XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

svamp i halsen symptom

Face svampen är ett tillstånd som kallas Tinea faciei. Den orsakas av en svampinfektion som orsakas av olika svampar relaterade mikroorganismer och patogener som ofta påverkar hårbotten, käklinjen, överläpp och skägg område (hos män). Ansikte svamp visar olika symptom som kan behandlas med anti-svamp medicin i orala eller topikala former. Dessa symptom kan inte vara alltför allvarligt men kan ge drabbade individer betydande obehag.

Revorm

Ringorm är en vanlig svampinfektion i ansiktet som manifesterar med symtom på rodnad och fjällande fläckar. Lesionen har typiskt en central clearing med en förhöjd kant. Den inflammatoriska symptom kan ytterligare leda till uppkomsten av blåsor som ser ut som en vätskefylld blåsa längs gränser inflammerade området. Ringworms orsakade av svampar som kommer från djur tenderar att ha mer inflammatoriskt svar på huden. Antisvampmedel är behandling som ordinerats för ringorm symtom.

Inflammation

Svampinfektion orsakar inflammatorisk reaktion på huden. Det verkar vanligen på halsen, hakan och käken området. Överläppen är ofta skonas. Inflammationen är tillsammans med en böld-liknande utseende och skadan är täckt med skorpor. Detta symptom visas också med knölar som kallas kerions som kan feldiagnosticeras som bölder som bölder orsakade av stafylokocker infektion. Håret längs det inflammerade området blir lös och spröd. Kortikosteroider kan tas under det inledande skedet av inflammation som de undertrycker det inflammatoriska svaret och ge lindring av symtom.

skalning

Skalning är ett vanligt symptom med ansiktet svamp. Det verkar vanligtvis på kinderna och är också vanligt längs näsan, runt ögonen, pannan och hakan. Det kan framstå som flera lesioner längs olika områden i ansiktet och ser ut skalning patchar tillsammans med gränser blåsor och skorpor. Anti-svamp läkemedel i topiska former, såsom krämer är fördelaktigt på en skalnings hud och icke-oozing lesioner.

Klåda

Det smittade området tenderar att vara kliande och ofta tillsammans med en brännande känsla. Klåda kan förvärras vid exponering för solljus. Repa drabbade området kan förvärra tillståndet. Anti-svamp läkemedel i topiska former, krämer, lotioner, gel och salva samt anti-svamp orala läkemedel har anti-klåda egenskaper som hjälpa till att lösa symptom på obehag.

Rodnad

Det smittade området kan vara erytematösa som främst kännetecknas med rodnad som kan bli otydlig på mörk pigmenterad hud. Håret längs området av diffus erytem eller rodnad kan också bli sköra och tenderar att förlora sin lyster. Anti-svamp utvärtes läkemedel kan minska rodnad och lindra den inflammatoriska reaktion på huden.

Om du har varit i en olycka, du har antagligen Whiplash

Whiplash är termen för den plötsliga ryck av huvudet i en riktning och sedan i en annan. Whiplash är vanligast upplevde efter en bilolycka, dock grov nöjesattraktioner eller svår att skaka kan också orsaka det. Förutom nacksmärta, kan svåra fall av whiplash orsaka dimsyn, svaghet och trötthet. Vissa fall även orsaka ringningar i öronen.

Om du inte har upplevt trauma, kan orsaken vara allvarligare

Bräss störningar, nasofarynxcancer och Barre-Lieou syndrom kan alla vara skyldiga till dimsyn med nacksmärta. Bräss är en körtel som hjälper till att bekämpa infektioner. Förutom synstörningar och smärta runt halsen, symptom på bräss störningar inkluderar svaghet, svårigheter att fånga andan och halsen svullnad. Nasofaryngeal cancer uppstår i kaviteten där nasal passage ansluter till baksidan av halsen. Andra symptom på nasofarynxcancer inkluderar näsblod, svårt att höra och andningssvårigheter. Barre-Lieou syndrom är en nervsjukdom som är inriktad på området i och kring nacken. Dess andra symtom är yrsel, rinnande ögon och illamående. Om dimsyn och nacksmärta åtföljs av något av dessa symtom, bör du kontakta din läkare omedelbart.

Det kan vara från en dålig huvudvärk

Huvudvärk orsakad av muskelspänningar eller muskelsammandragning kan orsaka nacksmärta och suddig syn, utöver andra symptom som illamående och kräkningar. Huvudvärk som orsakas av inflammation i den temporala artären har liknande symptom, men de tenderar att manifestera oftare med bultande smärta runt templen. Migrän kan också orsaka dimsyn, är dock lokaliserad nacksmärta inte vanligt. Din läkare kan ge dig råd om behandling för dessa typer av huvudvärk om de orsakar symtomen.

Eller kan det bero på datorn

Har du sitter framför en dator under långa perioder i taget? Om bildskärmen inte är i ett lämpligt läge för din längd, kan du uppleva ögonen och hals obehag. Långa perioder av dålig hållning i kombination med ögonen är fixerad på den blinkande datorskärmen ofta orsakar nacksmärta och suddig syn. Om du har några andra symtom och arbete vid en dator varje dag, försök att ändra placeringen av bildskärmen och ägna större uppmärksamhet åt din hållning.

Rådgör alltid med läkare

Eftersom dimsyn och nacksmärtor är vanliga symtom på så många villkor, allt från mindre till svår, bör du tala med din läkare om att minska ner orsaken. Han kan köra nödvändiga tester och be om ytterligare information för att bestämma lämplig diagnos, och hjälpa dig att behandla dina symptom.

Tramadol & Leg Nerver


Tramadol (varumärke Ultram) är en oral receptbelagda mediciner produceras av Micromedex. Det används för att lindra smärta, inklusive det som följer kirurgi. Föreskrivs i antingen regelbundet eller långverkande dos är Tramadol ofta används för att bekämpa benet nervsmärta, möjligen till följd av diabetesneuropati.

Dosering

Om du har runt dygnet måttlig eller måttligt svår smärta i benen som förväntas bli långvariga, kan din läkare ordinera Tramadol. Du kan få en tablett som måste tas varje fyra till sex timmar, eller en tidsinställd frisättning tablett som tas en gång om dagen. Vanligtvis kommer läkaren att börja med en låg dos, övervaka effektiviteten och sedan öka dosen var tre till fem dagar om det behövs.

beroendet Risk

I likhet med narkotiska smärtstillande medel (t ex Tylenol med kodein), Tramadol klassificeras som en opiat-agonist, vilket betyder att det förändrar hur kroppen känner smärta. Om du tar Tramadol, finns det en risk för fysiskt och psykiskt beroende. Av denna anledning, inte öka mängden du tar om det har slutat att vara så effektiv som den var. Istället, kontakta din läkare. Risken för patienter med missbruksproblem är särskilt hög.

Varning

Dessutom, inte sluta ta Tramadol plötsligt. Panik, svettning, nervositet, frossa, domningar, smärta, förkylningssymptom och hallucinationer är på en lång lista på möjliga konsekvenser. Kontakta din läkare för eventuella ändringar i doseringen, att omfatta möjligheten att stoppa den helt och hållet.

Vanliga biverkningar

Även Tramadol kan effektivt behandla benet nervsmärta, har många biverkningar rapporterats. Vanliga biverkningar är yrsel, svaghet, sömnsvårigheter, huvudvärk, nervositet, agitation, okontrollerbara skakningar av en kroppsdel, muskelspänning, humörsvängningar, trötthet, matsmältningsbesvär, illamående, diarré, förstoppning, klåda, frossa, muntorrhet och svettningar. Ofta är dessa biverkningar kommer att sluta på egen hand när kroppen vänjer sig vid medicinen. Men om biverkningar fortsätter eller är besvärande, måste du kontakta din läkare.

Mindre vanliga biverkningar

Om du har upplever något av dessa mindre vanliga men allvarliga biverkningar, kontakta din läkare omedelbart: kramper; sår på insidan av munnen, näsan, ögonen eller halsen; symptom på influensa; nässelutslag eller utslag; svårigheter att svälja eller andas; svullnad i ansikte, hals, tunga, läppar, ögon, händer, fötter, vrister eller underben; heshet eller hallucinationer.

Vilka är symtomen på en sinus svampinfektion?

Fungal sinuit är en inflammatorisk infektion i bihålorna orsakade av vissa typer av svampar. Det finns tre huvudsakliga typer av svamp bihåleinflammation: svamp bollar, allergisk svamp bihåleinflammation och invasiv svamp bihåleinflammation. Symptomen på dessa svamp bihåleinflammation varierar och varierar i svårighetsgrad från mild till svår. Personer som utvecklar bihåleinflammation symtom bör konsultera en läkare för att säkerställa mottagandet av en korrekt diagnos och behandling.

svamp bollar

Denna typ av sinus infektion orsakas av överväxt av svamp som kallas svamp bollar i normala, friska människor. Personer med denna typ av svamp bihåleinflammation utveckla typiskt symptom som efterliknar en bakteriell bihåleinflammation, rapporterar amerikanska Rhinologic Society. Sådana symtom är nästäppa, baksnuva, och ökat tryck eller smärta över bihålorna. Drabbade personer kan också uppleva långvariga eller återkommande bihåleinflammation. Typiskt är kirurgisk behandling nödvändig för att avlägsna de svampbollar från bihålor.

Allergisk Fungal sinuit

Allergisk svamp bihåleinflammation är den vanligaste typen av svamp bihåleinflammation. Personer med denna svampinfektion karakteristiskt utvecklar polyper, eller utväxter av vävnad, i de nasala passagerna, rapporterar The Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Näspolyper bildar typiskt i ena näsborren och kan orsaka kronisk inflammation och nästäppa. Drabbade personer kan uppleva ofta täppt eller rinnande näsa passager och kan ha svårt att andas genom näsan på grund av närvaron av näspolyper. Behandling med antibiotika eller svampdödande läkemedel i samband med kortikosteroider kan hjälpa till att hantera eller minska symptom hos smittade människor. Kirurgisk behandling kan också vara nödvändigt att ta bort näspolyper och svamp från bihålor.

Invasiva svamp- sinuit

Invasiva svamp- bihåleinflammation är ett allvarligt tillstånd som oftast drabbar människor som har dåligt fungerande immunförsvar, enligt nedtyngda. Personer med invasiv svamp bihåleinflammation kan uppleva symtom som feber eller smärta och kan ofta utvisa pus från deras nasala passager. Denna typ av infektion kan också spridas till andra delar av kroppen, såsom ögonhålan, varnar Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Folk kräver normalt kirurgi och svampdödande medicin för att lösa invasiva svamp bihåleinflammation symptom. Om den lämnas obehandlad, kan denna typ av svamp bihåleinflammation vara livshotande.

Violinister är notoriskt dåliga på två saker: att sitta rakt och veta sina gränser. Vi hör berättelser om människor som utövar sex, åtta, med tio timmar i sträck, inga raster, ingen återfukt, bara ren praktik. Även om det tar en hel del övning för att bli en bra violinist, om du tränar för länge utan att ta en paus, kan du allvarligt skada dig själv innan du kommer till konserthuset. Denna artikel ger enkla tips om att undvika skada som violinist.

Instruktioner

1 Stretch. Det är inte bara idrottare som behöver limber upp innan de utövar sitt hantverk; musiker måste också fullt utnyttjande av hela sin kropp innan de börjar spela, och sträcker sig ett par minuter innan varje repetition kan göra dig till en mer flexibel violinist.

2 Sitt rakt. Varje violinist vet detta spets, men så få av dem följa den, speciellt när repeterar ensam. Violinister måste skapa sina egna god hållning genom att sitta på mitten eller kanten av en stol och hålla ryggen rak. Du kan inte luta i din stol, eftersom det faktiskt överdriver dålig hållning, så sitter upp på kanten av stolen, benen inte spänd men fjädrande och lyhörd under dig och försöka att alltid göra en rak linje med ryggraden.

3 Använd en axelkudde. Vissa violinister föredrar att inte använda en axelvadd, antingen för att de inte vill scuff sina instrument eller för att de tycker att dynan alltför skrymmande, men i dagens marknad deras är så många axelvaddar finns att man kan hittas för alla smaker . Men om du verkligen inte kan hitta något du gillar, helt enkelt infoga en tum tjockt lager av svamp mellan halsen och instrument; detta kommer att hålla halsen förhöjda (i stället för scrunched ner direkt på instrumentet) och ansiktet nedåt längden på instrumentet.

4 Håll höger handled lös. Oavsett hur dramatisk en passage av musik är, bör du kunna spela det med en lös handled i kombination med förflyttning av din underarm. Här är en ledtråd: om du flyttar något över höger armbåge, är alltför snäv handleden. Detta kan leda till en värkande känsla i handen och kan så småningom leda till gemensamma eller ben problem. Öva flytta handleden och underarmen utan att hålla bågen men som om du var: titta på rörelseomfång du kan få utan att någonsin röra armbågen.

5 Ta tag i böja lätt. En kraftfull grepp uppmuntrar täthet av handleden, kan göra dina fingrar och överarm värk, och gör att flytta bågen onödigt svårt. När du håller bågen, bör det kunna subtilt svänga om du studsa den i handen.

6 Vila halsen av instrumentet lätt i skurk av din vänstra hand. Kom ihåg: instrumentet hålls upp helt av kraften mellan din nacke och skuldra, så det finns ingen anledning att lägga till stöd i nacken. Fingrarna på vänster hand är till för att pressa strängarna, inte att sätta en död grepp upp av rullnings. Din vänstra hand ska vara lätt som en fjäder, och det kan kramp om det inte kan röra sig med 100 procent frihet.

7 Spela med din musik i ögonhöjd. Vissa violinister föredrar att stå när de repeterar ensam, men om du kan är notstället inte höjas till ögonhöjd, måste du ta en plats (kom ihåg att alltid använda god hållning). När musiken är under ögonhöjd, hittar du att du förvrida din rygg för att se den ordentligt, men ryggen bör alltid vara en rak linje.

8 Vet dina gränser. Spela fiol, som du misstänker, inte ska göra ont. Det är okej att träna och att känna en muskulös bränna, men om du upplever något du skulle vilja kalla "smärta" är det dags att ta en paus. Även om du är en erfaren violinist med utmärkt muskeltonus, är det viktigt att ta en paus på flera minuter åtminstone varannan timme för att låta dina muskler rör sig i ett mer naturligt sätt igen. Dessutom kan ta en paus så att du vet om någon ovanlig muskelspänningar eller stam som du kanske bara spelat igenom.

Tips

  • God hållning kan vara skillnaden mellan en livstid av ryggont eller dyker upp på sjukhuset tänker du har en hjärtattack (ett tillstånd som kallas interkostal chondritis). Om du absolut inte kan hålla god hållning, be en vän att flytta tillbaka som du spelar. Om inte annat, kommer du att bli så irriterad att du får bra hållning bara så att de ska sluta röra dig. Om det misslyckas allvarligt överväga ett ryggstöd. Att spela fiol är inget skämt när det gäller att skada sig själv.
  • Håll dig i form i allmänhet. Musiker som också upprätthåller en hälsosam livsstil kommer att finna att de kan spela mer och mer tillfredsställande.
  • Dålig hållning kan leda till allvarliga tillstånd av rygg, nacke och bröstkorg.
  • Gör inte skärande rörelser när du är i violin hållning. Om det är nödvändigt, sväng hela kroppen till någon som försöker att få din uppmärksamhet, som alla disharmoniska, vridande rörelse kan kasta ryggen eller nacken ut utan förvarning.

Hur startar jag Candida Diet?


Candida diet, även känd som jäst diet, är en detox diet för att befria kroppen av Candida albicans jäst. Enligt Candidadiet.com, är det en opportunistisk svamp som orsakar symptom som trötthet, viktökning, ledvärk, och gas. Det beror som svampen växer det släpper ett giftigt ämne som påverkar immunsystemet och lämnar dig med obehagliga symptom. Vissa livsmedel som innehåller mycket jäst är kända för att orsaka detta problem. Att befria kroppen av svampen, Candida diet varar vanligtvis cirka tre veckor och kräver ett engagemang för att komma igång, börjar med en initial, strikt detox.

Analysera din livsstil

För att starta Candida diet du verkligen behöver för att analysera hur du äter och andra livsstilsfaktorer. Förutom livsmedel som innehåller mycket jäst, den främsta orsaken till Candida är antibiotika, så det är viktigt att prata med din läkare om hur du använder enbart antibiotika du verkligen behöver. Också tala med din läkare om alla andra mediciner du tar som kan orsaka problem med Candida diet.

rensning

Du vill börja med att göra en kolon rengöra, som består av att dricka en grönsaksbuljong bara sju dagar. Vissa människor väljer att göra en kolon bevattning. Du kanske vill kontrollera med din läkare om huruvida det är rätt för dig. Du kan också köpa drycker på din lokala kost och näring butik som hjälper dig att detox eller spola din lever.

Diet

När du har rengjorts ditt system, måste du fokusera på en ny, strikt diet under två veckor. Du måste eliminera frukt, nötter, choklad och koffein från din kost direkt. Till exempel, frukter har en högre sockerhalt och foder på Candida svampen och hjälpa den att växa. Detsamma gäller för alkohol. Koffein är känt för att kickstart Candida också. Den goda nyheten är att du kan äta massor av grönsaker från broccoli till kål, och mejeriprodukter som yoghurt. Grönsaker att absorbera Candida svampen och genomföra det i kroppen, och yoghurt sätter goda bakterier tillbaka i magen. Du kan också äta icke-klibbig korn som brunt ris som hjälper absorberar svampen.

Bieffekter

Under din första detox kan du uppleva symptom som huvudvärk och illamående. Detta är helt normalt under denna fas av dieten. Det är faktiskt känt som die-off del av kosten. Enligt Candidadiet.com är die-off när jästceller dödas i snabb takt och metaboliska biprodukter släpps ut i ditt system. Detta die-off period kan orsaka dessa obehagliga symptom. För att hjälpa, dricka mycket vatten och öka intaget av vitamin C.

För människor som lider av ryggsmärtor, kan kirurgi vara ett alternativ. Men ryggkirurgi är en känslig procedur och patienter måste följa post-op instruktioner noggrant. Inte göra det kan leda till ytterligare kirurgi eller permanent skada på ryggraden. Spinal infektioner orsakas när ryggraden, skivor, ryggmärgen täcker eller utrymme runt sladden bli smittad. Detta kan orsakas av bakterier eller svamp.

symptom

Symtom på infektion efter ryggkirurgi inkluderar frossa, huvudvärk, feber, ömhet och rodnad vid sårstället, smärta, en stel nacke och dränering från såret. Det kan också finnas mer svaghet, stickningar eller domningar i armar och ben än före infektion. Symtomen varierar från mycket mild till mycket svår.

Diagnos

Spine infektioner kan diagnostiseras genom kulturer som vidtas för att avgöra vilken typ av bakterier eller svamp som orsakar problemet. Många gånger, läkaren kan beställa blododlingar som skall vidtas för att göra en positiv diagnos. Dessa kan omfatta ett antal vita blodkroppar, en C-reaktivt protein räkna och andra tester. Ibland är det nödvändigt att även ha en nål kultur gjort. Detta görs med vägledning från röntgenstrålar, och ett lokalbedövningsmedel används vid ingångsstället.

Behandling

Behandling av spinal infektioner innehåller en allmän rengöring av operationssåret platsen och återinkoppling. Antibiotika kommer att ordineras för att bekämpa infektionen.

överväganden

Bakterier och infekterad vävnad kan behöva tvättas bort med hjälp av ytterligare kirurgi för att skära bort drabbade områdena. Infektion kan orsaka ryggraden blir instabilt, och ytterligare kirurgi kan behövas för detta.

Varning

Vissa infektioner efter ryggkirurgi kommer att kräva ännu mer kirurgi och en långsiktig antibiotika schema för att helt läka. Din läkare kommer vanligtvis att följa upp med fler blodtester för att vara säker på att infektionen är fortfarande svarar på behandlingen. Även blodtestnivåer kan vara högre i de första veckorna efter operationen, kommer de att återgå till det normala snart. Om de misslyckas med att återgå till det normala som förväntat, kan detta tyda på att infektionen är fortfarande närvarande. Om detta händer, kan din läkare ordinera en starkare antibiotika.

En Allergi mot shiitakesvamp

Shiitake svamp är en svamp som är full av kalium, fosfor och vitamin B. svamp är en vanlig ingrediens i det asiatiska köket, och ett extrakt av svampen används ofta för att göra läkemedel för att behandla sjukdomar såsom högt kolesterol. Även shiitakesvamp är bra, kan vissa människor har en allergisk reaktion mot dem. En Shiitake allergi, även kallad shiitake dermatit, är normalt inte livshotande, men dess symptom kan vara obekvämt och även försvagande.

vanligaste syndarna

En toxisk reaktion, som inte är en sann allergisk reaktion eftersom immunförsvaret inte är inblandat, inträffar vanligen när kroppen har en dålig reaktion på Lentinan, en stärkelseliknande komponent i shiitakesvamp. Lentinan kan orsaka blodkärlen att vidgas och släppa inflammatoriska föreningar under huden som utlöser symtomen på en allergisk reaktion. Denna reaktion utvecklas oftast när svamparna endast delvis kokta eller konsumeras råa. Allergiska symptom kan också orsakas av en känslighet för salicylater, som är kemikalier som finns i varje växt. Dessutom kan du få en allergisk reaktion mot shiitakesvamp om du har en allergi mot mögel eller svamp.

symptom Kontrollera

En toxisk reaktion på shiitakesvamp, som kan härma symptomen på en allergisk reaktion kan inkludera ett rött utslag som är öm vid beröring. Små, smärtsamma blåsor kan bildas över utslag. Förutom ett utslag, kan du utveckla huvudet smärta, klåda på huden eller i munnen, illamående, svullnader i ansiktet, svullna fötter och händer, nästäppa, magbesvär, en blodtrycksfall och astmaliknande symptom, såsom svårigheter att andas och väsande.

Hjälp är här

Se en läkare om du misstänker att du är allergisk mot shiitakesvamp. Din läkare kan utföra ett allergitest för att kontrollera att shiitakesvamp är verkligen orsaken till dina symptom. Med din läkares godkännande, ta en antihistamin för att lindra allmänna symtom och obehag. Läkaren kan också ge dig en muntlig eller utvärtes steroid för att lindra symptom såsom klåda och utslag. Att förhindra framtida allergiska reaktioner, inte röra, äta eller andas shiitakesvamp eller produkter som kan innehålla salicylater eller lentinan.

När det är allvarligt

I svåra fall kan en shiitake svamp allergi orsaka anafylaxi, som är en livshotande allergisk reaktion. Symtom på anafylaxi kan inkludera en allvarlig nedgång i blodtryck, väsande andning, extrem andningssvårigheter, medvetslöshet och även organsvikt. Ring för räddningstjänsten omedelbart om du upplever anafylaxi efter att ha förtärt shiitakesvamp. Om du har fått diagnosen en svår födoämnesallergi att shiitakesvamp, kan din läkare be dig att bära injicerbara adrenalin med dig hela tiden.

Hur snart kan jag arbeta efter att bli sjuk?

Arbeta ut är en hälsosam aktivitet, men det kan vara en farlig om du återhämtar sig från en sjukdom. Du kanske längtar efter att komma tillbaka till gymmet efter saknad tid, men du måste lyssna på din kropp. Om du återvänder till att arbeta ut för tidigt, eller stannar inte när du är sjuk, kan du återfall eller intensifiera symtomen.

andnings~~POS=TRUNC Sjukdom

När dina lungor är inblandade, måste du undvika att arbeta ut. Motion innebär en påfrestning på kroppen och försvagar immunförsvaret. En luftvägsinfektion kan leda till bronkit och till och med lunginflammation om kroppen inte får vila. Pressa sig själv i dessa situationer kommer att göra mer skada än nytta. I en artikel i "The Washington Post," föreslår immunologer väntar två veckor efter en sådan sjukdom att återuppta träningen.

Feber

När du har feber, bör du inte träna eftersom din kroppstemperatur är redan alltför hög. Arbeta ut naturligt höjer din kroppstemperatur och höjer pulsen. Du vill inte att intensifiera effekterna av feber med fysisk ansträngning. Du kan hamna förlora för mycket vatten och svimning. Dr Edward Laskowski på MayoClinic.com avråder träna om du har feber.

Den vanliga kylan

I en studie 1997 genomfördes vid Ball universitet som nämns i "The Washington Post," 50 frivilliga studenter infekterades med vanlig förkylning. Hälften ombads motion medan de andra vilade. Varaktigheten av det kalla ökade inte hos dem som arbetade ut mot de elever som vilade. Dr Laskowski på MayoClinic.com antyder "Motion är vanligtvis OK om dina symtom och tecken är alla" ovanför halsen "--- symptom du kan ha med en vanlig förkylning, såsom rinnande näsa, nästäppa, nysningar eller mindre ont hals."

Ta det lugnt

Den viktigaste regeln i återuppta träning efter att ha varit sjuk, enligt MayoClinic.com, är att ta det långsamt. Inte bara hoppa tillbaka till din vanliga träning. Du måste sänka intensiteten och även träningstid tills du känner dig bekväm. Genom att börja tillbaka för tidigt, du riskerar att försvaga immunförsvaret eller skada sig under träningen. Om du är osäker på när du ska tillbaka, konsultera din läkare.

En svampinfektion i halsen är ett medicinskt tillstånd oftare kallas candida esofagit. Denna typ av infektion uppstår när en naturligt förekommande jäst som kallas Candida albicans växer okontrollerat i halsen. Människor som har nedsatt eller försvagat immunsystem på grund av sjukdom eller sjukdomsbehandlingar, såsom HIV, leukemi eller kemoterapi, löper en ökad risk för att utveckla en hals svampinfektion, enligt MedlinePlus, en publikation av National Institutes of Health. Personer som utvecklar något av tecken och symptom på en svampinfektion i halsen bör konsultera en läkare för ytterligare utvärdering och omsorg.

Öm hals

Människor som har denna typ av en svampinfektion kan uppleva känslor av smärta medan svälja på grund av halsont symptom, Discovery Health rapporterar. Fungal överväxt i halsen kan förvärra och irritera denna region av mag-tarmkanalen, vilket kan orsaka obehag. Smärta vid sväljning eller halsont symptom kan bidra till en tillfällig förlust av aptit hos vissa personer.

svårigheter att svälja

Hals inflammation som orsakas av en svampinfektion kan begränsa denna passage, vilket leder till svårigheter att svälja. Drabbade personer kan uppleva en ihållande eller återkommande känslan att något har fastnat på baksidan av halsen. Dessutom kan vissa människor upplever obehag i bröstet eller ovanlig tryck i halsen eller överkroppen efter att ha ätit på grund av sväljsvårigheter, förklarar MedlinePlus.

Oral svampinfektion

En oral svampinfektion eller trast, kan förekomma i samband med en hals svampinfektion, enligt University of Maryland Medical Center. I själva verket kan en hals svampinfektion utvecklas när höga nivåer av jäst i munnen, som orsakas av svampinfektion, migrera in i halsen. Symtom på muntorsk inkluderar oral obehag; minskade smak sensation; vit, krämig munsår längs munnen eller tungan; sprucken hud vid hörnen av mynningen; och mindre oral blödning. Personer med en muntlig eller svalg svampinfektion i allmänhet behöver ta ett läkemedel mot svamp för att utrota infektionen och lindra obehagliga tecken och symtom.