XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

torr mungipa av vindruvor

Hur man gör Traveling mellanmål påsar


Det är lätt att göra dåliga val av livsmedel under resa; många drive-through alternativ erbjuder låga priser och kalori-lastat livsmedel. Även om dessa val kan vara snabbt, bekvämt och relativt billigt, ofta en enkel näringsrika mellanmål kommer att effektivt avvärja hunger tills måltiderna. Ta reser mellanmål påsar för att fylla gapet mellan måltiderna och gör att du kan styra delen och kvaliteten på livsmedel din familj äter på vägen.

Instruktioner

1 Köp återförslutningsbara sandwich-storlek påsar. De med nedläggningar blixtlås är bekvämt eftersom de är lätta att öppna och stänga, så att du kan äta några av snack och boka resten till senare.

2 Välj lätt att äta plockmat. Eftersom du är ute och reser och kan inte ha omedelbar tillgång till rinnande vatten, undvika livsmedel som är klibbig, sliskig, smälter lätt, kräver bestick eller kylning. Några bra alternativ inkluderar: trail mix, kakor, torkad frukt, nötter, torr spannmål, vindruvor, körsbär, individuellt förpackade ost pinnar, jordnötssmör kracker smörgåsar, pretzels, granola barer, morot eller selleristjälkar.

3 Fyll separata påsar för varje individ i enlighet med deras smak. Låt picky barn att hjälpa ihop sin egen väska; detta sätt de är mer benägna att äta innehållet utan klagomål.

4 Täta individuella påsar och placera dem i en liten resa kylare eller väska för enkel transport.

Tips

  • Inte dela ut mellanmål påsar tills hungerstrejker. Det kan vara frestande att äta en hel mellanmål på grund av tristess som orsakas av den långa enheten.
Livsmedel som hjälper torr hud

Din hud kan få torr och flagnande om du inte får tillräckligt med vitaminer i din kost. Vitaminer tjänar mycket viktiga roller att upprätthålla din hälsa, inklusive hudens hälsa. Huden återfuktar sig genom att behålla vatten. När du inte konsumera rätt livsmedel som ger vitaminer och mineraler, kommer huden inte behålla så mycket vatten som den behöver.

Livsmedel som innehåller mycket vitamin A

Livsmedel som hjälper torr hud

Din hud behöver vitamin A för att förbli frisk. Vitamin A är en antioxidant som skyddar cellerna från fria radikaler, ämnen som kan skada dina celler. Vitamin A spelar också en roll i syntesen av hudceller. Om du inte får tillräckligt med vitamin A, kan utslag visas på din hud. Äta vitamin A-rika frukter och grönsaker, såsom cantaloupemelon, passionsfrukt, tomater, sötpotatis, morötter och spenat, för att hjälpa din hud att behålla fukt.

C-vitamin

Livsmedel som hjälper torr hud

Din hud kan bli riktigt torr under vintersäsongen och att återställa jämnhet och elasticitet till det, äta frukt och grönsaker som är rika på vitamin C. Exempel inkluderar apelsiner, guava, papaya, broccoli och kål. Brist på vitamin C kommer att resultera i grov och torr hud.

Vitamin B-6

Livsmedel som hjälper torr hud

Om du får torr, sprucken hud på mungiporna, kanske du vill öka din kost med frukt och grönsaker som avokado, banan, passionsfrukt och vindruvor. Också innehålla broccoli, bok choy, grön paprika, sötpotatis, eller kött, fisk och fågel för att se till att du får tillräckligt med vitamin B-6.

niacin

Livsmedel som hjälper torr hud

Niacin spelar en viktig roll i att hålla huden frisk, inklusive att hålla huden återfuktad. En niacin brist kan leda till flagnande hud eller ett tillstånd som kallas, eksem. Personer med eksem erfarenhet kliande, röda och torr hud; ibland huden blir knaprig liksom. För att minska risken för att utveckla eksem, äta niacin rika livsmedel som ägg, fågel, fisk, kött, spannmål och nötter.

riboflavin

Livsmedel som hjälper torr hud

Att få tillräcklig mängd riboflavin i din kost kan bidra till att lindra torr hud eftersom detta B-vitamin bidrar till frisk hud. Brist på riboflavin kommer att leda till sprickor i hörnet av munnen och hudutslag. Du kan också utveckla eksem i ansiktet också. Ta i god riboflavin ur kosten genom att äta mjölkprodukter, kött, gröna bladgrönsaker och berikat bröd och spannmål.

En torr, Trögflytande Mouth

Kronisk muntorrhet - som även kan åtföljas av en tjock, degig känsla i munnen - är ett medicinskt tillstånd som kallas muntorrhet, enligt National Institute of Dental och kraniofaciala forskning. Kronisk muntorrhet kan vara ett allvarligt tillstånd, eftersom det kan påverka din tandhälsa och din förmåga att äta mat. Att förstå allvaret i muntorrhet och hur man kan behandla det kan hjälpa dig att hålla tänderna friska och återställa din livskvalitet.

orsaker

Muntorrhet orsakas när körtlar i munnen sluta producera saliv. Det finns ett antal olika skäl till varför detta skulle hända, inklusive vissa mediciner du kan vara på, inklusive over-the-counter läkemedel. Antihistaminer, läkemedel mot högt blodtryck, anti-diarrheals och avsvällande medel är bland de mest sannolika läkemedel skyldiga till muntorrhet, enligt MayoClinic.com. Om du får cancerbehandling, kan kemoterapi spela en roll i kronisk muntorrhet. Nervskada kan också vara orsaken.

symptom

En kronisk torrhet i munnen är den klassiska symptom på xerostomi, eftersom salivkörtlarna inte producerar någon fukt, och mynningen blir uttorkad från att vara öppen och andningen. Andra symtom är torra, spruckna läppar, dålig andedräkt och täta halsont. Vissa människor upplever också svampinfektioner i munnen och svårighet att tala eller svälja på grund av bristen av saliv.

effekter

Muntorrhet är mer än bara en olägenhet och kan få allvarliga hälsoeffekter på lång sikt. Saliv spelar en stor roll i din tandhälsa, sopa bort skadliga bakterier som leder till karies. När det saliv är frånvarande, kan bakterier samlas på tänderna, bryta ner dem och leder till plack och tandköttsproblem också. Brist på saliv kan också leda till en infektion i munnen från svamptillväxt.

Diagnos

Din läkare kommer sannolikt att ställa en rad frågor om din tandvård historia och vilka mediciner du är på för att fastställa den exakta orsaken till muntorrhet att korrekt behandla det. Han kan beställa blodtester eller en avbildning scan att titta på dina spottkörtlar efter tecken på nervskada.

Förebyggande / Lösning

Eftersom vissa läkemedel är den vanliga orsaken till muntorrhet, kan din läkare måste du byta mediciner och se om det hjälper ditt tillstånd. Vissa läkemedel recept såsom pilokarpin och cevimeline hjälper också stimulera salivproduktion i munnen. Det finns steg också kan ta på egen hand för att hjälpa till att stimulera salivproduktionen och spola bakterier ur munnen om du upplever muntorrhet. Tugga sockerfritt tuggummi, särskilt efter måltider, för att befria munnen av matrester och bakterier. Använd fluortandkräm och en fluorid skölj flera gånger om dagen för att hjälpa till att bli av med bakterier och stärka tänderna. Andas genom näsan så mycket som möjligt och överväga att installera en luftfuktare i sovrummet för att underlätta att hålla munnen torkar ut medan du sover.

Best fotbad för torra fötter


Om du någonsin har drabbats av en släng med torra fötter då vet du detta är ett tillstånd som är inte bara ointressant, men också en som kan vara smärtsamt. Hud tenderar att vara mer benägna till torrhet i vintermånaderna när värmarna vevas upp och sav fukt från luften. Torra fötter kan också ske från ärftlighet eller från den minskande av naturliga hudfett som du ålder. Oavsett orsaken till foten torrhet, ibland en bortskämd fotbad kan ge lindring.

Varmvatten

Den viktigaste delen av en framgångsrik blötläggning för torra fötter är att använda varmt vatten i stället för varmt. Som lugnande varmt vatten kan känna, faktiskt lägger detta till torrhet och kan sabotera dina avsikter. Doppa fötterna i en balja tillräckligt stor för att passa båda fötterna bekvämt och tillsätt tillräckligt med vatten för att helt täcka dina fötter, upp till åtminstone ankelhöjd.

Mild tvål

Blanda i tillräckligt tvål för att swish den runt och skapa en bubblig konsistens till vattnet. Använd en mild tvål som är tvålfria, oparfymerad rengöringsmedel i stället för en tvål med mer hårda ingredienser.

Epsomsalt

Epsom salter kan köpas i nästan alla livsmedelsbutiker eller apotek. En halv kopp av dessa kristaller kan läggas till din fotbad för att lindra klåda torr hud kan orsaka.

Varaktighet

I motsats till vad som kan tyckas logiskt, en lång blöt behövs inte för att lägga fukt till torra fötter. Även varmt vatten kan börja att tömma dina fötter av naturliga oljor. Web MD tyder på att blötläggning torra fötter begränsas till en fem- eller 10-minuters session.

exfoliering

Medan huden på fötterna är fortfarande mjuk, bör du använda en pimpsten eller luffa svamp för att försiktigt ta bort grov, död hud som har lossnat genom blötläggning.

fuktning

Det är viktigt att tillämpa aktuella hudkräm medan huden på fötterna fortfarande är fuktig. Använd en handduk för att klappa fötterna torra, lämnar dem bara något fuktig. Applicera en mjukgörande kräm, lotion eller salva såsom vaselin. Fuktighetskräm ska användas inom tre till fem minuter av blötläggning för att låsa in fukt. För extrem torrhet, föreslår Web MD du följa upp återfukt med omslag fötterna i plastfolie i princip "marinera" dem med fukt. Följ upp detta genom att placera ett par tätt åtsittande strumpor över plastfolie och bär objekten hela natten. Förändring i fötterna bör vara uppenbart inom tre nätter.

Hur gör jag behandla torr, sprucken och Peeling fötter naturligt?


Torr, sprucken fötter kan vara obekväma, fula, och i vissa fall till och med hindrar förmågan att gå. Lyckligtvis är de flesta av de saker som kan göras för att hålla huden frisk kommer också att gynna dina fötter. Saker som återstår väl hydrerad och använda fuktighetskräm erbjuder viss lättnad för torra, spruckna fötter. Fötterna har ovanligt skillnaden dock att bli täckt av mycket tjock hud som är unik från resten av kroppen. På grund av detta, måste du gå några steg bortom en vanlig hud regimine för att behandla överdriven torrhet och sprickbildning.

Instruktioner

1 Tvätta fötterna i ljummet vatten och torka dem väl. Varmvatten kan må bättre, men varmare vattnet är, desto mer skalar bort hudens naturliga oljor, vilket bidrar till ytterligare torkning.

2 exfolierar huden på fötterna med hjälp av en luffa svamp eller pummice sten. Genom att rensa bort döda hudceller, kommer fuktgivande produkter att bättre kunna penetrera huden.

3 Slather vaselin över dina fötter och hälar, massera in det i sprickor och speciellt torra fläckar.

4 Täck dina fötter med plastfolie för att hålla i fukt och inn väsen "marinera" fötterna med fukt.

5 Placera ett par åtsittande strumpor över plastfolie och bära objekten hela natten.

6 fukta fötter med en olja-baserad kräm under hela dagen.

7 Använd en luftfuktare för att förhindra torr hud. Brist på fukt i luften kan orsaka att huden blir torr och spruckna: särskilt under vintermånaderna när värmen körs på en regelbunden basis. Luftfuktare återställa fukt i luften och på så sätt hjälpa dig att bibehålla hudens fukt.

Torra flagnande händer med små sårskorpor

Hud och hår på händerna är mycket synliga på kroppen och kräver en viss mängd vård för att hålla dem ser bra ut. Medan torra flagnande händer med sårskorpor kan vara oattraktiv, de också kan ge ledtrådar till andra, mer allvarliga medicinska komplikationer enligt kvinnors hälsa, en federal informationstjänst. Torr flagnande hud kan tyda på en infektionssjukdom eller en kronisk systemisk tillstånd. Om din hud inte svarar på en regelbunden behandling med återfuktande, bör du prata med din hudläkare om sjukdomen.

kronisk sjukdom

Eksem är en kronisk hudsjukdom som ofta drabbar händer och får dem att bli torr och fjällig. Enligt kvinnors hälsa, är eksem också kallas atopisk dermatit och vanligtvis börjar som ett rött utslag på händer och fötter, innanför armbågarna och på huden bakom knäna. När händer torka ut med ett utbrott, kan huden spricka och sippra pus, som sedan leder till små sårskorpor och eventuell ärrbildning.

Infektion

När blåsor som blir kliande åtfölja flagnande hud, kan du ha impetigo, som är en mycket smittsam bakteriell infektion. Den hudinfektion oftast orsakas av en Staph eller streptokock-infektion, enligt kvinnors hälsa. De små blåsor tenderar också att bilda i ansiktet och benen och följs av tjocka bruna sårskorpor. Impetigo sprids genom personlig kontakt och från används handdukar, sängkläder, kläder och rakblad från en smittad person.

parasiter

En annan typ av smittsam hudsjukdom som uppvisar sårskorpor och flagnande hud är skabb. Tiny, mikroskopiska kvalster som gräver under huden orsakar skabb. De lägger ägg, som bildar en tunn linje på händerna som blir torr och kliande. Skabb kan också vara vanligare i varma hudveck på kroppen, såsom buken och halsen. Skabb också sprids genom delad sängkläder och handdukar och direkt hudkontakt.

Allergi eller Reaktion

En typ av psoriasis som främst drabbar händer och fötter kallas pustulös psoriasis och drabbar cirka 5 procent av människor som utvecklar hudsjukdom, enligt American Academy of Dermatology. Psoriasis kan utlösas av en reaktion på olika läkemedel såsom litium eller systemisk kortison eller resultat från solbränna eller en infektion. De handflatorna blir torr och fjällig och utveckla lesioner som är fyllda med pus. Händerna blir röd, svullen och fjällig, och skorv liknande fläckar kan lämnas när utbrottet passerar.

Förebyggande / Lösning

När du har hittat orsaken till torr, flagnande hud, kan du behandla tillståndet med läkemedel som ordinerats av läkare och ta hand om din torr hud med mjukgörande och livsstils boende. Kostnaden för en fuktkräm inte nödvändigtvis bestämma dess effektivitet. Oljebaserade hudkräm som innehåller propylenglykol eller karbamid är effektiva för tätning i fukt och förebygga torrhet. Du bör tillämpa fuktkräm efter bad och regelbundet under dagen, särskilt efter varje handtvätt.

Håll dessa riktlinjer i åtanke när man mäter torra ingredienserna för recept.

Instruktioner

1 Mät tesked och matsked mätningar med en uppsättning standarddoseringsskedar. Tjänstgör teskedar är inte samma sak som en mätan tesked.

2 Se till att ingredienserna planat ut och även med kanten av skeden.

3 Använd samma uppsättning mäta skedar varje gång; exakta storlek varierar mellan olika tillverkare.

4 Mät kopp mätningar med en uppsättning standard torra mätning koppar. (Flytande mätning koppar har en pip, torr mätning koppar har en jämn kant.)

5 Se till att ingredienserna är i nivå med kanten av koppen.

6 Om inget annat anges i ett recept, bör kopp mätningar vara unsifted.

7 Använd samma koppar varje gång. Cup mätningar ska vara standardiserade, men exakta storlek varierar mellan olika tillverkare.

8 försiktigt rena skedar och koppar efter varje användning.

9 Mät torra ingredienser för bakning recept med en köksvåg, om möjligt. På grund av sedimentering av mjöl och andra ingredienser, vägning är den mest exakta mätningen.

Tips

  • Nyckeln till att mäta ingredienser är konsekvens. Göra det på samma sätt varje gång, med samma utrustning. Med detta sagt, kom ihåg att de flesta recept inte behöver följas som laboratorie instruktioner. Dina smaklökar är bäst på att bedöma balans och personliga preferenser, så smaka as you go.
  • Örter, kryddor och andra kryddor varierar i styrka, så volymmått är inte alltid det bästa sättet att avgöra om de gör sitt jobb.
  • De flesta all-purpose kokböcker innehåller flytande och torra mäta motsvarigheter. Dessa är användbara för att omvandla sked mätningar i kopp mätningar och för att omvandla volymmått i vikt för användning med köksvåg.

Symtom på torra fötter


Fötter stötta oss, ta oss dit vi vill gå och stödja vår fulla kroppsvikt medan vi gå eller stå. Varje dag lägger vi dem genom deras steg, som täcker dem i bromsande skor eller knaster strumpor, traipsing eller moseying eller loping eller avgränsar på ytor som våra händer skulle aldrig upprepade gånger utsätts för. Om vi ​​inte ordentligt hand om våra fötter, kan huden bli torr och om de lämnas obehandlade, allt ful och smärtsam.

skalning

En av de första tecknen på torr hud skalning eller avflagning, som är en relativt liten men ointressant symptom. Med minskande fuktnivåer, kommer flingor av hud skal från ytan. Huden kommer att kännas gritty och visas fjällig.

Klåda

Irritation på grund av åtdragning hud eller skala nötning genom kontakt med grova socka tyger resulterar i obekväma klåda. Repa kliar föreningar skalning, kan ytterligare skada huden och främjar andra symptom.

Rodnad

När spänn huden har skavda, inflammation gör att huden rodna och bli känslig för beröring.

Brännande känsla

Med svår torrhet, kan den sjuke känner en brännande känsla i det drabbade området. Denna känsla kan förvärras av ens den minsta kontakt, genom vatten eller friktion, vilket resulterar i intensiv smärta.

Krackning

Som torrhet fortskrider, huden sprickor, i vissa fall så allvarligt att det blöder. Dessa sprickor, om de ignoreras, kan resultera i infektion och ytterligare komplikationer.

förhårdnader

Förhårdnader kanske inte är ett vanligt symptom på torr hud, men torr hud förvärrar callus utveckling. Med upprepade tryck eller friktion, hårdnar huden. Återfukta huden, tillsammans med byte av skor, kan bidra till att förhindra detta potentiellt smärtsamt tillstånd.

Hur man håller en Cast torra medan duscha


Hålla din gjutna torra medan duscha är nödvändig eftersom vatten och andra typer av fukt kan mjukna rösterna, särskilt om det är i första hand av gips. En uppmjukade cast kanske inte kvaliteten på det stöd som din trasiga lem behov. Även om det är i allmänhet lättare att ta ett bad i stället för en dusch när du försöker att hålla ett gjutet torr, kan du ta en dusch, men du bör vidta åtgärder för att se till att din gjutna kommer att stanna torr.

Instruktioner

påse Metod

1 Kontrollera en plastpåse för hål. Du kan använda en kasse eller en soppåse, beroende på storleken på din rösterna.

2 Täck gjuten med påsen.

3 Placera ett gummiband runt den öppna änden av påsen för att säkra den till din kropp så att vatten inte kan tränga in. Håll lem ur vägen i vattnet så mycket som möjligt när duscha.

4 Ta bort gummibandet och väska omedelbart efter duscha.

Plastic Wrap Metod

5 Linda in gjutna i flera lager av plastfolie.

6 Täck plastfolie med aluminiumfolie.

7 Placera gummiband i vardera änden av plasten och folieförpackningen för att skapa en tätning.

8 Håll lem ur vägen i vattnet så mycket som möjligt när duscha. Ta bort din skyddande dräkt så fort du är klar med din dusch.

Tips

  • Du kan också köpa ett bad hylsan vid en medicinsk leverans butik att bära över cast när du badar eller duschar.
  • alltid hålla kasta ut vatten, oavsett vilken metod du använder.
Torra, nariga läppar & amp; Mun

Torra, nariga läppar och mun kan vara obekvämt och även fula. Att förstå vad som orsakar detta tillstånd och de mest effektiva sätten att behandla det kan göra detta obekväma känslan minne blott. Öka innehållet i dina läppar och mun fukt, och njuta av sin förbättrade utseende och känsla.

torkning syndarna

Ett antal faktorer kan leda till torra, nariga läppar och mun. Miljöfaktorer är en ledande bidragsgivare till denna obekväma tillstånd. Överdriven solexponering kan torka ut läpparna och munnen, som kan torka, kall luft som är vanligt på vintern. Vidare kan luften i ditt hem att bidra till situationen - inomhusluft som saknar luftfuktighet kan vara mycket torkning. Slutligen, slickar dina läppar - en åtgärd avsedd att återfukta läpparna - faktiskt har motsatt effekt och torkar dem.

behandlingsalternativ

Torra, spruckna läppar och mun är vanliga, men det obehag är lätt att behandla. Lägga till en läppbalsam till din dagliga hudvård rutin håller dina läppar väl hydrerad. Leta efter en balsam som har närande ingredienser, såsom kakaosmör, vitamin A och E eller bivax. Du kan ytterligare skydda läpparna från solen med ett balsam som innehåller SPF 15 eller högre. Livsstilsförändringar kan också förbättra fukthalten på dina läppar och mun. Dricka mycket vätska och sätta ett stopp på slicka dina läppar bidrar till att begränsa torrhet.