XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

suddig syn och yrsel

Orsaker till dimsyn och yrsel

Dimsyn och yrsel förekommer ofta tillsammans på grund av de komplexa sambanden mellan visuell bearbetning och andra system i kroppen organ. Förutom sjukdomar i ögat, kan dimsyn och yrsel orsakas av systemiska förhållanden, sjukdomar i nervsystemet, komplikationer av hjärt-kärlsjukdomar och andra medicinska tillstånd. Behandling för dimsyn och yrsel varierar, beroende på den bakomliggande orsaken.

ögonsjukdomar

Eventuella problem med ögonen som orsakar dimsyn och förvrängd uppfattning kan leda till känslor av yrsel. Till exempel personer med närsynthet, långsynthet, astigmatism eller presbyopi - åldersrelaterad svårt att se föremål på nära håll - kan ibland uppleva anfall av yrsel tillsammans med dimsyn. Grå starr är en annan vanlig öga sjukdom som kan leda till dimsyn och mild yrsel. Även graviditetsrelaterade ögonförändringar kan leda till perioder av förvrängd syn och yrsel. Även om vissa synförändringar som kan orsaka yrsel inte återspeglar ett allvarligt medicinskt problem, är det viktigt att ha någon förändring i synen utvärderas av en ögonläkare, i synnerhet om förändringen inträffar plötsligt.

kardiovaskulära tillstånd

Allt som minskar blodflödet till hjärnan kan leda till yrsel och suddig syn. När detta utvecklar plötsligt känns det oftast som om svimning är på väg att inträffa. Personer med hjärtsvikt upplever vanligen dessa episoder, särskilt när de reser sig från sittande eller liggande. En hjärtinfarkt kan utlösa samma symptom. Vissa typer av hjärtklaff och rytmproblem kan leda till liknande episoder. Allvarlig uttorkning på grund av överhettning eller långvarig kräkningar eller diarré kan leda till lågt blodtryck med yrsel och suddig syn. Vissa blodtryck och hjärtmediciner kan också orsaka dessa symtom.

Nervsystemets Villkor

Många förhållanden kan påverka nerver och hjärncentra som deltar i en syn, vilket leder till dimsyn och yrsel. En huvudskada, stroke eller bristning av ett blodkärl i hjärnan orsaka plötsliga symptom. Infektioner i hjärnan och omgivande vävnader kan också utlösa dessa och andra centralnervösa symtom. Tumörer och kroniska tillstånd i hjärnan, såsom multipel skleros, orsakar ofta mer subtila och övergående symtom.

systemiska förhållanden

Flera andra medicinska tillstånd som orsakar problem med synen kan leda till dimsyn och yrsel. Människor som lever med diabetes kan uppleva dessa symtom när deras blodsockernivåer är särskilt höga. Allvarlig anemi kan leda till yrsel och dimsyn på grund av minskad syretillförsel till hjärnan och låg blodvolym. Sköldkörtelproblem, adrenal körtel störningar och svår njursjukdom är bland de många andra medicinska tillstånd som ibland orsakar suddig eller förvrängd syn och yrsel.

Se din läkare

Eftersom dimsyn och yrsel kan förekomma med ett brett spektrum av medicinska tillstånd, är det viktigt att se din läkare för en korrekt diagnos. Omedelbart söka läkarvård om du upplever en plötslig förändring i synen med yrsel, särskilt om de åtföljs av andra symptom.

Finns det en nutritionsbehandling för suddig syn efter kataraktoperation?

De kan börja i din 40s och 50s, men risken att utveckla grå starr ökar när du blir äldre. När katarakt är allvarlig nog för att störa dagliga aktiviteter, det avlägsnas kirurgiskt. Patienter som upplever grumlig syn är vanligtvis inte behandlas med näringsrika ingripanden, men näringsämnen kända för att gynna dina ögon kan också hjälpa efter kataraktkirurgi.

Definition

Den klara linsen i den främre delen av ögat fokuserar ljuset och sänder en skarp bild på näthinnan i bakre delen av ögat. När proteiner i linsen klumpa ihop, blir linsen grumlig, är dimsyn, och du har en grå starr. Kataraktkirurgi avlägsnar linsen, vilken sedan ersätts med en artificiell lins. Vissa människor kanske inte kan tolerera en ny lins, så deras vision korrigeras med en mjuk kontaktlins eller glasögon.

suddig syn

Grumlig syn efter kirurgiskt avlägsnande av en katarakt resultat när den nya linsen blir dimmig eller inflammation uppstår i näthinnan. Inflammation orsakar näthinnans blodkärl läcka vätska som ackumuleras i gula fläcken i mitten av näthinnan. Detta tillstånd kallas Irvine-Gass syndrom, eller makulaödem. En ny lins är förankrad av samma membran som höll den ursprungliga linsen på plats. Vision blir suddiga när celler från membranet växer över den nya linsen.

behandlingar

När ersättnings linsen blir grumlig, närings behandlingar inte är effektiva. Det här problemet korrigerades med mindre laserkirurgi. Antiinflammatoriska läkemedel är den första raden av behandling för makulaödem, men kirurgi kan behövas om inflammationen inte förbättras. Standardbehandlingsprotokoll för suddig syn efter kataraktkirurgi omfattar inte näringsrekommendationerna. Men är rätt kost efter någon typ av operation alltid viktigt för återvinning, så även näringsämnen som är nödvändiga för ögat hälsa i din kost kommer att stödja övergripande läkning och kan bidra till att minska inflammation.

Omega-3 fettsyror

Forskningen publicerades i januari 2005 frågan om "framsteg i näthinnan och Eye Research" det sägs att omega-3-fettsyror skyddar näthinnan från inflammation och åldersrelaterade förändringar. Denna studie inte specifikt överväga de potentiella fördelarna efter kataraktkirurgi, men en typ av omega-3 - dokosahexaensyra, eller DHA - är särskilt viktigt för ögats hälsa. Inklusive DHA i din kost som en förebyggande åtgärd före och efter operationen kan påverka den inflammation som leder till dimsyn. Fet fisk, som sill, lax, öring och tonfisk, är bra källor till omega-3.

antioxidanter

Lutein och zeaxantin är de främsta antioxidanter som skyddar ögonen. Makula innehåller en stor mängd av de två antioxidanter, och ökade nivåer är förknippade med en lägre risk att utveckla grå starr. Antioxidanter är inte ordineras som en behandling för suddig syn efter kataraktkirurgi, men de är viktiga näringsämnen för ögonen. Precis som att ha ett friskt immunsystem skyddar kroppen från vissa sjukdomar, kommer du öka ögats hälsa genom att äta livsmedel som innehåller mycket lutein och zeaxantin. Båda antioxidanter finns tillsammans i mörkgröna bladgrönsaker, ärter, pumpa, broccoli och brysselkål.

Illamående är en känsla av obehag i magen. Det är inte en sjukdom utan ett symptom som åtföljer olika förhållanden. Yrsel orsakas av en minskning av blodflödet till hjärnan. Det är också ett symptom på en bakomliggande sjukdom. Du kan uppleva svimningskänsla av yr. Yrsel är ett vanligt klagomål som ofta löses på egen hand.

Yrsel

För plötslig yrsel, försöka fokusera på en fast punkt. Fokusera på en fast punkt främjar en känsla av balans. Denna teknik bidrar till att lindra känslor av yrsel. Se till att du komma ur sängen långsamt för att undvika blodtrycksfall vilka fall yrsel. Drick åtta till 12 glas vatten om dagen för att förbli väl hydrerad. Vistas hydrerad är en förebyggande och botemedel för yrsel. När du börjar känna dig yr, sakta ner andning att kolbalans intag koldioxid. Undvik konsumtionen av salt och sockerhaltiga livsmedel när man går igenom en yr stava. Också hålla sig borta från koffein, alkohol och dietdrycker eftersom de kan förvärra känslor av yrsel.

Illamående

Ingefära är ett allmänt känt botemedel mot illamående. Det kan konsumeras i te, kapslar, kakor eller kosttillskott. Pepparmint eller kamomill te är också effektiva hem rättsmedel för illamående. Snack om kex eller ost under hela dagen för att hålla magen från att bli tom när lider nauseas känslor. Prova att dricka lika delar äppelcidervinäger och honung innan sängdags, och få tillräckliga mängder av vila för att minska känslor av illamående. Var noga med att grundligt tugga mat och dricka vätska mellan snarare än med måltider. För att lindra känslor av illamående, suga på en citron eller limeklyfta med en skvätt salt på toppen. Tugga på vissa kummin eller sätta dem i yoghurt eller mjölk. Kummin frön har egenskaper som bidrar till att minska känslor av illamående.

överväganden

Försök inte några hem rättsmedel för illamående och yrsel om bakomliggande sjukdom är graviditet innan samråd med en läkare. Se en läkare om illamående eller yrsel åtföljs av magsmärtor, okontrollerad kräkningar, hög feber och svår diarré. Omedelbart söka läkarvård för bröstsmärtor, andnöd, uttorkning och förändringar i mental status.

Vad orsakar svaghet och yrsel efter att ha vandrat på ett löpband?

Helst bör gå på ett löpband gör du känner stärkta eller kanske lite trött, men svaghetskänsla och yr är ett tecken på att något är fel. Över utöva på ett löpband genom att gå snabbare än du kan, på för mycket av en lutning eller för länge kan orsaka svaghet och yrsel. Problemet kan vara något så enkelt som att inte ha tillräckligt med mat eller vatten, men det kan också vara ett resultat av en mer allvarlig medicinsk störning. Om du upptäcker att du upplever problem konsekvent, trots förebyggande åtgärder, konsultera en läkare.

Lågt blodsocker och uttorkning

Om du har hoppat över en måltid eller inte ätit tillräckligt, kommer du inte har tillräckligt med blodsocker, eller glukos, för din hjärna att fungera korrekt, vilket kan leda till svaghet och yrsel. Motion kan förvärra tillståndet eftersom det kräver mer energi. Förutom yrsel och svag, kan du också uppleva irritabilitet, huvudvärk, darrningar, ångest och överdriven svettning. Att inte ha tillräckligt med vätska i kroppen kan producera liknande effekter. För att råda bot på problemet, äta en fullständig måltid två till fyra timmar innan du hämtar på löpbandet, eller konsumera ett litet mellanmål 30 minuter före träning. Columbia University Health Services rekommenderar att dricka 16 uns av flytande 2 timmar innan du får på löpband, och dricka mycket vatten under och efter träning. Om du motionerar mer än 60 minuter, dricka en dryck förstärkt med elektrolyter för att hjälpa dig att återfukta mer effektivt.

Avsaknaden av en ordentlig nedkylnings Period

När du är engagerad i övningen, pumpar hjärtat snabbare att ge blod till musklerna. Blodkärlen expandera för att bli av med den överskottsvärme alstras. Om du plötsligt slutar att gå på löpbandet är dina blodkärl fortfarande expanderat men pulsen saktar. Detta resulterar i sänkt blodtryck, vilket kan leda till yrsel och svaghetskänsla. Att förhindra att detta händer, gradvis minska din takt under en period av några minuter innan du slutar helt.

Åksjuka

Åksjuka är resultatet av din hjärna att få blandade signaler från kroppen, innerörat och ögonen. Du kan vara särskilt känsliga för att få åksjuka, eller du kan ha en innerörat sjukdom som orsakar problemet. Även åksjuka är ofta förknippat med att vara i ett fordon i rörelse, till exempel en båt eller flygplan, kan röra sig på ett löpband har en liknande effekt. Förutom svaghet och yrsel, kan du också uppleva illamående, kallsvettning, blek hud och ökad salivutsöndring. För att förhindra åksjuka, fokusera på ett stillastående föremål framför löpbandet när du går. Konsultera en läkare om problemet kvarstår.

Medicinska tillstånd

En mängd olika underliggande medicinska tillstånd kan orsaka yrsel och trötthet. Oftast, de har att göra med hjärtat. Iklädd en pulsklocka kommer att låta dig veta om du håller i ditt mål hjärtfrekvens zon. Men om ditt hjärta inte fungerar som den ska, du kommer inte att få en tillräcklig mängd blod till hjärnan, vilket kan leda till svaghet, trötthet, yrsel och illamående. Som har högt eller lågt blodtryck kan också leda till liknande symptom. Diabetes, metabola sjukdomar, hjärnsjukdomar och vissa mediciner, särskilt blodförtunnande, kan alla leda till svaghetskänsla och yr.

Orsaker till magsmärtor, illamående och yrsel

Många förhållanden kan orsaka magen eller buksmärtor, illamående eller yrsel. Samexisterande buksmärtor, illamående och kräkningar, men föreslår en bakomliggande tillstånd som kan kräva läkarvård. En person med dessa symtom bör besöka en läkare för att fastställa orsaken till hans klagomål och att upprätta en lämplig behandlingsplan för att lösa problemet.

POTS Syndrome

POTS syndrom kan orsaka buksmärtor, illamående och yrsel. Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke, krukor syndrom eller postural ortostatisk takykardi syndrom, är en av flera sjukdomar som kännetecknas av ortostatisk intolerans. Ortostatisk intolerans är ett tillstånd där en signifikant minskad mängd blod återgår till hjärtat efter en person står upp från liggande ställning. NINDS konstaterar att forskarna inte är säker på den exakta orsaken till POTS syndrom, men tillståndet kan orsakas av avvikelser i de sympatiska eller parasympatiska nervsystemet. Vanliga tecken och symtom förknippade med krukor syndrom buksmärtor eller obehag, illamående och kräkningar, yrsel, förstoppning, huvudvärk och muskelsvaghet, bland andra. Enligt NINDS, POTS syndrom symptom kommer och går under många år.

kolecystit

Kolecystit kan orsaka buksmärtor, illamående och yrsel. Kolecystit är en inflammation i gallblåsan. Den gallblåsan är en liten, päronformat organ som sitter strax under levern i bukhålan. Gallblåsan är ansvarig för att lagra galla - ett ämne som släpps in i tunntarmen för att underlätta matsmältningen. Den vanligaste orsaken till kolecystit är gallsten som hindrar röret som leder ut i gallblåsan. Obstruktion av detta rör orsakar en ackumulering av galla inom gallblåsan, vilket i sin tur orsakar inflammation. Andra möjliga orsaker till kolecystit inkluderar infektion, skada och tumörer. Vanliga tecken och symtom förknippade med kolecystit inkluderar svår övre högra buksmärtor, illamående, kräkningar och yrsel, kraftig svettning, buken ömhet och svullnad och aptitlöshet. Om den lämnas obehandlad kan kolecystit orsaka allvarliga komplikationer.

Ménières sjukdom

Ménières sjukdom kan orsaka magbesvär, illamående och yrsel. Enligt National Institute on Dövhet och andra kommunikationsstörningar eller NIDCD är Ménières sjukdom en innerörat abnormitet som orsakar många symtom. Ménières sjukdom drabbar oftast bara ena örat och är en vanlig orsak till hörselnedsättning. Många experter tror att Ménières sjukdom orsakas av en innerörat bristning som tillåter två olika typer av innerörat vätska att blanda. Ménières sjukdom symtomen visar ofta plötsligt och kan ske dagligen eller så lite som en gång per år. Vanliga tecken och symtom förknippade med Ménières sjukdom inkluderar magbesvär, yrsel eller virvlande yrsel, illamående och kräkningar, svettning, tinnitus eller ringningar i öronen, huvudvärk och diarré. Den NIDCD konstaterar att även om det finns inget botemedel mot Ménières sjukdom, sjukdomens symptom kan oftast lyckats genom att undvika koffein och alkohol och minska saltintaget.

Låg magsyra & amp; Suddig syn

Låg magsyra, även känd som hypochlorhydria, kan bero på en sjukdom eller som en bieffekt av medicinering eller kirurgi. Du kan uppleva anfall av både förstoppning och diarré, samt har lust att äta, även när du inte är hungrig. Hypochlorhydria kan orsaka komplikationer, men detta villkor inte har en känd koppling till synförändringar. Förstå låg magsyra och orsaker till problem med synen kan hjälpa dig att söka lämplig vård för ditt tillstånd.

orsaker

Dimsyn inte avser magsyra nivåer, men du kan uppleva synförändringar av andra skäl. Din synförändringar naturligtvis en gradvis process som kan kräva att du uppdaterar ditt öga glas recept varje år eller två. Medicinska tillstånd kan också orsaka oskärpa, och detta kan bero på katarakt, glaukom eller andra sjukdomsprocesser. Fluktuationer i blodsockret kan påverka din syn, och diabetiker kan ha komplikationer som resulterar i synförändringar. En ögoninfektion, såsom rosa öga kan också resultera i oskärpa.

Testning

Blodprov och en allmän undersökning kommer inte avgöra om du har låg magsyra, men baserat på dina symtom kan din läkare rekommendera ytterligare tester för att utvärdera mängden syra i magen. Innan du anländer till din läkarmottagning eller kirurgiskt centrum, måste du snabbt. Läkaren kommer att ge dig särskilda riktlinjer, men i de flesta fall kommer du inte äta eller dricka fyra fyra till sex timmar före testet. För att testa syranivån, kommer din läkare kör en speciell slang i näsan och ner i halsen, stoppa i magen. Hon kommer att ta bort magsyra och ett laboratorium kommer sedan testa syran.

Den genomsnittliga personen har mellan 20 ml och 100 ml vätska i magen, och om du har mindre än 20 ml din läkare kommer sannolikt fram till att du har låg magsyra.

synundersökning

En ögonläkare behöver undersöka dina ögon för att fastställa orsaken till dina synförändringar. Hon kommer att få dig läsa öga diagram och sedan kontrollera eventuella ändringar i glasögon recept. I de flesta fall din ögonläkare kommer att vidga dina elever och undersöka baksidan av ögonen, och detta kommer att hjälpa din läkare att du inte har en allvarlig ögonsjukdom som orsakar dina problem med synen.

Om glasögon inte kommer att korrigera din vision och din läkare kan inte fastställa orsaken till synnedsättning, kan du behöva ytterligare tester. Ögonläkare kan rekommendera att ta bilder med en speciell kamera som kan upptäcka skada eller sjukdom din läkare kan inte plats med andra instrument.

överväganden

Om du misstänker att du har låg magsyra, kontakta din läkare för en utvärdering, eftersom låga nivåer kan leda till allvarliga hälsotillstånd. Förändringar i din vision kräver en ögonundersökning, och om dessa förändringar inträffar plötsligt, kontakta din ögonläkare omedelbart. Prompt utvärdering kan bidra till att förhindra permanenta skador som kan bli följden av tillstånd som en näthinneavlossning.

Orsaker till trötthet, andfåddhet och yrsel

Symptomen på trötthet, andfåddhet och yrsel kan verka harmlösa när de presenterar som enskilda symtom. Alla kommer att känna en eller flera av dessa symtom vid något tillfälle i livet. När dessa symtom uppträder tillsammans, kan de dock indikera närvaron av ett potentiellt allvarligt medicinskt tillstånd.

Mitralklaffprolaps

Hjärtat innehåller fyra avdelningar: de två övre kammare, som kallas förmaken och två nedre kammare, som kallas kamrarna. Blodpumpar genom kamrarna med hjälp av ventiler, som öppnar och stänger för att möjliggöra enkelriktat flöde. Mitralisklaffen ansluter det vänstra förmaket och den vänstra ventrikeln.

En defekt i ventilen orsakar flikarna, även kallade broschyrer, att bli elastisk, ett tillstånd som kallas mitralklaffprolaps. Normalt syrerikt blod strömmar från lungorna in i vänster förmak. Därifrån flödar det genom mitralisklaffen i vänster kammare, där den mynnar ut i aorta för att nå de celler i hela kroppen.

I en defekt ventil, floppar ventilen tillbaka i vänster förmak som hjärtat slår, vilket ventilen vara läckande, som beskrivs av Cleveland Clinic. Detta gör att blodet kan strömma tillbaka in i förmaket, vilket minskar den mängd blod som strömmar genom kroppen. Vanliga symtom är trötthet, andfåddhet och yrsel.

Anemi

Anemi är ett tillstånd med låga nivåer av röda blodkroppar. Röda blodkroppar, som produceras i benmärgen, bär syre till alla celler i kroppen. Funktionen av röda blodkroppar är av avgörande betydelse, enligt Franklin Institute. Om röda blodkroppar inte ge syre till och bära tyna bort från cellerna, skulle de sakta dö. Celler som berövats på syre inte fungerar effektivt, vilket resulterar i trötthet. Med färre röda blodkroppar som bär syre till hjärnan, inträffar yrsel. Röda blodkroppar utbyta koldioxid för syre i lungorna. En minskning i antalet röda blodkroppar innebär mindre utbyte äger rum, vilket leder till andnöd.

Kranskärlssjukdom

Kranskärlssjukdom, den vanligaste formen av hjärtsjukdom, uppstår när artärerna som leder till hjärtat bli smal. Uppbyggnaden av plack, en substans som består av fett, kolesterol, kalcium och mineraler, orsakar artärerna för att begränsa, begränsa flödet av blod och därför syre, till hjärtat. Ett hjärta berövas syre får hjärtat att arbeta hårdare, vilket resulterar i andnöd.

Begränsning av blodflödet till hjärtat leder till mindre syrerikt blod nå vävnader i kroppen, som producerar trötthet. En brist på blod och syre till hjärnan orsakar yrsel. Kranskärlssjukdom är den vanligaste dödsorsaken för både män och kvinnor i USA, enligt uppgifter från National Heart Lung and Blood Institute.

Om du närmar klimakteriet eller är helt klimakteriet, är det inte ovanligt att ha anfall av trötthet och yrsel. Dessa är vanliga symptom på klimakteriet som är resultatet av en förändring i dina hormoner, bland andra faktorer.

östrogen Deficient

Bristen på östrogen i kroppen kan orsaka sömnlöshet. Den CFIDS Association of America konstaterar att låga östrogennivåer kan påverka centrala nervsystemet och orsaka yrsel, trötthet, depression, ångest och koncentrationssvårigheter.

progesteron Deficient

Minskningen i en annan kvinnlig hormon som kallas progesteron kan leda till obalanser som gör en kvinna känner sig trött, sjuk och strömlöst. När i tillräcklig försörjning, hjälper progesteron ökar en kvinnas libido och håller sina energinivåer upp.

hypotyreos

Några kvinnor i klimakteriet får problem med sin sköldkörtel, särskilt hypotyreos, som är en trög sköldkörtel, enligt Menopauseinsight.com. Detta kan få dig att känna trött samt resultera i hörselproblem och synstörningar.

Vertigo

Yrsel är också ett resultat av en minskning av östrogen och progesteron nivåer, enligt All4naturalhealth.com. Vissa kvinnor beskriva detta som svindel, där rummet snurrar runt dem. Du kan också känna som om du kommer att explodera, vilket är ett symptom på hyperventilation och resultatet av en panikattack, känner off-balance och som om du kommer att rulla framåt.

Slå tillbaka

Deal med din trötthet och yrsel genom att äta en välbalanserad kost och ta dagligt tillskott inklusive vitamin C, E, D och K. Drick mycket vatten och överväga att använda örter som wild yam och SARSAPARILL, som enligt uppgift hjälpa om du är trött, enligt Menopauseinsight.com. Undvik nikotin, alkohol och droger. Försök att utöva varje dag så att din stressnivå sänks och du kan sova bättre.

Orsaker till kraftig svettning och yrsel

Kombinationen av yrsel och överdriven svettning antyder starkt ökad aktivitet av två hormoner som utsöndras av binjuren --- adrenalin och nor-adrenalin. Dessa hormoner är en del av "kamp eller flykt" svar. De orsakar förhöjt blodtryck, hjärtfrekvens och blodglukos för att förbereda kroppen för handling. Ökad svettning och yrsel ofta följer dessa förändringar.

Ångeststörningar

Den mest sannolika orsaken till yrsel och överdriven svettning är en ångeststörning. En definition av en fobi är en olämplig aktivering av kamp eller flykt svar. Yrsel och överdriven svettning är två av de symptom som kan förekomma i en panikattack, som är en typ av ångeststörning som kännetecknas av en plötslig och intensiv aktivering av kamp eller flykt svar. Andra symtom är en känsla av överhängande död eller hotande undergång, illamående, bröstsmärtor och problem med att svälja. Panikattacker är ofta förknippade med agorafobi, vilket är ett särskilt rädsla för att vara på offentliga platser. Yrsel och svettningar är också Symtom i svårare fall av generaliserat ångestsyndrom, som är en mindre intensiv men längre varaktig aktivering av kamp eller flykt svar.

hypoglykemi

Sedan öka blodglukosnivåer är en annan funktion av adrenal hormoner, de är också utsöndras som svar på lågt blodsocker, eller hypoglykemi. Adrenal hormoner är ansvarig för många av de symptom människor upplever när extremt hungrig, såsom darrningar, yrsel och svettningar. Hypoglykemi är ett vanligt tillstånd bland diabetiker, på grund av svårigheten att hitta rätt doser av deras blodsockersänkande läkemedel. Hypoglykemi kan också resultera från ett antal farliga men sällsynta sjukdomar, såsom tumörer och genetiska enzymdefekter. Många människor är bekanta med begreppet reaktiv hypoglykemi, vilket är en tillfällig nedgång i blodsocker som inträffar timmar efter att ha ätit, möjligen på grund av en olämplig insulinsvar. Reaktiv hypoglykemi är vanligt bland patienter som har haft gastric bypass eller andra magen minska kirurgi, och vissa individer utan några andra hälsofrågor har visat sig lida av det också. Men en artikel publicerad i november 2000 frågan om Diabetes och metabolism presenterar bevis för att många människor som tror sig ha reaktiv hypoglykemi inte i själva verket erfarenhet blodsockernivåer låga nog för att orsaka de karakteristiska symptom hos de flesta människor. Sådana personer tros ha "postprandial idiopatisk syndrom", som kan orsakas av en oförklarlig känslighet för effekterna av de adrenal hormoner som frigörs som svar på den mycket liten droppe i blodsocker som normalt inträffar timmar efter en måltid.

kardiovaskulära sjukdomar

En annan funktion hos adrenal hormoner ökar hjärtfrekvensen och höja blodtrycket. När blodtrycket sjunker så lågt att blodet inte kan ha möjlighet att nå hjärnan, är stora mängder av adrenal hormoner frigörs i syfte att hålla hjärnan levereras. Blodtryck kan falla i olika former av hjärtsjukdom, när hjärtat inte kan pumpa blod med tillräcklig kraft på grund av skada eller fråntas blod genom blockerade kransartärer. En blodpropp i lungorna kommer också att orsaka störningar i hjärtats normala funktion och framkalla ett svar från adrenal hormoner. Kraftig svettning och yrsel förekommer ofta med sådana störningar, även om det är ovanligt för dem att vara de enda symtom. Vanligtvis bröst eller arm smärta, illamående och kräkningar, andnöd eller hosta är också närvarande. Det är möjligt för dessa andra symptom att vara så mild att de inte är märkt, emellertid, särskilt för patienter med diabetes, som kan ha reducerade smärtsensation till följd av nervskada.

Äppelcidervinäger och yrsel

Äppelcidervinäger framställs genom jäsning av saft av röda äpplen, särskilt de sorter som är låg sockerhalt och hög syra. Äppelcidervinäger konsumeras som en salladsdressing, även om det förmodligen bättre känd som en huskur mot en rad hälsoproblem, speciellt gastrointestinala besvär. Det finns anekdotiska rapporter som hävdar att konsumera äppelcidervinäger är också effektiv för att lindra yrsel och svindel, men inga kliniska studier stöder sådana påståenden som 2012. Även om det inte väl förstått, kan äppelcidervinäger påverka blodtryck och blodsockernivåer, vilket kan förklara varför det kan lindra eller orsaka yrsel hos vissa användare. Rådgör med din läkare innan komplettera med äppelcidervinäger.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger framställs genom jäsning av apple cider, som är mindre filtreras än rå äppeljuice. Jäsningsprocessen använder jäst för att omvandla fruktsocker eller fruktos, i alkohol och sedan så småningom in i vinäger med hjälp av syrabildande bakterier, enligt "PDR för Kosttillskott." Äppelcidervinäger innehåller huvudsakligen ättiksyra, men även en del äppelsyra och citronsyra. Följaktligen har den en mycket tårta eller sur smak. Äppelcidervinäger är en bra källa till många spårämnen, elektrolyter, C-vitamin, naturliga enzymer och aminosyror.

potentiella fördelar

Vetenskaplig forskning om fördelarna med äppelcidervinäger är gles, men anekdotiska rapporter som proklamerar dess medicinska värde är många och går tillbaka många generationer, enligt "Natural Standard Herb & Tillägg Referens:. Evidensbaserad Kliniska omdömen" surhet äppelcider vinäger kan hjälpa matsmältningen, som sedan effekter blodglukosnivåer, insulinfrisättning och ämnesomsättning. Äppelcidervinäger visar också antimikrobiella egenskaper och kan vara till nytta för infektioner. Dessutom den påverkar blodtrycket genom att hjälpa till att reglera vattenhalten i vävnader, eftersom den innehåller elektrolyter, såsom kalium och natrium. Dessutom är det oxiderar, renar och tunnar blodet, vilket gör plättceller mindre klibbiga.

Yrsel och äppelcidervinäger

Yrsel, även kallad yrsel, är ett vanligt symptom relaterade till en mängd olika sjukdomstillstånd och kostfaktorer. Vanliga orsaker till yrsel är relaterade till blodsocker och blodtryck, enligt "Textbook of Functional Medicine." Hoppa över måltider och dålig matsmältning bidrar till lågt blodsocker, eller hypoglykemi, vilket vanligtvis leder till letargi, huvudvärk och yrsel. Dålig cirkulation och lågt blodtryck leder också till en typ av yrsel när en person står upp, som kallas ortostatisk hypotension. Om äppelcidervinäger stimulerar matsmältningen och reglerar blodsocker och blodtryck, då kan förklara hur det hjälper vissa människor med vissa typer av yrsel. Emellertid är yrsel också orsakas av olika sjukdomar, trauman och livsstilsfaktorer som sannolikt kommer att vara opåverkad av äppelcidervinäger tillskott. Som sådan, är det viktigt att rådgöra med din läkare om du upplever kronisk yrsel.

försiktighetsåtgärder

Om äppelcidervinäger effekter blodtryck, så kan det finnas en risk för att sänka blodtrycket för lågt och faktiskt orsakar yrsel om du konsumerar för mycket av det. De flesta användare komplettera med en matsked eller två dagliga, men börja med mindre och se hur du känner efteråt. Dessutom finns det viss oro för att långvarigt bruk kan tömma jod nivåer i kroppen och innebära en risk för hypotyreos eller låg sköldkörtelfunktion. Ett av symptomen på hypotyreos är yrsel.