XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tömma tarmen vägning

Juice Fasting att rena tarmen

Juice fastan är ett effektivt sätt att rengöra tjocktarmen. Dricka bara juice gör att matsmältningssystemet att vila och avgiftning av tarmen aktiveras snabbare. Drick mycket filtrerat vatten samt juice för att stanna hydratiserade. Fördelarna med juice fasta inkluderar banta, avlopp "lagras" i tjocktarmen och förbättra matsmältningen och assimilering av mat efter den juice snabbt är klar. Du bör också konsumera örtteer som hjälper ytterligare rengöra eftersom du kommer att inte att äta olösliga fibrer som skulle hjälpa till att flytta tarmarna.

Steg 1

Juice Fasting att rena tarmen

Juice endast ekologiska frukter och grönsaker som du kommer att dricka saft rå. Om du använder oorganiska produkter, blöta dem i badet gjord av en tesked Clorox blekmedel med 2 liter vatten. Skölj noga innan pressningen. Detta blekmedel bad avlägsnar bekämpningsmedel från oorganiska frukter och grönsaker.

Steg 2

Juice Fasting att rena tarmen

Juice äpplen med någon annan frukt eller grönsak, eftersom det inte kommer att skapa matsmältningsbesvär. När pressning frukt och grönsaker, vara medveten om vad frukt inte smaka så bra i kombination med vissa grönsaker. Till exempel, pressning äpplen med morötter eller grönkål ger en smakrik och lätt att smälta saft. Skulle du juice spenat med banan, vilket kanske inte producera så välsmakande en drink. Generellt juice meloner på egen hand eftersom de kan inte smälta väl i kombination med andra frukter eller grönsaker. Detta innebär juice vattenmelon, cantaloupemelon eller honungsdagg på egen hand och konsumera som en enda juice.

steg 3

Juice Fasting att rena tarmen

Experimentera med olika kombinationer, med dina personliga smakpreferenser. Till exempel, kommer juice kale med bananer troligen inte producera en aptitlig dryck. Istället kombinera grönsaker och äpplen med ingefära eller citron och blanda frukt med kanske bara en eller två grönsaker. Som ett exempel, för en rensning grön drink, juice lockig, lacinto och dinosaurie grönkål med äpplen, citroner och skalad färsk ingefära. Eller, juice äpplen och en citron med några druvor för en söt fruktig drink.

steg 4

Juice Fasting att rena tarmen

Upprätthålla juice snabbt för en till tre dagar om du är en nybörjare. Drick minst fyra till sex 8-ounce portioner av färsk extraherade drycker frukt- och grönsaks dagligen. konsumera också ytterligare fyra till sex 8-ounce glas filtrerat vatten.

steg 5

Juice Fasting att rena tarmen

Sip örtteer såsom Senna, Cascara Sagrada eller havtorn rot för att rensa tarmen. Dricka bara juice innebär att du inte kommer att få den olösliga fibrer som normalt skulle tömma tarmen.

varningar

 • Om du aldrig har gjort en juice snabbt innan, checka in med din läkare om du har några allvarliga medicinska problem. Om du är vid god hälsa, det är i allmänhet OK juice snabbt för en dag eller två.
 • Om du känner dig svag, yr och har svårt att koncentrera sig på enkla uppgifter, avbryta din juice snabbt. Om du får diarré, också avbryta snabb och äta ris, bananer och små mängder av levande kultur yoghurt. Se din läkare om du blir sjuk. Ibland kan en "helande kris" avräknas från pressning som kan innehålla en liten feber, förkylning eller ens hudutslag. Dessa skingra vanligtvis, men om de inte gör det, se din läkare.

tips

 • Bryt juice snabbt genom att gradvis återgå till att äta små mängder av hela livsmedel. Ät fullkorn såsom brunt ris, baljväxter som linser och blandade ångad grönsaker. Ringla en msk. oliv eller linfröolja över dessa livsmedel för assimilering. Ät små mängder av levande yoghurt med Lactobacillus acidophilus, bifidus eller andra levande kulturer.

Saker du behöver

 • ekologiska frukter
 • organiska grönsaker
 • Clorox blekmedel (tillval)
 • Juicer
 • Örtteer: senna, Cascara Sagrada, havtorn rot
Vad är enbasiskt natriumfosfat?

En viktig kemikalie i kroppen, natriumfosfat monobasiskt besitter också egenskaper mycket önskvärda i en mängd olika laboratorieexperiment. Arbeta tillsammans med natriumfosfat dibasisk, hjälper denna buffertlösning styra snabba svängningar i pH, både i kroppen och i laboratorieförsök. Även om det kan vara giftiga, särskilt i kombination med andra läkemedel, natriumfosfatlösningar hjälpa till att lindra symptomen av förstoppning.

Kemi

Kemiskt, formeln för natriumfosfat enbasiskt består av ett natrium- eller Na atom, två väte eller H-atomer, och en fosfat eller PO4-grupp. Monohydratformen har även en tillhörande vatten eller H2O molekyl för varje molekyl av natriumfosfat monobasiskt, eller NaH2PO4 + H2O. Termen monobasiskt hänvisar till neutralisering av molekylen genom en enstaka eller envärd basgrupp. Vid upplösning i lösning, kommer en enda bas grupp neutralisera den dissocierade natriumatom. Däremot den tvåbasiska form av natriumfosfat har formeln Na2HPO4 + 2H2O, dissocierar i två natriumatomer när de löses, vilket kräver två grundläggande grupper för att neutralisera dem.

Fysikaliska egenskaper

Natriumfosfat monobasisk existerar som ett vitt, luktlöst, kristallint pulver. Lätt surt, har natriumfosfat enbasiskt ett pH av 4,5. Den dissocierade H2PO4 grupp har endast en negativ netto negativ laddning, som endast kräver en väte att neutralisera molekylen. I motsats härtill har det dibasiska versionen en mycket högre pH av 9,5 i kraft av den dissocierade HPO4 grupp som har en negativ nettoladdning av 2, vilket kräver mycket mer syra för att neutralisera den gruppen. Dessutom kokar natriumfosfat monobasiskt vid 399 grader F och smälter vid 212 grader C.

buffrande medel

Natriumfosfat monobasisk fungerar som ett buffertmedel, vilket förhindrar att pH hos en lösning från att ändra när de utmanas med en syra eller en bas. Natriumfosfatbuffertar finns i alla cellulära vätskor. Divätefosfat eller H2PO4- joner fungera som syror medan vätefosfat eller HPO4 joner fungera som baser. Dessa två joner är i jämvikt med varandra att hålla cellulära vätskor i ett tätt pH-område av omkring 6,9 till 7,4.

Farmaceutisk

Natriumfosfat monobasisk, i kombination med natriumfosfats fungerar som ett laxermedel, inducerande tarmrörelser. Som ett farmaceutiskt medel, hjälper denna kombination som lider av förstoppning, eller som ett recept för att hjälpa helt tömma tarmen innan kirurgi eller annan medicinsk åtgärd. Biverkningar av detta läkemedel inkluderar potential för allergiska reaktioner, minskad urinering, yrsel, svimning, muntorrhet, kramper, svåra magsmärtor, illamående, kräkningar och uppblåsthet, röd eller svart avföring och en oregelbunden hjärtrytm.

Giftighet

Som en ren kemikalie, irriterar natriumfosfat monobasiskt din hud, ögon och andningsorgan, och kan vara farligt vid förtäring eller inandning. Fosfatbuffert laxermedel bör inte kombineras med andra läkemedel utan att rådfråga vårdpersonal. Negativa reaktioner kan leda till om de tas i kombination med läkemedel som är utformade för att sänka blodtryck, depression, eller hantera smärta, eller om du är gravid eller ammar, har njure eller hjärta eller elektrolyt problem eller en historia av anfall.

Hur fungerar en person rengöra en Tarm?

Hur fungerar en person rengöra en Tarm?

En sak som är säker är att alla i världen har att göra en avföring, och det spelar ingen roll om du är president i USA, guvernören, drottningen av England eller en filmstjärna. Alla måste eliminera oavsett vilka de är, men av någon anledning så många av oss vill låtsas som om vi inte eller det är en smutsig liten ämne. Men är korrekt eliminering viktigt för en sund kropp och kolon. En ren kolon är viktigt att förhindra många sjukdomar från att utvecklas i kroppen. Det har sagts att döden börjar i tjocktarmen när den backas. Vårt samhälle insisterar på behandlingar för att bekämpa sjukdomar såsom cancer, hjärtsjukdomar, hudcancer, lupus och diabetes och svaret att bekämpa dessa sjukdomar har behandling genom piller och andra kemiska tillsatser för att bli botade. Men är svaret inte piller och andra kemiska tillsatser som resulterar i fruktansvärda biverkningar som orsakar mer problem, men att underkasta sig en hälsosammare kost och se till att våra kolon är rena och friska.

Vad kan du göra för att främja en sundare tarmtömningar?

Det finns vissa saker som en person kan göra för att få en friskare och renare kolon. Några av dessa saker inkluderar dricka minst sex till åtta glas vatten och hålla sig borta från intetsägande färgad mat som saknas i näringslära och fiber eller hög sockerhalt. Dessa skulle omfatta livsmedel såsom kakor, vitt mjöl, vitt ris, vit pasta, potatis, vita söta objekt, kex, vitt bröd, kex och chips.

Det är också mycket viktigt att äta en kost rik på fibrer, men du behöver veta skillnaderna i fiber och vilken typ av fiber för att äta för att främja eliminering tarmen. Olösliga fibrer drar avfall genom kroppen och är användbar för att främja eliminering och lindra förstoppning. Livsmedel såsom frukt och grönsaker (särskilt råa grönsaker), frön, fullkorn och vete är bra källor. Lösliga fibrer bryts ner i befintligt skick passerar genom kroppen och det skapar en gel som fungerar som en svamp attrahera och befria kroppen av giftiga ämnen. Fibrer som fungerar bra i den här funktionen är psyllium, havregryn, sötpotatis, brunt ris och quinoa.

Begränsa din te och kaffe intag

När du är i färd med att rengöra din kolon, är det viktigt att hålla sig borta från drycker som kaffe och te, som fungerar som diuretika. Diuretika avgaser överflödigt vatten från kroppen, och när detta sker, är förstoppning resultatet. Du kommer också vill hålla sig borta från alkohol, läsk och juice. De är alla mycket socker. En intag hög sockerhalt är också ohälsosamt för kroppen.

Det är också mycket viktigt att inte försumma lusten när det gäller att tömma tarmen. Det är naturens sätt att låta du vet att det är dags. eliminering tarm är viktigt att sund kropp inifrån och ut. Hudens hälsa och utseende kan också påverkas av dålig eliminering tarmen.

Extra hjälp i tarm Elimination

Vissa människors tarmar har blivit så trög under åren, på grund av en dålig diet och ignorerar deras peristaltiska drifter, att de kan behöva hjälp av en naturlig kolon rengöra produkt för att hjälpa rengöra sina kolon. Man bör dock först försöka äta naturliga livsmedel som frukt och grönsaker och lutar mot en bättre kost innan ge efter för kolon rengöra produkter. Att göra dessa få förändringar i din kost och liv kan hjälpa dig att rengöra tarmarna. Det är viktigt att hålla fast vid att äta rätt och att göra det till en livsstilsförändring eftersom det kommer att ta ett tag att rengöra din kolon efter att ha ätit dåligt i så många år och inte ha regelbundna hälsosamma tarmrörelser.

En fullständig flytande kost är en som består strikt av vätskor. Du kan dricka te, nyligen extraherade frukt eller grönsaksjuice eller pulveriserade frukter i en tunn "slask" eller smutta klara soppor.
Skälet till att folk går på en full flytande kost är att gå ner i vikt eller att göra en riktad avgiftning program som inkluderar dricka örtteer såsom maskros blad, havtorn rot, gul docka eller kardborre.
På 1970-talet, Master Cleanse, en saft gjord av citronsaft, lönnsirap och cayennepeppar, var en populär snabb att gå ner i vikt och rena.

Identifiering

Om du är intresserad av att konsumera en fullständig flytande kost för mer än en dag, kontakta din läkare.
Flytande dieter innefattar bara förbrukar vatten och teer, såsom pepparmint, kamomill eller detox teer med senna blad och cascara sagrada att rengöra den kolon.
För att upprätthålla en flytande diet för mer än ett par dagar, överväga en juice diet bestående av frukt och grönsaker som behandlas genom en kraftfull juicepress. Du kommer att få de vitaminer och mineraler från dessa livsmedel utan fiber, vilket gör dem lätta att ta till sig.
Rensa grönsaksbuljong kan göras genom att hugga upp flera sorters grönsaker och kokar i en kastrull med fyra till fem koppar filtrerat vatten för en timme. Sila och dryck hela dagen.

typer

Enkla flytande kost består av vatten och örtteer. Dessa är de kortaste dieter, eftersom kroppen inte får någon näring och detta görs bäst under en läkares vård.
Flytande kost som innehåller färsk frukt och grönsaksjuicer förser vitaminer och mineraler och kan utföras under flera dagar för friska människor.
Krävande avgiftning teer såsom gul docka, kardborre rot eller rödklöver kommer att ha en renande effekt på kolon och andra inre organ.

Fungera

Den primära uppgiften för fulla flytande kost är att underlätta bördan av nedbrytning på kroppen om man inte konsumerar någon fast föda. När du äter fast föda måste enzymer produceras för att smälta livsmedel. Magen måste producera saltsyra (HCl), och avfall bildas.
Konsumera en flytande kost kringgår dessa processer eller innebär dem endast minimalt. Detta kommer att ge matsmältningssystemet en välbehövlig paus för många människor som äter för mycket eller inte tugga sin mat också.
Genom att producera mindre avfall, kroppen kan "rent hus" och ta bort det avfall som redan har i "förvaring" i tjocktarmen.

fördelar

Människor förlorar ofta vikt på en flytande diet. Detta är ofta vatten vikt, men om vätskan snabbt är mer än 10 till 12 dagar, kan viktminskning vara mer permanent.
Som ett resultat av avgiftning, många människor rapporterar att mindre hud fläckar klara upp och de kan rengöra tjocktarmen noggrant om de konsumerar avgiftning teer.

missuppfattningar

Det är inte lämpligt att dricka bara vatten under en längre tid, eftersom det är i allmänhet för hårda för de flesta människor. De som gör ofta utveckla huvudvärk och trötthet och kan bli förstoppad, eftersom de inte konsumerar fiber att flytta sina inälvor.

Förebyggande / Lösning

Under varje vätska snabbt, är det viktigt att ha åtminstone en, om inte två eller flera, dagliga tarmrörelser. Dricka detox teer med senna blad, Cascara Sagrada och andra örter för att tömma tarmen.
Annars kommer du inte rengöra ordentligt och flytande kost blir kontraproduktiv. Du kan känna sig mer giftiga.

Människor har använt lavemang för viktminskning och medicinska skäl för många århundraden. Även om praxis föll ur modet under det senaste århundradet, under de senaste åren lavemang har återigen blivit populär tack vare entusiastiska kändisendorsements. Bland annat Howard Stern, Britney Spears och Courtney Love hävdar att lavemang är effektiva behandlingar för viktminskning, avgiftning och andra villkor. Enligt webbplatsen Phifoundation.org, "du kan förlora upp till 15 pounds av vikt i en timme genom att förlora mänskligt avfall från ett lavemang."

Instruktioner

Hur man använder Lavemang

1 Bestäm vilken typ av lavemang är rätt för dig. Det finns många olika typer av enemas ute. Köp din valda lavemang kit.

2 Avsätt en timme för lavemang användning. Ät och drick lätt innan, som du kommer att massera magen efter att ha satt i lavemang. Försök att tömma tarmen själv innan du sätter din lavemang för maximal effekt.

3 Förbered lavemang. Använd inte vatten som är för varmt eller för kallt - 102 grader rekommenderas. Installera slangen, klämman och spetsen på lavemang väska. Smörj spetsen så att den kommer att sätta in lätt.

4 Smörj din anus med ett smörjmedel. Ligg ner på rygg för första lavemang, böjda knän och tillsammans, fötter brett isär för enkel åtkomst. Sitt inte på toaletten som lavemang kommer att falla ut. På så sätt kan du titta på påsen sakta tömma, och du kan titta på buken expandera när vatten tränger in i tjocktarmen. Slappna av och låt vattnet rinna inom dig. Om du kramp, massera magen. Försök att hålla lavemang om några minuter.

5 När det är dags att evakuera, gå över till toaletten med röret fortfarande på plats. Vänta tills du är i stånd att evakuera innan du tar bort röret. Ta ett djupt andetag och låt ditt avfall lämna dig.

En kolostomi är ett förfarande där kolon är ansluten, genom bukväggen, till en extern påse för uppsamling av avfall. Detta kan sättas på plats om kolon drivs på eller om kolon är inte behandla avfall på egen hand. Eftersom det är ofta en tillfällig förfarande, är det nödvändigt med en stomi omsvängning. Detta förfarande reattaches kolon till tarmarna och återställer normala utsöndringsfunktioner. Korrekt förbereda dig för en stomi återföring kommer att hjälpa på ett säkert och framgångsrikt förfarande.

Instruktioner

1 Sluta röka. Rökning försvagar immunförsvaret och ökar sannolikheten för komplikationer under operation.

2 Ät inte någon fast föda dagen före operationen. Det är viktigt att tarmarna vara tom när stomi återföring utförs. Du kan dricka, men bara dricka klara vätskor. Acceptabel mat och dryck ingår vatten, jello, lätta fruktdrycker och vitt te. Om du kan se genom mat eller vätska när du håller den mot ljuset, kan du äter den.

3 tömma tarmen helt före operation. Detta kan göras med medicinering eller laxermedel. Din läkare kommer att hjälpa dig välja den kombination av tarmen-rensning metoder som är rätt för dig.

Tips

 • Om du tar mediciner, kan din läkare kräva att du tar läkemedlet under operation förberedelse. Om detta är nödvändigt, ta din medicin med några små klunkar vatten.

Många pro fighters står inför utmaningen att försöka kasta pounds innan de väger in för att möta deras särskilda begränsningar viktklass. Den minsta av dessa råkar vara mini flugviktare med en maximal viktgräns på 105 pounds. Den största av dessa är tunga klassificeringen för de soldater som väger in på över 200 pounds. Med så många som 15 andra klassifikationer mellan dessa två ytterligheter, många kämpar befinner sig letar efter sätt att gå ner i vikt för att möta sin högsta vikt ersättning för deras särskilda division.

vätskerestriktion

En av de mest effektiva sätten att förlora vikt är att kraftigt begränsa ditt vätskeintag. Eftersom din kropp är ständigt förlora vätskor, om du inte ersätta den, kommer du att gå ner i vikt. I själva verket kan du förlora så mycket som 5-6 pounds i en 24 timmars period om du sluta dricka. Inte gå mer än 24 timmar utan att dricka, men eftersom du kan få uttorkad ganska lätt. Den bästa tiden att sluta ta i vätskor är exakt 24 timmar innan du väger in Dessförinnan bör fighter dricka frikostigt -. 2 liter per dag ett för tre till fem dagar innan invägningen och en gallon två dagar innan.

Svettas

Ett annat sätt för en fighter att gå ner i vikt är genom att svettas bort det. I en mycket kort tid, kan 5 till 10 pounds tappas genom denna metod. Tyvärr, svettning också innebär oftast att du bränner energi, något en fighter inte vill göra innan en kamp. Därför skulle en bastu vara mer fördelaktigt än en rigorös träning för att få en kämpe att svettas, helt enkelt eftersom det kräver mycket mindre energi.

tarm Tömning

Om du tömma tarmen innan du väger in, kan du förlora ytterligare några pounds med relativt liten ansträngning alls. Det viktiga är att börja äta mindre några dagar innan kampen, och sedan kvällen innan du väger in, ta en mycket mild, helt naturliga laxermedel. Om du använder något för stark, kan det skada din prestation under kampen. Tarmtömning bör endast användas när en fighter är i fara att inte göra sin vikt.

Andra alternativ

Som en sista utväg, försöka naturliga diuretika för att hjälpa dig att förlora vätskor. Eftersom denna metod kan vara farligt och leda till både elektrolytobalans och försämrad prestanda, bör du använda något som maskros rot, som fungerar som alla fysiska, mild diuretic. Ta det dagen före invägningen in om du är verkligen desperat att kasta de sista pounds. Naturligtvis kommer du också att titta på vad du äter. Du måste se till att ditt blodsocker inte kasta under processen viktminskning; annars kommer du att förlora energi och känner sig fruktansvärt. Kraft barer eller energi barer kan vara fördelaktigt att hålla ditt blodsocker upp medan du fortfarande äter mycket lite.

Försiktighet

Vilken metod du använder för att släppa vikt innan en kamp kan avgöra hur väl du kommer att fungera i matchen. Om du förlorar för mycket för fort, äter fel mat, eller inte återfukta ordentligt, kan du finna dig svag och av ditt spel. Innan du försöker snabb viktminskning, måste du tänka på att du måste vara inom 10 till 12 pounds av din målvikt innan du börjar försöka någon av dessa tekniker för att bli framgångsrik.

Se också till att du håller koll på din vikt med hjälp av den officiella skala; annars kan det hända att den vikt du tror att du är och vad du faktiskt väger in på stämmer inte. När du har nått din målvikt, inte göra något annat för att försöka gå ner mer pounds innan invägningen sedan vad du vill är att vara så nära den maximala tillåtna vikten som möjligt.

Hur gör jag Avgifta min Colon?

Vissa människor rapport med endast två eller tre tarmtömningar per vecka, i stället för att ha dem dagligen, som är idealiskt. Att avgifta tjocktarmen, äta en fiberrik, hela livsmedel kost som kommer att ge tarm "kvast" att rengöra tjocktarmen.
Drick minst sex till åtta, åtta-ounce glas filtrerat vatten dagligen. Otillräcklig vattenintag kan leda till förstoppning. Konsumera frön, örtteer eller kosttillskott som tonen kolon och hjälpa rengöra det.

Dricka citronsaft i varmt vatten innan frukost

Steg 1

Innan du äter frukost, börjar varje dag med saften av en halv citron pressas in i en kopp varmt vatten. Drick det svalna för att stimulera peristaltiken i tjocktarmen. Om du gör detta till en daglig vana, kommer du upprätta regelbundna, dagliga tarmrörelser.

Steg 2

Äta en hel livsmedel diet för att rengöra tjocktarmen. Det inkluderar alla typer av grönsaker, frukt, fullkornsprodukter såsom brunt ris, hirs, havre, quinoa och korn för att ge fibern att avgifta tjocktarmen. Livsmedel som framställts av raffinerat socker och mjöl har lite fibrer. Närings riktlinjer som finns i matrisen som heter "My Food Pyramid" ge en realistisk beskrivning av livsmedel för att avgifta kroppen. Designad av den amerikanska Dept. of Agriculture (USDA) rekommenderar pyramiden friska vuxna äter också magert protein, nötter, baljväxter, ägg, låg fetthalt mejeriprodukter och icke-mättade fetter.

steg 3

Ät yoghurt som har levande kulturer såsom Lactobacillus acidophilus eller bifidus, att mata den vänliga floran i tarmen. Detta kommer att avsevärt förbättra din förmåga att smälta maten och avgifta tjocktarmen. Läs etiketter, som många kommersiella yoghurt är märkta "helt naturliga" men inte har levande kulturer. Om du är allergisk mot mjölkprodukter, kan du ta probiotiska kosttillskott som är mjölkfritt.

steg 4

Överväga en riktad rengöra genom att konsumera endast hela frukter, hela grönsaker och tillagade hela korn för en till fyra dagar. Lägg linfröolja och dricka örtte att tömma tarmen. Detta är en hela livsmedel detox diet som ger vitaminer, mineraler och fibrer som behövs för att rengöra tjocktarmen. Gradvis lägga små mängder protein för att återgå till din vanliga kost.

Saker du behöver

 • Grönsaker
 • frukt
 • Fullkorn: havre, hirs, brunt ris, quinoa, korn
 • Live-kultur yoghurt eller
 • probiotika
 • Örtteer: senna, Cascara Sagrada, eller havtorn rot
 • Linfrön
 • Vatten
Fullkornsvete och Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome, eller IBS, drabbar mellan 25 och 45 miljoner människor i USA, enligt International Foundation för funktionella magtarmsjukdomar. Det anses vara en mild sjukdom matsmältnings, men det kan vara en källa till stort obehag och besvär. Hela vete rekommenderas ofta som ett dietary stöd, eftersom den innehåller fibrer, som kan bidra till att tömma tarmen, och är högre i näringsämnen än raffinerat vete. Däremot kan fullkorns orsaka matsmältningsproblem för vissa personer med IBS. Om fullkornsvete förvärrar dina IBS symtom, tala med din läkare eller annan kvalificerad hälso-utövare.

om IBS

Orsaken till colon irritabile, eller IBS, är oklart, men de problematiska symtom uppträder eftersom musklerna i tjocktarmen kontrakt snabbare eller långsammare än normalt. Vanliga symptom på IBS inkluderar magkramper, gas, uppblåsthet och antingen diarré eller förstoppning - eller alternerande incidens av båda. Kost spelar en viktig roll i både utlösa symptom och behandling av IBS. Hela vete är ofta rekommenderas för IBS eftersom fiber hjälper till att skapa en solid avföring som rör sig genom tjocktarmen lättare möjligen minska symtomen av smärta, gas och uppblåsthet.

Fullkorn

Hela vete är vete som inte har förfinats för att ta bort delar av utsädet. Raffinering eller bearbetning, fullkornsvete, hjälper mjuka vetet men också tar bort viktiga näringsämnen som finns i fröet. Även raffinerade veteprodukter och andra raffinerade fullkornsprodukter, ofta har näringsämnen tillbaka till dem, de är inte så näringsrik som helt vete och vanligtvis inte har så mycket fiber, enligt American Heart Association. Fiberhalten och halten hög näring är de främsta orsakerna institutioner som Ohio State University Wexner Medical Center rekommenderar fullkornsprodukter för personer med IBS. Men fiberinnehållet, och andra beståndsdelar i fullkornsvete, kan orsaka problem för vissa med IBS.

möjliga problem

Hela vete innehåller primärt olösliga fibrer, som inte löser sig i vatten. Det faktum att det inte kan lösas upp i vatten, plus det faktum människor kan inte smälta fiber, resulterar i en mer solid, skrymmande avföring när smälta olösliga fibrer. Olösliga fibrer kan emellertid också orsaka ökad gas, uppblåsthet och kramp av någon med IBS. Lösliga fibrer - fiber som skapar en mer vattnig avföring och finns främst i grönsaker - inte vanligtvis orsakar problem för IBS-patienter, men det skapar inte så skrymmande en pall. Hela vete innehåller också ett protein som kallas gluten, som också finns i korn, som kan orsaka problem för vissa med IBS, enligt University of Maryland Medical Center. Vete är också en vanlig utlösande faktor för allergiska reaktioner, som vissa vårdpersonal tror kan vara en utlösande faktor för IBS.

söker behandling

Fullkornsvete kan vara en viktig del av din kost om du har IBS grund av dess fiber och näringsinnehåll. Om emellertid dina IBS symtom förvärras av fullkornsprodukter, är det bäst att konsultera en kvalificerad hälsa läkare för ett lämpligt alternativ. En hälso-utövare kan rekommendera en annan källa till fiber eller en specifik fiber tillägg. Du kan behöva experimentera med olika fiberinnehållande livsmedel för att hitta en som inte förvärra dina symtom. En kvalificerad hälso-utövare kan också testa att se om du är antingen känsliga för gluten helt vete eller har en allergi.

Mycotoxicosis & Ulcerative Colitis


Inflammatorisk tarmsjukdom, eller IBD, är namnet på en grupp av tillstånd som orsakar inflammation i tarmarna. Inflammationen varar länge och är vanligtvis ett kroniskt tillstånd. Ulcerös kolit, tillsammans med Crohns sjukdom, är en inflammatorisk tarmsjukdom. Det finns ett samband mellan mykotoxiner, som finns i svamp, och ulcerös kolit.

mycotoxicosis

Mycotoxicosis är ett tillstånd som orsakas av exponering för svampar, typiskt genom livsmedelsprodukter som har kontaminerats. Helt enkelt, mögel producerar mykotoxiner. Även osynlig med blotta ögat, är dessa gifter intas och sedan in i kroppen genom huden, slemhinnor och luftvägar. Efter gifter har trängt in i kroppen, de kan kolonisera och sprids och kan äventyra immunförsvaret och skada vardagliga processer i kroppen.

Mycotoxicosis kan vara mycket skadligt för den mänskliga kroppen. I vissa extrema fall, kan exponering för mykotoxiner leda till döden, men oftare denna exponering kan leda till kronisk sjukdom som är resultatet av mykotoxiner skadar njurarna och levern. Skador på immunsystemet och matsmältningssystemet är också en följd av exponering för mykotoxiner.

Symtom på mycotoxicosis

Det finns många symptom på mycotoxicosis och det är svårt att sätta fingret på specifika symptom i samband med detta tillstånd. De flesta av symptomen centrum kring andningsorganen och innefattar andnöd, hosta, väsande andning, nysningar och bihåleinflammation. Många av de symptom som astma tecken, såsom andfåddhet och bränning i lungorna. Andra symtom centrum runt matsmältningssystemet och kan inkludera colon irritabile med svår diarré och större kramper.

Andra symtom är svårigheter att svälja eller kvävning eller brännande i lungorna. Mer av de allvarliga symtom kan påverka nervsystemet och kan leda till minnesförlust, hjärndimma, sluddrigt tal och synproblem.

ulcerös kolit

Ulcerös kolit är en inflammatorisk tarmsjukdom som orsakar kronisk inflammation i mag-tarmkanalen. Den kännetecknas av buksmärtor och diarré. Ulcerös kolit kan vara försvagande och ibland kan leda till livshotande komplikationer. Ulcerös kolit drabbar oftast bara den innersta slemhinnan i tjocktarmen och ändtarmen.

Ulcerös kolit orsakar inflammation och sår i tarmen och drabbar oftast en kontinuerlig del av innerfoder i tjocktarmen börjar med ändtarmen. Det är oklart vad som orsakar ulcerös kolit. Vissa forskare tror att ett virus eller bakterier kan utlösa ulcerös kolit. Mag-tarmkanalen blir inflammerad som kroppen försöker att bekämpa viruset eller bakterier. Forskarna misstänker också att genetisk makeup kan spela en bidragande roll.

Symtom av ulcerös kolit

Ulcerös kolit symptom kan variera beroende på svårighetsgraden av inflammation och där den förekommer.

Det finns flera tecken och symtom som kan åtfölja ulcerös kolit när det endast påverkar ändtarmen, inklusive rektal blödning. Rektal smärta, en känsla av brådska eller en oförmåga att tömma tarmen trots frestelsen att göra detta är ett annat symptom. Denna form av ulcerös kolit tenderar att vara den mildaste. Blodig diarré, magkramper och smärta är symptom på ulcerös kolit som påverkar den nedre delen av tjocktarmen och ändtarmen. När hela tjocktarmen påverkas, anfall av blodig diarré som kan vara svåra, magkramper och smärta, trötthet och betydande viktminskning är vanliga symtom.

Fulminant kolit är en sällsynt, livshotande form av ulcerös kolit som påverkar hela tjocktarmen. Symtom på fulminant kolit inkluderar svår smärta, riklig diarré, uttorkning och chock. Fulminant kolit bär risken för allvarliga komplikationer, inklusive kolon bristning och toxisk megakolon, som inträffar när kolon blir kraftigt utspänd.

Anslutningen

Även forskning är begränsad, är det beleived att intag av mykotoxiner kan leda till IBD, inklusive ulcerös kolit. Mykotoxiner är kända för att påverka ett stort antal vävnader och organ i människokroppen, inklusive tarmkanalen. Även på det potentiella sambandet mellan de två inte har varit mycket undersökts, mykotoxiner inducerar intestinal förändringar som liknar de som observerats hos personer med IBD.