XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tina grönsaker i micro

Hur tina, Cook & amp; refreeze grönsaker

Frysta grönsaker är ett enkelt sätt att inkludera fler näringsrika livsmedel i kosten. De är bekväma, har en lång hållbarhetstid och koka snabbt. Frysta grönsaker är ofta plockas på toppen av mognad och flash frysta, för att bevara näringsämnen och förhindra förstöra. Så, de har mycket av samma näringsvärde som färska grönsaker. Om du köper frysta råa eller lätt blancherade grönsaker, kan du koka dem och åter frysa dem så att de är så mycket snabbare att förbereda sig för en snabb måltid. Denna process kräver en viss strategi så att du inte förlorar alltför mycket kvalitet eller viktiga näringsämnen.

Steg 1

Tina dina grönsaker i ett av tre sätt. Ställ frysta grönsaker i kylskåpet för långsam, säker upptining som tar flera timmar eller över natten som första alternativ. Doppa grönsaker, inneslutet i plastfolie eller en glasbehållare, i kallt vatten att du ändrar var 30 minuter som ett andra alternativ. Eller, mikrovågsugn grönsaker, som har avlägsnats ur förpackningen, och behandla dem på avfrostning - cirka 30 procent makt - enligt vikt som ett tredje alternativ.

Steg 2

Fräs, ånga, koka eller stek grönsakerna som du föredrar. Lägg örter och kryddor, om så önskas. Undvik att lägga smör, olja eller gräddiga såser, som inte fryser väl.

steg 3

Avlägsnande av eventuellt överskott av vatten och sprida grönsakerna i ett enda lager på en bakplåt eller frys-safe facket. Låt dem svalna något.

steg 4

Frysa grönsakerna så snabbt som möjligt för att upprätthålla kvaliteten och förhindra bildningen av iskristaller. Använd en snabbinfrysningshyllan om frysen har denna funktion. Undvik stapling facken, som kommer att bromsa frysprocessen.

steg 5

Packa grönsaker i fryspåsar eller glasbehållare för enklare förvaring när de är helt frusen.

varningar

 • Tina inte livsmedel, inklusive grönsaker, på disk eller utanför. Detta inbjuder farliga bakterier, som kan leda till matförgiftning. Om du tina grönsaker i mikrovågsugn de når en hög temperatur som inbjuder bakterier, så du måste koka dem omedelbart för att bevara kvaliteten och förhindra livsmedelsburna sjukdomar. Om du har kvar dina grönsaker utanför kylskåp i mer än två timmar, kasta dem, eftersom de kan ha utvecklat farliga bakterier.

tips

 • Om du överblivna har tinats och kokta grönsaker i ditt kylskåp, kan du frysa dem inom tre till fyra dagar, men de får inte smaka upp till par. Om du vill kan du stek, koka eller ånga mest frysta grönsaker utan upptining dem först. Majskolv bäst tinas i kylskåp eller i kallt vatten innan tillagning, dock. Gröna bladgrönsaker, såsom spenat, gör bäst när indränkt i kallt vatten, eller de kan släppa för mycket vatten i ditt recept.
Nutrition Fakta för konserverade grönsaker & amp; frysta grönsaker

Enzymer i grönsaker utlösa sina tillväxt- och nedbrytningsprocesser, ibland lämnar en mycket kort gyllene tillfälle att faktiskt äta grönsaker färska. Två metoder för naturligt bevara näringsämnen och smak är konservering och frysning färska grönsaker. Bekvämligheten faktor plockning en burk från hyllan eller en påse ur frysen kan innebära en mer lättillgänglig metod för framställning av en snabb, hälsosam måltid. Förutom bekvämligheten faktor, att frågan om att köpa färska grönsaker varje dag eller äta konserverad producerar kan hänga på om näringsämnen försvinner i processen för konservering eller frysning grönsaker.

Burk Jämfört med färska grönsaker

Forskning vid University of Illinois Institutionen för livsmedelsvetenskap och Human Nutrition slutsatsen att konserverade och frysta grönsaker behålla de flesta av sina näringsvärde. Författarna av studien fann att vissa vitamin C och eventuellt folat förloras under uppvärmningsprocessen, men att konserveringsprocessen inte påverkar andra viktiga vitaminer och mineraler. Vitamin A, tiamin, kalium, kostfiber, protein och kalcium förblir stabila under konserveringsprocessen.

Gör-det-själv Canning

Enligt Ohio State University Extension grönsakskonserverings faktablad, bör du kan grönsaker inom tre timmar efter skörd. Om du räknar med en fördröjning i konservering, i kylskåp omedelbart grönsaker för att bevara fräschör och näringsvärden. Undvik blötläggning grönsaker, som utarmar dem smak och näringsämnen. När grönsaker är konserverad på rätt sätt bör de behåller många av sina näringsämnen och smaker.

Nedbrytning av konserverade grönsaker

Uppvärmningsprocessen i konserv dödar mikroorganismer och så begränsar risken att smittas av livsmedelsburna sjukdomar. Om grönsaker inte är konserverad ordentligt, dock eller om behållaren äventyras, grönsaker kan förstöra och utgör en betydande hälsorisk. Innan du äter alla hem-burk eller tillverkare-konserverade grönsaker, ta burken eller kan noggrant för läckor eller utbuktning lock eller väggar, som anger nedbrytning. Om burk eller burk sprutar när de öppnas, är grönsakerna bortskämda.

Konserverade grönsaker och graviditet

När man överväger vilka konserverade grönsaker att köpa, inspektera inte bara grönsaker utan behållarna. publicerade Environmental Health News en artikel som varnar gravida kvinnor om exponering för bisfenol A, eller BPA. Kvinnor som åt konserverade grönsaker varje dag riskerade högre exponering för BPA som linjer flesta konservburkar. BPA sipprar från burkar i grönsakerna. Kvinnor kan överväga att ersätta konsumtion av konserverade grönsaker med färska eller frysta grönsaker under graviditeten.

Fryst Jämfört med konserverade grönsaker

Enligt Iowa State University Extension, frysa grönsaker bevarar mer näringsämnen än konservering. Frysning förhindrar tillväxt av bakterier och mögel och hindrar enzymatisk aktivitet. Förfarandet bevarar näringsvärde närvarande vid tidpunkten den vegetabiliska är frusen. US Department of Agriculture rekommenderar frys grönsaker på topp och vid 0 grader eller lägre för att bevara fräschör och näringskvalitet. Vissa frysningsmetoder kräver blanche före frysning. Blanche initialt utarmar några av grönsakerna "näringsvärde, men stoppar enzymatisk aktivitet och därmed på lång sikt faktiskt bevarar mer av grönsakerna" näringsvärde.

Förstörs frysta grönsaker

USDA rekommenderar att enzymatisk aktivitet och bakterietillväxt börjar när du tina grönsaker. När grönsaker tinas, de kommer att förstöra i samma takt som färska grönsaker. Av denna anledning, hantera upptinade grönsaker som du skulle färska grönsaker. Tillverkningsmetoder för frysning förstöra vissa mikroorganismer genom frysning vid minusgrader. Hem-frysningsmetoder kan inte förstöra alla organismer, men matlagning tinade grönsaker kommer.

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Frysta grönsaker är ett bekvämt sätt att lägga till produkter till din dagliga kost. Frysta livsmedel företag paket grönsaker som ärtor, morötter, bönor, broccoli och majs när de är färska, bevara dem genom djupfrysning. Ät rätt Ontario konstaterar att frysta grönsaker är lika näringsrik som färska. Hur du förbereder frysta grönsaker, men kan påverka deras smak och näringsämnen. Harvard Medial School varnar för att kokande grönsaker i vatten kan minska sina vattenlösliga vitaminer. Koka dem på rätt sätt för att undvika sörjig grönsaker och smak med färska eller torkade örter.

Ångkokta eller Blanche

Steg 1

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Fylla en kruka med ungefär 2 till 3 inches vatten. Placera potten på spisen och låt vattnet komma till en koka. Sänk värmen så att vattnet sjuda.

Steg 2

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Placera en sil, ångande gryta eller bambu ångande korg över sjudande vatten. Tillsätt frysta grönsaker och täck dem med ett lock. Tillåta den varma ångan att tillaga grönsaker hela vägen igenom.

steg 3

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Sänk värmen och ta bort frysta grönsaker från den ångande grytan. Ta av locket och låt grönsakerna svalna något. Alternativt kan du undvika överkokning genom blanche grönsakerna. För att göra detta, dunk de kokta grönsaker i en kastrull med isvatten för en sekund eller två.

Matlagning i mikrovågsugn

Steg 1

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Lägg en halv matsked vatten i en skål eller mikrovågsugn matlagning maträtt. Placera frysta grönsaker i skålen och täck dem med ett lock.

Steg 2

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Placera skålen i mikrovågsugnen och koka dem på hög tills de kokas hela vägen igenom. Detta bör bara ta några minuter. Den lilla mängd vatten i botten av skålen och vatten frigörs från frysta grönsaker hjälpa till ånga-koka dem.

steg 3

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Ta bort grönsaker från mikrovågsugnen och dränera eventuellt kvarvarande vatten från dem. Överför kokta grönsaker i ett serveringsfat.

Lägga Flavor

Steg 1

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Ånga grönsaker med grönsaker eller kött buljong att ingjuta dem med smak. Lägg till en uttorkad buljongtärning till vatten om du inte har vegetabiliskt eller köttbuljong till hands.

Steg 2

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Koka frysta grönsaker med färska eller torkade örter för extra smak. Lägg torkade örter till frysta grönsaker medan matlagning att låta dem att absorbera fukt. Lägg hackade, färska örter till de varma grönsaker en till tre minuter innan du är klar matlagning att behålla sin friska smak.

steg 3

Hur man gör frysta grönsaker smakar bra

Strö kryddor som muskot, peppar, chilipulver eller havssalt på frysta grönsaker för extra smak. Använd salt och kryddor sparsamt, och lägga till dem när du ungefär halvvägs färdig matlagning att hålla smaker fränare.

varningar

 • Inte återvänder tinas grönsaker i frysen. Detta kan leda till kontaminering och förstöra.

tips

 • Frysta grönsaker behöver inte tinas innan tillagning. Om du föredrar att tina dem, placera dem i kylen i en till två timmar och förbereda omedelbart.
 • Använd någon överbliven vatten från ånga eller mikrovågsugnen frysta grönsaker, i soppor, såser eller såser. Detta vatten kommer innehåller några av de näringsämnen från grönsaker.

Saker du behöver

 • Pott
 • Ångande pott, sil eller korg
 • Isvatten, om det behövs
 • Mikrovågsugn
 • Mikrovågsugn matlagning maträtt eller skål
 • serveringsfat
 • Grönsaker eller kött buljong
 • Färska eller torkade örter
 • Kryddor
Grönsaker utan Kalium

För de flesta människor, är kalium en frisk del av deras dieter, och få tillräckligt är lätt genom att äta en mängd olika livsmedel. Men läkare kräva vissa personer med hjärt- och njurproblem att sänka deras intag av kalium. Detta visar sig vara svårt att göra, eftersom nästan alla livsmedel innehåller en del kalium. Det är orealistiskt att försöka eliminera kalium och fortfarande uppfylla alla dina näringsbehov. Men, kan du göra låg kalium val när vegetabiliska shopping och du kan lära dig att läcka kalium ut av de som innehåller för mycket.

Kalium

Grönsaker utan Kalium

Kalium spelar många roller i kroppens funktioner, bland annat som en elektrolyt, ett ämne som leder ström. Det påverkar hjärtats funktion, muskelsammandragning och alla organ, vävnader och celler i kroppen. Hypokalemi är det tillstånd där en person har för lite kalium i blodet. Hyperkalemi är när det finns för mycket. Det är när den låga kaliumfattig kost blir avgörande.

Hälsotillstånd och kalium

Grönsaker utan Kalium

Natrium och magnesium intag påverkar kroppens kalium balans. Så gör många hjärt läkemedel, inklusive angiotensin converting enzyme, eller ACE-hämmare och angiotensinreceptorblockerare, ARB. Personer med hjärtsjukdomar som tar dessa läkemedel kan behöva minska deras intag av kalium. Njurproblem kan också leda till hyperkalemi. Eftersom njurarna är ansvariga för att hålla rätt mängd kalium i kroppen, om de inte fungerar väl överskott kalium kan bygga upp till en farlig nivå. Om kalium i blodet blir för hög, kan ditt hjärta slår oregelbundet och det kan till och med leda till en hjärtattack.

Low-Kalium Grönsaker

Grönsaker utan Kalium

För en låg kalium diet, rekommenderar Cleveland Clinic två portioner per dag av grönsaker med mindre än 155 mg kalium per portion. Dessa tjänstgör storlekar är små, särskilt om du har haft för vana att försöka äta mer frukt och grönsaker, som vanligen rekommenderas för en hälsosam kost. På Cleveland Clinic kost, är en portion fjärdedel kopp bambuskott, betor greenerna, broccoli, grönkål, majs, ärter, pumpa, kokt spenat, squash eller osaltat tomatjuice. Du kan ha en halv kopp potatis, okra, lök, kål, morötter, blomkål, rödbetor eller böngroddar. En hel kopp gröna bönor, gurka, endive eller sallad är tillåtet. Om du vill ha sparris, bara du får fyra stjälkar, och om du gillar brysselkål, kan du bara äta tre. Att sänka dina kaliumnivåer, koka grönsaker i mer vatten än nödvändigt, kassera sedan vattnet. Alla konserverade grönsaker bör osaltat, dräneras och sköljs.

Urlakning grönsaker Lower Kalium

Om du är sugen hög kalium grönsaker, kan du lakas ut mycket av mineralen genom att följa en urlakningsförfarandet. Skala önskad grönsaker och lägga den i kallt vatten. Skiva den till en tjocklek av en åttondels tum, skölj den i varmt vatten. Blötlägg det minst två timmar. Använda 10 gånger mer vatten än mängden grönsaker. Släng vattnet och skölj grönsakerna igen. Koka grönsaker i fem gånger den mängd av vatten som i förhållande till volymen av grönsakerna. Om du använder frysta grönsaker, låta dem tina, låt rinna av, skölj och följa läkningen.

Hur man frysa färska grönsaker


Med priset på färskvaror skyhöga och fortsatta studier på farorna av bekämpningsmedel, tillväxt formel och livsmedelsburna sjukdomar, höja dina egna grönsaker är en givande alternativ till att köpa från butikerna. Men chansen att du kommer att upptäcka att du skörda en mycket mer än du eventuellt kan äta på en gång. Inga problem. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att veta hur man frysa dina färska trädgård grönsaker för att hålla i sina näringsämnen och smak, så att du kan njuta av dem året runt.

Instruktioner

Frysa din trädgård grönsaker för året-runt njutning

1 Välj din favorit trädgård grönsaker, med tanke på att vissa grönsaker lämpar sig väl för frysning medan andra inte gör det. Vattniga grönsaker som gurka, potatis och selleri vända mjuk vid frysning och bör burk i stället. Gröna bönor, ärtor och majs, å andra sidan, göra bra kandidater för frysning, eftersom de behåller sin form och konsistens till och med efter att ha blivit fryst och tinas.

2 Placera en stor kastrull med vatten på spisen för att koka. I allmänhet bör du använda en liter vatten för varje pund av grönsaker du planerar att frysa. Medan vattnet kokar, fylla upp en stor skål med kallt vatten. Ju kallare desto bättre, så lägg is om du har det.

3 Skölj grönsaker i kallt vatten. Detta kommer att ta bort all ytsmuts, utöver eventuella hitchhiking buggar. Förbered grönsakerna för matlagning som behövs. Shuck majs och ta bort så mycket av siden som möjligt. Ta ärtor från sina baljor och avlägsna strängar från de gröna bönorna. Skär grönsakerna i mindre bitar om så önskas.

4 Blanch grönsakerna. Denna process hjälper till att hålla grönsaker naturliga smaker i samtidigt stoppa enzymer från att agera på dem. Placera försiktigt grönsaker du har förberett i det kokande vattnet. Låt vattnet återgång till en koka, och sedan titta på timern. Grönsaker skiljer sig i hur länge de måste koka. Genomsnittliga blanchera tider är: 3 minuter för gröna bönor, broccoli, selleri och söta peppers2minutes för tärnad carrots7 minuter för små ax 9-11 minuter för större ax

5 Ta bort grönsaker från det kokande vattnet när timern slocknar och omedelbart placera dem i en skål med iskallt vatten. Detta stoppar kokprocessen.

6 Låt grönsakerna i vattnet för samma tid som du hade dem kokning. Till exempel, om du fryser gröna bönor, blancherade du dem i tre minuter. Därför bör du lämna de gröna bönorna i isvatten i tre minuter.

7 Låt grönsakerna svalna och sedan tömma dem i ett durkslag, och se till att skaka så mycket vatten ut av dem som möjligt.

8 Sätt grönsakerna i fryspåsar eller behållare. Om du använder väskor, ta bort så mycket luft från dem som du kan, eftersom detta kommer att hålla fukten i, tillsammans med smaken. Om du använder en stel behållare, lämna ett visst utrymme upptill för expansion. När du har packat grönsaker, märka behållare med grönsaker namn och födelse förpackningar. Du kan nu hålla dessa grönsaker i frysen i upp till ett år eller mer.

Tips

 • Det är viktigt att du fryser dina grönsaker när de är på sin fulla potential, när de är fast och mogen.
 • När du är redo att äta grönsaker du frös, kom ihåg att de flesta frysta grönsaker kan tillagas utan upptining. Majs bör delvis tinas innan förbereder.
 • Använd inte smörgåspåsar att frysa grönsaker. Dessa inte riktigt hålla ut luften, och dina grönsaker kan utveckla frysbränna.
 • Om det tar längre tid än en minut för ditt vatten för att återgå till en koka efter tillsats grönsakerna det, försöker du blanchera alltför många grönsaker på en gång.

Pityriasis versicolor, även känd som pityriasis versicolor, är en svampinfektion i huden. Huden tillstånd orsakas av en överväxt av jäst. Tinea versicolor kan beskrivas som solbränna eller vita fläckar som kan visas någonstans kroppen producerar fukt, såsom armhålor, ljumske områden och under brösten. Med en riktig kost, naturprodukter och korrekt hantering av svampinfektion, bli av med tinea versicolor med naturliga behandlingsalternativ.

Diet

Ändra din kost för att bli av med tinea versicolor. Undvik att äta för mycket mat som innehåller mjöl och socker; de kommer att mata din pityriasis versicolor hudåkomma och göra det sprids. Håll dig borta från alkoholhaltiga drycker som innehåller jäst, såsom öl, tills din svampinfektion har avtagit under mer än en månad.

Konsumera sockerfria yoghurt som innehåller levande bakterier tre gånger i veckan för att hjälpa till att befria tinea versicolor. Ät färsk frukt och grönsaker för att bygga upp ditt immunförsvar. Konsumera gröna bönor, broccoli och andra gröna, bladgrönsaker minst fyra gånger i veckan för att bli av med svampinfektion.

Pityriasis versicolor naturlig behandling produkter

Köpa over-the-counter vitlök gel och acidophilus kapslar på apoteket för att slåss pityriasis versicolor. Vitlök har en stark antibiotika och svampdödande egenskaper som kommer att hjälpa till att befria svampinfektion, vilket gör det en naturlig behandling. Acidophilus innehåller levande nyttiga bakterier som bidrar till att upprätthålla en naturlig balans av jäst i kroppen och är också en naturlig behandling. Ta vitlök och acidophilus kapslar dagligen enligt anvisningarna på baksidan av flaskorna.

Naturlig behandlingsalternativ för hud

Köp en hud peeling och en flaska tea tree-olja för att behandla tinea versicolor. Tea tree olja hittas på apotek i butikerna. Applicera peeling till svampinfektionen patchar och de omgivande områdena en gång i veckan i duschen för att påskynda den naturliga behandling och ta bort fjällande fläckar. Applicera tea tree-olja dagligen med en bomullstuss. Bär gamla kläder. Tea tree olja kan färga kläder genom att lämna fettfläckar. Det är en naturlig behandling av hudinfektioner, som är bakteriell, samt svamp-.

Avsluta Spridning av pityriasis versicolor

Undvik långa bad tills tinea versicolor har avtagit på huden. Denna svampinfektion kräver fukt. Ta korta duschar och torka din hud varje gång. Återanvänd inte handdukar eller dela dem. Återanvänd inte samma kläder utan att först tvätta och torka dem. Pityriasis versicolor kan recontaminate huden om du återanvända samma handdukar och kläder.

Hur hitta en effektiv Tinea versicolor behandling


Att hitta en effektiv Tinea versicolor behandling kan ta lite trial and error för varje person, eftersom det kan fungera för en kanske inte fungerar för en annan.

Tinea versicolor är en vanlig hud svampinfektion som drabbar alla åldrar och utvecklar från svett blandning med en överväxt av jäst på hudens yta. Den utvecklar vanligen på oljiga områden av kroppen såsom bröst, rygg, nacke och överarmar men det är inte begränsat till dessa områden, även om det sällan förekommer i ansiktet. Tinea versicolor visas som flammigt fläckar som kan vara vit, rosa eller solbränna och är inte smittsam.
Contary till vissa föreställningar, är det inte orsakas av solen eller solarier, även om varma, fuktiga förhållanden gör främja tillväxt och det kan orsaka mild till stora klåda. Om den lämnas obehandlad under en längre tid, kan det utvecklas till röda, kliande knölar tillsammans med missfärgade fläckar på huden.

Instruktioner

1 Ta reda på vad som orsakar det

Ta reda på orsaken till Tinea versicolor är en stor del av botemedlet eftersom det tenderar att återkomma ofta om åtgärder inte vidtas för att förhindra ytterligare utbrott. Några av orsakerna till detta irriterande hudinfektion är ett svagt immunförsvar, hormon obalans, p-piller, steroider, svettning i varma, fuktiga förhållanden som gym träning och en hög kolhydrater, sötsliskig diet. Dessa kan alla främja ett överflöd av jäst i kroppen och på ytan av huden.

2 Ändra din kost

Ändra din kost kommer att hjälpa till att stoppa åter förekomster av Tinea versicolor och göra dig och din hud känns friskare också. För att minska jäst i kroppen, försök att eliminera eller minska sockerhaltiga kolhydrater. Växla till probiotiska och anti svamp livsmedel som yoghurt, havssalt, miso, kimchi, odlade grönsaker, tahini, sötpotatis, rå pumpafrön, citrusfrukter, vitlök, lök och ekologisk kokos.

Drycker såsom kryddnejlika te, kombucha, Kifer, citron vatten och en tesked rå apple cider eller bakpulver i ett glas vatten hjälper också till att stävja jäst.

3 Ta Antifungal Kosttillskott och vitaminer

Ta kosttillskott som är anti svamp för att stoppa tillväxten om det i kroppen. Olja av oregano extrakt är bra liksom Paul D'Arco extrakt, olivbladsextrakt, grapefrukt utsäde utdraget, zink, MSM, vitamin B6, klorofyll, och en hel mat multi-vitamin.

4 Ta Healing Baths

Ta bad upp till tre gånger om dagen med en av dessa anti svampmedel: Epsom salter, rå äppelcidervinäger, citronsaft, bakpulver, bentonitlera, organiska mjäll schampo, naturliga svavel eller lera tvål och havregryn. Torka av med en ren handduk och gnugga en liten mängd av kokosolja blandat med lite Tea Tree olja eller unflavored yoghurt på huden. Försök att hålla huden ganska torr genom att tillämpa bakpulver, sandelträ eller gurkmeja pulver i mellan bad.

5 Använd anti svamp Salvor

De bästa anti svamp salvor är sådana utan skadliga kemikalier som hamnar i huden men ibland de starkare är allt som kommer att döda Tinea versicolor. Några av de egna märken används också för Fotsvamp eller vaginal jäst infektioner. Derman svampdödande kräm är en billig fot svamp kräm som hjälper en hel del, Tinactin spray, mikonazol eller Monistat kräm fungerar också. Den bästa recept grädde är Klotrimazol med Betametason men du kan också hitta klotrimazol i Fotsvamp delen av butiken.

En annan mycket effektiv salva som är naturligt är Saprox, en mineral lera som har bra resultat och lätt kan hittas på nätet.

6 Tvätta sängkläder, handdukar och kläder

Detta är avgörande för att förhindra Tinea versicolor från upprepas efter att ha tagit de andra stegen. Infektionen kan stanna på kläder och handdukar så se till att ändra varje plagg dagligen, använd rena handdukar och tvättlappar dagligen och ändra din sängkläder för de första dagarna av behandling av huden svampen. Se till att du tvättar handdukar och tvättlappar i varmt vatten och kläder som kan vara, även. Det är ett besvär men kommer att vara värt att bli av med det för gott.

Tips

 • Normalt kommer ingen av stegen efter dietförändring vara lång sikt om du inte förbättra den inre klimatet i din kropp som svampen växer inifrån och ut.
 • Hudfärg kan ta en månad eller längre tid att komma tillbaka och du måste få lite sol för att få den tillbaka.
 • Tinea versicolor och Ringorm är mycket liknande letar hudutslag så har det granskas av en läkare om förvirrad om vilken du kan ha.
 • Detta är inte menat att ersätta en läkares råd.
 • Artikel egendom jseven; måste tillbaka kopplas till författaren som ska kopieras ~ 3/29/10.
Dips att tjäna med grönsaker

Inte alla barn - eller vuxna, för den delen - gillar att äta grönsaker, särskilt rå sorten. Men servera dem med en liten dopp kan göra underverk för de noga eaters. Och när du gör ett dopp, så kan du styra ingredienserna, som går en lång väg att skära kalorier, mindre fett och bli av med konserveringsmedel.

Dill

Dill är en av de mer populära dips att tjäna med grönsaker. Plus, de ingredienser som behövs för att göra detta dopp är ganska begränsad. Blanda 1 kopp gräddfil, 1/2 kopp majonnäs, 1 msk hackad grön lök, 1 tsk torkad dill ogräs och en tesked salt. Omslag, kylskåp och servera. För en bit av en kick, rör i en nypa eller två av torkad röd paprika flingor.

Ranch

Om du inte gillar dill, gör din egen hemlagad ranch dip att tjäna med grönsaker. Blanda 3/4 kopp majonnäs, 1/2 kopp kärnmjölk, 2 msk riven parmesanost, en matsked av torkad persilja, 1/2 tsk hackad vitlök, 1/4 tesked nymalen peppar och 1/8 tesked salt. Täcka, kyla och servera.

Spenat

Spenat är en annan populär dopp att tjäna med grönsaker. Och även om det kräver några fler ingredienser, är spenat dip lika enkelt att göra som dill eller ranch dip. Tina 3 koppar frysta spenat. Hacka och kombinera med en kopp majonnäs, en kopp gräddfil, 1/2 kopp tärnade vatten kastanjer, kvart kopp tärnade grön lök, 1/4 kopp tärnade röd paprika, 1/2 tsk selleri salt och 1/2 tsk torkad dill ogräs. Kör en vitlöksklyfta genom en vitlökspress och lägg till blandningen. Salt att smaka. Omslag, kylskåp och servera. För att lägga till lite mer klarhet, rör i 1/4 kopp riven parmesanost.

Sydvästlig

Om du vill ha mer blixtlås i ett dopp, prova sydvästra. Blanda 1 1/2 dl gräddfil, 1/2 kopp majonnäs, 1 tsk torkad kummin, 1/2 tsk chilipulver, 1/4 tsk vitlök salt, 1/4 tesked lökpulver och 1 / 4 tsk paprikapulver. När införlivade, rör i en kopp riven cheddarost och två till tre matskedar tärnade gröna chilipeppar. Omslag, kylskåp och servera.

Curry

För en förändring av jämna steg, piska upp ett parti av curry dip att tjäna med grönsaker. Kombinera en kopp majonnäs, halv kopp gräddfil, 1/4 kopp tärnade grön lök, 2 msk hackad koriander, 1/2 tsk torkad gurkmeja, 1/2 tsk torkad koriander, 1/2 tesked torkade kummin, 1/4 tsk torkad kummin, 1/4 tsk torkad oregano och 1/4 tesked nymalen peppar. Kör en vitlöksklyfta genom en vitlökspress och lägg till blandningen. Omslag, kylskåp och servera.

Hummus

Inte alla dips behöver mejeri; Du kan också tjäna hemlagad hummus. I en mixer, kombinera en 19-uns burk garbanzo bönor, två vitlöksklyftor, 4 msk citronsaft, 2 msk tahini, 2 msk olivolja och en tesked salt. Överför blandningen till en skål, täck och kyla.

Måste jag Tina krabba benen innan jag ånga dem?

Färska krabbor och andra skaldjur är bland de mest ömtåliga av alla livsmedel. De dör snabbt när de har lämnat vattnet och förstöra lika snabbt när de har dött. Av den anledningen är krabbor ofta kokta och blast-fryses stora fraktbåtar omedelbart efter fångsten, i syfte att färskhet. När frysta, kan krabba klorna eller ben sändas över hela världen med minimal förlust av kvalitet. De kan tinas eller uppvärmt från frysta.

Frysta krabba ben

Frysta krabba ben är nästan alltid förkokade. Detta är dels att bevara de färskaste möjliga smak, och delvis på grund av okokt krabba bytet mycket snabbt när tinats. Det viktiga att komma ihåg när du förbereder frysta krabba ben är att de redan är kokta, och om de värms upp för länge blir torr och seg.

Värme från frysta

Det finns flera sätt att värma frysta krabba benen effektivt. Vissa släppa helt enkelt krabba benen i en kastrull med saltat, kokande vatten och låt sjuda dem för fem eller sex minuter. Andra föredrar att ånga krabba benen, matlagning dem över kokande vatten i stället för i det. Krabba ben kan bakas under 10 minuter i en förvärmd ugn på 350 grader Fahrenheit, i en skål eller kastrull med 1/4 tum av varmvatten i den. De kan även grillas på grillen.

Upptining Crab Legs

Naturligtvis finns det tillfällen när tinas krabbkött är mer bekväm att använda. Tina dina krabba ben, lämna dem i kylskåpet i minst 12 timmar eller tills upptinade. Detta är den säkraste metoden, eftersom krabba förblir vid en säker temperatur under hela upptiningsprocessen. Om detta inte sker, tina frusna ben genom att köra kallt vatten över dem i en diskho eller stor skål. Som kommer att ta en till två timmar, beroende på storleken av benet. Om du är upp mot en tidsbegränsning, använd din mikrovågsugn för att tina krabba benen i små portioner.

servering

Med krabba ben, är deras söta och delikat smak bäst betjänt av enkla förberedelser. Ett av de enklaste och en av de bästa, är att tjäna varma krabba ben med kilar av citron och små ramekins av skirat smör. Krabba går bra med ris, pasta och asiatiska nudlar. Rör det till en vit sås över fettuccine eller en skål med tydlig asiatisk buljong med nudlar. Krabba är också perfekt för inslagning med i rispapper med grönsaker och nudlar att göra sallad rullar.

Sätt att bevara näringsämnen i Frukt & amp; Grönsaker

De längre frukter och grönsaker sitta innan de äts, desto mindre näringsämnen tillgängliga för dig. Matlagning producerar minskar ofta näringsinnehåll också. När du väljer frukt och grönsaker du vill att din kropp att få tillgång till de flesta vitaminer och mineraler möjliga så väl hand och beredning av maten är viktig av det skälet.

lagra Korrekt

Där du håller dina frukter och grönsaker har en inverkan på mängden av vitaminer och mineraler du kan få från dem. Den Cooperative Extension System rekommenderar lagra produkter i kylskåp för att bevara näring och smak. Ett undantag är tomater, som ska förvaras vid rumstemperatur. Om du inte planerar att äta dina frukter och grönsaker inom ett par dagar bör frysas, som stannar förlusten av näringsämnen tills de tinas. Om det är möjligt, välja frukt och grönsaker som hålls kallt på snabbköpet eftersom man aldrig kan vara säker på hur länge de har suttit där. Minska kontakt med luft saktar förlusten av näringsämnen så att placera dina produkter i lufttäta behållare vidare är ytterligare ett steg för konservering av vitaminer och mineraler.

Torka

Dehydratisering frukt och grönsaker är ett bra sätt att bevara de näringsämnen de innehåller. Enligt frukt och Veggie Guru, uttorkande produkter på en låg inställning bevarar de flesta om inte alla de näringsämnen de har tillgängliga. Torkad frukt och grönsaker gör ett bra mellanmål och är enkla att förbereda. Val som fungerar bra i en dehydrator inkluderar päron, äpplen, ananas, majs, morötter, rödbetor, persikor och potatis. Det är även möjligt att torka frukter och grönsaker i ugnen eller i solen. De livsmedel som du väljer kommer att behöva blancheras innan du försöker att torka dem.

Waterless Matlagning

Använda lite att inget vatten när du laga din frukt och grönsaker kommer att bevara mycket av de näringsämnen som de har att erbjuda, enligt Cooperative Extension System. Detta beror på att många vitaminer och mineraler är känsliga för värme och luft. Ångande, mikrovågsugnen och wokning frukter och grönsaker är bra matlagning tekniker som använder mindre mängd vätska. När du laga din producera det är viktigt att inte hacka dem i små bitar eftersom mindre yta finns det snabbare näringsförluster kommer att ske. Av detta skäl är det bättre att hugga efter maten tillagas. Täcker dina krukor som du laga innebär att frukt och grönsaker tillagas snabbare, vilket minskar mängden av vitaminer och mineraler som går förlorade.