XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

spenat vid amning

Mjölkfri kost vid amning

Om du misstänker att du barnet har en allergi mejeri, som en ammande mamma du står inför två alternativ: att byta till en bröstmjölksersättning eller undvika mejeri själv vid amning. Eftersom både dina och din spädbarnets näringsbehov måste uppfyllas av din kost, måste de näringsämnen från mejeriet bytas från andra livsmedel källor för att säkerställa god hälsa för dig och ditt barn.

mejeri Replacements

Mjölkfri kost vid amning

När mejeri elimineras från din kost, sojaprodukter är vanliga ersättningsalternativ. Soja mjölk, ost, yoghurt och glass normalt inte innehåller kasein eller vassle, de två allergiframkallande protein delar av mejerimjölk och ost. Om soja undvikande rekommenderas också, kan risprodukter ersätta mjölkkor. Ris-baserade ostar, men kan innehålla små mängder mjölkprotein, så om du ammar måste du kontrollera ingrediensförteckningar noggrant för kasein eller vassle.

Vitamin- och mineralkällor

Mjölkfri kost vid amning

Med hänsyn till födointag, kan mjölkfria dieter möta näringsbehov åtminstone samt dieter som inbegriper mejeri. Viktiga vitaminer som D från berikade mejeriprodukter också till sojaprodukter; vitamin B och C kan erhållas från gröna grönsaker och citrusfrukter. Extra kalciumintag från mandlar, fikon, spenat och vissa fiskar är viktigt för ditt barns tillväxt och för din egen benhälsa. Fullkorn och bönor eller nötter säkerställa korrekt halter av zink och fosfor samt.

Dolda mejeriprodukterna skall undvikas

Mjölkfri kost vid amning

Förutom att undvika mjölk, yoghurt, ost och glass, om du ammar måste du undvika dolda källor till mejeri. Kasein och vassle kan hittas i bearbetade snacks, såsom kakor och kex; i bakade och frysta pasta måltider; och granola barer, spannmål och många fler matvaror. Förorening av icke-mejeriprodukter, såsom deli-skivas kött, som kommer i kontakt med mejeriprodukter, såsom skivad ost, kan orsaka en allergisk reaktion hos extremt känsliga spädbarn.

Adekvata kalorier och fett

Mjölkfri kost vid amning

Enligt FamilyEducation.com, ammande mödrar kräver i genomsnitt en extra 500 kalorier varje dag för att ge kroppen energi för att vårda ett barn och en extra 15 gram protein per dag för adekvat näring av mamma och barn. Ta bort mejeriprodukter från kosten tar bort kalorier, fett och protein från både människor. Protein butiker kan uppfyllas genom att öka ditt intag av tofu och sojaprodukter och nötter och bönor. Nötter ger feta kalorier också. Att äta en väl avrundad kost med åtminstone fem portioner frukt och grönsaker kommer att hjälpa dig hålla sig frisk medan amning på ett mejeri-fri kost.

Är det säkert att göra Lemonade Diet vid amning?

Även om du kanske desperat att förlora den extra vikt som vunnits under graviditeten, är extrem diet rekommenderas inte vid amning. Lemonad diet, även känd som befälhavaren rengöra, faller under kategorin av extrem bantning. Kvalitet och kvantitet av mjölkproduktionen kan vara i riskzonen om du följer saft kost vid amning.

Om riksdagen

Kosten föreskriver en måltid plan som består av endast sex 10-oz. glas ett hopkok som innehåller källvatten, 2 msk. organiska Klass B lönnsirap, 2 msk. färskpressad, ekologisk citronsaft och 1/10 tsk. av kajennpeppar per dag. Ingen annan mat är tillåten, men du konsumera en laxerande te och ett salt vattenspolning. Även om viktminskning kan vara en bieffekt av kosten, är den verkliga avsikten med planen att rengöra din kropp och vila mag-tarmkanalen.

kalorier

Kosten innehåller mindre än 800 kalorier per dag, och kommer att ge en snabb viktminskning i de flesta. När omvårdnad, bör dock du förbrukar inte mindre än 1500 till 1800 kalorier per dag. Konsumerar färre kan sätta mjölkproduktionen i riskzonen. Extrem kalorirestriktion kan också lämna dig känslan svag och oförmögen att ta hand om ditt nyfödda. Du bränner faktiskt extra kalorier för att producera mjölk - upp till 500 dagligen.

ytterligare oro

Även om du inte upplever en nedgång i mjölkproduktionen, kan en plötslig minskning i kaloriintag sätta din hälsa på spel. Saft kost innehåller mycket lite näring. Du behöver en mängd olika hälsosamma livsmedel för att erbjuda de mest näringsämnen i mjölken. Gå ner i vikt snabbt kan också resultera i frigörandet av gifter som finns i lagrat kroppsfett. Dessa gifter kan förorena mjölkproduktionen.

Säker viktminskning

Sikta på att förlora mer än 1,5 pund. per vecka under amning. Istället för att fokusera på kalorirestriktion och faddieter såsom saft diet, betonar måttliga portioner av hälsosamma livsmedel såsom fullkorn, färsk frukt och grönsaker, magra mejeriprodukter och magert protein. Inse att det kan ta så länge som 10 månader för att återgå till din före graviditeten vikt.

överväganden

Vänta tills barnet är minst två månader gammal innan du påbörjar någon diet plan under amning. Du behöver denna tid att etablera din mjölkproduktion och läka från förlossningen. Du kan naturligtvis förlora en stor del av vikten från graviditet under de första månaderna.

Hur att förlora magen fett vid amning


Att förlora magen fett vid amning av barn kan vara svårt på grund av den höga mängden kalorier nyblivna mammor behöver ta i. Du bör aldrig konsumera färre än 1800 kalorier per dag. Enligt Waystoburnfatquickly.com, portion kontroll, kan hälsosamma matvanor och motion hjälpa dig att bränna bort din extra magen fett när du ammar utan att skada din mjölkproduktion. Det kan ta sex månader eller mer att förlora all den extra vikt du har fått under graviditeten.

Instruktioner

1 Ät ofta. Var tredje timme är perfekt. Detta kommer att ta udden av din aptit och ger dig möjlighet att lättare styra delar du äter. Att äta ett mellanmål såsom nötter mellan måltiderna är ett bra sätt att göra detta. Även om du vill gå ner i magen fett, är det viktigt att äta tillräckligt med kalorier för att hålla dig frisk. Amning kan leda till att du förlorar cirka 850 kalorier per dag, men du måste äta tillräckligt för att uppfylla detta kaloribehov samt att en hälsosam diet.

2 dricka så mycket vatten som möjligt för att fullt ut återfukta sig själv. Detta är särskilt viktigt om du planerar att delta i ett träningspass regim. Uttorkning kan orsaka onödig trötthet. Du kommer att kunna berätta om du dricker tillräckligt med vatten genom färgen på din urin. Om det är ljust gul, är du väl hydrerad. Om det är en mörk färg, måste du dricka mer vatten.

3 Välj livsmedel som innehåller mycket näringsämnen och protein över livsmedel som inte är eller som skulle kunna anses skräpmat. Detta kommer inte bara hjälpa dig gå ner i vikt, men också det kommer att förbättra näringsvärdet i bröstmjölken. Jordnötssmör och mjölk är exempel på livsmedel som innehåller mycket hälsosamma kalorier och näringsämnen. Frukt, grönsaker och livsmedel som innehåller mycket fiber är också viktiga komponenter i en hälsosam postpartum kost. Undvika fet mat.

4 Gör övningar som fungerar ut buken, eller din kärna. Helt enkelt skärpa magmuskulaturen regelbundet kommer att hjälpa i toning musklerna där. Pilates erbjuder många effektiva övningar som företaget upp din kärna. Använd gummiband eller vikter för styrketräning och motion med intervall som är hög i intensitet. Men först, kontakta din läkare om när är en bra tid att börja göra dessa övningar. Beroende på vilken typ av din graviditet och förlossning, kan du behöva vänta lite efter leverans för att börja träna magen.

5 Gör cardio träning regelbundet. Ett träningspass så enkelt som power walking kan leda till en snabb och effektiv viktminskning överallt, inklusive magen. Du kan även göra detta samtidigt som du trycker ditt barn i en barnvagn runt kvarteret. Men inte fungerar alltför aggressivt. Detta kan orsaka onödig stress till en kropp återhämtar sig från graviditet och förlossning.

Tips

  • Börja inte en aggressiv träningsprogram omedelbart efter förlossningen. Rådgör med din läkare för att avgöra hur och när att accelerera din buk och konditionsträning.
Hur många kalorier behöver jag vid amning?

Det mest naturliga sättet att föda ett barn ammar. Friska mödrar kan ge sina barn med alla de näringsämnen som behövs i rätt mängd. Möte livsmedels kraven på en ammade barnet kan vara en utmaning, men givande erfarenhet. För att hålla jämna steg med kraven från en ammande barn. Det är viktigt att ammande mamman ser till att hon äter näringsriktiga måltider för att säkerställa hon får tillräckligt med kalorier för att upprätthålla sig själv med tillräckligt med näring.

Hur många kalorier Do ammande mödrar behöver?

Mödrar som uteslutande ammar sina barn kan uppleva ökad aptit, detta är normalt. Ammande mammor bör konsumera minst 1800 kalorier per dag för att upprätthålla en riklig mjölkproduktionen, Enligt US Department of Agriculture. Moms äldre barn kan uppleva en ökad aptit som ökningen barn aptit, eller när barnet upplever en tillväxt spurt. Amning mammor brukar inte behöver räkna kalorier som förbrukas. Undantaget är, mödrar som har problem att få vikt. Om modern inte får tillräckligt med kalorier, kan det påverka moderns bröstmjölk leverans.

behov Vary

Inte alla omvårdnad moms kräver samma mängd kalorier. Mödrar, uteslutande amning, bör äta mer kalorier för att möta näringsbehov. Undantagen är barn kompletteras med modersmjölksersättning eller mat, mödrar inte behöver mer kalorier.

Bebisar näringsbehov Met om mor har en ohälsosam kost?

Ammande mammor kan ha alla sina näringsbehov uppfylls, om de följer en hälsosam diet; Men även mödrar som äter ohälsosamma livsmedel ger sina barn med liknande näring som en mamma som äter en sund och balanserad kost. Näringsämnen lagras i kroppen och mat att äta med mamma skapar bröstmjölk. De som inte kan möta en barn näringsbehov är gravt undernärda mödrar.

Perfekt kost för ammande mamma

Den ideala dieten är en sund och balanserad kost. Färsk frukt och grönsaker, olika spannmål (vete, ris, korn), animaliska protein livsmedel (kött, mejeriprodukter, ägg) för vegetarianer eller veganer väljer växtbaserade protein livsmedel (bönor, linser, soja), och små mängder fett ( företrädesvis okokt vegetabiliska oljor.)

Do Nursing Moms kräva ytterligare Vätskor?

Ammande mödrar inte kräver extra vätska. Undantaget är svår uttorkning. Möjliga symptom på uttorkning är starkt doftande urin, torr avföring och förstoppning. Ammande mammor ibland glömmer att äta, för dem som upplever detta problem prova att dricka dina måltider. Var uppmärksam på din kropp, hålla vätskor tillgängliga vid amning; buteljerat vatten, fruktjuice, grönsaksjuicer, etc. Frukt och grönsaker smoothies är friska och välsmakande, och är ett utmärkt sätt att få extra kalorier.

Hur kan man förhindra trast vid amning

Trast är en typ av infektion som orsakas av jäst candida. Det sker normalt i munnen av barn men också kan sprida sig till deras blöjområdet liksom bröstvårtorna för ammande mammor. Symtom på svampinfektion i en baby inkluderar gräddig vita fläckar på tungan, tandkött, svalg eller sidorna av munnen och mörkröd, smärtsamma områden. På mors bröstvårtor, kan trast orsaka sprickor, rodnad, ömhet och klåda. Trast är en smittsam infektion som är lätt att förhindra med noggrann uppmärksamhet på hygien.

Steg 1

Sterilisera alla instrument som kommer i kontakt med dina bröstvårtor eller ditt barns mun, särskilt om någon av er redan visar symptom på svampinfektion. Koka bröstvårtor, nappar och bitringar under fem minuter efter varje användning.

Steg 2

Tvätta bröstpump delar som berör dina bröstvårtor i en blekmedel. Koka löstagbara delar när det är möjligt.

steg 3

Ta acidophilus kapslar eller äta yoghurt som innehåller levande kulturer av Lactobacillus acidophilus. Detta är särskilt viktigt om du tar antibiotika, som antibiotika kan minska antalet bakterier som hjälper till att hålla candida jäst i schack.

steg 4

Skölj dina bröstvårtor med rent vatten efter amning och sedan låta dem lufttorka. Utsätta dina bröstvårtor till ett par minuter av sol varje dag också kan vara till nytta.

steg 5

Tvätta din omvårdnad bras och andra kläder i varmt vatten för att döda jästen ansvarar för trast infektioner och ändrar amningskupor ofta under dagen.

steg 6

Sluta röka. Inte bara kommer att sluta röka stor nytta för din hälsa och hälsan hos ditt barn, det också kommer att minska risken att utveckla svampinfektion vid amning, enligt University of Iowa.

steg 7

Begränsa mängden av hög jäst och hög socker livsmedel i kosten. Konsumerar en hel del bröd, vin eller andra livsmedel som innehåller mycket socker och jäst ökar risken för svampinfektion och gör det svårare att bli av med befintliga infektioner.

steg 8

Tvätta händerna före och efter byte blöjor och amning för att förhindra överföring av ansvarig jäst från person till person eller från en del av kroppen till en annan.

Saker du behöver

  • blekmedel

En sinus-infektion orsakar smärta och tryck och gör att du känner olycklig. Som en ammande mamma, kan du oroa sig för hur att lindra din obehag utan risken för ditt barn. Många hem behandlingar för sinus-infektion är helt säkert för en ammande mamma. Även om du behöver ta till antibiotika, kan du göra det på ett säkert sätt utan att störa amningen.

Instruktioner

1 Använd en luftfuktare i sovrummet för att lindra sinus smärta och hjälpa till att förebygga återkommande infektioner. Se till att hålla luftfuktare ren.

2 Andas ånga genom att hålla ditt ansikte över en skål med varmt vatten eller genom att andas djupt medan du kör en varm dusch.

3 dricker extra vätska, i synnerhet vatten, buljong och heta vätskor. Undvik alkohol och koffeinhaltiga drycker.

4 Sovplatser när barnet sover. Få extra vila kommer att hjälpa dig återhämta sig.

5 Spola bihålorna med en Neti pott. Du kan köpa en Neti pott på apotek, hälsokostaffärer eller online. Blanda 1 tsk salt i 16 dl ljummet vatten. Fyll Neti potten med denna lösning. Stå över ett handfat, spets huvudet åt sidan i 45-graders vinkel, och häll lösningen i den översta näsborren. Låt lösningen rinna ut den andra näsborren. Spotta ut något som går ner i halsen. blåsa försiktigt näsan. Luta huvudet åt andra hållet, och upprepa med den andra näsborren. Rengör försiktigt Neti potten efter varje användning.

6 Be din läkare att rekommendera en over-the-counter medicinering eller föreskriva ett antibiotikum som är känt för att vara säkra för amning. Vissa läkemedel är bättre val än andra vid amning. Din läkare bör kunna föreskriva ett antibiotikum som inte kommer att störa amningen på något sätt.

7 Tid din dos, så att minsta möjliga mängd läkemedel kommer att vara i din mjölk när barnet sjuksköterskor. Fråga din läkare eller apotekare för hjälp med att fastställa den bästa tiden att ta specifik medicinering i samband med omvårdnad.

Tips

  • Ring din läkare om symtomen försämras eller pågå i mer än tre dagar.
My Baby gråter & amp; Övergripande ryggen vid amning

Fördelarna med amning har dokumenterats i tusentals studier. American Academy of Pediatrics rekommenderar att föräldrar uteslutande amma under de första 6 månaderna av sitt barns liv och att de fortsätter amning efter att införa fast föda till sina barn. Trots fördelarna med amning, vissa mödrar stöter på problem vid matdags, och en kinkig, squirmy barn är bland de vanligaste. Om du ofta stöter på problem ammar ditt barn, kontakta din barnläkare eller en amningsspecialist.

Gas och Reflux

Enligt barnläkare och författare William Sears, övergripande ryggen är ett klassiskt symptom på reflux, en sjukdom där magens innehåll resa delvis tillbaka upp genom matstrupen, vilket resulterar i kräkningar och magbesvär. Om ditt barn gråter och valv ryggen medan man äter regelbundet, be din läkare för att testa honom för reflux. I andra fall kan den gråtande och besvärliga positionering bero på gas. Spädbarn arch ofta ryggen för att försöka få befrielse från trycket av gas i deras magar.

Mjölk försörjningsproblem

Under de första dagarna efter födseln, kan det ta ett tag för modersmjölken försörjning att komma ikapp med barnets hunger. I andra fall kan bröstmjölk komma snabbare än nyfödda kan äta den. Båda kan vara frustrerande att hungriga barn, vilket resulterar i gråt. Spädbarn arch ofta ryggen i ett försök att flytta sig när mjölken inte kommer i önskad takt.

Allergier och känsligheter

I sällsynta fall kan födoämnesallergier och känslighet orsaka mjölkstockning. Spädbarn får partiklar av livsmedel deras mödrar äter i bröstmjölk, så det är viktigt att övervaka din egen matintag för att undvika matningsproblem. Om du märker gråter bara sker vid vissa tider på dagen eller efter vissa måltider, be din barnläkare för att testa ditt barn för födoämnesallergier. Vissa livsmedel, såsom broccoli, spenat och mjölk, tenderar att göra barn gasfyllda. Din läkare kan rekommendera livsmedel som kommer att minimera ditt barns gråt under amning.

Hem Behandling

Ändra positioner kan göra en dramatisk skillnad och hjälpa dig och ditt barn att lyckas på amning. Utfodring i en semiupright läge, med bebisens huvud något över magen, kan bidra till att lindra både gas och uppstötningar. Om du har problem med mjölkproduktionen, anser pumpa regelbundet för att öka mjölkproduktionen eller konsultera en amning konsult, som kan erbjuda dig naturläkemedel för att öka mjölkproduktionen.

Kokar vid amning

Ömhet och sprucken hud runt bröstvårtorna under amning är normalt, men sprickor i huden öppna vägen för bröstinfektioner. Utveckla en infektion händer vanligtvis inom de första sex veckorna av amning, men det är möjligt att få en infektion under avvänjningen. Infektioner är mindre vanliga än de en gång var på grund av förbättrade hygienpraxis; Om du blir smittad, kan du uppleva smärta i brösten, svullnad, influensaliknande symtom och kokar.

kokar

Kokar är en typ av abscess. De börjar som röda, infekterade områden som blir vita som pus samlar under huden. Kokar uppstår på platser som tankats så infektionen inte kan sprida sig. Du kan se detta som en svullna eller svullna området på bröstet, men bölder kan hända var som helst i kroppen, till exempel i örat eller tillägg. Kokar specifikt resultera från bakterier som lever på huden.

antibiotika

Läkare ordinera vanligtvis antibiotika för behandling av infektionen som orsakar kokar. Inte alla antibiotika är säkra för ammande mödrar. Personer med infektioner som påverkar hud och mjukvävnad använder ofta flukloxacillin. Detta läkemedel är fördelaktigt för bölder, brännskador, sår, sår och eksem. Kvinnor som är gravida eller ammar bör endast ta mediciner när nyttan överväger de potentiella riskerna för deras barn. I fallet med flukloxacillin, är mängden läkemedel som går in i en bebis under amning osannolikt att skada honom, enligt NetDoctor. Rådgör med din läkare innan du tar några mediciner

Amning

Dr Ketan Bharadva föreslår du fortsätter att amma i de tidiga stadierna av en böld. Förutom att ta antibiotika, massera området runt koka, arbetar mot bröstvårtan, rekommenderar han. Detta förhindrar mjölk stasis, vilket är när mjölken produceras men stannar i bröstet. Om koka förvärras, amma från andra bröstet. Han rekommenderar att du inte sluta amma eftersom detta kan göra situationen värre. tömma manuellt bröstet som har abscess. Detta hjälper till att förhindra mer pus ansamlas i abscessed område. Antibiotika kan inte eliminera bölder. En läkare måste kirurgiskt dränera abscess. Återuppta amning efteråt, råder Bharadva.

Alternativ medicin

Örter kan hjälpa kokar. Till exempel är hal alm ett naturläkemedel som indianer har använts i århundraden på en mängd olika problem, inklusive kokar, brännskador, hudinflammation och sår. Det kan också vara fördelaktigt för halsont, hosta och magproblem när det tas oralt. Det finns inga signifikanta biverkningar vid användning hala alm, enligt University of Maryland Medical Center. Dessutom är hala alm anses säkert under amning, men naturläkemedel kosttillskott kan interagera med andra kosttillskott eller läkemedel. Rådgör med din läkare innan du använder alternativ medicin.

Kan man dricka Monster energidrycker vid amning?

Precis som vitaminer och mineraler du får från mat passera till din omvårdnad barnet genom bröstmjölken, potentiellt farliga ingredienser kan också göra det i bröstmjölken. Monster energidrycker innehåller stora doser av koffein, samt vissa örter och andra ingredienser, och dessa kan vara potentiellt skadligt för ditt barn. Av denna anledning, prata med din barnläkare innan du dricker någon energi drink medan du ammar.

koffein Oro

En 16-ounce servering av Monster energidryck innehåller 160 milligram koffein. Även om det är oftast bra att konsumera små mängder koffein medan du ammar, kan stora doser innebära fara för din omvårdnad spädbarn. Begränsa sig till 300 milligram eller mindre koffein per dag, om det belopp som du skulle få från en 16-ounce kopp bryggkaffe, enligt Babycenter. Mer koffein än detta kan orsaka ditt barn att bli irriterad och noga, och leda till problem med sömn, enligt Texas Tech University Health Sciences Center.

Ålder gör skillnad

Effekterna av koffein påverkas vid en ålder av din omvårdnad spädbarn. Mycket små barn kan inte metabolisera koffein vägen äldre barn och vuxna gör, enligt Fiona Wilcock, författare till "Super Easy drycker, soppor och Smoothies för en hälsosam graviditet." Till exempel tar det fyra dagar för koffeinintag minskas med hälften i en baby mindre än en månad gamla, och sedan ytterligare fyra dagar för att det skall minskas med hälften igen, konstaterar Wilcock. Detta innebär att om du har stora doser av koffein varje dag, kommer ett barn mindre än en månad gamla ackumuleras att koffein i kroppen och kommer att vara mer mottagliga för de potentiellt skadliga effekter. När barnet är 6 månader gammal, men koffein i sitt system kommer att halveras i så lite som ett par timmar, Wilcock rapporter.

Andra ingredienser

Monster energidrycker innehåller andra ingredienser som kan vara ett problem. Till exempel, dryckerna innehåller ginseng, en ört som tros öka uthålligheten. Ginseng, dock inte rekommenderas för ammande mödrar eftersom det inte finns en bred kropp av bevisning om det är säkert eller inte, enligt Drugs.com. Ginseng kan också störa normal östrogenaktivitet. Monster energidrycker innehåller också taurin, en organisk syra som inte regleras av US Food and Drug Administration i energidrycker. I själva verket är information om många ingredienser som används i energidrycker saknas, medan andra ingredienser som inte är reglerade alls, enligt en artikel 2011 publicerades i "Pediatrics."

Poängen

Om din läkare godkänner en gigantisk energi dryck som en del av amning kost, hålla sig till en en dag. Med mer än en 16-ounce servering kommer att orsaka dig att gå över den dagliga 300-milligram gräns rekommenderas för amning. Tala med din läkare om alternativa sätt att öka din energi. En kopp vanligt kaffe eller te inte innehåller några växtbaserade ingredienser, men du fortfarande få en liten mängd koffein för energi. Vanligt kaffe och te inte heller innehålla tillsatt socker, som finns i de flesta Monster energidrycker; som extra socker är inte bra för dig om du ammar eller inte.

Vad behöver du mata en nyfödd vid amning?

American Academy of Pediatrics rekommenderar amning som hälsosammare alternativ mot flaskmatning. Vidare föreslår AAP bröstmjölk som enda näringskälla för en baby för om de första sex månaderna. Oavsett om du ibland komplettera med formeln - för dig eller ditt barns hälsa, per din barnläkare förslag - eller strikt ammar, är du förmodligen undrar när du kan införa fasta ämnen.

införande Solids

En baby är sannolikt redo att prova fasta ämnen om han kan hålla huvudet upp och öppna munnen när maten kommer hans väg - detta sker i allmänhet mellan 4 och 6 månader gammal. Men varje barn olika, så kontrollera med din läkare först. Det är bäst att börja med havregryn eller korn spannmål, som ris spannmål kan orsaka förstoppning. Se till att spannmåls är avsedd för spädbarn och järn berikade.

Babys första utfodrings i en barnstol

Du behöver en bra haklapp, barnstol och icke-kross barn skålar och små skedar eller barn skedar för dessa matning. Börja morgonen med en liten mängd havregryn - en tesked eller två som du kan blanda med filtrerat vatten, baby vatten, bröstmjölk eller formel, beroende på vilket som flingpaket antyder. Du kan följa dessa några teskedar mat med en amning session. Om ditt barn hysteriskt gråter och skjuta maten bort, försök att införa fasta partiklar senare under dagen eller en annan dag. Du kan ge en annan måltid havregryn den första natten samt, och fortsätta schemat för åtminstone några dagar innan man inför frukter eller grönsaker.

Presentation frukter och grönsaker

AAP föreslår börjar med frukter eller grönsaker, men barn kommer naturligtvis att föredra söt mat så det kan vara lättare att starta med grönsaker och ta frukter senare. Vänta åtminstone två eller tre dagar före införandet av nästa mat, så att om ditt barn upplever en reaktion, vet du vad mat orsakade problemet. När du har uttömt de flesta av dina vegetabiliska alternativ för nyfödda, kan du växla till frukter. När man förbereder din egen barnmat, vara medveten om att grönsaker som spenat, rödbetor, gröna bönor, squash och morötter är inte bra val för beredning i hemmet under tidig barndom, eftersom de kan innehålla stora mängder nitrater; kommersiellt beredda versioner av dessa grönsaker är säkrare. När ditt barn har bemästrat grönsaker och är redo att prova frukterna, kanske du vill börja med en banan eftersom det är lätt att mosa - och du förmodligen redan har en i huset.

Observera förändringar i tarmrörelser

När ditt barn börjar fasta ämnen, kommer du att märka en förändring i ditt barns avföring. De kommer att bli mer solid och färgstarka, och du får fasta bitar av osmält mat - allt detta är normalt. Bara vara på jakt efter något ovanligt, såsom slem eller diarré eller om ditt barn är kräkningar. Dessa reaktioner kan innebära att ditt barns matsmältnings är irriterad, så du måste ta reda på vilken mat är den skyldige och eliminera den; prata med ditt barns läkare om du misstänker att en viss mat orsakar irritation.