XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

stärka hårsäckarna

Hur kan man stärka hårsäckarna EMU & amp; Kokosolja

Emu olja kommer från emu fågel i Nya Zeeland och är en biprodukt av processen för köttproduktion. Oljan innehåller omega-3 och omega-6-fettsyror och tros återfukta håret och huden utan att täppa till porerna. Kokosolja är en mättad fett tillverkad från köttet av den tropiska kokosnöt. Liksom emu olja, kokosolja vara bra för hud och hår. Kombinera båda oljor med eteriska oljor kan stärka hårsäckarna för längre, friskare hår.

Kombinera oljor

Steg 1

Fyll yttre kruka med dubbel panna med en tum av vatten, eller upp till fyllnadslinjen. Ta vattnet att koka och Sänk värmen till låg.

Steg 2

Sätt inre potten inne i dubbel panna och tillsätt kokosolja. Låt oljan smälta tillsätt sedan emu, sötmandel och ricinoljor. Rör oljorna tills allt blandats.

steg 3

Tillsätt 20 droppar av morot olja, 10 droppar av rosmarin och lavendel oljor, sex droppar av salvia och fem droppar av romersk kamomill. Rör oljeblandning med en träslev.

steg 4

Stäng av värmen och låt oljan blandning svalna till rumstemperatur.

steg 5

Häll oljan i en lufttät plastbehållare och förvara i kylskåp i upp till sex månader.

Använda olja

Steg 1

Placera 2 msk. av oljeblandningen till en värmesäker keramisk maträtt

Steg 2

Låt oljan för att värma till rumstemperatur eller försiktigt värma oljan i mikrovågsugn tills den är varm.

steg 3

Del håret i sektioner och massera in oljan i hårbotten och rötter. Arbetet oljan till ändarna på håret, täcka huvudet med ett plastlock och linda huvudet i en handduk.

steg 4

Låt oljan sitta på håret i upp till en timme.

steg 5

Skölj håret med varmt vatten och sedan tvätta och stil som vanligt. Tillämpar en behandling en gång i veckan.

Saker du behöver

 • Liten dubbel panna
 • Träslev
 • 20 droppar morotsolja
 • 10 droppar rosmarin olja
 • 10 droppar lavendelolja
 • 6 droppar salvia
 • 5 droppar romersk kamomill
 • ¾ kopp kokosolja
 • ¼ kopp emu olja
 • 2 msk. sötmandelolja
 • 1 msk. ricinolja
 • Lufttät plastbehållare
 • Värme säker keramikskål
 • Handduk
Hur man kan stärka hårsäckarna

Hårsäckarna är små säckar kantas av hudceller. Olja körtlar avger talg i dessa säckar, som tjänar till att skydda och smörja hår. Celler in i säcken och få packade ihop och skjuts ut vilket resulterar i håret. Hårstrået (den del av håret som du ser) består av keratin, en form av död protein. För att stärka hårsäckar, måste du anta en hälsosam kost eftersom hår härrör från dina celler och dess hälsa är beroende av din hälsa - friskt hår är stark hår.

Steg 1

Ät livsmedel som innehåller järn, såsom mörkgröna grönsaker, bönor och baljväxter, magert rött kött eller ta en järntabletter. Järn transporterar syre till hårsäckarna. En brist på syre kan försvaga follikeln.

Steg 2

Gör en plats i din kost livsmedel som innehåller zink - oftast återfinns i fisk och kött. Zink stärker hårsäckarna eftersom det binder proteiner bygga en stark hårstrå. Det hjälper också stödja olja körtlar som skyddar håret. Sikta på ca 11 mg dagligen eftersom alltför mycket zink kan störa absorptionen av andra mineraler som är nödvändiga för hår hälsa.

steg 3

Ät en kost som är rik på vitamin A, B, C och E. Detta kan uppnås genom att äta en mängd olika frukter och grönsaker och hälsosamma fetter (prova avokado eller olivolja). För att hjälpa dig välja en mängd olika frukter och grönsaker, plocka olika färger. Frukt och grönsaker hjälper också återfukta kroppen.

steg 4

Konsumera proteinrika livsmedel såsom ägg, kalkon, kyckling och magra mejeriprodukter. Hår är härledd från protein så har tillräckligt med protein i kosten kommer att göra det starkare och friskare.

steg 5

Drick minst åtta glas vatten varje dag för att hjälpa hårväxt och styrka. Vatten hjälper kroppen att utföra alla funktioner, inklusive växande hår. När din kropp är ordentligt släckt håret blir mjukare och smidigare, i motsats till torrt och sprött.

Näring för friska hår


Schampo och balsam är inte de enda faktorer som krävs för friskt hår. Att hålla håret friskt beror på vad en person sätter i sin kropp. Det är därför duschen är lika viktigt som i köket när det gäller att bibehålla en hälsosam hår. De näringskraven för friskt hår gäller också att upprätthålla en övergripande sund kropp.

vitaminer

Vitamin A och C för att producera talg, som är i hårbotten naturliga hårbalsam. Vitamin A och C kan hittas i mörkgröna grönsaker, såsom spenat.

mineraler

Järn, zink och biotin behövs för en frisk hårbotten och kan hittas i bönor. Biotin brister kan leda till spröda strängar. Kalcium är viktigt för hårväxt och är bäst tas i magra mejeriprodukter.

Omega fettsyror

Omega-3 hjälper skick hår och kan hittas i valnötter, lax och linfrön. En brist kan leda till en torr hårbotten och tråkiga lås.

Protein

Högkvalitativt protein kan hittas i lax och fjäderfä. Detta kan bidra till att stärka hårsäckarna och underhålla hårets livliga nyans.

Välbalanserad kost

Faddieter och lågkaloridieter kan skapa brister i kroppen som kan vara märkbara i håret inom 2 eller 3 månader. Håravfall eller utsöndring kan förekomma. Detta kan vara ett tillfälligt problem som kan leda till återvinning genom en välbalanserad kost fylld med en mängd olika hälsosamma livsmedel.

Hår Hjälp & klimakteriet


Klimakteriet orsakar kroppen att gå igenom många förändringar. Det kan även påverka ditt hår. Du kan tappa hår under klimakteriet, eller så kan du märka att det är gallring. Dessa förändringar är normala.

orsaker

Kvinnor producerar mer testosteron och andra hormoner och mindre östrogen under klimakteriet, orsakar håravfall. Ökade stressnivåer, med läkemedel och ärftlighet frågor orsakar också håravfall och gallring hos kvinnor i klimakteriet, enligt kvinnor till kvinnor.

missuppfattningar

Menopaus Metamorphosis hävdar grånande inte är en bieffekt av klimakteriet. Grånande av håret är en normal del av åldrandet.

Förebyggande / Lösning

Inte få tillräckligt med vitaminer eller näringsämnen i kosten kan orsaka håravfall och gallring. Kvinnor till kvinnor föreslår att kontrollera med din läkare för att se vad vitaminer och näringsämnen du saknar för att förhindra håravfall eller gallring.

Tidsram

Det kan ta flera månader för håret att växa tillbaka. Kvinnor till kvinnor säger att ta ört Ginkgo Biloba kan bidra till att stärka hårsäckarna och främja tillväxt.

Teorier / Spekulationer

Enligt kvinnor till kvinnor, kan massage och akupunktur ökar blodflödet till hårbotten och främja ny hårväxt. Dessa alternativa metoder gör producera samma resultat för alla.

Hur kan man förhindra hår faller ur när du simmar

Klor gör ett bra jobb med att eliminera bakterier och bakterier i simbassänger, men det tar ut sin rätt på håret. Eftersom klor är en starkt frätande medel, inte bara äter bort på bakterier i pooler, men också på den levande vävnaden i hårsäckarna; lämnar hår svag, sköra och riskerar att falla ut. Genom att ta förebyggande metoder för att skydda håret när du simmar, kan du undvika eventuella håravfall.

Bära badmössa

Hur kan man förhindra hår faller ur när du simmar

Ett av de enklaste stegen för att ta när man går simning är att bära en simmare mössa. En simmare mössa gör att du kan njuta av din simma samtidigt större delen av klorvatten ur håret. Välj en latex eller silikonlock som de passar mer tätt på huvudet och är tjockare och mjukare för håret.

Blöt håret

Hur kan man förhindra hår faller ur när du simmar

Innan du hämtar i poolen, blöta håret först. Torrt hår fungerar som en svamp när det kommer i kontakt med vatten, så det är bäst att väta den med icke-klorerat vatten innan det kommer i kontakt med poolvattnet. Eftersom håret redan har absorberat rent vatten, är det mindre sårbar och mindre benägna att absorbera klor i poolen. Ett annat sätt att skydda ditt hår är att skölja det med rent, icke-klorerat vatten efter bad att bli av med alla rester av klor.

Villkor håret

Hur kan man förhindra hår faller ur när du simmar

Efter vätning håret, applicera balsam på det innan för att få i poolen. Balsam ger ett lager av skydd för dina hårsäckar, försegla nagelband och förhindrar det klorerade vattnet från att tränga in i håret. Balsam kommer att stärka hårsäckarna, skydda dem från skador och förlust.

Tvätta håret efter bad

Hur kan man förhindra hår faller ur när du simmar

Även om alla dessa metoder är effektiva för att minimera klor exponering för ditt hår, är det fortfarande viktigt att tvätta håret noggrant efter ett dopp. Du bör tvätta håret omedelbart efter din simma och kör den under varmt, icke-klorerat vatten i tre till fem minuter. Tvätta håret noggrant med en schampo och följ sedan med en leave-in balsam. Efter dessa steg efter varje dopp kan verka som en hel del arbete, men det kommer att se till att ditt hår håller sig frisk och klorfritt.

Många mineraler främja en sund och naturlig hårväxt, och de kan hittas lätt i en mängd olika livsmedel. Kosttillskott är också tillgängliga; dock, tala med din läkare om vilka typer och doser är rätt för dig. En viktig balans av rätt mineraler kan bidra till en stark, friskt hår.

Järn

Järn är nödvändigt för frisk hårväxt. Det bidrar också till att hålla håret stark. Järnrik mat är rött kött, ägg, fisk och mörka, gröna bladgrönsaker som spenat.

Zink

Genom att stärka hårsäckarna kan zink hjälpa till att förhindra spridning och gallring av håret. Zink är vanligast i hög proteinhalt livsmedel, såsom rött kött, lax och bönor.

Kalcium

Kalcium hjälper håret växa sig starka och friska. Det kan hittas i fisk, nötter, bönor och de flesta mejeriprodukter.

Magnesium

Magnesium, särskilt i samband med kalcium, främjar hårväxten. Livsmedel rika på magnesium inkluderar fisk, nötter, fullkorn och särskilt gröna grönsaker.

Koppar

Samt att stimulera hårväxt, håller koppar hårsäckar frisk. Koppar kan hittas i skaldjur, baljväxter, gröna grönsaker, nötter och sojabönor.

Kan Protein Shakes orsaka håravfall?


Det finns många sätt att få ditt dagliga behov av protein under hela dagen. Protein shakes är ett utmärkt val, men vissa människor undrar om de kan orsaka håravfall.

En viktig ingrediens

Protein är viktigt för att upprätthålla friskt hår. Det hjälper till att hålla håret starkt genom att stärka hårsäckarna och det håller håret från att falla ut.

två typer

Det är organiska protein shakes, med alla naturliga ingredienser, och protein shakes som har tillsatts i dem, som inte anses ekologiskt.

Tillsatser i Shakes

Vissa icke-ekologiska skakar har ingredienser som kreatin, vilket ökar muskelmassan. Ingredienser som ökar muskelmassan, som dessa, även höja testosteronnivåer. När det finns hög testosteron, kan det finnas höga nivåer av DHT som kan bidra till håravfall.

The Organic Shake

Protein shakes som är ekologiska troligtvis inte kommer att orsaka håravfall. Organiska protein shakes är fria från tillväxthormoner så det bör inte finnas någon anledning för dem att orsaka håravfall. Om det står "Branch Aminosyror" någonstans i ingredienserna, då skaka inte anses ekologiskt.

Bra för dig

Protein shakes är en bra källa till protein, oavsett om de är ekologiska eller inte. Om håravfall är ett problem, hålla fast vid de som bara innehåller ekologiska ingredienser.

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Mörka fläckar på ansiktet kommer från åldrande och solexponering. Ålder eller solfläckar uppstår när melanin, pigmentet i huden som fördjupar med garvning, ackumuleras i ett område. Mörka fläckar tar år att utveckla, och en gång på plats måste antingen täckas kosmetiskt eller blekt. Kemisk blekning kan ljusare plats, åtminstone tillfälligt. Men om du bestämmer dig för att täcka fläckarna i stället kräver processen några grundläggande makeup produkter och lite tid.

Steg 1

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Tvätta ansiktet med ett milt rengöringsmedel. Klappa huden torr med en ren handduk och tillämpa ett ansikte fuktighetskräm.

Steg 2

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Applicera en ljus makeup bas eller fundament. Använd en flytande produkt nära samma nyans som din hudfärg. Badda makeup på fingertopparna och jämna ut smink över ytan på ditt ansikte. Blanda makeup väl. Fokusera inte på de mörka fläckarna. Stiftelsen är tänkt att jämna ut den totala färgen på din hud.

steg 3

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Välja en färg-neutraliserande concealer baserat på den dominerande färgen av fläcken. "God hushållning" rekommenderar mintgrön för att täcka röda områden, gul eller orange för mörka fläckar, och lila eller ljusgrön för en gulaktig nyans. Du kan behöva mer än en färg för att täcka området på rätt sätt. Använd till exempel en röd-baserade concealer för att täcka en mörkbrun fläck och en gul produkt för att neutralisera den röda.

steg 4

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Placera spetsen av en fast ljusfärgad concealer stick direkt på fläckarna och tillämpa concealer. Denna concealer bör matcha din hudfärg eller vara något ljusare.

steg 5

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Använd din fingertopp för att blanda flera färger av concealers tillsammans för att täcka platsen. Titta på fläckarna i en spegel; om du fortfarande kan se dem, upprepa processen tills de försvinner.

steg 6

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Pensla på lös ansiktet puder för att ställa in smink. Pulver skyddar concealer från gnugga bort och exponera fläckarna.

varningar

 • Ställen med oregelbundna kanter, eller att blöda eller ändrar färg plötsligt måste utvärderas av en läkare. Oregelbundet formade områden kan indikera hudcancer.

Saker du behöver

 • milt rengöringsmedel
 • bas makeup
 • concealer pinne
 • Färg-neutraliserande concealer
 • Spegel
 • efterbehandling pulver
 • puderborste
Kan du ta bort solfläckarna Med Oil of Olay?

Solfläckar eller sol lentigines, utvecklas på grund av effekten solljus har på huden. Enligt Mayo Clinic, ultravioletta strålar utlösa överproduktion av melanin, det pigment som bestämmer hudfärg. Denna reaktion mörknar huden, vilket resulterar i en solbränna. Med tiden kan överskottet pigment klumpar ihop, så småningom bildar mörka fläckar på huden.

Ett sätt att bekämpa solfläckarna är genom användning av over-the-counter ljusare produkter, såsom de som finns i Oil of Olay s Definity hudvårdsserie. Definity behandlingar inkluderar dagligen återställa lotion för ansiktet, halsen och bröstet, en ögonbehandling och en nattkräm. Enligt webbplatsen The Beauty Brains, Olay produkter blekna solfläckarna med ingrediensen N-acetylglukosamin, en kemikalie som hjälper till att förhindra överproduktion av melanin.

Morgonrutin

Steg 1

Blöt händerna och ansikte, sedan tillämpa por omdefiniera skrubba med en mjuk, cirkelrörelse. Enligt Olay, kommer rengöringsmedel tvätta bort smink och andra rester att minimera uppkomsten av porerna.

Steg 2

Torka ansiktet innan utjämning en liberal pump av färg återta lotion över huden. Applicera så mycket som behövs, men se till att blanda ordentligt ren täckning. Ingrediensen glukosamin hämmar glykosylering av pro-tyrosinas, enligt The Beauty Brains. Detta är den kemiska reaktionen som skapar melanin insättningar i huden, såsom åldersfläckar. Färgen återta lotion innehåller också SPF 15, som hjälper till att förhindra befintliga solfläckar från garv ytterligare.

steg 3

Använd fingertoppen för att lätt prick belysnings runt hela området runt ögonen. Gnid produkten försiktigt för att undvika att skada känslig vävnad. Belysnings ljusare specifikt mörker och missfärgade fläckar runt ögonen för en mer "lysande utseende", säger Olay.

kvälls Rutin

Steg 1

Rengöra ditt ansikte med hjälp av por omdefiniera scrub.

Steg 2

Applicera sömn kräm i ansiktet, halsen och andra områden av solskadad hud. Olay hävdar att nattkräm penetrerar hudens yta 10 skikt djupt att leverera fukt och glukosamin i huden medan du sover. Glukosamin förmåga att stoppa melaninproduktionen förhindrar nya fläckar från att bilda och gamla fläckar från mörknar. Utan nya pigment, åldersfläckar gradvis tona att matcha den omgivande huden.

steg 3

Applicera ögonbelysningen.

varningar

 • Enligt webbplatsen PG Dermatology, kan glukosamin användning ge resultat i så lite som 4-8 veckor. Men varnar Mayo Clinic att det kan ta flera månader för over-the-counter solen plats behandlingar för att arbeta, och skönheten Brains medger att medan glukosamin "bevisat att lätta hud," det är inte garanterat att det fungerar för alla.
 • PG Dermatology säger att i kliniska studier, N-acetylglukosamin var "mycket mild och icke-irriterande." Som med alla hudvårdsprodukt, dock övervaka hudens reaktioner på Definity behandlingar. Om du upplever irritation, sluta använda produkten.

tips

 • Olay färg återta behandling finns i tre nyanser för att matcha alla hudtoner, bland annat genom rättvis för ljus; lätt till medium; och medium till djup.
 • Olay Definity erbjuder också en restaurering behandling för hals och bröst. Produkten går på tydlig och kan tillämpas dagligen för att minska uppkomsten av solfläckar.

Saker du behöver

 • Olay Definity Pore Omdefiniering Scrub
 • Olay Definity Color Recapture
 • Olay Definity Eye Illuminator
 • Olay Night reparativ sömn Cream

Hur man kan eliminera mörka fläckar på huden


Frekvent exponering för solen i kombination med den naturliga åldringsprocessen ökar mängden melanin i kroppen, vilket kan resultera i mörka fläckar, såsom leverfläckar, som skönhetsfel på huden. Även om många av dessa mörka fläckar är relativt ofarliga, kan de vara fula, vilket orsakar en känsla av självmedvetenhet. Det finns ett antal behandlingar, från naturläkemedel till samma dag kirurgiska ingrepp som kan bidra till att minska uppkomsten av och till och med eliminera mörka fläckar.

Instruktioner

1 Gnid citronsaft över de mörka fläckar på huden två gånger dagligen, vilket gör att juicen att helt torr innan du sköljer huden med rent vatten. Denna metod kan orsaka irritation för personer med känslig hud.

2 Skär en potatis i hälften och gnugga insidan av potatisen mot den mörka fläcken. Syran i potatisens juice kan ge ljusare resultat. Låt saften torka helt innan du sköljer huden med rent vatten och upprepa igen innan läggdags.

3 Gör en hemmagjord belysning mask genom kokning halv kopp havreflingor i 1/4 kopp vatten. Som havreflingor börjar mjukna, rör i 1 msk. honung och blanda väl. Applicera mjuka blandningen till mörka fläckar och låt den torka på huden före sköljning ren.

4 Köp en over-the-counter kräm som innehåller hydroquinine och krämen dagligen. Hydroquinine krämer hjälpa jämna ut hudens pigmentering, och kommer att kraftigt minska uppkomsten av mörka fläckar på huden.

5 Prova ett recept tretinoin grädde. Du kommer att behöva skaffa ett recept för tretinoin från din läkare, och eftersom de flesta mörka fläckar bör undersökas för att avgöra om de är skadliga eller inte, det är en bra idé att se din läkare i alla fall.

6 Diskutera samma dag rutiner som sura hud peeling och laserbehandling med din läkare för att avgöra om de är rätt för ditt tillstånd. Om du har bara en eller två mörka fläckar, är denna typ av behandling oftast inte nödvändigt och kan bli kostsamt. Dessa typer av förfaranden är också något smärtsamma och kan leda till missfärgning av huden eller ärrbildning som är lika illa som de mörka fläckarna.

Tips

 • Förhindra mörka fläckar från att visas på huden genom att begränsa din exponering för solljus och tillämpa en hälsosam lager av solskyddsmedel när bege sig utomhus.