XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

strålkniv vid trigeminusneuralgi

Sträcker vid användning av ellipstränare

Medan många människor erkänner fördelarna med kraftig motion, kan färre förstår att stretching är lika viktigt. Bob Anderson, författare till "Stretching," säger stretching minskar muskelspänning och spänning som motion skapar. Gjort rätt, vilket innebär att sträva efter muskelavslappning inte översträckning att nå en flexibilitet mål, som sträcker sig fördelar både kropp och själ. Det håller dina muskler smidig och främjar mental och emotionell avslappning.

Fördelar med Stretching

Stretching förbättrar flexibilitet och rörelseomfång i musklerna. Konsensus, efter många år av debatt, är att dynamiska sträckor - som efterliknar träningspass som ska genomföras, eller kan vara en låg intensitet set eller uppsättningar av övningen själv - är bäst före din träning; medan statisk stretching är bäst efter träning eller efter uppvärmning. Med användning av den elliptiska på regelbunden basis under längre perioder kan leda till överanvändning skador. Stretching kan minska risken för skador genom att hålla höft, ben, kalv och skinkan muskler smidig och lös i stället för förkortad och spänd.

Hip Sträckor

Höftböjaren muskler på toppen av låret och ligament som omger höftleden får en betydande träningspass på elliptisk. Vivian Grisogono, författare till "Idrottsskador" rekommenderar stretching dessa muskler genom att placera ett ben bakom dig och ett ben böjt framåt vid knäet, hålla knät i linje med, inte framåt från din fot. Höj din rygg ben från tårna och känner stretch i vaderna och upp genom höfterna. Håll i 12 sekunder.

Höft och Gluteus Sträcker

Gluteus medius och gluteus minimus ligger bakom höften och är involverade i höft och lår rörelse. Stretch dessa muskler efter varje session på den elliptiska att undvika överanvändning skador. För den första övningen, ligga på rygg och böj ett knä upp mot bröstet med händerna. Rita benet över kroppen mot den motsatta skuldran. Håll i 12 sekunder och släpp. Nästa, ligga på rygg, lyft ett ben med låret vinkelrätt mot golvet och knät böjt. Ta med andra benet över din upphöjda låret, knäppa händerna antingen bakom upphöjda låret eller på toppen av din upphöjda ben för att öka sträckningen. Håll i 12 sekunder.

Arm och skuldra Sträckor

Armar och axlar engagera när du använder armen drar på elliptisk. Sträck dessa muskler och även vaden och låret muskler med den nedåtvända hund. Börja i en knästående ställning och böj långsamt framåt, placera handflatorna platt på golvet. Lyft höfterna, flytta händerna direkt under dina axlar och fötter för att låta dina ben att sträcka sig helt. Dra in magen och hålla ryggen rak när du trycker höfterna bakåt och uppåt, hålla huvudet i linje mellan armarna, nedåt. Tryck hälarna mot golvet och känner en sträcka. Din kropp kommer att vara i ett inverterat "V". Håll i 12 sekunder.

Typer av strömmar vid en strand


Många simmare har fallit offer för starka rip strömningar. Enligt National Weather Service prognos Office, rip strömmar är farliga och kan vara dödlig. Strömmar sträcker sig från subtila till stark, och de kan vända dödlig även för de starkaste simmare. titta alltid upp för strömmar och simma under vakten badvakter för att öka säkerheten.

lateral Aktuell

Sido strömmar röra sig parallellt med stranden med en hastighet som sträcker sig från mild och subtil till snabbt strömmande. De utgör en mindre hot mot den genomsnittliga simmare; Dock bör du ändå träna försiktighet eftersom sidoströmmar har tillräckligt med kraft för att driva en simmare på stenar och andra strukturer längs stranden. Dessa strömmar är även kallade "longshore" och "sida" strömmar.

ripström

Rip strömningar kännetecknas av en snabb ström av vatten från stranden stranden ut till havs. De verkar ofta som brunaktig, hackig, strömmande vatten som driver starkt tillbaka ut till havet. Rip strömmar uppstår på grund av vågrörelser som orsakas av stora mängder vatten som samlas nära stranden. Denna typ av ström kan alltid ske vid en plats på stranden, eller det kan hända på mer än en plats längs havet stranden. Praktiken försiktighet när nära rip strömningar som de kan dra simmare ut mot havet; rip strömningar är ofta orsaken till surf olyckor.

Golfströmmen

Golfströmmen rör sig längs Mexikanska golfen genom östra cCoast i USA och på norra Europa. Det är en av de starkaste strömmarna kända, enligt New Jersey Metro Net. Denna ström är inte bara stark men varm temperatur, vilket resulterar i att värma många platser i Europa, däribland England och andra områden.

orsaker

Vindar, tidvatten, temperatur, regn, havsbotten topografi och avrinning orsak och inflytande stranden strömmar. De två vindar som har störst inverkan på stranden strömmar är "Wester" och "passadvindarna." De Wester blåser från väst till öst, medan passadvindarna blåser från öst till väst. Blandningen av vattentemperaturer som flyter runt om i världen leda strömmarna kan uppstå på stranden.

Trigeminusneuralgi är en plötslig attack till den stora nerven ligger nära hårfästet på vardera sidan av ansiktet. Denna otroligt smärtsamt tillstånd drabbar vuxna män och kvinnor över 50 år bara på ena sidan av ansiktet.

Det är ofta förväxlas med tandproblem på grund av placeringen av smärta. Smärta varar från sekunder till minuter, men omfattningen orsakar arbetsoförmåga. Den goda nyheten är att trigeminala neuralgial är både behandlingsbar och botas.

orsaker

Den femte kranialnerven är platsen för irritation. Dess utlösare är tryck från ett blodkärl i närheten. Andra möjliga orsaker är utväxter eller skador vid basen av skallen, tumörer och multipel skleros.

Mindre ofta, kan en underliggande kronisk smärta störning föreligger. Den producerar smärtan av en annan storlek och kvalitet, vilket gör denna trigeminusneuralgi tillstånd svårare att diagnostisera och behandla.

symptom

Trigeminusneuralgi symptom skjuter, brännande, zappa eller spastisk smärta som kan komma i vågor och varar bara några sekunder. Ansiktet kan få extremt känslig och mottaglig för mindre saker som viskning av en bris, tvätta ansiktet, står under vatten i duschen, rakning eller helt enkelt äta. Ett leende kan vara den utlösande faktorn för trigeminusneuralgi.

Behandling

Medicinering är tillgänglig för att lindra smärtan från trigeminusneuralgi. Men det finns alltid väntan på nästa attack. I nästa avsnitt kan ta en starkare dos av karbamazepin eller gabapentin. En primärvårdsläkare, smärtlindring specialist eller en neurolog initierar generellt förskrivning av detta läkemedel.

Flera kirurgiska tekniker finns tillgängliga. Lyckligtvis dessa är permanenta botemedel. Varje teknik är en öppenvården förfarandet. Kirurgi är svaret för de fall som inte tycks svara på medicinering.

Kirurgi

Operationen i sig tar mindre än en timme med patienten gör valet av en av tre typer av kirurgiska ingrepp.

Insättningen av en nål som innehåller flytande läkemedel direkt in i trigeminala nerv producerar omedelbara smärtkontroll. Patienter som väljer detta förfarande kan gå hem samma dag.

Den längsta varaktig behandling är mikrovaskulär tryckavlastning. Ett litet hål gjordes på baksidan av skallen tillåter en kirurg att infoga ett endoskop in i öppningen för att inspektera trovärdighet trigeminusnerven. Denna minimalt invasiva förfarande ger omedelbar ansikts smärtlindring.

Ett annat alternativ är strålbehandling. Cyberknife strålkirurgiskt system är mest populära. Emellertid har strålkirurgi en "eftersläpningsperiod" innan det lindrar smärtan av trigeminusneuralgi. Denna strålkniv processen är en icke-invasiv erfarenhet som skickar strålning direkt till den riktade nerven. Patienten kan gå hem samma dag.

Bieffekter

En sidoeffekt är ett problem som uppstår utöver de önskade fördelarna med en behandling. Mediciner ordineras för behandling av trigeminusneuralgi kan ha biverkningar.

Biverkningar av karbamazepin (Tegretol) kan vara en eller flera av dessa: uppkomsten av små lila prickar, blåmärken utan anledning, frossa, feber, infektion, munsår, utslag, halsont eller ovanliga blödningar.

Gabapentin (Neurontin) har också många biverkningar, som kan vara allvarliga. De vanligaste biverkningarna är ångest, muntorrhet, ont i öronen, feber, klåda, utslag, beslag, svullnad (speciellt över axlarna), vision förändringar eller viktökning.

Enligt Mayo Clinic, är trigeminusneuralgi ett smärtsamt tillstånd i vilket trigeminusnerven, som levererar känsla i ansiktet, är inflammerad. Zonterapi tekniker har rapporterats med hög framgång vid trigeminusneuralgi. Dessutom är zonterapi vanligen föredras av de flesta av patienterna, eftersom det innebär noll intag av droger och avsaknad av invasiva kirurgiska ingrepp. Proceduren i zonterapi involverar applicering av tryck och sträckning av händer och fötter. Vanligtvis sex till tio sessioner zonterapi kan göra en stor skillnad i intensitet av smärta.

Instruktioner

1 Kontakta zonterapi boken och lokalisera punkter på händer och fötter som när trycket appliceras under zonterapi tekniken, skulle resultera i assuagement av smärta och stress trigeminusneuralgi.

2 Tryck försiktigt till de punkter som detekterats i området av handen och fötter. Vid användning av denna milda tryck, genereras en signal som passerar genom förmedling av det perifera nervsystemet och centrala nervsystemet till målorganet för att producera en handling av assuagement.

3 Utför samma procedur två till tre gånger om dagen. Du kan också besöka en zonterapi centrum för sammanträdena zonterapi teknik.

Tips

  • Fall av trigeminusneuralgi som inte svarar på tekniken med zonterapi är bättre behandlas med hjälp av läkemedel (antiepileptiska läkemedel) och kirurgiska ingrepp såsom neurektomin.

Dynamisk stretching förbättrar dynamisk flexibilitet och kan minska skador

Instruktioner

1 Stretching erbjuder många fördelar. Forskare visar att långvarig sträckning (i form av yoga) med måttlig aerob träning och kost kontroll kommer att minska kolesterol och signifikant vända åderförkalkning (20 procent regression) hos vuxna med bevisad coronary aterosklerotisk sjukdom.
Sträckning kan säkrare utföras efter träning, när musklerna är varma. Såvida en verksamhet kräver extrem flexibilitet, är förmodligen onödigt stretching innan. Och även då bör sträckor utföras efter en varm upp.

2 Många av oss fick lära sig att sträcka innan vi gör någon form av motion. I själva verket, den bästa tiden att sträcka beror på vilken typ av träning som vi ska göra. För enkelhetens skull kommer vi att separera motion i tre kategorier: utbildning styrka som innebär långsamma, kontrollerade rörelser; utbildning som innebär snabba, okontrollerade rörelser, och allt annat.
För styrketräning, det finns bevis för att stretching före ett träningspass är kontraproduktiv. Styrketräning kräver muskler att dra ihop tätt mot en tung vikt, och lossa muskelfibrer genom att sträcka dem minskar först deras förmåga att göra detta. Detta betyder inte att du bör inte värma dina muskler innan styrketräning - bara undvika att sträcka dem först. Om du vill inkludera sträckning i samma träning som styrketräning, är det bättre att vänta tills du är klar med din vikt arbete.
För något som innebär okontrollerade dynamiska rörelser, dock (och detta skulle inkludera de flesta sporter, dans metoder och kampsport), är viktigt sträckning i förväg för att undvika skador. Tänk tillbaka till gummiband metafor.
För något som inte passar in i någon av dessa kategorier, kan du antagligen inkludera din stretching när du vill. Till exempel, om din träning är promenader (och du gör en hel del promenader, så det är inom din vanliga rörelseomfång), kan du sträcka före, efter, under eller någon kombination av de tre.
Det viktiga stretching är att det aldrig skulle ske på kalla muskler. Om du sträckning vid slutet av ett träningspass, är detta inte något problem, eftersom dina muskler kommer att vara väl och verkligen värmas upp. Om du stretching innan träningen, men experter rekommenderar att värmas upp (gör någon form av lätt motion som får ditt hjärta att slå snabbare, och blodet flyter till musklerna) under minst 5-10 minuter innan du börjar att sträcka.

3 Hur att sträcka på muskler förbättra flexibiliteten


Stretching används för att betraktas som den huvudsakliga verksamheten innan ett träningspass. Det har alla förändrats nu. Stretching är fortfarande en positiv aktivitet före träna, men först efter att du har tillräckligt uppvärmd. Anledningen till detta är att stretching kalla muskler direkt kan bidra till dras och rivna muskler. Det är nu också känt att stretching är viktigt efter ett träningspass samt.
Det finns flera effektiva metoder för att sträcka men vissa kräver partners eller bäst lärt sig genom en-mot-en instruktion. I många fall, desto mer komplicerat något är, desto mindre du använder den. Därför statisk stretching är ofta rekommenderas. Det är lätt att förstå och utföra. Med statisk stretching, förlänger du muskeln där det finns en mild dra och hålla utan att studsa. I det förflutna har det rekommenderat att hålla en statisk sträcka någonstans från 20 sekunder. Men visar ny forskning att det är mer effektivt att hålla en sträcka för cirka 10 sekunder, släpp, och sedan upprepa samma sträcka två till tre gånger. Eftersom sträckan upprepas, slappnar muskeln, och du undvika översträckning, vilket kan leda till skador. Om du upplever extrema obehag eller muskeln darrar okontrollerat under sträckningen, backa en grad eller två.
Starta aldrig en aggressiv stretching program när du akut skadade. Detta kan leda till ytterligare skada av det skadade området. Ge tid för att läka. När det är minimal eller ingen smärta, starta en ljus och lätt stretching regim. Stretching är ibland en del av en skada-återhämtningsprogram, i vilket fall du bör följa instruktionerna från idrottsmedicin professionella.
Stretching ordentligt kan minska muskelskador och ger dessa fördelar: en ökad flexibilitet och gemensamt utbud av rörelse, rätt motion hållning avslappnad muskler och bättre sport samordnings
Syftet med varm-ups omfattar: hålla musklerna smidiga, öka rörelseomfång i lederna, förbättrar flexibilitet, förbättra samordningen, öka kroppstemperatur och hjärtfrekvens, ökar blodflödet till muskler och förebygga skador.
Det rätta sättet att sträcka är långsam och avslappnad. Inte studsar. Detta kan faktiskt leda till att du dra muskler du försöker att sträcka.
En nyligen genomförd studie visade att en grupp av löpare som sträckte tre gånger om dagen, och blev mer flexibel, minskade risken för lägre benskador med 12% jämfört med löpare som gjorde minimal sträckning. Detta är en av de få studier som bekräftar fördelarna med stretching.

Tips

  • Alltid 5-10 minuter av aerobics innan starting.Maintain spänningar i nedre mage att skydda nedre delen av ryggen, kontrollera stammen rörelse, hålla ihop knäna i linje med tårna för att skydda din knees.Do inte tvinga rörelsen eller förlora kontrollen över movement..Gradually öka utbudet av rörelsen över en serie upprepningar som du lossar up.Repeat rörelserna om 12 gånger - du kan behöva göra mer eller mindre än detta antal beroende på hur tätt dina muskler feel.Spend ungefär fem minuter totalt på dynamiska sträcker under uppvärmning.
Minst trångt stränder i Virginia

Virginia är hem för bara 112 miles från den amerikanska kusten, men samväldet faktiskt har mer än 3000 miles från kusten, inklusive Chesapeake Bay och James och Potomac Rivers tillsammans med stränder Atlanten. Virginia Beach är huvudorten, men om du föredrar att gå eller koppla av på stränder med färre publik, kan du välja mellan massor av orörda destinationer.

Undvik folksamlingar

Minst trångt stränder i Virginia

Sandbridge är faktiskt fortfarande en del av den livliga semesterorten Virginia Beach, men det ligger på den norra spetsen av Outer Banks, vilket de flesta av folkmassorna inte ta sig hit. Sandbridge läge gör att du kan njuta av lugn och ro i denna trängsel stranden, samtidigt som fortfarande har alla bekvämligheter och attraktioner i Virginia Beach i närheten. Surfing är populärt på denna sträcka av sand, som är ridning eller promenader genom Back Bay Wildlife Refuge, som gränsar Sandbridge i söder.

Njut av naturen

Minst trångt stränder i Virginia

Kiptopeke State Park ligger vid kusten i Chesapeake Bay norr om Virginia Beach. Vid sidan av fiske och vandring och cykelleder, kan besökarna också njuta av parkens avlägsna stränder, med obevakade simning tillgängliga året runt. Under sommarmånaderna är en badstrand inrättas för gästerna på campingplatser och loger, men det kan bli upptagen på helgerna. Fiske är tillåtet, antingen från bryggan eller stranden, men en licens krävs för den senare.

Fly till ön

Minst trångt stränder i Virginia

Assateague Island ligger dels i Maryland och dels i Virgina. The Virginian området är vid den södra änden av ön och har 37 miles av orörd strand, vilket garanterar att du kan få lite lugn och ro om du letar efter någonstans att gå eller bara luta sig tillbaka och slappna av. Om du vill prova något mer spännande, kan du hyra fyrhjulsdrivna fordon att utforska sand eller resten av ön. Chincoteague Island är hem för hjordar av vilda ponnyer, som är en stor attraktion för barn och vuxna alike.You kan även ta en båttur, som låter dig komma närmare dessa djur, tillsammans med andra vilda djur på Assateague Island.

Riverside Beach

Minst trångt stränder i Virginia

Virginia stränder är inte bara finns på den yttre kusten eller Chesapeake Bay; stränderna vid Chippokes Plantation State Park ligger på James River. Med två miles av sand, kan du hitta en lugn plats för dig och din familj, även under sommaren. Parken erbjuder mycket mer än bara stranden - det har en fungerande gård museum, cykling och häst spår och även en swimmingpool.

På Potomac

Minst trångt stränder i Virginia

Potomac River är också hem till fem små offentliga stränder inklusive Westmoreland State Park och Colonial Beach, stranden vid Westmoreland har utsikt över floden och är en bra plats för fågelskådare att upptäcka örnar och fiskgjuse. Colonial Beach, som ligger mellan Potomac River och Monroe Bay, lockar både vattensportentusiaster och historiker, som Washington födelseplats och barndomshem av Robert E. Lee ligger nära Colonial Beach.

Medicinskt granskat av
Brenda Spriggs, MD, MPH, MBA

Fördelar & amp; Nackdelar med strålterapi

Strålbehandling är en av de många behandlingar som finns från och med 2011 för att slåss cancer. Strålbehandling använder hög energi strålningsdoser för att förstöra cancerceller. Den används ofta i kombination med andra behandlingar, inklusive kirurgi och kemoterapi, för att förstöra cancerceller. Strålbehandling med framgång kan behandla bröst, prostata, sköldkörtel och många andra typer av cancer. Liksom för varje behandling har dock strålbehandling också vissa nackdelar som bör övervägas.

begränsad Damage

Till skillnad från kemoterapi, en systemisk behandling som sprider sig i hela kroppen, är strålbehandling levereras exakt till en viss plats, så skador på friska celler i kroppen kan vara betydligt mindre, enligt CancerQuest. Strålbehandling är dock inte utan biverkningar.

Effektivitet mot lokaliserad tumör

Strålbehandling kan inte vara effektiva när de används ensam mot alla typer av cancer --- särskilt cancer som har metastaserat i hela kroppen. Strålbehandling levererar cancer-dödande stråldoser vid tumörstället, förklarar National Cancer Institute, men inte resa i hela kroppen för att förstöra cancerceller som har spridit sig som cytostatikabehandling kan göra.

Begränsad effekt mot metastaserade cancer

Strålbehandling kan inte vara effektiva när de används ensam mot alla typer av cancer - särskilt cancer som har metastaserat i hela kroppen. Strålbehandling levererar cancer-dödande stråldoser vid tumörstället, förklarar National Cancer Institute, men inte resa i hela kroppen för att förstöra cancerceller som har spridit sig som cytostatikabehandling kan göra.

Långsiktiga problem

Även strålbehandling kan orsaka mindre skador på kroppen och mindre allvarliga biverkningar, presenterar det ändå risk för både lång- och kortsiktiga biverkningar. Extern strålning kan orsaka hudutslag och känslighet i huden, varnar National Cancer Institute. Strålbehandling kan också orsaka problem med vävnader, körtlar eller organ i närheten av platsen för behandling. biverkningar långsiktiga kan inkludera tillväxten av ärrvävnad, infertilitet och skada till andra områden i kroppen, beroende på placeringen av strålbehandling. Vissa människor kan också utveckla en sekundär cancer till följd av exponering för strålning.

Försiktighetsåtgärder av sträckning


Flexibilitet, som du förbättras genom sträckning, är en av de delar av fitness. Extrem flexibilitet som kan vara nödvändig för vissa sporter är inte nödvändigt, eller ens önskvärt, för den genomsnittliga personen. Du kan sträcka för mycket, eller för långt, vilket kan leda till skador. Håll aldrig en sträcka vid en punkt där du känner överdriven smärta.

Lär dig att Stretch

Det är inte svårt att lära sig att sträcka, men det är inte alltid självklart hur man gör det på rätt sätt. Stick med standard statiska sträckor om du presterar i en sport som kräver viss dynamisk flexibilitet. För en statisk stretch, flytta din kropp sakta i läge för att sträcka målet muskel, sedan behålla den positionen i 30 sekunder. En dynamisk stretch använder rörelse, typiskt en rörelse som används i en sport, men inte studsar. Till exempel kan du använda en rörelse som liknar din tennis tjäna eller öva din golfsving. Du vill att sträcka på musklerna, men inte anstränga lederna. Värma upp innan stretching. Stretching kalla muskler kan orsaka skada.

Inte överanstränga

Den största faran från sträckning översträckning. Begreppet funktionell rörelseomfång är att få tillräcklig flexibilitet för specifika aktiviteter utan att kompromissa med gemensam stabilitet. Flytta långsamt i din sträcka tills du känner motstånd och hålla i några sekunder, sedan släpp och upprepa. Aldrig sträcka till den grad av smärta eftersom det kan orsaka skada. Stretching ofta - flera gånger i veckan - kommer att lossa dina muskler tills du kan sträcka längre. För de flesta människor, händer detta gradvis.

Inte Bounce

Inte studsa in din sträcka eftersom din kan skada dina muskler. Din kropp skyddar mot plötsliga förändringar i muskellängden. Flytta in i din sträcka långsamt och stadigt för att övervinna denna reaktion, som kallas myotatic reflex. Sträck alla musklerna runt ett gemensamt. Om du bara göra din favorit sträckor, eller sträcka endast de rörelser som redan vid normal rörelseomfång eller längre, kan du främja muskel obalans, vilket kan leda till skador.

muskelfunktion

Standard sträckor och discipliner såsom pilates och yoga som betonar flexibilitet, är avsedda för personer med normal hälsa och styrka potential. Om du har ett tillstånd som drabbar ett gemensamt, såsom artrit, eller en smärtsyndrom såsom fibromyalgi, rådgöra med din läkare leverantör eller en sjukgymnast innan du börjar en sträckning program. Stretching kommer sannolikt att bidra till ditt tillstånd, men vissa rörelser bör undvikas.

Vilka är de behandlingar för strålning brännskador på bröstet?

Kvinnor kan utveckla strålning brännskador på sina bröst för ett antal skäl. Många kvinnor med bröstcancer genomgår strålbehandling, vilket exponerar vävnad i bröstet med en hög dos av strålning för att döda cancerceller. Extern strålbehandling, en vanlig typ av strålbehandling, innebär siktar strålning genom huden och in i bröstvävnaden. Under förfarandet, den överliggande huden på brösten får också en dos av strålning och som ett resultat av många kvinnor kan utveckla obekväma strålning brännskador efter behandling. Alternativt kan överdriven exponering för solljus orsaka strålningsskador vid exponering för ultraviolett strålning. Dessa brännskador kan behandlas med ett antal aktuella eller läkemedelsbehandlingar.

kalla Behandlingar

Kvinnor som lider av strålning brännskador på deras bröst kan hjälpa till att lindra svullnad och irritation genom att tillämpa en kall kompress på brännskadan. University of Michigan rekommenderar tillämpa kalla kompresser regelbundet som strålningsbränn utvecklar eller nedsänkning av brända bröst i kallt vatten. Dessa behandlingar kommer att bidra till att skingra värmen från den brända huden och främja bränna healing, samtidigt som mild smärtlindring.

Aloe Vera

Strålnings brända huden på brösten blir vanligen torr, röd och fjällig, vilket kan leda till klåda och allmän irritation. Tillämpa en mild fuktkräm till huden kan hjälpa till att lindra avflagning och bidra till att främja bränna healing. Aloe vera utgör en idealisk strålning bränna fuktkräm, eftersom det är är skonsam mot huden och bör inte orsaka ytterligare irritation. Aloe vera gel inte innehåller oljor eller fetter, som hjälper tätning värme i strålnings bränna, bromsa läkningsprocessen. American Cancer Society varnar att patienter med allergi mot lök, vitlök eller tulpaner kan ha biverkningar dess användning, och långvarig användning av aloe vera kan orsaka irritation om användning av aloe vera på huden är i allmänhet säkra.

smärtstillande medel

En orsak till smärta och irritation från en strålning brännskada är aktiveringen av immunsystemet på grund av skador på huden. Som bränningen utvecklas, immunsystemets celler samlas runt brännskadan och släpper inflammatoriska faktorer, vilket leder till rodnad, svullnad och smärta. Användningen av over-the-counter smärtstillande medel kan bidra till att minska inflammation vid brännskadan och lindra smärta i samband med befintliga irritation. Även aspirin är allmänt säker, bör patienter som redan behandlas med medicin konsultera en läkare innan du tar smärtstillande medel.

Hur man Sträck Sartorius Muscle

Sartorius är en liten, bandliknande muskler som löper från den främre yttre delen av bäckenet ner på insidan av benet, strax under knäet. Det hjälper flex både höft och knä. Sartorius hjälper också att utföra externa höftrotation som höft- och knäleds flex (tänk på att vända tårna ut i en anka-walk läge - det är externt hip rotation) och kidnappar höften (med andra ord rör det anklarna längre ifrån varandra från varandra om du håller benen raka).

knästående Stretch

Steg 1

Knäböj med ett knä på marken, den andra böjd i 90 graders vinkel framför dig, med den foten platt på golvet. Stödja dig mot en vägg eller robust möbel, vid behov, för att hålla balansen.

Steg 2

Håll din ryggrad upprätt och tänka på bäckenet som en hink full med vatten. Att hålla bäckenet i neutralläge - det vill säga varken att luta framåt eller tillbaka - kommer att hålla imaginära vatten rinner ut.

steg 3

Luta sig framåt med ryggraden fortfarande helt upprätt. Tänk på att trycka på hink med vatten (bäckenet) framåt samtidigt hålla den nivå. Knyta skinkan muskler medan du gör detta kan hjälpa dig att få en känsla för rätt rörelse.

steg 4

Håll stretch för mellan 10 och 30 sekunder, andas normalt när du gör det, sedan långsamt släppa och upprepa på andra sidan. Upprepa sträckan mellan två och fem gånger på varje ben, så att du håller stretch för en minut totalt på varje sida.

stående Stretch

Steg 1

Stå på höger ben. Stödja sig mot ett stycke av fast träningsutrustning, en vägg eller en stabil möbel om det behövs för att hålla balansen.

Steg 2

Ta vänster häl så nära skinkorna som möjligt. Ta tag i vänster fot i båda händerna - om möjligt - eller till vänster för att hålla den nära kroppen.

steg 3

Tänk på att skjuta höfterna framåt utan övergripande ryggen. Du ska känna sträckan på framsidan av din höft och eventuellt på insidan av låret också.

steg 4

Andas normalt. Håll stretch för 10 till 30 sekunder, sedan sakta släppa och upprepa på andra sidan. Upprepa sträcka tills du har haft det för en hel minut på varje ben.

varningar

  • Stretching bör aldrig leda till intensiv smärta. Håll sträckor vid den punkt där du känner en mild sträcka. Om du upplever smärta, trots att säkerhets av intensiteten av sträckan, konsultera en tränare, sjukgymnast eller sjukvårdspersonal.

tips

  • Värm upp med cirka 10 minuter av ljus kardiovaskulär aktivitet före sträckning. Dina muskler är mer mottaglig för stretching när de är varma.