XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

släde av slalomskidor

Best K2 slalomskidor för början skidåkare


K2 har tillverkat slalomskidor sedan 1960-talet. Idag gör företaget många modeller avsedda för många olika användningsområden och kunskapsnivåer. De använder olika teknik och material som används för män, kvinnor och ungdomar. En bra nybörjare ski bör vara förlåtande, stabil och lätt att vända. En mindre storlek gör dem lättare och mer kontrollerbar. All-berg skidor är avsedda för en mängd olika terräng och används ofta av de flesta fritids skidåkare, inklusive nybörjare.

För män K2 Apache All-Mountain Sabre

Denna mångsidiga nybörjare ski är perfekt för den vuxna manliga redo att slå i backen för första gången. Den har en träkärna insvept i glasfiber strängen med en tjockare centrum som minimerar vibrationer. De tunnare tips och svansar gör det lättare och mer lättmanövrerad.

Kvinnor K2 All-Mountain First Luv

Detta nybörjare ski designades av K2 med kvinnor i åtanke. De är lättare än män skidar på grund av en sammansatt kärna, men ändå behålla en jämn plattform som är förlåtande och stabil för en nybörjare.

Flickor K2 Luv Bug

Dessa K2 ungdoms skidor för flickor är gjorda med nudel teknik som möjliggör skidan kan göras tunnare i mitten genom att smälta en bindningsplattan direkt till skid, varigenom man eliminerar behovet av tjockare kärna behövs för binging skruvar. Detta gör det lättare och mindre stel än de flesta andra ungdoms skidor.

Den är stabil och snabb för att vrida vid låga hastigheter tack vare sin fångst fria rocker design med uppåtvända tips och fenor. Den Luv Bug har färgglad grafik är speciellt konstruerade för flickor.

Pojkar K2 Indy

Detta är K2S "nybörjare skidor för pojkar. Det är mycket lik den Luv Bug med samma catch-fri rocker design för att vrida en långsammare hastigheter och Nudel systemet för smältning av bindningsplattan till skid att göra det mindre styvt och lätt. Det har utformats med grafik avsedda för pojkar.

Enbart den 2007-2008 skidsäsongen, var nästan 250.000 skidor säljs, enligt Vintersport Industries of America. (Källa: SIA Retail revision - 1 augusti 2007 till 31 mars 2008)

Slalomskidor finns i en mängd olika stilar, var och en utformad för ett specifikt ändamål.

carvingskidor

Carvingskidor karakteristiskt har en styv flex, smal midja och massor av sidecut, som syftar till att få skid att ta en kant och göra snäva svängar på preparerade snö.

All-Mountain Skidor

All-mountain skidor är främst preparerade på-pist skidåkning, men kommer att hantera några offpist förhållanden. De kommer att ha en styvare centrum, styvare svans och mjukare nosen för att underlätta mjuk snö, och kommer att ha en bredare midja än en carving ski.

Pulver Specifika Skis

Pulver skidor är för off-pist förhållanden där begränsad preparerade snö kommer att påträffas. De har en fet midja, mjuk flex och mycket lite sidecut.

En sub-genre är Big-Mountain Ski, som kommer att ha en rockered (något upphöjd) spets och svans, och en mycket bred midja. Denna skida är inte lämpade för allmän på pisten användning.

Race Skidor

Race skidor delas in i tre kategorier. Slalomskidor är kortare och har massor av sidecut för mycket snäva radie varv. GS skidor är längre med medel sidecut för snabbare, bredare svängar. Downhill skidor är långa och styva, med mycket subtila sidecut, och byggd för höghastighetståg mycket vida svängar.

Kvinnors särskilda Skidor

Kvinnors skidor är lättare och mjukare böjning än en jämförbar män version. På grund av en kvinnas lägre tyngdpunkt, kommer monteringspunkten vara längre fram och kan ha en liten klack hiss för att få en skidåkare över centrum av skid snarare än svansen.

twintip Skis

Twintip skidor är för terräng park och byggde samma vid spetsen och svans. De är monterade dödläget för att underlätta "switch" eller bakåt skidåkning och är mycket mjuk för landning stora airs och slipning skenor.

Vad är Backcountry slalomskidor?


Backcountry skidåkning innebär att man använder skidor som fungerar som slalomskidor och längdskidor. Två typer av backcountry skidåkning finns - telemark och alpin touring. Stilen kommer troligen beror på om du närmar dig backcountry skidåkning från en bakgrund av längdskidåkning eller utförsåkning. Personer med erfarenhet av längdskidåkning föredrar ofta telemark, och utförsåkare föredrar ofta alpin touring.

Telemark Skidor

Telemarkskidor har en sido klippa och metall kant för att slå på hårt eller knaprig snö. Äldre telemark skidor är smalare än utförsåkningsskidor, men mer moderna skidor är ungefär samma bredd.

Telemark Bindningar

Det finns flera typer av telemark bindningar. Med tillkomsten av bredare skidor och plastskor har kabel bindningar nyligen blivit populära. Men tre stift tå bindningar är lättare och föredras av vissa skidåkare. Oavsett vilken typ av bindning, är det viktigt att bindningen är quick release ställas in ordentligt för att undvika allvarlig benskada i ett fall. Telemark bindningar lämnar hälen löst, vilket kräver en annan vändning teknik än slalomskidor.

Telemark Boots

Flera typer av telemark stövlar existerar. Mer traditionella stövlar är läder. Vissa läderstövlar använda plast manschetter att hjälpa till med utförsåkning svarvning och några moderna telemark stövlar är helt hårdplast. Plast stövlar är i allmänhet bättre för nyare, bredare skidor.

Alpina turskidor

Skidor avsedda för alpin är i allmänhet lättare, kortare och bredare än traditionella slalomskidor. De tenderar att vara mer flexibla än slalomskidor och ge god vridstyvhet för att slå på hårt eller knaprig snö.

Alpine Touring Bindningar

Alpina touring bindningar erbjuda ett alternativ för att låsa hälen ner för en mer traditionell stil av utförsåkning. Hälen kan låsas upp för platt och uppåt touring. Några AT bindningar använda en traditionell plattbindnings, men vissa nyare och lättare bindningar fästa vid tån med en klack låsa plattan, med hjälp av styvheten hos boot sula för primära bindnings styvhet.

Alpine Touring Boots

Alpine touring stövlar ser ut som traditionella hårdplast pjäxor, men de har en släpade sula för grepp när man går. Ankel manschetten kan frigöras för att böja när man går. Klamrar kan köpas för att passa alpina touring pjäxor för ökad flexibilitet användning.

Utförsåkning är en sport som barn så unga som tre eller fyra års ålder kan njuta av om de har rätt utrustning. Oavsett om du köper eller hyr slalomskidor för dina barn, måste du se till att skidorna är rätt storlek. När skidor är för långa, kan det vara mycket farligt för barn som inte är tillräckligt stor för att kontrollera sina skidor, förutom att göra det svårare för dem att lära sig att åka skidor.

Instruktioner

Storleks Barn för utförsåkning Skidor

1 Sätt ett par tjock och varm skid strumpor på ditt barns fötter och mäta varje av dem, från baksidan av hälen till spetsen av stortån, i centimeter. Runt större foten uppåt till närmaste centimeter för att hitta rätt boot storlek, och lägga till en centimeter eller två för att växa till om du köper pjäxor.

2 Mät avståndet i centimeter mellan golvet och ditt barn haka, avrundning nedåt till närmaste tio. Detta den längsta skid längd barn under sex års ålder bör använda, och för de flesta unga nybörjare, är mitten av bröstkorgen eller axelhöjd tillräckligt länge.

3 Som barn blir mer erfaren med skidåkning och bli bättre på att stänga sina skidor, kan du få dem längre skidor. Om ditt barn är bekväm att vrida på en medel rankade lutning, är hon förmodligen upplevt tillräckligt för skidor som är ögonhöjd.

Tips

 • Formade skidor är onödiga i storlek under 130 cm eftersom formen är inte tillräckligt stor för att göra en skillnad i förmågan att vända dem. Fram till barn kan vända väl, behöver de inte att använda stavar.
 • Om du köper nedför skidor för ditt barn, inte får dem för länge så att han kan växa i dem. Barn ska aldrig använda skidor som är för stora för dem, eftersom de kan ha svårt att vända och tappa kontrollen medan skidåkning. Det är mycket bättre att åka på ett par skidor som är alltför kort ett par år på vägen än skidor som är för långa nu.
 • Av säkerhetsskäl bör föräldrarna starkt överväga att köpa eller hyra en skidhjälm för att skydda barn från skallskador.

Oavsett hur bra en skidåkare du är eller hur stor kvarstår förutsättningarna, förr eller senare skidorna kommer att behöva ställas in. Med tiden kommer baserna förlorar sin vax, plocka upp klipp stötar och kanterna kommer att förlora sin precision. Det är en bra idé att låta en professionell göra en fullständig tune-up i början av året, men under resten av säsongen, kan du göra det själv, vilket sparar tid och pengar.

Instruktioner

1 Säkra dina skidor bromsar i uppfällt läge med hjälp av ett tjockt gummiband. Du kan hitta en på varje kontor leverans butik. Säkra dina skidor i skidarbetsbänk om du har en. Annars stänger två stolar rygg mot rygg och använda toppar stolar för att stödja dina skidor.

2 Undersök skid grunderna för grader eller stötar. Fyll eventuella stötar genom att glödga i slutet av en P-tex ljus och smälter en generös mängd P-tex i stötar. Låt det torka i minst 15 minuter och skrapa bort överflödig P-tex med hjälp av en stålmetallskrapa. Om ding är djup, kan du behöva upprepa processen.

3 Kör en stålskrapa ner hela längden av skid bottnar att säkerställa en smidig, jämn yta.

4 Platta hela löpyta av skidorna med hjälp av en stål fil. Din lokala skidshop kan rekommendera den bästa typen för just dina skidor. Kör filen i en riktning - från spets till svans. Målet är att skapa en likformigt plan löpyta.

5 Fäst en stålfil i en fil guide inställd på graden av avfasning som du vill. De flesta skidbutiker använder en grad avfasning, men du kan ha dina egna önskemål. Samtidigt som du trycker fast på kanterna, kör filen och fil guide från spets till svans flera gånger, var noga med att hålla avfasning jämn. Upprepa på den andra uppsättningen av kanterna.

6 Vänd skidorna över på deras sidor och upprepa föregående steg. Justera graden av avfasning om så önskas, men i allmänhet kommer en en graders avfasning fungerar för båda sidorna av kanterna.

7 Köra en diamant sten ner hela längden av kanterna - både längs botten och sidorna för att avlägsna eventuella små grader från kanterna.

8 Plug-in och värma en begagnad strykjärn på den lägsta inställningen har. Efter järnet är varmt, tryck på hörnet av en bar av vax på den varma ytan av järn, droppande vax ner hela längden på skidor. Medan vaxet fortfarande är varm, järn vaxet från toppen och bakåt, ett adekvat sätt täcker hela löpytan av skidorna. Låt svalna i 15 till 20 minuter. Efter vaxet har svalnat, skrapa överflödigt vax bort av löpbanan med hjälp av metallskrapa. Upprepa processen på andra skidor.

Tips

 • Säkra dina skidor i en arbetsbänk om möjligt.
 • Reparera alla stötar och grader innan vaxning.
 • Köra ett kök pot skrubber över hela ytan av skidorna efter vaxning att polera deras yta.
 • Se till att ytan på skidorna är rena innan du börjar.

Hur man monterar Bindningar på slalomskidor


Monterings skidor på egen hand kräver att ta en borr för att en helt ny par skidor och tråkiga flera hål rakt in i glansiga folien. Detta kan göra vem som helst tveksamma och är därför de flesta människor litar på jobbet till en certifierad tekniker. Men kostnaden för dig för en professionell för att göra jobbet är vanligtvis runt $ 50. Så om du har åtagit sig att lära sig konsten att skidor montering, kan du förmodligen spara lite pengar under en lång skidkarriär.

Instruktioner

1 Använd papper "jiggen" som skidorna kom med som fungerar som en mall för var att montera bindningarna. Om skidorna inte kom med en, kontrollera varumärke & # 039; s hemsida eller fråga runt på skidbutiker om du kan låna eller köpa en. Dessa jiggar kommer att spara massor av tid, och det & # 039; s värt att söka ett ut.

2 Hitta märket på sidan av skidan som markerar mitten av löpbanan av skidan. Detta märke kallas trampdynan (BOF). Rita en linje på skidor att visa BOF. Att räkna ut var boot hör hemma på skidan, leta efter ett märke på sidan av bagageutrymmet, liknar BOF, som anger den exakta mitten av bagageutrymmet. Gör detta märke på skidor, som start sitter centrerad på skidan. Rita en linje tips till svans på skidan som markerar denna punkt i bagageutrymmet. Du kommer att ha ett hårkors för var att montera bindningarna.

3 Montera tå bitar först, eftersom de är fast en gång monterade, medan de häl bitar kan justeras. Håll boot i rätt läge med hjälp av den ovan beskrivna metoden och hålla tån stycket stadigt mot bagageutrymmet, som om det redan var monterade. Använda en sharpie och markera borrhålen genom toppen av bindnings i vart och ett av monteringshålen.

4 Upprepa processen för hälen stycket. Observera att bindande Bitarna ska vara helt rak när hålen markeras. Du kan kontrollera om hålen uppradade med varandra genom att använda mallen för bindningarna. Med alla hål markerade, borrhål i skidorna och montera dina bindningar med hjälp av lämpliga skruvar. Kontrollera med tillverkaren som skruvstorlek är inte universell.

Olika typer av slalomskidor


Skidåkning tillgodoser spänningen asylsökande som vill testa sin snabbhet, styrka, uthållighet, smidighet och flexibilitet, eller någon kombination därav. Varje sport - oavsett om det är utförsåkning, längdåkning eller freestyle - har sina egna krav och som sådan, en rad av skidor finns att tillgodose skidåkare behov. Faktorer som påverkar valet av skidor inkluderar dina kunskaper nivå, ljus eller djup pulver, typ av terräng och skidåkning hastighet.

Powder Skis

Som namnet antyder, pulver skidor är idealiska för skidåkning på både ljus och djupa pulver (torr snö). Ett av de viktigaste inslagen i skidor är bredden i mitten av brädet, som kallas midjan. Pulver skidor har det bredaste, med början på 101 mm. Skivorna "fram och bak, så kallade sin spets och svans, typiskt har uppåt kurvor. Pulver skidor "bredd och form tillåter dem att flyta på pudersnö, men dessa attribut gör dem mindre benägna att hantera räfflade och icier körningar.

alla Mountain

Den mest allomfattande ski är all-berget, som är avsedd att användas av skidåkare av alla slag, vare sig de är specialister preparerade snö, en kombination av snö och pulver eller off-pist. Enligt REI, är det den mest populära typen av skidor på marknaden. Den helt berg har en midja upp till 85 mm; breda versioner, så kallade mitten av fetter och fetter, har midjor som sträcker sig från 84 mm till 101 mm. All-berg har mer att ge, eller flexibilitet, så skidåkare kan hantera olika snöförhållanden och långsammare roterande hastigheter jämfört med racing skidor, rapporterar sunlightsports.com.

Telemark

Dessa skidor är skiljer sig från andra kort i att användarens start klackar inte är låsta i bindningarna. Designad för offpist - eller backcountry - utförsåkare, Telemark skidor har midjor mäter 78 mm till 102 mm. Olåsta klackar möjliggör skidåkare med flexibla stövlar att göra starka varv som de lyfter på baksidan av sin fot utanför en skida och driva med den andra. Telemarkskidor är oftast lättare än alpina skidor, eftersom backcountry skidåkare måste åka upp på berget också.

Downhill skidor och längdskidor, medan både konstruerade för färd på snö, har betydande skillnader som har utvecklats för att möta de olika kraven från respektive sport.

Kanter

Downhill skidor har full metallkanter för att hjälpa till med varv på hård-pack snö. Längdskidor vanligtvis inte har kanter, även om vissa skidor görs med partiella metallkanter i mittområdet av skid att hjälpa till med att traversera på kullar.

Camber

Downhill skidor är alla enkel välvda; längdskidor är dubbel välvda, vilket ger ski mer våren. Camber avser ljusbågen i mitten av skidan går från toppen och bakåt

Dragning

Längdskidor har ett vax ficka eller waxless fishcale mönster under bindande område för att ge dragkraft vid körning i kuperad.

Längd

Längdskidor är längre än alpina skidor, vanligtvis sträcker sig sex till 12 inches högre än en skidåkare huvud. Utförsåkningsskidor är ofta kortare än skidåkarens längd.

Form

Utförsåkningsskidor har en betydande sidecut från spetsen och svans till mitten av skidan, som liknar ett timglas, vilket gör skidan lättare att få på kant och vrid. Utförsåkningsskidor är breda, för att hjälpa skidåkaren flyta i djup snö. Längdskidor är mager och mycket rakare, och är oftast åkte i förväg preparerade spår.

Vikt

Skidor används för utförsåkning är mycket tyngre än skidor används för längdskidåkning, delvis på grund av metallkanter, och delvis på grund av kärnmaterial, så att skidan kan motstå de tyngre krafter på den från höga hastigheter skidåkare uppnå medan utförsåkning.

Hur man bestämma storleken på slalomskidor att köpa


För blivande skidåkare kan välja ett par skidor vara en svår uppgift. Den viktigaste komponenten i utförsåkning, är det viktigt att skidor är rätt längd och stil för varje individuell skidåkare. Varje åkare måste ta hänsyn till personliga längd, vikt och skidåkning förmåga under urvalsprocessen. Som med de flesta limnings situationer, är det bäst att utöva ärlighet, snarare än över- eller under överdrift.

Instruktioner

1 Mät avståndet från marken till näsan i centimeter. Lägg tre centimeter för att kompensera för pjäxor. Medan vikten är en större mått när man väljer downhill skidor, din längd har också en roll att spela.

2 Väg dig.
Om du väger mindre än 100 pounds, bör skidorna vara cirka 140 cm lång. Om du väger mellan 101 och 115 pounds, bör skidorna vara cirka 145 centimeter. Om du väger mellan 116 och 130, bör skidorna vara cirka 150 centimeter. Om du väger mellan 131 och 150, bör skidorna vara cirka 155 centimeter. Om du väger mellan 151 och 175, bör skidorna vara cirka 160 centimeter. Om du väger mellan 176 och 200, bör skidorna vara cirka 165 centimeter. Slutligen, om du väger mer än 200 pounds, bör skidorna vara cirka 170 cm lång.

3 Lägg golvet till näsan mätning till det rekommenderade skid längd enligt din vikt. Dividera detta antal med två för att hitta din ultimata skidlängd.

4 Faktor i din skidåkning förmåga. Ju längre skidorna är, desto snabbare kommer du att gå ner för berget. Därför, om du är nybörjare, subtrahera 20 centimeter från din ultimata skidlängd. Om du är mellan, subtrahera 5 centimeter. Om du är avancerade, lämnar samma nummer. Om du är en expert, tillsätt 5 centimeter.

5 Faktor i terrängen som du kommer att åka skidor. Om du planerar att åka skidor på välpreparerade, på-pist körningar, lämna mätningen densamma. Om du planerar att skidåkning på pulver, offpist körningar, lägg en slutlig 5 centimeter.

Tips

 • Observera att de flesta större skidtillverkare har sina egna storleks riktlinjer.

Att lära sig att slalom ski är en av de mest avancerade teknikerna för skidåkning och används i tävlingar i många länder i världen. Lära sig det kan vara en tidskrävande process; måste du först vara en erfaren och balanserad skidåkare.

Instruktioner

Lär dig att Slalom Ski

1 Börja genom att köpa rätt skidor. Slalomskidor - särskilt slalom racing skidor - tenderar att vara kortare och mer flexibel. Detta gör det möjligt för dem att vara mer mottagliga för snabba vändningar och ändra terräng.

2 Välj en kulle med rätt kvalitet för din kompetens. Ju brantare backe, desto snabbare kommer du att flytta och bättre du åka skidor. När du skidåkning på rätt sätt, kan du stoppa snabbare, har du mer kontroll och dina svängar är lättare.

3 Ski genom en uppsättning av flaggor, de flesta skidorter har en del av deras berg avgränsades med flaggor på stolpar för avancerade skidåkare eller slalom åkare. Om det inte finns en särskild tävling som pågår, är flaggorna vanligtvis placeras på en standardlängd ifrån varandra.

4 Börja din sicksack varv (slalom) genom att böja knäna och hålla dem tillsammans. Du bör luta sig framåt och hålla dina stavar under armarna.

5 Luta något åt ​​höger med skidorna perfekt parallellt med varandra. Försök att lyfta vänsterkanter skidorna från marken medan du slår. Detta skär in i snön, så att en smidigare och snabbare tur.

6 Lean i den andra riktningen efter att du har passerat en flagga. Den här gången höja högra kanter skidorna lite, medan den vänstra kanterna skär in i snön.

7 Upprepa dessa sido lutar och slalom vänder tills du har nått slutet av flaggorna.

Tips

 • Om du utföra avancerade skidteknik, bör du bära en skidhjälm.
 • De flesta skidområden kräver nu barn (ca 12 och under) för att bära skidhjälmar.
 • Du bör vara en hälsosam vikt att delta i avancerad skidåkning.
 • För att säkert nå liften, sakta ner när Leden börjar.