XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

sojaprotein vid njursvikt

Magnesium används för att behandla en rad olika hygienkrav. Personer med diabetes kan förlora stora mängder av magnesium i urinen och kräver tillskott. Alkoholister är också ofta bristfällig i magnesium. Over-the-counter magnesium används för att behandla förstoppning och halsbränna. Normalt njurarna utsöndrar extra magnesium effektivt. Hos personer med njursvikt, medicinskt kallas njursvikt, kan njurarna inte utsöndrar tillräckligt med magnesium och serumnivåer kan stiga för högt. Personer med njursvikt bör inte ta extra magnesium utan deras läkare godkännande.

källor

Matkällor sällan höja magnesium över normala gränser. Tar extra magnesium i form av over-the-counter mjölk av magnesia för att behandla halsbränna, matsmältningsbesvär eller förstoppning, eller för användning som en viktminskning laxermedel kan orsaka magnesium nivåer att stiga även hos friska personer. Over-the-counter läkemedel är inte utan risk; följ anvisningarna för dosering på flaskan och inte överstiga de mängder som anges även om du inte har nedsatt njurfunktion. Även måttliga mängder av over-the-counter laxerande och halsbränna preparat kan orsaka höga halter magnesium, varnar Linus Pauling Institute. Magnesium tillskott bör inte tas om beställts av din läkare.

Njursvikt Effekter

Nephrons i njuren innehåller filtrerings enheter som kallas glomeruli. Njurarna filtrerar normalt 70 till 80 procent av magnesium i blodet och utsöndrar cirka 6 procent, enligt Carol Mattson Porth, författare till "Essentials of patofysiologi:. Begreppen Förändrad Health States" Mest av magnesium absorberas i den tjocka uppåtstigande Henles slynga, en del av tubuli systemet som fäster på glomeruli. Vid filtrering enheter i njure eller någon del av de små rören är skadade, stannar mer magnesium i blodet.

symptom

Den normala nivån av magnesium i blodet sjunker under 2,6 mg / dL. Symptomen brukar inte visas förrän stiger över 4,8 mg / dL, Port rapporter. Symtom på hypermagnesemi inkluderar muskelsvaghet, illamående, kräkningar, diarré, depression, lågt blodtryck, förvirring, letargi, minskad andning, förlust av djupa senreflexer och hjärtblock. I svåra fall kan hjärtstillestånd inträffa. Sluta ta magnesium om några symptom på toxicitet uppträder.

överväganden

De äldre har ofta nedsatt njurfunktion och är mer benägna att utveckla magnesium toxicitet genom att ta laxermedel och antacida som innehåller magnesium, även om de inte är i njursvikt. Eftersom njursvikt kanske inte har några uppenbara tecken tills betydande förlust av njurfunktionen har inträffat, bör äldre människor inte ta mer än 350 mg magnesium per dag utan medicinskt godkännande.

Slippery Elm Bark & ​​amp; Njursvikt

Användningen av örter i djur, särskilt katter, ofta kontraindicerad; dock, är hal alm en ört som har visat sig vara säkra att använda i både hundar och katter och kan vara särskilt användbart vid behandling av njursjukdom hos katter. Hala elm bark har använts som ett naturläkemedel behandling i århundraden och är mest känd för att läka munsår och halsont, lindra hosta och minska matstrupen och magsmärtor. Eftersom örter kan orsaka biverkningar, kontakta din veterinär innan de ger hala alm till ditt husdjur.

Slippery Elm

Hala alm pulver kommer från den trådiga, mjuka delen av den inre barken av alm trädet. Örten innehåller algblomningen, en substans som bildar en hal beläggning på slemhinnan i mag-tarmkanalen, skydda den från syror och inflammation. Det är mest enkelt användas i sin rena, pulveriserad form för att göra en mjuk välling, som är lätt på magen hos de flesta djur och hjälper till att lindra illamående, kräkning och förstoppning som kan vara närvarande under njursjukdom. Slippery alm kommer också bidra till att förbättra din katts hud och päls.

Antacida och aptit stimulerande

Katter kan behöva famotidin eller annan läkemedels antacida att kontrollera magsyra och smärta vid njursvikt. Hala alm agerar på ett liknande sätt för att lugna och lugna magen, skydda den från överskott av syror, undvika behovet av att ge din katt droger. Dessutom kan hala alm förhindra uppkomsten av hårbollar och stimulera kattens aptit under njursvikt, hjälpa henne att återfå en del av sin vikt.

Tillgänglighet

Hala alm kommer i pulver, kapslar och tinktur form. Det bästa sättet att använda det för ditt husdjur är som en vild skapad pulver som blandas med vatten. Den rena vilda pulveriserad ört bör inte ha några tillsatser och inte blandas med andra örter. Tinkturer kan blandas med alkohol och bör undvikas. Kapslar, också, kan ha andra tillsatser, som bör undvikas.

Slippery Elm Sirap

Det kan vara lättast att administrera hala alm sirap till din katt, snarare än att försöka få henne att äta pulvret, som har en bitterljuv smak. Gör hala alm sirap är i allmänhet mest framgångsrika vid användning av ren pulveriserad ört. För att göra sirap, strö en till en halv tsk ren hala alm pulver i en kopp kallt vatten. Rör om tills pulvret blir fuktigt. fukta alltid pulvret innan uppvärmning för att undvika klumpar. Koka blandningen i ett glas eller rostfritt stål potten i ungefär tre minuter, rör om hela tiden. Det kommer att tjockna till konsistensen av tjock grädde som det kokar. Kyl och förvara i en mörk flaska i en sval, mörk plats för en dag, eller i kylskåp i upp till fem dagar. Dosen för en katt är 1/4 till 1/2 tesked, upp till fyra gånger dagligen. Sirapen kan hjälpa lindra munsår samt din katt hela mag-tarmkanalen. Om du har svårigheter att få katten att dricka sirap, dos henne med en pipett eller spruta. Som en sista utväg, spruta eller dribbla sirapen på din katts tassar att få henne att ta det.

Akut njursvikt Symtom vid överdos

Akut njursvikt innebär plötslig förlust i njurens förmåga att fungera, enligt MayoClinic.com. Njuren är ett viktigt organ som filtrerar överskott elektrolyter och avfall från blodet. När njurarna inte fungerar på rätt sätt, kan dessa giftiga ämnen når farliga nivåer och kan orsaka allvarliga skador på kroppen. Akut njursvikt kan orsakas av en överdos av läkemedel, såsom paracetamol, eller olagliga substanser, såsom heroin, rapporterar Merck Manuals Online Medicinska biblioteket.

konstitutionella symptom

Vissa subtila, konstitutionella symtom tyder på det inledande skedet av akut njursvikt på grund av överdoser, enligt MedlinePlus, en tjänst av National Institutes of Health. Effekter kan innefatta en metallisk smak i munnen, långvarig illamående och kräkningar, oupphörlig hiccuping, klåda över hela kroppen, vätskeretention, oavsiktlig viktminskning och en övergripande känsla av trötthet och tröghet.

lung~~POS=TRUNC ödem~~POS=HEADCOMP

Stora mängder av vissa läkemedel kan lämna njurar oförmögna att korrekt filtrera vätskor från kroppen. Lungödem kan uppstå från övervätskning orsakas av akut njursvikt, rapporterar American Academy of Family Physicians. Denna ansamling av vätska i lungorna kan allvarligt hämma kroppens andningsorganen, till den grad att komplett andningssvikt. Associerade symtom är hosta upp blod, ångest och andningssvårigheter.

metabolisk acidos

När njurar inte filtrering av tillräckligt syra ut ur systemet, de höga nivåerna av syra störa kroppens vitala system. Detta kan orsaka både neurologiska och hjärtkomplikationer, såsom kramper, koma, arytmi och hypotension, enligt American Academy of Family Physicians.

hyperkalemi

I hyperkalemi, når elektrolyten kalium alltför höga nivåer i blodet. Fall av synnerlig hyperkalemi anses medicinska akutfall, enligt American Academy of Family Physicians. Arytmin eller onormal hjärtrytm det orsakar kan leda till hjärtstillestånd och plötslig död.

Slutstadiet njursvikt

Vissa patienter som överlever akut njursvikt och överdos kan fortfarande inte att återfå full funktionalitet av njurarna, enligt MayoClinic.com. Denna slutstadiet njursvikt kräver antingen en av två åtgärder: en fullständig njurtransplantation eller permanent dialys, en mekanisk process som ersätter njur i sin funktion av blodomloppet avfall filtrering.

Alkaliskt fosfatas och njursvikt

Vid utgången av 2009, mer än 871,000 människor i USA var behandlas för end-stage renal disease, enligt uppgifter från National Kidney och urologiska sjukdomar information clearing webbplats. De främsta orsakerna till njursvikt är diabetes, högt blodtryck, glomerulär nefrit, cystisk njursjukdom och urologiska sjukdomar. Alkaliskt fosfatas inte är en markör för något av dessa. Onormala alkaliska fosfatas nivåer pekar på att det finns något annat problem.

njurfunktion

Friska njurar filtrera blodet och avlägsna avfallsprodukter från biokemiska reaktioner, såsom urinsyra och kreatinin. De hjälper också till att reglera blodtrycket, underhålla hälsosamma nivåer av fosfor och kalium i blodet, och balansera nivån av kalcium i skelettet mot kalcium i blodet. Njurarna gör också ett enzym som är ansvarigt för mognaden av röda blodkroppar. Alla dessa funktioner påverkas när njurarna börjar att misslyckas.

Behandling

Någon typ av njurersättningsterapi, såsom transplantation eller dialys, behövs för att behandla njursvikt. Olika former av dialys inkluderar peritonealdialys och hemodialys. Patienter som väljer peritonealdialys har en kateter implanterad i sina magar. De använder denna kateter för att hälla en vätska, en så kallad dialysat, in i deras peritonealkaviteter. Föroreningar från blod hamnar i dialysatet, vilket patienten avlägsnar genom katetem. Patienter som väljer hemodialys använda en maskin som fungerar som en mekanisk njure och filtrerar deras blod.

Alkaliskt fosfatas

Alkaliskt fosfatas är ett enzym som produceras huvudsakligen i levern. Tester för alkaliskt fosfatas kan vara en del av rutin laborationer eller en del av en serie tester som kallas en leverpanel, som omfattar test för andra leverenzymer, såsom aspartataminotransferas, eller alaninaminotransferas. Eftersom njurarna producerar mycket lite alkaliskt fosfatas, är detta enzym inte har samband med njursvikt.

onormala resultat

Onormalt höga alkaliska fosfatas nivåer kan indikera en sjukdom i ben eller levern. Eftersom detta enzym är relaterad till bentillväxt, kan hälsosamma tillstånd såsom graviditet, helande benfrakturer och växande ben hos barn också producera förhöjda halter av alkaliskt fosfatas. P-piller kan orsaka låg alkaliskt fosfatas nivåer, och läkemedel som ges för att förhindra epileptiska anfall kan orsaka höga nivåer.

Njursvikt är en term som används för att beskriva en snabb eller gradvis förlust av normal funktion i njurarna. Normalt njurarna hjälper till att reglera kroppens nivåer av flera viktiga mineraler som magnesium, fosfor och kalium. Men om din upplevelse njursvikt, kan dessa mineraler bygga upp onormalt och utlösa uppkomsten av ytterligare betydande hälsoproblem.

Magnesium-relaterade problem

Du kan få magnesium från en mängd olika källor i kosten inklusive jordnötter, havrekli, mandel, brunt ris, bananer, limabönor och spenat. Du kan också få magnesium i kompletterande former som inkluderar magnesiumglukonat och magnesiumoxid, samt magnesium-innehållande antacida och laxerande produkter. Om dina njurar misslyckas, har du en ökad risk för toxiska reaktioner i samband med användning av magnesium tillskott, laxermedel och antacida, enligt Linus Pauling Institute. Potentiella symptom på en magnesium relaterad reaktion är diarré och onormalt lågt blodtryck, vilket kan utlösa ytterligare försämring av njurfunktionen, förutom heartbeat oegentligheter, förvirring, letargi och --- i allvarliga fall --- hjärtstillestånd.

Fosfor Relaterade problem

Fosfor, även känd som fosfat, är närvarande i nästan alla livsmedel. Mängden av detta mineral som finns i den genomsnittliga kosten är ungefär dubbelt så mycket du kan nog säkert konsumera om du har njursvikt eller annan njursjukdom. Om du utvecklar onormalt höga fosfatnivåer, ett tillstånd som kallas hyperfosfatemi, du förmodligen inte kommer att ha en direkt märkbara symptom. Däremot kan snabba ökningar i din fosfatnivåer leda till farliga droppar i blodnivåer av kalcium, liksom ofrivillig sammandragning av musklerna kallas tetani.

Kalium relaterade problem

Kalium finns i en mängd olika kompletterande former, liksom från kostkällor som inkluderar citrusjuice, bananer, avokado, limabönor, potatis, tomater och kött. Om njursvikt orsakar onormalt höga blodnivåer av detta mineral, kan du utveckla en potentiellt livshotande sjukdom som kallas hyperkalemi. Många personer med hyperkalemi har inga märkbara symptom; dock potentiella symtom på sjukdomen är illamående, oregelbunden hjärtrytm och en svag, långsam eller frånvarande puls vid varje given punkt i kroppen. Om du inte får behandling för hyperkalemi, kan du gå in hjärtstillestånd.

överväganden

Om du har njursvikt, granska ditt intag av fosfor, kalium och extra magnesium med din läkare. För att undvika fosforrelaterade problem, kommer du antagligen behöva sänka dina kostvanor konsumtionen av detta mineral till 800 till 1000 mg per dag. Du kan minska dina chanser för att utveckla hyperkalemi genom att begränsa ditt intag av kaliuminnehållande livsmedel och minska eller stoppa din användning av kaliumtillskott. Om du har hyperkalemi, kan din läkare minska din kaliumnivåerna genom att ge dig läkemedel som kallas loopdiuretika. Din läkare kommer sannolikt också att be dig att undvika magnesium-innehållande produkter.

Akut njursvikt innebär att njurarna snabbt förlorar sin förmåga att fungera. Det kan hända på bara några veckor eller några dagar. Akut njursvikt har tre kategorier: njur, postrenal och prerenala. Njur kategorin omfattar skador i njuren själv. Postrenal innefattar orsaker till varför urinflödet är blockerad. I prerenal fel, är njurarna inte får tillräckligt med blod.

hypovolemi

Enligt Elizabeth Corwin, Ph.D., i "Handbook of patofysiologi," hjärtat pumpar fem liter blod per minut. Och varje minut, en liter blod går till njurarna. Njurarna behöver denna mängd blod för att fungera korrekt. Men njurarna inte kommer att få tillräckligt med blod, inte ta emot en liter varje minut, om en person har en liten mängd. Hypovolemi är ordet som används för att beskriva en låg volym av blod. Någon kan bli hypovolemiskt om hon är allvarligt uttorkad, är blödningen har förlorat mycket vätska på grund av brännskador eller om hon har kraftig kräkning, diarré eller urinering.

Septisk chock

Vid svår septisk chock, en person har en bakteriell infektion, misslyckande åtminstone ett organ och lågt blodtryck. Dr Max Weil förklarar processen i "The Merck Manual för sjukvårdspersonal." Han uppger att vid första, pumpar hjärtat ut mer blod, som kallas "varm chock", och huden blir varm. Men sedan, pumpar hjärtat mindre och en persons blodtryck sjunker. Nu personen i "köldchock" med kall hud. Ett lågt blodtryck innebär mindre blod kommer att njurarna.

hjärttamponad

Hjärtsäck är ett membran som täcker hjärtat. Detta membran har två skikt. Dr. Martin LeWinter, kardiolog och regissör på Fletcher Allen hälsovård, skriver i "Current Diagnos & Behandling: Cardiology," att hjärttamponad är när vätska ansamlas i hjärtsäcken, pressar ner på hjärtat och stannar hjärtat från att kunna att pumpa ut den normala mängden blod. Detta innebär njurarna inte kommer att få den mängd blod som de behöver för att fungera.

Njurartärstenos

Ordet stenos beskriver när ett blodkärl eller hjärtklaff avsmalnar. Dr. Seyed-Ali Sadjadi, docent i medicin vid Loma Linda University School of Medicine, skriver i "The Merck Manual för sjukvårdspersonal" att njurartärstenos är när njurartären av en eller båda njurarna har blivit smal. Således, når mindre blod som njure (eller njurar).

Renal artärocklusion

I njur artärocklusion, enligt Dr Sadjadi är något täppa eller blockera blodflödet genom artären. En blodpropp eller ateroskleros, till exempel, kan täppa till blodflödet. Och precis som i en stenos, kan en ocklusion minska blodflödet till njurarna så mycket att det kan leda till prerenal misslyckande.

Kalcium och amp; Njursvikt

Den mänskliga kroppen måste utföra en svår balansgång för att upprätthålla normala nivåer av kalcium, fosfor och andra mineraler i blodet. Njurarna spelar en central roll i denna balansakt, eftersom de filtrerar överskott mineraler från cirkulationssystemet. Hos personer med njursvikt, avböjer detta filtreringsförmåga, vilket resulterar i låga eller höga halter av vissa ämnen. De med njursvikt genomgår regelbundna tester för att bestämma deras kalciumnivåer.

hypokalcemi

Hypokalcemi avser onormalt låga nivåer av kalcium i blodet. Hos vissa personer med njursjukdom, njurarna utsöndrar för mycket kalcium, vilket resulterar i lägre kalciumnivåer. Skadade njurar har också svårt att upprätthålla en normal mängd fosfor i blodet. När fosfor nivåerna blir för höga, kalciumnivåer minskar. En annan orsak till hypokalcemi hos personer med njursvikt är minskad förmåga att bilda vitamin D-3. Vitamin D hjälpmedel i absorptionen av kalcium, så reducerad absorption leder till mindre kalcium i blodet.

hyperkalcemi

Läkare använder termen "hyperkalcemi" för att beskriva onormalt höga nivåer av kalcium i blodet. Vid akuta njursvikt, höga fosforhalter orsakar kalkavlagringar att bildas i de mjuka vävnader i kroppen. Detta reducerar mängden kalcium som finns tillgänglig för cirkulation i blodet, vilket orsakar ett tillstånd som kallas sekundär hyperparatyreos. Bisköldkörtlarna reagerar genom att producera mer parathormon, en kemikalie som reglerar kalcium och D-vitaminnivåer. När njurfunktionen börjar förbättras, orsakar överskottet parathormon tillfällig hyperkalcemi. Flera faktorer bidrar till utvecklingen av hyperkalcemi hos personer med kronisk njursvikt. Dessa faktorer inkluderar överdriven användning av D-vitamin, förlust av rörlighet och användning av kalciumbaserade antacida.

effekter

Kalcium obalans har allvarliga konsekvenser för människor med kronisk njursjukdom. Hypokalcemi orsakar kramper, emotionella problem, muskelspasmer, hjärtsvikt och muskelstelhet. Hyperkalcemi orsakar kognitiv dysfunktion, ökad frekvens urin, njursten, högt blodtryck, muskelsvaghet och förkalkning av blodkärlen.

renal osteodystrofi

Det nationella institutet av sockersjuka och Digestive och Kidneysjukdomar uppskattar att 90 procent av personer som får dialysbehandling för njursjukdom också utveckla ett tillstånd som kallas renal osteodystrofi. Detta ben sjukdom uppstår när någon med njursvikt erfarenheter minskade kalciumnivåer eller ökade fosforhalter under lång tid. När kalciumnivåer minskar, tar parathormon kalcium ur ben och skickar den till blodomloppet. När detta händer många gånger, benen få svag. Benen förlorar också kalcium när fosfor nivåerna blir för hög. Renal osteodystrofi orsakar ledvärk, frakturer, ledvärk och minskad rörlighet.

Behandling

Behandling av akut hypokalcemi innefattar intravenös administrering av kalcium. The Cleveland Clinic Center Fortbildnings förklarar att kalciumglukonat har bättre resultat än kalciumklorid eftersom det orsakar mindre skada om det läcker ut från IV slangen och in i omgivande vävnader. Kroniska fall av hypokalcemi kräva behandling med kalcium och D-vitamin.

Behandlingen för hyperkalcemi beror på hur allvarlig den är och huruvida patienten upplever några symptom. Om kalciumnivåer är inte farligt hög och patienten har inga symptom, är inte nödvändig behandling. Symptomatiska patienter med kalciumnivåer på 12 till 14 mg / dL bör behandlas med läkemedel som blockerar upptaget av kalcium eller öka utsöndringen av kalcium i urinen. En kalciumnivå högre än 14 mg / dL kräver behandling, även om patienten inte har några symptom.

Viktminskning med kronisk njursvikt

När en patients kronisk njursjukdom har fortskridit till där njurarna har minimal eller ingen funktion alls, förekommer kronisk njursvikt. Detta innebär att njurfunktionen vid en tiondel av den normala funktion, enligt MedlinePlus. Eftersom detta villkor påverkar hur din kropp kan filtrera avfall och upprätthålla kalcium och kalium balans, kan din kropp inte att kunna smälta mat ordentligt. Detta kan leda till viktminskning och oförmåga att fullt ut ta upp näring från maten.

physician Utvärdering

Din läkare kommer sannolikt att ta din vikt vid varje besök. Om du gå ner i vikt snabbt, eller är överviktiga, kan din läkare rekommendera att besöka en dietist för att skräddarsy en diet som är specifik för din njursjukdom, enligt National Kidney Foundation. Skapa en måltid plan som ger tillräckligt med kalorier och undviker mineraler som kan påverka njurfunktionen ger dig en riktlinje om hur man äter. Om du förlorar vikt i snabb takt, kan din dietist rekommenderar att öka din dagliga kaloriintaget.

Mineraler för att undvika

Om du upplever kronisk njursvikt, äter tillräckligt med kalorier varje dag kan bidra till att förhindra viktminskning som kan lämna dig känslan svag. Det finns dock vissa livsmedel som bör undvikas hos dem som upplever nedsatt njurfunktion, enligt MedlinePlus. Att undvika dessa livsmedel och att äta mat som ställer mindre belastning på njurarna kommer att hjälpa dig. Detta inkluderar livsmedel som innehåller natrium, kalium och fosfor, vilka typiskt filtreras av njurarna. Din läkare kan också begränsa ditt vätskeintag, eftersom njurarna filter avfall från vätskor.

Mat att äta

De som upplever kronisk njursvikt sannolikt på dialys, en konstgjord väg för att filtrera avfall från kroppen. Om du använder dialys, kan din läkare rekommendera en proteinrik diet där du förbrukar mellan åtta och 10 uns av protein varje dag, enligt MedlinePlus. Källor inkluderar äggvita, proteinpulver, fisk, fågel och fläsk. Protein är viktigt för viktminskning förebyggande eftersom din kropp använder den för att bygga och reparera vävnad och förhindra muskelförlust. Kolhydrater kan ge energi om du känner dig försvagats som ett resultat av behandlingar eller viktminskning.

överväganden

Inte alla patienter med kronisk njursvikt måste behålla sin vikt. Läkare kan rekommendera vissa kostförändringar för patienter överviktiga njursjukdom. Detta beror på att övervikt kan leda till förändringar i kroppen som ställer högre krav på njurarna, enligt American Association of njurpatienter. I dessa fall kan din läkare begränsa mängden kolhydrater äts eftersom dessa livsmedel påverkar ditt blodsocker. Om din läkare rekommenderar en viktminskning plan, diskutera dagliga kaloribehov och eventuella diet du kan ha.

Förebyggande

Kronisk njursvikt är en av de sista stegen för en person som har njursjukdom. Vidta åtgärder för att gå ner i vikt kan i vissa fall förhindra att detta inträffar. Detta beror på att de med diabetes och högt blodtryck - även känd som högt blodtryck - har en ökad risk att drabbas av njursjukdom, enligt American Association of njurpatienter. Vidta åtgärder för att gå ner i vikt kan hjälpa dig att förhindra uppkomsten av kronisk njursjukdom.

Kost & amp; Vätskeintag med kronisk njursvikt

Kronisk njur- eller njursvikt uppstår när njurarna förlorar gradvis sin förmåga att fungera. Detta inträffar ofta på grund av njurskada från kroniska sjukdomar, såsom diabetes. Mild kronisk njursvikt kan inte kräva kostförändringar eller behandlingar; Om njur sjukdomen fortskrider, men du kan behöva ändra din diet eller övervaka vätskeintag. Kost och vätske modifieringar är nödvändiga för att minska belastningen på njurarna när de inte längre kan filtrera bort slaggprodukter.

timing

Kost & amp; Vätskeintag med kronisk njursvikt

Kronisk njursjukdom är indelad i fem steg, med steg 1 är den mildaste sjukdomen och etapp 5 den allvarligaste. Tidigt stadium njursjukdom vanligtvis inte kräver kost eller flytande begränsningar, men som njurfunktion minskar och speciellt om du behöver dialys för att filtrera avfall från blodet, begränsningar blir nödvändiga.

Syfte

Kost & amp; Vätskeintag med kronisk njursvikt

Syftet med diet vid kronisk njursvikt är att minska belastningen på njurarna. Vissa ämnen, i synnerhet proteiner, är svårare för njurarna att bryta ner, så minskar protein kan minska belastningen på njurarna. Proteiner är dock nödvändig för cell reparation och hålla immunsystemets funktion, bland andra ändamål, så du bör inte begränsa protein inte specifikt uppmanas att göra det av din läkare. Fluid begränsningar minska mängden fluid behållas som njurarna förlorar sin förmåga att fungera. Vätska uppbyggd kan höja blodtrycket och orsaka ödem, som är vätska uppbyggd i dina vävnader.

Diet

Kost & amp; Vätskeintag med kronisk njursvikt

Natrium intag kan begränsas till 2.000 milligram per dag, Merck Manuals Online Medicinska biblioteket stater. Fosfat intag begränsar mindre än ett gram per dag kan vara nödvändig i steg 3 och 4 sjukdom, enligt Merck. Förhöjda fosfor kan orsaka klåda och kan också leda till kalcium förlust, rapporterar National Kidney Foundation. I slutstadiet sjukdom, kan kalium begränsas till mindre än 50 millimol, eller mmol. Förhöjda kaliumhalt i sent skede njursjukdom kan orsaka hjärtarytmier. Eftersom människor skiljer sig, alltid följa din egen läkares rekommendationer för kost. En dietist kommer att hjälpa dig att utforma en diet som passar dina behov.

fluid Begränsningar

Kost & amp; Vätskeintag med kronisk njursvikt

Fluid begränsas endast när sodiumnivåer faller under 135 mmol / L, Merck Manuals rapport. Om njursjukdom fortskrider och du behöver njurdialys, kan dina vätskor också begränsas. Mängden vätska du får bestäms av din läkare baserat på din situation.

Resultat

Kost & amp; Vätskeintag med kronisk njursvikt

Kost- och vätske begränsningar kommer inte att bota njursjukdom, men de kan minska risken för komplikationer eller acceleration av njursjukdom.

Njursvikt Symtom

De Centers for Disease Control and Prevention uppskattar att cirka 26 miljoner vuxna i USA har en långsiktig eller kronisk njursvikt. Njursvikt kan pågå i några dagar, särskilt om orsakas av en fastställbara problem, såsom uttorkning. Däremot kan kronisk njursvikt framsteg och kräver dialysbehandlingar eller en njurtransplantation. Känner igen symtom, såsom svullnad och trötthet, kan utlösa ett läkarbesök och omedelbar behandling.

Svullnad

Som njurfunktion avtar, så gör förmågan att filtrera vatten och göra urin. Som ett resultat kan vätska ansamlas i vävnader. Detta är vanligtvis ses som vätska i benen, som ofta lämnar en inbuktning när tryck appliceras på det - även mindre tryck som orsakas av det elastiska i strumpor. Fluid kan också ansamlas i bukhålan, vilket utvidgning. Om vätska ansamlas i lungorna, kan det leda till andnöd. Liggande kan förvärra andnöd, medan du sitter upp kan lindra det. Fluid överskott av hjärtsvikt kan ge liknande symptom.

Trötthet

Avfallsprodukter ackumuleras i blodet när njurarna förlorar sin förmåga att filtrera dem från blodet till urinen. När dessa restprodukter bygga upp, orsakade ett villkor uremi resultat. Vanliga symptom på uremi är trötthet, minskad aptit, illamående, kräkningar och kramp i benen. Trötthet kan också vara resultatet av anemi, lågt antal röda blodkroppar. Röda blodkroppar transporterar syre till vävnader i hela kroppen, så när deras antal minskar, kan celler berövas syre de behöver för att producera energi.

Minskat behov av att urinera

Eftersom njurens huvudfunktion är urinproduktion, njurarna gör mindre urin när de misslyckas. Men ibland, även i avancerad njursvikt, njurarna producerar fortfarande några urin, även om de inte effektivt kan filtrera gifter från blodet. Ändå bör en minskad behov av att urinera föranleda en läkarbesök, såvida det inte kan enkelt förklaras och varar bara några timmar, såsom kunde förväntas på en morgon när mycket lite vätska konsumeras på grund av att sova i.

Andra symptom på njursvikt

Njuren är avgörande för att kontrollera blodtrycket genom en mängd olika mekanismer, inklusive överdriven mängd vätska i kroppen behåller när njurarna inte fungerar. När njurarna inte stiger blodtryck vanligt. När blodtrycksförhöjning är allvarlig, kan det orsaka huvudvärk, dimsyn, yrsel eller till och med en stroke. Gemensam stroke symtom är svaghet eller förlamning i ansiktet, armar eller ben, som vanligtvis inträffar på ena sidan av kroppen; sluddrigt tal; dreglande; förvirring; svår huvudvärk; en abrupt förändring i synen; och dålig balans - även om andra mindre vanliga symptom kan förekomma också.