XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tmj övningar

TMJ övningar för Jaw poppar

Käkleden sjukdom innebär smärta och stelhet i leden där käkbenet möter skallen. En av de vanligaste symtomen är en popping eller klicka på känsla när du öppnar eller stänger käken. I vissa fall är TMJ sjukdom orsakad av skada, men stress och käft abnormalities och dålig hållning kan bidra till tillståndet. Vissa läkare kan rekommendera kirurgi och tandreglering att rätta till problemet, men National Institute of Dental och kraniofaciala forskning rekommenderar försiktig stretching och avkopplande övningar för att öka käken rörelse.

postural anpassning

Dålig hållning, exempelvis att hålla huvudet framåt, kan också bidra till TMJ sjukdom, enligt Nicholas Institute of Sports Medicine and Athletic Trauma eller NISMAT. Övningar som drar huvudet tillbaka till en neutral position och dra axlarna i deras naturliga läge kan lindra stelhet och popping av TMJ. Att anpassa din hållning, stå med ryggen och skulderbladen mot väggen. Ta ihop skulderbladen att dra axlarna bakåt och nedåt. Tuck hakan och flytta huvudet tills baksidan av huvudet vidrör väggen. Håll denna position i upp till 30 sekunder och släpp. Upprepa fem gånger.

Neck Sträcker

NISMAT citerar whiplashskada som en möjlig orsak till TMJ. Dessutom, täthet i käken kan också orsaka snäva nackmuskler, enligt Sandy Fritz, författare till "Mosby s Massageterapi Review." Sitt bekvämt med axlarna och huvudet i neutralläge. Luta huvudet framåt och tryck försiktigt handen mot baksidan av huvudet för att öka sträckningen. Håll upp till 30 sekunder och återgå till neutralläge. Leta upp och förlänga hakan mot taket, samtidigt som huvudet från att falla bakåt. Håll upp till 30 sekunder och släpp. Luta huvudet åt höger och tryck försiktigt mot vänster sida för att öka sträckningen. Håll i 30 sekunder och upprepa samma rörelse till höger. Cirkel huvudet medsols fyra gånger, hålla huvudet från att falla tillbaka förbi axlarna, vrid sedan moturs.

Jaw Sträcker

Jaw sträcker delas in i två kategorier: max öppning och sido sträckor. Båda uppsättningarna av sträckor släpper snäva käkmusklerna och hjälpa omskola käken till sin naturliga position. Sitt bekvämt och öppna munnen så bred som är bekväm. Tryck försiktigt handen eller knytnäve mot framsidan av din käke för att öka sträckningen. Håll upp till 30 sekunder och om du känner smärta, sluta. Skjut din käke till vänster och tryck försiktigt mot den högra sidan av käken med handen eller knytnäve. Håll upp till 30 sekunder och om du känner smärta, sluta. Skjut din käke till vänster, tryck och håll i 30 sekunder och släpp. Upprepa varje övning fyra gånger.

TMJ övningar för diskbråck

Översikt

Ett diskbråck i käken kan orsaka smärtsamma käkleden (TMJ) -relaterade problem, bland annat en "popping" buller som har sitt ursprung i käken gemensamt. Kirurgi är ofta används för att behandla TMJ. Skiv omplacering är en operation ibland rekommenderas för diskbråck, enligt University of Cincinnati Academic Health Center. Det är ibland nödvändigt för att skivan tas bort helt och hållet genom en procedur som kallas diskektomi. Övningar för käkmusklerna kan också hjälpa dig att få befrielse från TMJ problem, som kan inkludera inflammation och nervsmärta eller smärta i ligament eller leden.

Handduk Friktions Motion

Friktion är en massage motion. Friktions öka cirkulationen i ansiktet, vilket ökar den hastighet med vilken mjölksyra får avlägsnas från området, enligt Merck.com. För att utföra friktion dina käkmusklerna, ta en grov handduk och placera den mot din käke, håller den på plats med fingertopparna. Kraftigt gnugga handduken över vänster kind under några minuter. Sedan arbeta dig upp längs kindbenet tills du når din vänstra tinningen. Gnugga tempel i några minuter och sedan föra handduken på höger kind och upprepa. Arbeta upp till höger templet.

Jaw stretching övning

Käken stretching övning kan lindra spänningar i trånga käkmusklerna tvingas ur sitt läge. Övningen avslutas med isbildning i käken, vilket kan kännas bra om du har någon inflammation. SimpleStepsDental.com rekommenderar att man använder fuktig värme i ansiktet och tempel innan du gör denna övning att slappna av muskler som kan vara spänd. Efter applicering av värme i några minuter, placera din vänstra tumme under dina bästa framtänder. Placera pekfingret och långfingret på höger hand på toppen av din vinst framtänder. Därefter långsamt öppna munnen med händerna. Håll dina käkmusklerna avslappnad.

Mjuka gommen Motion

Den mjuka gommen motion är en enkel övning för TMJ lättnad. Börja med att röra spetsen på tungan på taket av munnen med munnen stängd. Skjut tungan bakåt tills du når den mjuka gommen. Sedan, långsamt öppna munnen. Sluta att öppna munnen om du hör pop indikerar skivan glida ur plats. Du bör också sluta om du känner smärta, höra klick eller om tungan inte längre kan röra upp i munnen, som rekommenderas av Chiropractic-Help.com.

Käkleden (TMJ) syndrom är en sjukdom i käken som kan orsaka svår smärta och kan även leda till onormala "klickande" ljud i käken som också kan associeras med smärta. TMJ kan ibland orsaka mycket smärtsamma huvudvärk. TMJ sjukdom orsakas oftast av en förskjutning i käken eller stressad, åtdragna, eller svaga muskler runt området. Även vårdpersonal kommer att föreslå behandling i form av smärtstillande och andra mediciner, det finns ingen verklig bot för TMJ sjukdom. Det finns dock ett antal hjälp övningar som du kan använda för att lindra symtomen.

övning 1

Den första övningen för att lindra symptomen av TMJ sjukdom är enkel och lätt att utföra. Börja med att placera tungan på taket i munnen och hålla den på plats när du sakta öppna munnen så bred som möjligt. När du når det ögonblick där munnen inte kan öppna någon ytterligare eller tungan kan inte förbli på plats, hålla den positionen som du andas in och ut för fall av två. Du bör upprepa denna övning 10 gånger som en uppvärmning för nästa övning.

Det är viktigt att notera att beroende på omfattningen av din smärta och symptom i samband med TMJ, kanske du inte kan öppna munnen helt eller att göra detta utan smärta. Den här övningen hjälper dig att sträcka ut musklerna och lossa dem för vidare användning hela dagen.

övning 2

Den andra övningen är att göra en näve och placera fingrarna under hakan. Håll första på plats och balansera vikten av käken på näven. Håll knytnäve på plats när du öppnar munnen. Du kommer att behöva trycka din näve uppåt mot hakan för att leverera ytterligare motstånd. Öppna munnen långsamt och håll och räkna till tio. Stäng munnen och upprepa övningen 10 gånger för att hjälpa till att bygga styrka i käkmusklerna.

Den här övningen kommer att hjälpa dig att slappna av käkbenet som din utföra stretch. Trycket på din näve kan orsaka käken att klicka som du gör övningen. Gör ditt bästa för att undvika detta när du utför denna övning så att du inte förvärra TMJ sjukdom.

motion 3

Den tredje övningen innebär att sätta tryck mot sidan av käken med din näve. Ta din näve och trycker den mot den högra sidan av käken, strax under gångjärnet där munnen rör sig. Denna plats är vanligtvis halvvägs upp din kind och nära örat. Sätt konstant tryck mot käken och tryck och räkna till 10. Släpp trycket och räkna till tio och sedan utför samma övning igen 10 gånger.

När du är klar utövar den högra sidan av käken, ta vänster näve och placera den på vänster sida av käkbenet att utöva den andra sidan av musklerna. Detta kommer att ge lika sträckning och terapi på båda sidorna av din käke och bör hjälpa till att lossa tryck i musklerna och samtidigt stärka dem samtidigt.

Rocabado TMJ övningar

Allmänt känd som käken gemensamt, ansluter käkleden din käkbenet --- även känd som en underkäke --- med din skalle. När leden börjar försämras, på grund av skada, tänder slipning eller kläm, dålig bita eller annan orsak, ett tillstånd som kallas TMJ eller TMD inträffar enligt Dr Michael Guy, en Ontario-baserad tandläkare. Som ett sätt att behandla detta tillstånd Dr Mariano Rocabado skapat en serie övningar för att vara avslutad sex gånger per session, sex gånger per dag, enligt CyberPT, en online sjukgymnastik resurs.

aktivitet 1

Placera tungan på taket i munnen. Att göra en clucking ljud med tungan sex gånger. Nu placera tungan i en typisk viloläge, strax bakom tänderna. Andas djupt genom näsan sex gånger medan du håller tungan på plats.

aktivitet 2

Kontrollera hur skarven öppnas och stängs. Att hålla tungan på taket i munnen, öppna och stänga käken sex gånger.

aktivitet 3

Använd ditt finger för att stabilisera käken vid öppning och stängning, enligt Lisa Morrone, en sjukgymnast. Börja med tungan på taket i munnen, med ett pekfinger på sidan av käken där de mest betydande smärta är. Nu placera den andra fingret på hakan. Använda pekfingret som en guide, öppna och stänga käken. Du kanske vill observera dig själv i en spegel för att se till att du öppnar och stänger käken ordentligt. Nu tar tungan från taket i munnen och öppna och stänga käken igen. Upprepa sex gånger.

aktivitet 4

Eftersom TMJ sjuka kan försöka kompensera för smärta genom att luta huvudet framåt, skapar dålig hållning, stabilisera hållning muskler. För att utföra, börja med huvudet över axlarna och nicka huvudet framåt ca 15 grader --- bara en liten nick. Nu nicka huvudet bakåt 15 grader. Upprepa sex gånger.

aktivitet 5

Flytta hakan och tillbaka för att koppla käken. För att utföra, stoppa in hakan mot halsen. Håll i sex sekunder, släpp och upprepa för sex totala upprepningar.

aktivitet 6

Rocabado serie innebär axelrörelser. För att utföra, dra axlarna bakåt och sedan nedåt. Håll i sex sekunder, släpp sedan och upprepa.

TMJ dysfunktion övningar

Om du hör ett klickande ljud eller känner en pop vid öppning och stängning munnen, kan du ha ett problem med käkleden, eller TMJ. Många människor upplever TMJ problem på grund av överbett, bet käken eller slipning tänderna. Det finns övningar du kan göra för att lindra smärtan och korrigera de åtgärder som leder till TMJ problem; dock bör dessa övningar göras på en läkares rekommendation.

Assisterad och motstånd Öppning

Dessa övningar rekommenderas av tandläkare Steven R. Pohlhaus i Baltimore Center for Laser Dentistry. För stöd öppna träning, satte två fingrar på nedre framtänder och sakta öppna munnen så bred som du bekvämt kan samtidigt som du trycker ner med fingrarna. För motstånd öppna träning, kopp handflatan under hakan, öppna käken långsamt, och använda handen för att försiktigt motstå öppning. Upprepa varje övning upp till 10 gånger.

mittlinjen Motion

Denna övning från Dr. Pohlhaus är användbar för dem vars övre och nedre käkar inte rikta perfekt. Titta i spegeln, bita tänderna ihop och undersöka läget för de två mitt tänderna på din underkäken. Sakta öppnar munnen och försöker att hålla underkäken "centrerad" som du öppnar, med de två undre tänderna som en guide. Upprepa upp till 10 gånger.

Ensidig Opening

Den här övningen är rekommenderas av Dental Group i Atlanta. Sakta öppna munnen så bred som är bekväm, sedan långsamt nära. Upprepa, men fokusera på att öppna i huvudsak till vänster sida. Upprepa på höger sida. Upprepa vid behov för att koppla en knuten käke.

utövandet aids

Du kan hjälpa till att koppla din käkmusklerna genom att placera handdukar fuktas av hett vatten på sidorna av ansiktet medan du gör TMJ övningar. Du kan också använda handen för att försiktigt tänja käken ytterligare öppnare än det kan gå på egen hand. Alltid rådfråga en läkare eller tandläkare innan du gör några TMJ övningar - du kan ha ett mer allvarligt tillstånd som kan kräva särskild behandling eller operation.

Övningar för att stöd med Jaw Problem

Temporomandibular käken sjukdom (TMJ) innehåller en mängd sjukdomar som orsakar smärta, obehag och ömhet i käken. En stark och frisk käken hjälper du tuggar, pratar och gäspa; käken problem kan störa dessa funktioner och orsaka ångest och obehag. Jaw övningar kan lindra muskelspänning kring käken, minska smärta och hjälpa ditt tillstånd.

Orsaker till käksmärta

Stress, genetik och slipning tänderna kan orsaka och förvärra din käke problem. En käke skada kan strukturellt förskjutning och artrit också spela en roll i käken smärta. Bet tänderna eller äta vissa hårda eller sega livsmedel kan förvärra käken smärta. Möte med en läkare eller tandläkare kan hjälpa dig att avgöra vad som orsakar din käke problem.

Betydelsen av Jaw övningar

Jaw övningar hjälpa omskola musklerna runt din käke för att fungera korrekt. Fungera lindrar muskelspänningar skapas genom felaktiga rörelser, inklusive slipning och knöt tänderna. Atlanta Dental Group PC rapporterar att käken smärta uppstår ofta när snäva käkmusklerna inte kan ta bort mjölksyra och avfall uppbyggd, orsakar obehag. Sträckor och övningar förlänga och lindra spända muskler, bidra till att undanröja uppbyggd och kan minska din käke problem och smärta.

Jaw övningar

Att göra en mängd olika sträckor och utbud av rörelsemönster övningar hjälper käken arbete genom olika rörelsemönster. Motstånd mun öppning, motstånd munnen stängning, från sida till sida rörelse, framåt käken rörelse och tungan-up övning alla stärka dina käkmusklerna, förbättra sitt utbud av rörelse och kan förhindra framtida käken problem.

Att göra motstånd mun öppning, sitta bekvämt och placera tummen under hakan. Samtidigt trycker hakan ner så långt som möjligt och skjuta tummen upp lätt, skapar spänningar mellan de två. Håll i sex sekunder och släpp sedan.

Att göra motstånd munnen stängning, öppna munnen, placera två tummar under hakan och placera pekfingrarna mellan munnen och hakan. Samtidigt stänger munnen och tryck ner på hakan med fingrarna.

För att göra sida till sida rörelse, placera två tungdepressorer mellan dina framtänder. Flytta din käke långsamt från sida till sida samtidigt som dämpare på plats.

Att göra framåt käken rörelse, hålla tungdepressorer på plats, flytta nedre käken framåt, stannar när din nedre tänder är framför din övre tänder.

Att göra tungan-övning trycker tungan på taket i munnen. Att hålla tungan på plats, omväxlande öppna långsamt och stänga munnen.

Fördelarna med Jaw övningar

TMJ övningar kan lindra symtom relaterade till käken problem: klicka, popping, lås käke, muskel täthet i ansiktet, huvudvärk och nacksmärta. Om felaktig tugga, dålig käken rörelse eller stress orsaka eller förvärra din smärta, kan övningarna hjälpa slappna käkmusklerna och vägleda dem genom lämpliga intervall av rörelse. Enligt University of Maryland Medical Center hemsida, ångest och stress kan leda till att du slipa eller bita tänderna medan du sover. Avslappnande dina käkmusklerna med sträckor och övningar kan minska mängden slip du göra på natten.

överväganden

Tillämpa en våt, varm trasa för att käken löser upp dina muskler och minskar spänningar. Om din käke är mycket hårt eller om du just har börjat en övning rutin, värmer käken innan du gör övningarna kan lindra obehag och svårigheter. Om strukturell käke förskjutning, en sliten skiva i käken, eller en dålig eller ojämn bita orsakar käken smärta, kan du behöva en medicinsk behandling såsom ett stag för att lindra smärtan. Samråd med en läkare eller tandläkare innan en käke träningsprogram ser till att du följer behandlingsplan bäst för dig.

Käkleden störning, allmänt känd som TMJ, är ett kroniskt problem som orsakar en mängd av smärta och obehag, inklusive huvudvärk, öronvärk, svårigheter att tugga, käke popping och klicka, och yrsel. Sjukdomen, som härrör från misspassning av käken, påverkar balans eftersom muskler och ligament runt mellanörat blir inflammerad. Mellanörat innehåller vestibulära nerven och andra viktiga delar som är ansvariga för att upprätthålla kroppens känsla av balans. Lyckligtvis finns det ett antal effektiva sätt att hantera både kortsiktiga och långsiktiga TMJ-relaterade yrsel.

Instruktioner

Instruktioner

1 Rådgör med din tandläkare om TMJ och den åtföljande yrsel. Din tandläkare kan rekommendera ett antal förfaranden eller operationer för att bekämpa sjukdomen. Om du kan bli av med din TMJ, kommer yrsel sannolikt avtar. Coronoplasty är ett sådant förfarande; bettet korrigeras genom målning av en viss del av tanden som påverkar käftarna anpassningen. Du kan också behöva en fullständig tandvård rekonstruktion om det är ett svårt fall.

2 Gör en del efterforskningar på TMJ övningar. Dessa kommer att hjälpa dig att minska smärta, obehag och yrsel i samband med TMJ. Prova ett antal övningar tills du hittar en som fungerar för dig. Målet med dessa övningar är att utbilda käkmusklerna att passa käken i rätt läge.

3 Fråga din tandläkare om bettplattor. Dessa kan också vara effektiva vid behandling av TMJ genom att reglera käken.

4 Ta vitamintillskott. Vitaminerna A, C, E, selen och zink lindra obehag i samband med TMJ. Lägg kalcium till din diet för att hjälpa till att reparera ben skador som orsakats av TMJ.

5 Vidta åtgärder för att minska stressen i ditt liv. Stress är en viktig bidragande orsak till TMJ-relaterade problem. Det kan leda till att du slipa tänderna och detta skapar överskott spänningar i käken.

6 När du känner en uppkomsten av yrsel, stoppa vad du gör och ligga ner i ett mörkt tyst rum. Ta djupa andetag och göra vad du kan för att slappna av musklerna i och runt munnen. Försök att fokusera på en fast punkt, eftersom detta kommer att skicka meddelanden till din hjärna som hjälper till att stabilisera ditt saldo.

Tips

  • Undvik koffein och alkohol, eftersom dessa kan förvärra tillståndet och göra dig yr.
  • Ta inte några mediciner utan att rådfråga din läkare eller tandläkare först.

Vilka är de behandlingar för stelkramp TMJ?


Käkleden (TMJ) dysfunktion är ett smärtsamt tillstånd i käken, och ofta kallas stelkramp. Medan stelkramp är ett smärtsamt tillstånd i käken, det kan också påverka hela nervsystemet och bör inte lämnas obehandlade. Symtom på stelkramp omfattar allt från en ihållande huvudvärk eller tandvärk utan hålrum, till yrsel, illamående och ett klickande ljud när du öppnar och stänger munnen.

behandlingsalternativ

Behandlingar för stelkramp TMJ kan omfatta besök hos kiropraktor eller tandläkaren, tens (TENS) terapi och TMJ övningar.

kiropraktik

Även TMJ kan orsakas av stress eller en skev bita, kan det också orsakas av en olycka eller skada. När det gäller stelkramp på grund av en bilolycka eller annan skada, kan kiropraktik vara ett behandlingsalternativ. När du är skadad i en olycka, kan din ryggrad, kotor och nacke kastas ur läge. I vissa fall kan en kiropraktisk justering rikta allt och förbättra stelkramp skick.

Tandläkare

I många fall av stelkramp, har den enskilde ett dåligt bett som orsakar käkleden dysfunktion och smärta i samband med det. Tandläkare kan använda en rad behandlingsmetoder, inklusive med en mjuk dekompression apparat för att få patienten att slappna av hennes käke, utnyttja munskydd för nattetid tänder slipning, och i sällsynta och extrema fall, kirurgi.

TENS

En TENS-apparat är ett instrument som innehåller elektroder som placeras på huden i närheten av TMJ lederna. Enheten passerar en liten, pulserande elektrisk ström genom elektroderna, vilket skapar käken-muskelstimulering som i sin tur orsakar lederna att dekomprimera och så småningom musklerna att slappna av.

TMJ övningar

Syftet bakom TMJ övningar är att åter lära sig att öppna och stänga din käke korrekt, sätta mindre press på det "goda" sidan. Stå framför en spegel och titta på vad som händer när du öppnar munnen; titta på din käke, och sedan försöka rätta till det när man står framför spegeln.

Isbildning musklerna på utsidan av käklinjen kan också hjälpa svullnad och smärta.

TMJ Relief övningar

Översikt

TMJ är en term som används för att beskriva flera villkor som orsakas av käkleden och muskelsjukdomar, enligt National Institute of Dental och Craniofascial Research. TMJ ofta orsakas av tät ansiktsmuskler eller gemensamma problem som en rubbad skiva, men artrit också kan vara en orsak. Även smärta i käken är inte alltid ett problem som indikerar TMJ. Ibland smärta försvinner utan behandling. Men ibland, TMJ smärta försvinner inte och behandlingar som övningar eller operation rekommenderas.

Head Sliding Motion

Huvudet glider övning ger en mild sträcka. Börja genom att sträcka försiktigt och sedan arbeta upp till en större sträcka över tiden. För att utföra detta arbete, sitta i en hög backas stol och placera ryggen helt mot ryggstödet. Stäng munnen. Sprid tummen bort från handen och utöka ditt pekfinger av en hand. Placera banan av din hand på framsidan av hakan. Sedan, sakta glida hakan bakåt och öppna munnen lite som du tar ditt huvud tillbaka. Den nedre delen av din käke bör röra sig bakom den övre delen. Din hals bör inte sträcka sig uppåt eller böjas nedåt. Gör denna övning fem gånger, rekommenderar Chiropractic-Help.com.

Isometrisk Jaw Motion

Isometrisk käken övning liknar i rörelse på huvudet glider motion, men det innebär också en isometrisk sammandragning i käken så att du kan spänd och koppla av musklerna i följd. För att utföra detta arbete, sitta med ryggen mot ryggstödet av en hög-stödda stol. Sätt banan av tummen och pekfingret på framsidan av hakan. Öppna sedan käken något och dra ditt underkäken bakåt mot ryggstödet. Rör inte någon annan del av huvudet. Därefter tryck försiktigt mot käken med handen som du ger motstånd med dina käkmusklerna. Upprätthålla trycket i tre sekunder och sedan låta din käke komma fram. Håll käken framåt för två sekunder och sedan upprepa för fem reps.

Tips för Relief

Det är viktigt att komma in i vanan att fysiskt göra saker annorlunda när du har TMJ. I stället för att gäspningar normalt, är en övning som du kan göra för att lindra smärtan för att stödja hakan med handen när du gäspa, enligt SimpleStepsDental.com. Gör denna övning genom att göra en knytnäve med handen och placera dina knogar i käken. Tryck försiktigt upp mot din käke så att när du gäspa, inte din käke inte öppna mer än nödvändigt. En annan metod för att försöka är att hålla tänderna isär något hela tiden, även när dina läppar är stängda. Dessutom sover på rygg.

TMJ (käkleden) sjukdom är någon av ett antal problem med lederna som förbinder den övre backen till den undre käften. TMJ sjukdomar kan vara mycket smärtsamt, och kompletta botemedel mot dessa villkor är inte vanligt. Däremot kan ett antal muskelavslappnande övningar hjälpa till att lindra smärta i samband med en TMJ sjukdom.

Den mjuka gommen Motion

Sitter rakt, stäng tänderna (men inte bita) och placera spetsen på tungan mot gommen. Skjut tungan bakåt tills att du känner en mjuk yta (mjuka gommen) på baksidan av gommen. Håll tungan där och sakta öppna munnen tills tungan drar naturligtvis bort från den mjuka gommen. Denna övning kan vara mycket svårt på ömma TMJs, så gör detta endast ett par gånger per dag vid första och arbeta upp till mer senare. Med lite övning ant lite tid, dock kan denna övning göra underverk på att lindra TMJ smärta.

Käke Deviation Motion

Käke avvikelse kan associeras med en TMJ sjukdom och kan orsaka en obalans i styrka mellan de två TMJs. Käke avvikelse uppstår när musklerna i ett gemensamt är starkare än den andra, vilket gör att munnen för att öppna vid ett udda vinkel. Denna övning är relativt enkel och kan bidra till att korrigera detta tillstånd genom att förstärka den svaga gemensamma.

Titta i en spegel, långsamt öppna och stänga munnen på din naturliga sätt att avgöra vid vilken vinkel munnen öppnas. Om det är svårt att säga vilken sida käken öppnas ,. Håll något rak, såsom en linjal, vertikalt framför mitten av hakan. när du öppnar munnen. Denna raka styrningen bör hjälpa dig att avgöra vilken sida munnen öppnas.

Öppna munnen långsamt, försöker att göra det och samtidigt hålla hakan centrerad, korrigera obalansen och inte låta munnen att öppna vid en vinkel. Gör 10 av dessa tre gånger, vilket leder till tre olika uppsättningar av 10 repetitioner. Detta kan vara svårt i början och orsaka påfrestningar på de svaga muskler i ena sidan av käken, men det kommer att bidra till att stärka denna svaga sida och rätta till obalansen.

Muskeltöjningar Motion

Om du inte har en avvikit käke, kan denna enkla övning sträcka och arbets muskler för att minska smärta och minska möjligheten att utveckla en avvikande käke.

Öppna munnen normalt och långsamt så bred som du kan samtidigt bibehålla en viss nivå av komfort, sedan sakta stänga den. Därefter öppnar munnen långsamt till vänster på samma sätt, stänger sakta efteråt. Slutligen, gör samma sak på höger sida av munnen. Detta kan göras flera gånger per dag i praktiskt taget alla miljöer, kommer att hålla TMJ muskler stark och kan hjälpa till att lindra smärta och tryck i samband med TMJ smärta.