XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

sötningsmedel mag besvär

Är Ice Water Bra för metabolism?

Du har säkert läst att isvatten är bra för en hälsosam kost. Förutom närande kroppens behov av fukt, kan vatten stimulera ämnesomsättningen och hålla kroppen energi. Medan vatten hjälper matsmältningen, återfuktar kroppen och förbättrar ämnesomsättning och muskelfunktion, kan isvatten vara ännu mer effektiva när det gäller att höja ämnesomsättning. Även om det inte bör betraktas som ett magiskt botemedel, kan isvatten stimulera ämnesomsättning att bränna något mer kalorier per timme.

förståelse Metabolism

Innan du lär effekterna av isvatten på metabolismen, är det viktigt att veta hur ämnesomsättning fungerar. När du konsumerar mat, konsumerar du kalorier, eller enheter av energi. Dessa kalorier bränns sedan genom att höja temperaturen på mat och vätska. Detta sker genom rötning, organfunktion och motion. Kroppen använder en kalori av energi för varje gram den väcker en grad Celsius. Därför måste kallare livsmedel och vätskor höjas med flera grader för att nå den normala kroppstemperatur av 37 grader Celsius.

Isvatten och bränna kalorier

Vatten är viktigt att hela denna process eftersom maten måste bevara en viss koherens att resa smidigt genom kroppen och nå tjocktarmen. Det är förståeligt, med denna kunskap, hur en brist på hydratisering kan ge biverkningar såsom förstoppning och mag besvär. Du måste dricka vatten regelbundet för att hålla kroppen bränna kalorier. Isvatten, i synnerhet, orsakar en viss ökning i metabolismen. Enligt ShareCare.com, bränner kroppen några kalorier i sin process att höja temperaturen isvatten när det intas. Dock bör denna information komma med några kvalifikationer. Det tar en kalori att höja ett gram vatten en grad Celsius. En 16 oz. glas vatten innehåller 473,18 g. Därför, för kroppen att höja temperaturen hos en 16 oz. glas isvatten från noll grader till 37 grader Celsius, skulle det behöva bränna 17,5 kalorier.

Vatten och energi

Enligt Mayo Clinic, kan även mild uttorkning sav din energi och gör dig trött. Som en "Män Fitness" Denna artikel av CBS Moneywatch förklarar vatten, till kroppen, är mycket som olja för en bil. För motorn att arbeta och förbränna bränsle, måste den innehålla olja. På samma sätt, för din ämnesomsättning att bränna energi och kalorier, måste det innehålla rätt mängd vatten. I artikeln, JT Kearney, en övningphysiologist från Golden, Colorado, säger att uttorkning kan orsaka trötthet, sockerbegär, moodiness och dystra tankar. Kearney betonar också de metaboliska fördelarna med isvatten över rumstempererat vatten. "Dricka 8 oz. Kallt vatten kan bränna bort ytterligare 9,25 kalorier jämfört med rumstempererat vatten", säger han. Medan dricksvatten vid alla temperaturer är frisk och ett bättre alternativ än läsk eller saft, kan iskallt vatten hjälper kroppen att bränna kalorier på en högre hastighet.

rekommendationer

När kroppen bearbetar kallt vatten, bränner det mer kalorier än när den behandlar varmt eller rums vattentemperaturen. Om du skulle konsumera den rekommenderade genomsnitt av åtta glas vatten per dag, varje glas innehållande 8 oz., Och du konsumeras iskallt vatten i stället för vanligt vatten, skulle din kropp bränna i genomsnitt 70 kalorier enbart i färd med att värma upp vatten till kroppstemperatur. Dessutom är hälsosamt för den övergripande funktion av ämnesomsättningen vatten i allmänhet och bör konsumeras regelbundet varje dag. Även om varje kropp behöver en annan mängd vatten, enligt vikt, kost, motion och andra faktorer, är åtminstone sex till åtta glas per dag rekommenderas som ett minimibelopp. Vatten spolar kroppen från gifter och håller bihålor, öron, näsa och hals fuktig för optimal funktion. Mayo Clinic föreslår att medan åtta 8 oz. glas vatten per dag är inte ett vetenskapligt undersökt belopp, det är baserat på ett genomsnitt som är lätt att komma ihåg och införliva i din dagliga planen.

Kan Konstgjorda sötningsmedel störa din mage?

Definitionen av konstgjorda sötningsmedel orsakar ofta förvirring. Konstgjorda sötningsmedel och sockeralkoholer är två separata typer av sockerersättare. En skillnad mellan de två typerna gäller kalorier. Konstgjorda sötningsmedel har inga kalorier och sockeralkoholer har några kalorier. Enligt National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar, kan typ sockeralkohol orsaka uppsvälldhet, gas och diarré. Detta kan ske med så lite som 10 gram konsumeras men ofta 50 gram och mer orsaka mag upprörd. Den konstgjorda sötningsmedlet typen har inte visat sig ge magbesvär.

Olika typer av sockerersättningsmedel

Konstgjorda sötningsmedel ibland är härledda från naturliga ämnen men vissa är syntetiska. I USA har FDA godkänt konstgjorda sötningsmedel acesulfamkalium kallas söt One, aspartam kallas Equal och NutraSweet, sackarin kallas SugarTwin eller Sweet'N låg, och sukralos eller Splenda. Sockeralkoholer innefattar mannitol, sorbitol, xylitol och laktitol. FDA har också godkänt de angivna sockeralkoholer.

sockeralkoholer

sockerersättningsmedel som härrör från växter, frukter och bär kallas sockeralkoholer eller polyoler. Sockeralkoholer inte innehåller etanol som alkoholdrycker gör. Denna typ av socker substitut är den primära boven i magbesvär. Sockeralkoholer såsom xylitol och mannitol orsaka diarré på grund av sin osmotiska effekt. De drar vätska i mag-tarmkanalen och om tillräckligt får intas, är resultatet diarré och gas. De berörda med magbesvär bör välja konstgjorda sötningsmedel typ substitut som sukralos och aspartam.

Säkerhet

Enligt MedlinePlus.com, finns få tecken på att någon av de sockerersättningsmedel som godkänts av risker FDA försedda med hälso-. Förr i tiden, sackarin bar en hälsovarning, men det har sedan visat sig att sackarin är säker och varningen togs bort. Sockeralkoholer får också en säker betyg men bör användas sparsamt eftersom stora doser kan orsaka problem. Drugs.com. rapporter om två fall där försökspersonerna hade förlorat stora mängder vikt på grund av diarré. Läkarna upptäckte då att båda ämnena hade tuggat stora mängder sorbitol innehållande tuggummi varje dag. När de patienter avbröt tandköttet, symptomen av diarré och viktförlust rensas.

överväganden

Det är allmänt accepterat att sockeralkoholer orsaka magbesvär i stora mängder. Sockeralkohol-substitut typ har inte sötheten hos sockret i lika stora mängder. Detta kräver användning av större mängder sockeralkohol. Men den extra volym av sockeralkoholer göra dem bättre för bakning. Rapporter om magbesvär från artificiella substitut sötningsmedel typ existerar, men inga vetenskapliga bevis för detta har framkommit. I lika stora mängder, artificiella sötningsmedel smakar mycket sötare än socker, så mindre mängder artificiellt sötningsmedel behövs för att få samma nivå av sötma som socker.

Farorna med sötningsmedel


Många människor vill begränsa deras sockerintag för att förbättra sin kost. Men i stället för att begränsa sina sötsaker i allmänhet, ett antal människor väljer att använda konstgjorda sötningsmedel (och produkter som innehåller dem) i stället för naturligt socker. Även om detta kan verka som ett bra alternativ, det finns möjliga faror med konstgjorda sötningsmedel.

sockeralkoholer

Sockeralkoholer innehåller kalorier och därmed anses näringshaltiga sötningsmedel. Deras användning som sockerersättningsmedel är utbredd, eftersom de har visat sig minska glykemiskt svar mer än socker och de minskar också kaloriintaget. Medan sockeralkoholer förekommer naturligt i grönsaker och frukter, är de oftare konsumeras i livsmedel med reducerad socker eller sockerfria livsmedel. Gemensamma sockeralkoholer är: sorbitol, mannitol, xylitol och erytritol. Dessa finns normalt i sockerfria karameller, tuggummi, konfekt och andra produkter, såsom pålägg, drycker och vissa läkemedel.

Farorna med sockeralkoholer

Eftersom sockeralkoholer inte är helt absorberas av kroppen, ger de inte lika många kalorier som socker. Men detta medför också en del obehagliga mag konsekvenser när konsumeras i stora mängder, bland annat diarré, gaser i magen och uppblåsthet. Märkningen av produkter som innehåller sockeralkoholer har även en varningsetikett om faran av dessa sötningsmedel som producerar en laxerande effekt. Dessa negativa resultat kan vara ganska besvärligt på kroppen, speciellt om de får i vägen för din dagliga rutin, och tyvärr kommer de inträffar varje gång om mängden sockeralkoholer konsumeras är tillräckligt hög.

Icke-energigivande sötningsmedel

Icke-närande sötningsmedel är en annan form av socker alternativ. Dessa är konstgjorda sötningsmedel som har blivit alltmer populära på grund av deras förmåga att reducera kaloriinnehållet i de livsmedel som innehåller dem i jämförelse med socker. Det finns fyra varianter av FDA-godkända artificiella sötningsmedel: acesfulame kalium, aspartam, neotam, sackarin och sukralos. Varje icke-närande sötningsmedel har olika kvaliteter, inklusive olika smaker och varierande säkerhet. Men sammantaget konstgjorda sötningsmedel tycks innebära fler faror än sockeralkoholer, trots att de är populära bland många konsumenter.

Farorna med icke-näringshaltiga sötningsmedel

Icke-närande eller konstgjorda sötningsmedel är potentiellt de farligaste. Dessa har visat sig orsaka ett antal hälsorisker för människor, oavsett deras allmänna hälsa. En stor fara för dessa sötningsmedel är cancer, specifikt av blodet eller hjärnan, vilket kan orsakas av regelbunden användning av konstgjorda sötningsmedel. Några andra allvarliga konsekvenser är risken för panikattacker och depression, eventuella fosterskador eller infertilitet, allergiska reaktioner, nervsystemet, ihållande huvudvärk, viktökning (en överraskning för många av dem som tror att de hjälper dem att gå ner i vikt) och även Alzheimers sjukdom.

Starka magmusklerna ger stöd för ryggen och bidra till att lindra ryggsmärtor. Smärta i nacken lindras genom magövningar också. En stark mage ökar flexibiliteten i rygg och nacke. Se till att du utför övningarna på rätt sätt för att undvika skador på nacke eller rygg. Rådgör alltid med din läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram.

crunches

Crunches är en av de vanligaste buken övningar som kan öka styrkan i din kärna muskler. Vissa klagar över nacksmärta när de utför crunches. Detta beror främst på att den korrekta formen för att utöva inte används. När du utför en kritan, lyfter axlarna från golvet och hålla huvudet och nacken i linje med axlarna. Vissa människor använder sina nackmuskler anstränga framåt. Starkare muskler i abs kommer att bidra till att stödja din rygg och nacke och ta del av trycket av halsen.

Benlyft

Benlyft också öka magmusklerna. Ligg på rygg och lyfta benen upp samtidigt som du höjer överkroppen från axlarna. Sätt händerna bakom ryggen när som lider av värk i nacken. Håll positionen i tio sekunder. Börja med en uppsättning av tio och lägga till mer till din rutin för att nå 15 repetitioner per set. Inkludera dessa övningar i din dagliga rutin tillsammans med crunches för att stödja din nacke och rygg.

Använda en övning boll

Använd en övning boll för att göra dina magövningar. Övningen bollen har använts av sjukgymnaster i åratal för att stärka magmusklerna och förbättra tillståndet i rygg och nacke. Enkla övningar såsom att sitta på bollen kan förbättra din hållning, tvinga dig att hålla i magen och stärka ryggen.

Var försiktig

De som lider av ryggsmärtor och nacke från försvagade muskler bör ta saker långsamt och bygga uthållighet över tiden. Driva dina buken crunches kan leda till att du förlorar ditt formulär och skada din nacke eller rygg under övningen. Till exempel, om du anstränga nacken att få en mer kritan, är det inte värt det extra besväret.

Att arbeta med en tränare kan hjälpa dig att avgöra när det är dags att sluta. Professionell vägledning hjälper dig att arbeta dina övningar i korrekt hållning och form. Form är viktigare än kvantitet när du stärker musklerna i kroppen.

Varför Kolsyrning göra dig sjuk till din mage?

Även kolsyra ger en intressant och unik brusande munkänsla drycker, kan det ha en mindre än trevlig effekt på magen, speciellt om du har för mycket på en gång eller har tillstånd såsom magsår eller irritabel tarm.

uppblåsthet

Upplösning av koldioxidgas i vatten skapar kolsyrning. Du inte bara inges fluiden av drycken, men också gasen. Om kroppen inte utvisa gasen, kan det fastna i mag-tarmkanalen och leda till uppblåsthet. Överdriven uppblåsthet från gas byggs upp i magen och tarmarna orsakar smärta, som kan variera i intensitet.

Långsammare magtömningen

En studie som utförts av "European Journal of Applied Physiology och Occupational Physiology" fann att karbonatisering påverkar den hastighet med vilken magsäcken töms drycken. Försökspersoner som fick vatten eller annan icke karbonatiserade dryckes hade den snabbaste tömningstid. Magar försökspersoner som fått kolsyrade drycker tömde drycker långsammare. Även magen-gasvolymen var högre med kolsyrade drycker än med icke kolsyrade drycker. Så om du dricker kolsyrade drycker, och de orsakar uppblåsthet och magbesvär, är benägna att stanna kvar en stund obehag.

Hälsotillstånd

Att vara predisponerade för hygienkrav som gastroesofageal refluxsjukdom, eller GERD; magsår; eller irritabel tarmsjukdom kan förvärra effekterna av kolsyrade drycker på magen. Karbonatisering kan öka syraproduktionen och irritera magslemhinnan, vilket kan vara smärtsamt med magsår. Ökad magsyra är osäkert för dem med GERD eftersom syra kan bära bort på den nedre matstrupssfinktern. Detta gör att försvaga och tillåter magsyra att backa upp i matstrupen, orsakar smärta. En ökning av gas för personer med irritabel tarm kan vara mycket smärtsamt.

Undvika Kolsyrade drycker

För att undvika obehag som karbonatisering kan föra med sig, prova att dricka drycker som inte innehåller kolsyra. Begränsa ditt intag av kolsyrat vatten, läsk, öl och mousserande vin. Drycker som innehåller mycket socker och kalorier kan också bry magen. Smaksätta ditt vatten utan kalori mixar och sötningsmedel.

Har din mage blir upprörda när du börjar banta?

När du plötsligt ändra hur du äter, kan du utveckla gastrointestinala symtom, såsom upprörd mage. Olika faktorer orsaka matsmältningsproblem, som kan omfatta illamående, diarré och buksmärtor. Gas, kan ökad fiber och närvaron av konstgjorda sötningsmedel alla spela en roll i utvecklingen av en orolig mage. För att säkerställa att det inte finns någon annan orsak till magbesvär, prata med din läkare om dina kostförändringar och dina symtom.

Äta gasbildande livsmedel

Om din kost ökar mängden av frukt, grönsaker, baljväxter och fullkornsprodukter, kan du utveckla magbesvär ökad gas. Gas är en normal företeelse under matsmältningen, men att äta vissa livsmedel kan orsaka högre nivåer av gas bildas. Gas kan orsaka uppsvälldhet, smärta och kramper i buken som kan vara lättad när du har en avföring, rapa eller passera gas. Vanliga gasbildande livsmedel innehålla broccoli, blomkål, brysselkål, äpplen, päron, lök, bönor och fullkornsprodukter, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer.

mer Fiber

Du kan utveckla magbesvär från ökad fiberintag. Harvard School of Public Health säger att de flesta amerikaner inte konsumera det dagliga rekommenderade fiberintag av 20 till 35 g per dag. Om den mat du äter på din kost innehåller mycket fibrer, kommer den plötsliga ökningen orsaka gas, uppblåsthet, illamående, kramper och magont, enligt MedlinePlus. Fiberrik mat inkluderar kli, vete, havre, ärtor, bönor, frukt och grönsaker. Om fiber orsakar din magbesvär, minska mängden fiberrika livsmedel och gradvis lägga till mer fiber i din kost.

Livsmedelstillsatser

Många kalorifattig och fettsnål kost livsmedel innehåller livsmedelstillsatser och artificiella ingredienser som kan orsaka magbesvär. Enligt Astma och Allergifonden of America, livsmedelstillsatser, såsom artificiella sötningsmedel, kan orsaka allergiliknande symptom. Dessa symtom kan vara illamående, kräkningar, diarré, kramper, nässelfeber, astma och hudutslag. Om du inte konsumerar konstgjorda sötningsmedel innan du började din diet, prata med din läkare om möjligheten att ha en intolerans mot dessa ämnen.

överväganden

Om magen rubba symptom inte avtar inom några dagar börjar din diet, måste du kontakta din läkare för en utvärdering. Blod i kräkas eller avföring är en alarmerande symtom som måste bedömas av din läkare. Om du utvecklar ansiktssvullnad, ökad hjärtfrekvens eller svåra buksmärtor efter att ha startat en ny diet, avbryta dieten tills du kan diskutera dina symtom med din vårdgivare.

Magen häftning är en form av gastric bypass operation i vilken magen staped att skapa en påse storleken av ett ägg. Eftersom den nya magen är så liten finns det dietary regler att följa. En nyligen häftade mage behöver tid att läka och att acceptera mat igen, och en speciell diet måste följas.

kaloriintaget

Efter operation din dagliga kaloriintaget kommer att begränsas till mellan 700 och 1200 kalorier per dag, som omfattar 60 till 100 g protein. Eftersom din nya häftade mage kommer att kunna hålla bara ungefär en halv kopp mat åt gången, uppfylla dina näringsbehov kan vara en daglig utmaning. För att uppnå din dagliga proteinbehov, drick tre shakes gjorda med en proteinpulver tillägg. För att undvika dumpning syndrom, är sockerintag begränsas till 5 g, vilket är drygt 1 tsk. av socker. Sötningsmedel är acceptabla i din protein shakes. Lär dig att läsa etiketter för sockerinnehåll.

Hur man äter

Under en period på ungefär en månad kommer du sakta återinföra mat till ditt nya mage. Du återgår till att äta vanlig mat när du arbetar dig igenom flera faser av att äta. Flytta till nästa fas av att äta efter magen är bekväm med den nuvarande fasen. Du kommer att veta när det är dags.

Ät din protein först. Lär dig att tugga varje tugga ordentligt eftersom magen öppningen är mycket liten. Lägg din gaffel ner efter varje tugga och inte plocka upp igen tills du har tuggas och svalde varje tugga. Det bör ta minst 20 minuter att äta en måltid. Ät var tredje till fyra timmar tills du är på vanlig mat, när du återvänder till tre måltider om dagen med två mellanmål.

Vad man ska äta

Din första måltid efter operationen, och i flera dagar, kommer att omfatta endast klara vätskor, såsom protein skakar gjorda med kärnfria frukt, buljong och sockerfria gelatin.

På nästa nivå, kommer du flyttar upp till full vätskor som består av tre protein shakes, sockerfria yoghurt, grädde av vete spannmål, skummjölk och grädde soppor.

Mosad mat är nästa och ger dig fler alternativ. Du kommer att få mosade kött eller fjäderfä, lättmjölk, sockerfria pudding eller yoghurt och kokta spannmål. Grönsaker och skinn potatismos är tillåtna. Keso måste blandas för att avlägsna eventuella klumpar som kan vara svåra för magen att bearbeta. Överväg att använda barnmat för puré fasen.

Nästa fas - mekanisk mjuk mat - includesmeat, kyckling eller kalkon, men det måste malas innan du äter den. Torr spannmål utan nötter eller hårda bitar, konserverad osötad eller bär och skinn potatis är tillåtna. Det är viktigt att undvika trådiga selleri, frön eller hårda skal eftersom magen fortfarande behöver tid att läka. Lägga grönsaker kan orsaka gas och bör tillsättas långsamt till din diet.

Mjuk mat dominerar det sista steget innan du återvänder till att äta vanlig mat. I stället för att mala kött eller fågel du tärna den. Genom denna fas du ska omskolas att tugga maten ordentligt och dricka tre protein shakes varje dag. Ytterligare kärnor och kolhydrater tillsätts förutom kokta eller torra spannmål och skinn potatis. Ät fullkorn bröd, pasta, brunt ris och kokta grönsaker efter dina proteiner.

När du går igenom den mjuka maten fasen, du har arbetat dig vägen tillbaka till att äta vanlig fast föda igen. Du bör fortsätta att dricka tre protein shakes och har åtta 8-oz. glas vatten varje dag. Socker är fortfarande begränsad till 5g. Har en tuggmultivitamin varje dag så fort magen kan tolerera det.

tips

Kolsyrade drycker är strängt förbjudet på grund av karbonatisering kan sträcka på nya stomachpung. Koffein bör elimineras ur kosten - före operation är bäst - eftersom det skapar hunger. Minska koffein under flera veckor tills det elimineras för att undvika starka abstinenssymptom såsom illamående och svår huvudvärk. Följ "ingen vit" regel och inte äta någon vit mat. Vit mat innehåller socker, vitt mjöl, vitt ris, vita potatisar och allt görs med dessa ingredienser.

Ingefära och magsår

Ingefära, en krydda som erhållits från roten av Zingiber officinale, är hemma i sydöstra Asien, men nu växer hela tropiska regioner i Förenta Staterna, Västindien, Kina och Indien. För tusentals år, har ingefära använts i traditionell medicin i Kina och Indien för behandling av gastrointestinala besvär, såsom illamående, dyspepsi och åksjuka. Biverkningar är inte vanligt, men kan innefatta halsbränna, diarré och magbesvär. Denna ört kan också förhindra eller främja bildandet av sår, beroende på hur den används. Rådgör med din läkare innan du tar ingefära att hjälpa till med någon hälsofråga.

Farmakologi och åtgärder

De mest aktiva komponenterna i ingefära är fenolföreningar kallas gingerols och shogaols, enligt University of Maryland Medical Center. Den "Physicians 'Desk Reference för växtbaserade läkemedel", säger att örten innehåller även agenter kallas gingerdiols, särskilt gingerenone A och B. Kollektivt dessa föreningar tillskrivs med antiinflammatoriska, antioxidanter och antimikrobiella egenskaper. De antiemetiska effekter ingefära beror på gingerols och shogaols. Ingefära ökar också gastric sekret. Enligt MedlinePlus, är ingefära möjligen effektiv mot postoperativt illamående och graviditetsillamående under graviditeten, men det är mindre kliniska bevis för effektivitet i avskräcka åksjuka eller sjösjuka.

ulcer Prevention

En studie som publicerades i "Indian Journal of Pharmaceutical Sciences" i september 2009 visar att ingefära olja skyddar mot sårbildning. Denna effekt observerades inte hos människor, men i råttor. En annan studie som publicerades i mars 2011 frågan om "Journal of Drug Targeting" säger att även de skyddande effekterna av ingefära extrakt mot sår är etablerad, är dess terapeutiska värde minskade med dålig löslighet.

ulcer Promotion

Eftersom föreningar i ingefära stimulerar en ökning av magsafter, finns risken för magbesvär och magsår. Även de "Physicians 'Desk Reference för växtbaserade läkemedel" konstateras att intag av torkad ingefära rot pulver har visat sig öka omsättningen i epitelceller i ytan hos mag-tarmkanalen hos människa. Eftersom detta kan möjligen leda till bildandet av sår, rekommenderas att ingefära inte tas på fastande mage.

Säkerhetsåtgärder

Risken för sår ökar med höga doser av ingefära. University of Maryland Medical Center föreslår tar inkapslade ingefära tillskott om du upplever någon gastrointestinal distress. Men kontakta din läkare innan du använder denna ört om du har en historia av magsår, gallsten eller en blödningssjukdom. Ingefära kan också interagera med läkemedel läkemedel, inklusive blodförtunnande läkemedel, trombocythämmande medel, kalciumantagonister och diabetes mediciner.

Gastrointestinala besvär som kännetecknas av buksmärtor, illamående, kräkningar och diarré kan vara akut, som orsakas av infektion, medicinering, eller skadliga ämnen. Symtomen vid kronisk GI upprörd illamående, diarré, magont, uppsvälldhet, rapningar och gasbildning som kan orsakas av sjukdomsprocesser eller dåliga matvanor. Ett urval av kostråd kan åtgärda effekterna av gastrointestinala besvär och återställa god hälsa.

CRAM och Bratt Diets

Dessa dieter rekommenderas av läkare för att återställa näringsämnen, särskilt när diarré är ett problem. CRAM står för spannmål, såsom ris spannmål och havregryn, ris och, mjölk. Ris, mandel, eller sojamjölk är i allmänhet mycket lättare på matsmältningen än komjölk.

Bratt diet traditionellt används för behandling av barn diarré. B står för bananer, R för ris, en för äpplen och äppelmos, te och toast. I grund och botten var denna diet för att företaget upp avföring. Det är fortfarande ett giltigt verktyg, men vissa metoder gynnar nu CRAM diet. Båda dieter lägga gelatin, buljong-baserade soppor, och elektrolyt drycker för snabb rehydrering.

Gluten fri / kasein fri kost

Återkommande gastrointestinala besvär kan tyda på celiaki, även känd som glutenintolerans. En av 100 personer beräknas ha denna känslighet för vete, korn och råg, men många går odiagnostiserade. Celiaki är ofta misstas för colon irritabile, Crohns sjukdom och andra inflammatoriska tarmsjukdomar. Eliminera alla källor till vete, inklusive dolda ingredienser i bearbetade livsmedel, är nödvändigt att börja må bättre. Mejeriprodukter och livsmedel som innehåller kasein, mjölkprotein, bör också tas bort i början, men många människor kan lägga dem tillbaka i kosten när mag-tarmkanalen är läkt. Celiaki kan börja i alla åldrar; Det tar normalt år för gluten att skada tarmarna hos känsliga individer. Livslångt undvikande av vete, korn och råg är den enda behandling.

Den kombinerar kost

Maten kombinerar kost är baserad på det faktum att särskilda enzymer produceras av kroppen för att smälta olika livsmedel. När vissa livsmedel äts tillsammans, enzymerna motverkar varandra och matsmältning är ofullständig. Dåligt smält produkter kvar i magen och tarmarna, som producerar gifter som orsakar uppsvälldhet, rapningar, halsbränna, och smärtsam gas. Enzymer bryter med åldern om de ersätts av en kost rik på färska råa grönsaker, frukter, nötter och frön. Matsmältnings enzym-tillskott kan hjälpa, liksom att följa dessa regler för mat kombinera:

Mörkgröna bladgrönsaker och andra icke-stärkelserika grönsaker, antingen rå eller kokt, kan kombineras med andra livsmedel.

Ät frukt ensam på fastande mage, företrädesvis på morgonen. Frukt är föremål för jäsning i kombination med stärkelse eller proteiner.

Ät inte stärkelse och protein tillsammans.

Ät inte mer än en stärkelse i taget eller mer än en proteinrika livsmedel i taget.

Livsmedel som naturligt kombinerar stärkelse och proteiner, såsom bönor, bör ätas ensam.

Vänta åtminstone två till fyra timmar mellan måltiderna.

Hoppa över dessert. Olika sockerarter behöver specifika enzymer för att smälta, av vilka ingen är kompatibla med andra livsmedel.

Livsmedel som pizza, smörgåsar och tacos inte hör hemma på en livsmedels kombinera kost. Harvey och Marilyn Diamond i sin populära bok, Fit For Life, säger att de tror att många fall av intolerans kan övervinnas med riktig mat kombinera.

Low-carb, fettsnål kost

Även om det är lätt att känna sig berövade på denna diet, äta bara magert kött och icke-feta mejeriprodukter, äggvita och icke-söta, icke-stärkelserika grönsaker är ofta rekommenderas för gastrointestinala besvär. När matsmältning har förbättrats, övergång från low-carb, mager till en hela livsmedel kost som innehåller jams och vintern squash, brunt ris och quinoa, tofu, avokado och rå valnötter. De fyller livsmedel med fiber, protein, bra fetter och vitaminer.

Är det dåligt att Scratch din mage under graviditeten?

Många gravida kvinnor älskar att stolt visa upp sina ständigt växande magar. Vad de kanske inte älskar så mycket är den torra, kliande känsla som ofta följer den spirande buken. Skrapa magen kommer inte att skada dig eller ditt barn, men gör det med måtta. För mycket repor kan ytterligare irritera huden, vilket gör saken värre.

orsaker

Flera saker orsakar kliande hud under graviditeten. Kliande hud är inte alltid begränsad till magen området heller. Områden där huden sträcker - dina bröst och buk - brukar få lite torr och kliande under graviditeten. Dessutom hormoner - särskilt ökade nivåer av östrogen - kan orsaka huden att bli mer känsliga och kliande, enligt Baby Center webbplats. Om du besväras av allergier, torr hud eller eksem när du inte är gravid, kanske du upptäcker att dessa villkor förvärras under graviditeten. Slutligen finns det villkor som gäller för graviditet som kan orsaka kliande utslag visas på huden, inklusive magen. Ett sådant tillstånd, puppp eller PUPPP för kort, betecknas av röda bulor och nässelutslag som sprids från buken. Stötar och nässelutslag är mycket irriterande. Ett annat villkor som kallas prurigo graviditet orsakar små kliande "bug bites" att visas på huden, men sällan påverkar magen området.

Förebyggande

Orsakerna till PUPPP och prurigo är okända och därmed villkoren inte kan förhindras, men andra orsaker till torr, kliande hud kan vara. Undvik att ta långa suger i hårt badvattnet, eftersom detta kan torka ut huden. Håll din hud återfuktad under graviditeten med milda, alla naturliga krämer och undvika allergener som utlöser kliande utslag på huden.

Behandling

Lugna din kliande hud med en anti-itch creme, en vitamin E salva eller en havremjöl bad. Använd varmt, inte hett, vatten så varmt vatten kan öka din kroppstemperaturen, vilket inte är bra för det växande fostret. Använd en luftfuktare om du tillbringar mycket tid i en torr miljö och hålla fast vid mjuka tyger som inte kommer att ytterligare irritera kliande mage.

Varning

I sällsynta fall kan allvarligt kliande hud betyder ett större problem. Detta gäller särskilt under tredje trimestern. Intensiv klåda över hela kroppen, inte bara på buken, kan betyda en leversjukdom som kallas intrahepatisk kolestas av graviditeten. Eftersom gallan inte flödar normalt, gallsalterna ansamlas i huden, vilket gör att klåda. Detta problem förekommer hos färre än 1 procent av alla gravida kvinnor i Amerika, enligt Baby Center webbplats. Fortfarande finns en läkare om du är orolig för din kliande hud. Intrahepatisk kolestas av graviditeten kan utgöra en fara för barnet.