XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

superdrol ångest

Superdrol-NG Biverkningar


Superdrol-NG marknadsförs som en produkt tat kommer att hjälpa användarna att få muskelmassa, bränna fett, öka energi och minska den tid som behövs för att återhämta sig efter träning. De huvudsakliga aktiva ingredienserna i Superdrol-NG är en serie av anabola steroider. Som med alla tillägg det finns risk för biverkningar förekomma. De som är gravid, planerar att bli gravid eller ammar bör inte använda Superdrol-NG. Innan du använder denna produkt, se till att rådfråga din läkare för att se till att det är säkert för dig att använda.

Skallighet

Om de används under en lång tidsperiod, har Superdrol-NG potential att orsaka skallighet hos vissa användare. Superdrol-NG orsakar testosteronnivåerna i kroppen att stiga högre än normalt. Om den används av en person som naturligt producerar stora mängder testosteron, kan för mycket testosteron bygga upp i kroppen. Denna biverkan kan undvikas genom genom att ha dina testosteronnivåer kontrolleras före användning.

Acne

Användningen av Superdrol-NG kan orsaka akne att utveckla eller en befintlig fall det att förvärras. Detta beror på att Superdrol-NG gör att kroppen att producera höga nivåer av testosteron. Höga nivåer av testosteron i kroppen orsakar körtlar att producera mer olja, som täpper till porerna och gör utvecklingen av akne mer sannolikt. Att minska risken att du kommer att uppleva denna biverkning se till att bada regelbundet. Vid behov kontakta din läkare för behandling. För mindre akne utbrott, där flera over-the-counter behandlingsalternativ finns.

prostata Issues

Prostata problem kan utvecklas eller förvärras av användningen av Superdrol-NG, och är mer sannolikt hos människor som producerar en hög nivå av testosteron naturligt. Höga halter av testosteron i kroppen kan orsaka prostata för att förstora. Villkoret är smärtsam, och den kan orsaka urinering för att bli svårt. Undvika denna bieffekt med en prostata examen genomförs innan du använder Superdrol-NG. Hanar är äldre än 30 år är mer mottagliga för prostatarelaterade frågor.

beteendeförändringar

Beteendemässiga problem kan utvecklas vid användning av Superdrol-NG. Några av dessa frågor inkluderar ångest, aggressivitet, depression och andra mentala förändringar. Om någon av dessa förändringar inträffar vid användning av produkten, sluta använda den och kontakta din läkare så snart som möjligt. De som har redan existerande psykiska hälsotillstånd bör undvika att använda kosttillskott som innehåller steroider, om det alls är möjligt.

lever~~POS=TRUNC

Superdrol-NG har potential att orsaka leverskador, och det är mer sannolikt att skada uppstå om doseringsanvisningar på förpackningen inte följs. Levern filtrerar bort överflödigt testosteron från kroppen. Om för mycket testosteron är närvarande i kroppen, har levern att arbeta hårdare för att avlägsna det överskjutande beloppet. Om detta fortsätter under en lång tid, kan leverskador och till och med leversvikt resultera.

De viktigaste vitaminer för lätta och kontrollera ångest är B-vitaminer. B-vitaminer ger stöd för kroppen som helhet, och bidra till att upprätthålla friska hjärnans funktion. Av de åtta B-vitaminer, vitamin B1, B3, B6 och B12 är särskilt viktiga för en ångest problem. Förutom B-vitaminer, kan lägga till C-vitamin, E-vitamin och kalcium hjälpa till att lindra ångest.

Vitamin B1 (tiamin)

Vitamin B1, eller tiamin, kan bidra till att minska mental förvirring och irritabilitet hos friska individer, enligt Zoltan P. Rona, MD, M.Sc., i en artikel som publicerades i Vitality Magazine, april 2007. För människor som lider av psykiska störningar, inklusive depression och ångest, kan tiamin bidra till att förbättra hjärnans funktion. Naturliga källor till vitamin B inkluderar fullkornsprodukter, mörka kött och inälvsmat, vetegroddar och melass.

Vitamin B3 (niacin)

En brist i niacin kan leda till psykiska störningar, inklusive ångest och depression. Enligt University of Maryland Medical Center, är viktig för kroppens produktion av vissa stressrelaterade hormoner niacin. Ta en vitamin B3 tillägg kan hjälpa till med symptom på ångest; dock kan detta vitamin vara giftiga, så använd med omsorg och kontakta en läkare om du är osäker. UMMC indikerar att högre doser än 50 mg kan orsaka biverkningar. Mat källor inkluderar, rödbetor, nötkött lever och njure, solrosfrön och fisk som svärdfisk, tonfisk och lax.

Vitamin B6 (pyridoxin)

Enligt Zoltan P. Rona, kan ta vitamin B6 förbättra nästan alla ångest- och depressionsrelaterade psykiska tillstånd. Vitamin B6, eller pyridoxin, är viktigt för utvecklingen av signalsubstanser i hjärnan, enligt UMMC. Pyridoxin är viktigt i kroppens produktion av avgörande humör reglerande hormonet serotonin. Mat källor till vitamin B6 omfatta kyckling, spenat, morötter, solrosfrön, sojabönor, vetegroddar, räkor, ost, nötlever, mjölk, lax och tonfisk.

Vitamin B12 (kobalamin)

Brist på vitamin B12 eller kobalamin, kan leda till psykiska sjukdomar som ångest. Brist på B12 kan uppstå i vegetarianer som undviker alla mejeriprodukter och animaliska kött, och hos äldre människor. Vitamin B12 är viktig i kroppens produktion av föreningen S-adenosylmetionin (SAMe), en av kroppens viktigaste humör regulatorer, enligt UMMC. Kostkällor av vitamin B12 är begränsade till animaliska produkter. Ägg, nötkött, fläsk, fisk, mejeriprodukter och inälvsmat alla innehåller vitamin B12.

andra vitaminer

C-vitamin är viktigt för den allmänna hälsan. Stora doser av C-vitamin kan ha en vilsam och avslappnande effekt på kropp och själ som kan hjälpa till att lindra spänningar och ångest. Kalcium är också indicerat i avslappning och fungerar som en naturlig spänning napp. E-vitamin kan hjälpa hjärnan att få den nödvändiga syre den behöver för mental klarhet. Kalium kan hjälpa binjurarna fungera korrekt, vilket hjälper till att reglera mentala och känslomässiga reaktioner.

Gastrointestinala symptom av ångest

Översikt

Gastrointestinala (GI) klagomål och ångest går ofta hand i hand. Resultat från en studie som publicerades i en 2002 frågan om "Scandinavian Journal of Gastroenterology" stödja denna observation, visar att ångest är direkt relaterad till gastrointestinala problem i den allmänna befolkningen. I vissa fall kan dessa GI problem blir kronisk och frustrerande att diagnostisera eller hantera.

Funktionella GI Symtom

Personer med ångest rapporterar ofta ett antal oförklarliga, ospecifika gastrointestinala symtom som illamående, buksmärtor, uppblåsthet, överflödig gas, kramper, dyspepsi, eller annan mage eller övre GI obehag. I många fall kan ingen enskild underliggande fysiska avvikelse identifieras som orsaken. Dessa typer av symptom kallas funktionella GI klagomål och sannolikt på grund av en kombination av livsstils / beteendemässiga faktorer (kost, motion, sömnvanor), inflammation och infektiösa faktorer. Kroniska funktionella GI sjukdomar är den vanligaste av alla gastrointestinala störningar.

Irritable Bowel Syndrome (IBS)

Irritable Bowel Syndrome (IBS) är en funktionell gastrointestinal störning som kännetecknas av symptom på tarm oegentligheter, såsom diarré eller förstoppning, uppblåsthet, förekomsten av slem i avföringen, och kronisk buksmärta och obehag. Enligt Healing Jo, psykologiska faktorer som ångest eller depression återfinns i 40 till 60 procent av patienter som söker behandling för IBS.

Även ångest och IBS ofta förekommer tillsammans, är det inte alltid klart om ångest orsakar IBS, om IBS orsakar ångest, eller om någon annan faktor som orsakar både ångest och IBS. En studie som publicerades i augusti 2003 frågan om "Journal of Behavioral Medicine" upp denna fråga, att finna att någon livstid psykisk störning, ångest är mest benägna att utveckla före IBS. Detta tyder på att ångest orsakar utvecklingen av IBS.

Särskilda typer av ångest kan vara mer benägna att orsaka IBS. I mars 2009, en artikel publicerad i "Journal of Anxiety Disorders" rapporterade att de med panikångest och generaliserat ångestsyndrom är mer benägna än den allmänna befolkningen och personer med andra ångestsyndrom att rapportera IBS symptom.

gastroesofageal reflux

En studie publicerad i 2007 i "Alimentary Pharmacology & Therapeutics" visar att det finns ett samband mellan ångest och gastroesofageal refluxsymtom hos den allmänna befolkningen. Gastroesofagal reflux, allmänt känd som sura uppstötningar, uppstår när den nedre ringmuskel i matstrupe öppnas spontant och tillåter magsyra stiga upp och in i bakre delen av munnen. En allvarligare form av GER som kan utvecklas är GERD, eller gastroesofageal refluxsjukdom. Ihållande reflux som inträffar mer än två gånger i veckan anses allvarlig nog att motivera en diagnos av GERD.

Kronisk GERD som inte behandlas eller inte svarar på behandlingen kan orsaka ärrvävnad utveckling och förträngning av matstrupen eller blödningar och sår i matstrupen foder, ett tillstånd som kallas esofagit. I vissa fall, Barretts esofagus - ett tillstånd i vilket cellerna som bekläder matstrupen blir onormala i färg och form - kan utvecklas. De med tillståndet kan vara i riskzonen för att utveckla matstrupscancer.

Livsmedel har varit kända för att göra några ganska fantastiska saker för vår kropp, men för dem som lider av ångest, det finns sex livsmedel som kan vara livs sparare.

Mörk choklad

När du äter mörk choklad ökar du nivåerna av må-bra hormoner i kroppen som serotonin, dopamin och endorfin. När dessa hormoner ökar, sänker din kropp sina känslor av ångest.

bär

Bär är rika på socker. Genom att konsumera bär, din kropp brinner långsamt socker till energi så att du inte kommer att uppleva en socker krasch. Också, C-vitamin i bär bekämpar bort kortisol, som är ett stresshormon.

Lax

Lax är rik på omega 3-fettsyror. Omega 3 sänker kolesterolet och plack byggs upp i blodet, vilket hjälper till att lindra spänningar och stress. Proteinet i lax kommer också att hålla blodsockernivån stabil.

apelsiner

C-vitamin i apelsiner kommer hjälpa till att bekämpa ångest på samma sätt som effekterna av bär. De socker bryts ner långsamt, vilket förhindrar en krasch och ångest.

Organic jordnötssmör

Protein hjälper till med blodsockernivåer, så konsumerar jordnöt bättre, vilket är högt i protein, kommer att kämpa ångest. Tre ingredienser i jordnötssmör (Tryptophan, vitamin B6 och aminosyra) ökar serotonin produktion i hjärnan, hjälper dig att övervinna eller förhindra ångest.

Pasta

Tjock pasta tar specifikt kroppen ett tag att bryta ner. Detta hindrar blodsocker från att öka snabbt, en effekt som kan öka ångest. Pasta gjord med fiber hjälper till med din hormonbalans.

SAM-E Effekter på ångest

SAMe är en biologisk förening tillverkad av aminosyran metionin omsattes med den energiproducerande molekyl ATP. SAMe har använts för att behandla en rad olika tillstånd, inklusive depression, ångest, fibromyalgi, artrit och leversjukdom.

Historia

SAMe har genomgått omfattande tester och i stor omfattning används i Europa sedan 1970-talet. Ett italienskt företag har marknadsfört det som ett receptbelagt läkemedel och dussintals europeiska studier av effekterna av densamma i människor har funnit det vara i nivå med konventionella läkemedel vid behandling av depression och ångest, enligt webbplatsen Biopsychiatry.com. Den amerikanska Food and Drug Administration har inte genomfört tillräckliga tester på samma för läkemedelsgodkännande, även om det är lätt tillgängliga i USA som ett näringstillskott.

Hur det fungerar

Även den mänskliga kroppen producerar densamma, kan kompletterande doser vara till hjälp att se till att de vägar som använder samma för att normalisera stämningar är välfyllt. SAMe är inte ett hormon eller neurotransmittor, utan snarare är involverad i en enkel process --- känd som metylering --- som uppstår miljarder av tid per dag i alla levande varelser. Metylering är en kemisk reaktion varigenom en liten molekylenheten kallas en metylgrupp har bytt plats från en molekyl till en annan, vilket möjliggör för metyl mottagande molekyl för att delta i andra reaktioner. I fallet med ångest, de som har att göra med att balansera hormoner och neurotransmittorer som är inblandade i humör, såsom serotonin, melatonin, dopamin och adrenalin.

Dosering och formulering

För humörstörningar startnivån av SAM är cirka 400 mg, tagen i uppdelade doser. Effektiva nivåer varierar från person till person och en kvalificerad hälso-utövare bör konsulteras för att bestämma den bästa nivå som inte orsakar obehagliga biverkningar eller skada. En studie som publicerades i november 2004 frågan om BioMed Central psykiatri behandlade depression och ångest i HIV / AIDS-patienter med doser som börjar vid 200 mg två gånger dagligen, ökade till så mycket som 1600 mg två gånger dagligen under åtta veckor under behandlingen. I studien konstateras att SAMe var säkert och effektivt för människor som lever med hiv / aids.

försiktighetsåtgärder

När en samma molekyl donerar sin metylgrupp det bryts ned i molekylen som kallas homocystein, en farligt giftig substans i samband med ökad kardiovaskulär sjukdom, fosterskador och depression, enligt BioPsychiatry.com. För att förhindra homocystein ansamlas måste tillräckliga nivåer av B-vitaminer vara närvarande för att omvandla homocystein i högsta grad önskvärt och kraftfull antioxidant molekyl glutation. Därför när man tar SAMe kosttillskott, är det lämpligt att säkerställa tillräckliga nivåer av B-vitaminer genom kosten eller tillskott.

Bieffekter

Biverkningar är reportedly färre än med selektiva serotonin reupake inhibitorer och kan vara illamående, huvudvärk, muntorrhet, och agitation, enligt BMC Psychiatry. Mani har också noterats som en effekt i vissa fall av bipolär sjukdom.

Anta att du är på jobbet. Plötsligt börjar du svettas ymnigt och känna ditt hjärta slå i bröstet. Halsen känns stram och du har svårt att andas. Du har en ångestattack, även känd som en panikattack. Enligt Mayo Clinic, är en ångestattack en intensiv och plötslig rädsla åtföljd av fysiska symptom. I själva verket kan du tror att du dör eller har en hjärtattack. Det finns särskilda åtgärder för att behandla ångest attack symptom.

Steg 1

Gå till din husläkare för att få ett recept för en SSRI, SNRI, TCA, bensodiazepin eller MAO-hämmare. Enligt Mayo Clinic, är en SSRI ett antidepressivt läkemedel som fungerar som den första raden av behandling för ångest attack symptom. En SNRI och TCA är också antidepressiva medel som minskar ångestattacker. Bensodiazepiner är beroendeframkallande milda lugnande medel som behandlar ångestattacker och MAO-hämmare är antidepressiva läkemedel som kräver att du följa en strikt diet. Diskutera med din läkare vilken medicin är bäst lämpad för din ångest attack symptom.

Steg 2

Erhålla psykoterapi behandling. Detta är en form av rådgivning som gör att du förstår din ångest attack symptom. Husläkaren Organisationen konstaterar att många typer av psykoterapi behandling förekommer. Men kognitiv beteendeterapi är den rekommenderade formen av samtalsterapi för ångestattacker. Här får du lära dig att ändra dina negativa tankesätt. Enligt Mayo Clinic, kan din psykoterapeut återskapa panikattack symptom i hans närvaro. Detta gör att du kan analysera ditt beteende och få en känsla av kontroll när symptomen visas igen.

steg 3

Hitta en stödgrupp. Be din läkare att rekommendera en stödgrupp för personer som lider av ångest attack symptom. Detta gör att du kan prata och bilda vänskapsband med människor som lider av samma ångestsymtom som du.

steg 4

Drick inte alkohol eller koffein, eftersom detta kan utlösa din ångest attack symptom, enligt Mayo Clinic.

steg 5

Motion i lesat 30 minuter dagligen. Din hjärna kommer att släppa naturliga kemikalier i hjärnan som kallas endorfiner som gör att du känner dig lugn och bättre.

steg 6

Meditera och göra yoga. Meditation består av att fokusera på en åtgärd i din kropp som andas. Yoga kombinerar meditation med långsamma och avsiktliga rörelser.

Saker du behöver

  • Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI)
  • SNRI (SNRI)
  • Tricykliska antidepressiva (TCA)
  • bensodiazepiner
  • MAO-hämmare (MAO-hämmare)
Själv Lugnande Tekniker för ångest

Fyrtio miljoner vuxna amerikaner lider av ångest, enligt Anxiety Disorders Association of America. Medan många tar receptbelagda ångestdämpande mediciner, kan drabbade också anta en daglig rutin av själv lugnande tekniker som minskar de vardagliga stressfaktorer som utlöser ångestattacker. Tala med din läkare innan du påbörjar någon hemma ångest behandling eller terapi; han kan föreslå personliga tekniker för avkoppling.

Steg 1

Ta ett djupt andetag och räkna till 10. Ångest kan göra som du vill att vidta omedelbara, impulsiv åtgärder för att lösa ett problem, men med en 10 sekunders timeout när du känner dig överväldigad kommer att hjälpa dig att fatta bättre beslut.

Steg 2

Fråga dig själv om ett problem är verkligen så illa som det verkar. Är du överreagerar till en person eller situation som verkar för att åstadkomma dina ångestattacker? Finns det ett bättre sätt att hantera frågan? Ångest kan vara en orsak till eller reaktion på känslor av maktlöshet och förlust av kontroll, så försök att sätta saker i perspektiv och inser att du inte kan reglera alla krafter runt omkring dig.

steg 3

Eliminera dina triggers så mycket som möjligt. Triggers är människor, situationer eller tankar som skickar ångest drabbade i panik läge. Arbeta igenom problem eller dilemman på ett logiskt, produktivt sätt kan minska triggers "effekt.

steg 4

Träna regelbundet. Mayo Clinic föreslår utövar på de flesta dagar i veckan för att få din uppmärksamhet på ångest kretsen. Promenader, jogging, lyfta vikter, dans eller ta en fitness klass kommer både att underlätta ditt sinne och förbättra din hälsa. Meditation, yoga eller tai chi kommer också att fokusera sinnet bort från oroliga känslor.

steg 5

Ät en hälsosam och balanserad kost. Rätt kost är nyckeln till att avvärja ångest och potentiella relaterade problem, såsom hjärtklappning, hyperventilation, sömnlöshet och andra psykiska sjukdomar. Sluta röka och undvika att dricka alkohol, en depressiv som kan bidra till ångest.

steg 6

Lyssna på en CD med lugnande musik att slappna av och centrera själv när det blir tufft. Ladda din iPod med avslappnande ljud eller upplyftande låtar som följer med ditt träningspass.

steg 7

Få massor av god sömn. Effekterna av rastlösa nätter och sömnlöshet kan förvärra med tiden, vilket gör att du känner dig inte att hantera ångest. God sömn uppdaterar dina förmågor.

varningar

  • Om din ångest förvärras eller fortsätter att störa ditt dagliga liv i betydande sätt, prata med en läkare eller terapeut. Hon kan ordinera lugnande medicin för att komplettera din at-home tekniker avkoppling.

Saker du behöver

  • CD med lugnande musik eller iPod
  • Bekväma promenader eller terränglöpning skor

Ångest är den vanligaste psykisk sjukdom i USA, plågar mer än 40 miljoner vuxna. De problem som orsakas av svår ångest utgör många utmaningar för lidande vardag, vilket kan leda till ytterligare, lika allvarliga medicinska problem. Under de senaste åren har en mängd olika neurologiska sjukdomar --- utlöstes av problem med ångest --- blivit allt vanligare.

När en stor ångestattack slår, nerverna i hjärnan blir överbelastad och har en tuff tid Förmedling rätt, balanserade signaler till resten av kroppen. Denna skillnad i hjärnan kemikalier kan leda till neurologiska sjukdomar som kan köra allt från lindriga och sällan till allvarlig och kronisk.

En sömnstörning som ihållande sömnlöshet är ett utmärkt exempel på en neurologisk problem som kan förankras i höga ångestnivåer. Obalansen av kemikalier i hjärnan, parat med den kraftiga ökningen av adrenalin som åtföljer en ångestattack, kan göra att somna en monumental uppgift. På samma sätt kan mild till måttlig huvudvärk växa upp regelbundet som ett resultat av ångest, på grund av stress placeras på kropp och själ under en panik episod. Några av de vanligaste neurologiska tillstånd som beror på den ångest inkluderar kronisk trötthet, konstant yrsel och hänsynslösa kroppen svaghet. I alla dessa neurologiska sjukdomar, användning av ångestdämpande medicin, sömn hjälpmedel eller muskelavslappnande, ordinerats av läkare kan göra smärtan mycket mer hanterbar.

Det finns också mer allvarliga neurologiska sjukdomar som kan uppstå till följd av oro. Tal problem, kramper och en förlust eller förändring av känsel i huden har varit kända för att föras på av höjda ångest nivåer. De som kämpar med svår ångest har också rapporterat synproblem, bristande samordning och sexuell dysfunktion. Restless leg syndrome, definierad som okontrollerbar tvång att flytta eller skaka benen, kan också ha sitt ursprung i ångest. I alla dessa fall bör en läkare konsulteras. Lyckligtvis finns det många mediciner som finns på marknaden som kan bidra till att motverka dessa problem och hjälpa dämpa ångest och panik.

Många av dessa sjukdomar, som till ångestfyllda sinne, kan tyckas obotlig, är faktiskt ganska hanterbar. Eftersom fler och fler människor diagnostiseras med ångest, antalet neurologiska tillstånd är också på uppgång. Detta har drev det vetenskapliga samfundet för att skapa specifika läkemedel riktade mot dessa villkor. Ofta är effekterna av medicinen med hjälp av kompletterande terapier, såsom rådgivning, meditation, avslappningstekniker och hypnos.

Områden i hjärnan som berör panikångest

Den plötsliga och upprepade intrång av rädda och i de mest allvarliga fallen, terrorising känslor som upplevs av en person när presenteras med kända eller okända stressfaktorer är grunden för panikångest. Paniksyndrom är en klass av ångestsyndrom erkänd som en legitim psykiska hälsotillstånd som är diagnostiserbara och behandlingsbar. Inte bara är den fysiska och emotionella kroppen påverkas av paniksyndrom, men det finns också betydande områden i hjärnan riktade under uppkomsten av panik som i slutändan kan försvaga en person i tidsperioder.

Områden i hjärnan Påverkat Under Panic

Områden i hjärnan som berör panikångest

De basala ganglierna, som ligger under hjärnbarken, är den första område som påverkas för ångest signaler. Under den basala ganglierna är det limbiska systemet, vilket ytterligare innefattar intrikata processer också involverade i panik svar. Varje del av hjärnan har en viktig roll i panik svar som i slutändan leder till dysreglering av neurotransmittorer vid drift som en överlastad eller nedsatt systemet mot ett balanserat system. Prefrontala cortex är den del av hjärnan som ansvarar för analys av information och fatta beslut mot svar. När man står inför en trigger stress, detta område i hjärnan har en snabb process för att engagera att förhindra irrationell reaktion eller långvarig rädsla, ångest och panikattack. I en person med panikångest, är detta område av hjärnan nedsatt och oförmögen att analysera situationen på lämpligt sätt för att svara på ett logiskt sätt.

Roll det limbiska systemet i Panic Disorder

Det limbiska systemet i hjärnan anses vara den äldsta delen av hjärnan inom dess inre kärna och den är belägen på toppen av hjärnstammen under cortex. Det limbiska systemet delas upp i olika funktionella områden såsom amygdala, hippocampus, hypotalamus, lukt cortex och thalamus och är hem till känslor reglering, minne, hormoner, upphetsning och beslutssystem.

Inom det limbiska systemet i hjärnan är amygdala, en uppsättning av organ som är inblandade i känslomässig reaktion. Det är inom amygdala som den allmänt kallas "kamp eller flykt" svar inträffar efter en stress trigger initieras. Panik svar rade genom upplevelser och beteenden, men är förinställd vid födseln. När en farlig möter uppfattas håller amygdala sedan minnet av händelserna inblandade som utlöste rädslan, och allt i samband med att minnet kan sedan aktivera panik på samma sätt som skedde vid den första reaktionen av stress. Aktivering av HPA (hypotalamus-hypofys-binjure) axeln inträffar efter amygdala alstras, som sedan leder till kortisol och noradrenalin sekretion. I en grundläggande mening får amygdala information och sedan reagerar med ingen reglering av moral, verklighet eller logik, alltså "kamp eller flykt" svar. Fördelen med denna typ av impulsiva reaktion är att personen kan ta sig från fara omedelbart utan långvarig tanke; men när hotet är inte exakt rimligt eller logiskt, detta kan leda till irrationella svar eller i slutändan en störning.

Behandling och support

Områden i hjärnan som berör panikångest

Panikångest kan påverka en persons vid något tillfälle i livet; Men med korrekt diagnos, behandling och stöd är lätt tillgängliga. Det finns flera alternativ för behandling som innefattar medicinering terapi, kognitiv beteendeterapi och stödgrupper. Enligt American Academy of Family Physicians 'forskningsstudie 2005, varje alternativ för behandling bedöms effektiva oberoende, men i samband, ökar nivån av terapeutiska effektiviteten avsevärt. I många städer, är lokala stödgrupper inrättas, och remisser från en primärvårdsläkare kan hjälpa till början medicinering terapi samt att finna en lokal rådgivare för att börja kognitiv beteendeterapi.

Min ångest blir värre under träning

I de flesta fall kan utöva hjälpa till att lindra ångest och panik. Men vissa människor upplever ansträngningsutlöst ångest och panikattacker. I paniksyndrom, överreagerar kroppen och anser att det finns en fara föreligger när det inte. Om du märker en ökning av ångest, konsultera en terapeut eller psykiater för behandling.

Panikångest

Paniksyndrom kännetecknas av återkommande panikattacker och rädsla för en framtida panikattack. Under en panikattack, kan du känner att du dör. Andra symtom är bröstsmärta, yrsel, känslor av kvävning, andnöd, avskildhet, illamående, hjärtklappning, domningar, darrningar, frossa eller svettningar. Personer med paniksyndrom oroa ofta om en framtida panikattack och ändra sitt beteende eller funktioner. Du kan uppleva en panikattack när som helst, och det börjar ofta plötsligt utan förvarning.

Paniksyndrom och motion

Om du redan har en paniksyndrom, kan utöva utlösa en ny attack. Efter den första panikattack, börjar du lägga märke till kroppsliga förnimmelser mer akut. I normala vuxna, inte en hjärtklappning inte orsaka bekymmer. Men i en person med paniksyndrom, skapar hjärtklappning extrem ångest och oro om en hjärtattack. När du tränar, kan ditt hjärta räntehöjningar och du har svårt att andas. För någon med en panikångest, kan detta utlösa en panikattack eller ångest.

Ångest och motion

Motion kan också öka ångest hos människor som inte redan har en panikångest, även om detta inte är väl förstått eller forskat. Läkare och experter rekommenderar ofta motion som en naturlig behandling av ångest. Men en studie 2010 publicerad i tidskriften "Hippocampus" fann att motion kan öka ångest hos möss. Forskarna studerade möss för tre veckor i en bur med en övning hjulet för att bedöma ångestbeteenden hos möss som frivilligt utövas. Mössen som utövade visade beteenden som var mer orolig och hade högre nivåer av stresshormoner.

Behandling

Trots de motstridiga studier tyder de flesta forskning att motion är bra för att minska ångest. En 2008 metaanalys publicerad i Journal of Sport och motion psykologi över 49 randomiserade, kontrollerade studier. Resultaten fann att deltagarna i motionsgrupperna hade signifikant minskning av ångest. Även om du kanske först känna en ökning av ångest när du tränar, kommer att fortsätta att utöva hjälpa dig att minska dina oroliga känslor. Andra behandlingar som kan hjälpa till med ansträngningsutlöst ångest inkluderar medicinering och terapi.