XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

struvit utvecklas i alkalisk urin

Kalciumoxalat kristaller är små kristaller som bildas när kalcium och oxalat eller kalcium och fosfat kombineras i urinen för att bilda ett olösligt komplex, som kallas en njursten, i urinblåsan. Njursten, en av de vanligaste urinvägsproblem i människor, kan också drabba hundar och katter. Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer, djur och människor äter kalcium, oxalat och fosfat som en normal del av deras diet, och normalt den kemiska sammansättningen av urin håller dessa kristaller bildas. Hos människor och djur som får njursten, olika faktorer ändra denna kemiska balansen.

Orsaker till njursten

Ärftlighet spelar en roll i njursten. Detta är särskilt tydligt hos hundar och katter eftersom vissa raser visa mer av en tendens att utveckla stenar än andra, enligt VeterinaryPartner.com. I människor, kost bidrar också till stenbildning hos dem som har en genetisk benägenhet att utveckla stenar. Urinvägsinfektioner, metabola sjukdomar, mediciner, vissa typer av kirurgi och vissa njursjukdomar bidrar också till sten utveckling, enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer. Stenar gjorda av kalciumoxalatkristaller utvecklas i sur urin, medan stenar gjorda av kalciumfosfat utvecklas i alkalisk urin.

Njursten Symtom

Ofta, njursten förbli små nog att passera genom kroppen obemärkt. När en sten blir alltför stor, men det skapar en skarp smärta och kramp som kroppen försöker att flytta den genom urinvägarna. Kräkningar, illamående och blod i urinen kan följa med skarp smärta, enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer. Katter och hundar visar tecken på njursten när de urinera ofta, i små mängder, och inte i sina vanliga platser, enligt Dog Health Guide. De kan också kräkas.

utvecklings~~POS=TRUNC Stones

Män utveckla stenar oftare än kvinnor. Hos människor, enligt National Urologic och njursjukdomar information clearingorganisationer, förekomsten av njursten ökar dramatiskt som män når 40-årsåldern och fortsätter att stiga in i deras 70-talet. För kvinnor, njure sten förekomst toppar i 50-årsåldern. När du har haft mer än en sten, har du en ökad risk att utveckla mer.

Njursten hos hundar och katter

Hanhundar, liksom manliga människor, har en mycket större benägenhet för att utveckla kalciumoxalat blåsstenar än honorna. Enligt veterinären Dr. Wendy Brooks med VeterinaryPartner.com, de raser som är mest sannolikt att få dessa njure eller stenar i urinblåsan är Dvärgschnauzer, lhasa apso, Yorkshire terrier, miniatyr pudlar, Shih Tzus och Bichon Frises. Katter kan bilda flera olika typer av kristaller som skapar stenar; emellertid, i enlighet med den Utah Veterinary Clinics hemsida, Himalaya katter är särskilt mottagliga för njursten gjorda av kalciumoxalat kristaller.

Undvika Njursten

Förr i tiden, läkare rådde folk som tenderade att utveckla stenar för att undvika kalciumrika livsmedel och mejeriprodukter. Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer har dock senare studier har visat att dessa livsmedel kan faktiskt bidra till att förebygga njursten. Dieter som är höga i animaliskt protein skapar surare urin, vilket bidrar till utvecklingen av kalciumoxalat stenar; så minskar kött, fisk och fågel i kosten rekommenderas. Dricka minst två liter vatten om dagen späder urinen och hjälper till att förhindra stenbildning, enligt UroStoneCenter.com.

Vad är orsakerna till en alkalisk reaktion i urin?


Normal, frisk urin är vanligtvis något alkaliska eller sura. Normala sura urin resultat från konsumtionen av aminosyror och proteiner. Normal alkalisk urin är en följd av konsumtion av grönsaker, baljväxter och citrusfrukter. Alkalisk urin kan detekteras med ett test av pH i urinen. Normala pH-nivåer sträcker sig från 5,0 till 6,0. Alkalisk urin har ett pH-område från 8,0 till 8,5.

salicylatintoxikation

Salicylatintoxikation är vanligt förekommande hos personer som har tagit för mycket aspirin eller over-the-counter mediciner som innehåller salicylater, antingen genom olyckshändelse eller i ett försök att begå självmord.

Urinvägsobstruktion

Ett hinder kan inträffa var som helst i urinvägarna. Obstruktionen hindrar flödet av urin och är ofta smärtsamt. Graviditet och förstoring av prostata är båda orsakerna till urinvägsobstruktion.

Gastric loppsobstruktion

Gastric utlopp obstruktion kan vara antingen godartad eller elakartad. Några av orsakerna till godartade gastric utlopp obstruktion inkluderar frätande intag, gallsten, gastric polyper och magsår. Den vanligaste orsaken till malignt hindret är cancer, såsom pankreas, mag-och ampullary.

Struvit njursten Diet

Njurarna spelar en viktig roll i att hålla kroppen fungerar normalt. De upprätthålla en lämplig balans mellan vatten och salter, utsöndrar avfall och bidra till att upprätthålla sunda blodtryck. Njursten bildas när mineraler som normalt upplöses i urin bildar kristaller, som producerar stenar som kan fastna i njurkanalerna och orsakar smärta. Struvitstenar bildar ofta när du har en bakteriell infektion i urinvägarna. Kostförändringar kan hjälpa till att snabba din återhämtning och kan också förebygga återfall av struvitstenar. Kontrollera med din läkare för att utveckla en kost som är rätt för dig.

orsaker

Urin är normalt sur, men när du har en njurinfektion, bakterier producerar ammoniak som gör urinen alkalisk. Vissa salter inte kan stanna upp i alkalisk urin och kristallisera, bildar struvitstenar. Dessa stenar kallas ibland ammonium magnesiumfosfat stenar eftersom de innehåller dessa tre mineraler. De utgör bara i urin som är alkalisk, så de brukar inträffa under eller strax efter en bakteriell infektion som producerar alkaliskt urin. Modifiera din diet kan hjälpa dig att undvika struvitstenar.

dietary Vätskor

National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer säger att den viktigaste strategin för att förhindra bildandet av njursten är att dricka mycket vätska. Vatten är det bästa valet, men ökande andra kost vätskor kommer också att hjälpa. Drick minst åtta till 10 fulla glas vätska per dag, eller tillräckligt för att producera åtminstone 2 liter urin varje dag. Tillsätt vatten eller annan vätska till varje måltid och dricka vatten med mellan-måltid snacks.

Tranbärsjuice

Eftersom urinvägsinfektioner är ofta den direkta orsaken till struvitsten, undvika dessa infektioner är en viktig strategi för att förhindra stenar bildas. Tranbärsjuice och tranbärsbaserade livsmedel är effektiva för att förhindra urinvägsinfektioner, enligt University of Maryland Medical Center. Naturliga föreningar i tranbärsjuice hindra bakterier från att fästa till slemhinnan i urinvägarna, vilket minskar sannolikheten för att de kommer att orsaka en infektion. Lägg tranbärsjuice till måltider ofta och överväga att göra det en vanlig mellanmål.

Magnesium

Struvitstenar är inte direkt relaterade till kosten innehåll som vissa andra stenar är. Men eftersom stenarna innehåller magnesium, konsumerar stora mängder magnesium-rika livsmedel kan predisponera dig att struvitstenar. Livsmedel särskilt höga i magnesium inkluderar jordnötter, tofu, broccoli, spenat och mangold. Nötter såsom mandlar och cashewnötter är också magnesium rika, som är sojabönor. Konsumera dessa livsmedel med måtta, och kontakta din läkare för att avgöra rätt mängd dietary magnesium för din situation.

Urinsten (eller kristaller) kan variera i storlek från små till mycket stora och kan utvecklas överallt i urinvägarna. De orsakar ofta inga symptom inte täta infektioner leder till utredning eller urinledaren blockeras.

Funktioner

Urinsten kan orsakas av stora mängder av olösliga salter i urinen, otillräckligt vätskeintag, orörlighet, infektion, dålig kost eller som ett resultat av en underliggande sjukdom, såsom en bisköldkörteln tumör eller gikt.

kalcium Stenar

Cirka 75 procent av urinsten är kalcium (fosfat, oxalat eller karbonat) stenar, orsakas av höga kalciumnivåer i urin eller mycket alkalisk urin, enligt Barbara E. Gould, MED, författare till "Patofysiologi för vårdpersonal." Kalciumoxalat stenar är ofta resultatet av vegetarisk kost som leder till ökade nivåer av oxalat i urinen.

struvitstenar

Struvite (magnesium ammoniumfosfat) stenar, som är vanligare hos kvinnor, är oftast resultatet av infektion i urinvägarna.

Urinsyra stenar

Urinsyra stenar utvecklas som ett resultat av överdriven urinsyra i systemet (hyperurikemi), oftast på grund av gikt, höga purin kost eller cancer cytostatika.

Behandling

Små stenar passerar ofta så småningom utan läkarvård. behandlingsalternativ för större stenar (av alla slag) inkluderar fragmentering med hjälp av Shockwave eller laserförfaranden, läkemedelsbehandling och, i vissa fall, kirurgiskt avlägsnande.

Hur man kan minska urin PH


Kroppens pH är viktig. Ett pH i den friska intervallet indikerar att kroppen metaboliserar vitaminer och mineraler ordentligt. Urinens pH testning sker ofta att inrätta ett organ allmänna pH. Förutom det dagliga hälsa, är utsöndringen av sur eller alkalisk urin hjälp för att kontrollera sjukdomar, inklusive bakteriuri (när bakterier i urinen), och njursten (njursten). Kostförändringar kan hjälpa dig att kontrollera din urin pH utan att spendera pengar på medicin.

Instruktioner

Utför en urin pH-test

1 Rengör ditt könsorgan med varmt tvålvatten. Torka med antingen en tvättlapp eller sterila dukar. Män bör dra tillbaka förhuden och tvätta spetsen av penis väl. Kvinnor bör spridas öppna blygdläpparna och torka med en ren handduk. Skölj väl efter. Detta kommer att förhindra saker såsom svett och andra föroreningar från att påverka de pH-testresultat.

2 Urinera lite i toaletten innan testet. Den inledande delen av strömmen är ofta inte bra för att få en baslinje pH-avläsning.

3 Urinera resten i en steril, plastbehållare.

4 Doppa det avgörande i urinen inuti plastbehållaren. Papperet blir en färg. lackmuspapper levereras med ett diagram för att matcha färger till faktiska pH-värden. Normala värden för urin pH-området 4,6-8,0; dock mellan 6,0 och 7,0 är perfekt. En högt pH är känd som "alkalisk", medan ett lågt pH är "sura".

Ändra Urin pH

5 Minska mängden av frukter, baljväxter och grönsaker i din kost. Dieter som är höga i dessa tenderar att producera alkaliskt urin.

6 Öka mängden kött och / eller tranbärsjuice i din kost.

7 om testet urinen pH vecka för att följa utvecklingen.

Tips

  • Ta mer än en urin pH-test kommer att ge en mer noggrann baslinje. Urin pH kan variera beroende på tid på dygnet (det tenderar att vara surare när vakna, till exempel).
  • Om du inte kan ändra din urin pH som önskas genom kostförändringar, läkemedel såsom ammoniumklorid, tiaziddiuretika och metenamin mandelat sänkning urin pH. Om du väljer att ta medicin, följer läkemedlets eller läkarens anvisningar.
  • Om din urin pH är genomgående över eller under det normala intervallet, kan det vara ett tecken på ett medicinskt tillstånd. Konsultera en läkare om så är fallet.

Identifieringen av kristaller i urin sker under den mikroskopiska fasen av en fullständig urinanalys. Kristaller identifieras genom sin form och färg samt av pH (surhet eller alkalinitet) i urinprovet. Närvaron - eller frånvaro - av kristaller i en urinsediment är ett viktigt diagnostiskt hjälpmedel vid behandling av sjukdomen samt en indikator på din allmänna hälsa. Kristaller faller i 3 huvudkategorier: de som förekommer i små mängder i friska individer; de som är närvarande som ett resultat av medicinering eller röntgen färgämnen; och de som tyder på sjukdom.

Instruktioner

1 Innan kristaller kan identifieras i ett urinprov, måste urinen kontrolleras för pH och centrifugerades därefter för mikroskopisk undersökning. Häll 10 till 15 ml av urinprovet som skall undersökas i ett klart glas eller plast centrifugrör. Notera färg och utseende - klar, dimmig, grumliga - av urin. Doppa kemin remsan i provet och kortfattat dra längs den övre kanten av centrifugröret för att dränera överskotts urin från remsan. Även om alla kemi resultat på mätstickan registreras under urinanalys - glukos, protein, blod, leukocyter, nitrater, etc - endast pH hos urin bestämmer närvaron av kristaller.

Placera röret i centrifugen och snurra provet under 5 till 10 minuter vid 2000 till 3000 rpm.

2 Häll av vätskan (den klara vätskan på toppen), och flick eller knacka på röret för att bryta upp "knappen" av sediment på botten. Med hjälp av en pipett, placera en droppe av sediment på objektglas och täck med ett täck om du inte använder bilder med brunnar. Placera bilden på scenen av mikroskopet och skannar först under låg effekt (100x) för att lokalisera kristaller. Om individen är frisk kommer det att finnas några kristaller närvarande. Shift mikroskop målet att hög effekt (400x) för att identifiera kristaller.

3 Skift mikroskop målet att hög effekt (400x) för att identifiera kristaller. De vanligaste kristallerna som finns i en sur urin är: 1.) urinsyra: dessa kommer i en mängd olika former, även pastillen formen är den mest kända, och är bärnstensfärgad; 2.) kalciumoxalat: dessa kommer i ovala former, hantlar former och bikonkava / bikonvexa skivor; och 3.) amorfa urates: dessa verkar som sandliknande granulärt material med någon verklig morfologiska form.

4 Identifiera kristaller i alkalisk urin. Alkalisk urin (pH 7,5 till 8,5 eller högre) är oftast resultatet av urin stående under en lång tid innan testning. PH-värdet kan ändras på grund av en nedbrytning av en del av materialet som föreligger i urinprovet.
De vanligaste kristaller förekommer i ett alkaliskt urin är: 1.) kalciumfosfat: dessa kan se ut som prismor, nålar, eller stjärnliknande klumpar; 2.) trippel fosfat: detta är prismaformade och identifieras som har en "lock kista" utseende; och 3.) amorfa fosfater: rosa ofta i färg, dessa visas som sandliknande granulärt material med någon verklig morfologiska form.

5 Bestäm om kristallerna är på grund av andra orsaker. Dessa kan vara kristaller från höga doser av droger eller läkemedel såsom sulfonamider, sulfadiazin, amoxicillin, eller till och med vitamin C. röntgen dye kristaller visar också upp i urinsediment, liksom kristaller som bara förekommer i vissa sjukdomstillstånd.

Tips

  • En utbildad laboratorian kan snabbt identifiera de flesta urin kristaller baserad på erfarenhet - det vill säga genom att veta vad som kan förväntas i en rutin, frisk persons urinprov. Även om inte alla kristaller är lätta att identifiera, alla tekniker rutinmässigt urin mikroskopiska undersökningar lär snart hur man identifierar röntgen dye kristaller eller kristaller från några av de vanligaste läkemedel såsom sulfapreparat.
  • Medan de flesta urin kristaller kan identifieras med konventionell utrustning i en rutinmässig laboratorium, kan andra tekniker såsom infraröd spektrofotometri vara nödvändigt att identifiera kristaller på grund av droger eller ens vanliga kristaller i ovanliga former.
Vilka är de faktorer som påverkar urin pH?

Urin, liksom andra kroppsvätskor kan vara antingen surt eller basiskt. Sura substanser ha ett pH av mindre än 7 och alkaliska substanser har ett högre pH. Urin är normalt svagt surt med ett pH runt 6, även om det kan variera från 4,5 till 8. urin pH-förändringar, beroende på diet, vissa sjukdomsprocesser och mediciner du tar. Utsöndra syra eller alkalisk urin bidrar till att upprätthålla kroppens syra-bas balans, balansen mellan syra och alkalinitet.

Diet

Vad du äter kan ändra pH-värdet i urin, även om det inte ändrar pH-värdet i blodet. Vegetarianer har i allmänhet mer alkalisk urin än köttätare, eftersom kött och mejeriprodukter sura urin och de flesta grönsaker och frukter en mer basisk urin. Även om du kanske tänker på frukt som sura, en gång ätit de flesta frukter och grönsaker producera alkalisk urin. Tranbär, en av de undantag från regeln, producerar en surare urin, men det är inte anledningen till att de hjälper till att förhindra urinvägsinfektioner, som förekommer oftare när du har alkalisk urin. Istället de hindrar bakterier från att fästa till urinblåsan väggar och multiplicera det.

sjukdomar

Om du har en sjukdom som orsakar acidos i blodet, försöker kroppen att utsöndra överskottet i urinen, orsakar surt urin. Sjukdomar som orsakar acidos inkluderar andningsproblem som stör luftväxling, diarré, uttorkning, svår diabetes och svält. Din urin kan ha ett högt pH eller alkalinitet om du har njursjukdom, kräkningar, sjukdomar som orsakar snabb andning eller urinvägsinfektion.

mediciner

Läkemedel som kan orsaka alkalisk urin innefattar acetazolamid, ett diuretikum som används för att behandla glaukom, vissa typer av anfall och hjärtsvikt. Andra läkemedel som ökar urin alkalinitet innefattar natriumbikarbonat och kaliumcitrat. Läkemedel som gör urinen surare inkluderar tiaziddiuretika, metenamin mandelat, ett antibiotikum som används för att förebygga eller kontroll, men inte behandla urinvägsinfektioner, och ammoniumklorid, som används för att behandla alkalinitet i blodet.

timing

De första urinprov på morgonen är oftast surare än urin produceras senare på dagen, eftersom du andas mindre och mer ytligt medan du sover, producerar en liten respiratorisk acidos i blodet. Om du inte testa urinprov omedelbart efter urinering och lämna den i en öppen behållare, kan bakterier samlas och föröka sig. Bakterier i urinen vända den mer basisk, så att du kan få felaktiga resultat.

3 typer av kristaller som kan hittas i urin

Som en del av en urinanalys test kan urin undersökas under ett mikroskop för förekomst av kristaller. Urin innehåller många kemikalier, av vilka några kan bilda fasta partiklar eller kristaller under vissa förutsättningar. Faktorer som påverkar närvaron av kristaller i urinen inkluderar koncentrationen av kemikalien, om den urin pH är sur eller basisk och temperaturen hos urinen. Kristaller som finns i urinen kan tyda på en abnormitet. Emellertid kan de också vara närvarande i normal urin som en artefakt.

Urinsyra

Urinsyra kristaller är diamant eller fat formade kristaller som är typiskt gult till orange-brun färg. De kan hittas i normal urin, men kan också bildas när du har njursten eller gikt. Urinsyra kristaller kan också vara närvarande under behandling med vissa cytostatika. Urinsyra är en biprodukt av ett proteinrikt diet, vilket kan öka urinsyra utsöndring i urinen. Uratkristaller är "saltform" av urinsyra kristaller och är vanligtvis sammansatta av urinsyra med kalcium eller natrium. De kan vara nålliknande form och också kan vara associerad med gikt.

trippel Fosfat

Trippel fosfatkristaller utgöras av magnesium ammoniumfosfat. De kallas också Struvitkristaller. Dessa kristaller är färglösa och formad som tre- till sexsidiga rektangulära prismor. De tenderar att bilda i urin med en neutralt till basiskt pH. Dessa kristaller kan vara en normal fynd men är också ofta förknippad med urinvägsinfektioner. Vissa bakterier som orsakar urinvägsinfektioner tenderar att göra urinen mer grundläggande och öka koncentrationen av ammoniak, vilket gynnar produktionen av dessa kristaller.

kalciumoxalat

Kalciumoxalatkristaller är färglösa kristaller formad som en kvadrat kuvert eller en oktaedern. De är mycket vanliga i normal urin vid varje pH. Dessa kristaller är också förknippade med förekomsten av njursten och intag av etylenglykol, som normalt finns i frostskyddsmedel. Det antas att vitamin C är kopplad till kalciumoxalat njursten, eftersom vitamin C omvandlas till oxalat. Men en studie som publicerades i april 1999 i "Journal of American Society of Nephrology" fann ingen ökad risk för stenbildning i samband med C-vitamin intag bland kvinnor. Forskare fortsätter att diskutera om C-vitamin är kopplad till kalciumoxalat stenbildning.

andra Kristaller

Andra typer av kristaller ses sällan i urinen. Kalciumkarbonatkristaller är inte förknippade med sjukdom, men de kan ibland förväxlas med bakterier. De förekommer i alkalisk urin. Vissa läkemedel, inklusive sulfonamidantibiotika eller kontrast färgämnen som används i medicinska procedurer kan också bilda kristaller i urinen. Cystein kristaller är platta, färglösa, sexkantiga kristaller som liknar en stoppskyltar; När dessa kristaller visas i urinen, betyder det oftast en sjukdom som kallas cystinuri. Detta är en genetisk sjukdom där njurarna inte filtrera aminosyror, såsom cystein ordentligt. Bilirubin kristaller är gulaktiga eller rödbruna nål-liknande eller granulära kristaller som normalt inte finns i urinen, men förekommer med flera typer av leversjukdom.

Vinäger och Njurar

Njurarna är avgörande för din hälsa. För de flesta kommer att dricka mycket vatten och efter en hälsosam livsstil vara tillräckligt för att hålla sina njurar i schack. Men om du har problem med njurarna, kan du behöva vidta extra åtgärder för att säkerställa din hälsa. Vissa hälso gurus hävdar att ättika kan hjälpa njurarna och förbättra deras funktion.

njurfunktion

Den primära funktionen av njurarna är att filtrera blodet. Denna filtreringsprocess avlägsnar avfall och vatten, skicka dessa objekt till urinblåsan, enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer. Avfallet tas ut ur blodet utsöndras via urinen.

Vinäger

Vinäger görs i två steg, enligt Vinegar Institute. Det första steget innefattar tillsats jäst och socker till krossade frukter som äpplen eller druvor. Denna vätska jäser sedan för att göra alkohol. Processen fortsätter därifrån in i det andra steget, som förvandlar alkoholen till en syra, speciellt ättiksyra. Detta inträffar på grund av närvaron av bakterier i alkoholen.

Påverkan på njursten

Enligt Dr Theodore Baroody, författare till "Alkalinize or Die" vinäger kan förhindra uppkomsten av njursten. I själva verket gör vinäger urinen mer basisk, vilket skapar en miljö där struvit, kalcium, eller urinsyra kristaller som normalt utgör njursten inte kommer att kunna stelna. Men enligt Dr Baroody, vinäger kommer inte att behandla njursten som du redan har.

Försiktighet

Vinäger kan erbjuda begränsade fördelar för njurarna genom att skapa alkalisk urin, men det kommer inte att behandla existerande villkor. Om du har en njurinfektion, bör du söka medicinsk hjälp omedelbart. Endast antibiotika och god vård kommer att döda bakterierna, varnar MayoClinic.com. Om den lämnas obehandlad kan infektioner i njurarna orsaka njurskador och kan spridas till blodet, vilket kan leda till döden.

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Både cystein och cystin är icke-essentiella aminosyror. "Icke-essentiell" betyder att ett tillräckligt utbud kan erhållas genom din egen kropp skapar dem, så länge du konsumerar tillräckliga mängder av fett och kolhydrater. Levern kan tillverka 80 procent av kroppens krav på aminosyror, vilket 20 procent som måste erhållas från kosten ensam.

Essentiella aminosyror är de din kropp kan inte göra, så det är viktigt att du får tillräckligt av dessa mycket nödvändiga aminosyror från att äta en adekvat diet. Metionin, dock är en prekursor av cystein och slutligen cystin: denna aminosyra är en essentiell aminosyra, så det är viktigt för en adekvat tillförsel som skall erhållas från att äta en hälsosam kost, särskilt en som innehåller tillräckliga mängder protein, såsom ägg, kött och mejeriprodukter och tillräckliga fullkornsprodukter.

Läkning och reparation funktioner

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Hälsan hos din hud är direkt relaterad till både cystein och cystein. Cystin är ansvarig för att stimulera vita blodkroppar att migrera till ett område av trauma i huden för att skydda den platsen från miljöeffekter som kan skada din kropp. Cystin uppmuntrar kroppen att återhämta sig från effekterna av kirurgi samt främja hårväxt genom dess effekter på karoten bildning.

Samtidigt är strukturen på din hud beroende agerande cystein. Cystein håller hudens flexibilitet samt att skydda kollagenskiktet. Cystin är effektiv vid behandling av ett lågt antal vita blodkroppar, såväl som används för att behandla hudsjukdomar och anemi.

Skyddande funktioner i cystein och cystin

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Cystein administreras ofta som en akutbehandling i fall av paracetamol, eller Tylenol, överdos. I din kropp cystein ger en mycket effektiv roll för att skydda levern från olika gifter kroppen kan drabbas av. Cystin ger skydd för din lungor, hjärna och lever från fria radikaler som orsakas av alkohol och tobak.

Skadliga effekter av fria radikaler

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Dr. H. Ghadimi, Nassau County Medical Center, NY, är ordförande i näringsutskottet. Enligt Ghadimi, är cystein en effektiv behandling mot de skadliga effekterna av fria radikaler. Han tror att tillskott av cystein ges i slutet av en måltid kan hjälpa överviktiga patienter genom att neutralisera en del av effekterna av insulin.

Ghadimi tror att överflödigt fett produktion är resultatet av stora mängder insulin som produceras och att cystein är särskilt effektiva för att skydda kroppen mot effekterna av åldrande samt vara effektiva för att skydda kroppen från cancer.

Alltför mycket cystin

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

Det finns också en ärftlig sjukdom som innebär alltför mycket cystin försvinner via urinen. Administrering av stora kvantiteter av kolin har befunnits vara fördelaktigt i vissa av dessa fall. Ibland kristaller av cystin kan ansamlas i vävnaderna, som förekommer i benmärgen, lymfkörtlarna, leukocyter, hornhinna och bindhinna dina ögon och inom dina inre organ. Detta är en sällsynt sjukdom som kallas cystinos.

Diabetiker kan vara risk för alltför mycket cystein och bör aldrig ta cystein tillskott om medicinskt övervakad. Detta beror på att cystein kan störa disulphidebrids, vilket alltför få för att bilda som kan inaktivera insulin, vilket alltför mycket glukos att cirkulera i blodet.

Cystin är mer stabil molekyl

Skillnaden mellan cystein & amp; cystin

För mycket cystein kan omvandlas till höga doser av cystin av kroppen, uppmuntra bildandet av njursten utvecklas. Detta beror på att cystin är mer stabil molekyl, och om två fria cystein molekyler är närvarande, kommer de naturligtvis utgöra mer stabil bindning av cystin när det är möjligt. För att förhindra dessa problem, om du tar tillskott av cystein du bör också ta större än normala doser av vitamin C samtidigt.

Om alltför mycket cystin resulterar i njursten, kommer då att konsumera massor av citrusfrukter, samt stora mängder av andra frukter och grönsaker uppmuntra din urin för att bli mer basisk. Alkalisk urin hjälper till att förhindra dessa aminosyror, såsom cystin, bildas kristaller.