XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

toulouse lautrec syndrome

Pycnodysostosis är en ovanlig genetisk sjukdom som kännetecknas av benskörhet och kortväxthet. Vuxna män med sjukdomen i genomsnitt sällan växa längre än 4 fot, 1 tum. Pycnodysostosis är mer allmänt känd som Toulouse Lautrec syndrom, eller TLS. Den är uppkallad efter 19-talets franska målare Henri de Toulouse-Lautrec. Född i täta värld franska aristokratin, Toulouse-Lautrecs föräldrar var kusiner. Det var dock Toulouse-Lautrecs hälsoproblem var resultatet av generationer av inavel.

Hur TLS ärvda

Toulouse Lautrec syndrom är en autosomalt recessiv sjukdom. Autosomal recessiv betyder båda föräldrarna måste vara bärare av genen. De måste både klara den genen till sitt barn. Oddsen för båda föräldrarna bär genen utforma ett barn som kommer inneboende båda generna och utveckla TLS är ett i fyra.

Vissa komplikationer av TLS

Toulouse Lautrec syndrom påverkar benstrukturen utveckling. Förutom att orsaka benskörhet och förändra normal höjd utveckling, kan drabbade också ha förtjockning av ben, korta fingrar, långsam utveckling och fördröjnings förlust av tänder. Tänderna kan saknas. Tjocka, benskörhet går lätt sönder. Nyckelbenet och de distala falanger på fingrarna kan försämras långsamt över tiden. Ryggmärgen kan utveckla krökning av ryggraden, eller skolios. TLS påverkar också ben utveckling i ansiktet och toppen av skallen.

Förväntad livslängd

Enligt Hide and Seek Stiftelsen för Lysosomala sjukdom Search, den förväntade livslängden för någon med Toulouse Lautrec syndrom är normalt. Ordentlig medicinsk och tandvård kommer att lägga mycket till patientens livskvalitet.

Behandling för TLS

Det finns inga behandlingsprotokoll för att bota TLS. Behandling och vård innebär att upprätthålla den allmänna hälsa och behandla komplikationer av sjukdomen påverkar. På grund av skörheten hos sina ben, är den största komplikationen för personer med TLS brutna ben. Tidig diagnos med ett öga mot att minska eller till och med förhindra benbrott är viktigt för att upprätthålla den allmänna hälsan. Munhygien och tandvård är också viktigt att upprätthålla den allmänna hälsan i drabbade individer. Eftersom höjden påverkas av Toulouse Lautrec syndrom, kan humant tillväxthormon anses vid behandling av TLS. Vissa individer kan så småningom behöva använda kryckor eller rullstol för att bibehålla sin rörlighet.

Quaility of Life

Toulouse Lautrec syndrom är en försvagande sjukdom som kan begränsa kvaliteten på vissa livsområden. Till exempel individ med TLS kommer att uppmanas att inte delta i kontaktsporter. Men dess mest kända lidande, Henri de Toulouse-Lautrec, fortsatte med att vara en målare fullt aktiv i samhället av hans dag.

om Hangovers


Nästan alla som någonsin har förbrukat för mycket alkohol har vaknat nästa morgon med en bultande huvudvärk och en oönskad besök på toaletten. Baksmälla är så vanligt att det faktiskt har en latinsk medicinska namnet, veisalgia.

Historia

Baksmälla kan ha blivit känd eller ens modet i 20-talet, men så länge det har funnits alkohol och sprit har det varit sjuka människor kommer på morgonen efter. En av de tidigaste inspelade fall av effekterna av en baksmälla förekommer i Bibeln i Jesaja 05:11: "Ve dem som stiger upp tidigt på morgonen för att köra efter sina drinkar, som stannar uppe sent på natten tills de är inflammerad med vin . " En berömd målning av 19th century franska Neo-Impressionist konstnären Henri de Toulouse-Lautrec är faktiskt titeln "The Hangover."

Identifiering

En baksmälla är helt enkelt kroppen reagerar negativt på konsumtionen av för mycket alkohol. Även om vissa symtom mest förknippad med en baksmälla, som huvudvärk, illamående och ångest, kan baksmälla varierar kraftigt från person till person, liksom inom en och samma individ beroende på hur mycket alkohol har konsumerats eller den typ av alkohol intas. Den enda fysiologiska elementet är gemensam för alla baksmälla är att den person som lider kommer att bli betydligt mindre funktionella under denna period.

Funktioner

En baksmälla kan resultera i en svindlande mängd symptom, inklusive yrsel. Vissa människor med en baksmälla erfarenhet sömnlöshet natten av baksmälla och potentiellt för en natt eller två efteråt. Andra tecken på en baksmälla inkluderar hjärtklappning, en ökad känslighet för ljud eller ljus, darrande händer, en minskad förmåga att koncentrera sig och överdriven törst.

Tidsram

Längden av en baksmälla beror på en mängd faktorer, inklusive vikten av den person, hur mycket alkohol var faktiskt förbrukas, och personens tolerans för att dricka. Vad många inte vet är att en enda dryck kan vara tillräckligt för att orsaka en baksmälla för vissa människor. Den genomsnittliga längden av effekterna av en baksmälla är mindre än en halv dag, men vissa människor har rapporterat baksmälla som varade i två dagar eller mer. Detta bör betraktas som ett extremt exempel på en dålig baksmälla, dock.

överväganden

Även om det är sant att bara en drink kan vara tillräckligt för att orsaka en baksmälla, bör detta också betraktas som ett extremt exempel. Forskning om vetenskapen om baksmälla har dragit slutsatsen att generellt sett det tar mellan tre och fem normalstora portioner alkohol för den typiska kvinnan att uppleva en baksmälla, och över sex drycker för typisk man. Naturligtvis måste siffrorna dämpas av insikten att potentialen för en baksmälla är starkt beroende av sådana faktorer som vikt, tolerans och den typ av alkohol som konsumeras.

Förebyggande / Lösning

Olika "dagen efter" läkemedel har försökt att bota en baksmälla i efterhand, men den bästa metoden att hantera risken för en baksmälla är förebyggande. Alkohol absorberar mindre snabbt när det finns mat i magen, så se till att äta innan du dricker. Dricka i måttlig takt även hjälper till att förhindra effekterna av alkohol på kroppen som leder till en baksmälla. Stick med drycken du började med; växla från en typ av vätska till en annan hela natten är ett säkert väg till vakna upp med en baksmälla.

missuppfattningar

En av de mest långlivade myter relaterade till bota baksmälla har gett upphov till ett känt ordspråk: ". Hår av hunden som bet dig" Ordspråket är relaterad till tanken att dricka mer alkohol kan hjälpa till att bota en baksmälla. Att dricka mer alkohol verkar för att lindra symptomen av en baksmälla eftersom dämpande effekter av alkohol tenderar att slappna av människor så mycket att symptomen tycks ha dragit sig tillbaka i intensitet. I själva verket, att dricka mer alkohol bara tjänar till att förlänga den tid det tar för kroppen att göra sig av med de gifter som bidrar till elände.

Moebius syndrom är en extremt ovanlig neurologisk sjukdom som är uppenbart vid födseln och påverkar mindre än cirka 20 av varje 1 miljon nyfödda. Men trots sin sällsynthet och allvarliga, omedelbart märkbara fysiska effekter, personer som har tillstånd etablera ofta fullständiga och framgångsrika liv på både personliga och professionella nivåer.

effekter

De olika effekter som är förknippade med Moebius syndrom inkluderar oftast en oförmåga att bilda ansiktsuttryck eller flytta ögonen i sidled, korsade ögon (skelning), svårt att äta och svälja, synstörningar i samband med ovanliga eller aldrig blinka, brist på överkroppen styrka, dreglande , tandproblem, kommunikationsfrågor, hörselnedsättning och missbildningar i händer och fötter.

Historia

Moebius syndrom är uppkallad efter tysk neurolog Paul Julius Möbius (1853-1907), den läkare som först i samband sjukdomen med förlamade kranialnerver, även om han kallade det nukleära atrofi.

Ursprung

Klassificeras som en kraniofacial sjukdom som är möjligen genetiska orsakar Moebius syndrom underutveckling och efterföljande förlamning av den sjätte och sjunde kranialnerver och ibland andra nerver, liksom. Eftersom nerverna ansvarar för ansikts- och sidoögonrörelser, drabbade tycks ha orörliga eller "fryst" ansikten och ögon.

Identifiering

Det finns många igenkännbara tecken på barn som föds med Moebius syndrom, såsom ett orörligt ansikte, ögon som aldrig blinkar eller nära, tydliga problem att svälja och stänga munnen, en onormal stora tunga, senare än genomsnittet talutveckling och mislabeling som autistisk .

Behandling

Även om det inte finns något botemedel mot Moebius syndrom, kan medicinska ingrepp bidra till att minska en del av sjukdomen effekter. Till exempel, kan kirurgi korrigera korsade ögon, medan talterapi kan hjälpa drabbade lär sig att kommunicera bättre.

Cauda equina syndrom är ett tillstånd i vilket den nedre delen av ryggradskanalen blir smalare, vilket resulterar i kompression i nervrötterna under ryggmärgen. Om den lämnas obehandlad kan cauda equina syndrom leda till förlamning i benen och förlust av blåsa och tarm kontroll. I många fall är det behandlade tillståndet kirurgiskt med spinal dekompression för att minska chanserna för en patient som lider av allvarliga komplikationer såsom förlamning.

orsaker

Cauda equina syndrom kan orsakas av många saker, bland annat trauma på ryggmärgen, tumörer eller lesioner, en diskbråck, spinal stenos, inflammation och infektion.

symptom

Symtom på cauda equina syndrom smärta i nedre delen av ryggen, svaghet och känselbortfall i de nedre extremiteterna, domningar i ljumsken och smärta i benen som börjar i baken och resor ner lår och ben. Vissa personer kan också uppleva mindre kontroll över tarm och urinblåsa.

Diagnos

Utvärdera patientens symptom och utför en fysisk undersökning kan tyda på ett fall av cauda equina syndrom, men medicinska röntgenundersökningar är nästan alltid order om att göra en diagnos. Under fysisk undersökning, kan en läkare kontrollera patientens muskelstyrka, reflexer och känsel. Röntgen och MRI kan vara till hjälp för läkarna i att göra diagnosen.

Behandling

Behandling av cauda equina syndrom beror på orsaken. När orsakas av en infektion eller inflammation, kan läkemedel ordineras för att behandla sjukdomen och dess symptom. I andra fall, såsom de som orsakas av skada eller trauma, kan det betraktas som en kirurgisk akut eftersom om den lämnas obehandlad kan leda till förlamning. När en tumör är orsaken, kemoterapi eller strålningsterapi kan användas för att minska storleken på tumören.

Prognos

Prognosen för cauda equina syndrom beror på många faktorer, men den viktigaste faktorn är den tid och svårighetsgraden av nervkompression. I de fall där skadan är allvarlig, kan en fullständig återhämtning inte vara möjligt. Men i många fall patienter kommer att göra en fullständig återhämtning. När kirurgi används som behandling kan patienter återfå sin funktion snabbt efter att återhämta sig från kirurgi. I andra fall kan det ta månader eller år.

Tourettes syndrom är en neurologisk sjukdom som orsakar ofrivilliga rörelser och läten - kallade "tics" - att inträffa. Det är en sjukdom som kan orsaka sociala, emotionella och akademiska utmaningar. Här är hur man handskas med Tourettes syndrom att lyckas i skolan.

Instruktioner

1 Kommunicera med lärare och skoltjänstemän om ditt barns tillstånd. Eftersom tics i samband med Tourettes syndrom varierar i intensitet, lärare behöver veta vad som väntar för vet hur man korrekt svara. Klasskamrater kan utbildas om Tourettes syndrom och ditt barns tics så att alla är bekväm med situationen.

2 Bedöm ditt barns speciella behov. Tourettes syndrom kan påverka läs- och skrivförmåga av ett barn vars tics påverka synen och koordination av handrörelser. Barn som upplever vokala tics kanske inte vill läsa högt eller svara i framför klassen på grund av förlägenhet.

3 Ordna extra hjälp i skolan för barn i områden där tics påverkar inlärningen. Hjälp under skoltid med en-mot-en lärande kan gynna barn med Tourettes syndrom genom att ta bort stressen att utföra i vissa tidsbegränsningar och framför jämnåriga.

4 Engagera ditt barn i fritidsaktiviteter i och utanför skolan som intresserar honom. Fokusera på en aktivitet kan minska svårighetsgrad och förekomst av tics.

5 Hitta grupper Tourettes syndrom stöd i ditt område. Prata med andra studenter som klarar med Tourettes syndrom och lära sig nya sätt att lyckas i skolan.

Tips

  • Vet faktorer som ökar tics och begränsa dem när det är möjligt. Koffein, trötthet, okontrollerade allergier och stress kan öka förekomsten och svårighetsgraden av tics.

Hur identifiera Fahr syndrom


Personer med Fahr syndrom, en sällsynt neurologisk sjukdom, har en onormal mängd kalkavlagringar inom de områden av hjärnan som kontrollerar rörelser. De drabbade områdena innefattar hjärnbarken och basala ganglierna. Dessa steg visar hur man får Fahr syndrom diagnosen.

Instruktioner

En klocka för symtom på Fahr syndrom såsom en minskning av motorik, kramper, demens och förändrad mental status. Andra symtom är dålig tal, skakningar, en släpande gång och rörelse "piller rullande" gjort med fingrarna.

2 Räkna uppkomsten av denna sjukdom till normalt inträffar i personens 40s eller 50-talet, men det kan inträffa när som helst. Förkalkning typiska för detta tillstånd kan förekomma i 20-årsåldern.

3 Hitta en läkare som specialiserat sig på behandling av denna sjukdom. Neurologer kan göra erforderliga tester för att göra en korrekt och koncist diagnos. Dessa specialistläkare har den mest lämplig utbildning och erfarenhet från behandling för att säkerställa rätt behandling.

4 Ge din läkare en noggrann anamnes. Stöd hans diagnos med en fullständig historik över barndomen tillväxt och utveckling och eventuella kända problem med bisköldkörteln. Om patienten inte har en tidigare historia av sjukdom som leder till dessa förhållanden förväntar ytterligare tester.

5 Få en datortomografi eller MRI som beställts av din läkare för att fastställa en diagnos. Dessa tester visar förkalkning och behandling kan anpassas till individen för bästa resultat.

Tips

  • Inget botemedel eller standardbehandlingsplan finns för denna sjukdom. All behandling är baserad på symtom och på individuell basis. Prognosen varierar och är svårt att förutsäga.

Cleidocranial dysplasi syndrom eller CLCD, är en medfödd sjukdom som påverkar ben och tänder, såsom kraniet, revben och nyckelben. Cleidocranial dysplasi klassificeras som en sällsynt sjukdom, och tecken på syndromet är oftast först ses hos nyfödda och barn. På grund av dess genetiska ursprung, kan cleidocranial dysplasi föras vidare genom generationer.

Historia

Cleidocranial dysplasi syndrom upptäcktes först 1892 av två forskare som heter Marie och Stanton och var en gång känd som cleidoc ranial dysostos innan de byta namn på en nomenklatur konferens 1969. Även om detta syndrom är mycket sällsynt, fall och symtom på cleidocranial dysplasi fortsätter att rapporteras och litteratur dokumenterar dessa reportings så långt tillbaka som 1897.

orsaker

Eftersom cleidocranial dysplasi syndrom är en genetisk sjukdom, kan orsakerna oftast tillskrivas en mutation i gener såsom RUNX2 genen, som är ansvarig för att producera ett protein som hjälper i en sund utveckling av brosk och ben. Men även om genmutation finnas gärningsmannen för många fall av cleidocranial dysplasi syndrom, det finns befintliga fall där ingen mutation i RUNX2 genen är närvarande, vilket innebär att en mutation är inte nödvändigt för cleidocranial syndrom att utvecklas i kroppen.

Identifiering

Cleidocranial dysplasi syndrom vanligen identifieras genom underutveckling i många av patientens ben. I många fall, nyckelben är antingen kraftigt underutvecklad eller saknas från kroppen helt. Andra fysiska attribut till cleidocranial dysplasi syndrom inkluderar oproportionerliga ansiktsdrag som en stor panna och liten käke, breda tummar, platta fötter och övergripande kortväxthet. Tandproblem som cystor och missbildade tänder är också vanliga tecken på Thel syndrom.

effekter

Effekter orsakade av cleidocranial dysplasi syndrom inkluderar negativt bentäthet och osteoporos. Ben hos patienter som har diagnostiserats med cleidocranial dysplasi syndrom är mer benägna att bli svag och bryta på grund av de sänkta mängder av bentätheten. Skolios, små bäcken diametrar, ständiga öroninflammationer och talsvårigheter är också vanliga effekter av detta syndrom.

Förebyggande / Lösning

Även om symptomen på cleidocranial syndrom kan behandlas, såsom behandling av orala cystor och reparera dåligt anpassade tänder, det finns inget botemedel för syndromet själv. Andra behandlingsalternativ för symtom är att ta kalcium och D-vitamintillskott för benhälsa, genomgår talterapi och använda tympanostomy rör för öroninfektioner.

Sundowners syndrom är förvirring och agitation som bara kan visas eller bli värre på kvällen. Den exakta orsaken till solnedgången syndrom är inte känd. En teori håll att det kan vara början av Alzheimers sjukdom. Vissa forskare tror att det är relaterat till sömnstörningar. Symptomen kan inkludera humörsvängningar, agitation, förvirring och paranoid beteende. Det finns inget botemedel mot kvällsdrink syndrom. Men det finns sätt att hantera och förbättra livskvaliteten för de drabbade.

Instruktioner

1 Behandla andra medicinska tillstånd. Läkarna tror depression hos äldre kan bidra till kvällsdrink syndrom. Antidepressiva läkemedel kan hjälpa. Se en läkare för en fullständig fysisk och översyn av sjukdomshistoria för att utesluta andra medicinska tillstånd som kan bidra till symtomen.

2 Utveckla goda sömnvanor. Trötthet och sömnstörningar är associerade med kvällsdrink syndrom. Att få en god natts vila kan hjälpa. Begränsa koffeinhaltiga drycker och alkohol som kan störa sömnen. Gå till sängs och vakna upp vid samma tidpunkt varje dag.

3 Minska agitation. Överväga musikterapi som har visat sig hjälpa personer med solnedgången syndrom känna sig lugnare. Aromaterapi och få en massage kan också minska spänningarna.

4. Tänk ljusterapi. För vissa individer som sitter med en ljuslåda för en period kan minska symtomen. Tala med en läkare för att avgöra om detta kan vara ett lämpligt alternativ behandling.

5 Planera aktiviteter under dagen när förvirring är mindre. Eftersom symtomen är värre på kvällen, använda dagsljus för att göra sysslor och besöka med vänner. Delta i lugna aktiviteter på kvällen.

6 Hitta ett stödsystem. Kontakta Alzheimers Association for information om stödgrupper och tjänster för vård tagare. Fråga din läkare för information om ytterligare resurser i ditt område.

7 Installera ett larmsystem för att varna dig om din älskade man lämnar huset. Om du är vaktmästaren i en älskad med solnedgången syndrom, vidta försiktighetsåtgärder för att säkerställa att personens säkerhet. Vissa personer med kvällsdrink kan vandra under kvällen eller försöka fly.

Tips

  • Att ta hand om en kär med kvällsdrink är svårt. Det är viktigt för dig att få tid för dig själv. Hitta sätt att minska stress, såsom motion, och ta pauser från dina bevakning arbetsuppgifter. Fråga vänner och familjemedlemmar för att få hjälp.

Ordentlig stretching, uppvärmning, och användning är viktigt att hålla musklerna friska och fungerar. I vissa fall är muskler nära knuten till större nervändar, vilket är fallet med piriformis syndrom. En kramp i beslag av piriformis muskeln är en smärta de flesta människor aldrig glömma.

Identifiering

Piriformis muskler är ett par muskler belägna en vardera där benet möter höften. De är belägna i skinkorna, och de är de muskler som svarar för den utåtriktade rörelsen hos benet. De är bundna direkt till basen av ryggraden.
Piriformis muskel är en del av den väg som ischiasnerven tar när den färdas från ryggraden till vart och ett av benen. I många fall ischiasnerven är inbäddad i piriformis muskeln som den går genom området låret.
Om piriformis muskeln blir spänd det kan placera betydande press på ischiasnerven, som orsakar smärta i nedre delen av ryggen och ner det drabbade benet. Detta är piriformis syndrom.

typer

Piriformis syndrom händer främst i nedre delen av ryggen, lår och benområdena av den drabbade sidan av kroppen.

Några av de symtom av sjukdomen är muskelömhet i låren, en brännande smärta i skinkan regionen och en oförmåga att röra benet med ett komplett utbud av rörelse.

missuppfattningar

På grund av närheten av piriformis musklerna till nedre delen av ryggen, och eftersom symptomen på piriformis syndrom nära liknar symptomen av ischias, vilket skulle tyda på spinal frågor är piriformis syndrom ofta fel diagnos som en diskbråck.

effekter

Två av de viktigaste orsakerna till piriformis syndrom är idrottare som inte ordentligt sträcka före konkurrerande, och människor som tillbringar en hel del tid i sittande ställning under dagens lopp.
Felaktig stretching innan atletisk aktivitet, eller brist på stretching och uppvärmning, kan irritera piriformis muskeln och få den att strama upp. Detta ställer trycket på ischiasnerven och orsakar smärta.
Människor i en sittande ställning under lång tid förkorta deras piriformis muskeln till den punkt där det börjar spasm eller avtal. Detta kan leda till piriformis syndrom.

Förebyggande / Lösning

Den viktigaste behandlingen för piriformis syndrom är sjukgymnastik som är utformad för att sträcka ut och lossa piriformis muskeln. I vissa fall kan en terapeut lägga till en djup massage regim att behandling för att hjälpa framsteg.
Om piriformis muskeln inte svarar på traditionella fysiska terapimetoder, då lidokain kan injiceras direkt i piriformis muskeln för att öka effektiviteten i behandlingen.

Paraneoplastisk syndrom och sensorisk neuropati


Paraneoplastiska syndrom inträffa under många former av cancer. Dessa syndrom åtföljs av många olika typer av neuropati. Paranoeplastic syndrom och länkade neuropati tros vara sekundära symptom på grund av ämnen som avges av tumörer. Symptomen kan också uppstå på grund av antikroppar som kämpar mot cancertumörer. Dessa antikroppar då korsreagerar med andra kroppsvävnader. Cirka 20 procent av cancerpatienter uppvisar paraneoplastiska syndrom. Dessa går ofta obemärkt.

Cancrar associerade med paraneoplastiska syndrom

Många typer av cancer innebär paraneoplastiska syndrom. De vanligaste är lungcancer, levercancer, njurcancer, leukemier, brösttumörer, lymfom, neurala cancer, äggstockstumörer, pankreascancer och gastric cancer.

perifer neuropati

Den vanligaste neuropati är perifer neuropati. Det är oftast distal (längre bort från kärnan av kroppen), som producerar mild känselbortfall, svaghet och frånvarande reflexer. Denna typ av neurologisk paraneoplastiskt syndrom är svårt att skilja från andra symtom som följer olika kroniska sjukdomar.

Subakut sensorisk neuropati

Subakut sensorisk neuropati är en sällsynt men mer specifik form av perifer neuropati. Det finns en degeneration av dorsala rotganglier. Ataxi är erfaren, men med lite utveckling av motorisk svaghet. Detta är vanligt i lungcancer, och det finns inget botemedel.

Guillain-Barrés syndrom faller också inom perifer neuropati kategori. Detta är vanligt hos personer med diagnosen Hodgkins lymfom.

Eaton-Lamberts syndrom

Eaton-Lamberts syndrom är ett immunsvar. Det är myastenia-liknande till sin natur. Detta syndrom orsakar svaghet i armar och ben. Bulbär och okulär muskler skonas. Detta syndrom orsakas av en försämrad frisättning av acetylkolin från nervterminaler. Det är presynaptiska. Detta syndrom kan utvecklas, före eller inträffar efter det har varit en cancerdiagnos. Vanligast hos män, följer Eaton-Lamberts syndrom ofta små eller havre cell carcinoma i 70 procent av fallen.

Patienter kan uppleva svaghet, trötthet, smärta i proximala muskler, muntorrhet, perifera parestesier, ptos och erektil dysfunktion. Patienterna kommer oftast har minskat eller förlorat djupa senreflexer.

Subakut Cerebellar Degeneration

Subakut cerebellär degeneration orsakar progressiv arm och ben ataxi som är bilateral. Neurologiska tecken kan vara närvarande, inklusive demens, nystagmus, oftalmoplegi, extensor plantar tecken, dysartri och arm engagemang. Denna degeneration är progressiv och handikappande. Detta villkor kan föregå cancer genom veckor eller år. De vanligaste formerna av cancer som åtföljer detta villkor är bröst- och äggstockscancer. Förbättring är möjligt efter framgångsrik behandling av cancer.

Subakut motorisk neuropati

Subakut motorisk neuropati är sällsynt. Svaghet förekommer i de nedre och övre extremiteterna utan smärta. Detta är vanligast hos personer med diagnosen lymfom. Förbättringar upplevs ofta.

Subakut Necrotizing Myelopati

Subakut nekrotiserande myelopati innebär stigande motor och känselbortfall, som är mycket snabb. Den grå och den vita substansen i ryggmärgen är där förlust inträffar. Detta leder till paraplegi. Nekros kan visas på en MRI.