XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

takykardi sköra naglar

Näring för barn med peeling naglar

Dina barns naglar kan berätta en hel del om deras hälsa. En förändring i form eller färg kan tyda på en svamp eller svampinfektion, medan gropfrätning kan vara ett tecken på psoriasis. Även vad ditt barn äter eller inte äter kan påverka spik hälsa. En sund och balanserad kost för ditt barn kan hjälpa till att förhindra eller förbättra nagelproblem, inklusive peeling naglar. Rådgör med din barnläkare innan du gör drastiska förändringar i ditt barns kost.

Hälsosam kost, friska naglar

För att förhindra näringsbrist som kan orsaka spik peeling, bör ditt barns kost innehåller en mängd olika livsmedel från alla livsmedelsgrupper, inklusive frukt, grönsaker, spannmål, magert protein och mejeriprodukter. Maximera näringsintaget för spik hälsa genom att äta kalcium- och antioxidantrika livsmedel likebeans, skaldjur, fågel, blåbär, körsbär, gröna bladgrönsaker, paprika, fullkornsbröd, brunt ris och mandel.

Biotin: Spiken närings

Biotin, en del av B-komplex av vitaminer, hjälper till att omvandla mat till energi. En studie som publicerades i "Journal of narkotika Dermatology" 2007 fann att tillskott med biotin bidragit till att förbättra spröd spik syndrom. Medan bevis till stöd biotin tillskott för spik hälsa är begränsad, se ditt barn får en tillräcklig mängd biotin i kosten kan hjälpa. Barn behöver åtta till 20 mikrogram biotin per dag, medan tonåringar behöver 20 mikrogram. God mat källor inkluderar kokta ägg, avokado, blomkål, lax och levern.

Att få tillräckligt med järn

Barn riskerar att inte få tillräckligt med järn i kosten, enligt Office of Kosttillskott. Järnbristanemi kan påverka spik hälsa och förknippas med ett tillstånd som kallas koilonychia, som orsakar spikar att vara smal och böjda inåt. Barn behöver 7 till 10 milligram järn per dag, beroende på deras ålder. Du kan förbättra ditt barns järnintaget genom att se till att han äter berikade fullkornsfrukostflingor, kyckling, bönor såsom garbanzo eller vita bönor och ärter.

Protein, Vänligen

Naglar är i första hand består av keratin, som är en typ av protein. Inte får tillräckligt med protein i kosten kan orsaka ditt barns naglar att spricka och skal. Om ditt barn äter en hälsosam och balanserad kost, är det troligt att han får tillräckligt med protein. Barn behöver 19 till 34 gram protein per dag. Livsmedel proteinkällor inkluderar kyckling, fisk, bönor, grönsaker och fullkornsprodukter.

Hur Rätta Uppåt tånaglar


Även om det är sällsynt, vissa människor lider Koilonychia, där deras tånaglar växa uppåt. Om inte korrekt skött, kan de leda till obehag när du bär skor. Ibland är det tros vara orsakad av järnbrist, även om patienter utan bristen har varit kända för att ha det också. Ibland ses i både föräldrar och barn, vilket tyder på att det är en genetisk sjukdom. Konsekvent vård är den viktigaste strategi när det handlar om upgrown tånaglar.

Instruktioner

1 Tvätta fötterna i varmt vatten och torka dem ordentligt med en handduk. Eftersom uppåt växande tånaglar tenderar att slita oftare - och därmed utsätta sig för infektion - noggrann hygien är viktig. Använd en spik renare, för att ta bort all smuts under nageln.

2 Skär tånagel ner till den punkt där det börjar kurvan uppåt. Inte mer än klippa dem, så att de blöder och växa inåt. I stället sträva efter en jämn spik.

3 Fila naglarna med en nagelfil, för att säkerställa att de är släta och kommer inte att fånga på strumpor.

4 Hitta tjocka strumpor som kommer att ge mer kudde mot friktionen mellan tånaglar och skon. Du kanske också vill prova en naturlig fiber strumpa, eftersom de tillåter fötterna att andas lättare och därför hålla fötterna mer bekväm.

5 Inspektera tånaglar minst varje vecka. Trimma dem ofta för att förhindra obehag.

Tips

  • Konsultera en läkare först, för att säkerställa att problemet inte kan korrigeras med järntillskott.

Bra sätt att sluta bita naglar


Det finns olika produkter och behandlingar har utvecklats i försök att förhindra nagelbitning. Den typ av åtgärd som kommer att vara mest effektiva beror på att enskilda som söker behandling. Medan produkter som förhindrar nagelbitning fungerar bra för vissa människor, att ta itu med orsaken till nagelbitning är en mer framgångsrik metod för många andra.

Medicin

När läkarna behandla nagelbitning med medicin, de brukar behandla orsaken till problemet och ordinera anti-depressiva. Medicinering ges endast i sällsynta, extrema fall av tvångs nagelbitning eller Onychophagia, när det är förenat med andra villkor såsom ångest, tvångssyndrom och Dysmorfofobi. De vanligaste formerna av denna medicin inkluderar paroxetin, klomipramin, steraline, fluoxetin, fluvoxamin, nefazodon, citalopram, venlafaxin och escitalopram. Ibland är små doser av antipsykotiska läkemedel såsom quetiapin, ziprasidon och aripipazole ordinerats. Medicineringen inte ges som en enda lösning, utan som ett verktyg för att hjälpa till med behandling.

hypnoterapi

Hypnoterapi är en kombination av hypnos och terapeutisk intervention där en terapeut leder en patient mot en positiv förändring i deras liv medan patienten är i ett djupt avslappnat tillstånd av förhöjd suggestibility. Den kan användas för att stoppa en nagelbitning genom att behandla orsaken eftersom det kan hjälpa en person att ta itu med sin ångest och stress på ett mer positivt sätt. Eftersom nagelbitning är ofta en undermedveten aktivitet, kan det vara bra att behandla den från en undermedveten synvinkel. Hypnoterapi behandlingar kan antingen utföras i en personlig session eller hemma genom en kurs som har spelats in på CD eller MP3.

beteendeterapi

Beteendeterapi fokuserar på att förändra beteende. I nagelbitning fall, fokuserar denna behandling på att stoppa beteendet genom att hjälpa patienterna att lära sig av deras nagelbitning vana och ersätta det med något som är mer konstruktivt. En form av beteendeterapi kallas Habit Återföring Training. Detta är en process i fyra steg som lär en person hur man slappna av, andas och känna centrerad och utföra muskelsvars övningar. Denna typ av behandling kan kombineras med andra behandlingar, särskilt andra kognitiva beteendeterapier.

topiska behandlingar

Användningen av utvärtes behandlingar innebär att sätta ämnen på spiken att hindra en person från att bita dem. Former av utvärtes behandlingar som är tillgängliga från apotek varierar från nagellack som gör det omöjligt att bita naglarna naturliga krämer som lämnar en bitter smak i munnen samtidigt som naglar med viktiga näringsämnen, såsom kontroll-It !. Liksom beteendeterapi, är denna behandling också en form av kvitt en vana.

viljestyrka

Använda ren viljestyrka är det billigaste sättet att stoppa nagelbitning, men kan också vara den svåraste. Dock är denna process också mycket givande, eftersom det innebär ett individuellt lärande att behärska sitt eget sinne och att lära känna sig själv.

Stadier av Naglar Fungus


Svamp är kapabel att infektera en nagel och när den gör den första indikationen på infektion kommer att bli en gul eller vit fläck under spetsen på nageln. Då infektionen sprider sig djupare in spiken spiken kan missfärgas och få tjockare. Kanterna på nageln samman. Den medicinska termen för en spik infektion av detta slag är onychomycosis, enligt Mayo Clinic.

Tidigt på

Inledningsvis du inte kommer att uppleva någon smärta på grund av spik infektion. Du kanske inte ens inser att du har en svamp i nageln eller naglar. När obehag blir märkbar infektionen har redan utvecklats bortom tidpunkten för tidigt ingripande och du är på god väg in i mellanstadiet.

Mellanliggande

En obehandlad skede infektion tidigt kommer att orsaka nagel att bli gul och helt förlorar sin lyster. Då infektionen fortsätter, fortsätter spiken att förlora form och tjocknar. Vid denna punkt kan spiken delas från nagelbädden, förklarar Toenailfungustreatmentreview.com. Du kanske märker att spiken form har blivit förvrängd och det finns en mörk färg under nageln som är resultatet av skräp som har samlats där.

Avancerad

När svampinfektion har nått den extrema steget kan du förlora nageln helt. Du kommer förmodligen luktar en dålig lukt som kommer från den exponerade nagelbädden.

sekundär infektion

Om nageln har vuxit in i huden med fingret detta kan orsaka en sekundär infektion. När detta händer, smular spiken bort och sedan åter växer och samma sak händer igen. Att behandla en sekundär infektion är knepigt.

andra möjligheter

Inte alla nagelinfektioner orsakas av en svamp. Följaktligen, när du misstänker att du har en spik infektion rådgöra med din läkare så att hon kan fastställa orsaken och ge rätt behandling. Det är möjligt att du har lichen planus, psoriasis eller eksem, som manifesterar mycket på samma sätt som spik svampinfektioner göra. Lichen planus resulterar i ett utslag på huden och mestadels drabbar vuxna och sällan barn. Den orsakas av exponering för kemiska ämnen och av hepatit C. Psoriasis är en hudsjukdom där cellerna på huden bygga snabbt och skapa silverglänsande fjäll som är tjocka och röda, torra fläckar som kan skada. Eksem resulterar i utslag som kliar och fjällande hud och uppstår när en person har en allergisk reaktion mot något. Detta villkor kan leda till hudinflammation som är långsiktig. Blåsor kan visas och sekret innan skorpbildning över. Läderliknande områden kan dyka upp på huden eftersom du har skrapat din hud så mycket. Detta kallas lichenification.

De bästa sätten att förbättra tånaglar


Friska tånaglar gör vardagen mer bekväm och kan också vara ett tecken på andra saker som händer i kroppen, såsom dålig hållning, aktivitetsnivå, kost eller dåliga passande skor. Tio procent av alla dermatologiska tillstånd som behandlas varje år orsakas av nagelproblem. Vanliga problem med tånaglar lätt kan undvikas eller minskas genom att följa en konsekvent hygien regim och att veta när du ska träffa en läkare.

Hålla fötterna rena och torra

Att hålla fötterna rena är avgörande för friska tånaglar. Svampinfektioner tånagel kan orsaka missfärgning och förtjockning, vilket kan leda till obehag när du bär vissa typer av skor eller när de utövar. Healing tånaglar med svampinfektioner kan ta lång tid, beroende på vilken behandlingsmetod. Håll fötterna så ren och torr som möjligt för att förhindra svamp- och bakterieinfektioner. Använd en fot pulver som hjälper till att hålla fötterna torra när de måste vara i åtsittande strumpor och skor. Om möjligt, ge dina fötter ett par timmar varje dag för att vädra ut genom att gå utan skor.

Hålla tånaglar trimmade

Skär tånaglar rakt över, inte i en krökt sätt. Detta kommer att bidra till att undvika inåtväxande tånaglar, vilket också kan orsaka bakteriella infektioner. Arkivering tånaglarna kan också hjälpa om de är särskilt tjock eller sprött. Arkivering överytor tånaglar kan också hjälpa till med svampinfektioner. Blötlägg fötterna i rent vatten i ca tio minuter, låt dem torka helt, sedan försiktigt fila toppar att långsamt och säkert tunna ut dem.

Bära lämplig Foot Gear

Förutom att hålla fötterna rena och torra och tånaglarna ordentligt trimmade, välja rätt typ av skor kommer att hjälpa till att hålla tånaglar friska. Undvik åtsittande skor och växlar mellan olika typer av skor för att ge dina fötter och tånaglar en paus. Att bära strumpor, när så är lämpligt, också kommer att bidra till att transportera bort fukt från huden och nageln sängar.

Se en hudläkare Om problemen kvarstår

Om du upplever inåtväxande tånaglar, inte försöka behandla dem själv. Om du märker rodnad, svullnad, klåda, onormal form och färg, eller blödning eller utsläpp på spiken, träffa en läkare eller hudläkare.

De bästa sätten att sluta bita naglar


Nagelbitning, även känd som onychophaglia, är en vanlig compulsive disorder. Även om det är främst hos barn och tonåringar, är vuxna i alla åldrar också kända för att lida av denna sjukdom. Nagelbitning kan leda till skadade cuticules och öka risken för infektion liksom förkrympta och oregelbunden spik tillväxt. Orsakerna varierar från person till person, men det finns flera sätt att bryta den onda cirkeln och bli dig själv eller någon annan av denna dåliga vana.

bittra Applications

Applicera något bitter eller varm smak på dina naglar. Pepparrot, varm sås och aloe vera grädde är alla icke-giftiga men ofta oaptitlig. Fortsätta att tillämpa dessa på dina naglar för att undvika att bita dem. När du får en bit det bör göra som du vill sluta. Tillämpningen av den bittra smaken ska användas i flera dagar efter att se till att du inte försöker att bita på naglarna igen.

Topiska Nagellösningar

Det finns flera aktuella spik lösningar som säljs på apotek och massbutikskedjor som Target och Walmart specifikt inriktade på att ta itu med bitande frågor. Använd dessa produkter till naglarna på samma sätt som nagellack och låt torka. När du går till bita på naglarna du smaka aktuell lösning som är bitter och förhoppningsvis inte vill bita på naglarna igen. Detta liknar tillämpa pepparrot, varm sås eller aloe vera kräm bara en något annorlunda smak i fall du råkar gilla dessa smaker.

psykologisk Replacement

Vissa människor ser en psykolog för att försöka komma till roten av problemet och fastställa orsaken. Psykologer ibland föreslår att ersätta behovet med något mindre skadliga. Behovet av att bita ner på något skulle kunna ersättas med något som tuggummi eftersom munnen är då upptagen och inte söker en annan källa att tugga eller bita på. Försök tuggummi och se om det gör någon skillnad i dina uppmanas att bita på naglarna.

bandage

En snabb och enkel lösning är att sätta bandage på dina naglar, så varje gång du går till bita på naglarna du bita ner på ett bandage istället. Dessa kan placeras på alla fingrarna eller bara de som du biter oftast. Fortsätt att sätta på bandage tills du bryta vanan.

Rätt sättet att trimma tånaglar


Om du någonsin har upplevt en inåtväxande tånagel, inser du hur viktigt bra tånagel vård är. Trimning tånaglarna kan verka som en lätt uppgift, men den teknik som du använder kan vara att skylla för någon tå obehag du upplever. När tånagel börjar gräva i den mjuka huden som omger den, gick något fel. Kanske dina skor är inte tillräckligt stor eller kanske du har lidit en fotskada. Oavsett vad som orsakade din nageltrång, klippa naglarna på rätt sätt hjälper till att undvika tånagel problem.

Instruktioner

1 Ta ett bad eller fylla en bassäng med varmt vatten och placera fötterna i det i 10 minuter. Torka fötterna med en handduk. Blötläggning fötterna mjukar tånaglar, vilket gör det lättare att exploatera dem. Undvik att skära torra naglar eftersom de är mer benägna att splittras och bryta.

2 Blöt en bomullstuss med tvättsprit och torka den över tånagel Clippers att desinficera dem.

3 Lägg ut en bädd av pappershanddukar på golvet för att fånga dina tånaglar som du skär dem. Placera fötterna på hushållspapper och sitta på golvet. Håll dina tånagel Clippers i ena handen och en fot i den andra.

4 Trimma din tånagel från den ena sidan till den andra. Göra flera små skärsår rakt över tånagel i stället för att skära av spiken i ett trim. Undvik avrundning ut hörnen på nageln och sträva efter en fyrkantig tånagel form. Håll spiken något lång - inte klippa det för kort. Upprepa denna process på alla dina tånaglar.

5 fil kanterna på tånaglarna med en nagelfil för att jämna ut dem. Flytta nagelfil i en riktning istället för att flytta den fram och tillbaka.

6 Samla pappershanddukar med tånagel Urklipp och kasta dem.

Ingen gillar att ha mindre än perfekt fötter, särskilt när det gäller tånaglar. När tånaglar blir gul från svamp, tenderar vi att täcka våra fötter och söka receptbelagda läkemedel för en snabb väg till återhämtning. Däremot kan huskurer fungerar lika bra som dyr, bakom receptfria läkemedel för att bli av med gula tånaglar.

Listerine munvatten och tandkräm

Precis som du använder munvatten och tandkräm för att bleka tänderna, kan du även använda dessa produkter på tårna. Blötläggning tårna varje natt i Listerine munvatten kan hjälpa att bli av svamp i tårna, alltså att bli av med gulaktig nyans orsakas av svampen. Den antiseptiska i tvätten kommer att lämna tårna ren och hälsosam. Tillämpa tandkräm på tårna sedan skrubba dem med en tandborste varje natt kommer att göra det gula försvinna med tiden, har nästan samma effekt som munvatten.

Skivad citroner och citronsaft

Tillämpa citronsaft blandat med bakning makt, sedan polering tånaglarna, kommer att hjälpa tillbaka dina tånaglar tillbaka till sin naturliga rent utseende. Du kan också använda vanliga citronsaft blandas med vatten för att bli av med gula tånaglar. Bara blanda en tesked citronsaft i en skål med vatten och blöta tårna.

Oregano och olivolja

Blandning oregano eterisk olja och olivolja tillsammans kommer att skapa en potent tånagel botemedel. Oregano olja har antivirala, antibakteriella, antiseptiska, antiparasitical, svampdödande och smärtstillande egenskaper. Använd inte denna blandning för mer än tre veckor i rad.

Hur bota svamp på tånaglar


Tånagelsvamp, eller onykomykos, är en smittsam infektion som kan påverka en eller flera tånaglar. Svamp på tånaglar producerar flera tydliga symtom. Den drabbade tånagel ändrar färg till gult eller brunt, blir tjock och igen och kan lukta. Svåra fall av tånagel svampangrepp kan orsaka tånagel att smulas sönder eller falla bort. Det är svårt att bota svampangrepp på tånaglar, men det finns många over-the-counter och receptbelagda behandlingar som är tillgängliga för att behandla sjukdomen.

Instruktioner

1 Rub outspädd tea tree olja på den drabbade tånagel varje dag. Oljan kan gnidas in i toppen av spiken eller appliceras på undersidan av utskjutande naglar. Tea tree olja är en potent fungicid och antiseptiska men kan orsaka hudirritation hos känsliga personer.

2 Skölj tånaglarna med äppelcidervinäger efter duscha och sedan torka dem ordentligt med en hårtork. Detta kommer att hjälpa till att bota svamp på dina tånaglar och förhindra nya infektioner bildas genom att sänka pH-värdet i dina tånaglar.

3 Blötlägg tånaglar i en lösning av en del ättika till 2 delar vatten. Mayo Clinic anges att blötläggning i 20 minuter dagligen är i allmänhet tillfredsställande, men varnar för att det inte finns någon dokumentation som styrker att denna behandling är effektiv.

4 Gå barfota så ofta som möjligt för att hålla dina tånaglar torr och utsätts för solljus. Tånagelsvamp kräver mörka, fuktiga förhållanden för att frodas. Undvik att gå barfota på platser där du kan utsättas för svamp- eller bakterieinfektioner, emellertid, liksom i offentliga duschar och runt pooler.

5 Hygienbehandla alla spik grooming verktyg efter varje användning för att förhindra spridning av svampinfektion till andra tårna. Du kan enkelt göra detta genom att skölja nagelklippare och andra verktyg med alkohol.

6 Besök din läkare att få infekterade delar av din tånagel bort. Detta görs vanligen genom att lämna tånagel ner eller genom att lösa den drabbade nageln med urea och bifonazol pasta.

7 Applicera en anti-svamp kräm på tånaglarna. Vissa anti-svamp krämer är tillgängliga över disk, men dessa är sällan tillräckligt starka för att vara effektiva vid bota svamp på tånaglar. Din läkare kan ordinera en aktuell medicinering innehållande ciklopirox eller amorolfin att behandla din infektion.

8 Ta en oral anti-svamp läkemedel, såsom itrakonazol eller terbinafin, om din tånagel svamp inte svarar på andra behandlingar eller orsakar betydande obehag när man går eller skor. Orala läkemedel typiskt måste tas i 3 månader eller längre, och vissa kan orsaka allvarliga biverkningar.

9 Har din tånagel avlägsnas kirurgiskt. Detta behandlingsalternativ i allmänhet endast användas som en sista utväg, men kan vara nödvändigt när svampen fortsätter att spridas trots behandling eller när rörlighet är nedsatt. Enligt American Podiatric Medical Association, kan drabbade tånaglar tillfälligt demonteras för topikal behandling program eller kan vara permanent bort för att förhindra en deformerad spik från förnybara.

Hur bota orsak till peeling naglar


Ta en titt på naglarna eller tånaglar i en starkt ljus. Är du nöjd med vad du ser? Missfärgad, sprickbildning eller peeling är både obekväma och obehaglig ser. Dina naglar kan peeling av flera skäl, som sträcker sig från trauma spiken att medicinska tillstånd till problem med rengöringsmedel och fuktighet. Om dina naglar är skadade, de försöker berätta något. Var uppmärksam.

Instruktioner

1 Skilj mellan medicinska och miljömässiga orsaker till spik peeling. Medicinska tillstånd uppstår när svamp och bakterier in spiken och orsaka sönderfall av spik, missfärgning och skalning. Miljömässiga orsaker till peeling inträffar vanligtvis när fingrarna upprepade gånger utsätts för vatten eller starka kemikalier (t.ex. rengöringsmedel och diskmedel). Olika behandlingar krävs för varje typ av tillstånd.

2 konsultera en hudläkare för medicinska tillstånd. Spik sjukdomar och störningar referens har foton och beskrivningar av olika förhållanden, som var och en har olika behandlings regementen. Vissa villkor, såsom en svamp eller svampinfektion, kan behandlas med over-the-counter anti-svamp preparat som innehåller klotrimazol och terbinafin. Tillämpas enligt anvisningarna till det drabbade området.

3 Titta på din omgivning för att avgöra om dina peeling naglar är en icke-medicinskt tillstånd. Om du nedsänkning händerna i vatten ofta, bär gummihandskar. Använda miljövänliga rengöringsmedel och återigen bära handskar för att förhindra att kemikalier från att komma på dina naglar. Om dina naglar bara skal på vintern, är låg luftfuktighet i ditt hem förmodligen orsaken. Investera i en luftfuktare för att hålla rum blir för torr.

4 Applicera jojobaolja till de drabbade naglar fyra gånger om dagen för att hjälpa kroppen reparera peeling naglar. Vitamin E olja kan också användas. Dessa oljor kommer att hjälpa dina naglar stanna hydratiserade.

Tips

  • Anekdotiska bevis tyder på att en fiskolja (Omega 3) tillägg tas oralt en gång om dagen kan också hjälpa till att reparera naglar.
  • Att äta gelatin eller protein har inte visat sig ha någon effekt på peeling naglar.