XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

samma verknimgar som lecitin

Varför kan & # 039; t jag ta folsyra Samma dag som metotrexat?

Metotrexat är en form av kemoterapi används för att behandla ett brett spektrum av tillstånd, såsom reumatoid artrit, psoriasis, Crohns sjukdom och olika typer av cancer inklusive leukemi, lymfom och bencancer. Det är också användas vid behandling av ektopisk graviditet. Detta läkemedel verkar genom att interferera med syntesen av DNA och RNA, som behövs för cellulär tillväxt och delning. Således är metotrexat giftigt för snabbt delande celler, som står för dess användbarhet i olika situationer. Om du tar metotrexat, är det viktigt att komma ihåg dess interaktion med folat.

folat

Folat är ett B-vitamin den naturliga formen av folsyra och finns i höga koncentrationer i mörkgröna bladgrönsaker såsom grönkål, spenat och mangold. Det är också närvarande i lever, njure och öljäst. Folat från din kost så småningom omvandlas till sin aktiva biologiska form tetrahydrofolsyra genom ett cellulärt enzym som kallas dihydrofolatreduktas. Tetrahydrofolsyra krävs för tillverkning av byggstenar som används vid syntesen av DNA och RNA. Utan DNA och RNA, kan dina celler inte växa och föröka sig.

Handlingar

Enligt forskare vid Pennsylvania State University, binder metotrexat till dihydrofolatreduktas och hindrar den från att slutföra omvandlingen av folat till tetrahydrofolsyra. Denna kompetitiv hämning av dihydrofolatreduktas minskar mängden aktiv folat i dina celler och stör produktionen av DNA och RNA. Läkare utnyttja denna egenskap för att styra reproduktionen av cancerceller, överstimulerade immunceller eller ens cellerna i ett embryo, som har implanteras i en farlig plats.

Folsyratillskott

Metotrexat inblandning med verkan av folat är orsaken till läkemedlets terapeutiska fördelar samt dess biverkningar, bland annat inflammation och sårskorpa av munslemhinnan, lågt antal vita blodkroppar, infektioner, håravfall, lunga och leverskador och födelse defekter. Dina friska celler behöver folat att växa och dela också, men metotrexat är urskillningslöst i sin anti-folat aktiviteter. Därför kan din läkare råda dig att ta en folsyra för att motverka metotrexat effekter på dina friska vävnader. Men om du tar folsyra på samma dag som dosen metotrexat, kommer folsyra tävlar om dihydrofolatreduktas enzymet och eventuellt minska effekterna av din metotrexat.

överväganden

Metotrexat är en folic antagonist. Administrationsfrekvensen och dosering av methtrexate kan variera, beroende på vilket tillstånd läkemedlet behandling. Kompletterande folsyra kan förbättra några av metotrexat sidoeffekter, men med både folsyra och metotrexat på samma dag kan störa medicinering effektivitet. Om du tar metotrexat, be din läkare om du ska ta folsyra tillskott också.

Störningar med samma symtom som Borrelia

Den vanligaste sjukdomen sprids av fästingar i Nordamerika är borrelia, enligt Mayo Clinic. Sjukdomen sprids av en bakterie som kallas Borrelia burgdorferi. De som utvecklar tillståndet ofta drabbas av biverkningar som hudutslag, influensaliknande symtom, vandrande ledvärk och neurologiska problem. Tyvärr, är det möjligt att misdiagnose denna sjukdom eftersom den delar symptom med andra sjukdomar. WrongDiagnosis.com listar lupus, kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi och multipel skleros som gemensamma villkor läkare misstag borrelia för.

Lupus

Lupus är en kronisk inflammatorisk sjukdom där kroppen överfall sina egna vävnader och organ, säger Mayo Clinic. Effekterna av lupus varierar kraftigt, vilket gör det svårare att diagnostisera och lättare att blanda ihop med andra villkor. Det orsakar symptom som feber, trötthet, ledvärk och hudskador. Dessa symptom uppträder vanligtvis i vågor som inte kvarstår under långa tidsperioder. Alla dessa symptom kan presentera sig i människor med borrelia, liksom.

Kroniskt trötthetssyndrom

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, är kroniskt trötthetssyndrom (CFS) en allvarlig sjukdom som orsakar försvagande trötthet. Denna trötthet kan vara så allvarliga att även sömn är inte tillräckligt för att lindra symtomen. Tillståndet kan förvärras av fysisk och mental ansträngning. Både borrelia och CFS orsaka trötthet och neurologiska problem, orsakar de två att likna.

fibromyalgi

I stort sett på samma sätt som CFS och lupus, orsakar fibromyalgi både utmattning och gå smärta. Fibromyalgi också ofta orsakar ömma muskler som är känslig för beröring samt huvudvärk. Villkoret är känd för ibland orsakar problem i tänkande och minne, säger US National Library of Medicine. Dessa typer av symptom kan ibland liknar de av borrelia och orsaka läkare att förväxla de två.

Multipel skleros

National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke definierar multipel skleros som en oregelbunden sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och kan vara en autoimmun sjukdom. Ungefär som lupus, verkar multipel skleros att ge upphov till att attackera sig själv. Patienter som lider av sjukdomen klagar ofta om psykiska problem och muskelsvaghet. Det är också möjligt för dessa människor att uppleva fysisk smärta. Det är möjligt för läkare att förväxla borrelia som multipel skleros på grund av liknande typer av psykiska problem och allmän svaghet symptom.

Har en bra gjort biff Ha samma Nutrition som en sällsynt biff?

En välgjord stek har en inre temperatur på 170 grader Fahrenheit, enligt University of Illinois Extension. När du tillåter stek till vila, kommer det att ha någon rodnad inuti och köttsaften är klar. När du laga en sällsynt biff ordentligt, är temperaturen i köttet 145 grader Fahrenheit, och det inre av biff är rosa eller röd. Köttsaften kan innehålla någon röd färg. När biffar är ungefär samma vikt, de ger samma näringsämnen.

Kokt nötkött Utbyte

Den viktigaste skillnaden att du kommer att märka när matlagning nötkött är krympning av den ursprungliga nedskärning av biff, från dess råa storlek till den kokta storlek. Den normala avkastningen för de flesta biffar efter matlagning är 64 procent, enligt kanadensisk nötkött. Näringsinnehållet i tillagad stek skiljer sig från den hos rå stek bara på grund av skillnaden i vikt efter tillagning. En 150-grams rå stek ger 100 gram efter tillagning, oberoende av det stadium av doneness. Vattenförlust svarar för cirka 45 procent av skillnaden, och fettförbränning genomsnitt 30 procent. Biffar tillagade med torr värme, såsom gassande, behålla fler näringsämnen än de som tillagas i vätska.

Kalorier i kokta biffar

Trots trenden mot superstora portioner i restauranger, standard portion för en biff är 3 uns. I genomsnitt, efter tillagning, en portion mager biff har 154 kalorier, enligt Cattlemen s Beef Board och National Cattlemen s Beef Association. Biffar som har mer marmorering kommer att ha fler kalorier än genomsnittet för alla nedskärningar.

Fetthalt

Fetthalten i din stek kommer att bero på styckningsdel du väljer och vilken typ av foder som kon åt. Oavsett om du konsumerar dem sällsynta eller bra gjort, biffar som har mindre fett är lika näringsrik men friskare. För extra magert biffar, välja nedskärningar som har en fetthalt på 5 gram eller mindre än 95 milligram kolesterol. Dessa biffar har också mindre än 2 gram mättat fett per 3,5 uns del, enligt en rapport från Center for Science in the Public Interest. Stek nedskärningar som den amerikanska regeringen klassificerar som lutar mindre än 10 gram fett, med mättat fett under 4,5 gram.

Näringsämnen i tillagad stek

Förutom att ge 48 procent av dagsbehovet för protein, är en standard servering av biff också en bra källa till viktiga mineraler inklusive selen, zink, fosfor och järn. Nötstek är en bra källa av vitamin B-6, B-12, kolin och riboflavin.

Gör konserverade grönsaker har samma vitaminer som färsk?

Majs konserverad inte smakar likadant som kokt majskolv. Det beror på konserverade grönsaker behandlas för att hålla sig redo för konsumtion under långa tidsperioder. Bearbetning påverkar smaker, lukter, utseende och vitaminhalt.

Konserverad och färska Vitaminer

Konserverade grönsaker har samma vitaminer färska grönsaker har. Konserverade grönsaker förlorar långsamt vitaminhalten över tiden och under beredning, medan färska grönsaker snabbt förlora vitaminhalten och sedan ruttna.

Ödet av vitaminer i färska grönsaker

Även om grönsaker förvaras svalt, kan de förlora hälften av sina vitaminer inom två veckor efter skörd. Detta beror på att grönsaker har så hög vattenhalt som interagerar med syre och mikroorganismer gör dem ömtåliga. Aktiva livsmedelsenzymer och uttorkning bidrar också till nedbrytning. C-vitamin är mycket vattenlösligt och påverkas i hög grad av värme. Utan ordentlig kylförvaring, kan en grönsak som spenat förlora hela sin C-vitamin värde i omgivningstemperaturer inom fyra dagar efter skörd. Matlagning din producera ytterligare förstör näringsämnen.

Ödet av vitaminer i konserverade grönsaker

Konservering grönsaker kräver upphettning under långa tidsperioder vid höga temperaturer. Vitaminer såsom vitamin C, tiamin, riboflavin och B6 reduceras under konservering, men mängden av näringsförluster varierar med vegetabiliskt. Till exempel kan konserverad spenat endast har ungefär 34 procent av sin ursprungliga tiamin innehåll, men sparris kan fortfarande har ungefär 75 procent av sin tiamin. Men den långsamma, heta värmeprocesser som bryter vitaminer förhindrar också matförgiftning. Värmebeständiga botulism sporer växa i frånvaro av luft (dvs. förslutna burkar) och kan vara dödlig om den inte först förstörs av högkokande vattentemperaturer under långa perioder.

Personal Touch

Kanske det bästa sättet att förvärva fördelarna med vegetabiliska vitaminer är att öka din egen produktion. Du kan äta dem färska eller kan dem själv. För att bibehålla optimal kvalitet på dina grönsaker, börja bearbeta dem inom sex till tolv timmar efter skörden. För konservering i kokande-vattenbad, bör din canner vara tillräckligt djup för att lämna åtminstone en tum vatten över burk lock under uppvärmning. Välj bara de bästa kvalitet grönsaker och burkar. Efter konservering, lagra dina grönsaker i temperaturer mellan 50 och 70 grader Fahrenheit.

överväganden

Kom ihåg att kommersiella konserver som kan bära de fem-A-Day-logotypen har träffat FDA: s definition av "hälsosamma" livsmedel, som endast reglerar fett, mättat fett, kolesterol och natrium innehåll, inte vitaminer. Vanligtvis konserverade grönsaker uppfyller kravet på natrium nivåer under 480 mg per portion, så att de kan tjäna logotypen.

Kommer Cranberry piller Gör samma sak som att dricka tranbärsjuice?

Tranbär har traditionellt använts för en mängd olika sjukdomar, inklusive skörbjugg, leverproblem, urinblåsan och njursjukdomar, magbesvär och även cancer. Även om det finns tillräckliga bevis för att rekommendera att använda tranbär för de flesta av dessa villkor, stödjer forskning deras användning för att förhindra återkommande urinvägsinfektioner eller urinvägsinfektioner. Tranbärsjuice och tranbär piller är lika användbara för detta ändamål. Fråga din läkare om fördelarna med tranbär produkter.

Mekanism

Fram till 1980-talet trodde man att tranbär utövade sina antibakteriella effekter genom försurande urinen och förhindra tillväxt av mikroorganismer i urinvägarna. Men i maj 1984 numret av "Journal of Urology" utredarna visade att tranbärsjuice förhindrar helt enkelt bakterier från att fästa till de inre membran av urinvägarna. Man tror att föreningar som kallas proantocyanidiner i tranbär stör funktionen av fingerliknande utsprång som används av bakterier att invadera din blåsväggen. Både tranbär piller och tranbärsjuice innehåller proantocyanidiner.

Endast förebyggande

Aktuella vetenskapliga bevis stöder endast användning av tranbärsjuice eller piller för att förebygga återkommande urinvägsinfektioner. Sedan tranbär produkterna inhiberar bakteriell vidhäftning men inte bakterietillväxt eller replikation i urinvägarna, har de inte visat sig effektiv för behandling av etablerade infektioner. Så snart du har utvecklat symptom på en urinvägsinfektion - miktionsfrekvens, brådska eller brännande - tranbär produkter är mindre benägna att vara till nytta, eftersom dessa symtom tyder på bakterierna har redan invaderat slemhinnan i urinvägarna.

Dosering

Det finns ingen märkbar skillnad i nytta mellan tranbärsjuice och tranbärsextrakt preparat - piller eller kapslar - när dessa formuleringar är standardiserade för sin proantocyanidin innehåll. En studie som publicerades i aprilnumret 2010 av "BMC Infectious Diseases" visade att kapslar innehållande minst 72 mg av tranbär proantocyanidiner är effektiva för att förhindra urinvägsinfektioner, medan lägre doser inte.

överväganden

Tranbär preparat - juice, piller eller kapslar - är lika effektiva för att förhindra återkommande urinvägsinfektioner när de är standardiserade för sin proantocyanidin innehåll. En daglig proanthocyanidin konsumtion av 72 mg verkar vara den minsta effektiva dosen. Om du väljer att ta saft, den volym som krävs för att förvärva adekvata doser av proantocyanidiner kan leda till magbesvär, och alla tranbär produkter kan lätt öka risken för att utveckla njursten. Forskare undersöker tranbär övriga egenskaper, inklusive deras antioxidant och anticanceraktiviteter, men det finns tillräckliga bevis för att stödja deras användning för andra sjukdomstillstånd. Din läkare kan hjälpa dig att avgöra om tranbär är lämpliga för dig.

Är Magnesiumstearat Samma som stearinsyra?


Du kanske har sett magnesiumstearat på en ingrediensförteckningen och undrade om det. Det är en vanlig ingrediens som finns i många kosttillskott.

magnesiumstearat

Magnesiumstearat är ett salt som är gjord av två anjoner av stearinsyra och ett magnesium katjon. Detta innebär att det är en ny förening som bildas när de positiva jonerna från stearinsyra kombineras med magnesium.

Stearinsyra Likhet

Magnesiumstearat är inte samma sak som stearinsyra, men en förening som härrör från det.

Stearinsyra

Stearinsyra är en mättad fettsyra som finns i många djur- och växtkällor, såsom kakao och nötköttfett.

Kritik

Vissa näringstillskott tillverkare hävdade att magnesiumstearat är skadligt. Detta är trots FDA-godkännande och trots en allmän brist på bevis för att backa upp sina påståenden.

Magnesiumstearat Användningar

Magnesiumstearat används för att hjälpa binda ingredienser i piller och som fyllmedel.

Gör Steg Klasser Bränn samma mängd kalorier som Running?


Gör steg aerobics på en regelbunden basis kan definitivt hjälpa dig att uppnå eller bibehålla en hälsosam kroppsvikt. Den mängd kalorier du bränner i steg klasser jämfört köra beror på intensiteten och varaktigheten av din träning. En översyn 2009 publicerades i "Ochsner Journal" föreslår att utöva 20 till 60 minuter, plus en varm-up och nedkylningsperiod, de flesta dagar i veckan. Kör bränner i allmänhet fler kalorier än steg klasser, men detta är inte alltid fallet.

Steg Aerobics Kalorier

Du kan bränna lika många kalorier gör steg aerobics på en hög intensitet som du kan köra. Harvard Medical School rapporterar att en timmes skonsamma steg aerobics bränner vanligtvis 420 till 622 kalorier, beroende på din kroppsvikt, och stor genomslagskraft steg aerobics bränner vanligtvis 600 till 888 kalorier per timme. Ju högre kroppsvikt, desto mer kalorier du bränner utföra steg aerobics på samma intensitet som en mindre person.

Förbränning Running

Ju snabbare din kör takt, desto mer kalorier du bränner. Enligt Harvard Medical School, kan du bränna 540 till 800 kalorier i en timme kör i en takt av 5,2 miles per timme, 600 till 888 kalorier som kör 6 miles per timme och 660 till 976 kalorier i en timme kör i en takt på 6,7 miles per timme. Som med steg klasser, desto tyngre din kroppsvikt, desto fler kalorier du bränner.

Stair Steg Machine

Steg aerobics klasser bränna vanligtvis fler kalorier än att använda en trappstegs maskin. Steg klasser kan också vara mer roligt och interaktivt än att vara på ett trappstegs maskin för någon längre tid. Harvard Medical School rapporterar att med hjälp av en trappstegs maskin brinner vanligen mellan 360 och 532 kalorier i en timme, beroende på din kroppsvikt.

överväganden

Oavsett hur många kalorier du kan bränna träna, är mängden kalorier du äter den viktigaste faktorn när det gäller att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt. Dietary Guidelines för amerikaner 2010 tyder på att de flesta aktiva män behöver 2400 till 3000 kalorier per dag, medan aktiva kvinnor kräver vanligen 2000 till 2400 kalorier per dag för hälsosam vikt underhåll (sidan 14). För viktminskning hos överviktiga och feta individer, 1,200- till 1600-kalori måltid planer är ofta effektiva, enligt National Heart, Lung and Blood Institute.

Livsmedel som innehåller mycket lecitin

Lecitin eller fosfatidylkolin, är en av de vanligast förekommande fosfolipider, som är de strukturer som utgör dina cellmembran. Din kropp gör lecitin genom att bryta ner fosfatidylkolin i den mat du äter till kolin och vissa fosfater, sedan bygga upp den i lecitin för dina egna celler. laboratorier för livsmedelsanalys analyserar normalt i livsmedel kolin, och livsmedel med höga halter av kolin är också hög i lecitin. Animaliska livsmedel är de bästa källorna till kolin, och du bör sträva efter att minst 425 till 550 milligram per dag.

Skaldjur

Livsmedel som innehåller mycket lecitin

torsk kokta Atlantic har 71 milligram kolin i en tre ounce servering, och kokt lax och konserverade räkor har 56 till 60 milligram. Tillsammans med att ge högkvalitativt protein och vitamin D, fet fisk och skaldjur är rika på EPA och DHA, som är långkedjade omega-3-fettsyror som kan sänka din risk för hjärtsjukdom. Ät två portioner per vecka för att möta rekommendationerna i Dietary Guidelines för amerikaner från US Department of Health and Human Services.

Mejeriprodukter och ägg

Livsmedel som innehåller mycket lecitin

Mjölk har 38 milligram kolin per kopp, och en stor ägg har 126 milligram. Mejeriprodukter, såsom mjölk, yoghurt och ost, hjälper dig att bygga och upprätthålla starka ben eftersom de är utmärkta källor för kalcium, som är en del av benmineral. Berikade mejeriprodukter har D-vitamin, som hjälper kroppen att absorbera och använda kalcium från maten. Begränsa kalorier och mättat fett genom att välja låg fetthalt eller fettfri mejeriprodukter utan tillsatt socker.

Grönsaker

Livsmedel som innehåller mycket lecitin

Kokta brysselkål och broccoli var att ge mer än 60 mg kolin, och andra gröna bladgrönsaker har liknande belopp. De är också källor till kostfiber, kalium och vitaminerna A och C. Om du är en strikt vegetarian eller vegan, och inte äter animaliska livsmedel, du kan vara i riskzonen för otillräckligt intag. Fråga din läkare om du bör överväga att ta en lecitin tillägg, såsom lecitin granulat.

baljväxter

Livsmedel som innehåller mycket lecitin

Baljväxter är rika på lecitin, och en kopp sojamjölk eller kokta bönor, såsom njure eller svart, ger ca 70 till 80 milligram kolin. Jordnötssmör har 20 mg kolin per 2 msk servering, och sojalecitin olja har 48 milligram i 1 matsked servering. Jordnötter och sojaolja ger hjärt-hälsosamma omättade fetter och vitamin E. sojabönor har högkvalitativt protein och kostfiber, och många sojaprodukter har isoflavoner, som kan sänka din risk för hjärtsjukdom.

Är Dans Gymnastikdräkter samma som gymnastik Gymnastikdräkter?

I en nypa, kan du använda samma trikåer för gymnastik och dans, men det beror till stor del på din lärare. "För min personliga klasser skulle jag låta en elev bär en gymnastik trikåer" Kathe Carande, en danslärare på The Art Underground i Louisville, Colorado, sade. "Det viktigaste är att du vill se hur kroppen rör sig." Några dans skolor och gymnastik gym, dock har olika regler. Även om du kanske kunna utbyta de träningstrikåer för klass kommer du inte att kunna komma undan med det för en prestation eller tävling.

dansstilar

Dans trikåer handlar om olika, från grimman toppar till korta ärmar. Men enligt Carande, Camisole eller tank bästa band är de mest populära. Leotards för dans kan också ha utskärningar i ryggen, spets överlägg eller urringningar. På grund av alla alternativ, vissa studior har klädkoder för att förenkla shopping. "Klädkod hindrar studenter från att fokusera på sina kläder och mer på sin dans", säger Amanda Fedor, chef för The Studio, Inc. i St. Louis, Missouri, sade.

gymnastik stilar

Gymnastik trikåer, å andra sidan, finns i två stilar - linne eller lång ärm. Tanktaket banden är två till tre inches bred och halsen på gymnastik trikåer är nära nyckelbenet. På grund av de rigorösa karaktär tumlande, gymnastik trikåer måste ha bredare band att stanna upp. Långa ärmar kan också hjälpa till att skydda huden från en nedgång från en apparat. Ibland har barn versioner bifogade shorts kallas biketard.

Mönster

Det snabbaste sättet att berätta om du tittar på en gymnastik eller dans trikåer är närvaron av ett mönster. Gymnastik trikåer har dem, och de är ofta flimrigt och mångfärgade. "Dance dräkter tenderar att vara mestadels rena färger, och i min mening (är) mer diskret," sade Fedor. Carande sade dans trikåer kan ha en färgad rand eller band, men kommer inte att ha färgade figurer eller motiv. För balett, kan dansarna bära mönstrade kjolar över trikåer så enfärgad matchar flera kjolar. Båda discipliner använder finare och mer iögonfallande trikåer mönster för föreställningar eller tävlingar än de gör för praxis.

material

Enligt Carande, är dans leotards vanligen tillverkad av en blandning av material som bomull, polyester, nylon eller spandex. Fedor, men säger lycra eller lycra-bomullsblandningar är vad hon ser mest under 2013. Om de inte behöver så mycket stretch, kan body också bara vara bomull. "Cotton polyesterblandningar är oftast det billigaste", sade Carande. Gymnastik trikåer kan göras från samma fibrer som dans gymnastikdräkter, men de har typiskt en högre procentandel av spandex. Det beror på en back handspring kräver mer stretch i tyget än en enkel backbend i dans.

För män

Trikåer och manliga dansare brukar inte komma överens. "Jag har aldrig burit en trikåer och har aldrig känt en manlig dans att bära en", säger Jonathan Stewart, en artist i Arvada Center for the Arts i Colorado. Män föredrar vanligtvis linnen, träningsbyxor och shorts för danslektioner. Balettdansörer kommer vanligtvis bära tights och en dansstil T-shirt för klassen. I prestanda, kan de behöva bära en vanlig trikåer under kostym, men det kommer inte att vara den huvudsakliga fokus. Manliga gymnaster, dock bära trikåer. De brukar kallas "konkurrens shirts" trots att de sträcker sig under benen.

Är NALS Samma som NRP?


Den neonatal återupplivning Program och neonatal Advanced Life Support - utbildningar för vårdpersonal - lär de färdigheter som krävs för hjärt-bedömning och återupplivning av nyfödda.

NRP

NRP läroplan - gemensamt designad av American Academy of Pediatrics och American Heart Association - tar upp behovet av standardiserade nationella undervisning i neonatal intensivvård. Använda innehåll baserat på moduler från neonatal Educational Program för Drew Graduate Medical School i Los Angeles, kan NRP instruktion anpassas till praktikanten.

NALS

NALS utbildning, som administreras av American Academy of Physicianassistenter levererar samma kursplan som NRP, har liknande flexibilitet i sitt format, och utrustar praktikanter med samma kunskaper och färdigheter.

Likvärdighet

År 2005 AHA och AAP producerade officiella neonatal återupplivning riktlinjer baserade på befintlig NRP planen, med vissa modifieringar. Riktlinjerna ger detaljerade instruktioner i akut vård av nyfödda i hjärt nöd. Både NRP och NALS leverera information i enlighet med dessa riktlinjer och därför innehåller identiskt innehåll. Hälso- och sjukvårds arbetsgivare som söker kandidater med utbildning i dessa färdigheter erkänner NRP och NALS som likvärdiga.