XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tjära lotion

Glykolsyra är en form av alfa-hydroxisyra. När den appliceras på huden i en lotion, accelererar det hudcellerna omsättning - processen av gamla hudceller ersätts med nyare - vilket gör det en effektiv exfoliant. Det används ofta för att hålla huden ljus och även tonas, och för att förbättra hudens ljusstyrka och hålla porerna klart.

Neostrata Dagtid Smoothing Cream

Neostrata erbjuder flera versioner av sin utjämning grädde, avsedda för olika typer av hud, såsom normal hud och fet hud. Krämen kommer formuleras med glykolsyra för att exfoliera huden och bli av med döda hudceller; företaget lovar mer strålande hud inom 10 dagar för att använda lotion. Det inkluderar även inbyggd solskyddsmedel för att skydda huden mot skadliga effekter av UVA och UVB-strålar.

Neutrogena Advanced Solutions Komplett Acne Therapy

Hudläkare Mary Lupo, granska Neutrogena akne behandlingssystem för InStyle.com, älskade sin kombination av glykolsyra, bensoylperoxid och salicylsyra. Systemet består av en lotion, toner och rengöringsmedel. Bensoylperoxid bidrar till att döda bakterier medan syrorna exfolierar din hud att hålla porerna från att bli igensatta med olja och annat skräp. InStyle.com skönhets redaktörer heter det bästa akne förebyggande system som finns.

Vivité Lyster Therapy

Hudläkare Jeanine Downie favorit ansikts behandling är Vivite s glykolsyra-enhanced ansiktskräm. Hon gillar det eftersom dess glykolsyra effektivt exfolierar huden, medan ytterligare aktiva ingredienser, såsom retinol och soja, hjälpa till att återuppbygga och föryngra huden jämnare hudton och potentiellt färre rynkor.

Murad Age Spot och Pigment Lightening Gel

Att blekna åldersfläckar och andra hud missfärgningar orsakade av solen, prova Murads plats behandling. Hudläkare Derek Kenneaster, granskar produkten för InStyle.com, sade att syran hjälper öka blekning av dålig hudfärg. InStyle.com plockas det som en av de bästa platsen blondering på marknaden.

Alyria Resurfacing kroppsvård

Hudläkare Arielle Kauvar, skriva för "Real Simple" tidningen rekommenderar Alyria s Resurfacing Body Care lotion för exfolierande döda hudceller på områden som armarna. Hon skriver att det kommer att lämna din hud mjukare utan överdriven irritation. Tillverkaren lägger även vitamin E som en antioxidant för att ge näring åt huden och skydda mot rynkor, solfläckar och andra tecken på åldrande.

Hur man ansöker Elocon Scalp Lotion


För dem som lider av hud och hårbotten tillstånd såsom psoriasis, kan aktuella lotion och salvor vara en hjälp för att lindra symtom som klåda och fjällning av huden. En av de receptbelagda alternativ för psoriasis, eksem och andra hud och hårbotten villkor, är Elocon. Det bästa sättet att se till att behandlingen fungerar bäst är att tillämpa lotion på rätt sätt. Följande enkla steg kan hjälpa till att lindra klåda och producera gynnsamma resultat när de utförs på rätt sätt.

Instruktioner

1 Tvätta håret med en mild schampo. Se till att tvätta håret noggrant för att avlägsna alla olje- och hårvårdsprodukter. Se till att skrubba med en mjuk, cirkelrörelse för att säkerställa att hårbotten är ren och därför lämplig för applicering av Elocon.

2 Handduk torka håret försiktigt. Kamma eller borsta ut vått hår med hjälp av en bred tand kam eller naturlig borste för att förhindra irritation i hårbotten eller hårsäcken skador. Låt håret lufttorka och undvik att använda en hårtork, eftersom detta kommer att irritera hårbotten.

3 Tvätta händerna igen för att se till att de är rena. Använd en rengörande tvål och skölj väl. Torra händer grundligt. Öppna Elocon och placera det angivna beloppet i handflatan. Gnugga händerna tillsammans för att fördela lotion mellan båda händerna.

4 Ta dina händer och tillämpa lotion till hårbotten. Se till att lotionen når hårbotten och tränger genom håret närmast hårbotten. Lotion fungerar genom att ta kontakt med din hud. Använd en mild cirkelrörelse för att fördela lotion och öppna hårsäckarna för att underlätta i att låta lotion att sippra in i hårbotten.

5 Tvätta händerna igen, efter applicering av lotion för att avlägsna alla spår av produkten från händerna. Rör ingenting, speciellt dina ögon eller mun, tills du har tvättat händerna.

6 Upprepa processen för att ansöka Elocon enligt instruktionerna du fått av din läkare. Försök att undvika att missa doser doser saknade kommer att bromsa läkningsprocessen.

Tanning blivit populär i 1923, när berömda designern Coco Chanel sätta garv trenden efter fans såg henne slippa sin yacht. Känd som en trendsättare, blev Chanel tan huden en mode uttalande som spred sig snabbt i hela Europa och i USA. Med utnyttjande av denna trend, började företag att skapa solkrämer, som arbetat för att påskynda hudens förmåga att sola. Som forskning kom ut om farorna med solens UV-strålar, och dess roll i hudcancer, började solkrämer att utvecklas till produkter som erbjuds mer skydd. Varje typ av sololja var utformad för att arbeta i sin egen specifika sätt.

Traditionl Tanning

Solkrämer började med traditionella produkter som arbetat för att förstärka solens förmåga att sola huden. Dessa traditionella lotion fungerar genom att påverka melanin, pigmentet i huden som ansvarar för garvning. Dessa produkter använder aktiva ingredienser som antingen ökar blodflödet till huden, vilket ger melanin närmare hudytan, eller ökar aktiviteten av melanocyter, som är ansvariga för att producera melanin. Tyvärr har dessa produkter innehåller inga ingredienser som blockerar din hud från UV-strålning från solen. Traditionella tanning lotion ofta även omfatta hudkräm som bidrar till att förhindra hudens cellskador, och öka hastigheten på läkningsprocessen.

SPF

Solskydd och solning lotion får ofta misstas för varandra. Solskydd är utformad för att blockera solens strålar och förhindra garvning, medan sololja är tänkt att förstärka hudens förmåga att tan. Med mer tonvikt på att skydda huden från skadliga UV-strålar, många solkrämer innehåller en ingrediens som ger en SPF (solskyddsfaktor). Även solkrämer har sällan SPF nivåer över 6, de ändå ge ett visst skydd mot UV-strålar. SPF ingredienser (såsom titandioxid) arbetar för att återspegla solens ray från ytan av huden. Andra ingredienser (t.ex. bensofenoner) absorberar UV-strålar och förvandla dem till värmeenergi. Ju mer närvarande solskyddande ingredienser i solen Lotion, desto högre SPF skydd.

Brun utan

En annan form av sololja är Brun utan sol lotion. Brun utan sol lotion färg din hud utan att du behöver gå i solen. De två vanligaste sätten på vilket Brun utan sol produkter arbete är med den aktiva ingredienser dihydroxiaceton (DHA) eller tyrosin. Tyrosin fungerar genom att tränga djupt in i hudlagren och reagera med melanocyter i huden. Denna reaktion ökar mängden melanin som produceras av melanocyterna. Ju mer melanin i huden, kommer mörkare huden blir. Dihydroxiaceton fungerar genom att endast påverka döda hudceller. När detta färglös socker samverkar med döda hudceller på kroppen, färgämnen det dem en ljusbrun färg. Färgen kommer att bestå på huden tills de döda hudceller kasta bort. Brun utan sol produkter ger i allmänhet ingen SPF och är inte utformade för att användas utomhus.

Om du ständigt klåda din torra, svullen hud, kan eksem vara den skyldige. Vissa eksem drabbade har enstaka skov, men för andra villkoret är alltid närvarande. Eksem, en kronisk hudsjukdom som tros bero på ett immunsystemproblem, kan behandlas med många läkemedel och medicinska behandlingar. Många människor med eksem tycker att en av de bästa sätten att behandla det är att hålla huden återfuktad för att förhindra att tillståndet förvärras.

Återfuktning

Om huden är torr och spröd på grund av din eksem, hålla den väl hydrerad är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att behandla din sjukdom. Du kan använda vanliga over-the-counter mjukgörande krämer och lotion i detta arbete. Enligt National Eksem Association, salva baserade hudkräm som innehåller vaselin eller liknande ingredienser är bäst. Salvor fungerar bra eftersom de innehåller 80 procent olja och endast 20 procent vatten, vilket tillåter huden att bättre låset i fukt. Lotion har en högre vattenhalt och kanske inte fungerar lika effektivt. Du kan använda mjukgörande flera gånger om dagen. Ett sätt att hålla huden hydrerad är att använda en fuktighetskräm omedelbart efter bad, när huden fortfarande är fuktig. Undvik produkter som innehåller parfym och färgämnen eftersom de kan irritera huden. American Academy of dermatologer rekommenderar också människor med eksem vara särskilt flitig om fuktande hud när luftfuktigheten är låg.

kortikosteroider

Topikala kortikosteroider är en annan typ av lotion eller salva som du kan använda för att behandla eksem. Over-the-counter produkter såsom hydrokortison är bra, men om ditt eksem är svår din läkare kan ordinera starkare kortikosteroider för att behandla ditt tillstånd och förhindrar huden från att bli värre. Kortikosteroider kan bara användas under kortare perioder, dock. När det används på lång sikt, är dessa läkemedel i samband med farliga biverkningar såsom minskad förmåga att bekämpa infektioner, förlust av benmineral som kan orsaka benskörhet, gallring hud och högt blodtryck.

immunmodulatorer

Immunmodulatorer är en annan typ av receptbelagda läkemedel som kan användas för att behandla eksem. De finns som krämer eller som salvor som du kan använda direkt till de drabbade huden. Vanliga immunomodulatorer inkluderar pimekrolimus (varumärke Elidel) och takrolimus salva (varumärke Protopic), som är godkända för användning i människor äldre ålders 2 och. Dessa läkemedel påverkar hur immunsystemet fungerar och bidra till att minska eksem flare-ups. Eftersom dessa läkemedel har en sådan systemisk effekt, har den amerikanska Food and Drug Administration endast godkänt deras användning hos patienter som inte har svarat på andra behandlingar.

Kan du återuppbygga Skin med zink Lotion?

Zink är ett mineral som stöder väl fungerande immunförsvar och är en avgörande faktor för en sund tillväxt, samt fysisk och mental utveckling. Eftersom zink används för att generera celler, är det särskilt användbart i återuppbyggnaden av huden efter sår, akne och andra skador som orsakas av miljöpåverkan. Hudkrämer kan appliceras topiskt för att stödja hud healing, och zinktillskott kan vidtas för att hjälpa till vid huden läkning och immun styrka. kroppen kräver zink för syntes av kollagen, vilket är ett krav för läkning av hudsår, enligt Healthy-SkinCare.com.

Steg 1

Rengöra huden ordentligt med en pH balanserad rengöringsmedel som utnyttjar botanics såsom kamomill, aloe vera, mandelolja eller tea tree. Dessa naturliga ingredienser rengöra huden med bibehållen god balans och hydrering, utan övertorkning. Skölj av rengöringsmedel med ljummet vatten, sedan klappa huden torr med en ren handduk.

Steg 2

Applicera en toning agent trollhassel eller rosenvatten att lugna huden. Dessa naturliga terapier har anti-inflammatoriska egenskaper som hjälper huden att absorbera zink behandling optimalt och återuppbygga hudens hälsosamma struktur.

steg 3

Applicera en lotion behandling som har zink, tea tree olja, svavel och / eller aloe vera. Dessa ingredienser i kombination med zink kommer att stödja clearing och återuppbygga huden, genom att tämja oljeproduktion och minska bildandet av akne lesioner samtidigt hjälpa nuvarande skadade redan på huden för att torka upp snabbare.

steg 4

Använd en tonad fukt zink kräm på specifika områden i huden som har öppna sår eller skador. Detta kommer att hjälpa till att läka skadad hud samtidigt som det täcker rodnad eller missfärgning av skadad hud. Zink i denna kräm kan stödja läkningsprocessen medan täcka pinsamma hud fläckar eller sår. Zink kommer att skydda och stödja återuppbyggnaden hudceller och uppmuntra cellförnyelsen och föryngring ytligt.

Body Cream vs. Body Lotion

Det sägs att olja och vatten inte blanda, men när det gäller att förstå skillnaderna mellan bodylotion och kroppskräm, är blandningen av olja och vatten den viktigaste delen. Varje typ av fuktkräm hade sin speciella sammansättning och sin egen speciella uppsättning fördelar.

Betydelse

Kroppskräm och bodylotion båda används för att förhindra torr, sprucken hud och hålla den smidig och återfuktad. Lotioner och krämer innehåller både en oljig agent, eller fas, och en vattnig agent. Båda hjälpa fylla olja i huden och skyddar mot förlust av fukt.

Kroppskräm

Kroppslotion är tyngre och innehåller en högre viskositet, eller klibbigt blandning av vatten och olja. Enligt SkinCarePhysician.com, krämer penetrera huden och ger en barriär som hindrar mer fuktförlust från huden än lotion. Krämer, dock tenderar att känna fetare. En farmaceutisk eller dermatologi kräm är vanligen en jämn blandning av 50 procent olja och 50 procent vatten. Emellertid förhållandet mellan vatten och olja i kosmetisk kräm och lotion varierar och påverkas också av andra ingredienser, såsom paraffin. Eftersom kroppskräm är tjockare, är det oftast säljs i ett badkar eller burk container.

Lotion

Body lotion är inte lika klibbig och lättare absorberas av huden, eftersom de har en lägre viskositet än hudkrämer. Denna form av fuktighetskräm har vanligtvis en högre vattenhalt, kommer i en flaska och kan hällas ut i en flytande form. Lotion är bra för hud som inte är överdrivet torr eller när det är bättre att inte ha en klibbig, fet känsla på huden.

Fungera

Använd tunga eller tjocka hudkrämer på dina händer, fötter och ben där huden tenderar att vara torr. Tunga oljebaserade krämer bör inte användas i ansiktet om du inte har överdriven torrhet.

överväganden

The Cleveland Clinic rekommenderar att du använder lättare täckning body lotion under sommaren och tyngre hudkrämer under vintern när luftfuktigheten är lägre och fukt utarmas från huden.

Människor har använt lotion för huden sedan urminnes tider. Hudlotion används främst för att återfukta och skydda huden, vilket gör den mer bekväm och ser yngre ut. Vissa krämer innehålla andra ingredienser som anti-aging elixir och / eller solskyddsmedel för att skydda huden mot UV-strålar. Effektiviteten av hudkrämer beror på hur du använder dem.

Historia

Mesolithic grott människor används oljor och fett för att mjuka upp huden. Speciellt förberedda lotion användes i Ur och i det antika Egypten. Bibeln nämner även användningen av lotion.

typer

Det finns mjukgörande som formuleras specifikt för ansikte, kropp, händer och fötter. Vissa har extra ingredienser i dem som är tänkta att bromsa eller vända tecken på åldrande.

Fungera

Lotion hjälper till att hålla huden fuktig och smidig att lämna den mer bekväm och ser yngre ut. De skyddar mot fuktförlust och en del skyddar mot solskador med solskydd.

fördelar

Lotioner hjälpa fälla fukt närmast huden, så att den inte avdunstar bort. En effektiv fuktighetskräm skyddar huden och hålla den från att bli irriterad och fjällig, vilket gör det ser äldre och mindre hälsosamt.

överväganden

För lotion för att vara den mest effektiva, måste du tillämpa dem medan huden är fuktig, så att fukt på huden kan fastna mot den. Vissa mindre dyra krämer är lika effektiva som deras dyr motsvarigheter.

Män & # 039; s Body Lotion för torr & amp; Kliande hud

Du kanske har märkt att hudvårdsindustrin sysselsätter allt stjärnornas idrottare att stödja kroppslotion. Det är inte förvånande: Män som är aktiva inom sport, rekreation och motion tenderar att arbeta upp en svett och försök att tvätta bort svett. Många behöver också lotion som hjälper korrekt och lugnar torr och kliande hud.

varför Fukta

Huden är kroppens största organ. Ju mer du tränar och sedan duscha efteråt, desto mer sannolikt är det att du bryter fukt i huden. Experter rekommenderar att du använder en fuktgivande kräm eller lotion så snart som möjligt efter bad att rehydrera huden och förhindra en torr, kliande känsla. Ingredienserna i fuktande produkter varierar kraftigt. Det är inte ovanligt att moisturizers att ha vatten som sin huvudingrediens; högre vattenhalt är en indikation att produkten kommer att ge tillfällig ytrelief men får inte tränga igenom huden för varaktig verkan liksom en består av ingredienser, såsom mjölksyra, urea, glycerin, lanolin, petrolatum och mineralolja.

hudtyper

Konsultera en hudvård specialist om torrhet och irritation är allvarliga orosmoment. Söka lotion som bäst tar upp problemområdet. Vissa män har hud som är delvis olja och delvis torr: I dessa fall kan det inte vara ett allrengöringsmedel lotion avsedd för dig. Du kan behöva en normativ lotion för att rätta till ett särskilt problem. En hudläkare kan hålla dig informerad om fuktighetskräm ingredienser för att undvika, beroende på din hudsjukdom.

Behålla naturlig fuktighet

Oavsett fuktkräm du väljer, kan flera steg hjälpa den att fungera mer effektivt. Begränsa duscha till 10 minuter eller mindre för att hjälpa kroppen att behålla sin naturliga fuktighet. Försiktigt klappa kroppen torr efter bad, i stället för att kraftigt gnugga bort fukt med en handduk. Duscha eller bada i varmt vatten, eftersom varmt vatten extraherar kroppens naturliga oljor. Rengöringsmedel märkta "mild" eller "doft-fri" är mindre att innehålla alkohol och rengöringsmedel som beröva huden av naturliga oljor troligt.

Välja din produkt

Män & # 039; s Body Lotion för torr & amp; Kliande hud

Skyll dig själv: Ett överflöd av alternativ kan lugna och korrigera torr och kliande hud problem samtidigt som preferenser för doft, konsistens, oljehalten, etc. Läs produktetiketter noggrant. Förutsätt inte att den med det högsta priset är alltid det bästa valet för dina behov. Enligt Hudvård Läkare online-News Network "Moisturizer behöver inte vara dyrt att vara effektiva. Titta på ingredienserna, inte priset."

Hur man gör lotion med Lanolin

Skapa din egen lanolin-baserad lotion kan spara pengar och låter dig styra ingredienserna i fuktighetskräm. Lanolin är en naturlig olja, som framställs genom bearbetning av fårull, och det är en allmän tillsats i fuktgivande krämer. Tekniskt sett är lanolin ett vax.

Växer fungerar bra som barriärprodukter för att skydda hudens naturliga olja. Kombinera lanolin med andra vaxer, oljor och astringents kan hjälpa slät hud utan att täppa till porerna.

Steg 1

Fylla en långpanna med en till en halv inches av vatten för att skapa ett vattenbad.

Steg 2

Placera den rivna bivax, lanolin och mandelolja i en ugn säker skålen och ställ in skålen inne i vattenbad.

steg 3

Placera långpannan och skålen i ugnen. Sätt ugnen vid ungefär 150 till 200 grader eller lägre. Låt vaxerna smälta och kombinera med oljan.

steg 4

Tillsätt destillerat vatten, trollhassel och borax i en spis kastrull eller mikrovågsugn säker skålen och värm till kokning.

steg 5

Häll kokt blandning långsamt i smält bivax föreningen och rör om tills det emulgerar.

steg 6

Låt svalna till rumstemperatur. När svalnat, kommer de kombinerade ingredienserna blir en vit, krämig lotion. Överföra lotion till en lagringsbehållare, såsom en flaska eller fat.

varningar

 • Använd inte detta recept om allergisk mot ull eller någon av ingredienserna.
 • Ägna pannor som används för att skapa lotion. Detta kommer att bidra till att undvika varje form av kemisk förorening av livsmedel. Om du väljer att återanvända köksredskap, tvätta dem noggrant flera gånger med varmt vatten och diskmedel tvål för att avlägsna eventuella kemikalier som kan täppa till ytan.

tips

 • För att lägga till doft, innefattar en eterisk olja, såsom lavendel, med ugnen blandningen.

Saker du behöver

 • 3 msk. riven bivax
 • 3 msk. lanolin
 • 1/2 kopp mandelolja
 • 3 msk. destillerat vatten
 • 3 msk. trollhassel
 • 1/8 tsk. borax pulver
Hur du gör din egen Massage Lotion

Massage kan ta dig ur din dagliga virvelvind samtidigt lugnande dina ömma muskler och avkopplande din stressade sinne - och det är också ett intimt sätt att binda och kontakt med dina nära och kära. Det är svårt att gå fel med en bare-handed massage, och användning av en rik, krämig lotion kommer att höja din rubdown till storhet. Massage lotion är inte billig, men du kan spara en bunt genom att piska upp en del av din egen. Helt naturliga ingredienser, såsom lavendel och kokosolja, gör hemgjorda lotion säkra för känslig hud.

Break Out Borax

Steg 1

Tillsätt 1 kopp filtrerat eller destillerat vatten till en stor kastrull, blanda sedan i 1/2 tsk borax pulver.

Steg 2

Häll 2 koppar ris-kli olja eller aprikoskärnolja i ett stort, eldfast skål. Tillsätt 4 msk bivax.

steg 3

Fyll en medelstor kastrull till hälften med vatten, sedan placera värmetåligt skål på toppen av potten, vilket gör en dubbel panna. Skålen bör vara tillräckligt stor för att den inte faller i vattnet när de placeras på toppen av potten.

steg 4

Sätta potten och skål på spisen, sedan ställa in temperaturen på medelvärme så att vattnet kommer till en mild koka.

steg 5

Smält samman ingredienserna under omrörning tills de är helt kombineras.

steg 6

Ta bort kastrullen och skål från värmen. Ta skålen bort från potten och ställ den åt sidan.

steg 7

Ställ krukan innehållande blandningen borax-vatten på spisen. Låt blandningen till en koka på medelhög värme.

steg 8

Tillsätt borax vattnet långsamt till olje-bivax blandning i skålen. Rör om tills ingredienserna har blandats fullständigt. Alternativt, blanda ingredienserna i en mixer.

steg 9

Häll lotion i glasburkar. Låt den svalna innan du använder för massage. Lotion bör under minst en vecka, men kommer sannolikt att hålla sig fräsch längre om de förvaras i kylskåp. Om du lagrar lotion i kylskåpet, låt den komma till rumstemperatur före användning. Kassera lotion om den utvecklas en dålig eller förstörd lukt.

Lavender Lovers Dream Come True

Steg 1

Lägg 3/4 kopp kokosolja och 1/4 kopp macadamia olja till en liten kastrull.

Steg 2

Placera kastrull på spisen och smälta oljorna tillsammans över låg värme. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen när oljor har smält och kombineras helt.

steg 3

Lägg 48 droppar eterisk lavendelolja till blandningen av kokos och makadamianötter oljor. Blanda oljor tillsammans väl.

steg 4

Häll blandningen i en burk och vänta tills den svalna innan du använder.

Bakpulver: Inte bara en box i ditt kylskåp

Steg 1

Tillsätt 1 kopp aprikos olja eller ris-kli olja till en stor kastrull, blanda sedan i en kopp stearinsyra. Värm oljan på spisen, med hjälp av medelvärme, tills ingredienserna är helt kombineras. Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan.

Steg 2

Kombinera 4 koppar filtrerat eller destillerat vatten, 2 teskedar bakpulver och 8 matskedar glycerin i en annan stor kastrull. Värm blandningen på spisen tills det kokar.

steg 3

Häll blandningen i vatten, bakning-soda och glycerin långsamt in i blandningen av olja och stearinsyra. Som du häller kommer blandningen skumma upp. Det här är normalt.

steg 4

Rör blandningen tillsammans väl, eller blanda den i en mixer på hög i en eller två minuter.

steg 5

Häll lotion i glasburkar och låt den svalna innan du använder.

Saker du behöver

 • Filtrerat eller destillerat vatten
 • stor kruka
 • borax pulver
 • liten kastrull
 • Medelstora potten
 • Stor värmetåligt skål
 • Ris-kli olja eller aprikoskärnolja
 • Bivax
 • Blender (tillval)
 • glasburkar
 • Kokosolja
 • macadamia olja
 • Eterisk lavendelolja
 • stor kastrull
 • Stearinsyra
 • Bakpulver
 • Glycerin