XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

stetoskop för hörselskadade

Den bästa digitala stetoskop


Digital eller elektroniskt, stetoskop är ett steg upp från de vanliga akustiska stetoskop. De ger funktioner som ljudförstärkning, bakgrund brusreducering och volyminställningar. Vissa digitala stetoskop kommer även automatiskt stängs av när den inte används. Eftersom dessa stetoskop är digitala, kommer de att kräva användning av batterier. Var medveten om att de är också relativt dyrare än de vanliga stetoskop.

Thinklabs ds32a digitala elektroniska stetoskop

Denna digitala stetoskop har naturlig ljudkvalitet. Det finns en förstärkning inställning vårdpersonal kan justera för när det finns överviktiga patienter, bullriga bakgrunder eller svag hjärtljud. Det är även perfekt för dem som har nedsatt hörsel. Sjukvårdspersonal kan också växla till akustisk läge, vilket ger ljudet av ett stetoskop utan förlust av luftslangen. Det finns också bell och membran lägen för hjärt- och lung undersökning. Du kan förinställa ds32a till önskad avstängningstiden och har det driva upp för din nästa användning. Den levereras med öronproppar, 2 AAA-batterier och ett års garanti. Det nuvarande priset är $ 249,00.

Littmann 3000 elektroniskt stetoskop

Detta stetoskop har minskad omgivningsbuller. Det kommer att minska bakgrundsljud upp till 75 procent, enligt all hjärta webbplats. Det kan göra detta utan att eliminera några kroppsljud. Det har också förstärkning upp till 18 gånger större än en akustisk stetoskop. Det kommer att hjälpa plocka upp svårt att höra ljud från hjärtat, lungorna och andra organ. Det finns programmerbara volyminställningar och en knapp volymkontroll och frekvensläge. 3M Littmann Snap Tight mjuktätande örontoppar kommer att ge en bekväm passform. Den levereras med en enda AAA-batteri, ljud svagt batteri, automatisk avstängning ned och två års garanti. Det kostar för närvarande $ 259,98.

Mabis Signatur Elektroniskt Stetoskop

Detta stetoskop ger volym förstärkning och en ljudfiltreringssystem. Det kan lätt upptäcka svårt att höra ljud som ibland är svåra att identifiera i standard stetoskop. Detta stetoskop är utrustad med en inbyggd datachip. Med detta chip kan stetoskopet användas i tre lägen: standard klocka, membran och framskjutna frontmembranet. Den elektroniska förstärkningssystemet har åtta olika volymnivåer, vilket är idealiskt för vårdpersonal som är hörselskadade. När dess påslagen, kommer detta stetoskop anpassa sig till insamlingsläge och volymläge som senast användes. Det finns också dubbla slang för maximal hörsel. Den Mabis signatur elektroniska stetoskop levereras med tre kvicksilverbatterier och tre års garanti. Det är för närvarande $ 329,99.

definiera stetoskop


Bilderna av läkaren böja en patient, skriva på ett urklipp, och påtagning ett stetoskop är vanliga. Stetoskopet är en symbol för medicin som har hjälpt diagnostisera hjärtproblem och andra interna frågor sedan starten 1816. Även om teknik och tid har fört den medicinska världen nya diagnostiska verktyg, är stetoskopet fortfarande en tillförlitlig anordning, som läkare använder dagligen. Det har förbättrats dramatiskt sedan den infördes.

Historia

Rene Theophile-Hyacinthe Laennec uppfann den första stetoskop 1816. Dessförinnan skulle läkarna sätta sitt öra till en patients bröst och lyssna till interna ljud. Laennec första stetoskop var en trä rör som läkarna placeras nära patientens hjärta. År 1850 införde George Camman gummi, vilket skapar en mer bekväm modell. Idag är stetoskopet gjord av rostfritt stål, gummi, nylon och plast.

Fungera

Stetoskopet tillåter läkare att höra ljudet av hjärtvävnad vibrerande som blod oscillerar mot hjärtklaffar. Detta ljud brukar kallas lub-DUP. De lyssnar även för en "SVISCH" ljud, vilket kan tyda på oegentligheter med blodflödet. Läkare lyssnar också till lungorna och membran med hjälp av stetoskopet. De lyssnar för rosslar och knaster som anger vätska eller sammandragning av luftvägarna. När stetoskopet placeras på buken, hör läkaren de porlande ljud i mage, tunntarm och tjocktarm.

typer

Stetoskop idag är mer sofistikerade än de stetoskop som används i Laennec tid. Binaural stetoskop är de typiska stetoskop avsedda för båda öronen. Enstaka stetoskop är konstruerade för ett öra. Differential stetoskop tillåter läkare att jämföra ljud från två olika orter. Den elektroniskt stetoskop förstärker ljud. Det finns stetoskop som utformats speciellt för att lyssna på hjärtslag ett ofött barn, liksom barnläkare stetoskop för små barn.

effekter

Vissa stetoskop måste placeras på huden, medan andra kan placeras över kläder. Stetoskop brukar användas tillsammans med blodtrycksmätare, en medicinteknisk produkt som används för att mäta blodtrycket. Utbildning för att lyssna ordentligt krävs för att använda ett stetoskop för diagnos.

potential

Nya utformade stetoskop ger läkare och annan utbildad personal mer exakt information. Stethoscope.com erbjuder en mängd olika produkter. Vissa stetoskop isolera utanför ljud för bättre ljudkvalitet. Andra erbjuder olika eartip uppsättningar. Priserna varierar från $ 75 till $ 200 för de flesta stetoskop.

Stetoskop i dagens moderna medicinen har förändrats mycket sedan starten. Inte bara är de som används för att lyssna på hjärta och andningsljud, men har använts i stor utsträckning inom ortopedin.

Vilka är användningsområdena för stetoskop?

Stetoskopet är inte bara används för att lyssna på hjärtat i en människa, eller lungorna och tarmarna. Det används också för att lyssna på flödet av blod i det omgivande området av hjärtat och de hjärtslag av foster inuti för gravida kvinnor.

Hur Stetoskop används

Ett stort antal stetoskop används genom att placera dem direkt på toppen av huden på en patient. Men fungerar vissa stetoskop fina placeras ovanför ytan av kläder som ligger precis på huden, såsom en skjorta.

Hur kan en stetoskop hjälpa en läkare?

Stetoskop hjälpa läkare avgöra avvikelser i andningsmönster, hjärtslag mönster, tarmrörelser och matsmältningen. Användningen av ett stetoskop hjälper till att diagnostisera störningar eller sjukdomar i kroppen som kan detekteras av de ljud som de gör.

Vad är ett elektroniskt stetoskop?

Ett elektroniskt stetoskop är en anordning som detekterar ljudet i kroppen som normalt inte kan höras av användningen av en konventionell stetoskop. Elektroniska stetoskop gör detta genom att förstärka ljud som kommer inifrån kroppen i en allmän riktning ännu längre än en normal stetoskop skulle på elektronisk väg.

Fetoscope: En annan typ av Stetoskop

Den fetoscope, även hänvisad till som en fetal stetoskop, är formad lite annorlunda än ett stetoskop, och används för att detektera ljud som kommer från ett foster. Den är belägen i buken av en gravid kvinna för att höra fostret tydligare.

Hur du tar min puls med ett stetoskop


Oavsett om du försöker att kontrollera din puls under eller efter träning, undrar vad din vilopuls är eller bara har problem med att känna pulsen i handleden eller halsen, med hjälp av ett stetoskop gör det enkelt. Det viktiga är att använda en hög kvalitet stetoskop avsedd för medicinskt bruk. Billiga stetoskop säljs för hemmabruk är ofta av så dålig kvalitet att du inte kan höra någonting. Du kan ofta hitta en medicinsk kvalitet stetoskop för ungefär samma pris som kommer att fungera bra för att ta pulsen.

Instruktioner

1 Sätt stetoskop örat bitar i öronen. De bör passa ordentligt, men bekvämt, i mitten av örat. Du bör också kunna höra varje förflyttning av stetoskopet, såsom det snuddar dina kläder. Om du inte kan höra bra, justera öronstyckena.

2 Placera membranet, eller största sida runda änden av stetoskopet, mot huden på vänster bröst.

3 Lyssna efter dina hjärtslag. Justera membranet uppåt eller nedåt, sätta mer eller mindre tryck på den tills du kan höra dina hjärtslag tydligare.

4 Starta stoppuret, eller vänta på den andra handen på klockan för att nå 12.

5 Räkna hjärtslagen du hör genom stetoskopet 15 fulla sekunder.

6 Multiplicera antalet hjärtslag du räknade med fyra. Den totala är din puls i slag per minut.

Tips

  • Håll stetoskopet direkt mot huden så att andra rörelser, såsom din tröja skaver mot huden, inte stör höra dina hjärtslag.
  • Placera inte stetoskopet nära något högt eller tala eller skrika in i den medan hörlurarna är i öronen för att undvika hörselskador.

Hur man använder en Dual Head stetoskop


Använd en dubbel huvud stetoskop utan förvirring som ofta åtföljer dess användning. Alltför ofta dubbel klocka stetoskop undviks eftersom människor är obekant med det eller enda klocka stetoskopet är helt enkelt lättare att använda. Justera stetoskop för att öka komforten och maximera hörsel. Läs när du ska använda den lilla klockan och större klocka.

Instruktioner

1 Rengör gummiöronstyckena vid ändarna av de två metallarmar med alkohol innan du sätter dem i öronen. Gör detta varje gång den används av någon annan eller kan ha blivit förorenat. Vänta tills alkoholen torka. Separera armarna nog så att örat bitar kan glida in i yttre hörselgången. Sätt öronstyckena sitter på plats. Om det finns smärta eller obehag, sluta använda.

2 Undvik att använda ett stetoskop som har armar pressar öronstyckena alltför hårt. Trycka för hårt in i hörselgången skapar smärta och indikerar att stetoskopet kan vara för liten. Korrigera detta problem och få en större stetoskop. Om det motsatta är sant och öronstyckena är inte ordentligt nog få en mindre storlek.

3 Observera att armarna på stetoskopet rotera. Placera armarna så att de pekar något framåt (till främre) som de kommer in i yttre hörselgången.

4 Plocka upp dubbel klocka (som ser ut som en dubbel tratt) på stetoskopet. Ena sidan har ett membran över den (känd som ett membran) och den andra sidan är öppen. Titta i den öppna klockan som saknar membran. Titta i den lägsta punkten i tratten medan vrida kontakten metall som fäster klockan till rören. Lägg märke till att i den djupaste delen av den öppna tratten, det finns ett hål som öppnar och stänger som anslutningen (belägen mellan klockan och gummirör) vändningar. När hålet är öppet, är klock utan membranet färdigt för användning. Om kontakten är vriden etthundraåttio grader, är klock med membranet klar att använda.

5 Tryck klockan ordentligt i området för att lyssna till efter klockan val aktiveras rätt position på kontakten. Medan du håller röret, placera pekfingret över mitten av klockan är vänd bort från patienten. Dubbelkolla placeringen av klockan.

6 Använd mindre klockan för en mer fokuserad utforskning av ljud i ett mindre område. Den mindre klockan ger också mer i detalj genom att minska det område som omfattas och stänga ute närheten ljud som en större klocka skulle plocka upp. Använd mindre klockan för att skilja mellan subtila ljud i vissa platser som en hjärtspecialist eller annan sjukvårdspersonal. Använda den andra sidan av klockan (med membranet) för att lyssna på en mindre fokuserat område insidan av brösthålan.

Tips

  • Välj rätt position klockan genom att vrida kontakten. Gör detta felaktigt och hjärtslag kommer från klockan pressas av fingret i stället för klockan på patienten. Använd klockan utan ett membran genom att trycka lätt och klockan med membranet genom att trycka hårdare för bästa resultat. Förvara stetoskop med membransidan ut för användning för att hålla ut skräp och tillåta omedelbar allmän användning.
  • Låt inte höga ljud in i klockan när du bär stetoskopet eftersom det kan skada din hörsel. Använd inte stetoskopet om det är obekvämt. Rengör hörlurarna före varje användning. Ta bort gummiöron bitar för att rengöra dem väl. Inspektera stetoskopet före användning för att säkerställa att varje bit är i gott skick. Do not get stetoskopet våt, varm, eller täckt av frätande kemikalier. Doppa inte. Se till att slangen är tillräckligt lång för att fungera bekvämt när man använder stetoskopet under långa tidsperioder.

Typer av Stetoskop


Ett stetoskop är en enhet som används av läkarkåren för att lyssna på de interna ljuden i kroppen. Stetoskop används för såväl människor som djur. Den vanligaste ljud avlyssnas av ett stetoskop är hjärtat. Stetoskop kan också användas för att lyssna på tarmarna, artärer och vener. Det finns fem typer av stetoskop: foster, inspelning, akustiskt, brusreducering och elektronisk.

Akustisk

Akustiska stetoskop känner, och de fungerar med hjälp av en kista bit med ihåliga rör som går till lyssnarens öron. Dessa typer av stetoskop används oftast. Kistan pjäs har två sidor, ett membran och en klocka. Membranet skapar högfrekventa ljud, medan klockan skapar lågfrekventa ljud.

Elektronisk

Elektroniska stetoskop förstärker elektroniskt kroppsljud. Det förutspås att den elektroniska stetoskop kommer att börja leda loppet i de vanligaste stetoskop i framtiden. Elektroniska stetoskop används ljudvågor, som omvandlas till elektriska signaler som förstärks och ger mycket tydligare och starkare ljud.

Brusreducering

Ljudreduktions stetoskop är stetoskop byggda med en omgivningsbuller filtreringssystem. I elektriska stetoskop, kan du få brusreducering i Littmann 3000 och Thinklabs DS32A modeller. minskning akustiskt buller finns i Trimline Puretone varumärken.

Inspelning

Inspelning stetoskop är stetoskop med en funktion som gör att du kan använda en färdskrivare med stetoskopet för att spela in direkt ljudutgång. Detta gör att ljud som ska spelas in med hjälp av en direkt ljud funktion för senare granskning. Många vårdpersonal finner detta mycket användbart när de tillhandahåller utvärderingar och samråd till patienter med vissa villkor.

Foster

Fetala stetoskop är ibland hänvisad till som en fetoscope eller ett Pinard, efter Adolphe Pinard, en fransk läkare. Denna typ av stetoskop är formad som en mycket liten trumpet och är placerad mot en gravid kvinnas mage för att lyssna på hjärtslag av fostret.

Kontrollera spridningen av bakterier på sjukhus och andra vårdinrättningar hjälper till att säkerställa hälsan hos alla patienter, besökare och anställda. En ofta förbisedd strategi för grodden kontroll rengöring stetoskop. Även om de flesta läkare sätta på nya handskar för varje patient och tvätta händerna ofta, en del använder samma stetoskopet på flera patienter före rengöring, riskera spridning av farliga smittämnen. Rengöring stetoskop är en snabb och enkel process.

Instruktioner

1 Ta bort hörlurarna av stetoskopet.

2 Torka stetoskopet noggrant med en isopropylalkohol torka.

3 Byt ut öronproppar efter stetoskopet torkar.

4 Upprepa rengöringsprocessen mellan varje patient för att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar.

Tips

  • Håll din stetoskop borta från extrem värme och kyla.
  • Doppa aldrig din stetoskop vätska.
stetoskop användningar

Ett stetoskop är en bit av medicinsk utrustning som används för att lyssna på olika ljud inne i kroppen. Det uppfanns av Rene Theophile Hyacinthe Laennec 1816. Före uppfinningen av stetoskop, ibland ut läkarna deras öra direkt på patientens bröstkorg för att lyssna till hjärtat. Denna praxis var mycket obehagligt för läkare och patienter, särskilt där kvinnor var berörda. Dagens läkare och sjuksköterskor använder stetoskop för att lyssna på hjärt-, lung- och tarmljud och för att mäta blodtrycket.

Lyssna på hjärtat

Många olika hjärtljud kan höras när stetoskopet placeras på bröstet. Ljudet av förmak och kammare upphandlande och motsvarande ventiler kan höras. I händelse av att ett sus-eller onormal drift av hjärtklaffen-är närvarande, den kan höras samt med ett stetoskop.

Lyssna till lungorna

När ett stetoskop placeras på bröstet eller ryggen, är lungljud hörs. När patienten tar ett djupt andetag, är det möjligt att höra luft som kommer in i lungorna när de expanderar. Avvikelser i lungorna kan också höras, inklusive knastrar om vätska finns i lungorna. Om luftvägarna är förträngda kommer väsande andning höras.

Lyssna på tarmljud

Placera stetoskop på buken tillåter lyssnaren att höra tarmljud som mat och vätska rör sig genom magen och in i tarmarna. Under normala omständigheter, tarmljud är flacka gurgles som kan höras om varje fem till tio sekunder. Tarmljud kan uppträda mer eller mindre ofta, eller vara frånvarande, beroende på patientens tillstånd.

Mäta blodtrycket

Stetoskop kan användas för att mäta blodtryck när en traditionell blodtrycksmanschett används. Att ta blodtryck med hjälp av ett stetoskop, placera manschetten säkert på armen en tum ovanför armbågen. Manschetten blåses upp med den bifogade glödlampa, och stetoskopet används för att lyssna efter pulsen som manschetten är tömd.

Ett stetoskop är en del av utrustningen som används av medicinsk personlig för att lyssna på ljud inne i kroppen. Till exempel, kan lungor ljud, såsom pipande andning och tarm ljud höras med hjälp av ett stetoskop. Kistan stycket vid slutet av det stetoskop har två sidor, inklusive membranet och klockan. Membranet är den platta plastskivan på ena sidan. På andra sidan är den klocka, som är kupad. De två sidorna kan användas för att lyssna på olika frekvenser av ljud, för en mer effektiv prövning.

Instruktioner

1 Förstå att klockan av stetoskopet används för att lyssna på lågfrekventa ljud. Membranet används för högre högfrekventa ljud. Veta skillnaden kommer att hjälpa dig att lära vilken sida att använda i olika situationer. Till exempel lungljud är vanligtvis högre tonhöjd och membranet används. Tarm ljud kan ofta vara lägre gällt och kan vara lättare att höra med klockan. Blåsljud kan vara lättare att lyssna på med klockan.

2 Placera öron bitar i öronen och vara säker på att de lutas framåt. Detta kan göra ljud lättare att höra.

3 Öppna klockan. När membranet är öppen, vilket innebär att du kan höra kroppsljud, klockan kommer att stängas. Detta innebär att du inte kan höra ljud genom klockan. Öppna bell genom att rotera bröststycke, där den ansluter till slangen. Knacka mycket lätt på membranet för att vara säker på att det är stängd och du kan inte höra ut ur den. Undvik att trycka för hårt. Om membranet inte är stängd, kommer du att skada dina öron. Om du inte kan höra kroppsljud ur membranet, betyder det att det är stängt och klockan är nu öppen.

4 Instruera patienten att vara stilla. Om patienten rör sig, kan du höra kläder gnugga som kommer att störa yttra sig.

5 Sätt kupade sidan av bröstkorgen stycket, vilket är klockan i stetoskopet, på den del av den kroppsdel ​​som du vill lyssna på. Undvik att trycka på ordentligt. Till skillnad från vid användning av membransidan av stetoskop, applicering för mycket tryck kommer att göra det svårare att höra ljud. Det är inte nödvändigt att ha klockan direkt på huden. Men tjocka kläder, såsom en tung tröja, kan störa korrekt lyssning.

Tips

  • Lyssna på båda sidor av kroppen. Till exempel, om du lyssnar på ljud i tarmarna, lyssna på både höger och vänster sida. Lyssna på mer än en plats också.
  • Torka alltid båda sidorna av stetoskop med en alkohol torka mellan patienter för att förhindra spridning infektioner.

Hur man köper ett stetoskop


Som en läkare eller sjuksköterska, inköp ett stetoskop är en stor investering. Detta är en del av utrustningen du kommer att använda på en regelbunden basis, så du vill vara säker på att du köper en som kommer att vara pålitlig. Om du är en medicinare, kanske en av dina professorer rekommendera ett varumärke att försöka; Om inte bör du titta på olika modeller och bestämma vilken typ du föredrar. Det kan ta lite tid att räkna ut exakt vad du behöver i ett stetoskop, men när du räkna ut dina preferenser, köper en är enkel.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av stetoskop du behöver. Det finns många typer av stetoskop på marknaden, från engångs stetoskop till avancerade triple head dem.

2 Besök en medicinsk försörjning butik för att titta på deras val. Det är bättre att titta på stetoskop personligen så att du kan testa ljudkvaliteten och svarstid.

3 Försök stetoskop på och gå runt med dem. Bestäm hur du känner tyngden och rörlängden. Du kan behöva bära detta runt halsen i timmar, så att du inte vill ha ett stetoskop som är alltför tung eller obekväma.

4 Leta efter stetoskop i en unik färg. När du arbetar i en medicinsk byggnad detta kommer att hålla andra från att ta din stetoskop av misstag.

5 Inköp minst två stetoskop åt gången. Det är viktigt att hålla din utrustning ren, så alltid ha en backup stetoskop praktiskt om du inte har tid att rengöra din andra.