XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

theanine biverkningar

Suntheanine är varumärket för generiska naturligt komplement L-Theanin. L-Theanin är en aminosyra härrörande från gröna teblad. Denna aminosyra kan bidra till att främja avslappning och tros bidra till att begränsa tillväxten av cancerceller genom att öka effekten av vissa kemoterapeutiska läkemedel, enligt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Få biverkningar är associerade med teextrakt, såsom L-teanin; Men, kan du uppleva biverkningar efter att ha förtärt stora mängder grönt te.

Orolig mage

Magbesvär kan uppstå som en bieffekt av teextrakt eller överdriven konsumtion av grönt te. Som en del av denna magbesvär du kan känna illamående och uppleva en minskad aptit. Digestive irritation från att konsumera denna te-extrakt är typiskt tillfälliga och avtar snabbt. Söka vård från din läkare om du upplever ihållande eller allvarliga magen relaterade biverkningar.

Huvudvärk

Du kan uppleva huvudvärk efter att ha förtärt teextrakt som Suntheanine, varnar Drugs.com. Förnimmelser av smärta kan utvecklas över varje region i huvudet och kan variera från mild till svår. Om huvudvärk inte avta på egen hand, överväga att ta en over-the-counter smärtstillande för att lindra obehaget.

Yrsel

Episoder av yrsel kan utvecklas som en bieffekt av detta extrakt av grönt te, vilket gör att du känner dig instabil eller ostadig när du står upp eller försöka att gå runt. Om du upplever yrsel, sitta kvar tills denna känsla passerar.

Melatonin plus Theanin är en over-the-counter sömn produkt som används för att bekämpa sömnlöshet, mild sömnstörningar och bekämpa jetlag. RxList.com posits att melatonin plus Theanin har en hög säkerhetsprofil, bör dock försiktighet iakttas för användning hos diabetiker, hjärtpatienter och de med autoimmun sjukdom. Detta tillägg bör inte tas under graviditet och amning som effekter på barnet är okända. Som alltid diskutera alla behandlingsalternativ med en legitimerad sjukvårdspersonal innan du försöker självmedicinera.

Nedsatt förmåga att fokusera

Melatonin plus Theanin är ett effektivt lugnande medel som även kan användas i låga doser för avkopplingsändamål under vakna timmar. När du tar detta tillägg under dagen, har vissa individer rapporterat en oförmåga att behålla fokus eller koncentrera sig på uppgifter. Drugs.com rekommenderar väntar en timme innan du försöker driva ett fordon eller fatta viktiga beslut. Det kan ta upp till fyra timmar för sedativa effekterna av detta tillägg att avklinga. När du tar detta tillägg för sömn, är det viktigt att få sju till åtta timmars vila för optimal nytta och minskad risk för problem med fokus på dagtid.

Yrsel

Andra patienter som tar melatonin plus Theanin har rapporterat yrsel vid stående efter sömn. För att undvika olycka eller skada, är det viktigt att börja med lägre doser för att se hur tillägget kommer att orsaka kroppen att reagera. Enligt MedlinePlus, en online-resurs av National Institutes of Health, kan denna produkt inte lämpar sig för de som tar mediciner för att dämpa immunförsvaret, hantera blodsocker eller behandla högt blodtryck. Om yrsel kvarstår, sluta använda den och kontakta din läkare för ytterligare anvisningar. Det kan innebära att dosen är för hög eller sömn avbröts på att vakna före sju till åtta timmar.

Låg energi

Melatonin med Theanine är en dubbelverkande lugnande tillägg. När individer resa långa sträckor eller arbetar udda skift under mitten av natten, har en svår tid att justera och somna kroppen. Theanin är en naturlig ört som finns i teer att främja avslappning och minska oxidativ stress i kroppen. Förutom att främja sömn, tillsatsen av Theanin uppmuntrar avkoppling och kan orsaka låg energi som följd. Som ett utdrag ur teblad, har Theanin också en tendens att lugna stressade och bekämpa ångest. RxList.com tyder på att låg energi är i allmänhet inte ett stort problem med detta tillägg, men det förmodligen inte bör tas om sömn kommer att vara kortklippta.

Är L-Theanin Safe under graviditeten?

Många blivande mammor ifrågasätter säkerheten för nonherbal teer och kosttillskott under graviditeten. L-Theanin är en kemisk förening som utvinns ur teblad kända för sina antioxiderande egenskaper och avslappnande effekt. Gravida kvinnor bör undvika L-Theanin på grund av otillräcklig forskning om säkerheten av föreningen på fostrets utveckling. Alltid rådfråga din läkare innan intag någon typ av supplement eller te under graviditeten.

Fungera

L-teanin, en aminosyra från teblad och Boletus badius svamp, absorberas av tunntarmen och passerar blod-hjärnbarriären. Aminosyran är strukturellt besläktad med glutaminsyra, en neurotransmittor i hjärnan, och ökar dopaminnivåerna i hjärnan. Medan L-Theanin är närvarande i de flesta sorter av te, oxidation av svart te förstör närvaron av aminosyran. L-Theanin finns även som ett kosttillskott i hälsokostbutiker.

potentiella fördelar

Som förekommer naturligt i grönt och vitt te, ökar L-Theanin, när det paras ihop med koffein, enligt uppgift vakenhet och förbättrar kognitiv funktion. Enligt forskning som publiceras i februari 2008 i tidskriften "Biological Psychology," drycker som innehåller en kombination av L-Theanin och koffein förbättrade kognitiv funktion och vakenhet i deltagare mer än drycker som innehåller endast koffein. L-Theanin kan bidra till att stressa genom att producera en avslappnande effekt, och det kan spela en roll för att förebygga vissa cancerformer. Mer forskning behövs för att testa giltigheten av dessa påståenden. Det finns inga fördelar med L-Theanin direkt i samband med graviditet.

Nonherbal te och graviditet

Nonherbal teer, inklusive grönt och oolong, innehåller både L-Theanin och koffein. Även koffeinfritt versioner av nonherbal teer innehåller spår av koffein. Även nonherbal teer ge olika hälsofördelar, kan koffeinhalten vara osäkra under graviditeten. Koffein passerar placenta och kan påverka utvecklingen av ditt ofödda barn. Rådgör med din barnmorska eller barnmorska om säkerheten koffein innan du dricker nonherbal teer under graviditeten.

Varning

Negativa biverkningar kan uppstå till följd av intag av teextrakt eller kosttillskott. Dessa biverkningar omfattar gastrointestinala problem, huvudvärk och yrsel. Blivande mödrar bör undvika L-Theanin under graviditeten på grund av brist på vetenskaplig forskning om säkerhet och effekt av föreningen. Alltid rådfråga din läkare innan du använder någon typ av kosttillskott under graviditeten.

Theanin Dosering för ångest

Aminosyraderivatet L-teanin, även känd som Y-glutamylcthylamide, finns naturligt nästan uteslutande i teblad. Det är möjligt att passera blod-hjärnbarriären och anses vara psykoaktiva. Även om det gör så mycket som 2 procent av torrvikten av teblad, mängden i allmänhet intas genom att dricka te är minut. Högre doser har nyligen undersökts som en möjlig komplement till konventionell ångest, stress, högt blodtryck, depression, sömnstörningar och schizofreni behandlingar. Forskning om den terapeutiska potentialen hos denna förening är fortfarande i sin linda och kan inte anses vara avgörande. Tala med din läkare innan du tar L-Theanin för att bedöma hur mycket kan vara lämpligt för dig i övervägande med din sjukdomshistoria och andra läkemedel.

Handlingsmekanism

Även om L-Theanin liknar den stimulerande neurokemiska glutamat, framgår det inte att L-Theanin påverkar glutamat vägar i hjärnan i någon väsentlig grad. I stället är L-Theanin tros öka GABA nivåer och aktivitet, som kan vara ansvarig för en stor del av sina ångestdämpande effekter. GABA är hjärnans egen inhibitoriska neurotransmittorn. Ångestdämpande mediciner som Valium fungerar genom att påverka GABA-aktivitet, liksom L-Theanin. I andra hand kan L-Theanin måttlig dopamin och serotonin i hjärnan, även om det ännu inte fastställt vilka regioner i hjärnan erfarenhet ökar eller minskar i halterna av dessa signalsubstanser.

Forskning om ångest

Under 2010, Dr Michael Ritsner av Technion-Israel Institute of Technology publicerade en artikel i "Journal of Clinical Psychiatry" som kom fram till att när 400 mg L-Theanin sattes till en befintlig farmakoterapeutisk regimen, produceras det en statistiskt signifikant minskning i symptom på ångest. I en mindre rigorös studie från "Biological Psychology" 2007, Dr. Kiriya Kimura av Nagoya University fann att L-Theanin tillskott resulterade i en minskning av hjärtfrekvens och nivåer av stress indikerar hormoner. Författarna drar slutsatsen att L-Theanin bör bli föremål för ytterligare forskning som en potentiell behandling för ångest. Emellertid Kimura senare slutsatsen att varken L-teanin eller en bensodiazepin ångestdämpande medicin var bevisligen effektivt vid behandling av inducerade ångestsymtom.

Läkemedelsinteraktioner och Kontra

L-Theanin är inte känt för att interagera med någon over-the-counter eller receptbelagda läkemedel. Det är möjligt att spekulera i att L-Theanin kan öka effekten av andra anxiolytika, lugnande medel eller alkohol. andra än huvudvärk biverkningar är sällsynta och inkluderar yrsel eller gastrointestinala besvär.

Säkerhet och Doserings Överväganden

Även om FDA har bekräftat sin klassificering av kosttillskott som innehåller L-Theanin som "allmänt erkänd som säker," det är viktigt att komma ihåg att doserna i många kosttillskott långt överstiga 20 mg allmänt anses vara säkra. En djurstudie som publicerades 2006 av "livsmedelskemi och toxikologi" fick inga negativa effekter på beteendet, matkonsumtion, kroppsvikt, klinisk kemi, hematologi, urinanalys, sjuklighet eller dödlighet i en studiepopulationen administreras stora mängder L-Theanin under 13 veckor . Enligt Drugs.com, är den dödliga dosen är så hög att det är effektivt omöjligt att uppnå genom normal terapeutisk användning av denna förening. I en monografi publicerad av "Alternativa Medicine Reviews" i 2010, rekommenderar publikation tar 200 mg två eller tre gånger dagligen för att behandla ångest. Ändå behövs longitudinella studier på människa för att bestämma den långsiktiga säkerheten av höga doser L-Theanin terapi. Rådgör med din läkare innan du använder några nya tillskott.

L-Theanin & amp; fosfatidylserin

L-Theanin och fosfatidylserin är två kosttillskott som ibland förekommer tillsammans i produkter avsedda att hjälpa till med stress eller kognitiv nedgång. Det finns dock begränsad klinisk bevis för att stödja användningen av dessa tillskott och du bör inte ta dem utan att först rådfråga din läkare för att se till att det skulle vara säkert för dig.

L-Theanin

L-Theanin är en kemikalie som finns i teblad och en svamp som kallas Brunsopp. Denna kemikalie kan hjälpa dig att hålla sig vaken och uppmärksam, enligt en artikel 2008 publicerades i "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition." Det kan också bidra till att minska stress, konstaterar en annan studie som publicerades i "Biological Psychology" 2006. Vissa människor använder också L-Theanin i hopp om att förhindra cancer eller hjärt-kärlproblem.

fosfatidylserin

Din kropp gör fosfatidylserin, som är en komponent i cellmembran, och det finns i hela den mänskliga kroppen, med stora mängder i hjärnan. Eftersom fosfatidylserin nivåer kan sjunka med åldern, kan tillskott hjälpa till att minska risken för åldersrelaterade minnesproblem och Alzheimers sjukdom. En studie publicerad 2004 i "Stress" fann att fosfatidylserin i kombination med sojalecitin kan hjälpa till att sänka stressnivån. Detta tillägg kan också bidra till att förbättra prestanda i sporter som golf, som kräver massor av samordning och koncentration, konstaterar en artikel publicerad i "Journal of International Society of Sports Nutrition" under 2007.

Bieffekter

Både Theanine och fosfatidylserin tillskott är oftast väl tolererad, vilket endast mindre biverkningar, om något. Theanin är allmänt erkänt som säkert av US Food and Drug Administration, men kan orsaka biverkningar, inklusive gastrointestinala problem, huvudvärk och yrsel. Potentiella biverkningar fosfatidylserin tillägg inkluderar gas, sömnlöshet och orolig mage.

överväganden

Kontrollera med din läkare innan du tar något tillägg, även sådana som L-Theanin som härrör från naturliga livsmedel och fosfatidylserin, som är närvarande i kroppen redan. Kosttillskott innehåller inte alltid exakt vad som anges på etiketten och kan innehålla ytterligare föroreningar, så stick med välkända varumärken för att begränsa denna risk.

Theanine för ADHD hos barn

ADHD eller Attention Deficit / Hyperactivity Disorder, har varit den främsta barndom problem världen över sedan början av 2000-talet. Det är ett av en uppsättning av neurologiska störningar som påverkar barn som blir mer och mer vanligt. Som diagnoserna ökar, så gör recept. Dr Robert Melillo, en expert på barndomen neurologiska sjukdomar, skriver i sin bok att under 2008 ", läkare i USA Stated skrev uppskattningsvis 20 miljoner recept för Ritalin." Denna betoning på medicinering kan vara en anledning föräldrar vänder sig till alternativa lösningar , såsom L-teanin, för terapeutisk lättnad.

ADHD Hjärna

För att förstå hur L-Theanin kan fungera för att lindra symptomen av ADHD, är det viktigt att undersöka hur ADHD påverkar hjärnan. Hjärnan är inte helt bildas vid födseln. I själva verket, nyfödda har bara tillräckligt synapsförbindelser att reglera grundläggande kroppsfunktioner. Synapsförbindelser är markörer för hjärnans utveckling och är ett resultat av lärande. För hjärnan att växa och skapa mer synapsförbindelser måste stimuleringen ske. Denna stimulering är typiskt miljö; om det är undanhållit, kan hjärnceller dör. Barn med ADHD saknar tillräcklig stimulans och kan därför släpa efter i hjärnans utveckling.

Struktur och funktion

L-teanin, även känd som r-glutamylethylamide, är en aminosyra som är tillräckligt liten för att passera blod-hjärnbarriären. Det påverkar striatum, hippocampus, och hypotalamus i hjärnan genom att öka nivåerna av signalsubstanserna serotonin och / eller dopamin. Denna höjning av signalsubstanser i hjärnan hjälper uppmuntra muskelavslappning, fokus och lärande.

avkoppling Effekt

Barn som har ADHD är vanligtvis så hyperaktiv och ofokuserad att deras beteende stör klassrummet och deras relationer med familj och vänner. Vid administrering åtgärder för att dessa barn, är målet att producera en lugnande effekt. En studie som publicerades i juni / juli 1999 frågan om "Trends in Food Science & Technology" fann att efter att ha förtärt 50 till 200 milligram L-Theanin, mänskliga försökspersoner resulterade alfa-vågor på skallbenet och övre delar av hjärnan. Alfa-vågor indikerar avkoppling, alltså studien konstateras att L-Theanin är kapabel att producera avkoppling utan trötthet.

Theanin Källor

De mest populära och välkända källa av L-Theanin är japanskt grönt te. Det har också hämtats från svamp Brunsopp. Kommersiellt L-Theanin säljs som Suntheanine. Det finns inga säkerhetsrisker för användning av L-Theanin som ett komplement, och Food and Drug Administration anser L-Theanin i allmänhet betraktas som säkra. Få biverkningar har inträffat i studier baserade runt teextrakt; dessa inkluderar huvudvärk, yrsel och gastrointestinala reaktioner. Det är viktigt att rådgöra med din läkare innan du använder L-Theanin som en behandling för ADHD.

Tvångssyndrom är en ångest som drabbar över 2,3% av den amerikanska befolkningen. Drabbade upplever generellt återkommande, oönskade tankar eller tvångs, irrationella beteenden. Medan undertryckandet av tvångsmässiga beteenden producerar ångest, utför sådana handlingar kan ge lindring. Enligt National Institute of Mental Health, uppträder tvångssyndrom ofta tillsammans depression, personlighetsstörningar, ätstörningar eller andra ångestsyndrom. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center tyder på att aminosyran L-Theanin kan vara användbara vid behandling av ångest, även om aktuell forskning på dess effektivitet är inte avgörande.

L-Theanin

Upptäckt av japanska forskare i 1950, är ​​aminosyran L-Theanin betraktas som "allmänt erkända som säkra" livsmedel av US Food and Drug Administration. Stora mängder av denna aminosyra återfinns i grönt te, men fortfarande i koncentrationer långt lägre än de som används terapeutiskt. Förutom att användas som en behandling för ångest, är L-Theanin också användas för att stödja immunförsvar, minska risken för stroke, och öka aktiviteten hos vissa cytostatika.

Farmakologi

L-Theanin kan penetrera blod-hjärnbarriären, utövar psykoaktiva effekter på det centrala nervsystemet. L-Theanin ökar serum dopamin och GABA-nivåer; Det visar också en låg affinitet till postsynaptiska glutamat, AMPA, NMDA, och kainatreceptorer. Även kända för att påverka serotoninnivåerna i hjärnan, L-Theanin exakta effekterna är ännu osäkert. L-Theanin effekter på humör och ångest tros vara resultatet av dess kumulativa effekter på dessa neurokemiska vägar.

Forskning

Dessa effekter kan producera avslappning och lindring av ångest genom att öka produktionen av alfavågor i hjärnan. I en studie fann forskarna att produktionen av alfavågor ökade dosberoende 40 minuter efter intag av 50 till 200 milligram L-Theanin. Dessa vågor är kända för att producera avslappnad, högfungerande mentala tillstånd som ofta förknippas med topprestanda. Trots detta har det inte funnits några studier om effekten av L-Theanin i behandlingen av tvångssyndrom. Alla nuvarande bevis kan endast anses vara spekulativ eller anekdotiska.

Biverkningar och Kontra

Aktuell forskning tyder på att L-Theanin är anmärkningsvärt säker. Som en viktig del av te, den mest konsumerade drycken i världen efter vatten, det är i allmänhet tros ha en utmärkt säkerhetsstatistik. Det finns inga kända läkemedelsinteraktioner eller kontraindikationer för användning av L-teanin. Men terapeutiska doser är generellt något högre än de som i allmänhet konsumeras genom te, vilket resulterar i en låg förekomst av biverkningar, inklusive huvudvärk, yrsel, eller gastrointestinala besvär.

Norambrolide Biverkningar


Dietister och både kroppsbyggare bör vara medvetna om de ingredienser som nu ingår i produkter viktminskning. Till exempel, har du hört talas om norambrolide? Inga publicerade medicinsk forskning finns för närvarande på detta specifika föreningen, ingen som är utan försäljningssyfte och opartisk. Läsa reklammaterial noga dock unearths att norambrolide är en ofarlig ört förening. För närvarande finns en mängd information om örter och deras förmodade egenskaper; det finns resurser på webben och många böcker har skrivits i ämnet, som DK: s Encyclopedia of örtmedicin. Sådan kunskap är av stor personlig assistans, naturligtvis, men fördelarna för de omkring dig är minst lika viktigt. Dela värdefull information med vänner och kära kan spara en hel del sorg.

Xenadrine

Stimulantia Xenadrine NRB och Xenadrine EFX används av kroppsbyggare för viktminskning och muskeluppbyggnad. Eftersom avlägsnandet av efedrin, Cytogenix Technologies Inc., liksom sina konkurrenter, har sökt nya vägar för att marknadsföra sina produkter. Norambrolide är en av de nyaste av flera ingredienser som finns i Xenadrine s förnyade produkter. Övriga innehållsämnen inkluderar grönt te, guarana, L-Theanin, L-tyrosin, vitamin B-12 och yerba matt. Allt detta låter sunt, utan tvekan, men vad du verkligen tar?

Norambrolide

Alla Xenadrine produkter, liksom flera andra bantningspiller på marknaden, är ökända för att använda "egna blandningar," vilket innebär att de inte kommer att avslöja de exakta beloppen för alla sina ingredienser. Detta är en gimmick, som används för att föregripa knock-off märken från att kopiera sina produkter, men också tillåter företaget att använda de mängder av varje ingrediens anses ekonomiskt genomförbart. Till exempel Xenadrine produkter kan komponera sin bantningspiller främst av koffein med endast nominella belopp av ingredienser, som norambrolide. Slutresultatet är alltid på företagets horisonten.

Hur Norambrolide Works

Norambrolide marknadsförs som "c-AMP accelerator". Liksom de andra beståndsdelar som nämnts ovan, i sig är norambrolide relativt ofarliga, producerar inga kända biverkningar. Ett naturläkemedel förening är norambrolide jäst "muskatellsalvia bladextraktet" - en form av salvia. Det hjälper sägs kroppen fett bort. Detta syntetiserade växtbaserade förening stimulerar kroppens lagrade bränsle (dvs. "fettceller") och omvandlar den till energi. Processen kallas lipolys. Enligt Cytogenix aktiverar norambrolide "cykliskt adenosinmonofosfat", en nyckel intracellulär förening som hjälper till att reglera ämnesomsättningen, även känd som "c-AMP." De företag som använder salvia extrakt i deras piller hävda också att det inte kommer att höja blodtryck, eftersom det inte påverkar det centrala nervsystemet, endast intra-cellandningen.

Sage i medicin och Folklore

Medicin, liksom mat, har presenterat salvia i århundraden för sina läkande effekter och dess unika arom. Inom medicinen har använts för att behandla matsmältningsproblem, gasbildning, pares, gingivit och feber. Kort sagt, det setts som något av ett universalmedel hela mänsklighetens historia, men alla bevis på dess läkande effekter verkar till stor del anekdotiska. Det finns även berättelser om hur beroende på om salvia blomstrade (eller inte) i en trädgård skulle avgöra sina förmögenheter; Alternativt, om det blomstrade det kan också tyda på att en kvinna styrde hushåll, vilket troligen lett till att många män beskärning tillbaka buskiga salvia. Det förefaller som om i folklore, åtminstone, är salvia något av ett dubbeleggat blad. Annat än att, salvia själv verkar ha några negativa biverkningar.

Odla din egen

För att sammanfatta, norambrolide - vara en fermenterad salvia förening - har inga märkbara negativa biverkningar heller. Och om "opublicerade in-vitro-studier" - som citeras på PR platser för Xenadrine - är korrekta, kan den lägga fram ett säkert sätt att gå ner i vikt. Var försiktig med att använda produkter som innehåller beståndsdelar så oskyldigt som norambrolide, men för den samlade effekten kan vara mer än du har förhandlat. Dessa produkter är tunga på koffein och koffein substitut, som yerba matt; så när du tror att du gör något bra för din kropp, kan du göra själv skada. För medan koffein i sig innebär liten risk och många fördelar, för mycket kan vara skadligt för din hälsa. Och detta är något att vara försiktig med i Cytogenix produkter och deras likar. Så varför inte odla din egen salvia och strö färska, aromatiska beslag över en hemlagad maträtt. Det kommer att göra din kropp bättre. Och det är billigare.

Teanin, även känd som L-Theanin, är en aminosyra som finns i grönt te, som kallas en ätbar svamp Boletus badius, och två arter med anknytning till teplantan. Det har potentiell användning som ett relaxerande och som en behandling för schizofreni. Det är inte normalt producerar depression eller andra betydande biverkningar. Emellertid kan konsumtion av stora mängder av Theanine innehållande grönt te producera andra än depression negativa effekter.

Grunderna

Grönt te härstammar från växten Camellia sinensis. Theanin upptäcktes i gröna teblad 1949, enligt Drugs.com. Den svarar för ungefär 1 till 2 procent av den torra vikten av varje given grönt te blad. Medan aminosyror fungerar ofta som byggstenar för proteiner, Theanin förekommer endast i särskild blankett och inte spela en roll i proteinproduktion. Förutom material som utvinns ur teblad, kan du köpa en syntetisk form av aminosyran kallas Suntheanine.

Potentiella terapeutiska effekter

Medan verkliga studie av Theanine saknas, kan det potentiellt producera anti-stress eller ångestdämpande effekter genom att du känner dig avslappnad utan att du känner dig dåsig, Drugs.com rapporter. Dessa effekter tycks visas i personer som får enstaka doser av aminosyra som faller inom ett intervall mellan 200 och 250 mg. I en studie publicerad 2010 i "Journal of Clinical Psychiatry," patienter med schizofreni eller schizoaffektiv sjukdom fick 400 mg Theanine varje dag under en period av åtta veckor. Jämfört med studiedeltagare som fick placebo, deltagare som tog Theanin upplevt betydande minskningar av sina ångestnivåer samt deras viktigaste symptomen.

Bieffekter

Theanin tillskott anses allmänt säker av US Food and Drug Administration. Biverkningar förknippade med Theanine erhållits från te-extrakt inkluderar yrsel, gastrointestinal distress, huvudvärk och irritation. Men Memorial Sloan-Kettering Cancer Center länkar dessa effekter på konsumtionen av stora mängder av koffein i grönt te i stället för dess Theanin innehåll. Studier utförda på råttor visar att Theanin blir absorberas i blodet och vävnader. Biprodukter från aminosyran passera till dina njurar och elimineras från kroppen inom ungefär en dag.

överväganden

Läkarna har inte mycket information om de potentiella skadliga effekterna av ren Theanin, i motsats till Theanin finns i te, förklarar Drugs.com. Framför allt de vet inte om Theanin är säkert för gravida eller ammande kvinnor, eller om det kan påverka effekten av olika läkemedel. Memorial Sloan-Kettering konstaterar att oönskade interaktioner med Theanine är teoretiskt möjligt om du tar lugnande medel, lipidsänkande läkemedel eller cytostatika. Om du har känsliga för grönt te, kan du undvika eventuella biverkningar genom att stanna borta från Theanine erhållits från te-extrakt. Rådgör med din läkare innan du tar en Theanine eller L-Theanin produkt.

L-Theanin är ett aminosyraderivat som finns sällan i naturen, men är rikligt förekommande i bladen av Camellia sinensis, eller te, växt. Nyligen upptäckt att vara psykoaktiva, har L-teanin blivit föremål för forskning om dess möjliga terapeutisk användbarhet vid behandling av tillstånd såsom omväxlande såsom högt blodtryck, cancer och psykiatriska sjukdomar. Forskning om denna förening är bara i sin spirande stadier, finns det ännu inga säkra bevis för sin effektivitet vid behandling av alla tillstånd. Om du funderar på att L-Theanin eller någon annan tillägg, först diskutera det med din läkare.

serotonin

Serotonin är en signalsubstans finns både i hjärnan och i hela kroppen. Den är ansvarig för regleringen av en komplex mängd olika kroppssystem, en av vilka är humör. Det har länge varit antas att eftersom läkemedel som ökar extracellulära nivåer av serotonin behandla depression, då förhöjda halter av serotonin i hjärnan producerar förhöjd sinnesstämning. Med godkännandet av nya antidepressiva såsom tianepeptine, som behandlar läkemedelsresistent depression genom att sänka synaptiska nivåerna av serotonin, har denna neurokemiska modell väsentligt urholkas.

ny forskning

En ny rapport från Johns Hopkins har presenterat en alternativ modell för den mekanism genom vilken antidepressiva läkemedel verkar, en som står för den oförklarade fyra till sex veckors försening mellan behandling påbörjas och behandlingens effektivitet. Enligt Dr. Vassilis Koliatsos, en neuropatolog med kliniken, "Serotonin-återupptags modulatorer öka tätheten av nerv synapser, i synnerhet i den främre delen av hjärnan, vilket kan erbjuda en bättre förklaring till varför antidepressiva medel är effektiva och varför de tar tid att arbete. Denna skillnad mellan enkla farmakologiska effekter och klinisk erfarenhet kan bero på den tid det tar för serotonin axoner att växa. " Med andra ord, kan antidepressiva fungerar inte genom att öka serotoninnivåerna i hjärnan, men genom omkoppling de delar av hjärnan som ansvarar för humör och motivation.

Analys

Även om forskningen är i konflikt om effekten av L-Theanin på nivåerna av extracellulära serotonin i hjärnan, kan dessa data inte vara den mest tillförlitliga indikatorn på L-Theanin effekt på humöret. Tills studier genomförs på effekten av L-teanin administrering på tillväxten av serotonin axoner i lober neocortex och limbiska systemet frontal- och parietal, den del av hjärnan som reglerar motivation och emotion, då kliniska studier kommer att ge det bästa måttet L-Theanin effekt på depression. För närvarande, medan det finns ett antal studier som tyder på att L-Theanin kan komplettera konventionella behandlingar för ångestsyndrom, det finns ingen som stödjer L-Theanin användning vid behandling av depression.

Säkerhet

L-Theanin har först nyligen börjat att användas i som en behandling för psykiatriska störningar. Därför bör du prata med din läkare om den senaste forskningen på L-Theanin och avgöra om detta tillägg är rätt för dig. L-Theanin ger få biverkningar, den vanligaste av dessa är huvudvärk, följt av yrsel och magbesvär. Tidskrävande tillräckligt L-Theanin för att producera en toxisk reaktion är osannolik under normal användning, enligt Drugs.com. Food and Drug Administration, som inte gör anspråk att L-Theanin är en effektiv behandling för alla tillstånd, inte klassificera föreningen som "allmänt erkänd som säker."