XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

skiff bra båt

Om komma ut på vattnet är ditt mål, oavsett utseende eller lyx, sedan en jolle kan vara rätt plats att börja. En skiff kan motordrivna eller rott, och gjorda av trä eller glasfiber. Carolina jolle är en av de mest populära på marknaden idag. Du behöver bara ställa dig själv några frågor innan du går ut för att köpa din jolle.

Instruktioner

1 Känn din vattenvägar. Tenderbåtar är små båtar med platta bottnar och spetsiga ändar. De fungerar inte bra i alla vattenmiljöer, såsom havet och snabbrörliga floder.

2 Tillbringa tid i en väns jolle innan du köper ditt eget. Eller hyra en för en dag, föra din fiskeredskap och lunch. Var medveten om att skiffs har inga bekvämligheter, och du måste vara ganska självförsörjande. Ta reda på om detta är den typ av båt du föredrar.

3 Se till att du är i god fysisk form innan du köper en jolle utan utombordsmotor. Rodd kan mycket beskatta på överkroppen. Det är också bra motion.

4 Hitta Skiff klubbar nära dig. Några medlemmar seglar Skiff ägare och vissa även race ekor. Sitta i ett möte eller två för att bestämma vilken typ av segling är rätt för dina intressen.

5 Överväga där du kommer att lagra den nya båten. En helt ny Carolina skiff måste täckas, kanske i en docka. Bestäm om du vill släpvagn din båt eller dra upp på land. Där du lagrar båten när den inte används kommer att avgöra vilken storlek du kan eka du kan köpa.

Hur man bygger en North Carolina Trä Skiff


Jollen är en av de äldsta båtkonstruktioner fortfarande används idag. North Carolina jolle säljs i stater i hela södra och även säljs i Kalifornien. Du behöver inte köpa en, dock. Du kan bygga ett snabbt och effektivt med hjälp av marin plywood. Denna plywood motstår röta och vattenabsorption. Denna grundläggande skiff gör att du kan bära fiskeredskap, campingutrustning och mat, tillsammans med en annan passagerare. Du hittar den här båten är inte bara lätt att bygga, men lätt att ro och navigera.

Instruktioner

1 Bygg din största säte. Detta säte kommer att bestämma krökningen av sidorna av båten. Skär av toppen av sätet till 8 inches med 36 inches. Den övre delen av sätet är ett platt stycke utan avfasning eller mete behövs. Skär vertikala stöd bitar till 8 inches med 36 inches. Skär en kant på varje stödstycke till 30 inches. Gör detta genom att skära 3 inches bort från varje ände, vilket skapar en vinkel. Mät 3 inches i från slutet av pjäsen och göra en markering. Börja klippa i hörnet av den 36-tums sida och vinkel mot tre-tums märke. Detta skapar en trapets-formad stödstycke. Limma din plats till stöden med epoxi. Placera en vikt på bänken (aska block fungerar bra) tills limmet torkar.

2 Bygg din andra bänk. Skär sätet så det är 8 inches med 24 inches. Gör stöden 8 inches med 24 inches, sedan vinkel ändarna så att en kant är 18 inches. Det vill säga, ta 3 inches från varje ände av den nedre kanten av ert stöd, vilket skapar ett vinklat snitt upp till hörnen. Limma stöden till sätet.

3 Scarf din plywood för att göra sidorna. Skarvning är processen att sätta två skivor av plywood tillsammans för att göra en längre ark. Du måste göra detta eftersom plywood kommer i 8-meters längder och du måste göra en 12-fots jolle. Lägg en plywoodskiva platt. Markera en linje 2 1/2 inches från slutet. Använda en effekt slipmaskin till sand detta 2 1/2-tums utrymme till en sluttande, fasade yta. Vid 2 1/2-tums märke, bör du sand mycket litet, vilket ökar trycket när du närmar dig slutet av plywood. I slutet, bör du lämna en tjocklek som är ungefär densamma som för ett papper kraftigare papper. Avfasning ett andra ark av plywood på samma sätt.

4 Limma de två delarna av avfasade plywood tillsammans med epoxi. Flip en plywoodskiva över så att dess avfasad kant ligger ovanpå det andra arket är avfasad kant. Applicera ett lager av epoxi till fasade ytorna och tryck ihop arken. Lägg vikt att hålla ner dem medan epoxin torkar.

5 Klipp sidorna ur scarfed plywood bit. Varje sida mäter 12 fot lång. Den bakre änden är 10 inches och den främre änden är 17 inches. För att bilda lutningen på framsidan av båten, bör sidorna inte torget framför. På den övre kanten, mätning i 11 inches och göra en markering. Rita en båge ned till hörnet. Denna båge kan vara ungefärlig.

6 Klipp dina för- och akterdelen bitar av en plywoodskiva Akter (bakstycke) bör mäta 10 inches med 20 inches. På en kant av 20-tums dimensionen, ta 3 inches från varje ände för att göra en trapetsoid form. Den främre stycke ska mäta 6 inches med 17 inches. På en av de 6-tums kanterna, ta bort 1 ½ inches från varje sida, vilket skapar en trapetsform.

7 Sy ihop sidorna och framåt och bakåt bitar. Gör detta genom att borra hål i plywood längs vilka två kanter som möts. Hålen bör borras fem sextondelar av en tum från kanten av varje del, och bör vara en-kvarts tum i diameter. Placera twist band genom hålen och dra åt. Detta kommer att hålla ihop bitarna tills du kan limma dem. Placera bänkarna i båten och skruva sidorna till dem. Skruvarna måste uppfylla sätet och stöden efter att ha gått igenom de sidor av båten.

8 Klipp din bottenstycket. Den mäter 20 inches bred baktill och 3 inches bred vid fronten. Det måste dock kurvan utåt på den plats där din huvudsakliga säte kommer att vara till en bredd av 36 inches. Det kommer då kurva ner till 3-tums märke. Det enklaste sättet att mäta detta är att placera en bit av plywood enligt strukturen du gjort genom att fästa sidorna bänkar, och främre och bakre delar. Du kan spåra runt formen av denna struktur så att bottenstycket blir den exakta storleken du behöver. Borra hål och sy detta stycke till sidorna. Du bör också skruva till sitsstöden.

9 Göra en blandning av epoxi och trä fyllmedel som har samma konsistens som jordnötssmör. Använd den med en spackel för att alla sömmar. Efter det har torkat, ta bort alla dina twist band och fylla hålen med trä fyllmedel. Applicera ytterligare ett lager av epoxi / trä filler blandning till alla sömmar. Täck alla skruvhuvuden med trä fyllmedel.

10 Måla båten med en primer, följt av flera lager av Marine Paint. Detta kommer att försegla båten och göra den vattentät.

Sängar som är bra för din rygg


Om två av de viktigaste aspekterna av din hälsa tar hand om din rygg och få en god natts sömn, sedan välja en bekväm säng som är också bra för ryggen är en prioritet. Som med alla stora inköp är det lätt att gå vilse i en mängd olika val och motstridiga uppgifter. En bra säng och madrass är en investering, så se till att du vet vad du letar efter, för varje medlem i din familj, innan du går till affären.

Bästa Bed beror på dig

Sylvia Marten, författare till "Top 12 tips för att köpa en ny madrass" insisterar på att det inte finns "the best" bed. "Det finns ingen enskild madrass som fungerar för alla människor." Du måste prata med din läkare och bestämma vad dina specifika behov och titta på vilka sängar och madrasser är särskilt utformade för ryggproblem. Du kan behöva göra en hel del forskning och välja olika madrasser för varje familjemedlem. Om du delar en säng du också vill överväga tillbaka behoven hos din partner. (Se referens 1)

Sängar för nedre ryggsmärtor

Sängar som är bra för personer med smärta i nedre ryggen stöd nedre delen av ryggen, lindra dina muskler och hjälper dig att hålla bra sovställning. En dålig säng kan faktiskt förvärra smärta i nedre ryggen. För smärta i nedre ryggen, den viktigaste delen av sängen för att titta på är den madrass. Medel fasta madrasser, har visat sig lindra smärta i nedre ryggen mest, eftersom de stöder den nedre delen av ryggen ändå tillåta resten av kroppen att slappna av och sjunka in i bädden. Men osteopathic läkare J. Talbot Sellers insisterar på att personliga preferenser är den viktigaste faktorn för personer med ryggsmärtor. Se till att du testar varje madrass i minst 15 minuter i butiken så att du kan bättre förstå vilka funktioner du gillar bäst. (Se referens 2.)

Sängar för Comfort

Även för människor som inte har kronisk ryggsmärta, kan fel säng störa sömnen. Göra en hel del forskning innan de köper en säng eller madrass, och handla på en specialiserad säng- och madrass butik i stället för bara en möbelaffär. Innan du väljer en madrass måste du bestämma vilken position du föredrar att sova i. Om du lider av artros kan du föredrar att sova hopkrupen i fosterställning eller tillbakalutad. Om du har smärta i nedre ryggen och föredrar att sova på magen, kommer en fastare madrass att bättre kunna stödja dina höfter. Däremot kan personer med bursit eller spinal inflammation hitta en fast madrass kommer inte att vara bekväm.

ställbara sängar

Även om ingen medicinsk forskning har gjorts på ställbara sängar, många sjukgymnaster uppmuntra patienter med ryggsmärtor att prova ställbara sängar eller fåtöljer för liggkomfort. En ställbar säng kan du sova på ett lutande läge med böjda knän som tar bort trycket av nedre delen av ryggen och stödjer hela kroppen. Se till att du känner dig bekväm att sova delvis sitter upp innan du överväga att köpa en justerbar säng. Folk som vrider och vänder kan hitta ett lutande läge ohanterlig.

Dually Justerbara sängar

Ett bra alternativ för ett par som delar en säng är en för sig ställbar säng. Eftersom alla har olika behov och önskemål, kan en för sig ställbar säng med en hög kvalitet madrass snabbt lösa båda din natten ryggproblem. Vissa ställbara sängar använder bara en madrass som justerar på varje sida, och några ställbara sängar faktiskt har två separata enstaka madrasser på båda sidor som justerar manuellt eller elektriskt.

alternativ

Sängar är inte det enda som kommer att hjälpa din rygg. Positionen där du sover påverkar också din rygg hälsa. Om du inte har råd med en ställbar säng, kanske du kan för att lindra trycket på nedre delen av ryggen genom att stödja ditt huvud, nacke och knän med kuddar eller specialiserade liggunderlag. Även den typ av kudde som du använder för huvudet beror på den position du sova i. Om du sover på din sida måste du använda en tjockare kudde för att hålla din ryggrad rak eftersom axlarna lyfter huvudet för hög för att vara uppburen på egen hand. Om du sover på rygg prova en tunnare kudde eller ingen kudde alls, eftersom anstränga halsen för långt framåt också sätter press på den nedre delen av ryggen.

Hur Guage Vilka College Quarter kommer att göra bra i NFL


NFL-lag, fans och media förståsigpåare spendera oräkneliga timmar varje år att försöka lista ut vilken college spelarna kommer att ha framgång som proffsen. De största frågorna alltid tycks kretsa kring quarter formulerades i den första och den andra omgången - killarna som kommer att få automatiska miljoner att vända en kämpande serien eller underhållas som en stjärna för framtiden. Konventionell visdom säger att detta är en roll of the dice eftersom så många på hög nivå college quarter komma aldrig nära frodas i NFL. Men det är bara en tärningskast om NFL-lag och deras fans inte betalar uppmärksamhet.

Instruktioner

1 Hur Guage Vilka College Quarter kommer att göra bra i NFL

Se hur många spel quarter började på college. Många lag förälska sig i ett år kollegiala underverk. De flesta av de bästa NFL quarter tagna hög under 1990-talet och 2000-talet - Peyton Manning, Donovan McNabb, Carson Palmer - började mer än 35 spel i college. Några av de största floppar - Ryan Leaf, Akili Smith och Jim Druckenmiller - började cirka 20 spel eller mindre.

2 Titta på spelarens college slutförande procent. Om den är högre än 60 procent, är det ett gott tecken att spelaren är en exakt passer. Om det är i mitten av 50-talet intervall, låt det vara ett varningstecken. Quarter tenderar inte att få mer exakt in proffsen.

3 Titta på slutför andel av quarter före honom på hans college laget. Till exempel, om en college laget har genomgående en quarter som fyller 68 procent av hans pass - om han är en 6-fot-5 hypade utsikter eller en 5-fot-9 quarter som aldrig fick en sniff från NFL - som är en varningssignal om att det är college laget system som är den verkliga stjärnan.

4 Håll ett öga på quarterbortgång - inte på hans vicepresident. Alltför ofta, förståsigpåare märka en quarter som kan köra en 4,3 i 40-yard dash som skapar en extra dimension med sin talang. Inte riktigt sant. Ja, krypteringsquarter skapar möjlighet med benen, men alltför ofta NFL scramblers skadas eller helt enkelt inte kan kasta bollen tillräckligt bra. Det bästa är att ta en krypterare i de senare omgångarna och brudgummen hans passningsskicklighet. Inte betala de extra miljoner för att killen i den första omgången.

5 Titta på arm hastighet och inte armstyrka. Alltför ofta, fläktar bli upphetsad av en kille som kan kasta riktigt långt, men i verkligheten, de behöver för att bli upphetsad om en kille som kan lasta bollen snabbt. Sällan gör en quarter få 6 sekunder för att avveckla och kasta 70 varv i ett spel. Det är mer som 3 sekunder.

Tips

  • En spelare går till ett lag med en stark kör spelet och offensiv linje kommer nästan alltid att göra bättre än en spelare som går till ett lag med bra mottagare.

Denna artikel kommer att tala om för dig hur du kan bli en bättre basketspelare än du är nu. Hårt arbete och hängivenhet lönar sig när man försöker förbättra i den här sporten.

Instruktioner

1 det första steget till att bli en bättre basketspelare är genom att få in bra form. Även om du inte är tekniskt ljud när det gäller basket, kan stora idrottsmän fortfarande vara mycket användbar. Du kan vara en stor studsmatta, försvarare och sköt blockerare. Bra basket form kräver att du är snabb, stark och kunna hoppa högt. Du kan nå dessa mål genom att genomföra en bra träning rutin i ditt dagliga liv. Du vill bygga styrka genom grundläggande hissar som knäböj och marklyft och hastighet och snabbhet genom agility borrar och Spänst.

2 När du har fått in hyfsad form, du vill börja arbeta på din dribblingar och bollkontroll. Var noga med att öva med båda händerna lika för att eliminera svaga punkter innan de inträffar. På så sätt kommer du att vara svårare att försvara. När du har fått ner vissa grundläggande dribblingar arbetar på att göra några tränings övningar där du går bakom ryggen, mellan benen, crossover, spin flytta, osv ... Du kan aldrig öva dribbling nog. Tills du kan göra varenda rörelse i full fart med ögonen upp, har du inte fulländat dribbling.

3 Praktisera skytte också. Börja i nära och få dina grundläggande skott ner innan du börjar träna tre pekare. En bra start är uppläggningen, den mest grundläggande skott i basket. Arbetet med att kunna göra detta skott med både höger och vänster hand. När du går upp för dessa lekmän ups, skydda bollen och hoppa med motsatt ben från vilken hand din håller bollen i. När du har fulländat din skott från nära håll, försöka utveckla en hoppskott och en trepunkts skott som är effektiv. När du tränar skytte, aldrig stå stilla, alltid vara på väg att du vill träna som du är i ett spel.

4 arbeta på din teknik. Få en partner och spela lite försvar. arbeta på att hålla dina axlar kvadrat till hans kropp och dina fötter i rörelse. Alltid blanda och aldrig över dina fötter. Titta på hans ögon, inte hans händer. Arbetet med att lära dina motståndare vanor (gör han gå till vänster eller höger, vad hans favorit drag?)

5 det finns massor av fler saker du kan arbeta på, men detta är att få en lite lång så .... Det viktigaste du kan göra för att bli bättre genom att spela !!! Ju mer verklig spelupplevelse du har desto bättre. Det är en enorm skillnad mellan en verklig spel och praktik! Lycka till och skjuta mig en fråga om du har en!

Tips

  • hårt arbete lönar sig!
Vilka vitaminer är bra för hårväxten och frisk hud?

Vitaminer bra för hårväxt och frisk hud kommer hjälpa till att bekämpa alla fria radikaler som finns i kroppen. Fria radikaler bryter ner dina celler och orsaka symptom på ohälsosamma hud och hår, såsom rynkor och håravfall, enligt National Institutes of Health och Mayo Clinic. Kampen dina fria radikaler genom att konsumera vitaminer som fungerar som antioxidanter i kroppen. Införliva dessa vitaminer i din dagliga rutin för bästa resultat.

vitamin A

Vitamin A hjälper ditt hår och hud hälsa. Denna antioxidant vitamin hjälper normalisera celltillväxt, upprätthålla frisk hud, bildar kollagen och öka cellförnyelsen hastighet, enligt National Institutes of Health. Den första antioxidant som används i receptfria rynkkrämer var retinol, en vitamin A förening, enligt Mayo Clinic. Applicera retinol på huden via krämer, lotion eller andra hudvårdsprodukter.

Kostkällor av retinol inkluderar vitamin A-berikade livsmedel, helmjölk och lever. Frukt och grönsaker innehåller karotenoider, som är mörka färger som förvandlas till vitamin A, enligt National Institutes of Health. Karotenoider innehåller betakaroten, en antioxidant. Börja äta ljust färgad produkter för att få din vitamin A i form av betakaroten.

C-vitamin

C-vitamin är bra för din hårväxt och frisk hud. C-vitamin kan hjälpa din hud ser yngre, enligt Mayo Clinic. C-vitamin spelar en viktig roll i att forma kollagen. Kollagen, ett protein, stimulerar hudens produktion, enligt National Institutes of Health. Kollagen är vad hjälper till att hålla huden elastisk och smidig, enligt Mayo Clinic. Du måste fylla detta näringsämne dagligen sedan kroppen inte producerar eller lagra den. Som en antioxidant, hjälper C-vitamin ökar blodcirkulationen i hela kroppen, enligt holisticonline.com. Ökad blodcirkulation stimulerar dina hårsäckar, vilket hårväxt.

Få en C-vitamin genom kosttillskott, pulver eller kostkällor. Vitamin C-rika livsmedel innehålla de flesta frukter och grönsaker, enligt National Institutes of Health.

vitamin E

Vitamin E fungerar som en antioxidant som hjälper till att bekämpa fria radikaler som kan skada din hud, hår och kroppsvävnader. Fria radikaler spelar en roll i åldrande, enligt National Institutes of Health. Din kropp behöver vitamin E för att bilda röda blodkroppar. Vitamin stimulerar hårväxt genom att öka blodcirkulationen i hårbotten, enligt holisticonline.com. Massera några vitamin E olja i hårbotten för att hjälpa håret hälsa. Applicera inte vitamin E direkt till ditt ansikte, eftersom det kan leda till hudutslag, enligt National Institutes of Health.

Äta vitamin E-berikade livsmedel såsom bröd och spannmål. Andra kostkällor av vitamin E inkluderar vetegroddar, nötter och frön, oliver, sparris och gröna bladgrönsaker. Bladgrönsaker inkluderar salladsvarianter såsom roman, röda blad, gröna blad och endiv. Andra bladgrönsaker spenat, kålrot, collards, bok choy, senap greener och maskrosblad, enligt American Heart Association. Växtbaserade oljor innehåller rika mängder av vitamin E. Dessa inkluderar solros, bomullsfrö, raps och olivolja. Ett annat alternativ innebär att få din E-vitamin som en solo komplement eller som en del av en multivitamin.

Hur man blir en bra fotbollsspelare


Fotboll är en tuff sport som kräver en kombination av sportighet, aggression och strategisk rörelse. Förbättra dina kunskaper och bli en framgångsrik fotbollsspelare kräver en kombination av fysisk och mental förberedelse. Träningsprocessen genomförs som ett team och leds av coaching, men de mest framgångsrika spelarna tränar som individer i lågsäsong. Utbildning kräver tillgång till en vikt rum och ett öppet fält för konditionering. Att bli en bra spelare kräver också en konsekvent tid engagemang och disciplin för att förbli aktiv under hela året.

Instruktioner

1 Styrka-tåg för explosiva rörelser genom Spänst och olympiska hissar. Plyometric övningar som box hopp och avgränsande sprintar bygga snabbhet. Olympic hissar som makt rengör och knäböj bygga explosiv styrka. Fotboll kräver snabbhet och styrka utveckling för korta skurar.

2 Öva de åtgärder som krävs av din position. Varje position använder specifika åtgärder baserade på en anropad pjäs eller reaktion på en kallad lek. Öva fotarbete upprepade gånger för att bygga muskler minne.

3 Studie film av motståndarlaget att lär sina pjäser och utveckla spel strategier. Film studie skapar en möjlighet att lära sig mönster av motståndarlaget. Förstå deras vanliga pjäser och mönster leder till lyder under spelet som bryter sina offensiva pjäser och göra din brott framgångsrik.

4 Träna och spela med ett team mentalitet. Framgången för en individ i en fotbollsmatch är beroende av laget. Framgången för offensiva och defensiva pjäser beror på varje spelare efter riktningar. Delta som en lagspelare och upprätthålla en positiv relation med dina kamrater.

5 Utveckla en aggressiv mentalitet för konkurrens. Fotboll är en intensiv kontakt sport, och du måste mentalt förbereda sig för smärta. Tryck igenom din personliga smärta och tillfogar hårda träffar på motsatta spelare att få en positiv position i spelet.

6 Lyssna på din tränare och följ anvisningarna. Coachen är typiskt erfaren och ger en stor bild uppfattning med avsikten att vinna matcher. Lyssna på tränaren placerar dig i spelplan och ökar dina chanser att bevisa dina kunskaper på området.

Tips

  • Var konsekvent med din träning och diet plan. Den sund kombination begränsar skador, ökar energi och ökar din totala potential för framgång.

Bra sätt att sluta bita naglar


Det finns olika produkter och behandlingar har utvecklats i försök att förhindra nagelbitning. Den typ av åtgärd som kommer att vara mest effektiva beror på att enskilda som söker behandling. Medan produkter som förhindrar nagelbitning fungerar bra för vissa människor, att ta itu med orsaken till nagelbitning är en mer framgångsrik metod för många andra.

Medicin

När läkarna behandla nagelbitning med medicin, de brukar behandla orsaken till problemet och ordinera anti-depressiva. Medicinering ges endast i sällsynta, extrema fall av tvångs nagelbitning eller Onychophagia, när det är förenat med andra villkor såsom ångest, tvångssyndrom och Dysmorfofobi. De vanligaste formerna av denna medicin inkluderar paroxetin, klomipramin, steraline, fluoxetin, fluvoxamin, nefazodon, citalopram, venlafaxin och escitalopram. Ibland är små doser av antipsykotiska läkemedel såsom quetiapin, ziprasidon och aripipazole ordinerats. Medicineringen inte ges som en enda lösning, utan som ett verktyg för att hjälpa till med behandling.

hypnoterapi

Hypnoterapi är en kombination av hypnos och terapeutisk intervention där en terapeut leder en patient mot en positiv förändring i deras liv medan patienten är i ett djupt avslappnat tillstånd av förhöjd suggestibility. Den kan användas för att stoppa en nagelbitning genom att behandla orsaken eftersom det kan hjälpa en person att ta itu med sin ångest och stress på ett mer positivt sätt. Eftersom nagelbitning är ofta en undermedveten aktivitet, kan det vara bra att behandla den från en undermedveten synvinkel. Hypnoterapi behandlingar kan antingen utföras i en personlig session eller hemma genom en kurs som har spelats in på CD eller MP3.

beteendeterapi

Beteendeterapi fokuserar på att förändra beteende. I nagelbitning fall, fokuserar denna behandling på att stoppa beteendet genom att hjälpa patienterna att lära sig av deras nagelbitning vana och ersätta det med något som är mer konstruktivt. En form av beteendeterapi kallas Habit Återföring Training. Detta är en process i fyra steg som lär en person hur man slappna av, andas och känna centrerad och utföra muskelsvars övningar. Denna typ av behandling kan kombineras med andra behandlingar, särskilt andra kognitiva beteendeterapier.

topiska behandlingar

Användningen av utvärtes behandlingar innebär att sätta ämnen på spiken att hindra en person från att bita dem. Former av utvärtes behandlingar som är tillgängliga från apotek varierar från nagellack som gör det omöjligt att bita naglarna naturliga krämer som lämnar en bitter smak i munnen samtidigt som naglar med viktiga näringsämnen, såsom kontroll-It !. Liksom beteendeterapi, är denna behandling också en form av kvitt en vana.

viljestyrka

Använda ren viljestyrka är det billigaste sättet att stoppa nagelbitning, men kan också vara den svåraste. Dock är denna process också mycket givande, eftersom det innebär ett individuellt lärande att behärska sitt eget sinne och att lära känna sig själv.

Bra användningsområden för bakterier

Du kan höra ordet "bakterier" och rysa, tänker på de bakterier som kan orsaka sjukdom och spridningen av sjukdomen. Men inte alla bakterier är dåligt. I själva verket är det nödvändigt vissa bakterier för oss att leva, äta, arbete och känner sig frisk. Nyttiga bakterier gör bra användning av sig själv i livsmedel, i din soptunna och i matsmältningssystemet. Även bakterier har i allmänhet ett dåligt rykte, mer är lärt sig om goda bakterier och hur det hjälper oss varje dag.

Immunförsvar

Den nationella center för komplementär och alternativ medicin touts vikten av goda bakterier, så kallade probiotika. Vänliga bakterier ger skydd mot de mikroorganismer som kan orsaka allvarlig sjukdom. Den ACCAM har hävdat att om du ändrar mikroorganismer i mag-tarmkanalen, kan du göra en patient friskare.

Matsmältning

Goda bakterier hjälper också i matsmältningen. Dåliga matvanor och fet mat kan göra dig oregelbunden eller obekväm. De goda bakterier som finns i källor som yoghurt hjälper till att bryta ner dessa enzymer så att du smälta dem lättare. Den NCCAM påpekar också att goda bakterier främjar upptag av näringsämnen, vilket ger dig en sundare kropp.

Insulin

Det kanske låter konstigt, men vissa former av bakterier kan faktiskt producera insulin. Insulin är nödvändigt för nedbrytningen av sockerarter i kroppen, och en insulinbrist leder ofta till diabetes. Ny forskning som utförts på möss av Cornell University visar att en dag, kan hälsosamma bakterier ersätta insulinskott för diabetiker, eftersom det utlöser insulinproduktionen i kroppen.

Bekämpning av skadedjur

Om du hatar att använda illaluktande och skadliga insekticider, kanske du tycker om att vända sig till bakterier som en form av naturlig skadedjursbekämpning. ScienceDaily.com rapporterar att vissa bakterier tar på nya egenskaper när de appliceras på vissa växter, och när konsumeras av skadedjur som bladlöss, får dem att degenerera och reproducera långsammare, vilket resulterar i naturlig skadedjursbekämpning för dig.

Ost

Nästa gång du njuta av en fin ost och vin tallrik med en perfekt åldern cheddar, kom ihåg att de bakterier som finns i mjölksyra hade något att göra med åldrande och mognad av att osten. Bakterier stimuleras medan ost åldrar, flytta mognadsstadiet tillsammans och ge dina favorit typer av ost sina distinkta smaker.

Hur man skriver en bra fotboll Essay


Amerikansk fotboll har utvecklats från en sport som var ingenting annat än en härledning av rugby till en av de mest populära sporterna i USA. Att skriva en bra uppsats om sporten i fotboll kommer detalj både spelets utveckling och dess komplexa regler och förordningar.

Instruktioner

1 Starta din uppsats genom att diskutera ursprunget till fotboll. Fotboll utvecklats från en mängd olika sporter som spelas i den 19: e århundradet, och namnet "fotboll" tillämpas faktiskt flera olika idrotter under en lång tid.

2 Detalj utvecklingen av sporten som gjorts av nyckelpersoner i fotbollens historia. Walter Camp anses "fader amerikansk fotboll", som han etablerat många aspekter av sporten vi använder idag, såsom raden av gruff, nedgångar, säkerhet och poängsystemet, bland annat. Glen "Pop" Warner var också en stor bidragsgivare till den moderna utvecklingen av fotbollen.

3 Belysa de nuvarande reglerna för sporten. Åtminstone vill du inkludera antalet spelare som krävs för att vara på fältet, måtten på en fotbollsplan, raden av gruff, nedgångar, skyddsutrustning och poängsystem.

4 Identifiera de olika positioner på ett fotbollslag. I dina beskrivningar, använder varje position typiska plats på fältet, övergripande ansvar och atletiska förmågor i förhållande till andra positioner.

5 Förklara hur fotboll är avancerad och hur får poäng. Ditt konto ska innehålla en beskrivning av brottet, försvar, passerar, löpning, första nedgångar och yardage påföljder.

6 Lista och detalj olika roller speciella lag enheter och deras inverkan på hur fotbollen framåt under spelets gång.

7 Skriv om inblandade i fotboll strategi och komplexiteten i moderna spel. Från de olika formationerna till intrikata system som beskrivs i spelböcker, har fotbollen beskrivits som "schack på ett fält"; därför bör fotboll betoning på strategi markeras i din uppsats.

8 Detalj brutaliteten involverade i fotboll. Innehålla regler som har utvecklats under åren för att göra fotbollen säkrare, såsom att begränsa sporten till hösten och vintern och underkänna försvarare från att träffa försvarsspelare i luften. Dessutom nämner studier som visar hur fotbollen har orsakat hjärnskada i ett antal idrottare genom åren.

9 Avsluta din uppsats genom att förklara betydelsen av de tre stora fotbolls institutioner i USA, high school fotboll, college fotboll och NFL. Införliva dessa olika institutioners ekonomiska, pedagogiska och sociala konsekvenser på det amerikanska samhället och hur dessa institutioner har vuxit och i sin tur, har bidragit till att växa sporten av fotboll.