XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tenuate viktminskning

Det finns så många metoder för människor att gå ner i vikt. Medan den vanligaste är att äta rätt och motion, som kan vara en utmaning för många människor. Det finns gott om kosttillskott och läkemedel där ute som hävdar att hjälpa dig gå ner i vikt, men Tenuate är en av de få som faktiskt lever upp till dessa krav.

Stimulerande medel

Tenuate är ett njutningsmedel. Det stimulerar nervsystemet, som sedan ökar blodtryck och hjärtfrekvens. Genom att göra detta, Tenuate minskar aptiten, som kan hjälpa dig att kontrollera dina begär. Detta är en sympatomimetisk amin, som är nära besläktad med amfetamin.

Användande

Tenuate kommer antingen en förlängd frisättning eller en vanlig styrka tablett. Den regelbundna styrka Tenuate tablett tas tre gånger om dagen ungefär en timme före varje måltid. Den förlängda frisättningen tablett tas endast en gång per dag. Detta ska sväljas före frukost och kommer att arbeta för resten av dagen. Den utökade frisättning Tenuate tablett är bäst för dem med fullspäckade scheman.

Viktminskning

En av de största faktorerna i fetma överätande. Drabbade äter mycket mer än de borde. Tenuate hjälper genom att dämpa aptiten. Det orsakar patienten att känna full och förlora lusten att äta för mycket. Använda Tenuate ensam utan andra metoder viktminskning sannolikt inte kommer att hjälpa. Istället, enligt Drugs.com, Tenuate bör tas i samband med en hälsosam diet och en regelbunden motion rutin.

försiktighetsåtgärder

Tenuate är starkt beroendeframkallande. Ju längre en patient tar medicinering, desto svårare kan det vara för henne att sluta. På grund av detta, kommer de flesta läkare ordinera det bara för kortvarig användning. Det är beroendeframkallande både fysiskt och psykiskt. På grund av detta, är det olämpligt att plötsligt sluta ta medicinen, eftersom detta kan orsaka allvarliga abstinensbesvär. De med beroendeframkallande tendenser eller en historia av drog- eller alkoholmissbruk bör inte ta Tenuate.

Sedan Tenuate höjer blodtrycket, som redan har högt blodtryck inte kan ta denna medicin. De med glaukom och åderförkalkning kan inte ta Tenuate också.

Bieffekter

Vissa patienter utvecklar en allergisk reaktion när du tar Tenuate. Dessa biverkningar omfattar en begränsad luftvägarna, andningssvårigheter och svullnad av ansikte, läppar, tunga eller svalg. Tenuate kan också orsaka en ohälsosamt högt blodtryck och oregelbunden hjärtrytm som orsakar svår huvudvärk och dimsyn. I vissa extrema fall, som tar Tenuate upplever också hallucinationer, förvirring och beteendeförändringar. Vissa mindre biverkningar av Tenuate inkluderar darrningar, ångest, sömnlöshet och tarmbesvär.

Fetma, enligt MedlinePlus, är ett medicinskt problem definieras som att ha för mycket kroppsfett. När bantning och motion är inte tillräckligt för att främja viktminskning, medicinska viktminskning droger är ibland föreskriven för att komplettera en hälsosam livsstil.

Den amerikanska FDA har godkänt två typer av receptbelagda medicinsk viktminskning kosttillskott, och läkare ordinera vissa andra off-label också. Det är viktigt att förstå dessa medicinska tillskott innan ett val med din läkare.

aptithämmare

Dessa läkemedel ordineras ofta medicinskt som kosttillskott för viktminskning, enligt US viktkontroll Information Network (WIN). Aptitsuppressants fungerar genom att göra exakt vad deras namn säger --- dämpa aptiten, eller minska hunger, genom att agera på kemikalier i hjärnan.

FDA-godkända aptitsuppressants innefattar sibutramin (Meridia), fentermin (Adipex-P) och diethylpropion (Tenuate). Sibutramin är indicerat för långvarig användning, medan fentermin och diethylpropion rekommenderas endast för kortvarig tillskott på grund av biverkningar såsom muntorrhet, yrsel och illamående.

Aptitsuppressants liknar amfetamin (Adderall, Dexedrine) i kemisk struktur, så de är inte alltid den första linjens valet för att komplettera medicinskt för att främja viktminskning.

lipasinhibitorer

Till skillnad från aptitsuppressants, denna klass av medicinsk viktminskning tillägg läkemedel fungerar på kroppen, inte hjärnan. Lipasinhibitorer verkar genom att blockera ett matsmältningsenzym, vilket minskar kroppens förmåga att absorbera fett tas från livsmedel med omkring en tredjedel, enligt WIN.

Orlistat (Xenical) är en FDA-godkänd lipasinhibitor skriven att komplettera diet och motion för viktminskning. Alli, en over-the-counter medicinsk tillägg finns på de flesta apotek, är en reducerad styrka version av Xenical, enligt Mayo Clinic.

Lipasinhibitorer är FDA-godkända för långvarigt bruk, även om liknande aptitsuppressants, de medföra risker bieffekt också. Potentiella biverkningar oljiga tarmrörelser, diarré, buksmärtor och uppblåsthet.

Andra medicinska Kosttillskott

Ibland kan en läkare kommer att förskriva ett läkemedel för att komplettera kost och motion som inte uttryckligen godkänts för detta ändamål av FDA. Detta kallas "off-label" förskrivning, och är ganska vanligt.

Off-label medicinska kosttillskott som är föreskrivna för att behandla fetma innefattar bupropion (Wellbutrin, ett antidepressivt läkemedel), topiramat (Topamax, en anti-beslag medicinering) och metformin (Glucophage, en diabetesläkemedel).

Off-label medicinska tillskott kan väljas av läkaren i ljuset av din personliga sjukdomshistoria och de sjukdomar som du kan ha. Det är viktigt att prata med din läkare om de olika effekter och biverkningar av off-label tillskott för viktminskning, eftersom de varierar mycket från typ till typ.

Komplettering för viktminskning

Mayo Clinic påminner oss att kost och motion är det bästa sättet att gå ner i vikt. Innan man överväger ett recept medicinsk viktminskning tillägg läkemedel, se till att du lever en hälsosam livsstil. Tala med din läkare om receptfria kosttillskott såsom vitaminer och mineraler innan funderar på att ta en medicinsk viktminskning tillägg. Och kom ihåg, medicinsk viktminskning tillskott är tänkt att användas med kost och motion, det finns ingen "magiskt piller" för att förlora vikt.

Viktminskning piller som blockerar Kalorier

Mycket få viktminskning piller har visat sig säker och godkänd av Food and Drug Administration. Mayo Clinic konstaterar att endast tre viktminskning droger finns för närvarande FDA-godkända, och endast en - orlistat - är godkänd för långvarig användning. Säljs over-the-counter under varumärket Alli, piller blockerar upptaget av omkring 25 procent av de kalorier du förbrukar från fett. Dietary och örtmediciner inte genomgå samma rigorösa tester och kliniska prövningar som receptbelagda läkemedel och kan inte vara säkra för alla. Tala alltid med din läkare innan du tar någon typ av viktminskning drogen.

orlistat

Säljs av recept som Xenical och i en mindre dos över disk som Alli, orlistat verk genom att inaktivera enzymet lipas. Lipas används för att bryta ner fett i tarmen. Orlistat stoppar denna nedbrytning och tillåter fett att passera genom kroppen utan det - eller dess kalorier - absorberas. Cirka 25 procent av fettet du äter kommer inte att smälta. Du måste följa en strikt mager diet vid användning av orlistat; äta mer än 15 g fett vid varje måltid kan resultera i några av orlistat är mindre trevliga biverkningar - gas med en oljig ansvarsfrihet och okontrollerbar diarré - både utmärkta motivations att hålla sig till din diet.

Phentermine

Hälften av den farliga bantningsmedel sensation "fen-fen" som togs bort från marknaden under 1990-talet; fentermin i sig är godkänt för användning som en kortsiktig viktminskning stöd. Fentermin kan vara vanebildande och det är inte rekommenderat att använda den längre än sex veckor. Tekniskt sett inte fentermin inte blockerar någon av de kalorier du förbrukar - det hjälper dig helt enkelt konsumera färre kalorier genom att fungera som en aptitnedsättande. Det rekommenderas att följa en kalorireducerad kost och motionerar regelbundet medan du använder fentermin. Biverkningar inkluderar hjärtklappning, förhöjt blodtryck och sömnlöshet.

dietylpropion

Durad, Tenuate och Tepanil är varumärken för diethylpropion, en annan aptithämmande läkemedel som godkänts av FDA för kortsiktiga viktminskning. Läkemedlet påverkar aptiten centrum i hjärnan för att minska mat cravings och orsakar en minskning av hunger. Att äta mindre mat bör leda till viktminskning. Diethylpropion kan vara vanebildande och är inte lämplig för personer som är allergiska mot amfetamin. Alkohol och lugnande medel kan inte användas samtidigt med Tenuate och du kan experince abstinenssymptom om du slutar att ta diethylpropion plötsligt.

Viktminskning piller

Endast orlistat verkar genom att blockera kalorier som du redan har förbrukats; andra FDA-godkända kost droger hjälpa till att kontrollera hunger att sänka den totala kaloriintaget utan att blockera vad du gör faktiskt förbrukar. Viktminskning droger bär betydande risker. Under 2010 Meridia - generiskt namn sibutramin - togs bort från marknaden på grund långtidsstudier visat en ökad risk för hjärt-frågor. Under 2010 tvingade FDA tillverkarna av orlistat att ändra etiketten på produkten för att varna användare av potentiell leverskada som kan orsakas av att använda Xenical och Alli.

Bara du och din läkare kan avgöra om fördelarna med att använda viktminskning läkemedel utanför väga riskerna.

I tidigare generationer, läkare ofta ordinerats amfetamin såsom Dexedrine att hjälpa människor att gå ner i vikt och känner sig mer energisk. Men moderna medicinen avskräcker användning av receptbelagda amfetamin för viktminskning och energi på grund av risken för missbruk. Om du vill gå ner i vikt och få mer energi, bör du tala med din läkare om receptbelagda aptitsuppressants som har amfetaminliknande egenskaper såsom fentermin, dietylpropion eller fendimetrazin konstaterar National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar.

Phentermine

Fentermin är den mest förskrivna viktminskning och energi piller i USA och har godkänts för medicinsk användning sedan 1959, enligt Mayo Clinic. Din läkare kan ordinera generiska fentermin eller varumärket Adipex-P. Men du måste ändra din kost och motionsvanor eller risk återfår någon vikt förlorade när du slutar att ta fentermin. Du kan uppleva biverkningar såsom förhöjt blodtryck, förstoppning, muntorrhet eller yrsel efter att ha tagit drogen.

dietylpropion

Din läkare kan ordinera diethylpropion på kort sikt för att hjälpa dig gå ner i vikt och öka din energi, enligt PubMed Health. Detta läkemedel är också marknadsförs under varumärkena Durad, Tenuate och Tepanil. Du bör inte ta medicin för mer än 12 veckor, de flesta läkare ordinerar det under kortare perioder på grund av dess vanebildande potential. Du kan uppleva biverkningar såsom en obehaglig smak i munnen, kräkningar, ökad urinering, rastlöshet eller ångest efter att ha tagit diethylpropion.

fendimetrazin

Fendimetrazin är en annan Food and Drug Administration-godkända viktminskning och energi piller endast tillgänglig genom recept, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar. Liksom andra suppressants aptit, ska du inte ta läkemedlet i mer än 12 veckor i taget. Du riskerar också lider av biverkningar såsom en falsk känsla av välbefinnande, irritabilitet, muntorrhet, en obehaglig smak i munnen och sömnsvårigheter.

farliga piller

Food and Drug Administration har förbjudit försäljning av flera gång populära viktminskning och energitillskott. Du bör inte ta några piller som består av fenfluramin, sibutramin, ephedra, efedrin, Ma Huang, land malva och Heartleaf. Alla dessa ingredienser kan orsaka allvarliga och livshotande hjärta och lungskador i vissa bantare; substanser såsom ephedra bli ännu mer potentiellt farliga i kombination med koffein. Från och med 2011 har Food and Drug Administration tjänstemän undersöka säkerheten av pomerans.

Tenuate, även känd som diethylpropion, förskrivs med en kalorireducerad kost och motion för att hjälpa till med viktminskning. Om du anses vara överviktiga och regelbunden diet och motion inte fungerar kan Tenuate hjälpa dig att gå ner i vikt och behålla den.

typer

Det finns två typer av denna aptitnedsättande. Tenuate är en omedelbar frisättning piller som tas tre gånger dagligen, en timme innan du äter. Tenuate Dospan är kontroll frigörs och endast har att tas en gång dagligen. Genom att minska aptiten och öka energi kroppen förbränner, hjälper denna drog du gå ner i vikt som ökar risken för andra medicinska problem.

Milda biverkningar

Medan du tar Tenuate, kan du uppleva muntorrhet, andningssvårigheter, yrsel, kräkningar, diarré eller förstoppning.

Stora biverkningar

Mer allvarliga biverkningar inkluderar, men är inte begränsade till, förändringar i dina hjärtslag, okontrollerad ilska, hallucinationer och förändring i sexuell förmåga. Avbryt användningen och kontakta din läkare om du upplever sluddrigt tal, dimsyn, svaghet eller beslag.

interaktioner

Låt din läkare om du tar insulin eller blodtrycksmedicin såsom Ismelin. Fenotiazin läkemedel såsom Thorazine kan orsaka Tenuate att inte fungera korrekt.

varningar

Som med alla mediciner, kan Tenuate inte vara rätt för dig. Kontakta din läkare eller apotekspersonal om symtom du upplever förvärras eller blir besvärande. Fördelar med Tenuate minskar efter några veckor, och användningen skall avbrytas.

Tenuate dospan är en anorexigena (eller anorektisk) typ av medicinering. Det liknar en amfetamin. Det stimulerar både hjärnan och nerver (centrala nervsystemet). Det fungerar för att höja blodtrycket och hjärtfrekvensen, och således minska aptiten. Tenuate dospan är tänkt att användas som en tillfällig diet och motion tillägg för att hjälpa överviktiga personer med viktminskning.

Syfte

Tenuate dospan är en viktminskning medicinering som är avsedd att användas tillsammans med en lägre kaloriintag, justering beteende och en hälsosam, regelbunden motion rutin. Medicineringen är för personer som är allvarligt överviktiga och lider av fetma. Det förskrivs till människor som upplever svårigheter att gå ner i vikt genom enbart diet och motion. Det fungerar genom att dämpa aptiten.

Tar Tenuate Dospan

Tenuate dospan är ett oralt läkemedel. Den finns i både kapslar och tabletter former. Det är i allmänhet tänkt att tas tre gånger dagligen, ungefär en timme innan du äter. Dock kan en persons läkare erbjuda olika instruktioner. För människor som har en vana att äta sent på kvällen, kan en sen natt dosen också vara nödvändigt (om en läkare anger så). Däremot kan sena doser också ofta resulterar i sömnlöshet.

Milda biverkningar

Som med alla receptbelagda läkemedel, det finns några möjliga biverkningar som är förknippade med att ta Tenuate dospan. Vissa milda, mindre allvarliga biverkningar inkluderar yrsel, svindel, huvudvärk, rastlöshet, ångest, darrningar, sömnlöshet, matsmältningsproblem, sexlusten förändringar, bitter smak i munnen eller muntorrhet.

Allvarliga biverkningar

Det finns också några mer allvarliga biverkningar som ibland är förknippade med att ta Tenuate dospan. Dessa allvarliga biverkningar är förvirring, känsla desorienterade, hallucinationer, osedvanlig beteende, allergiska reaktioner (t.ex. har svårt att andas, bryta ut i bikupor, ansikte, läppar eller tunga svullnad och nässelutslag), onormal hjärtrytm, högt blodtryck och dimsyn . Om en individuell upplevelse någon av dessa biverkningar, bör hon få akut medicinsk vård så fort som möjligt.

läkemedels~~POS=TRUNC

Det finns flera läkemedel som kan orsaka en negativ läkemedelsinteraktion om de tas tillsammans med Tenuate dospan. En person bör inte ta Tenuate dospan om han har tagit en MAO-hämmare (monoaminoxidas-hämmare) under de senaste två veckorna. Dessa inkluderar fenelzin och isokarboxazid. Tenuate dospan också kan minska effekterna av Ismelin.

Majoriteten av amerikanerna nu definieras som överviktiga eller feta. Miljontals försöker gå ner i vikt, och det finns många sätt att försöka göra detta. Det mest grundläggande sättet att gå ner i vikt är genom rigorös disciplin av kost och motion, men många människor är ovilliga eller oförmögna att engagera sig i ett sådant program. Kirurgi är ett annat alternativ, men de risker och komplikationer skrämma en massa människor. Detta har skapat ett stort intresse för receptbelagda läkemedel för viktminskning.

aptithämmare

Dessa är läkemedel som hämmar aptiten så att du inte känner sig hungrig. Du tar in färre kalorier, och kroppen börjar bränna fett för energi. Receptbelagda aptithämmare inkluderar Tenuate, Didrex, Sanorex, Adipex-P, Mazanor och Meridia. Bortsett från Meridia, är aptithämmare inte avsedda att tas under en längre tidsperiod. De är kortsiktiga mediciner.

Fettabsorption Hämmare

Fettabsorption hämmare är läkemedel som förhindrar kroppen från att smälta fett i maten du äter. Detta fett elimineras sedan från kroppen genom tarmen. Den enda kända fettabsorption hämmaren är Xenical, som är i stånd att förhindra absorption av maximalt ca 30 procent av fett i dieten. (Over-the-counter läkemedel Alli är en svagare dos av orlistat, det aktiva läkemedlet i Xenical.)

Gör viktminskning recept fungerar?

Generellt kan man säga att dessa läkemedel fungerar. I genomsnitt har personer som använder Xenical och Meridia (den enda långsiktiga viktminskning recept i USA) förlorade 5 till 22 pounds efter ett år. Men framgången för dessa läkemedel beror på hur de tolereras av kroppen. Vissa människor förlorade mer vikt än andra efter att ha tagit samma doser. Doseringen beror på utvärderingen av din läkare.

Bieffekter

Personer som tar aptitsuppressants kan uppleva ökad hjärtfrekvens och blodtryck, förstoppning, sömnsvårigheter, dåsighet, huvudvärk och svettningar. Xenical kan leda till en oförmåga att kontrollera tarmrörelser, vilket gör att du behöver använda toaletten oftare. Eftersom det hämmar fettabsorption, Xenical orsakar oljig avföring, oljiga utsläpp och spotting. Dessa villkor förvärras genom att äta fet mat.

risker

Vissa av dessa läkemedel kan vara beroendeframkallande, särskilt de som är avsedda för långvarig användning. Xenical och Meridia är kontrollerade ämnen, och läkare bör följa riktlinjerna vid förskrivning dem. Kroppen kan öka sin tolerans för dessa läkemedel så att du kommer att behöva ta mer för att få samma resultat. Detta ökar ytterligare risken för beroende.

Tenuate Dospan är ett receptbelagt bantningsmedel som effektivt dämpar aptiten så att du äter färre kalorier. Även känd under sitt generiska namn, dietylpropion, är denna medicin ett njutningsmedel som fungerar på det centrala nervsystemet. Läkare brukar ordinera det för kortvarig användning som en behandling för överviktiga personer, och som en del av en övergripande plan för att gå ner i vikt med diet och motion. Läs vidare efter sätt som du kan köpa Tenuate Dospan.

Instruktioner

1 Ställ en tid hos din läkare. Du måste ha en läkarundersökning och recept från din primärvårdsläkare eller annan legitimerad läkare för att få Tenuate Dospan. Läkaren kommer att ge dig detaljerade instruktioner om hur man tar detta läkemedel, och förklara eventuella biverkningar. Var noga med att tala om för henne om du tidigare har haft några allergiska reaktioner på viktminskning läkemedel.

2 Köp Tenuate Dospan direkt från din läkare om han säljer det. Vissa läkare avstå denna medicin från sitt kontor, snarare än att ge dig ett recept för att ta till ett apotek. Om din läkare inte säljer denna medicin direkt kan han kunna ge dig ett prov att börja med medan du väntar på en postorder leverans, om du väljer det alternativet.

3 För att beställa Tenuate Dospan online väljer en ansedd online-apotek som Costco.com. När du köper på nätet, vissa mediciner är betydligt billigare. On-line webbplatser erbjuder ofta rabatterade priser, men de måste följa statliga regler och förordningar, så se till apoteket du väljer är licensierad och lagligt. Till exempel kommer juridiska apotek kräver din läkare till e-post eller ladda upp ett recept på deras webbplats för att bekräfta din beställning. Gå till pharmacychecker.com att få apotek kontroll on-line för apoteket du väljer, och även att jämföra receptbelagda läkemedelspriser.
För att bidra till apoteket är legitimt, se till att dess kontaktuppgifter finns på webbplatsen, inklusive en kundtjänst telefonnummer, aktuell adress, och adressen till webbplatsens fysiska, landbaserade gren.
Beställa medicin från apoteket onlinekatalog med hjälp av dosering och mängd information om recept från din läkare. Om du inte kan läsa vad läkaren skrev ringa kontoret och fråga. De flesta on-line apotek kräver ett kreditkort, även om vissa kommer att acceptera ett kontonummer med ett routingnummer för att debitera kontot direkt. Legitima on-line apotek accepterar också de flesta försäkringar.
Om du köper mediciner från Kanada för att spara mer pengar, kan det ta längre tid att få din beställning. Förordningar i Kanada om alla mediciner är stränga, och produkterna måste passera rigorösa åtgärder för kvalitetskontroll, så att produkterna är säkra.

4 Köp Tenuate Dospan från ett lokalt apotek som Wal-Mart, Target, eller K-Mart; dessa nationella apotek brukar erbjuda lägre recept priser än andra privatägda apotek.

Skillnaden mellan Tenuate & Tenuate Dospan


Tenuate och Tenuate Dospan är varumärken för två olika former av recept viktminskning tillägg Diethlyproprion hydroklorid. Båda formerna ökar ämnesomsättningen och undertrycka aptit, men de skiljer sig i dosering och hur de släpps in i systemet.

Släpp

Tenuate är omedelbar frisättning av tillägget, vilket betyder att den släpper den aktiva beståndsdelen i systemet så fort du tar det. Tenuate Dospan är tillägget i kontrollerad frisättning (eller förlängd frisättning) formen, vilket betyder att den frisätter den aktiva beståndsdelen långsamt in i systemet under en tid efter att du tagit den.

Dosering

Tenuate kommer vanligtvis i en 25 milligram dos för att ta tre gånger per dag, en timme före måltider. Tenuate Dospan kommer normalt i en 75 milligram dos att ta en gång per dag, på förmiddagen.

missade doser

Om du missar en dos av Tenuate, återuppta ta din normala dos vid nästa måltid som planerat. Om du missar en dos av Tenuate Dospan, ta den missade dosen så snart du inser det, om inte en hel dag har gått, i vilket fall hoppa över dosen och återgå till ditt normala schema.

Har Tenuate Arbete?


Nuförtiden finns det tusen påstådda "lösningar" för att gå ner i vikt - från speciella nya träningsmaskiner till nästa viktminskning piller till mycket restriktiva dieter. En sådan "lösning" är Tenuate, som kommer i tablettform och tas oralt. Tenuate är tippad som ett piller som bekämpar hunger - så att du kan äta hälsosamt lättare, eftersom du inte är sugen snacks eller skräpmat mellan hälsosamma måltider. Men inte Tenuate verkligen fungera?

bekämpar hunger

Många Tenuate användare svär att Tenuate verkligen radera sin hunger (se referenser). Detta innebär att de är fria att äta hälsosamt utan medföljande cravings för andra, mer delikata och mindre näringsrika livsmedel. Generellt när du går på en diet du är hungrig stor del av tiden, och frestelsen att äta en bit av kakan, eller en skål med glass, eller ta några snabbmat kan vara mycket stark. Tenuate, enligt vissa användare, verkligen tar bort att längtan efter mat.

I kombination med motion

Många Tenuate användare säger att vidtagande av tabletten bör kombineras med regelbunden motion, även lätt motion som rask promenad (se referenser). Uppenbarligen en hälsosam kost är ett måste också, men det är en given när man är på Tenuate. Enligt många användare, en sund kombination av motion och Tenuate faktiskt hjälper dem att kasta pounds.

Bieffekter

Tillsammans med allmänt positiva recensioner (se referenser), biverkningar Tenuate oss göra manifest i vissa människor (även om andra rapporterar inga biverkningar vad som helst). Biverkningar kan muntorrhet, en förlust av sömn, hjärtklappning och huvudvärk. En allmän regel med ett läkemedel som Tenuate: rådgöra med din läkare om du upplever några biverkningar.