XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

tamoxifen grapefrukt

Sight Effekter av Tamoxifen


Tamoxifen (Nolvadex) är en oral antiöstrogen och cancer läkemedel som används för att behandla bröstcancer som växer som svar på östrogen. Tamoxifen blockerar östrogen från cancercellerna för att störa deras tillväxt. Tamoxifen behandlar bröstcancer i ett tidigt stadium, liksom de som har spridit (spread) till andra delar av kroppen. Tamoxifen också användas profylaktiskt efter kirurgiskt avlägsnande av bröstcancer för att förebygga återfall.

Blod

Enligt National Cancer Institute, ökar tamoxifen risken för blodproppar. Proppar kan orsaka djup ventrombos i vilken koagulerar lodge i venerna, oftast i benen eller ljumskarna, vilket orsakar en minskning av blodflödet, kärlskador och inflammation. Proppen kan förstora och vissa blodproppar kan lossna, reser genom blodet till andra delar av kroppen, såsom lungor eller hjärna, där en blodpropp kan blockera en artär och orsaka en stroke.

"Lippincott s Nursing Drug Guide" konstaterar att tamoxifen också kan orsaka hyperkalcemi (en ökning av kalcium i blodet) och en minskning av blodplättar, vilket ökar risken för blödning, så tamoxifen inte bör tas med blodförtunnande medel, såsom Waran. Tamoxifen kan trycka benmärgen och stör produktionen av röda blodkroppar, vilket leder till anemi, och vita blodkroppar, stör immunförsvaret och ökar risken för infektion.

Gynekologisk / Urogenitalt

Tamoxifen ökar risken för andra cancerformer utvecklas i livmodern, inklusive livmodercancer i slemhinnan och sarkom i muskeln. Kvinnor utvecklar livmodercancer kan uppleva vaginal blödning och smärta i nedre delen av buken. Dessutom, enligt RxList, kvinnor kan ha symptom i samband med klimakteriet, såsom värmevallningar, vaginal torrhet och oregelbundna perioder, på grund av den antiöstrogen effekt av läkemedlet, trots att läkemedlet inte utlöser själva klimakteriet som äggstockarna fortsätter att producera östrogen i premenopausala kvinnor.

Hanar som tar tamoxifen kan uppleva en minskning av libido och impotens.

gastrointestinal

Som med många kemoterapeutiska läkemedel, kan tamoxifen orsaka illamående och kräkningar och kan ändra smaksinne, och denna kombination av biverkningar resulterar ofta i viktminskning under behandlingen. Vissa människor kan ha diarré, medan andra har förstoppning.

Centrala nervsystemet

Tamoxifen kan orsaka huvudvärk och yrsel. Vissa människor har svårt att sova och har ökad ångest, medan andra kan utveckla klinisk depression samtidigt ta medicinen.

muskuloskeletal

Generaliserad smärta i ben, leder och muskler kan förekomma såväl som ökad smärta i området för tumören. Ibland uppstår en generaliserat utslag. Vissa människor utvecklar vätskeansamling och svullnad i underben och fötter, ökar obehag.

Ögon

Tamoxifen kan påverka ögonen, vilket resulterar i minskad opacitet (tydlighet) av hornhinnan, ökad risk för retinopati och försämrad synskärpa, så täta ögonundersökningar är nödvändiga under behandling.

Varning

Tamoxifen ska inte tas med grapefrukt som grapefrukt stör ämnesomsättningen (uppdelning) av läkemedlet och ökar toxiska effekter. Tamoxifen ska inte tas under graviditet eftersom det kan orsaka allvarliga skador på fostret, så de i fertil ålder bör använda preventivmedel medan du tar medicinen. Dessutom korsar tamoxifen i bröstmjölken, så kvinnor bör inte amma när du tar tamoxifen.

Osteoporos är en sjukdom som gör att skelettet blir skört, vilket ökar risken för frakturer och raster. Osteoporos kan utvecklas smärtfritt och leda till avbrott i höfter, handleder och rygg. Både förebyggande och tidig upptäckt av osteoporos kan minska risken för benbrott. Tamoxifen är en medicin som används för att förebygga och behandla osteoporos.

tamoxifen

Tamoxifen är ett receptbelagt läkemedel som blockerar verkningarna av östrogen. Östrogen är ett kvinnligt hormon som spelar en roll i sexuell utveckling och bröst tillväxt. Tamoxifen används främst för att behandla tumörer bröstcancer och för att förhindra att vissa typer av bröstcancer. Kvinnor som löper hög risk för bröstcancer är kandidater för tamoxifen. Tamoxifen används också för att minska risken för osteoporos.

Förebygga benskörhet med Tamoxifen

Även National Osteoporosis Foundation rapporterar att tamoxifen är en medicin som kan orsaka förlust av benmassa, både Mayo Clinic och National Cancer Institute (se Resurser) rapporterar att tamoxifen s östrogenliknande egenskaper minskar risken för benbrott, särskilt hos kvinnor som är över 50 års ålder.

Tamoxifen verkar genom att blockera effekten östrogen har på bröstcancerceller. Medan effekterna av östrogen kan blockeras i bröstcancerceller, behöver de östrogenliknande effekter inträffa på andra ställen i kroppen, inklusive ben.

Vanliga biverkningar kan inkludera värmevallningar, ben eller tumörsmärta, trötthet, illamående, förstoppning, huvudvärk, depression och humörsvängningar. Tamoxifen har östrogenliknande effekter kan också innebära en ökad risk för blodproppar, livmodercancer och stroke, så det är viktigt att diskutera hela din sjukdomshistoria med din läkare.

Grapefrukt & amp; Augmentin

När du startar en ny medicin, bör du alltid tala med din läkare eller apotekspersonalen om livsmedel som kan interagera med den. Att äta vissa livsmedel kan öka eller minska ett läkemedels effektivitet eller öka biverkningar. Grapefrukt och dess saft interagera med ett antal läkemedel; dock Augmentin inte en av dessa mediciner. Om inte din läkare leder dig att göra något annat, kan du fortsätta att dricka grapefruktjuice.

Augmentin

Augmentin är en typ av penicillin antibiotika. Den består av en kombination av amoxicillin och klavulansyra. Båda komponenterna är antibiotika som bekämpar infektioner. Men klavulansyra bekämpar bakterier som är resistenta mot penicillin. Augmentin föreskrivs för att behandla ett antal bakteriella infektioner, inklusive lunginflammation, bihåleinflammation, öroninflammation, bronkit, urinvägsinfektioner och hudinfektioner. Du bör inte ta Spektramox om du är allergisk mot penicillin eller klavulansyra. Du bör också tala med din läkare innan du tar Augmentin om du har en leversjukdom.

Grapefrukt

Grapefrukt är rik på C-vitamin, kalium och fibrer, och har även tjänat American Heart Association "hjärta check" märke. Men ett ämne i grapefruktjuice binder med enzymet i tarmen som hjälper till att förhindra absorptionen av vissa mediciner. Genom att blockera detta enzym gör att grapefruktjuice mer av medicinering för att ange ditt blodomloppet, orsakar högre än normala blodnivåer av läkemedlet, vilket kan vara farligt i vissa situationer. Grapefrukt interagerar med högt blodtryck mediciner, kolesterolsänkande mediciner och psykiatriska mediciner. Men det inte interagera med någon antibiotika eller Augmentin.

Augmentin och magbesvär

När det gäller kost och Augmentin, rekommenderas det att du tar det med ett helt glas vatten före en måltid för att förhindra magbesvär. Inga specifika livsmedel är kända för att interagera med medicineringen. Men när du tar antibiotika rekommenderas att du undviker livsmedel med hög syra, såsom tomatsås eller vinäger, vid den tid du tar din medicin eftersom de kan öka risken för magbesvär. Om magen är särskilt känslig och du misstänker att grapefruktjuice bidrar till magbesvär när du tar Spektramox, kan du välja att sluta dricka det.

överväganden

Antibiotika dödar inte bara de dåliga bakterier som gör dig sjuk, men de kan också döda de goda bakterierna som hjälper till att hålla dig frisk. Om du får diarré som en bieffekt av Augmentin, be din läkare om du ska inkludera probiotika i din kost. Probiotika är vänliga bakterier som finns i vissa livsmedel, såsom yoghurt, surkål och kimchee.

Grapefrukt diet har haft stor popularitet, även om tidiga påståenden att dieten har utvecklats av den mycket ansedda Mayo Clinic har sedan länge nekats. Dieten och dess varianter bygger på antagandet att grapefrukt kan återuppliva din ämnesomsättning, vilket snabbar den hastighet med vilken man bränner fett. Det är dock en mycket låg kalori diet som sannolikt skulle minska din vikt enbart på grundval av en kraftigt minskad kaloriintaget.

grundläggande riktlinjer

En konstant ses i alla varianter av grapefrukt diet, enligt riksdagen Channel hemsida, är införandet av en halv grapefrukt eller åtta uns av osötad grapefruktjuice med din frukost, lunch och middag under loppet av 12-dagars diet . Som tidigare nämnts, är logiken bakom denna aspekt av kost som grapefrukt triggar kroppens fettförbränningen motor, ett påstående som inga vetenskapliga bevis har ännu tagits fram.

De flesta varianter av dieten begränsar också din dagliga kaloriintaget till 800 kalorier, vilket gör detta till en mycket kalorifattig diet faktiskt. Om du väljer att följa denna diet, bör du dricka åtta eller fler åtta ounce glas vatten om dagen och så mycket svart kaffe som du vill, enligt Diet Channel.

Förespråkare av dieten hävdar att om du följer riktlinjerna kommer du att förlora 10 eller fler pounds efter 12 dagar, enligt AboutGrapefruitDiet.com. Eftersom diet efterlyser så låg dagliga kaloriintaget, enligt Diet Channel, är det osannolikt att du får tillräckligt med näring från enbart diet. Därför rekommenderar Diet Channel att ta en paus på minst två dagar mellan varje 12 dagar av dieten.

tillåtna Foods

Bland de livsmedel som du är tillåtna på grapefrukt diet, enligt AboutGrapefruitDiet.com, är grön och röd lök, paprika, broccoli, kål, morötter, gurka, rädisor, gröna bönor, spenat, tomater, smör pickles och coleslaw. Du kan också ha chili utan bönor, korv, ost, majonnäs, regelbundna salladsdressingar och en tesked torkade nötter dagligen. Det är ditt ansvar att hålla en noggrann räkning av kaloriintaget för att säkerställa att den dagliga 800-kalori gräns inte överskrids.

Livsmedel ska undvikas

Om du följer grapefrukt diet, enligt AboutGrapefruitDiet.com, undvika följande livsmedel: potatis, majs och andra stärkelserika grönsaker, ärtor, selleri, chips, gelé eller sylt, pretzels, majschips, jordnötssmör, frukt och låga -fat eller fettfri salladsdressing.

En Exempel på meny

För en typisk dag måltider på grapefrukt diet, enligt webbplatsen för YourTotalHealth, skulle du börja med en frukost med två ägg, två skivor bacon och erforderlig grapefrukt halv eller juice. Din lunch kan bestå av en grillad kycklingbröst och en sallad med salladsdressing, föregås av grapefrukt komponenten. Efter att ha ätit eller druckit din middag servering av grapefrukt, kan du njuta av en magert kött, tillåten grönsaker och sallad med dressing. För en nattlig mellanmål, kan du ha ett glas lättmjölk eller juice.

Nackdelarna av grapefrukt Diet

Grapefrukt kost är en mycket låg kalori diet som skapades med det övergripande målet att hjälpa sina anhängare förlora pounds snabbt. Även om du äter mer än bara grapefrukt på diet, är det en modefluga kost och är inte nödvändigtvis säkert eller lämpligt för långsiktig viktminskning och vikt underhåll. Om du försöker gå ner i vikt, tala med din läkare om bättre vägar att gå om att nå det målet.

Grapefrukt Diet Förklarat

En kost som är centrerad kring grapefrukt och grapefruktjuice, till grapefrukt kost krav arbete genom att kräva deltagarna att äta vissa kombinationer av mat med grapefrukt. Till exempel, har du grapefrukt med bacon och ägg till frukost och grapefrukt med kött och sallad till lunch. Andra livsmedel du sannolikt äta inkludera tomatjuice, gröna, röda och gula grönsaker, grön lök, rädisor, broccoli, gröna bladgrönsaker, morötter och ärtor. Det är inte tillåtet att äta potatis, vita lök och selleri. Desserter, sockerhaltiga livsmedel, stärkelserika livsmedel och bröd är off-limits, liksom. Du får två dagar utanför planen för varje 12 dagar du är på det, enligt EveryDiet webbplats.

Grapefrukt är inte Magical

Viktminskning studiedeltagare som åt färsk grapefrukt förlorat mer pounds än deltagare som tog placebo eller som inte äter grapefrukt i en studie publicerad i "Journal of Medicinal Food" 2006. äta grapefrukt, dock inte en magisk vikt -förlust härdning. Utgångspunkten bakom grapefrukt kost påståenden är att frukten innehåller en katalysator som jump-startar fettförbränningen. Även om det finns en viss potential att lägga grapefrukt till en viktminskning plan, är det inte troligt att hjälpa deltagarna att nå sina mål helt enkelt att äta grapefrukt.

Uppmuntrar dåliga matvanor

Grapefrukt diet lär inte ut eller uppmuntra långsiktiga matvanor som främjar viktminskning och hälsosam viktkontroll. Till exempel är en av de diet instruktioner för att äta tills du är fyllda. Detta är inte ett klokt beslut eftersom äta fel mat tills du är fyllda kan leda till ett intag av för många kalorier och obekväma uppblåsthet. Även om du äter lågt kaloriinnehåll till den grad att känna fyllda, och du gå ner i vikt, är det sannolikt vatten vikt att du återfå så fort du är klar med grapefrukt diet.

Inga medicinska Backing

Det finns inga medicinska eller trovärdig studie som tyder på att grapefrukt kost är säker och effektiv, både på kort sikt och på lång sikt. Kosten är en kraschdiet, som mest ansedda läkare inte rekommendera sina patienter. Du bör dock tala med din läkare om fördelarna med att lägga grapefrukt till en hälsosam viktminskning plan.

ytterligare Nackdelar

Grapefrukt och grapefruktjuice kan störa vissa mediciner, vilket får dem att fungera felaktigt. Om du tar någon form av medicinering, inte lägga till grapefrukt i din viktminskning plan utan att tala med din läkare först. Medan grapefrukt är rik på vitamin C, de andra livsmedel som ingår i kosten är inte nödvändigtvis bra för dig. Till exempel, uppmuntras deltagarna att äta någon form av kött, inklusive bacon, ofta i så stor av en del som de vill. Bacon ger ohälsosamma mängder mättat fett, natrium och kolesterol. Samma sak gäller för smör, som uppmuntras i något belopp, på ångkokta grönsaker.

Grapefrukt kost är generellt låg i kalorier och är centrerad runt äter en viss kombination av livsmedel som förmodligen uppmuntrar bränna fett. Grapefrukt, som innehåller fibrer och C-vitamin, är kärnan av dieten.

diet riktlinjer

Grapefrukt kost är avsedd att följas strikt för 12 raka dagar. Sedan, bantare får äta vad de vill ha för två dag. Cykeln upprepas sedan tills viktminskning mål uppfylls. Dieters bör äta tills de är fulla, och de bör äta den exakta kombinationen av livsmedel som rekommenderas i kost planer. Det är acceptabelt att dubbel- eller trippel delar av tillåtna livsmedel för att känna sig nöjd. Begränsa koffeinhaltiga drycker till inte mer än en kopp vid varje måltid. Motstå att äta mellan måltiderna. Använd smör som önskas för att laga mat och smak livsmedel.

tillåtna Foods

Grapefrukt är en viktig del av denna diet på grund av sina kemiska egenskaper, vilka har visat att främja viktminskning. En studie utförd av Scripps Clinic funnit att grapefrukt uppmuntrar viktminskning genom att minska insulinnivåer. Andra tillåtna livsmedel är grön och röd lök, ärtor, morötter, sallad, broccoli, rädisor, paprika, kål och spenat.

förbjudna Foods

Denna diet förbjuder konsumtion av stärkelse och socker. Bröd, potatis och desserter är förbjudet. Även vita lök och selleri är inte acceptabla alternativ.

Måltidsplan

Frukost bör bestå av hälften av en grapefrukt, två bitar av bacon och två ägg. Lunch bör bestå av hälften av en grapefrukt, en sallad med tillåtna grönsaker och någon typ av förband, och alla typer av kött i någon kvantitet. Middag bör bestå av en halv grapefrukt, obegränsad tillåtna grönsaker tillagas i kryddor och smör, och någon typ av kött eller fisk i någon kvantitet. Vid läggdags, kan dieters har antingen ett glas lättmjölk eller tomatjuice.

Röd grapefrukt Vs. gul grapefrukt

Röd och gul grapefrukt, ofta kallad vit grapefrukt, är nära besläktade varianter av samma citrusfrukter, Citrus paradisi. Det är en hybrid korsning mellan en mängd olika pomelo och en mängd söt apelsin som ursprungligen utvecklades i Barbados. Mest grapefrukt säljs i USA odlas i Florida, även om Texas och Kalifornien är också stora producenter. Grapefrukt producerar en stor frukt med en syrlig och något bitter smak.

vitamin A

Den största skillnaden mellan vita och röda grapefrukt är i A-vitaminhalt. Röd grapefrukt har betydligt högre halter av detta näringsämne. En kopp röd grapefrukt ger ca 2645 internationella enheter eller 50 procent av ditt dagliga rekommenderade intaget av vitamin A. Däremot vit grapefrukt erbjuder endast två procent av ditt dagliga rekommenderade mängden.

C-vitamin och kalium

Även röda och vita grapefrukt skiljer sig markant i mängderna av vissa näringsämnen, i andra fall är i huvudsak likvärdiga. Alla grapefrukt sorter är höga i C-vitamin, och det är mycket liten skillnad mellan rött och vitt grapefrukt i fråga om att detta näringsämne. En kopp grapefrukt ger ca 70 mg eller 120 procent av ditt dagliga C-vitamin behov. Röda och vita grapefrukt innehåller också ungefär samma mängd av kalium. En kopp innehåller ca 300 mg eller 15 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

Socker, fiber och kalorier

Socker, fiber och totala kalorivärden för röda och vita grapefrukt är ungefär jämförbara En kopp röd grapefrukt innehåller cirka 97 kalorier, 16 g socker och 4 g eller 15 procent av ditt dagliga rekommenderade intaget av fiber. En kopp vitt grapefrukt har 76 kalorier, 17 g socker och 3 g eller 10 procent av ditt dagliga rekommenderade intaget av fiber.

Smak

Röd grapefrukt är märkbart sötare än vit grapefrukt, trots att de har innehåll jämförbar socker. Röd grapefrukt därför föredras av många konsumenter och är nu både mer sålda och lättare att hitta än de äldre vita grapefrukt sorter.

Grapefrukt och mediciner

En viss enzym som finns i grapefruktjuice kan interagera med vissa receptbelagda mediciner, kraftigt och ibland farligt öka deras effekter. Läkemedel som används för att behandla högt blodtryck och sköldkörteln är bland de drabbade. Kontrollera med din läkare om du är på något receptbelagt läkemedel innan du dricker grapefrukt regelbundet.

Grapefrukt och grönt te för att gå ner i vikt

Grapefrukt och grönt te är rikt på nyttiga växt kemikalier som kallas polyfenoler, vilket gör dem hälsosamma livsmedel som ska ingå i din kost. Författaren av en artikel publicerad i "Kemisk-biologiska interaktioner" i januari 2011 föreslog att båda dessa livsmedel kan vara fördelaktigt för viktminskning på grund av sin höga polyfenol innehåll. Forskningsresultat är motstridiga, dock på om detta verkligen är fallet.

minimala effekter

En studie som publicerades i "Metabolism" i juli 2012 fann att äta hälften av en grapefrukt före varje måltid för sex veckor inte orsakade en betydande mängd viktminskning, med studiedeltagare förlorar endast cirka 1,3 pounds. Grönt te konsumtion tycks också leda till att bara små mängder av viktminskning, som sträcker sig från 0,4 pund till omkring 7,7 pounds under loppet av cirka tre månader, enligt en metaanalys som publicerades i "The Cochrane Library" under 2012. Med resultat som dessa, kan du inte lita på att dricka grönt te eller äta grapefrukt att medföra några stora förändringar i din vikt. Om du tar några mediciner, tala med din läkare innan du lägger grapefrukt i din kost eftersom det kan interagera med ett antal läkemedel och potentiellt orsaka biverkningar.

21 Day grapefrukt Diet

Grapefrukt diet har varit en gemensam kraschdiet i årtionden. Den 21-dagars plan efterlyser att äta grapefrukt vid varje måltid, men några andra livsmedel är tillåtna. Anhängare av grapefrukt diet tror att frukten har egenskaper som påskyndar viktminskning, men snabb viktminskning kan i stället bero på den mycket låga kaloriintag som föreskrivs av planen. De flesta grapefrukt kost planer kan du ersätta grapefruktjuice för frukten.

fördelar

En studie av Dr Ken Fujioka av Scripps Clinic avdelningen för endokrinologi fann att försökspersoner som konsumeras grapefrukt kapslar, juice eller frukt vid varje måltid förlorade mer vikt än personer som inte konsumerar grapefrukt. Studien fann också minskad insulinnivåer två timmar efter försökspersoner intagna grapefrukt. Förespråkare av extremt låg kalori grapefrukt kost hävdar att grapefrukt och kombinationen av livsmedel som måste förbrukas under dieten påskynda viktminskning. Grapefrukt är en utmärkt källa till vitamin C, enligt George Mateljan Stiftelsen för Världens hälsosamma livsmedel. Den rosa köttet är rikt på antioxidanten lykopen, pektin som hjälper till att sänka kolesterol, kalium och fytonäringsämnen som hjälpa till avgiftning. Grapefrukt kan hjälpa avvärja koloncancer och förebygga njursten.

nackdelar

21-dagars grapefrukt diet allvarligt begränsar kalorier och därmed näring. Med en dagliga kaloriintaget av endast cirka 800 kalorier, inte din kropp inte får tillräckligt med bränsle för att möjliggöra träning under dieten. Följa dieten för länge kan orsaka hälsoproblem på grund av brist på rätt kost. Kosten saknar variation och kan bli monotont, vilket gör det svårt att hålla sig till planen.

element

Grapefrukt diet begränsar stärkelse och eliminerar socker. En kopp kaffe eller te är tillåtet med middag. Lightläsk är inte tillåtet. Grapefrukt eller grapefruktjuice måste förbrukas vid alla måltider. Ingen annan frukt ingår i kosten. En sänggåendet snack består av en 8 oz. glas tomatjuice eller skummjölk. Förutom den grapefrukt, måste frukost bestå av två kokt ägg och två segment av bacon. Lunch är en sallad med någon dressing du vill, och någon mängd kött tillagas precis som du vill. Middag är en sallad och kött eller fisk. Du kan ersätta en röd eller grön grönsak tillagas i smör för sallader. Vissa versioner av dieten att både spannmål och pasta i små mängder.

överväganden

Grapefrukt dieten rekommenderar att dricka åtta till tio glas vatten per dag, vilket hjälper återfukta kroppen och kan minska hunger KVAL. Grapefrukt har också en hög vattenhalt och har låg natriumhalt, så det kommer inte att göra dig behålla vatten vikt. Omväxlande grapefrukt med grapefruktjuice kan bidra till att lindra tristess med denna diet. Även om du kan förlora betydande vikt på kort tid på grapefrukt diet, kommer sannolikt att krypa tillbaka så snart du är klar 21-dagars kur vikten. Vissa versioner av dieten föreskriver att ta två dagar ledigt halvvägs genom kosten.

Varning

Trots sina goda egenskaper som en frukt, det finns få tecken på att grapefrukt har någon magisk kraft att betydligt snabbare viktminskning. Deltagarna i Scripps studien förlorade, på sin höjd, drygt 3 pund. över 12 veckor. Enligt Scripps Health i San Diego, kan grapefruktjuice öka effekten av vissa läkemedel. Rådgör med din läkare och apotekare innan man börjar på denna diet.

Fördelar med röd grapefrukt för kroppen


Grapefrukt är stora citrusfrukter, kategoriseras som blond (vit) eller röd (rosa eller ruby). Röd grapefrukt är en viktig del av en hälsosam diet, som fördelarna med att äta röd grapefrukt är många. Röd grapefrukt är rik på C-vitamin, liksom andra viktiga mineraler och näringsämnen som bidrar till förebyggande av sjukdomar.

C-vitamin

Röd grapefrukt är rik på C-vitamin, som hjälper till att bekämpa förkylningar och skyddar kroppen mot fria radikaler. En kost rik på C-vitamin hjälper till att minska risken för cancer, hjärt-kärlsjukdomar och stroke.

Förhindrar Njursten

Konsumerar en liter av grapefruktjuice varje dag ökar urin pH-värde, vilket sänker risken för bildning av njursten (kalciumoxalat stenar).

Sänker blodtrycket

Florida Department of Citrus rekommenderar att dricka 8 uns av grapefruktjuice för att få 11 procent av det rekommenderade dagliga värdet av kalium. Kalium hjälper till att upprätthålla vätske- och elektrolytbalansen i kroppens celler. Kalium är också viktigt att kardiovaskulär hälsa, och bidrar till att minska risken för högt blodtryck och stroke.

DNA Formation

Dricka 8 uns av grapefruktjuice ger dig 6 procent av ditt dagliga värdet av folat, vilket är viktigt för tillväxt och utveckling och spelar en avgörande roll i bildandet av DNA och celldelning. Folat minskar också risken för fosterskador i hjärnan och ryggmärgen. Kvinnor rekommenderas att inkludera folat i sin kost för detta skäl.

ökar ämnesomsättningen

Röd grapefrukt är låg natriumhalt, hög i enzymer som bränner fett och hjälper till att spola ut överflödigt vatten bevaras genom höga natrium kost. Grapefrukt höga vattenhalten tillsammans med niacin det innehåller hjälper till att få kroppens ämnesomsättning fungerar. Florida Department of Citrus rekommenderar att dricka 8 uns av grapefruktjuice för att hjälpa kroppen vända på maten du äter till energi.

avgiftar

Grapefruktjuice ökar produktionen av enzymer i levern som eliminerar giftiga föreningar från kroppen. Levern tar bort gifter enligt en metod som är uppdelad i två faser. I den första fasen, vissa enzymer förbereda toxiner för den andra fasen av avgiftning. Vissa livsmedel öka effekten av den första fasen utan att stimulera den andra. Röd grapefrukt ökar båda faserna, som ökar din leverns förmåga att ta bort gifter från kroppen.

bekämpar cancer

Den rosa och röda färger som du hittar i röd grapefrukt är från en phytonutrient kallas lykopen, som enligt Världens hälsosamma livsmedel, har antitumöraktivitet. Lykopen har också den högsta förmågan bland kost karotenoider för att bekämpa fria syreradikaler (föreningar som skadar celler). Detta bidrar till att minska risken för vissa former av cancer. Grapefrukt innehåller också stora mängder av en flavonoid kallas naringenin, som hjälper till att reparera DNA i prostatacancerceller, vilket gör det fördelaktigt i kampen mot prostatacancer. Dricka tre 6-ounce glas grapefruktjuice varje dag bidrar till att minska enzymer som aktiverar cancerframkallande kemikalier som finns i tobaksrök.

kolesterolsänkande

Röd grapefrukt innehåller pektin, som är en löslig fiber som hjälper till att minska dåliga kolesterolvärden (LDL). Röd grapefrukt minskar också triglycerider (kemisk form av fett i kroppen och i livsmedel). Detta bidrar till att sänka kolesterolnivåerna i kroppen.