XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

stoppur adhd

ADHD övningar

Personer med ADHD är lätt distraherad och har en kort uppmärksam för ämnen som inte intresserar dem. De kan ofta också kämpar med organisationsförmåga, impulskontroll och tidsplanering. På uppåtsidan och ljusa personer med ADHD ofta visar stor kreativitet och flexibilitet i sitt tänkande, och deras höga energi kan leda till enorma produktivitet. För att dra nytta av dessa tillgångar, är det dock viktigt för personer med ADHD att hitta sätt att hantera de negativa aspekterna av sjukdomen. Övningar som riktar korttidsminne och organisationsförmåga kan hjälpa.

Coin Game

Detta är ett minne spel som hjälper till att bygga korttidsminnet och koncentration. Du behöver minst två personer, ett stoppur och en uppsättning av olika mynt, såsom pennies, Dimes, nickels och kvartal. En person ordnar mynten i en viss sekvens, säg, nickel, dime, dime, öre, kvartal. Den andra personen är tillåtet att titta på mynten för en viss tid innan de är täckta. När mynten är täckta, är stoppuret inställt, och den andra spelaren försöker sätta sina mynt i samma sekvens. Registrera hur lång tid det tar att mäta förbättringar över tiden. Svårigheten med detta spel kan ändras lätt genom att öka eller minska antalet mynt. För ett liknande spel, ropa en serie siffror eller bokstäver; detta kommer att göra spelet auditiv snarare än visuell. Andra spel som kan bidra till att bygga uppmärksam inkluderar Memory matcha kortet och den elektroniska spelet Simon.

Träning

Fysisk träning kan bidra till att minska ADHD-symptom på ungefär samma sätt som Ritalin och andra mediciner som föreskrivs för sjukdomen, enligt HelpGuide.org. Motion, som ADHD mediciner, hjälper till att öka hjärnan & # 039; s tillförsel av dopamin, noradrenalin och serotonin & ndash; signalsubstanser som underlättar koncentration och uppmärksamhet span. För bästa resultat, motion flera gånger om dagen, även om det är bara en promenad eller kör på plats.

Origami

Origami, den japanska konsten att vika papper, kräver och bygger förmågan att fokusera, process riktningar och fortsätt enligt en specifik sekvens. När vissa konfigurationer lärt, origami kan hjälpa en del elever hålla fidgety händerna upptagna medan de lyssnar på ett klassrum lektion, enligt "Additude", en online-ADD tidningen.

Övningar samordnings

Samordnings övningar som balanserar på en vingla ombord eller kasta och fånga kan hjälpa barn med ADHD förbättra sina symptom, enligt en artikel i "Boston Globe." Dessa övningar arbete genom att stimulera och stärka de områden i hjärnan som ansvarar för lärande och uppmärksam. Den Dore programmet med fem platser i USA, är en sådan behandlingsplan. Förespråkarna för Dore programmet hävdar att vissa fysiska övningar stärker hjärnan liksom kroppen. Andra fysiska aktiviteter som är beroende av balans inkluderar skateboard, mountainbike, gymnastik och kajakpaddling.

avkoppling Motion

Personer med ADHD kan stärka deras uppmärksamhet span genom avslappningsövningar, såsom djupandning, yoga, qi gong och meditation, enligt HelpGuide.org. Dessa verksamheter bidrar också minska ångest och stress, vilket bör hjälpa en person med ADHD fokusera mer produktivt på meningsfulla eller uppgifter som krävs.

Brain Exercises för ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD - kännetecknas av impulsivt beteende och svårigheter att uppmärksamma och stillasittande. Medicinering har traditionellt varit behandlingen av valet för dem som lider av ADHD, även om hjärnan övningar har alltmer blivit ett bättre alternativ. Dagliga aktiviteter förvandlas till övningar kan vara ett naturligt sätt att behandla ADHD.

Betydelse

ADHD tar normalt rot under barndomen och kan pågå genom vuxenlivet. Även om dess verkliga orsaken är osäker, många läkare anser genetik för att vara en nyckelfaktor. Andra faktorer kan bidra, inklusive miljöfaktorer, hjärnskador, näring och social miljö. Dessutom är ADHD svårt att diagnostisera eftersom symptomen skiljer sig från en person till nästa.

Brain Exercise Therapy

Hjärngympa terapi är en potentiell behandling som har tagit fart bland ADHD drabbade under de senaste åren. Dessa mentala och fysiska rutiner syftar till att förbättra hjärnans massa och nervbanor genom att delta i aktiviteter som kräver nya kunskaper. Som neuroner stimuleras, är nya anslutningar görs i delar av hjärnan som saknar vissa neurotransmittorer. Sådana spel inkluderar jonglering och schack.

Minne och sekvensering

Minne och sekvense övningar är effektiva vid behandling av patienter med ADHD. En sådan övning, mynt spelet, innebär att patienten ordna fem olika mynt i ett mönster. Mynten är täckta med ett kartongark, och patienten ombeds att upprepa mönstret i samma exakta ordningsföljd. Patienten är tidsinställd med användning av ett stoppur. När patienten förbättrar den tid i vilken han eller hon korrekt beordrar myntmönster, kan svårare mönster användas.

Avslappning

Avslappningstekniker såsom djupandning är bra sätt att bekämpa effekterna av ADHD. Dessa är särskilt effektiva när de kombineras med positiva bilder. Till exempel, har ett barn tänka sig att göra bra i klassrummet kan leda till verkliga förbättringar i klassen. Övningen fungerar lika bra för vuxna; envisioning alla delar av en golfsving, till exempel, kan leda till förbättring på golfbanan.

pussel

Uppmärksamhet och koncentration skärps genom bruket av korsord och bild pussel. Korsord fokusera på att förbättra sekvensering och uppmärksamhet för specifika ord. Bild pussel kräver att patienten att hitta delar av pusslet som är på sin plats. Återigen, barn och vuxna som lider av ADHD står för att förbättra deras koncentrationsförmåga genom pusselspel.

Behandling av barn med bipolär sjukdom och ADHD består av flera faktorer. En av dessa faktorer är noggrant övervaka deras diet. De livsmedel som de äter kan påverka sin sjukdom på många sätt. Vissa livsmedel kan ha en negativ interaktion, medan andra kan hjälpa till i läkningsprocessen. Se till att du barn är att äta rätt är ett av de sätt som du kan hjälpa till att behandla sin sjukdom.

undvika socker

Enligt National Institute of Mental Health socker inte förvärra symptomen på ADHD. Men läkemedel som förskrivs för ADHD kan ofta reagera negativt med socker. Socker har också kopplats till ökningar i depression, inklusive de med bipolär sjukdom. De kemiska egenskaper i socker kan orsaka en ökning av serotonin som tillfälligt kan lindra depression, men socker kraschen kan slå dem med bipolär sjukdom hårdare än de flesta. Som ett resultat, vilket begränsar mängden socker din ADHD eller bipolär barn konsumerar är i allmänhet en god idé. Inte bara är det en bra idé för deras mentala hälsa, men det är också bättre för deras hälsa i allmänhet.

Näringsrik Foods

Maten vi äter har en direkt relation inte bara till vår övergripande hälsa, men vår mentala hälsa också. Brister i vissa vitaminer kan förvärra symtomen vid bipolär sjukdom och ADHD. Dessutom kan vissa näringsämnen faktiskt bidra till att minska symtomen. Fisk rekommenderas för båda sjukdomarna för sina omega-3-fettsyror som främjar friska hjärnans funktion. Brist på vitamin B-6, B-12 och B-9 kan förvärra båda dessa sjukdomar också. behövs magnesium för att producera serotonin vilket innebär att det är viktigt att ett barn med bipolär sjukdom får tillräckligt med magnesium för att undvika depression. Protein är ansvarig för att hjälpa producera signalsubstanser som hjälper till att hålla vår hjärna alert. Som ett resultat, är en diet som är rik på protein rekommenderas för barn med ADHD. Järnbrist kan vara relaterade till ADHD också. Att äta en mängd olika frukter, grönsaker, magert kött, magra mejeriprodukter och fullkornsprodukter är ett utmärkt sätt att få alla dessa behövs vitaminer utan användning av ett tillägg. Dessa näringsrika livsmedel har alla vitaminer ditt barn behöver inte bara för att upprätthålla ett friskt nervsystem, utan även deras andra kroppssystem. Snabbmat och frysta måltider innehåller sällan de näringsämnen som behövs för att främja god psykisk hälsa.

3 typer av ADHD

Översikt

Det finns tre typer av Attention Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD - som påverkar både barn och vuxna. Människor som drabbats med ADHD är antingen övervägande hyperaktiva-impulsiva, främst ouppmärksam eller har en kombinerad form av sjukdomen, som uppvisar symtom på båda hyperaktiva-impulsiva och ouppmärksam typ. Enligt American Psychiatric Associations Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders - DSM, för att diagnostisera ADHD, symptomen måste ha funnits innan personen var 12 års ålder är dock ADHD ofta diagnostiseras i ungdomar eller vuxna år senare.

Hyperaktiv-impulsiv

3 typer av ADHD

Hyperaktiva barn och vuxna kan uttrycka hyperaktivitet annorlunda. Hyperaktiva barn kan springa runt i cirklar tills de hoppar från yrsel. Ungdomar och vuxna är mer återhållsamma och deras hyperaktivitet kan uttryckas genom jiggling sina ben eller stimulering. Impulsivitet också kan uttryckas på olika sätt. Både barn och vuxna med ADHD kan ha problem i kö. Barnet kan försöka att skära framåt medan den vuxna är mer sannolikt att fidget eller muttra på plats. Både barn och vuxna med ADHD kan slänga ut tankar när olämpligt.

ouppmärksam

3 typer av ADHD

Individer med ouppmärksamma formen av ADHD kan tyckas ha sin "huvudet i molnen." Ofta är sent möte andra eftersom de var distraherad av något intressant och glömde allt om uppgjort möte. De förlorar ofta föremål eftersom de sätter ner dem och omedelbart glömma var. De misslyckas med att avsluta projekt eftersom ett nytt projekt verkar långt mer intressant. När fascinerad av ett projekt, kan personer med ouppmärksam ADHD koncentrera aktivt och under långa perioder. De kan förlora koll på tid och misslyckas med att plocka upp ett barn i skolan eller fylla i ett mindre intressant hemuppgift. Detta kallas "hyperfocusing."

Lyssna är svårt för människor med denna form av ADHD, eftersom de sköter sina egna ständigt skiftande tankar snarare än vad som sägs av en lärare eller chefen. De kan låtsas att de hört och förstått, men är "upptäckte" när ifrågasättas.

Ouppmärksam barn kan ha svårt eller förseningar med läsning och matematik. De kan vara mycket ljus, men kan inte upprätthålla tillräcklig uppmärksamhet att behärska dessa färdigheter. Detta kan få återverkningar i vuxen ålder; till exempel, kan barnet tror att han är "dum" påverkar livsval.

Oordning är ett problem för många människor med ADHD och kan återspeglas i röran och oordning. Ofta oordning är en annan faktor i förlusten av personliga saker. Barn och vuxna med ouppmärksamma formen av ADHD kan misslyckas med att uppfatta förekomsten av röran på grund av sin egen distraherbarhet och ouppmärksamhet.

Kombinerad

3 typer av ADHD

Precis som det låter, barn och vuxna med kombinerad form av ADHD har drag av både den hyperaktiva-impulsiva typen och ouppmärksamma typen av ADHD. De kan vara hyperaktiva och störd eller impulsiv och oorganiserad. Enligt DSM, de flesta barn och ungdomar med ADHD har kombinerad typ, men det är okänt om detta är sant hos vuxna med ADHD.

ADHD Omega 3 Forskning

Essentiella fettsyror som kallas omega-3 har studerats ingående i form av påverkan på hälsa och särskilda villkor. Forskning har pekat på både bestämda och ofullständiga effekterna av att lägga till Omega-3 till den typiska amerikanska dieten, antingen genom kostförändringar eller tillägg. Eftersom diagnosen Attention Deficit hyperaktiva sjukdom eller ADHD, blir vanligare bland såväl vuxna som barn, söker man efter behandlingsalternativ. Studier är klart att öka Omega-3 i kosten kan oftast leda till positiva resultat när det gäller kardiovaskulär hälsa, medan dess effekter på uppmärksamhet och hyperaktivitet kanske inte fullt så påvisbara genom forskning.

Definition av Omega-3

En av två huvudklasser av fleromättade fettsyror - den andra är omega-6 - Omega-3 fettsyror är viktiga för din kropp och kan endast erhållas från livsmedel eller kosttillskott. Omega-3 är härledd från alfa-linolensyra, eller Ala; eikosapentaensyra acide eller EPA; och dokosahexaensyra, eller DHA. Du kan få EPA och DHA genom att äta fet fisk, som lax, sill och tonfisk, från orgel kött, vetegroddar, valnötter och från alger olja. Din kropp blir ALA från bladgrönsaker, nötter, linfrön och vegetabiliska oljor som raps och soja. Institute of Medicine, eller IOM har konstaterat att vuxennivå av ett tillräckligt intag för ALA är 1,1 g till 1,6 g per dag. Medan IOM inte har bestämt hur mycket är EPA eller DHA anses vara tillräckligt, National Institutes of Health: s kontor för Kosttillskott rapporterar att i en undersökning som omfattar 1988-1994, endast 25 procent av den amerikanska befolkningen rapporterade konsumerar någon EPA eller DHA på en viss dag. Men en senare undersökning 2007 av National Center for Health Statistics och NCCAM funnit att omega-3 har blivit den vanligaste nonvitamin / icke-mineraliska tillägg tas av vuxna och näst vanligaste användas av barn. Öka dina nivåer av DHA och EPA kan sänka din triglycerider och blodtryck, bromsa graden av åderförkalkning och minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Varje typ av omega-3 har ett jobb att göra i din kropp, och DHA är den som faktorer tyngst vid ADHD. Din hjärna är rik på DHA, som tros vara inblandade i att hjälpa dina nervceller sänder signaler till varandra. DHA bidrar också till att framställa föreningar som hjälper din hjärna reagerar till inflammation.

National Institutes of Health omdömen

National Institutes of Health: s kontor för Kosttillskott finansierade åtta evidensbaserad granskning av studier på omega-3 och dess användning för att förebygga och behandla olika specifika sjukdomar. Åsikterna publicerades 2004 och 2005. De granskade 12 studier på kognitiva och neurologiska sjukdomar. Medan vissa forskning pekade på potentiellt positiv effekt av omega-3 på Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar, fastställde NIH att långtgående slutsatser ännu inte kan dras.

ADHD och "västerländska dieter"

En närings studie publicerad i "Journal of Attention Disorders" under 2010 visade att för ungdomar, som har en ADHD diagnos i samband med vad forskarna kallas en "västerländsk diet" - högt i snabb-mat och godis, samt bearbetas, stekt och raffinerad mat. Den västra dieten, i jämförelse med den "Friska diet" som märkts i denna studie, är högre i totalt fett, mättat fett, raffinerat socker och natrium. Utestående markörer för studiens Hälsosam kost är högre omega-3-fettsyror, folat och fiber. Forskarna var tydliga i att påstå att deras studie inte avgöra om kost leder till ADHD eller tvärtom, det vill säga leder ADHD till dåliga kostvanor och begär.

Oxford-Durham Study

Ofta nämns i senare forskning, var Oxford-Durham studie publicerad i "Pediatrics" i maj 2005 och drog slutsatsen att fettsyra tillskott resulterade i specifika förbättringar i skolbarn jämfört med studera ämnen med hjälp av placebo. Faktum är att efter tre månader av fettsyratillskott, antalet barn som uppfyllde kliniska diagnoskriterier för ADHD sjunkit från 32 procent till 18 procent. Forskargruppen senare meddelade i mars 2006, liknande resultat från en studie med elever i åldrarna 12 till 15 år. En annan studie som använde Oxford-Durham studie för en referens var mindre omfattning, med endast 75 patienter, men med särskild inriktning på ADHD, snarare än relaterade tillstånd som gjorde Oxford-Durham. De svenska forskarna drog slutsatsen att en "meningsfull" minskning av ADHD-symptom observerades efter tre månader tillskott med omega-3 och omega-6 fettsyror.

allmänna krav

Royal barnsjukhus i Melbourne, Australien säger att medan forskning visar blandade resultat om komplettering fiskolja i ditt barns kost, finns vissa tecken som pekar på en minskning av svårighetsgraden av ADHD relaterat beteende, som ouppmärksamhet. Den RCH faktablad uppger också att barn med ADHD är mer som att ha låga omega-3 nivåer, vilket framgår av torr hud och hår och överdriven törst, liksom genom blod drar. I en studie publicerades i april 2006, fysiologen Alexandra J. Richardson - en av författarna till Oxford-Durham studien - fastställt att resultaten från kontrollerade studier av ADHD behandling med omega-3 blandas, men Richardson hävdar den relativa säkerheten och andra kända hälsofördelar av näringsordern ytterligare forskning av omega-3 som en kompletterande behandling. En PsychCentral genomgång av studier och fordringar på "Hantera ADHD med Diet" beskriver den pågående debatten om den faktiska effekten av omega-3. I korthet, är den nuvarande inriktningen av de flesta experter att omega-3 är en säker och i övrigt hälsosam närings, det är teoretiskt tros påverka ADHD särskilt när det gäller uppmärksamhet och inlärning, men dess användning för ADHD ännu inte räknas som evidensbaserad .

Tal Språk behandlingsplan för ADHD


Barn med ADHD är mer benägna än sina icke-ADHD kamrater att ha språkproblem, inklusive problem som uttrycker sig och problem att förstå andra. Tillsammans med uppmärksamhets och beteendemässiga problem, språkproblem skapar imponerande utmaningar för barn med ADHD.

psykologisk utvärdering

En utvärdering bör göras av en psykolog för att bedöma emotionella, kognitiva och beteende funktion, inklusive uppmärksamhetsförmåga, impulsivitet, inlärningssvårigheter, IQ, auditiv perceptionsstörning, och prestation. Om det finns en indikation på tal- eller språk underskott, bör en logoped (SLP) genomföra en utvärdering.

Tal och språk Utvärdering

SLP bör bedöma tal, mottaglig språk, expressiv språk och social kommunikationsförmåga. Språkkunskaper bedöms bör omfatta flyt (stamning), tal artikulation (uttal och tydlighet i tal), användning och förståelse av grammatik (syntax), förståelse och användning av vokabulär (semantik), och medvetenhet och användning av språkljud.

Formulera behandlingsplan

En individuell behandlingsplan bör tas fram baserat på styrkor och svagheter som identifierats i utvärderingarna. Behandlingsplanen bör innehålla en tvärvetenskaplig grupp som kan innehålla en psykiater eller läkare, psykolog, logoped, lärare, skolkuratorer och föräldrar.

medicinering

Psykiatern eller läkare bör identifiera, administrera och övervaka läkemedel för att förbättra uppmärksamhet och minimera impulsivitet och hyperaktivitet. Mediciner kan öka barnets förmåga att utnyttja terapi och utbildningsprogram.

Tal och språk Therapy (SLP)

Tal- och språkbehandling kommer att fokusera på mål utifrån behoven hos den person som bestäms av bedömningen. SLP bör samordna med lärare för att ta itu med särskilda klassrum och pedagogiska mål.

Lärare "och terapeuter roll

Psykologen eller kurator kan bidra genom att utveckla kognitiva och beteendemässiga interventioner för användning av barn och familj. Lärarna bör göra boende i deras individuella utbildningsplanen för att ta itu med uppmärksamhets, problem beteende och språk. Till exempel kan barnet sitta nära framsidan av klassen för att minimera distraktioner, handledning kan göras tillgängliga, och lärare kan använda beteende strategier för att förbättra efterlevnaden.

Farorna med ADHD Medicinering

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) är en utbredd sjukdom under barndomen, som påverkar 3-7 procent av barn, enligt Centers for Disease Control and Protection. En patient med ADHD har problem att bibehålla uppmärksamheten och kontrollera impulser och beteenden. Medicinering är en av de behandlingsalternativ som finns, men allvarliga risker är möjliga. Innan du väljer en medicin, bör föräldrarna väga fördelarna och farorna med ADHD medicin.

Hjärtproblem med stimulantia

Mayo Clinic anges att stimulantia, såsom metylfenidat, dextroamfetamin-amfetamin och dextroamphetamine, är en av de mest förskrivna läkemedel mot ADHD. Medan stimulantia är effektiva vid behandling av symptomen, de har några allvarliga biverkningar, inklusive hjärtproblem. I sällsynta fall, barn och ungdomar som tog en stimulans för ADHD hade en hjärtrelaterat dödsfall. Innan förskrivning en stimulerande, kommer läkaren att kontrollera om barnet har några redan existerande hjärtproblem. American Heart Association rekommenderar ett elektroencefalogram test medan American Academy of Pediatricians rekommenderar en familjehistoria och en fysisk undersökning. Varningssignaler om hjärtproblem när på en stimulerande inkluderar bröstsmärta, svimning och andnöd.

Missbruk av stimulantia

Stimulantia, som är en del av amfetamin klass av läkemedel, innebär en risk för missbruk, enligt HelpGuide. Patienten kan missbruka drogen för en uppmärksamhet uppsving medan de studerar eller för viktminskning eller kan ge stimulerande piller till vänner av liknande skäl. Föräldrar till barn som tar stimulantia för ADHD bör övervaka antalet piller deras barn har, och se till att de inte säljer eller dela sin medicin.

Psykiatriska problem med stimulantia

Stimulantia kan också utlösa eller förvärra symptomen på en psykisk störning, såsom paranoia, fientlighet, depression, aggression och ångest. Patienter som har antingen bipolär sjukdom eller depression eller en familjehistoria av antingen sjukdom löper större risk för denna biverkan. Som en försiktighetsåtgärd, skall patienten övervakas noggrant för eventuella förändringar i beteende.

Lever Problem med icke-stimulantia

Mayo Clinic anges att icke-stimulantia, såsom atomoxetin, är den andra mest förskrivna läkemedel mot ADHD. Icke-stimulantia är effektiv vid behandling av ADHD-symptom, men de är inte lika bra för hyperaktivitet symptom som stimulantia. I sällsynta fall kan icke-stimulantia påverka leverfunktionen. Varningsskyltar inkluderar gulsot, som är onormal gulfärgning av hud, mörkfärgad urin och influensaliknande symtom.

Självmordsrisk med icke-stimulantia

Mayo Clinic påpekar att icke-stimulantia också kan öka självmordstankar hos barn och ungdomar, men icke-stimulantia inte har kopplats till eventuellt genomförda självmord. Denna risk för beteendeförändringar är högre om patienten har en affektiv störning, såsom bipolär sjukdom eller depression, där självmordstankar och beteenden är symptom.

Känslomässiga effekterna av ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), en gång kallade Attention Deficit Disorder, döptes i 1994 för att beskriva sjukdomen mer exakt. Tre undertyper av tillståndet redovisas nu, som var och en har sina egna beteendemönster, enligt Barn Health. ADHD utvecklas i barndomen, även om det inte kan diagnostiseras förrän senare i livet. Individer med sjukdom upplever känslomässiga effekter som försämrar deras förmåga att fungera i flera områden i livet.

Humörsvängningar

Humörsvängningar är en känslomässig bieffekt av ADHD, vilket påverkar dem i alla åldrar med sjukdomen. Detta symptom kan vara svårt att sätta fingret på, som förändringar i humör kan också avse stress eller spänd livssituationer, till exempel en skilsmässa, rörelser och förändringar i skolan eller jobb. Mayo Clinic rapporterar en ADHD diagnos kan vara svårt att uppnå eftersom emotionella symtom härma ofta de andra humör och ångestsyndrom. Dessutom, hälften av vuxna med ADHD lider också med andra psykiska hälsotillstånd, som depression. För att utesluta andra orsaker till humörsvängningar, läkare använder ett frågeformulär och andra åtgärder, som en fysisk undersökning och sjukdomshistoria.

impulsivitet

Impulsivitet är en känslomässig bieffekt av ADHD, vilket kan orsaka individer att bli otålig och reagera felaktigt. Barn med ADHD kan få disciplin i skolan för blurting ut kommentarer och visa synes oförskämd beteende. Som ett resultat kan klasskamrater och lärare anse den vara störande och besvärande. Detta gör det ofta svårt för barn med ADHD att förfalska vänskap. National Institute of Mental Health beskriver impulsiva barn som de som visar sina känslor utan återhållsamhet och agera utan hänsyn till konsekvenserna. Vuxna med detta symptom kan avbryta samtal och blir lätt upprörd i vardagliga situationer, till exempel när väntar i rader eller vada genom trafiken.

Utbrott av ilska

Ilska är en normal mänskligt beteende. Personer med ADHD, men kan ha mer problem att fokusera på uppgifter och hantera stress, som kan orsaka frustration och öka ilska. Enligt Mayo Clinic, kan de känslomässiga effekterna av ADHD, såsom vredesutbrott, även komplicera relationer och orsaka problem på jobbet eller i skolan.

Bipolär och ADHD är två olika villkor som representerar olika egenskaper. Det är dock möjligt för både samexistera på samma gång i samma individ. Om du har fått diagnosen både bipolär och ADHD, måste du vara medveten om att ditt främsta mål är att stabilisera varje tillstånd samtidigt grundar sig på en rad olika strategier för att hantera alla dina symptom. I korthet innebär det att ta en organiserad metod för att effektivt behandla bipolär och ADHD medicinskt, fysiskt och psykiskt.

Instruktioner

1 Lär dig känna igen dina triggers när det gäller ilska. Bipolär och ADHD-symtom skiljer sig i detta avseende att den förstnämnda främjar typiskt en tendens till avsiktliga och långa våldsamma utbrott, medan den senare leder vanligtvis till kortsiktiga konflikt som svar på sensorisk stimulering, följt av åter lugn. Till exempel är din bipolär sida kan uppfatta begränsningar som en auktoritativ figur som en motivering för att bryta eller förstöra saker i din miljö, medan ADHD svar är att förbruka energi genom att agera ut eller helt enkelt bli ouppmärksam, vilket kan leda till att du av misstag bryta något. Talar dig ur dessa reaktioner innan de inträffar kan bidra till att förbättra din svarsmekanismer på saker som irriterar dig.

2 Var uppmärksam på dina sömnmönster. Bipolära symtom ofta svårt att sova under långa perioder på grund av kroniska mardrömmar och invadera negativa tankar. ADHD, å andra sidan, leder ofta till rastlöshet som kan hindra dig från att initialt somna. Hursomhelst, råder en brist på kvalitet kärn sömn. Att veta hur din sömn påverkas är till hjälp för att få lämplig medicinsk behandling, om det behövs.

3 Lär dig nya coping färdigheter genom att lägga till kognitiv terapi för att ditt program för att behandla bipolär och ADHD. Enligt forskare vid Institute of Psychiatry i London, 51 studiedeltagare nytta av kognitiv terapi som indikeras av förbättrad symtomlindring och social interaktion med mindre återfall.

4 Diskutera alla dina farmakologiska alternativ med din vårdgivare. Läkemedel förskrivna inkluderar stämningsstabiliserande, såsom bupropion (Wellbutrin), att ta itu med bipolär symptom och stimulantia för ADHD. Men enligt ett lag av forskare under ledning av Russell E. Scheffer, MD, amphetaminesalt ges som en stimulerande tillsammans med en stämningsstabiliserande är ett effektivt sätt att behandla bipolär och ADHD-symtom samtidigt. Resultaten av lagets studien, som publicerades i Jan 25, 2005 numret av Psychiatric News rapporterade att 80 procent av de 40 deltagarna i studien upplevde en minskning av maniska symtom med 50 procent.

Tips

  • Tycker om att få en andra eller till och med en tredje yttrande om ditt tillstånd. Många läkare känner i allmänhet att ADHD är overdiagnosed, och att bipolär sjukdom är ofta tillsammans tillsammans med det. Det är möjligt att du kan i själva verket har en eller annan, men inte båda.
  • Få omedelbar hjälp om du någonsin känner dig överväldigad av depression eller har självmordstankar.

Alltför många barn diagnostiseras med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) varje år. Ironiskt nog, de familjer som drabbas hårdast av tillståndet är de som inte har råd med sjukvården för att behandla sjukdomen. Det är därför det finns bidrag som ges till institutioner för studier av ADHD, så att barn kan behandlas och gå på att leva ett normalt liv.

Olika typer av ADHD

Det finns tre typer av ADHD: främst hyperaktiva / impulsiva, främst ouppmärksam, och en kombination av de två. Främst hyperaktiva ADHD minskar när barnet åldrar. Ouppmärksam ADHD stannar längre med ett barn när han växer. Större delen av tiden, är ett barns ADHD mer märkbar när han är med en grupp i motsats till att själv.

Friska människor 2010

Public Health Service arbetar med National Institutes of Health (NIH) för att främja landsomfattande kampanj friska människor 2010. NIH finansierar forskning om ADHD, gör det möjligt för läkare och forskare för att söka efter en DNA-länk till sjukdomen, en orsak, en behandling, ett botemedel, och en förebyggande strategi. Detta bidrag finansierar fem års studier.

projekt~~POS=TRUNC FORM

Projekt SHAPE, som utvecklats vid institutionen för klinisk och hälsopsykologi vid University of Florida, är en bidragsfinansiering ADHD forskning med fokus på förälder-barn interaktion terapi för att avgöra om behandlingen har långsiktiga effekter på barnet. Bidraget undersöker också hur mycket förälder-barn interaktion terapi kommer att spara pengar i det långa loppet.

Cincinnati Barnsjukhus Medical Center

Ett bidrag finansierade studien utfördes vid Cincinnati Childrens Hospital Medical Center. Överväldigande bevis från studien tyder på att mer än 2 miljoner barn har ADHD-symptom, över hälften inte diagnostiseras, och endast en tredjedel får behandling. Studien fann att fattiga barn får liten eller ingen behandling på grund av begränsade resurser.

National Institute of Mental Health

Det finns två bidrag som finansieras av National Institute of Mental Health. Den första studiebidraget leds av läkare vid Ohio State University. Den fokuserar på en alternativ behandling som kallas neurofeedback, även känd som EEG återkoppling. Barnet är kopplad medan du spelar ett videospel och hjärnvågor generera signaler. Läkarna kan sedan isolera hjärnvågor mest förknippas med ADHD. Den andra bidrags leds av läkare från University of Buffalo. Den fokuserar på sambandet mellan ADHD och bipolär sjukdom och andra affektiva störningar. Detta bidrar till att avgöra effekterna av ADHD-droger på humörstörningar och hjälper till att reglera recept doser.