XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

stor cysta på hakan

Akne Cyst botemedel


Cystisk akne är en form av akne som gör att huden utbrott i stor cysta-liknande pustler. Det är den mest allvarliga och smärtsamma form av akne, och skiljer sig från andra former i det att det är en verklig infektion. De cystiska klumpar nedanför de finnar är fyllda med pus, förutom att smuts och oljor. Den angriper vanligtvis ansiktet men kan också hittas på ryggen.

produkter

Ibland välja rätt rengöringsmedel bidrar till att förhindra och behandla cystisk acne. Om du har fet hud, välj ett rengöringsmedel som eliminerar överflödigt fett från din hud. När du rengöra din hud, använd akne sammandragande kuddar på det drabbade området. Det finns också hem kit som finns att specifikt behandla cystisk akne. Ibland cystisk akne är så allvarlig att hembehandling och over-the-counter produkter inte är effektiva.

Sjukvård

Din hudläkare kan ordinera Accutane att styra din cystisk akne. Accutane är en stark drog gjord av en form av vitamin A. Det kan orsaka andra biverkningar såsom muskelsmärta och svaghet och är skadligt om det tas under graviditeten. Om ditt fall av cystisk akne är allvarlig nog, kanske din hudläkare vill överväga laserkirurgi. Lasrarna används för att döda de celler som orsakar cystisk utbrott.

Annan information

Lite känt faktum om cystisk akne är att det kan vara smittsam. Pus inuti cystisk kokar innehålla bakterier som kallas Staphylococcus aureus, eller Staph infektion. Den smittsamma sekret kan spridas om det kommer i kontakt med andra delar av kroppen. Det kan även spridas från person till person. Läkare ordinerar antibiotika om det verkar som om din akne sprider på grund av Staph. Om dina finnar verkar stanna rött längre än fem dagar åt gången, kan det vara Staph som orsakar det. Gå till din läkare omedelbart om du misstänker att din cystisk akne är smittsam.

Orsaker till bäckensmärta hos kvinnor

Bäckensmärta är ett vanligt symptom som de flesta kvinnor kommer att uppleva åtminstone en gång under sitt liv, enligt den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer (ACOG). Den ospecifika karaktären hos bäckensmärta kan göra det svårt för läkaren att fastställa orsaken till dina symptom. Om du utvecklar kronisk bäckensmärta som blir gradvis sämre eller stör din förmåga att delta i dina vanliga aktiviteter, söka läkarvård så snart som möjligt. Det finns många orsaker till bäckensmärta hos kvinnor.

Bäckeninflammation

Inflammatoriska sjukdomar (PID) orsakas av en infektion av de kvinnliga fortplantningsorganen (livmoder, äggstockar och äggledare). Denna infektion orsakas vanligen av en sexuellt överförbar sjukdom (gonorré eller klamydia), men kan också uppstå på grund av livmoderhalscancer införande av en spiral (spiral). De dominerande symptom i samband med PID inkluderar bäckensmärta, livmoderhalscancer urladdning, onormal vaginal blödning eller feber. Om den lämnas obehandlad kan PID minska dina chanser att bli gravid och kan orsaka infertilitet.

cystor på äggstockarna

En cysta på äggstockarna är en onormal vätskefylld säck som utvecklas på äggstockarna. Vanligtvis kommer en cysta på äggstockarna besluta om sin egen under den normala månatliga menstruationscykeln. Hos vissa kvinnor kan en cysta på äggstockarna kvarstår, vilket symtom på bäckensmärta eller tyngd. Om du utvecklar en stor cysta på äggstockarna som inte löser inom några månader, kan din läkare rekommendera operation för att avlägsna den förstorade sac.

Ektopisk graviditet

Ett foster som börjar växa utanför livmodern --- typiskt i en äggledaren --- kallas ett utomkvedshavandeskap. Denna livshotande tillstånd kan orsaka symptom på allvarlig bäckensmärta eller onormal vaginal blödning och kräver omedelbar läkarvård.

endometrios

Endometrios är en kvinnlig medicinskt tillstånd som inträffar när den vävnad som normalt linjer livmodern (endometrium) börjar onormalt växa utanför livmodern. Kvinnor med detta villkor upplever ofta symptom på allvarlig bäckensmärta och kramper, som är mest känd under menstruationsperioden.

Irritable Bowel Syndrome

Om du har colon irritabile (IBS), kan du uppleva ihållande bäckensmärta. IBS --- vars orsak är okänd --- kännetecknas av återkommande diarré, förstoppning, illamående eller bäckensmärta.

interstitiell cystit

Interstitiell cystit, eller smärtsam blåssyndrom, orsakar smärtsamma symptom inom vävnaderna i urinblåsan. Orsaken till detta tillstånd är okänd och det finns för närvarande inget botemedel. Kvinnor med interstitiell cystit upplever ofta urineringsfrekvens eller brådskande samt betydande bäckensmärta.

divertikulit

Divertikulit är ett medicinskt tillstånd som orsakas av en signifikant inflammation i divertikel, en liten, påsliknande sac inom väggen i tjocktarmen. Symtom på divertikulit inkluderar bäckensmärta, illamående, kräkningar, diarré eller förstoppning.

fibromyalgi

Om du har fibromyalgi, kan du uppleva återkommande bäckensmärta. Fibromyalgi är ett kroniskt tillstånd som drabbar bindväv i kroppen, inklusive senor och muskler. Dess smärtsymtom kan också leda till trötthet, huvudvärk, sömnlöshet, ångest och depression, särskilt hos kvinnor med fibromyalgi.

Vissa kvinnor känner varje månad när de har ägglossning eftersom de känner smärta antingen på den nedre högra eller vänstra sidan av buken, där äggstockarna är belägna. Beroende på vilken sida ägglossningen sker den månaden, det är där det gör ont. Smärtan är märkbara och får din uppmärksamhet, men det är inte tillräckligt för att skicka iväg till läkarmottagningen. Men utöver den "normala" för vissa, månatliga ägglossning smärta, det finns andra skäl som kan uppstå ovarian smärta.

Gulkroppen Cyst

Om en gulkropp cysta utvecklas, kan detta resultera i plötslig och skarp smärta, i synnerhet om de blodfyllda cysta spricker. Denna typ av cysta är ett resultat av produktion av stora mängder av progesteron och östrogen som förberedelse för befruktning. När ägget släpper från äggstocken och blir en brusten follikel, som kallas en corpus luteum. Ibland ägg tätar och vätske sedan ackumuleras i hårsäcken, vilket resulterar i en cysta. Cysta kan bli 4 inches i diameter och kan blöda. Det kan också göra äggstocken twist, som stänger till- och resultaten blod i bukhålan eller bäckensmärta, enligt Mayo Clinic.

Ovarietorsion och blåstryck

När en stor cysta på äggstockarna är närvarande, kan magbesvär uppstå. Cysta kan trycka på urinblåsan och få dig att känna som om du har att urinera eftersom trycket av cysta har minskat blåskapacitet. Om du utvecklar en dermoidcysta, innehåller det objekt som tänder, hår och hud i dess vävnad eftersom dessa cystor bildar celler som producerar mänskliga ägg. Om de blir stora, kan de vrida äggstockar, som kallas ovariell torsion och orsaka smärta.

Lära Vad mittelschmerz Är

Om du har en follikulär cysta och den spricker kan det orsaka mycket skarp och svår smärta på den sida där cysta är. Om ägglossning inte inträffar, eller när en mogen follikel kollapsar på sig själv, en follikulär cysta kan bildas. Denna smärta kallas mittelschmerz, som förekommer i mitten av menstruationscykeln, under ägglossningen. Cysta bildas i allmänhet vid tiden för ägglossning och kan få så stor som 2,3 inches i diameter.

Ytterligare saker som kan gå fel

En hemorragisk cysta resultat när blödande händer inom en cysta. Detta kommer att orsaka smärta i buken på en sida av kroppen. När endometrial vävnad, som är slemhinnan som skapar det inre skiktet av livmoderväggen, växer i äggstockarna, kan detta orsaka kronisk smärta under menstruationen. Detta kallas endometriomas eller endometroid cysta.

andra överväganden

En del kvinnor utvecklar funktionella cystor på äggstockarna, som är säckar som bildas på ytan av kvinnans äggstockar när hon har ägglossning. Säcken håller mognande ägget. Säcken är tänkt att försvinna efter ägget släpps; Men om ägget inte släpps eller säcken sluter upp efter ägget utgångar, kan säcken svälla med vätska. Dessa funktionella cystor på äggstockarna kan få stor och brista, blöda, vrida och orsaka stor smärta.

När äggstockarna Borta

Även efter dina äggstockar tas bort, kan du uppleva vad som kallas ovarian kvarleva syndrom, som är smärtsamt. Detta händer när en del av äggstocken är kvar. Det kan bli en cysta och och sväller och dra på sammanväxningar. Äggstocks rester kan också resultera i smärta om resterna fortfarande producera östrogen. Detta kan stimulera endometrial tillväxt vilket resulterar i endometrios.

Florida saltvattensfisk Identifiering


Florida rika saltvatten ekosystem är hem för hundratals arter av fisk. Hela böcker kan vara, och faktiskt har varit, tillägnad identifiera Floridas många fiskar, men en kort introduktion till några av de vanligaste och välkända saltvatten arter är ett bra ställe att börja. Bluefish, blå marlin, red drum, svart grouper, progressivt och róbalo är alla hemma i Florida vatten, som är en svindlande mängd andra.

Blåfisk

Bluefish genomsnitt ca 3 pund utanför Floridas kust, men östkusten fisk tenderar att vara större, och Florida posten (som av 2010) är 22 pounds, 3 oz. Bluefish har en stor mun och framstående vassa tänder. Ryggen är blå till grönblå med silver sidor. Fisken har små skalor och en dorsal (överst) fena som är ungefär samma storlek som den anal (botten) fena. Bluefish resa i skolor av liknande storlek fisk. De är liknande utseendemässigt till en annan art, den blå löpare.

Blue Marlin

Florida saltvattensfisk Identifiering

Fiske efter marlin är en populär sport.

Blå marlin kan identifieras genom den koboltblått färgen på deras överkroppen som bleknar in i silvervit på botten. Deras överkäken förlängs för att bilda ett spjut. Den främre änden av ryggfenan är spetsig, och bröst och analfenor kommer också till poäng. Inga mörka fläckar är på ryggfenan och fisken kropp är täckt med inbäddade fjäll. Liknande utseendemässigt till den vita marlin, är den blå marlin den största Atlanten marlin, vanligen växer till 11 fot i längd och mer än 2.000 pund

rött trumma

Medlemmar av en familj som också inkluderar svart trumma, stubbkväkare, sand havsöring, fläckig havsöring och Veka (som alla kan hittas i närheten av Florida), är röd trumma allmänt känd som kungsfisk. Dessa fiskar i genomsnitt 27 inches eller åtta pund, men ibland växa till mer än 50 pund Röd trumma har en koppar brons kroppen med stora skalor. Hakan är utan skäggtömmar, och deras mun är horisontell och nedåt öppning. Den särskiljande egenskapen för denna fisk är en eller flera mörka fläckar vid basen av svansen.

svart Grouper

Florida saltvattensfisk Identifiering

Grouper är i allmänhet finns i djupt vatten.

Flera arter av havsabborre och havsabborre finns runt Florida. Den svarta grouper kan identifieras genom sin olivolja eller grå kropp som har svarta fläckar och Brassy fläckar. Det liknar en annan grouper kallas gag, som ofta felaktigt kallas "svart grouper." True Black Groupers når vanligen 40 pund men ibland överträffa 100 pund På grund av sin likhet med gag, finns det ingen officiell Florida rekord. Detta är ett offshore arter som förekommer allmänt mer än 60 fot djup.

tarpon

En mycket eftertraktade ädelfisk, tarpon väger vanligtvis 40 till 50 pund, med ett tillstånd register över 243 lb .. De har mycket stora skalor och är övervägande silver i färg med en mörkblå till grönsvart rygg. Denna fisk har en enda ryggfena, den sista stråle som sträcker sig in i en lång glödtråd. Tarpon har stora, uppåtpekande munnar och ligger oftast inomskärs.

róbalo

Róbalo växa betydligt större än sina tre Florida släktingar (fett Snook, swordspine Snook och tarpon Snook), med en Florida rekord av 44 lb., 3 oz. Fisk av 3-5 lb. är vanligare, dock, och róbalo sträcker sig från centrala till södra Florida, vanligtvis inomskärs i kustvatten och bräckvatten. Generellt silvriga i färg, róbalo har en distinkt sidolinje, en stor mynning, som har en utskjutande nedre käke, och en sluttande panna. Deras ryggfenan är hög och delas in i taggiga och mjuka sektioner och bukfenans är gul.

Äggstockarna mandelformade körtlar hos kvinnor som ansvarar för att producera hormonerna östrogen, progesteron och testosteron. Äggstockarna håller också folliklar som producerar ägg för potentiella befruktning. Det finns flera anledningar till varför båda eller bara en äggstock kan tas bort. Hygienkrav som endometrios eller utvecklingen av en stor cysta kan motivera borttagning. En abscess eller risken för cancer kan också be en läkare att överväga avlägsnande av en äggstock.

avlägsnande

En eller båda äggstockarna avlägsnas genom ett kirurgiskt ingrepp som kallas en ooforektomi eller ovariektomi. En ooforektomi som tar bort två äggstockar är känd som en bilateral oopheroctomy; en enda äggstock borttagning kallas ett ensidigt oopheroctomy. Enligt Mayo Clinic, utför kirurgen förfarandet under narkos. Operationen kan vara antingen ett öppet förfarande eller en laparoskopi, beroende på situationen.

Annat Äggstock

Creighton University Medical Center förklarar att i de flesta fall av ensidigt ovariotomi, äggstocken som återstår övertar uppgifter äggstocken som togs bort. Vad detta betyder är att ensamstående äggstocken producerar samma mängd östrogen som produceras när det fanns två äggstockar, och det ger också ägg för befruktning. Normalt sker ägglossningen på alternerande sidor varje månad, men efter ensidig ovariotomi sker ägglossningen på samma sida på månadsbasis.

Uppfattning

Det är fortfarande möjligt att föreställa sig ett barn, även med en enda äggstock. Magicalia Föräldraskap rapporterar att eftersom enda äggstocken tar över för den saknade äggstocken, att ägglossningen som måste ske för en kvinna att bli gravid ändå inträffar. Emellertid kan komplikationer såsom livmodern sammanväxningar eller äggledare skador (som kan utvecklas som ett resultat av kirurgi) orsakar en liten minskning i nivån av en kvinnas fertilitet.

GnRHa / HMG

Kvinnor som har svårt att bli gravid på grund av en skada som inträffat under avlägsnandet av en äggstock kan ges injektioner av GnRHa (gonadotropinfrisättande hormon agonist) och HMG (humant menopausalt gonadotropin). Båda dessa hormoner hjälper till att framkalla ägglossning. Enligt Oxford Journals, kvinnor som har bara en äggstock är mindre känsliga för denna form av tvångs ägglossning. Men visar en studie utförd av Amir Lass, Moses Paul, Raul Margara och Robert MLWinston för Institutet för obstetrik och gynekologi, Kungliga Postgraduate Medical School, Hammersmith Hospital, London, att graviditetsfrekvensen för kvinnor som har en äggstock är densamma som att kvinnor som har båda äggstockarna intakta.

Menopaus --- Något Tidig

Kvinnor som har haft en äggstock bort kan uppleva tidig menopaus. Klimakteriet inträffar vanligtvis hos kvinnor som är äldre än 50. Enligt OBGYN.net, den enda äggstock vanligtvis inte producerar några fler folliklar än det normalt skulle. Denna minskning av folliklar kan leda till en tidig menopaus scenario.

Buksmärta med Spotting

Varje gång du får buksmärtor med vaginal spotting, det finns en god chans orsaken är relaterad till din reproduktiva systemet. Vaginal spotting oftast kommer från livmodern, även om trauma mot livmoderhalsen eller slidan också kan orsaka fläckar. Många förhållanden - några allvarliga, vissa inte - kan orsaka buksmärtor och spotting. Ring din läkare om du har några frågor om vaginal spotting och buksmärtor.

Menstruationscykeln Orsaker

Vissa kvinnor upplever buksmärta, vanligtvis på en sida, vid tiden för ägglossning. Kallade mittelschmerz, är denna typ av smärta ibland tillsammans med ljus spotting och är inte farlig. Mittelschmerz varar normalt bara en dag eller två. Du kan också ha kramper eller buksmärtor åtföljas av observation för en dag eller två innan mensen börjar.

cystor på äggstockarna

En del kvinnor utvecklar cystor i äggstockarna. Medan många cystor på äggstockarna orsakar inga symtom, kan större cystor orsaka magsmärtor tillsammans med spotting. Bristning av en cysta på äggstockarna kan också orsaka smärta, observation och blödningar i buken. I sällsynta fall kan en stor cysta orsaka vridning av äggstockarna, skära av sin blodtillförsel och orsakar svår smärta. Ring din läkare om du upplever svår smärta och spotting.

Endometrios och Fibroider

Endometrios är en kronisk sjukdom där livmodervävnad växer utanför livmodern. Buksmärtor tillsammans med spotting eller kraftiga blödningar kan förekomma. Endometrios kan störa bli gravid och orsaka ärrbildning i bäckenet. Myom - noncancerous utväxter i livmodern - kan också orsaka spotting och buksmärtor.

Orsaker relaterade till graviditet

Några av de potentiellt allvarliga orsakerna till buksmärtor och spotting uppträder under tidig graviditet. En hotande missfall kan presentera med dessa symtom. Ett utomkvedshavandeskap - som utvecklar utanför livmodern, vanligtvis i äggledaren - är en annan möjlig orsak. En ektopisk graviditet kan leda till bristningar i äggledaren, orsakar allvarliga och potentiellt livshotande blodförlust. Enligt December 2012 publikation "ektopisk graviditet och missfall: Diagnos och initial i tidig graviditet för ektopisk graviditet och missfall," 64 procent av kvinnor med utomkvedshavandeskap upplever vaginal blödning och 93 procent har buk- eller bäckensmärta. Ring din läkare omedelbart om du har buksmärtor och spotting som varar mer än en dag. En mindre allvarlig orsak till tidig graviditet blödning uppstår när embryot börjar först att gräva i livmoderslemhinnan, ibland orsakar fläckar och kramper runt tiden för en förväntad tid.

postmenopausala Orsaker

Alla vaginal blödning efter klimakteriet förtjänar omedelbar läkarvård. Den allvarligaste orsaken till vaginal blödning vid den här tiden är livmodercancer. Cirka 90 procent av kvinnorna med livmodercancer - även kallad livmodercancer - har onormal vaginal blödning eller ansvarsfrihet, enligt en November 2009 "American Family Physician" artikel. Livmodercancer kan - men inte alltid - orsaka buksmärtor. Vissa kvinnor upplever bäckensmärta eller smärta vid samlag.

Tips för tonåring akne


Acne under din tonåren kan vara besvärande och pinsamt, men låt inte det komma ner dig. Många tonåringar slåss akne vid ett eller annat tillfälle. Även om det är ofta en ihållande problem, det finns sätt att hjälpa bli av med de där irriterande finnar.

Orsaker till Acne

Acne orsakas inte av fet mat, choklad, en smutsig ansikte eller någon av de andra myter tillverkade under åren. Det orsakas av en ansamling av bakterier, döda hudceller och överproduktion av olja. När de döda hudceller kombineras med talgöverskott, eller olja, en finne former. Cystisk akne är en form av akne som går djupt in i hudens lager, vilket skapar en stor cysta som tar mycket längre tid att läka. Tyvärr, tonåringar är mer benägna att akne på grund av den kraftiga ökningen av hormoner under tonåren.

Hur man kan bli av med Acne

behandlingsmetoder beror på vilken typ av acne du har. För mild akne och enstaka finnar, med hjälp av en ansiktstvål god kvalitet som hjälper tvätta bort döda hudceller, bekämpa överflödig olja och hålla finnar i schack. Torka ansiktet med en sammandragning blir huden pipig ren genom att svepa bort oljan. Om du för närvarande upplever en breakout, krämer och geler som innehåller salicylsyra gör dina finnar att försvinna snabbare. Om du lider av svår akne eller cystor, kommer ett besök till hudläkare ger dig de bästa resultaten. Din hudläkare kan ordinera orala läkemedel eller utvärtes geler och krämer, såsom Retin-A.

Vad som bör undvikas

Även om det kan vara frestande att dyka det fula Whitehead, gör det inte. Popping finnar orsakar permanent ärrbildning. Så, medan finne kan se bättre för stunden, kan du utveckla ett ärr som varar livet ut. Röra ansiktet är i allmänhet en dålig idé, eftersom bakterier och oljor från fingrarna sprida sig till ansiktet, vilket gör problemet värre. Undvik overwashing ansiktet, eftersom det stimulerar talgkörtlar och gör ditt ansikte fetare. Också hålla håret ur ansiktet så mycket som möjligt, eftersom oljan från ditt hår kommer att smitta av sig på ansiktet.

Makeup tips för tonåringar

Inte känner att du måste dölja ansiktet med smink. Många tonåringar precis som du går igenom samma problem. Men om du gillar att bära smink, hålla det ljus. Välj stiftelser som är oljefri, eller ta en tur till din lokala varuhus och be medarbetare på makeup disken för att ge dig en gratis makeover. De kommer att välja den perfekta formeln för din hudfärg och hudtyp. Oljeabsorberande skivor är en flickas bästa vän när det gäller vacker hy. I stället för att packa på mer pulver under dagen för att dölja glans, sandskädda ansiktet med oljeabsorberande ark och undvika att cakey utseende som kommer från blandning av olja och pulver.

Hur en Vintage Goalie Mask görs


Hockey målvakter var en gång rynkade på för att ta några försiktighetsåtgärder för att skydda deras ansikten från pucken. Bär en mask ansågs omanligt, åtminstone fram till 1950-talet, när Montreal stjärna målvakt Jacques Plante donned en hemmagjord mask efter att ha tagit ett skott i ansiktet och tryggt ledde Canadiens på en lång segerrad. Även om glasfiber masker av 1960- och 70-talen har sedan ersatts av dagens bur masker, många entusiaster fortfarande gillar att skapa årgång ser masker från scratch.

mätningar

Både masktillverkare i dag liksom de från förr börjar masken fattandet genom att noggrant mäta ansikten sina kunder för att säkerställa en god passform. Masktillverkare utföra mätningar, vanligtvis via en trasa baserad seamstress tejp, från toppen av pannan till botten av hakan och från öra till öra. Dessa mätningar ger tillverkaren en tydlig indikation på var att bygga kindbenet fördjupningarna på maskens inre. De kan lägga till ytterligare några inches till hakan drop - den nedåtgående förlängningen av maskens haka område - att lägga till ytterligare skydd halsen.

formar

I vissa fall tillverkaren börjar processen med användning av en grundmall av kundens huvud och ansikte för att göra "kvinnliga" mögel som en startpunkt. Masken kan sedan läggas till eller dras per kundens önskemål. I honformar, är gips används för att täcka mallen (ansiktet). När gips torkar, den nya byst av ett mänskligt ansikte och huvud, en så kallad "plug" eller hanform, skapas. Tillverkaren börjar sedan att skulptera masken per kundens önskemål.

Lera

Skulptör lera är valet för många masktillverkare på grund av lera styvhet och elasticitet i torrt tillstånd. Beslutsfattare använder sina händer för att tillämpa leran för att täcka hela den kontakten, bygga upp stor genomslagsområden hakan, kinder och panna för extra skydd. Konstruktionselement är integrerade i detta skede, till exempel långsträckta hakor eller fårade ögonbryn, vanlig i många av de årgång NHL masker av 1970-talet. Leran tillåts sedan en lång torktid för att säkerställa masken kommer att behålla sin form och stelhet, sedan drog fri från pluggen.

Glasfiber

Masken tillverkare tillämpar sedan lager av glasfiber till leran som masken börjar ta på en mer bekant utseende. Glasfiber är figursydd masken och rikligt täckt med harts (den typ som används varierar från tillverkare till tillverkare), även om det i allmänhet inte rekommenderas att belägga masken med för mycket harts, eftersom detta gör att masken tyngre men inte styvare. Masken tillverkare måste tillåta gott om tid för masken att torka. Han sedan pennor på ögonhålan positioner och ventilationspunkter, med antingen runda eller trekantiga hål.

Slutgiltiga justeringar

Masken Maker klipper sedan ventilationshål noggrant med en sticksåg och jämnas med en dremmel verktyg. Maskens yta slipas till önskemål; beroende på kundens smak, är masken kvar "matted" eller grov, för att visa glasfiber väver - eller masken kan slipas extra mjuk för en glänsande, nästan våt utseende. Om så önskas, är masken sedan förberedas och målade i kundens valfri färg eller vänster glansigt och ytterligare målade mönster kan sedan appliceras per kundens specifikationer. Efter torkning masken sedan försedd med en ryggplatta och sele, sedan levereras till kunden med självhäftande stoppning att kunden gäller de områden som de anser lämpligt.

När Cystor inte försvinner

Många kvinnor får cystor på äggstockarna någon gång i sitt liv. Merparten av tiden, dessa harmlösa vätskefyllda blåsor som fäster till äggstockarna gå iväg på egen hand, särskilt under barnafödande ålder. När en vätskefylld cysta fortfarande mindre än två centimeter i diameter, rekommenderar vårdpersonal ofta övervakning det genom regelbundna kontroller och bäcken ultraljud. En cysta som inte bleknar bort eller fortsätter att växa leder många läkare att rekommendera någon typ av behandling, eller åtminstone en närmare titt. Även om en cysta är inte cancer, kan fortsatt tillväxt leda till att driva upp mot andra organ, orsakar smärta.

Ta pillret

Läkare kan förskriva p-piller till kvinnor i fertil ålder som utvecklar ofta cystor och som inte förbereder sig för att bli gravid inom en snar framtid. P-piller förhindrar en kvinna från ägglossning och förhoppningsvis inte utgör någon mer cystor på äggstockarna. P-piller kommer med en extra fördelen av att minska risken för äggstockscancer.

Tänk på kirurgiskt alternativ

Bara för att en cysta fortsätter att växa betyder inte att det är cancer. Cystadenomas cystor kan bli så stort som 12 inches i diameter. Faran med en stor enkel cysta är att det kan brista eller orsaka äggstock att vrida smärtsamt. Chansen är stor att en stor cysta kommer att orsaka tillräckligt smärta som du kommer att plädera för dess avlägsnande. Det enda sättet att bestämma cancer i en komplex cysta på äggstockarna är genom kirurgiskt avlägsnande och provning. När en cysta vägrar att försvinna efter två eller tre menstruationscykler, kan en läkare rekommendera att ta bort det. Om cysta är liten och verkar godartad, kan en läkare ta bort den genom ett litet snitt nära naveln i ett förfarande som kallas en laparoskopi eller en cystektomi.

När Äggstock borttagning är nödvändig

Ibland är en läkare kan ta bort bara cystan och måste ta bort äggstockarna samt, i en operation som kallas en ooforektomi. Om äggstocken och omgivande vävnad ser bra ut, sänder läkaren ut cysta för testning av maligna celler. Emellertid kan större eller misstänkta letar cystor kräver en laparotomi. Om cysta innehåller cancerceller, då kirurgen avlägsnar vanligtvis hela äggstocken och alla andra drabbade vävnaden. Borttagandet av bara en äggstock sällan påverkar senare befruktningen. Den andra äggstocken tar över och gör jobbet av båda. I de fall när en kirurg lokaliserar cancerös vävnad utanför cysta, kan han eller hon rekommenderar en hysterektomi, i synnerhet om patienten är post-menopausal. Cystor på äggstockarna efter menopaus ökar dina chanser för att utveckla äggstockscancer.

Bitless träns fungerar genom att applicera tryck på olika områden av hästens huvud för att styra och stopp. Rep grimmor, rep hackamores och sidepulls sätta press på näsan. Andra bitless bridles lägga till ytterligare tryckpunkter.

The Rope Halter

Du kan använda ett rep grimma som bitless träns genom att fästa tyglar eller en ledande lina till två slingor av grimman och stora knut under hakan (den fiador).

The Rope Hackamore eller Bosal

Du fäster vanligen en mecate rein, som är en looped rein / bly rep kombination för att den bredare nosgrimma av denna bitless träns.

den sidepull

Du klippa tyglar på ringar på nosgrimma knutar detta bitless tygel, som kan vara gjord av rep eller läder.

Den mekaniska och engelska Hackamores

Du har ytterligare tryck av en pansarkedja med en mekanisk hackamore och en läder trottoarkant på en engelsk hackamore.

Dr Cooks bitless Bridle

Du pressa på många områden i hästens huvud med denna modell, med hjälp av tyglar som fäster till en bit läder som går över kronan och korsar under hakan.