av aminosyran cystein. NAC kan användas för att öka nivåerna av glutation, och denna artikel kommer att visa hur man kan öka glutation med NAC tillskott.

Instruktioner

Boost Glutation med N-acetylcystein

1 Skaffa N-acetylcystein från en lokal hälsokost eller vitamin butik. Kontrollera att märket på N-acetylcystein erhållna farmaceutisk kvalitet. Doser av NAC intervallet från 400 mg till 1200 mg per dag. Rådgör med sjukvårdspersonal innan du dricker over-the-counter kosttillskott; informera dem om hälsotillstånd och andra läkemedel.

2 Ta NAC dagligen. Rapporter visar att NAC behandling under åtta veckor kan fylla helblod och T-cells glutation. Biverkningar är sällsynta, men NAC bör avbrytas och läkare söks, om problem uppstår.

3 Har glutationnivåerna kontrolleras igen. Även NAC också kan öka energi och glutation nivåer, är det bäst att bedöma effekten av NAC på glutation genom att glutation nivåer kontrolleras på nytt av en läkare eller sjuksköterska.

4 Njut av benfits av ökade antioxidant nivåer. Förhöjd glutation som ett resultat av N-acetylcystein tillskott bidrar till att eliminera toxiner från kroppen. Vissa studier har rapporterat att upphöja glutation förbättrar muskelfunktion, minskar fett / muskelmassa förhållande och förbättrar immunförsvaret.

Tips

  • Rådgör med en läkare eller sjuksköterska innan du dricker over-the-counter kosttillskott.
  • På grund av den begränsade tillsyn över tillägg produktion, kontrollera med ConsumerLab.com för rapporter om tillägg kvalitet genom tillverkaren.
  • Doser på 600 mg eller högre NAC per dag har rapporterats orsaka illamående, kräkningar, buksmärta, matsmältningsbesvär, dyspepsi, muntorrhet, huvudvärk, yrsel eller onormal smak.
Biverkningar av NAC Supplement

N-acetylcystein - förkortat NAC - är ett tillägg härrör från ett protein byggande aminosyra som kallas cystein. Om du har cancer, hiv / aids eller leverskador på grund av en överdos, kan du dra nytta av behandling med NAC tillskott. Detta tillägg kan också förbättra lungfunktionen hos personer med kroniska sjukdomar eller bronkit, trots tydliga bevis som stöder de påstådda användning av NAC tillskott saknas. Prata med din primära vårdgivare om biverkningar av NAC tillskott innan behandlingsstart.

magirritation

De vanligaste biverkningarna i samband med oralt administrerade NAC tillskott är magen relaterad. Du kan känna illamående, kräks eller får diarré eller förstoppning, varnar RxList. Dessa biverkningar kan bidra till aptitlöshet, magkramper eller uppblåsthet. Undvik att ta detta tillägg på fastande mage för att begränsa eller förhindra magbesvär. Om magbesvär kvarstår söka ytterligare vård från din läkare.

hudutslag

Irriterade fläckar på huden kan visas över din kropp som en biverkning efter behandling med NAC tillskott. Hudutslag biverkningar kan vara irriterande och kan orsaka klåda, fjällning eller fjällning av de drabbade huden regionen. Kontakta din vårdgivare omedelbart om du utvecklar nässelutslag, överdriven svullnad eller intensiv klåda, eftersom dessa biverkningar kan vara tecken på en allergisk reaktion mot NAC tillskott.

Trötthet

Du kan känna ovanligt trött under behandlingen med NAC tillskott, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) rapporter. Ökad trötthet kan påverka din förmåga att vara uppmärksamma och uppmärksam under dina dagliga aktiviteter negativt. Om trötthet blir besvärande, konsultera din läkare.

Sänkt blodtryck

Blodtrycket kan sjunka som en bieffekt av att ta denna typ av tillägg. Lågt blodtryck - även kallad hypotension - kan orsaka symptom på huvudvärk, yrsel eller trötthet. Om du känner dig yr, sitta kvar tills detta förnimmelser passerar för att förhindra ytterligare skador från att falla ner eller snubbla. Tala med din läkare om yrsel inte avta.

Allvarlig allergisk reaktion

En allvarlig allergisk reaktion, som kallas en anafylaktisk reaktion, kan inträffa efter initial behandling med NAC tillskott, varnar Drugs.com. En anafylaktisk reaktion kan leda till allvarliga andningsproblem, svårigheter att svälja, svullnad i ansiktet, nässelfeber, svaghet, yrsel eller blek hud. Söka akut läkarvård om du uppvisar något av dessa symtom efter att ha tagit en NAC tillägg. I avsaknad av snabba medicinska ingrepp, kan en anafylaktisk reaktion vara dödlig.

medicinering Interaktioner

Var noga med att diskutera eventuella mediciner du tar med din läkare leverantör innan du påbörjar behandlingen med NAC tillägg. Samtidig användning av NAC kosttillskott och nitroglycerin kan orsaka en allvarlig nedgång i blodtryck och kan öka risken att drabbas av huvudvärk och yrsel, MSKCC rapporter. Dessutom kan effekten av aktivt kol minskar om du tar det i samband med en NAC tillägg.

N-acetyl-L-cystein Liver Support

Levern har ansvaret för bearbetning, sortering och avgifta varje enskilt ämne som du lägger i din kropp. Konsumtionen av olika substanser, inklusive alkohol och droger, kan orsaka förstörelse av levern med tiden. Lyckligtvis kan du förbrukar N-acetylcystein eller NAC, för att hålla din lever i en friskare tillstånd.

Vad är NAC?

NAC är en kombination av aminosyran cystein och en acetylgrupp. Denna tillsats av en acetylgrupp gör NAC en mer potent antioxidant än aminosyran cystein. Cystein är en icke-essentiell, neutral laddad aminosyra. En icke-essentiell aminosyra behöver inte konsumeras i kosten, eftersom det kan göras i tillräckliga mängder i kroppen från en essentiell aminosyra. I fallet med cystein, så länge som tillräckliga mängder av metionin som konsumeras, då finns kommer inte att vara en brist på cystein.

lever Support

När individer kämpar en kronisk leversjukdom, deras kroppar använder en förening som kallas glutation. Denna kraftfulla antioxidant hjälper avgifta levercellerna. Med ökad stress på kroppen, nivåerna av glutation börjar minska. Glutation hjälper också neutralisera molekyler som kallas fria radikaler som kan orsaka skador och dödsfall till celler om de inte hålls under kontroll.

Syftet med NAC och leverhälsa

För att fylld glutation nivåer, bör du konsumera en NAC tillägg. Även existerar glutation kosttillskott, många ifrågasätter deras förmåga att absorberas och utnyttjas. De flesta experter tror att konsumera byggstenarna i glutation är mycket mer fördelaktigt att konsumera själva föreningen. Cystein är en av tre amino behövs för produktionen av glutation, och dess tillgänglighet i kroppen är den huvudsakliga faktorn som styr skapandet av glutation.

Rekommenderad dosering

Enligt Ray Sahelian, MD, det finns ingen exakt mängd av NAC som bör konsumeras av en person. Sahel stater att vissa människor skulle ha nytta av 500 mg några gånger per vecka och andra kanske inte behöver någon alls. Han rekommenderar att konsumera mellan 100 och 500 mg NAC några gånger per vecka med dina andra antioxidanter om du väljer att konsumera någon alls. Kom ihåg att alltid tala med din läkare innan du påbörjar en ny tillägg.

N-acetylcystein för viktminskning

N-acetylcystein är en aminosyra, eller protein byggsten, som hjälper till flera kroppsfunktioner och används vid behandling av vissa medicinska tillstånd. N-acetylcystein är en del av familjen av cystein och L-cystein aminosyror. Enligt Naturläkemedel är N-acetylcystein också en metabolit, eller ett ämne som genereras i samband med eller deltar i ämnesomsättningen, och spelar en roll i viktminskning.

cystein

Aminosyran cystein är en icke-essentiell aminosyra, enligt naturläkemedel. Cystein kan hittas i hela många proteiner i kroppen och kan också konsumeras i hög proteinhalt livsmedel, såsom fisk, och i en mängd olika kompletterande former.

N-acetylcystein

N-acetylcystein är den mest använda formen av cystein. NAC snabbt bryts ned i intracellulär glutation, en kraftfull antioxidant som avgiftar skadliga kemikalier i mindre skadliga föreningar i kroppen. Enligt University of Maryland Medical Center (UMMC), dessa skadliga kemikalier definieras som fria radikaler som skadar cellmembran och DNA.

Naturläkemedel rapporterar att NAC är vanligen används för att behandla lungsjukdomar såsom emfysem, bronkit, tuberkulos, bronkiektasi, amyloidos, lunginflammation och cystisk fibros. University of Maryland Medical Center förklarar att N-acetylcystein också möjligen kan användas vid behandling av sådana tillstånd som angina, influensa och HIV / AIDS, och för att hjälpa ökar HDL, eller "goda" kolesterolet.

Roll i viktminskning

Enligt UMMC är metaboliten närvarande i NAC som påverkar metabolismen i stor utsträckning används som ett näringstillskott till stöd i viktminskning. NAC är också förknippat med att bygga muskelvävnad och bränna fett. Dessutom, NAC bistår med adekvat sköldkörtel funktion, som i hög grad påverkar både viktminskning och underhåll. Instabila insulinnivåer är förknippade med hämmar viktminskning; NAC användas i kompletterande form har visat positiva resultat i insulin stabilisering, säger Alternative Medicine Review. Dessutom har NAC ökad insulinkänslighet i kvinnor med polycystiskt äggstockssyndrom, vilket kan orsaka mild till svår viktökning till följd av höga insulinnivåer och insulinresistens.

Källor av N-acetylcystein

Vissa livsmedel som innehåller N-acetylcystein omfattar fjäderfä, fläsk, yoghurt, ricotta och keso, äggula, paprika, vitlök, lök, broccoli, brysselkål, havre och vetegroddar. NAC som ett komplement vanligtvis konsumeras i form av pulver, tabletter eller kapselform. Enligt UMMC, för allmän hälsa ändamål, såsom viktminskning, är rekommendationen 500mg dagligen; Detta belopp bör höjas endast under en läkares övervakning.

Hänsyn

Eftersom alla typer av kosttillskott kan orsaka skadliga biverkningar, kontakta din läkare innan du tar ett kosttillskott. Dessutom kan ett kosttillskott förvärra eventuella befintliga medicinska tillstånd som du redan har. NAC och alla kosttillskott är bäst konsumeras under en läkares vård.

Mat Källor till N-acetylcystein

N-acetylcystein eller NAC, är en förändrad form av aminosyran cystein som används i kosttillskott. Kroppen omvandlar NAC till cystein, som sedan omvandlas till glutation, en antioxidant. NAC inte finns naturligt i livsmedel källor; men cystein finns i de flesta proteinrika livsmedel. Rådgör med din läkare innan du tar ett supplement.

Fördelar med NAC

Mat Källor till N-acetylcystein

Antioxidanter som glutation bekämpa fria radikaler i kroppen som kan skada celler och DNA. Fria radikaler kan påverka åldrandet och utvecklingen av vissa hälsoproblem. NAC används ibland för att förebygga eller behandla ett antal medicinska frågor. NAC ges för att förhindra lever- eller njurskada efter acetaminofen-förgiftning. NAC kan minska bröstsmärtor och hjärtinfarkt när det tas med nitroglycerin. Aminosyran kan också bidra till att minska skov vid kronisk bronkit och kronisk obstruktiv lungsjukdom, eller KOL.

Animaliskt protein

Mat Källor till N-acetylcystein

NAC omvandlas till cystein. Cystein är en icke-essentiell aminosyra som produceras av kroppen. Det kräver dock den essentiella aminosyran metionin för att göra detta, så vissa biologer anser cystein en essentiell aminosyra, liksom. Cystein finns främst i animaliskt protein, tillsammans med de andra tio essentiella aminosyror. Kött såsom gris, kyckling, korv, kalkon och anka alla innehåller aminosyran cystein. Fisk och lunch kött innehåller också cystein. Mejerikällor cystein inkluderar ricotta ost, keso, yoghurt och ägg.

vegetabiliska källor

Mat Källor till N-acetylcystein

Cystein kan hittas i vissa vegetabiliska källor för vegetarianer och veganer. Cystein hittas i granola och havreflingor. Grönsaker som broccoli, röd paprika och lök är betydande källor till cystein. Andra vegetabiliska källor inkluderar bananer, vitlök, sojabönor, linfrö och vetegroddar. Cystein och metionin är viktiga aminosyror, men brist är relativt sällsynt. Låga nivåer av cystein kan orsaka långsam tillväxt hos barn och sänkt immunitet. Muskelförlust, svaghet, apati och leverskador kan också vara ett resultat av låg cystein i kosten.

försiktighetsåtgärder

Om du inte får tillräckligt med cystein i kosten, kontakta din medicinsk vårdgivaren innan NAC tillskott. För mycket cystein eller metionin kan orsaka hälsoproblem, liksom. En studie 2009 av Temple University fann att dieter som är höga i metionin kan bidra till utvecklingen av Alzheimers sjukdom i möss. Enligt University of Maryland Medical Center, kan NAC också ta upp en annan aminosyra i samband med hjärtsjukdom. Eventuella biverkningar av NAC kan inträffa vid någon dos och illamående, kräkningar och diarré. Oral administrering av NAC kan orsaka en allvarlig allergisk reaktion som sväller den mjuka vävnaden under huden i ansiktet, läppar och ögon och kan utvecklas till ett livshotande tillstånd ..

Diet för kronisk hosta

Många olika hygienkrav kan orsaka en kronisk hosta, men symtomet är vanligast på grund av astma, kronisk bronkit och vissa andra respiratoriska sjukdomar. Din kost och totala kost kan påverka dessa typer av villkor, liksom dina symptom - såsom kronisk hosta. Rådgör med din läkare och en dietist innan du ändrar din kost för att behandla kronisk hosta.

Identifiering

En kronisk hosta är en som varar i två månader eller längre, säger MayoClinic.com. Om du har en kronisk hosta, kan det bero på en underliggande sjukdom såsom astma, luftvägsinfektioner, sura uppstötningar eller baksnuva på grund av bihåleinflammation, allergier eller en vanlig förkylning. I vissa fall kan en kronisk hosta indikera ett allvarligt tillstånd såsom kronisk obstruktiv lungsjukdom, eller KOL, kronisk bronkit, bronkiektasi eller lungcancer.

Lägg till

Om du har en kronisk hosta på grund av KOL eller kronisk bronkit, lägga massor av antioxidant-rika livsmedel till din diet kan hjälpa. Se till att din kost innehåller massor av fullkorn, frukt och grönsaker som ger viktiga mineraler som kalium, zink, selen och magnesium, liksom vitamin A, C och E, enligt University of Maryland Medical Center. Personer med KOL och relaterade villkor tenderar att ha brister i dessa näringsämnen, som verkar för att stödja korrekt lungfunktion. Du kan också berika din kost med essentiella fettsyror, som de finns i fisk, som ger anti-inflammatoriska åtgärder i kroppen som kan lindra din kronisk hosta, säger University of Michigan Health System.

Undvika

Undvika enkla sockerarter i din kost kan bidra till att förhindra immunsystemet dämpning, och undvika eventuella födoämnesallergenen kan bidra till att minska kronisk hosta på grund av förhållanden såsom kronisk bronkit, säger University of Michigan Health System. Till exempel, är komjölk ett vanligt livsmedel allergen som kan förvärra kronisk hosta hos vissa personer. Dessutom, vilket begränsar ditt intag av kolhydrater skulle kunna förbättra din lungfunktion och underlätta din kronisk hosta om du har KOL, konstaterar University of Pittsburgh Medical Center. Detta beror på att kolhydrater genererar koldioxid i kroppen, vilket är svårt att utvisa när du har KOL.

viktiga näringsämnen

Vissa näringsämnen är så viktiga för behandling av kronisk hosta som du kanske behöver ta ett tillägg. För att underlätta din kronisk hosta, kan du försöka ta tillskott av magnesium, L-karnitin och N-acetylcystein eller NAC, säger University of Maryland Medical Center. Bräss extrakt och tillskott av vitamin A, C och E kan också hjälpa till vid behandling av kronisk hosta, särskilt om det orsakas av kronisk bronkit, konstaterar University of Michigan Health System. För kronisk hosta på grund av KOL, kan du försöka ta tillskott av coenzym Q10, kreatin eller fiskolja, enligt University of Pittsburgh Medical Center. Ta inte eventuella tillägg utan att först rådfråga din läkare, dock.

Varning

Inte göra några större förändringar i din kost för att behandla kronisk hosta före första tala med din läkare och en dietist. Dessutom kan näringstillskott orsaka biverkningar och läkemedelsinteraktioner, så du bör ta dem för kronisk hosta endast under överinseende av en kvalificerad vårdpersonal, varnar University of Maryland Medical Center. Utforska alla dina behandlingsalternativ med din läkare innan du bestämmer dig för att ändra din kost för att behandla kronisk hosta.

Äggröra & amp; Depression

Depression - en stämning sjukdom där ihållande negativa känslor hindra dig från att fungera normalt under flera veckor eller längre - kan orsakas av kemiska förändringar i hjärnan; ärftlighet och stress kan spela en roll. Depression är behandlingsbar; Depression Hjälp Spot rapporterar att 80 till 90 procent av människor som söker hjälp för depression finna lindring. Din läkare kan råda samtalsterapi eller antidepressiva läkemedel. Naturliga healers rekommenderar ibland äta enkla, närande livsmedel som innehåller specifika näringsämnen som tros ha humörlyftande effekter. Vetenskaplig forskning har stött positiva effekter av flera beståndsdelar i ägg.

Grunderna

Två stora äggröra innehåller 182 kalorier och 12,19 g högkvalitativt protein, 13,40 g av det totala fettet, 1,96 g kolhydrater och 1,74 g av det totala socker i form av glukos och laktos. Ägg är höga i viktigt mineral kalcium - som kan ha en lugnande effekt -

liksom vitamin D, antioxidanten vitamin A, och tiamin, riboflavin och pantotensyra. Ägg, en naturlig, icke-bearbetade livsmedel, är fria från raffinerat socker och kemiska tillsatser - tros av vissa förvärra depression - och är naturligt låg i natrium. Som en mjuk, intetsägande mat, äggröra faller i kategorin "comfort food" och kan ha trevliga barndoms föreningar som ska jubel dig. Dessutom den enkla handlingen att laga en hälsosam mat för dig själv - eller har någon laga det för dig - kan ha en stämnings lyftande effekt.

Cystin / cystein

Ägg är särskilt rika på den svavelinnehållande aminosyran cystin, med två äggröra innehållande 0,250 g. Väl inne i kroppen, kan cystin omvandlas till cystein, en kraftfull antioxidant som kan hjälpa neutralisera destruktiva fria radikaler; det kan också omvandlas till glutation, en annan potent antioxidant. Kompletterande cystein finns som N-acetyl-cystein, eller NAC. Vetenskaplig forskning stödjer cystein användning för depression. I en placebokontrollerad studie som publicerades 2008 i "Biological Psychiatry," forskare administrerade N-acetylcystein i 24 veckor till patienter med bipolär sjukdom. De fann att patienter som fick NAC som ett komplement till sina vanliga mediciner upplevde signifikant förbättring på Montgomery Åsberg Depression Rating Scale, liksom i klinisk status, livskvalitet och funktion. Gruppen kom fram till att NAC var tydligen en säker och effektiv förstärkning vid bipolär depression.

metionin

Äggröra innehåller också höga nivåer av aminosyran metionin, med 0,362 g i två ägg. Metionin är en svavelinnehållande antioxidant aminosyra som hjälper till att bygga muskelvävnad och bryta ner fett och proteiner. Metionin - i form av S-adenosylmetionin, eller SAM - används för att behandla depression. I ett djur studie publicerad 2005 i "The Journal of Psychiatry och neurovetenskap," forskarna beslutat att avgöra om metionin formen var lika effektivt som densamma. De drog slutsatsen att oral administrering av metionin till råttor orsakade biokemiska och beteendemässiga reaktioner som indikerade en antidepressiv effekt. Forskare kallas för studier på människor till fullo utforska metionin humör lyft potential.

Selen

Med 28,7 mikrogram selen, är en två-ägg servering av äggröra en utmärkt källa för denna viktiga spårämne, avgörande för sköldkörteln och immunsystemets funktion. Liknande cystein och metionin, är selen en antioxidant. Selen kan ha möjlighet att påverka känslomässigt välbefinnande. I en vetenskaplig granskning av kliniska studier publicerade i 2002 i "Nutrition och Neuroscience," David Benton, vid institutionen för psykologi vid University of Wales i Swansea, Wales, slutsatsen att stämningen modifieras av selenintaget. Benton noterade att fem olika studier korrelerade låg förbrukning av selen med dålig stämning.

Cystein i ägg

Cystein är en aminosyra --- en av byggstenarna i proteiner --- som kan tillverkas i kroppen utan kan också hittas i en mängd olika livsmedel, inklusive ägg. Cystein spelar en viktig fysiologisk roll som en prekursorförening för ämnen som stödjer immun och andningssystemet och som kan hjälpa till att minska risken för cancer. På grund av den stora mängden av cystein som ägg ger, anses de vara användbara som både hälso förstärkare och som ett hår förstärkare.

aspekter

Världens friskaste Foods hemsida beskriver cystein som en aminosyra som innehåller svavel och som kan produceras av kroppen i en metabolisk väg som involverar omvandling av metionin till S-adenosylmetionin, därefter till homocystein, en förening som reagerar med serin för att ge cystein . Eftersom cystein behöver inte konsumeras för kroppen att få det, anses det en icke-essentiell aminosyra.

Fungera

Cystein viktigaste funktioner i kroppen är kopplade till glutation, en förening som cystein är en viktig del av och som är en viktig del av en väl fungerande immunsystemet. kan inte tillverkas glutation i kroppen utan cystein. Glutation är en antioxidant --- ett kemiskt ämne i kroppen som neutraliserar fria radikaler, kan föreningarna som tros orsaka skada på cellerna och deras DNA. Förekomsten av antioxidanter som glutation tros minska risken för allvarliga medicinska problem som cancer och hjärtsjukdomar. Enligt världens friskaste Foods hjälper glutation levern avgifta blodet genom att binda till tungmetaller som kvicksilver och bly och gör att de kan elimineras från kroppen. Dessutom, cystein av sig själv underlättar andningssystemet; det kan främja nedbrytningen av slem och bidrar till att minska symtomen av bronkit och andra sjukdomar i andningsorganen som orsakar överdriven slem utveckling. Naturopathy Digest rapporterar att cystein stärker slemhinnan i matsmältningssystemet, stimulerar immunsystemets funktion genom att förbättra kommunikationen mellan immunceller och kan omvandlas till glukos när metabolisk bränsle behövs.

Cystein i ägg

Enligt den Nutriteam.com, ägg --- och, i synnerhet, äggulor --- innehålla 250 mg av cystein. Världens hälsosamma livsmedel rapporterar att National Academy of Sciences rekommenderar att män konsumerar någonstans mellan 425 och 700 mg cystein per dag, kvinnor mellan 425 och 575 mg cystein dagligen och barn upp till 8 års ålder mellan 163-238 mg. Konsumerar ägg regelbundet kan lätt bidra till att fylla dessa dagliga rekommenderade intag av cystein.

Betydelse

Enligt Hair2Stay.co.uk, ägg är en viktig del av en diet som stödjer god tillväxt och hälsa av hår; webbplatsen rapporterar att cystein som finns i ägg är en viktig orsak till de positiva effekterna äggen har på håret styrka och utseende. NaturalHairLossRemedies.com rekommenderar att cystein förbättrar hårets konsistens och är tänkt att förhindra håravfall. För friskt hår, gör ägg en del av din kost minst tre gånger i veckan.

Andra Cystein Källor

Andra än ägg och äggulor är cystein finns i stora mängder i följande livsmedel källor: broccoli, ost, fjäderfä, vetegroddar, rött kött, brysselkål, havre, yoghurt, lök, vitlök och röd paprika. Två typer av cystein-tillskott är också tillgängliga: L-cystein-hydroklorid och N-acetyl-cystein, eller NAC. NAC form av cystein anses vara den mest lätt absorberbara form av cystein tillägg.