XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

terminologi simning

Tio Grundläggande terminologi i simning

Från den ovanliga användningen av ordet "kärlek" i tennis till golfens "hole in one" varje sport har sin egen terminologi, inklusive simning. De olika simma stroke, kläder och tillbehör har alla unika namn. Om du tar upp sporten, bekanta dig med några grundläggande villkor för att undvika missförstånd din tränare eller lagkamrater.

Däck och Lap

Poolen är omgiven av en hård yta som kallas ett däck. När du simma från en ände av en pool till den andra, är avståndet vanligtvis kallas ett knä, även om ett varv kan också användas för att betyda ned-och-back avstånd som är två gånger längden av poolen.

Lane och Lane Linje

När du simmar, kanske någon tilldela dig till en specifik bana; Dessa banor ofta är numrerade. Din körfält är din utsedda badplats. Banorna skiljs åt av körfält linjer, eller flytande markörer fästa kablar. Dessa linjer bidra till att lugna vågorna rörs upp av simmare.

Flagga

Flaggor är trekantiga banderoller terar två eller flera färger och hänger ned över körfält på linjer. Ryggsim flaggor placeras i slutet av varje bana för att låta simmare som utför ryggsim - som har begränsad sikt - vet att de närmar väggen.

Ryggsim, bröstsim och freestyle

Från ryggsim, som utförs liggande på rygg, till bröstsim, där du håller din kropp på bröstet, simning har många termer för olika simma stroke. Freestyle, eller krypa, är den vanligaste slag, som du utför på magen medan alternerande armarna och med hjälp av en fladder spark.

Dykning och relä

Andra vanliga termer inkluderar dykning, en metod för att komma in i vattnet genom att hoppa i huvudet först. Simmare också ofta delta i relä händelser eller tävlingar där fyra simmare var simma en fjärdedel av den totala ras avstånd.

Vokabulär för simning pass


Är du kämpar för att göra känsla av träningen postat för din körfält på första dagen med mästarna simma klubb eller undrar vad ditt barns tränare menade när han bad dig att arbeta bullpenen vid nästa simtävling? Tävlingssimning har en eget språk som kan vara förvirrande för nybörjare simmare eller spirande fläkt. Under simma träning, tränare använder terminologi för att hänvisa till utbildning för den dagen liksom händelser på en kommande träffas, så även om du inte planerar att konkurrera, är det bra att förstå de grundläggande villkoren.

Strokes

Konkurrenskraftiga simtävlingar består av fyra slag, eller stilar, simning: fristil, ryggsim, bröstsim och fjäril. Var och en har sin egen dra, det vill säga hur man använder armarna för att flytta genom vattnet, liksom sin egen spark, det vill säga hur benen används i en viss stroke. För varje slag, finns det särskilda starter, eller hur du anger vattnet.

nivåer

De nivåer som simmare konkurrerar bestäms av ålder och prestation. De flesta barn börjar med åldersgrupp simning, där verksamhetsgrupper bestäms av förmåga och ålder. Senare, dessa barn gå vidare till ledande simning, som vanligtvis händer i high school och college om simmaren har talang för att gå vidare till elit simning, där idrottare tävlar om att representera sitt land i internationella tävlingar, inklusive de olympiska spelen. Masters simning är för vuxna, och US Masters Swimming hemsida konstaterar att dess nästan 60.000 medlemmar har möjlighet att konkurrera.

Uppfyller och praxis

Under praktiken simmare bryta ner träningsuppsättningar efter längd, från den ena änden av poolen till den andra, genom knät, vilket är lika med två längder, eller med avstånd delbart med 25 yards eller meter. När en simmare får på väggen, gör han en sväng.

Uppfyller eller tävlingar, består av händelser - individuella tävlingar för specifika slag och avstånd. Avstånden är uppdelade efter yards eller meter. En tävlande kan simma i farten, ryggen, bröstet och gratis, förkortade slag villkor flesta simmare och tränare använder, i följd i händelser kallas medley eller IM. När Stokes är simmat i följd som ett relä, är händelsen kallas medley relä.

Hellre än att sitta med familjen, och så att de är tillsammans och redo när det är dags för deras värme i en viss händelse, simmare brukar vänta i en utsedd iscensättning område som kallas bullpenen. En värme är en enda grupp av simmare som konkurrerar på samma gång under ett evenemang. Det kan finnas flera heat av en viss händelse, och varje simmare tilldelas en värme baserat på hans säd tid, eller spela in personlig bästa tiden. I vissa tävlingar, måste du uppfylla en minimitid standard för att kvalificera sig eller göra snittet för att delta i ett evenemang, förklarar USA simning.

När simmare i vattnet i början av en tävling, det kallas en början; om en simmare flyttar eller faller i vattnet innan loppet officiellt börjar, är det känt som en tjuvstart. En simmare fel kan resultera i en diskvalifikation eller DQ.

Pooler och utrustning

Simbassänger är antingen kort kurs - 25 yards eller meter - eller lång kurs - 50 meter - och de är uppdelade i körfält, åtskilda av simlinor. Ryggsim flaggor hänger över varje ände av poolen på mängdsmärken så simmare vet när de får nära väggen. Pace klockor och stoppur används för timing händelser, med sprickor - de gånger för varje ben av en tävling - och att låta en simmare veta under ett träningspass när det är dags att börja simma en annan uppsättning. Kickboards fungerar bara benen, och dolme hålla benen flytande medan en simmare fungerar armarna.

Effekterna av simning på kroppen

Vare sig simma lugn eller konkurrenskraftigt, de effekter på kroppen är både frisk och välgörande. Inte bara simning förbättra din kardiovaskulära systemet, minskar också risken att drabbas av försvagande sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar, som du ålder. Dessutom är det ett roligt sätt att få lite motion.

Liten påverkan

Cardio träning, såsom löpning, är ett effektivt sätt att bränna kalorier och hålla formen. En nackdel är att köra på hårda ytor kan vara skadligt för anklarna, leder och ben. Simning, en annan form av konditionsträning som bränner kalorier, är skonsam mot kroppen. Även om du paddla eller sparka så hårt du kan, bärighet i vattnet förhindrar hård stryk av anklarna, leder och ben. Även när skadade, är simning en rekommenderad form av rehabilitering som innebär liten risk för ytterligare skada.

Fysisk

Simning är en full body träning som, för varje pund kroppsvikt, bränner 3 kalorier per mil. Simning stroke, såsom bröstsim och freestyle, utnyttjar alla stora muskelgrupper i kroppen. Simning håller också din nacke, axlar, höft, armar och ben flexibel. Dessutom förbättrar simning din koordination, flexibilitet och uthållighet.

Mental

Om du är i en bitter stämning, hoppa i en pool. De Centers for Disease Control and Prevention säger simning förbättrar ditt humör. Det hjälper också minska ångest och depression för kvinnor som lider av fibromyalgi och förbättrar den psykiska hälsan hos gravida kvinnor.

Hälsa

Simning förbättrar din kardiovaskulär hälsa, vilket minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke. Studier visar att simning kan hjälpa dig att leva längre också. Ledda av Dr Steven Blair, följt mer än 40.000 män för 32 år University of South Carolina studie. I studien konstateras att, jämfört med vandrare och stillasittande personer, simmare upplevde den lägsta döds. Simning minskar också ditt blodtryck och kolesterolnivåer, förbättrar lungfunktionen och minskar risken att drabbas av ben eller gemensamma villkor, såsom artrit, senare i livet. För dem som redan lider av artrit, vattenbaserade övningar och simning bidra till att förbättra användningen av de drabbade lederna utan ytterligare smärta eller obehag.

Medicinsk terminologi spel och lektioner


Många människor nytta av att lära medicinsk terminologi såsom patienter, medicinska praktikanter eller studerande. Det hjälper att förstå grundläggande medicinsk terminologi när man läser instruktionerna eller etikett på en over-the-counter mediciner, till exempel, och många lärdomar och spel kan förstärka definitioner samtidigt som underhållning.

Over-the-Counter medicinsk terminologi

Elever i årskurs 9 eller högre kan läsa om medicinsk terminologi och venndiagram samtidigt. En grundläggande Venndiagram visar vilka egenskaper två objekt har gemensamt. Eleverna lär sig att förstå och analysera information om medicinering etiketter som detalj biverkningar och anvisningar för att ta medicin. Du kan komma åt Venndiagram mallar på Internet eller rita en med tre cirklar. Den vänstra cirkeln beskriver en medicin, rätt cirkel identifierar en annan medicinering och mittcirkeln lappar vänster och höger cirklar och lista de egenskaper de mediciner har gemensamt såsom syfte, ingredienser eller biverkningar.

Medicinsk terminologi Jeopardy

Lärare kan göra sin egen form av TV-program "Jeopardy" med en mall som finns tillgänglig på Internet och power point bilder. Medicinska ord visas under kategorier som "sjukdomar" eller "delar av kroppen" med olika poängnivåer. Eleverna väljer en kategori och peka nivå och visas ett svar. Studenten måste ge rätt fråga.

Datorspel att lära medicinsk jargong

Software spel hjälpa människor att lära medicinsk jargong. "Stroke 101," till exempel, använder flash-kort för att lära dig om medicinska termer relaterade till stroke. Andra terminologi spel testa dina kunskaper om blodtryck, hjärtarytmier och cancer. "Medicinsk jargong" är ett dataspel som plockar 20 medicinskt relaterade ord i taget för att testa dina kunskaper.

Medicinsk terminologi spel online

Du kan spela vissa medicinska terminologi spel för att testa dig medicinsk kunskap på nätet utan kostnad. Prova "medicinsk terminologi ett" där du visas 20 flervalsfrågor. Ett exempel på en medicinsk term är "sjukdom i hjärtmuskeln" och ditt svar val är hjärtsjukdom, cardioplexy, myopati och cardipmyopathy. En cirkel är bredvid varje svar att klicka på för att ange ditt svar. När du har skickat dina svar, kan du se det rätta svaret för varje fråga. När du har samlat tillräckligt med poäng, du går vidare till nivå två.

Simning gym träning


Simning kan vara en av de bästa träning för hela kroppen. Det gör att du kan fokusera helt på motion som nästan alla av din vikt avbryts när du är i vattnet. Till skillnad från andra former av motion, såsom löpning eller sport, träna i poolen inte skadar kroppens leder och kan förbättra både styrka och uthållighet.

varv

Gör varv i en pool gör att din kropp att få konditionsträning. Du kan göra varv med någon stroke du vill, från freestyle till fjäril. Men om du just har börjat i vattnet, kan det vara bättre att underlätta din kropp till det genom att göra sidestroke eller bröstsim först. Gör varv hjälper träna axlar och ben samt bröst, rygg och kärna. Nästan alla dina muskler kommer att få ett arbete som vatten har mer motstånd än luft. Simning varv är också en form av motion som förlänger kroppen snarare än komprimerar det. Detta innebär att musklerna i nacke och rygg lossnar upp medan dina axlar och knän blir starkare och mer flexibel.

Trampa vatten

Även om du inte täcker något avstånd när du trampa vatten, är det en övning som kommer att bidra till din puls upp och ge din kropp en kardiovaskulär träning. Denna övning är praktiskt i det att den inte kräver en hel del utrymme heller. Allt du behöver är tillräckligt med vatten för att dränka kroppen i. En gång i vattnet, hålla dig flytande genom att flytta benen i en cirkulär rörelse och flytta armarna fram och tillbaka horisontellt för att hålla huvudet ovanför vattnet. Omväxlande varv med trampar vatten kan bryta upp monotonin av endera motion samtidigt ge kroppen dubbelt träningen.

Konditionsträning

Den här övningen är lätt att det helt enkelt handlar om att trycka din kropp till det yttersta. Träna din kropp uthållighet genom att simma någon stroke du vill så länge du kan, utan att stanna. Försök att göra detta även om du bara klarar av att simma i ett par minuter åt gången. Registrera hur lång tid du simma och försöka pressa dig hårdare nästa gång, försöker upp din tid att simma med varje träningspass.

Motståndsträning

När vattnet har mer motstånd som luft, är en pool ett bra ställe att bygga muskler och styrka. Du kan utföra styrketräning under vattnet genom att helt enkelt göra det mesta av samma muskel övningar som du har gjort utanför poolen. Försök att göra några knäböj i den grunda delen av bassängen, följt av djupa utfall så att du kan räkna ut din underkroppen. Du kan även göra en "cykel" träning genom att luta tillbaka mot sidan av poolen och sparka benen som om du gör cykler i vattnet. Varje form av skjuta, dra, lyfta och ro mot motståndet av vattnet kommer att bidra till att utveckla dina muskler.

Har simning göra dig gå ner i vikt?


Läkare delas på fördelarna med simning för dem som försöker gå ner i vikt. Vissa ser begränsade fördelar. Andra tror simning är en av de bästa träningsmöjligheter tillgängliga för viktminskning.

fördelar

Simning bränner kalorier, vilket leder till viktminskning, och toner hela kroppen. Simning är också en skonsamma, billig motion, vilket innebär att gravida kvinnor, kan de äldre och någon återhämta sig från en allvarlig skada använda idrotten som medel för hälsosam motion, som främjar viktminskning.

missuppfattningar

Populär tro säger simning är en stor viktminskning motion. En 1987 studie av American Journal of Sports Medicine, men fann att simmare tenderar att vara hungrigare efter sin träning än de flesta andra idrottare och kompensera genom att äta mer, ibland för mycket.

överväganden

Simning använder benmusklerna mindre än de flesta landbaserade övningar. Benmusklerna är den största i den mänskliga kroppen, och utövar större muskler maximerar antalet brända kalorier.

Läkare är överens om att varje övning är bättre för kroppen än ingen motion. Som sådan, är simning en väletablerad viktminskning alternativ, även om det inte är lika progressiv som lite mer intensiv träning.

typer

Träningsintensitet har en direkt korrelation till en persons ämnesomsättning, vilket är den hastighet med vilken kroppen förbränner kalorier. Högre intensitet träning sätta mer stress på kroppen, som använder sin livsmedelsförsörjning att läka. Lägre intensitet träning ökar inte ämnesomsättning så mycket. Långväga simning är en lågintensiv träning, men simning korta sträckor i full fart är en något mer intensiv träning.

Varning

Bada i sjöar, floder och hav kan vara farligt. Grov vatten och snabba strömmar kan leda till drunkning. Var noga med att simma med andra närliggande och aldrig simma efter att ha förtärt alkohol.

potential

Simning bränner mer än 300 kalorier i 30 minuters motion. Därför har den potential att tjäna som ryggraden i en bra vikt-förlustplan. Det viktiga är att undvika att äta för mycket efter ett träningspass.

Kvinnor har varit avgörande för simning historia sedan starten som en sport. Ofta fick kämpa mot diskriminering och restriktiva sociala sedvänjor att tävla i sin sport. Ändå kvinnor uppnått mycket och fortsätter att utmärka sig i simning.

Simning Sport i Modern Times

Simning som sport har sitt ursprung i England. Av 1837, simmade tävlingar hålls i bassänger i London. År 1896 blev simning en olympisk sport, men endast för män. År 1912 blev simning en olympisk sport för kvinnor också.

tidiga resultaten

Före 1912, var många spektakulära simning bedrifter som utförs av kvinnor. År 1877, Eliza Bennett simmade över Hudsonfloden i New York City. År 1880, Agnes Beckwith regummerade vatten i 30 timmar i en London whale tank.

Första kvinnliga olympiska simmare

De första olympiska simning medaljer i 1912 till kvinnor gick till Fanny Durack i Australien för 100M freestyle tävlingen. Belle Moore, Jennie Fletcher, Annie Speirs och Irene Steer Storbritannien vann 4x100m relä.

1920 and Beyond

1926, Gertrude Ederle simmade över Engelska kanalen i 14 timmar och 31 minuter. Hon slå rekordet, satt av en man, med över två timmar. Kvinnor fortsatte att avancera i simning, blir stora stjärnor som 100M US National Champion Esther Williams.

Betydelse

Kvinnors simning gjorde mycket för att främja kvinnors rättigheter. Simning nödvändig uppmjukning av restriktiva kläder krav. Många tidiga kvinnliga simmare fastställa övergripande världsrekord och uppnått bedrifter av uthållighet som förmörkade deras manliga motsvarigheter, bidrar till att ytterligare argument för jämställdhet mellan könen.

Simning & Tinnitus


Många simmare lider av öroninfektioner, vilket kan leda till tinnitus, även känd som ringningar i öronen. Detta är ett tillstånd som kan vara mer än bara irriterande och kan förvärras om inte orsaken till problemet - öroninfektion själv - behandlas.

Vad är Tinnitus?

Enkelt uttryckt, är tinnitus ett tillstånd när en person hör ett ringande, surrande, rusar ljud eller klicka i örat när ingen extern ljud förekommer. Detta tillstånd kan förekomma i ett eller båda öronen, kan vara konstant, eller kan komma och gå. De flesta människor på ett eller annat tillfälle har drabbats av anfall av tinnitus - vanligen under korta tidsperioder. Men för vissa är detta villkor nästan försvagande eftersom ljudnivån att höras kan vara extremt hög.

orsaker

De flesta simmare har, vid ett eller annat tillfälle, led någon form av öroninfektion, vilket kan leda till utveckling av tinnitus. Även om det inte finns någon direkt korrelation till bad och tinnitus, simmare som utvecklar öroninfektioner, även känd som simmare öra, är mer benägna att utveckla sjukdomen. Tinnitus uppstår när de inre cellerna i örat skadas. De små hårstrån som vibrerar som svar på buller - berätta din hjärna vad du hör - kan skadas och skicka falsk information. Detta resulterar ibland i att höra ljud som inte finns utanför örat. Simmare öra och tinnitus är två olika villkor. Infektionen som orsakar smärtan av simmare öra kan ibland leda till skadliga nervändar i örat, och det är orsaken till tinnitus. Medan simmare öra kan resultera i tinnitus, är det inte alltid den direkta orsaken till detta tillstånd.

Behandling

Enligt American Tinnitus Association (ATA), det finns inget botemedel för detta tillstånd. Däremot kan mindre fall av tinnitus effektivt elimineras genom att behandla vad som orsakar skador på örat. Det är viktigt att notera att läkarna inte behandlar tinnitus per säga, men infektionen som skapade tinnitus. I vissa fall, kan infektionen elimineras, men tinnitus kunde förbli. I fallet med simmare öra, en högt behandlingsbart tillstånd, ofta behandling av öroninfektion behandlar också tinnitus. Behandling för infektionen innebär antibiotika droppar administreras till örat och en period av vistas ur vattnet. Några anekdotisk information tyder på homeopatiska behandlingar, såsom att ta magnesium eller zink, naturmedel såsom ginkgo biloba, eller B-vitaminer, har varit till hjälp.

undvika Tinnitus

Det bästa sättet för någon som tillbringar en stor del av tid i vattnet för att undvika tinnitus är att undvika att få en öroninfektion. Enligt Mayo Clinic, det bästa sättet att förhindra simmare öra är att hålla öronen torra --- inte alltid en lätt uppgift för en konkurrenskraftig simmare. Jabbing något i örat för att torka den eller i ett försök att avlägsna öronvax kan bara förvärra alla öron problem, så det är bäst att försiktigt använda en handduk. Spärr ta dig ur vattnet, det är nog en bra idé att skydda dina öron med proppar. ATA rekommenderar också vistas borta från förorenat vatten.

Hantera

Med tinnitus om du älskar att simma inte innebära slutet på din simning karriär. ATA rekommenderar att se en audionom om ditt tillstånd inte försvinner eller förvärras och att vara extra försiktig med dina öron i och ut ur poolen genom att undvika höga ljud och musik, en annan orsak till tinnitus (Se referens 2). Tänk på att ofta tinnitus går bort eller kan bli något man vänjer sig.

Har Simning Hjälp förlora magen fett?

Införliva regelbundna simning träning kan vara ett effektivt sätt att skära ner på överflödigt fett du bär. Även om ingen typ av övning hjälper dig att förlora fett specifikt från magen, om du simma på en lämplig frekvens och intensitet i samband med en kalorikontrollerad diet, ser du fettförbränningen i hela kroppen.

Hur Simning kan hjälpa

Varje gång du går för ett dopp, ökar du antalet kalorier du bränner den dagen. Det är en stor sak eftersom att förlora fett, måste du bränna ett större antal kalorier än du förbrukar. Därför, desto oftare och mer intensivt du simma, desto mer kalorier du bränner och större kalori underskott du skapar. Det behövs en 3500-kalori underskott att förlora en enda pund av fett, och med bad du har potential att skapa detta underskott var en till två veckor. Simning kan vara en kvalitet övning val för dem som börjar med aktivitet eller för dem som funderar på att träna ofta, eftersom det är en icke-effekt verksamhet som, till skillnad från löpning, ställer lite stress på lederna.

Bortom Navel

Du kan vara mest intresserad av att förlora fett på magen, men du kan inte ange var du kommer att förlora fett från din kropp. Det betyder inte att simma inte kommer att hjälpa dig att förlora magen fett. Om sammanbyggd med en sund närings planen kommer det leda till att du förlorar fett överallt. När du ställer ut för att nå ditt fett-förlust mål, dock tänka längre än spot-minska fett på magen och i stället koncentrera sig på att sänka din totala kroppsfett procent.

Förbränning Simning

Antalet kalorier du bränner under din simning träning beror på hur mycket du vikt och din träningsintensitet. Enligt Hälsoläget, en person som väger 150-pounds kommer att bränna cirka 414 kalorier efter en 60 minuters måttlig intensitet simning session och cirka 666 kalorier under en kraftig intensitet simma session. Någon som väger mer måste arbeta hårdare för att röra sig genom vattnet och därmed bränna mer kalorier. Om 150 pund person gör fem 60-minuters simning pass per vecka, kan de bränna cirka 2070 till 3330 kalorier varje vecka. Detta innebär att de har potential för att förlora en till två pounds per vecka.

Nutritionen Element

Det enda sättet du kan förlora fett med simning är också göra justeringar för att säkerställa att du tar i ett lämpligt antal kalorier. Om du förbrukar kaloririka, fettrik mat, trots din simning träning, kommer du inte att skapa kalori underskott behövs för fettförbränning. Det amerikanska rådet om Motion rekommenderar att fokusera på att äta näringsmässigt kompakt mat snarare än att räkna kalorier när man ser att förlora fett. Det konstaterar att om man tar i första hand frukt, grönsaker, magert protein, låg- och fettfri mejeriprodukter och flera kärnor kommer att hålla din kalori räkna ner samtidigt som det ger din kropp med de näringsämnen den behöver. Dessutom minska din måltid portionsstorlekar och begränsa ditt intag av läsk och alkohol

Möjliga Problem med simning

Även simning är ett effektivt sätt att bränna ett stort antal kalorier, det finns bevis som tyder på det kanske inte är det bästa sättet att förlora fett. En studie från 2005 publicerades i "International Journal of Sports kost och motion Metabolism" fann att aptit ökar efter träning i kallt vatten, vilket kan leda till att du öka ditt kaloriintag och därmed inte skapa kalori underskott behövs för att gå ner i vikt. Om du ska införliva simning i ett försök att förlora fett, ägna stor uppmärksamhet åt dina kostvanor.

Simning Säkerhets Fakta


Simning är utmärkt övning, som arbetar muskler du inte ens visste fanns. Och vad kan vara mer uppfriskande än att hoppa in i en iskall simning hål på en varm sommardag? Simning kan vara en rolig aktivitet, men det är viktigt att förstå simning säkerhet.

Simlektioner

Det säkraste simning alla informeras simning. Om du har lite erfarenhet i vattnet, eller har aldrig tagit simlektioner, kan det vara dags att göra det. Organisationer som Röda Korset och YMCA erbjuder simlektioner för människor i alla åldrar, spädbarn och uppåt.

Vid poolen

När du simmar i poolen, alltid uppmärksamma lifeguard. Kör aldrig i poolområdet. Golvet är extremt hala och hårt. En nedgång på en våt betonggolv kan resultera i några allvarliga skador. Var uppmärksam på siffrorna målade på sidan av poolen, vilket indikerar vattendjupet. Aldrig dyka i något område, men den djupa änden. Du kan skada ditt huvud och nacke. Leker i vattnet är kul, men aldrig skjuta eller dra någon under ytan, eller hålla fast vid någon av halsen. Detta är mycket farligt beteende, och kan lätt leda till drunkning.

Vid sjön

Simbassänger är trevligt, men sjöar kommer med sevärdheter och ljud i naturen. De kommer också med en annan uppsättning av faror. Det är mycket svårare att tala om vattendjupet i en sjö. Botten är inte målade i en ljus reflekterande färg som en pool är. Om du planerar att dyka, bör du först ta reda på om vattnet är tillräckligt djup och fri från stora stenar eller andra hinder. Det är smart att bära någon form av vatten sko när du simmar i en sjö. Krossat glas är ett vanligt inslag i många stränder, som är vassa stenar och fiskekrokar. När båt, är det enligt lag att barn bära flytväst. Vuxna bör också bära dem.

På stranden

Om du simmar på en Ocean Beach, är det viktigt att du är medveten om strömmarna och de allmänna villkoren för vattnet. Använd sunt förnuft, och observera vad andra simmare gör. Offentliga stränder har ofta boj linjer som markerar avståndet förflutna som du inte bör bada. De markerar också farliga områden. Om det inte finns några markörer, inte simma för långt. Tänk på att hur långt ut du simma, måste du simma hela vägen tillbaka också.

Var försiktig med undertows och riptides, vilka båda är starka mot havet strömmar. Om du känner vattnet bär dig tillbaka till havet, inte kämpar i vattnet. Du kommer snabbt växa trött. Istället simma parallellt med stranden tills du är ur den nuvarande. Gå sedan tillbaka till stranden. Inte överanstränger dig själv.

flythjälpmedel

Det finns många flythjälpmedel finns för barn och vuxna. De sträcker sig från strikt praktiska - flytvästar - strikt kul, liksom nudlar, innerslangar och flytande mattor. Nudlar och innerslangar är inget substitut för en flytväst, och bör inte användas som sådana.