XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tapioka stärkelse

Hur att tjockna Pudding utan mjöl eller majsstärkelse

Mjuka, krämig puddingar är en enkel dessert att vilja kombinera sött, rika smaker med en sval och silkeslen mjuk konsistens. De flesta recept använder en stärkelse förtjockningsmedel - typiskt mjöl eller majsstärkelse i USA - att få pudding till en lämplig konsistens. Det finns ett antal alternativa sätt att tjockna din puddingar, så om du föredrar att undvika majs och vete, eller att sky stärkelse helt och hållet, har du fortfarande val.

Alternativ Stärkelse Metod

Steg 1

Mät ett alternativ stärkelsebaserat förtjockningsmedel, såsom arrowrot pulver, tapioka pulver eller risstärkelse, och kombinera den med socker som kallas för i din pudding recept. Dessa alternativa stärkelse är jämförbara med majsstärkelse i förtjockning makt, och dubbelt så potent som vetemjöl, så i enlighet därmed.

Steg 2

Rör förtjockningsmedlet i sockret tills väl kombineras sedan kombinera dem med de återstående torra ingredienserna. Vispa de torra och våta ingredienser tillsammans, sedan föra pudding till en sjuda på låg till medelhög värme.

steg 3

Sjuda blandningen försiktigt, rör om ofta, tills den tjocknar. Häll pudding i en serveringsskål eller enskilda ramekins och låt den svalna.

gelatin Metod

Steg 1

Förbered pudding enligt din favoritrecept, med undantag för stärkelse förtjockningsmedel. Ta ingredienserna till en mild sjuda under omrörning så att mjölken inte fastnar på botten av din kastrull och Scorch.

Steg 2

Mät upp 3/4 tsk unflavored gelatin för varje kopp mjölk eller grädde i pudding. Detta kommer att ställa in den försiktigt, utan att skapa den karakteristiskt gummi struktur i samband med gelatin.

steg 3

Sked 1 matsked kallt vatten i en liten skål eller mätglaset, eller varje kopp mjölk eller grädde i pudding. Strö pulveriserad gelatin över kallt vatten och låt den vila i två till tre minuter, tills granulerna har absorberat vatten och blir jämnt fyllig och svullen.

steg 4

Värm gelatinet i mikrovågsugn, i steg om 15 sekunder, tills det är varmt och helt smält. Häll pudding genom ett finmaskigt sil i en skål, för att avlägsna eventuella klumpar av aromer eller granulat av överkokt ägg. Vispa det smälta gelatinet i puddingen blandningen, tills den är helt upplöst.

steg 5

Häll den färdiga pudding i en serveringsskål eller enskilda rätter, och kyla den tills gelatin set.

Använda Irish Moss

Steg 1

Rehydrera halv kopp ordentligt packade torkade irländsk mossa i kallt vatten i 15 minuter, sedan pressa ut fukt. Detta är tillräckligt för 3 koppar mjölk eller grädde, en gemensam satsstorlek för puddingar. Om du använder färsk irländsk mossa, använder en hel kopp färsk tång för att uppnå samma förtjockning effekt.

Steg 2

Lägg mossan till mjölk eller grädde och låt sjuda försiktigt i toppen av en dubbel panna, eller i en bunke in över toppen av en kastrull med kokande vatten. Koka tång i din kräm för 25 till 30 minuter under omrörning.

steg 3

Häll mjölken genom ett durkslag fodrad med flera lager av ostduk, för att avlägsna irländsk mossa. Pressa försiktigt för att få ut så mycket mjölk som du kan, sedan kasta tång.

steg 4

Rör om dina aromer i den uppvärmda grädde, häll sedan blandningen i formar eller individuella dessert rätter. Refrigerate puddingar tills de har angett.

tips

 • Var säker på att du har köpt risstärkelse, snarare än rismjöl. Rismjöl kan vara ganska grov och inte är ett särskilt effektivt förtjockningsmedel, medan risstärkelse är både en kraftfull förtjockningsmedel och den finaste-texturerade av dem alla.
 • Irländsk mossa är en tång som växer vilt längs delar av östkusten, och är tillgänglig från online-leverantörer och vissa gourmet butiker. Den aktiva ingrediensen i irländsk mossa är karragenan, ett förtjockningsmedel används i stor utsträckning i närings shakes, chokladmjölk, glass och andra livsmedel. Liksom agar-agar, en annan algextrakt användes som gelningsmedel, är den lämplig för vegetariska och veganska kost.

Saker du behöver

 • Arrowrot, tapioka, risstärkelse eller andra förtjockningsmedel
 • Socker
 • Mjölk eller grädde
 • Vanilj och andra smakämnen
 • Bunke
 • Vispa
 • Serveringsskål eller enskilda dessert rätter
 • Kastrull
 • Mätglaset
 • cheesecloth
 • Durkslag
Majsstärkelse Vs. mjöl Förtjockningsmedel

Det finns flera stärkelsebaserade förtjockningsmedel tillgängliga för kockar och bagare, inklusive arrowrot, potatisstärkelse, risstärkelse, tapioka, majsstärkelse och mjöl. De två sistnämnda är de mest använda i Amerika, och båda är mångsidiga förtjockningsmedel. Var och en har sina egna styrkor och svagheter, och det är värt att veta skillnaden mellan dem.

mjöl Kännetecken

Vitt mjöl görs genom målning av kli och groddar av hela vetekorn, och bryta den återstående endosperm i mycket fina partiklar. Mjöl är inte en ren stärkelse, liksom andra förtjockningsmedel, men innehåller en relativt stor mängd protein såväl som små mängder av fett och sockerarter. Detta innebär att du måste använda mer mjöl för att få samma mängd förtjockning som majsstärkelse. Mjöl börjar tjockna vätskor vid 126 grader Fahrenheit, och fortsätter att göra så tills den når 185 F. mjölet behöver 20 till 30 minuter att laga mat helt, eller det kommer att lämna en tydlig mjölig smak i sås.

majsstärkelse Kännetecken

Majsstärkelse raffineras från hård industriell majs med en utdragen process för fräsning, slipning, siktning och separation i en centrifug från resten av spannmål. Som ett resultat av detta arbete, är majsstärkelse en mycket ren stärkelse förtjockningsmedel, och du behöver mycket mindre att tjockna en given vätskevolym än du skulle med mjöl. Majsstärkelse börjar tjockna på 144 F, men inte nå sin fulla förtjockning makt tills 180 F. När temperaturen på vätskan ökar, kommer majsstärkelse tjockna mycket snabbt, anländer till sin fulla gelbildande kraft inom en minut eller två.

med användning av mjöl

Mjöl är bäst i längre-matlagning såser och såser, som ger dess föroreningar och rå smak tid att laga mat ut. Mjöl proteiner stiga till toppen av din sås tidigt i tillagningen, gör en grå-vitt skum som kan sked av. Mjöl gör en sås ogenomskinlig och ger det en uttalad kropp, lämplig för rejäla måltider som grytstek eller gryta. Av de större förtjockningsmedel, håller mjöl upp bäst i långvarig matlagning, vilket gör det ett naturligt val för grytor och långsam spis recept. Special "quick-blandning" mjöl, delvis förkokt finns tillgänglig från flera tillverkare för snabbare såser.

med användning Majsstärkelse

Majsstärkelse är mycket snabbverkande än mjöl, vilket ger en helt förtjockad sås nästan omedelbart när det rörs i nära kokande vätskor. Såser förtjockade med majsstärkelse förblir klara och utveckla en attraktiv glans, vilket gör majsstärkelse speciellt lämplig för fruktpajer och asiatisk stil rätter. När majsstärkelse har tjocknat en vätska bör det serveras snabbt, eftersom fortsatt kokning och omrörning kommer att börja bryta ner gelén. Majsstärkelse inte frysa och tina väl, så att andra stärkelse är att föredra för grytor eller pajer som kommer att frysas.

Vete & amp; Glutenfritt bröd

Varken vete eller gluten är nödvändigt att baka personalen i livet. Detta är tur för alla som älskar bröd men är antingen allergisk mot vete eller har en negativ autoimmun reaktion på gluten i vete, korn och råg. Sorter av vete- och glutenfria bröd i snabbköp har ökat under de senaste åren, liksom de kockar blogga om glutenfri bakning. Samtidigt är livsmedelsforskare försöker skapa glutenfri vetebröd.

Vete allergi och glutenintolerans

I likhet med hösnuva, som är en allergisk reaktion på gräs och pollen orsakar vete allergi bikupor, klåda, trängsel och svullnad i munnen och halsen. Det kan leda till anafylaxi, vilket är halsen svullnad så extrem att kvävning kan förekomma. Människor som har en vete allergi, celiaki eller mindre hotande tillstånd som kallas nonceliac glutenintolerans kan alla erfarenheter obekväma matsmältningsproblem. I celiaki orsakar gluten en autoimmun reaktion som kan skada tunntarmen. I alla tre villkor, kroppen angriper gluten som om det vore ett toxin. I allergisk reaktion, producerar kroppen antikroppar för att bekämpa inkräktaren; i celiaki orsakar gluten kroppen att attackera sin egen frisk vävnad.

Kommersiell vete- och glutenfria bröd

"The New York Times" rapporterar att under 2010, 5 procent av hushållen kontaktats av Nielsen Corporation rapporterade köpa glutenfria varor. År 2013 hade den siffran stigit till 11 procent. Affären, glutenfritt bröd inte längre enbart förlita sig på kombinationer av rismjöl, tapiokastärkelse och potatisstärkelse. Numera glutenfria bröd har mer smak och konsistens på grund av hela korn brunt ris, majsmjöl, sorghum och bovete mjöl samt knapriga chia, lin, vallmo, pumpa och sesamfrön.

Gluten-fri bakning

Många matlagning bloggar dela framgångsrika modifieringar av longtime vete favoriter samt idéer för experiment med ingredienser som kan vara obekant för hemma bagare vana att begränsa bröd mot gluten mjöl. Stormarknader samt naturliga livsmedel butiker bära nu mjöl marken från bönor och ärtor, kokos massa och alternativa korn som quinoa och Amaranth. Potatis och tapioka stärkelse - stöttepelarna i glutenfri bakning - finns också tillsammans med de mer välkända majsstärkelse. Beredda, glutenfria brödmixer finns för bagare kort tid.

Gluten-Free vete Forskning

Inte alla proteiner i vete är gluten. Washington State University experimenterar med att utveckla en vetekorn med lägre mängder - eller ingen - gluten. Enligt en 2013 Celiac.com rapport, universitetet hittills kunnat skära ned på 90 procent av proteinerna i vete som orsakar reaktioner.

En glutenfri lågrestdiet

En glutenfri kost är tuff nog att följa på egen hand; behöva också begränsa fiberintaget på en låg rester kost kan verka överväldigande. Men när du begränsa din fiber intag, du skär naturligtvis ut många gluteninnehållande livsmedel, vilket gör den nya diet bara lite lättare att följa. Att veta vilka livsmedel som är höga fiber och vilka livsmedel kan innehålla dold gluten är det första steget i planeringen av din kost. Alltid få din läkares godkännande innan du påbörjar denna typ av kost plan.

Låg rester Grunderna

Din läkare kan ha rekommenderat dig att följa en låg rester kost om du har vissa inflammatoriska tarmtillstånd såsom Crohns sjukdom eller ulcerös kolit, eller om du bara har genomgått tarmkirurgi eller kolostomi. I dessa fall kan det vara svårt för matsmältningssystemet att bearbeta fiber, den svårsmälta delen av vegetabiliska livsmedel. Begränsa ditt intag av fiber kommer att hjälpa till att kontrollera dina symtom och hjälpa dig att läka.

Gluten-Free låg ner

Personer med celiaki eller glutenkänslighet måste undvika livsmedel som innehåller gluten protein som finns i vete, korn och råg. I fallet med celiaki, kan äta gluten orsaka skada på tunntarmen resulterar i viktförlust, uppblåsthet, magkramper, gas och näringsbrister. En känslighets inte orsakar skada på tarmen, men individer kan uppleva samma obehag mag som de med celiaki. De kan också ha icke-symptom som huvudvärk, "dimmig sinne" och ledvärk.

Vad du kan äta på en lågrestdiet

Livsmedel som du väljer för din lågrestdiet bör vara mjuk i naturen, vilket är ett tecken på deras lägre fiberinnehåll. Du kan äta alla mjölkprodukter, inklusive yoghurt och keso. Äta sallad rå, men tillaga de flesta andra grönsaker, inklusive gul squash, gröna bönor, sparris, rödbetor och morötter. Ta bort skinnet från potatis och fröna från squash. Ät frukt som har burk utom ananas; Du kan också ha mogna bananer och melon. Bröd och spannmål bör göras från raffinerat spannmål, såsom vitt ris.

Livsmedel för en glutenfri diet

Glutenfria bantare måste undvika alla potentiella källor till gluten. Naturligtvis innefattar detta vete, råg och korn, och allt gjort med dessa korn, såsom många bröd och spannmål. Du måste se upp för dolda källor till gluten, såsom kryddor som soja, ketchup, senap och BBQ-sås; soppor och såser, falska köttprodukter, bearbetat kött och något som innehåller malt. Undvik också havre, som ofta korskontaminerats under bearbetning, såvida de inte är märkta glutenfri.

Få alltid att falla på plats

De viktigaste områden där du måste vara försiktig på denna diet är i bröd och spannmål kategori. Dina val kommer att vara mycket begränsad. Håll dig till raffinerade-spannmålsprodukter som vitt ris och pasta gjord av vitt ris. Välj bröd gjorda av raffinerat mjöl och stärkelse som inte innehåller gluten, såsom vitt ris och potatis mjöl och majs och tapioka stärkelse. För protein väljer kött, fågel, ägg och skaldjur, men undvika charkuteriprodukter som kan innehålla dold gluten.

Tunnelbana grillad kyckling Nutrition

Subway är en nationell snabbmat smörgås butik som, liksom många kedjor innan det började som en enda butik. Sjutton år gammal Fred De Luca öppnade den första butiken i 1965 med en partner och började franchising butiker under tunnelbana namn 1974. Det finns nu 33,772 Subway butiker i 94 länder. Tunnelbana marknadsför sig som har låg fetthalt livsmedelsval för dem som behöver titta på deras vikt. Grillad kyckling, kallad "ugnsrostad kycklingbröst" på tunnelbanan meny erbjuds i en smörgås och en sallad.

ingredienser

Grillad kyckling på tunnelbanan menyn är tillgänglig som en kycklingbröst bulle i en smörgås eller som kycklingbröst remsor i en sallad. Kycklingbröst bulle kommer från revben kött, och innehåller även vatten, majssirap, vinäger pulver, majsstärkelse, tapioka, farinsocker, salt, druvsocker, vitlökspulver, lökpulver och kyckling-typ smak gjord av majs gluten, jästextrakt och konserveringsmedel. Slätten grillade remsor innehåller också sojaprotein, utan vinäger, farinsocker, majs och tapioka stärkelse.

kalorier

Den grundläggande 6-tums ugnsrostad kycklingbröst smörgås på en 9-korn vetebröd med sallad, tomater, lök, paprika och gurka innehåller 320 kalorier. Det totala antalet kalorier beror på de tillägg som du gör i en smörgås. Till exempel, majonnäs lägger 110 kalorier, strimlad Monterrey cheddarost tillkommer ytterligare 50 kalorier och två remsor av bacon lägger 45 fler kalorier.

Den ugnsrostad kycklingbröst sallad, med sallad, tomater, lök, paprika och gurka har 130 kalorier utan någon dressing. För att hålla kalorierna nere, att välja sin fettfri italiensk dressing med 35 kalorier är hälsosammare val. Tunnel ranch dressing tillför 110 extra kalorier.

Fett

Den ugnsrostad kycklingbröst sallad har 2,5 g totalt fett och 24 kalorier från fett, 0,5 g mättat fett, 50 mg kolesterol och ingen transfetter. Den grundläggande ugnsrostad kycklingbröst Sandwich innehåller 4,5 g totalt fett och 40 kalorier från fett, med en g mättat fett, 25 mg kolesterol och ingen transfetter. MayoClinic.com rekommenderar att begränsa dagliga fettintaget till 44-78 g totalt fett och kolesterol till högst 300 mg per dag.

Natrium

En vuxen som är vid god hälsa kräver inte mer än 2300 mg natrium per dag, ca 1 tsk., Enligt US Department of Health and Human Services. Den ugnsrostad kycklingbröst sallad innehåller 270 mg natrium och ugnsrostad kycklingbröst Sandwich har 750 mg, nästan en tredjedel av dagens natrium behov.

Kolhydrater och protein

Kolhydrater och protein är båda väsentliga för dieten. Kolhydrater utgör den huvudsakliga energikällan för kroppen och protein, som finns i alla vävnader i kroppen, måste fyllas på dagligen. Den grundläggande 6-tums ugnsrostad Chicken Sandwich ger 49 g kolhydrater och 23 g protein. Den ugnsrostad Kycklingsallad innehåller 9 g kolhydrater och 19 g protein. När middag på en snabbmatsrestaurang, hålla det friska genom att välja små portioner, välja menyalternativ med gröna och har grillat kött istället för kött som är panerad och stekt.

Gluten och Casein kost


En glutenfri och kasein-fri diet, även kallad GFCF kost, växer i popularitet som ett alternativ behandling för en mängd medicinska tillstånd, framför allt autism, fibromyalgi (FM) och colon irritabile (IBS). Gluten och kasein är proteiner som förekommer naturligt i vissa livsmedel. Gluten finns i många kärnor, medan kasein sker i mjölkprodukter. Glutenfri och kasein-fri diet är baserad på teorin att vissa individer har en hög känslighet eller en allergi mot dessa proteiner. Här är några tips på att följa en gluten och kasein-fri kost.

Glutenfri

Undvik korn som innehåller gluten. Detta inkluderar vete, råg, korn, Durham, mannagryn och kamut. Andra korn för att undvika är grahamsmjöl, bulgar, stavas och Matza måltid.

Köpa produkter baserade på glutenfria korn. Du kan hitta pasta, flingor, bröd och kex gjorda av ris, majs, bovete, hirs, quinoa och amaranth.

Kontrollera livsmedelsmärkning för dolda källor till gluten. Många ingredienser som används i kommersiella livsmedelsprodukter använda gluten som ett bindemedel. Undvik mat som innehåller stärkelse, modifierad stärkelse, malt, maltodextros och natriumglutamat (MSG). Andra ingredienser för att undvika inkluderar hjälpämnen, fyllmedel, bindemedel, hydrolyserat vegetabiliskt protein (HVP), hydrolyserat växtprotein (HPP) och Textur vegetabiliskt protein (TVP).

Använda alternativa mjöl för bakning och matlagning. Du kan baka en mängd olika desserter med hjälp av mandel och rismjöl. Majsstärkelse, tapioka, potatisstärkelse och garbanzo bönor mjöl kan med framgång användas i stället för vetemjöl i de flesta tillagningsrecept.

Kom ihåg att "vete-fri" inte är lika med "glutenfri". Produkter märkta som "vete-fri" skulle kunna använda korn, spelt eller råg - alla kärnor som innehåller gluten.

Köpa glutenfri näringstillskott, tandkräm och makeup. Många vitaminer, tandkrämer, läppbalsam och läppstift använda gluten som ett bindemedel.

Kasein-Free

Undvik primära källor kasein. Detta inkluderar mjölk, yoghurt, smör, glass och grädde. Ost innehåller vanligtvis mycket höga nivåer av kasein protein.

Försök mjölkfria alternativ till mjölk. Mjölkfri mjölk innehåller kokosnöt, mandel och ris mjölk. Även om dessa mjölk inte kommer att smaka som komjölk eller getmjölk, kan de användas i recept, på flingor och på ditt morgonkaffe.

Prova vegan mejeriprodukter. Vegan ost och glass är baserade på sojabönor. Var noga med att läsa etiketten eftersom vissa sojaprodukter innehåller fortfarande kasein.

Kom ihåg att livsmedel som säljs som "mejeri-fri" eller "laktosfri" fortfarande kan innehålla kasein. Imitation mejeriprodukter använder ibland kaseinprotein som ett bindemedel.

Undersök livsmedelsmärkningen för dolda källor kasein. Undvik livsmedel som innehåller vassle, fasta mjölkbeståndsdelar, kaseinat, caseinogen och hydrolyseras vegetabiliskt protein (HVP).

Se till att du får tillräckligt med kalcium och D-vitamin i kosten. Mandel, majs, pumpafrön och persilja är alla friska källor.

tips

Fyll på färsk frukt och grönsaker. Färska frukter och grönsaker innehåller inget gluten eller kasein proteiner och är ett utmärkt sätt att tillfredsställa dina sockersug. Konserverade grönsaker och frukter innehåller ofta konstgjorda tillsatser som gjorts med glutenproteinet.

Undvik korskontaminering. Dina glutenfria och kasein fria livsmedel kan lätt förorenas genom att dela knivar, kastruller eller grillar med icke-säkra ingredienser.

Vad är fördelen med tapiokastärkelse?

Tapiokastärkelse tillverkad av roten av kassava anläggningen. Även om det kan användas som ett mjöl för bakning, dess huvudsakligen används som förtjockningsmedel. Tapioka används ofta i asiatisk mat, särskilt i thailändska recept. I Indien är tapiokastärkelse ibland kokt och smaksatt med kryddor att äta som en sida maträtt.

Glutenfri

Den mest uppenbara fördelen med tapiokastärkelse är att det är glutenfri och vete fri. Detta gör det ett lämpligt alternativ för människor som har gluten intolerans men ändå vill baka eller lägga förtjockningsmedel till sina recept.

Breda Matlagnings Användningar

Tapiokastärkelse fungerar bra i ett antal recept, vilket gör det till ett lämpligt val för att baka pajer, gör platt bröd och skapa snacks såsom chips och rån. Eftersom tapiokastärkelse är också ett förtjockningsmedel, många kockar använder det för att tjockna soppor, puddingar och såser. Tapioka lägger tuggbarhet till ett recept, så det är inte ett bra val om du letar efter en hårdare, sönderfallande struktur för cookies eller muffins.

intetsägande smak

Tapiokastärkelse har en intetsägande, neutral smak. Detta är en fördel vid matlagning, som att lägga tapiokastärkelse inte kommer att påverka smaken på ett recept. På grund av sin neutrala smak, kan tapiokastärkelse användas i både söta och salta rätter utan problem. Andra glutenfria stärkelser och mjöl, såsom bovetemjöl, potatisstärkelse och brunt rismjöl, kommer att ändra smak, färg eller struktur av rätter. Tapiokastärkelse inte.

Low Protein

Tapiokastärkelse innehåller inget protein, vilket gör det ett bra val för dem som försöker sänka sitt proteinintag. Flesta andra typer av stärkelser och mjöl innehålla åtminstone några protein. Till exempel, innehåller vetemjöl 16 g protein per 120 g portion, som är lika med omkring en kopp. Enligt fina matlagning, låg protein stärkelse är bra för matlagning mjuk --rather än knaprig, crunchy-- bröd, kakor och kex.

Tapioka och glukos

Tapioka härstammar från kassava anläggningen Sydamerika. Cassava omväxlande kallas maniok eller yucca, även om mycket av Nordamerika kallar det tapioka. Tapioka är en viktig näringskälla i många delar av världen på grund av sin förmåga att växa i dålig kvalitet, torra jordar. Den knölar, eller rotdel, av kassava anläggningen bearbetas till tapioca, även om bladen är ätliga samt. Cassava knölar är rika på kolhydrater men saknar protein, fett, och många vitaminer och mineraler.

Glukos

Kolhydraterna i tapioka består främst av stärkelse. Stärkelse är en polysackarid, vilket betyder att den består av många monosackarider sammanlänkade. Monosackarider som utgör en stärkelsemolekylen är alla glukosenheter. Om glukosmolekylerna i stärkelse är sammanfogade på en grenad konfiguration, är stärkelsen kallas amylopektin. Om glukosenheterna är ogrenad, är stärkelsen känd som amylos. Glukos fungerar som en källa till bränsle i kroppen.

tapioka Produktion

För att tillverka tapioka från kassava knölar, processorer skal och tvätta färska cassava rötter för att avlägsna eventuella vedartade delar och för att rensa knölen. Efter rivning av kassava i bitar, arbetare sedan värma knölen tills den blir grötig. Appliceringen av värme bringar stärkelsegranulerna för att gelatinera och svälla. När de spricker och hålla ihop, skapar de små klumpar som kallas grits. Kassava grits genomgå en fräsning och siktning process för att skapa tapioka. Den tapioka består nästan uteslutande av glukos rika stärkelse.

tapioka användningar

I utvecklingsländerna, däribland Afrika, Sydostasien, Indien, Centralamerika och Sydamerika, fungerar tapioka såsom ett dietary stapelvara, typiskt kokas i vatten och serveras med mjölk eller socker. Tapioka är näst sockerrör i form av kolhydrater densitet i en näringskälla. I utvecklade länder, såsom USA och Kanada, tapioka fungerar som en livsmedelstillsats, vanligen som förtjockningsmedel i puddingar, paj fyllningar och drycker.

tapioka nutrition

Även tapioka haute glukoshalt gör det en rik källa av energi, är det brist på de flesta andra näringsämnen. En 4 oz. servering av tapioka pärlor levererar 400 kalorier, nästan alla från kolhydrater. Den innehåller inga märkbara vitaminer, men ger nästan 2 mg järn, mer än 20 procent av ditt dagliga behov av detta mineral. Denna mängd tapioka erbjuder också 6 procent av ditt dagliga mangan, 2 procent av kalcium och 2 procent av selen. Den främsta fördelen tapioka leveranser till din kost är dess rika glukosinnehållet.

försiktighetsåtgärder

Cassava knölar innehåller varierande mängder av giftet cyanid. Peeling och blötläggning knölen kraftigt reducerar cyanidnivåer; emellertid kan långvarig exponering för även låga nivåer av cyanid resultera i kronisk cyanidförgiftning över tiden. Bearbetade tapiokastärkelse är giftfritt, enligt Kansas State University International Food Safety Network.

Tapioka mjöl, eller tapiokastärkelse, kommer från kassava anläggningen. Detta glutenfri stärkelse kan bidra till att förbättra smak och konsistens av glutenfria bakverk. Gluten är ansvarig för att bygga upp strukturen av bröd och andra bakverk, ger dessa livsmedel en karakteristisk seg konsistens. Tapioka mjöl kan hjälpa lägga kroppen till dina glutenfria recept, vilket gör dem att känna sig som mer traditionella recept.

Gluten-Free allrengöringsmedel mjöl

För de flesta av dina bakning behov, kan du skapa en glutenfri allrengöringsmedel mjöl blandning innehållande tapioka mjöl. Kombinera en del tapioka mjöl, 2 delar potatisstärkelse och 6 delar brunt rismjöl. Vid användning av detta mjöl i traditionella recept, ersätta en lika stor mängd av glutenfri blandning för det belopp som allrengöringsmedel mjöl.

Glutenfritt bröd Mjöl

Om du gör glutenfritt bröd, blanda ihop 3 delar hirs och 3 delar sorghum med 2 delar vardera av potatisstärkelse, majsstärkelse och tapioka mjöl. För variation, kan du ersätta en del av hirs och sorghum med havre, quinoa mjöl eller teff mjöl.

Gluten-Free Cake mjöl

För en mer delikat kakmjöl, kombinera ungefär lika mängder av vitt rismjöl, potatisstärkelse och tapiokastärkelse mjöl. Lägg lite mer av rismjöl och potatisstärkelse. Använd denna blandning för att ersätta lika delar av kakan mjöl efterlyses i traditionella recept.

överväganden

Eftersom mycket av glutenfri bakning är en konst, inte en vetenskap, kan du experimentera med proportionerna i dessa blandningar tills du uppnår din perfekt konsistens. Tapioka mjöl lägger lite spänst till dina bakverk. Om strukturen på dina bakade varor är alltför elastiska, minska mängden tapioka mjöl något. Dessutom, om du konverterar ett traditionellt recept för en glutenfri recept innehållande tapioka mjöl, måste du minska mängden vätska något på grund vetemjöl är mer absorberande än glutenfritt mjöl är.

Vad kan jag byta majsstärkelse med när jag baka en Äppelpaj?

Bara om det enda som är bättre än en mogen, frisk, saftig äpple är samma äpple och några av dess vänner inbakade i en paj. Naturligtvis, mycket av det färsk juice kommer att laga ut av äpplena som din pie bakar och kommer att behöva som skall förtjockas för att förhindra att pie kokar över eller utveckla en fuktig skorpa. Majsstärkelse fungerar bra för detta ändamål, men om du undviker majs - eller har kört helt enkelt - det finns alternativ.

Plain Old Flour

Om din favorit pie-bakning äpplen är täta, lång matlagning sorter, är vanlig vetemjöl det enklaste stället för majsstärkelse i cirkel. Mjöl inte är en renad stärkelse, som majsstärkelse, så det har inte riktigt samma förtjockning förmåga. Som regel tillåter 2 matskedar mjöl för varje matsked majsstärkelse du normalt skulle lägga till. Om du använder socker eller en kristallin icke-socker sötningsmedel, blanda mjölet med det och sedan kasta äpplen. Om du använder en vätska såsom agave nektar, kasta mjölet med äpplena först och sedan duggregn dem med din sötningsmedel.

Instant-Mixing Mjöl

Problemet med vanlig vetemjöl är att det tar lång tid att nå sin fulla förtjockning makt, och under tiden juicer från dina äpplen kommer att koka glatt. Ett snabbare verkande alternativ är instant-blandning eller "gravy" mjöl. Den här typen av mjöl förkokt på bruket, så - som majsstärkelse - det börjar förtjockning nästan omedelbart, så snart som de heta juicer frigörs från dina äpplen. Det innebär att du inte behöver välja lång matlagning äpplen, eftersom den till skillnad vanlig mjöl, kommer du inte riskera en okokt, stärkelse smak i den färdiga kakan.

andra Stärkelse

Några andra stärkelser kan användas i stället för mjöl eller majsstärkelse, även om deras tillgänglighet varierar. Omedelbar tapioka tjocknar pajer väl, även om det lämnar sin karakteristiskt gelatinösa bollar hela dina äpplen. Alternativt kan du slipa den i en krydda kvarn för att göra tapioka pulver, som inte bildar bollar men kan vara lite trådiga. Arrowrot pulver gör en fin förtjockningsmedel, mycket lik majsstärkelse i dess användning. Renat risstärkelse - inte rismjöl - är den finaste korniga alla stärkelse och gör en silkeslen paj, men det kan vara svårt att hitta om du är i ett område utan de asiatiska marknaderna.

Den lagad Fyllning Alternative

Ett ytterligare alternativ, vanligare med bär än med äpplen, är helt enkelt att Förgrädda din fyllning. Detta kan vara praktiskt för lång matlagning äpplen, eller extra saftiga äppelsorter. Försiktigt sjuda äpplena i en kastrull och låt rinna av dem, ställa dem åt sidan. Du kan tjockna sina juicer med stärkelse alls genom att bara koka dem tills de minskar, förtjockning något på grund av naturliga pektin. Rekombinera äpplen och saft i ditt skal, sedan baka kakan omedelbart eller frysa det för senare bakning. Denna teknik kan också användas när förtjockning med mjöl, för att motverka risken för en stärkelse smak fyllning.