XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

symtom som likbar borrelua

Symtom som du har en dålig Thyroid

Sköldkörteln producerar hormoner som är avgörande för att upprätthålla normala kroppsfunktioner. Varje del av kroppen, ner till cellnivå, påverkas av sköldkörteln. Från hjärtfrekvens, muskelstyrka, till vision, vikt, att villkoret om din hud, är sköldkörteln på jobbet. Symtom på en dålig sköldkörtel är varierande och ofta fel diagnos i samband med andra sjukdomsprocesser. Det enda säkra sättet att diagnostisera en thyroidbeskaffenhet är med tester TSH blod.

hypotyreos Symtom

Hypotyreos är när sköldkörteln inte kan producera tillräckligt med sköldkörtelhormon för att främja normal kroppsfunktion. Kroppens processer börjar sakta ner. Din kropp värms inte så bra, vilket gör att du känner kallare än vanligt. Du kan märka torr hud och en ökning i glömska. Hypotyreos är den vanligaste orsaken till en dålig sköldkörtel, enligt den amerikanska Thyroid Association.

advanced hypotyreoidism

Myxedema är en sällsynt, men livshotande komplikation av avancerad hypotyreos. Leta efter symtom som lågt blodtryck, låg kroppstemperatur, en minskning av andning och inga reaktioner. Om den inte behandlas kan myxedema vara livshotande, enligt Mayo Clinic.

Hashimotos tyroidit

Hashimotos tyreoidit är ett resultat av att immunsystemet angriper sköldkörteln och orsakar hypotyreos. Symtomen omfattar intolerans mot kyla, trötthet, oregelbunden menstruation, förstorad sköldkörtel och mental slöhet.

hypertyreoida Symptom

Hyperthyroid symptom är resultatet av en överaktiv sköldkörtel. Utan ett blodprov, är diagnosen lätt att missa, eftersom symptomen är gemensamma för många andra sjukdomsprocesser. Snabb puls, sömnsvårigheter, muskelsvaghet, viktnedgång, ångest och hår gallring är några av de vanligaste symtomen.

Graves sjukdom

En av de vanligaste resultaten av en dålig sköldkörtel som producerar alltför stora tyreoideahormoner är Graves sjukdom. , Symptom inkluderar en förstorad sköldkörtel, som ibland kallas en struma, och svällande, svullna ögon. Graves sjukdom är vanligare hos kvinnor i åldrarna 20 och 40 år gamla, enligt The Hormone Foundation.

sköldkörtelcancer

Sköldkörtelcancer börjar som en liten tillväxt inom sköldkörteln, enligt Merck Manuals. Medan de flesta knölar är noncancerous, tenderar en malign nodule att vara fast i stället för vätska och växer snabbt. Det första symptomet är vanligtvis en smärtfri klump i halsen. Enligt EndocrineWeb, 70 till 80 procent av alla sköldkörtelcancer är papillär cancer.

Graviditet

Hypotyreos kan orsaka svårigheter att bli gravid med symptom av missade eller tunga perioder. När graviditet har skett några av symptomen på hypotyreos är desamma som för graviditet --- trötthet och viktökning. Endast en TSH blod nivå kommer att visa om källan är en dålig sköldkörtel.

Om Sinus huvudvärk symtom som varar i veckor

Enligt University of Maryland Medical Center, sinus huvudvärk symtom som varar för ett par veckor troligen härrör från kronisk bihåleinflammation. Kronisk bihåleinflammation definieras av Mayo Clinic som en bihåleinflammation som varar mer än åtta veckor. Kronisk bihåleinflammation är en sinus infektion som orsakar inflammation i sinus hålighet, vilket tryck i hela huvudet. En sinus huvudvärk kan kännas överallt i huvudet, men är allmänt kände bakom ögonen, i nacken eller i pannan.

symptom

De vanligaste symtomen på sinus huvudvärk är smärta och tryck kände hela huvudet. Smärtan är oftast en tråkig, bultande smärta som förvärras när en person står snabbt. En person kan också känna smärta i de bästa tänderna eller i innerörat. Andra symptom på en sinus huvudvärk som varar i veckor kan vara en låg feber, gulaktig snuva, halsont, trötthet och hosta.

orsaker

Den vanligaste orsaken till sinus huvudvärk symtom som varar i flera veckor är en sinus-infektion. En sinus infektion kan vara resultatet av en vanlig förkylning, allergier eller miljöfrågor som föroreningar. Kronisk bihåleinflammation kan också vara resultatet av fysiska missbildningar såsom näspolyper eller en avvikande septum. Både näspolyper och en avvikit septum skapa nästäppa, vilket leder till kronisk eller återkommande bihåleinflammation.

Behandling

Sinus huvudvärk symtom som varar i veckor kan behandlas med föreskrivna antibiotika, over-the-counter avsvällande medel (pseudoefedrin), antihistaminer (loratadin) och smärtstillande (ibuprofen). En person som lider av sinus huvudvärk kan också prova en varm kompress över ögonen, köra en luftfuktare eller använda en saltlösning nässköljning eller skölj. I sällsynta fall, till exempel en avvikit septum kan operation krävas.

komplikationer

Sinus huvudvärk symtom som varar i veckor kan vara en indikation på något allvarligare. Om en sinus huvudvärk kvarstår utan medicinsk rådgivning eller behandling, kan den utvecklas till en öroninfektion, ögoninfektion eller hjärnhinneinflammation (hjärninfektion). En öroninfektion kan försämra en persons hörsel. En ögoninfektion kan lämna en person med helt eller delvis blindhet. Meningit kan leda till döden om den inte behandlas.

Konsultera en läkare

En person med en sinus huvudvärk för mer än 10 dagar bör konsultera en läkare, enligt Mayo Clinic. Andra tecken på att en individ bör kontakta läkare är en feber högre än 100,5 grader och svår smärta som inte svarar på over-the-counter läkemedel.

Diagnoser med liknande symtom som Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome, en gastrointestinal störning, orsakar magbesvär, förändrade tarmvanor - förstoppning, diarré eller båda - och en rad andra symptom, inklusive uppkördhet, gasbildning, förändringar i aptit, känslor av ofullständig tömning och slem i avföringen. Även IBS är inte trevligt, är det inte livshotande, det inte förkorta din livslängd och det leder inte till andra sjukdomar. Symptomen på IBS kan överlappa med andra gastrointestinala tillstånd som är potentiellt allvarligare. Din läkare kan beställa ett antal tester innan diagnostisera IBS.

Celiaki

Celiac sjukdom orsakas av en immunreaktion till gluten, som är ett proteinkomplex i vete, korn, spelt, råg och andra sädesslag. Även om celiaki kan påverka flera system i kroppen, tarmsymptom - buksmärta, uppblåsthet och ihållande diarré - är bland de vanligaste. Enligt en studie som publicerades i april 2009 frågan om "JAMA Internal Medicine," personer som uppfyller de diagnostiska kriterierna för IBS är 4 gånger större risk att ha celiaki än personer som inte uppfyller kriterierna, vilket tyder på ett behov av att utesluta celiac sjukdom innan diagnosen IBS.

Celiaki diagnostiseras med blodprov och tarm biopsier, som kan erhållas genom att en tunn, flexibel omfattning genom munnen och in i övre tunntarmen. En glutenfri diet lindrar symptomen på celiaki.

Laktosintolerant

Laktos är en sockerart i ojäst mjölk och mjölkprodukter. Innan laktos kan absorberas från tarmen, måste den delas upp i 2 mindre socker - galaktos och glukos - av enzymet laktas, som är i cellerna som kantar tarmen. Om du inte har tillräckligt med laktas att smälta laktos i din kost, kan du utveckla uppsvälldhet, kramper, gas och diarré efter att ha förtärt mjölkprodukter. Laktosintolerans bland vuxna är vanligt. Laktosintolerans kan också utvecklas gradvis - eller uppträder plötsligt efter en tarminfektion - i övrigt friska vuxna som har vana vid att dricka mjölk och äta mejeriprodukter.

Även om din läkare kan diagnostisera laktosintolerans med speciella tester, många människor att upptäcka tillståndet på egen hand genom att associera sina tarmsymptom med mejeriprodukter. Undvika mejeriprodukter eller ta laktas tillskott hjälper till att förhindra symtom förknippade med laktosintolerans.

Inflammatoriska tarmsjukdomar

Inflammatoriska tarmsjukdomar, såsom Crohns sjukdom och ulcerös kolit, kan meddela sig med symptom som liknar dem i IBS. Dessa sjukdomar orsakar buksmärtor, diarré och andra symtom som typiskt vax och avta över tiden. Crohns sjukdom är mer sannolikt att vara misstas för IBS, eftersom det orsakar inflammation i hela mag-tarmkanalen, snarare än bara i din kolon, och det är mindre sannolikt att orsaka blodig diarré, som är kännetecknande för ulcerös kolit.

Inflammatoriska tarmsjukdomar diagnostiseras genom att bedöma din sjukdomshistoria, fysisk undersökning, blodprover och övre och nedre endoskopi, vilket gör att din läkare för att direkt se slemhinnan i mag-tarmkanalen. Även inflammatoriska tarmsjukdomar är inte botas, kan medicinering kontrollera symtomen. Kirurgi krävs ibland.

ytterligare möjligheter

Andra villkor kan orsaka symptom som kan förväxlas med IBS. Bakteriella, parasitiska eller virusinfektioner kan orsaka kramper och diarré, ibland kroniskt. Sköldkörtelsjukdom kan orsaka förstoppning eller diarré, beroende på om din sköldkörtelhormon är för låg eller för hög. Vissa läkemedel, inklusive antidepressiva, smärtstillande och blodtryck mediciner, kan påverka tarmtömningen.

Tarmfickor, ett tillstånd som kännetecknas av små utsprång från din kolon väggen, kan orsaka uppsvälldhet, gas och diarré. Sällan kommer koloncancer eller andra tumörer i mag-tarmkanalen ger symtom som liknar IBS. Din läkare kommer att överväga dessa diagnoser under utvärderingen.

Tarmparasiten symtom som orsakas av sallader

Intestinala parasiter är organismer som invaderar mänskliga tarmen och få näring från kroppens näringsämnen. Tarm parasiter överförs till människor genom intag av förorenade livsmedel såsom sallad, dåligt tillagat kött och vatten. Inälvsparasiter omfattar Giardia, cryptosporidium, springmask, rundmaskar, bandmaskar och hakmask. Patienter med tarmparasiter som orsakas av att äta förorenad sallad kan uppleva flera symtom.

gastrointestinala symtom

Gastrointestinala störningar är mycket vanliga hos patienter med tarmparasiter. Patienter upplever symtom som buksmärta, svullen buk, förstoppning, aptitlöshet, inflammation i tjocktarmen, diarré, gas, uppblåsthet, illamående, kräkningar, viktminskning, anal klåda, blodig avföring och passerar maskar i avföring. Patienter med inälvsmask upplever ofta undernäring och viktförlust, eftersom inälvsparasiter livnär sig på kroppens tillförsel av näringsämnen.

andra symptom

Inälvsparasiter kan resa upp till lungorna och orsaka symtom som hosta, blodiga upphostningar och lung trängsel. Patienterna kan också uppleva symtom som bröstsmärtor, rinnande näsa, ledvärk, hudsår, feber och klåda, svaghet, trötthet, huvudvärk, yrsel, muskelvärk, irritabilitet och rastlöshet hos barn, minnesförlust och mentala problem.

allvarliga symptom

Inälvsparasiter kan orsaka allvarliga symtom som anemi, undernäring, andningsproblem, tarmvred, hämmad tillväxt och kognitiv utveckling hos barn, sår intestinal, blödning och perforering av magen, peritonit och förstorade kroppsorgan. Inälvsparasiter kan också blockera blodflödet till kroppens organ, som kan orsaka organskada.

Behandling

Behandling för intestinala parasiter beror på vilken typ av parasiter som finns i kroppen. Protozoer såsom Giardia behandlas med ett antibiotikum som kallas metronidazol. Inälvsmask behandlas med mebendazol, albendazol och pyrantelpamoat. Patienter som får behandling för tarmparasiter uppmanas också att sanera personliga tillhörigheter.

Symtom som kroppen är för Alkaline

Alla kemikalier, naturliga och på annat sätt, ha ett pH-nivå, vilket är ett mått på väte. PH-skalan sträcker sig från noll till 14, med noll är rent surt, 14 är rent alkalisk och sju är neutrala. Enligt "The Complete Book of Enzyme Therapy" av Anthony J. Cichoke, är den mänskliga kroppens optimala pH-intervall mellan 7,35 och 7,45, endast svagt alkaliskt. Även njurarna och andra organ att arbeta för att upprätthålla en hälsosam pH, kan vissa omständigheter leda till alltför hög alkalinitet nivåer, ett tillstånd som kallas alkalos. Alkalos har flera symtom, men eftersom dessa symtom kan ha många orsaker, bör du konsultera en läkare i fall där man misstänker alkalos är men inte kliniskt bekräftade.

medvetenhets problem

National Institutes of Health rapporterar berusnings som en gemensam alkalos symptom, liksom förvirring. I extrema fall kan sådana symtom förvärras till nivån för katatonisk stupor och även koma. Arthur Greenberg och Alfred K. Cheung s "Primer på njursjukdomar" anger att alkalos också kan orsaka en predisposition för kramper och Cichoke bok tillägger att allvarliga fall också kan sätta offer i ett tillstånd av chock och kan orsaka dödsfall. Dessa symtom, tillsammans, är mycket lik den rad symptom orsakade av hypokalcemi och i enstaka fall de mildare symptom kan föreslå dussintals olika hälsofrågor. För att vara säker på att orsaken till en eller flera av dessa symptom är en förhöjd nivå av alkalinitet, är blodprover som administreras av en läkare krävs.

Ofrivilliga muskelspasmer

Andra symptom som citeras av National Institutes of Health inkluderar darrningar, ofrivilliga muskelryckningar och förnimmelser av domningar eller stickningar i ansiktet, armar eller ben. Det kan också leda till tetani, ett tillstånd med förlängda och ofrivilliga muskelspasmer, särskilt i händer och fötter, liksom kramper, spasmer i struphuvudet och överkänsliga reflexer, enligt MedicineNet. Återigen, är hypokalcemi annan vanlig orsak till denna samling av symptom, så diagnosen alkalos bör endast förklaras efter lämpliga blodprover.

Illamående

University of Maryland Medical Center rapporterar illamående och kräkningar som en annan typisk alkalos symptom, men återigen, dessa symptom i sig kan inte leda till slutsatsen att förhöjda alkalinitet är orsaken. Intressant nog kan långvarig kräkningar också orsaka alkalos, enligt National Institutes of Health. Sådana exempel anges som hypokloremisk alkalos, som beror på den extremt låga nivåer av klorid på grund av förlusten av magen vätskor och annat innehåll.

Störningar med samma symtom som Borrelia

Den vanligaste sjukdomen sprids av fästingar i Nordamerika är borrelia, enligt Mayo Clinic. Sjukdomen sprids av en bakterie som kallas Borrelia burgdorferi. De som utvecklar tillståndet ofta drabbas av biverkningar som hudutslag, influensaliknande symtom, vandrande ledvärk och neurologiska problem. Tyvärr, är det möjligt att misdiagnose denna sjukdom eftersom den delar symptom med andra sjukdomar. WrongDiagnosis.com listar lupus, kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi och multipel skleros som gemensamma villkor läkare misstag borrelia för.

Lupus

Lupus är en kronisk inflammatorisk sjukdom där kroppen överfall sina egna vävnader och organ, säger Mayo Clinic. Effekterna av lupus varierar kraftigt, vilket gör det svårare att diagnostisera och lättare att blanda ihop med andra villkor. Det orsakar symptom som feber, trötthet, ledvärk och hudskador. Dessa symptom uppträder vanligtvis i vågor som inte kvarstår under långa tidsperioder. Alla dessa symptom kan presentera sig i människor med borrelia, liksom.

Kroniskt trötthetssyndrom

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, är kroniskt trötthetssyndrom (CFS) en allvarlig sjukdom som orsakar försvagande trötthet. Denna trötthet kan vara så allvarliga att även sömn är inte tillräckligt för att lindra symtomen. Tillståndet kan förvärras av fysisk och mental ansträngning. Både borrelia och CFS orsaka trötthet och neurologiska problem, orsakar de två att likna.

fibromyalgi

I stort sett på samma sätt som CFS och lupus, orsakar fibromyalgi både utmattning och gå smärta. Fibromyalgi också ofta orsakar ömma muskler som är känslig för beröring samt huvudvärk. Villkoret är känd för ibland orsakar problem i tänkande och minne, säger US National Library of Medicine. Dessa typer av symptom kan ibland liknar de av borrelia och orsaka läkare att förväxla de två.

Multipel skleros

National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke definierar multipel skleros som en oregelbunden sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och kan vara en autoimmun sjukdom. Ungefär som lupus, verkar multipel skleros att ge upphov till att attackera sig själv. Patienter som lider av sjukdomen klagar ofta om psykiska problem och muskelsvaghet. Det är också möjligt för dessa människor att uppleva fysisk smärta. Det är möjligt för läkare att förväxla borrelia som multipel skleros på grund av liknande typer av psykiska problem och allmän svaghet symptom.

Symtom som liknar körtelfeber

Körtelfeber är en äldre men fortfarande användas term för mononukleos, en infektion som orsakas av Epstein-Barr-virus. Mononukleos som ibland kallas "kissing disease" eftersom det sprider sig genom direkt kontakt med saliv i stället för nysningar från hostar eller nyser, infekterar nästan alla med 35 års ålder, MayoClinic.com rapporter. Om du har en Epstein-Barr-virus, kan symtomen varierar från inte illamående alls extrem trötthet som varar i veckor. Ungefär hälften av alla tonåringar och vuxna som har Epstein-Barr insjuknat med mononukleos, tillägger MayoClinic.com. Flera sjukdomar har symptom som liknar körtelfeber.

Långvariga Trötthet

Det kännetecknande för körtelfeber, extrem trötthet som kan pågå i månader, men oftast är sämre i de första veckorna, förekommer i flera andra virussjukdomar. Kroniskt trötthetssyndrom, en sjukdom vars orsak är okänd, orsakar svår trötthet som varar mer än 24 timmar efter någon typ av fysisk ansträngning. Cytomegalovirus, som Epstein-Barr, är ett herpesvirus som orsakar symptom som passar "mononukleos syndrom", MedlinePlus stater. Cytomegalovirus, ofta kallad bara CMV orsakar trötthet liknar mononukleos. En CMV-infektion orsakar normalt inga symtom om du har en normalt fungerande immunförsvar, men kan orsaka allvarlig sjukdom hos personer med nedsatt immunförsvar, till exempel personer som tar anti-avvisande mediciner efter organtransplantation eller de som genomgår kemoterapi. Trötthet kan pågå i flera månader efter CMV-infektion, säger MedlinePlus. Många andra sjukdomar, såsom akut hepatit, kan också orsaka svår trötthet som varar i flera månader.

Svullna körtlar och halsont

Mononukleos orsakar smärtsamma svullna körtlar - därav namnet körtelfeber. Hos vissa personer kan svullna körtlar vara det enda tecknet på en Epstein-Barr-infektion, Merck Manuals Online Medicinska biblioteket stater. Mononukleos kan orsaka en allvarlig halsont också. En CMV-infektion kan också orsaka svullna körtlar som varar i upp till fyra veckor. Svullna körtlar och halsont också vanligt förekommande i kroniskt trötthetssyndrom. Svullna körtlar kan också förekomma med andra typer av infektioner, inklusive halsfluss, öroninflammation, gummi och mun infektion och förkylningar och influensa.

Feber

Mononukleos orsakar också feber som stiger i sen eftermiddag och kväll och kan ta flera veckor att försvinna. Liknande feber förekommer i CMV och akut hepatit. Kroniskt trötthetssyndrom vanligtvis inte orsaka feber. Feber kan också uppstå om du har någon annan typ av akut eller kronisk infektion.

Mjälte och lever utvidgningen

Mononukleos orsakar ofta mjälten och levern för att förstora. Mjälten kan spricka, vilket orsakar en plötslig minskning i blodtryck. Leverenzymer är förhöjda i 95 procent av fallen av mononukleos, Merck Manuals tillstånd. Mjälte och leverproblem förekommer i CMV-infektioner och kan ta upp till fyra veckor för att lösa, enligt MedlinePlus. Akut hepatit kan också orsaka leverförstoring och ömhet.

Symtom som Din Colon behöver rengöras

Toxicitet från en blockerad kolon kan orsaka en mängd olika hälsofrågor. Healthyjourney.org rekommenderar att giftiga överbelastning debilitates nästan varje systemfunktion, att hålla kroppen från att fungera på sin optimala. En kombination av problem kan innebära att din kolon behöver rensning; men om du upplever några kolon symtom, besöka din läkare omedelbart.

Förstoppning

Symtom som Din Colon behöver rengöras

En oförmåga att uträtta sina behov kan indikera förstoppning. Innerself.com rekommenderar att dagens frågor såsom dålig kost, stress, droger, kemikalier och andra giftiga ämnen orsakar kolon för att försöka skydda sig genom att producera mer slem. Detta slem binds med slammet från raffinerade livsmedel, såsom vitt mjöl, och så småningom bygger upp på tarmväggarna, vilket begränsar tillgängliga att driva avföring ut utrymme. Känd som en påverkat kolon, kan detta vara kulmen på år av kolon missbruk. En bra kolon rengöra kan hjälpa till att spola ut främmande material, och hjälpa till att återställa tillräckligt med utrymme för avföring att elimineras effektivt.

diffus värk

Symtom som Din Colon behöver rengöras

Vanliga värk huvudvärk, ryggsmärtor och ischias; Dessa kan vara resultatet av ett påverkat kolon säger Association och registret över Colon Hydrotherapists. Candida svamp, som vanligtvis är associerad med kolon problem, är ofta den grundläggande orsaken till dessa värk.

Trötthet

Symtom som Din Colon behöver rengöras

Gifter från överblivna rester i din kolon cirkulerar via blodet via det lymfatiska systemet till alla delar av kroppen, vilket gör att du känner dig svag. Dina immunitetsnivåerna minskas den systemiska jäst och parasiter producerade blodigel kroppen & amp; rsquoen; s näringsämnen. Buzzle.com noterar att tjocktarmen inte är avsedd att vara en uppehållstank för toxiner och fekaliematerial. Lagra detta går hand i hand med trötthet.

Du luktar

Symtom som Din Colon behöver rengöras

Dålig andedräkt, kroppslukt och gaser i magen alla uppstår när din kolon utlöser giftiga gaser i kroppen. Ultimate-digestive-enzymes.com säger att matsmältningsbesvär och svullnad i magen kan hända när jäst jäser livsmedel i tarmen, som producerar gas. Detta kan leda till gastrit, vilket är när slemhinnan i magen blir inflammerad. Gastrit orsakar både smärta och flatulens.

Acne

Symtom som Din Colon behöver rengöras

Natural-acne-solution.com rapporterar att en igensatt kolon är liknande till en överflödande septiktank som sprider gift över hela kroppen. Din hud behöver andas, och när gifter överväldigande porerna, är det omöjligt att göra detta. Ett kolon rengöra drar kontakten på septiktank och skrubbar rent.

Östrogen är ett hormon som produceras i en kvinnas kropp som börjar naturligt sjunka när en kvinna närmar sig klimakteriet. Enligt en artikel publicerad av Internet Health Library av tidigare sjukvårdspersonal Patsy Hamilton 2006, kvinnor som närmar sig klimakteriet, eller kvinnor vars äggstockar har skadats eller tagits bort, kan uppleva symptom orsakade av låga östrogennivåer.

Skinn och ben Symtom

Hamilton, som skriver informativa artiklar för klimakteriet och PMS Guide, meddelar att låga östrogennivåer leder ofta till "en nedgång i kollagen och tjockleken på huden." Kollagen är ansvarig för den elastiska kvaliteten på huden, och en nedgång i kollagen leder till lägre elasticitet och kan bidra till uppkomsten av rynkor. Information från den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) att låga östrogennivåer påverkar benstyrka. FDA rekommenderar också att låga östrogennivåer kan orsaka "gallring av [] ben, vilket kan leda till förlust av höjd och benbrott (osteoporos)." Enligt Hamilton, låga östrogennivåer störa kroppens förmåga att absorbera D-vitamin och kalcium, vilket är viktigt för att upprätthålla en optimal bentäthet och bra benstyrka.

vaginala symptom

Ett symptom erfarenhet av många kvinnor med låga östrogennivåer är förändringar i vaginala egenskaper. Enligt FDA, kan låga östrogennivåer leda till slidan blir torrare och tunnare. Dessa förändringar kan orsaka orsak samlag att vara smärtsam. Hamilton rekommenderar att om dessa förändringar orsakar smärta vid samlag, kan en minskning av sexlusten följa vaginala förändringar.

Värmevallningar

Låga östrogennivåer kan också bidra till värmevallningar. Hot blinkar är tillfälliga upplevelser av värmekänsla och / eller spola i ansiktet och halsen, enligt FDA. Värmevallningar förekommer på natten kan leda till "nattliga svettningar", säger FDA, och kan leda till problem med att sova. Brist på sömn, i sin tur, kan leda till trötthet och känslor av stress under dagen.

Osteoporos, eller poröst ben, är ett tillstånd där dina ben blir sköra och mer benägna att bryta. Ofta detta villkor är smärtfri tills en benfrakturer. Medan vanligare hos kvinnor, osteoporos gör påverkar män.

Funktioner

Som ni ålder, förlorar du benmassa. Som ben börjar att bryta ner --- de blir svagare. Osteoporos är ett tillstånd där dina ben blir porös; Det kan hända att någon av dina ben. Osteoporos är vanligast i benen i höften, ryggraden och handled

symptom

Du kan inte känna dina ben försvagas. Du kanske inte vet att du har osteoporos tills du bryter ett ben. Ben drabbade kan brytas av mindre slag. I allvarliga fall kan ben brytas genom enkla handlingar som nysningar eller de kan bryta spontant. Du kan uppleva ryggsmärtor, förlust av höjd och deformerad ryggrad som en böjd hållning om ryggraden påverkas.

Behandling

Benförlust kan få hjälp av förändringar i din kost och med medicinering. Dina ben behöver kalcium och vitamin D för att förbli stark. Receptbelagda läkemedel finns tillgängliga för att hjälpa till att stoppa och vända benförlust. Din läkare kan beställa ett ben densitet test för att se om du behöver göra ändringar. Tillsammans kan ni bygga en behandlingsplan som är rätt för dig.

Förebyggande

Att bygga starka ben hos barn är viktigt att förebygga benskörhet. Barn behöver få tillräckligt med kalcium och D-vitamin för att säkerställa deras ben är lika starka som de kan vara. Gör viktbärande och muskelstärkande motion på regelbunden basis kommer också att bidra till att förhindra benförlust. Om du inte får tillräckligt med kalcium eller D-vitamin från mat, bör du överväga att ta ett komplement.

missuppfattningar

Diskutera vad ni kan göra för att förhindra benskörhet med din läkare. Det är aldrig för tidigt eller för sent att göra något för att skydda dina ben.