XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

saknas i vitt ris

Många föredrar att köpa vitt ris över brunt ris eftersom din är vana vid smaken av ris, har vuxit upp äta det. Brunt ris å andra sidan är nästan och ses som en ny "friska" alternativ med en högre prislapp som tar mycket längre tid att laga mat. Att ta reda på vilken typ av ris det är mer förnuftigt att köpa, du verkligen behöver för att jämföra brunt ris till vitt ris.

Instruktioner

1 Jämför priset på vitt till brunt ris i din affär. Vitt ris kostar normalt ca $ 2.50 för en 32 uns påse. Brunt ris är normalt säljs i mindre påsar och i allmänhet kostar $ 2,75 för 16 uns. Detta gör att kostnaden för brunt ris nästan två gånger kostnaden för vitt ris. Man skulle kunna tro att eftersom brunt ris har mindre processkostnader som det skulle kosta mindre, men det är inte fallet.

2 Försök matlagning både vitt och brunt ris för att se hur lång tid det tar att slutföra. Beroende på barnen i vitt ris du köper, kan det laga mycket snabbt. Brunt ris å andra sidan kan ta 20 till 30 minuter att laga mat.

3 Forskning hur länge vitt ris och brunt ris kan lagras säkert. Det rekommenderas inte att du köper stora mängder av brunt ris det går dåligt snabbare eftersom det är i sitt naturliga tillstånd. Vitt ris kan lagras i flera månader, dock.

4 Läs etiketterna på både vitt ris och brunt ris. Vid första anblicken på närings etiketter av vitt ris och brunt ris, verkar det som anrikat vitt ris i överlägsen brunt. Detta beror på att efter det att fibern avdrives från brunt ris i hulling process för att göra vitt ris, är syntetiska näringsämnen sattes tillbaka för att kompensera. Så även om det kan visas att vitt ris har mer näringsämnen, har brunt ris mer naturligt förekommande näringsämnen. Dessutom är vitt ris högsta grad saknas i fiber, den ingrediens som vår kost är mest brist på.

5 Läs om hur vitt ris och brunt ris ned av kroppen. För dem med insulin problem som diabetes eller en historia av diabetes i familjen, är brunt ris ett bättre val. Den fiber i brunt ris gör att absorberas långsamt av kroppen elimineras en stegring i blodsockret.

6 Titta in till förmån för vitt och brunt ris på viktminskning. Brunt ris har tekniskt mer kalorier per kopp än vitt ris. Men dessa kalorier är mer fyllning på grund av fiberinnehållet, så en person är naturligt benägna att äta mindre.

Närings Skillnaden mellan Couscous & amp; Vitt ris

Couscous och vitt ris både utgör en del av den matgruppen korn, och en kopp kokt vanlig couscous eller vitt ris räknas som två uns av raffinerat spannmål. Båda livsmedel ger också flera gram kolhydrater - en typ av näringsämnen kroppen använder för energi - och erbjuder liknande mängder av vitamin B-3, kalcium och magnesium. Men de har också närings skillnader när det gäller några specifika vitaminer och mineraler.

Vitamin B-9 Innehåll

Närings Skillnaden mellan Couscous & amp; Vitt ris

Vitt ris ger mycket mer vitamin B-9, även kallad folat eller folsyra, per portion jämfört med couscous. Att få tillräckligt med B-9 i din kost hjälper dig att producera röda blodkroppar, en typ av cell avgörande för syretransport. Det hjälper dig också bearbeta nukleinsyror - de kemikalier dina celler behöver göra DNA - och aminosyror, de kemikalier som behövs för att göra protein. En kopp kokt vitt ris innehåller 153 mikrogram vitamin B-9, som är 38 procent av det rekommenderade dagliga intaget. En motsvarande servering av kokt couscous innehåller bara 24 mikrogram vitamin B-9, eller 6 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

manganhalt

Närings Skillnaden mellan Couscous & amp; Vitt ris

Vitt ris fungerar också som en överlägsen källa för mangan, jämfört med couscous. Varje 1-kopp servering av kokt vitt ris har 0,75 milligram av mangan, som är en tredjedel av det rekommenderade dagliga intaget för män och 42 procent för kvinnor. En kopp kokt couscous, däremot ger dig bara 0,13 milligram mangan. En kost rik på mangan erbjuder flera hälsofördelar, bland annat förbättrad sårläkning, stöd för ben utveckling och bindväv styrka. Mangan hjälper dig också att känna strömförande, eftersom dina celler kan använda den för att stödja din ämnesomsättning.

selen innehåll

Närings Skillnaden mellan Couscous & amp; Vitt ris

Couscous erbjuder mycket mer selen per portion än vitt ris. Din kropp använder selen för att göra en aminosyra som kallas selenocystein, som får ingå i dina cellers proteiner. Detta selen stöder manliga reproduktiv hälsa genom att hjälpa i spermieproduktionen, och det reglerar din ämnesomsättning genom att styra aktiviteten av sköldkörtelhormon. Couscous fungerar som en utmärkt källa till selen, erbjuder 43 mikrogram eller 78 procent av det rekommenderade dagliga intaget, per 1-kopp servering. Vitt ris innehåller betydligt mindre selen per kopp - 12 mikrogram eller 22 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

Användningsområden och överväganden

Närings Skillnaden mellan Couscous & amp; Vitt ris

Använd vitt ris eller couscous som en bas för sallader och blanda i hackad planteras, frukter, örter och nötter att lägga näringsvärde och konsistens. Kombinera couscous, mynta, kikärter, hackad röd paprika och pinjenötter för en smakrik maträtt, eller blanda vitt ris, hackade gurka, tomater och persilja med en citron vinägrett för vitt ris Taboulé. Alternativt, servera ris eller couscous tillagas i no-natrium buljong för en enkel men välsmakande sida skålen.

Observera att medan vitt ris och couscous båda innehåller nyttiga näringsämnen, de pale i jämförelse med hela korn när det gäller näringsvärde. När det är möjligt, nå för hälsosammare alternativ, såsom brunt eller vildris, eller fullkorns couscous. Göra övergången kan hjälpa till att sänka risken för hjärt-kärlsjukdom, konstaterar Linus Pauling Institute.

Kan äta vitt ris hjälpa dig gå ner i vikt?

Vitt ris saknar en av de faktorer som är kända för att stödja viktminskning: fibrer. Det är en rik källa av kolhydrater, som är nödvändiga för att upprätthålla energi som du skär kalorier, men kolhydrater i vitt ris kan orsaka en ökning i blodsocker som undergräver viktminskning. På den positiva sidan, är vitt ris fyllning och om du tittar på hur mycket du äter, kan det vara en tröst mat som hjälper dig hålla fast vid din kost.

Titta på kalorier

Vitt ris är inte det mest hälsosamma val, men någon mat kan hjälpa dig att gå ner i vikt så länge du begränsa den totala mängden kalorier som förbrukas varje dag och utöva tillräckligt för att bränna mer kalorier än du tar i. En halv kopp kokt vitt ris har 103 kalorier, vilket är tillräckligt lågt för att passa in i någon viktminskning plan. Men om du inte uppmärksamma delar, det är bara tillräckligt hög i kalorier som du lätt kan konsumera mer än du tror om din portion är mycket större än en halv kopp.

Kolhydrater Spike blodsocker

Du får 22 gram kolhydrater från halv kopp kokt vitt ris, vilket är 17 procent av hela dagens kolhydrater baserad på det rekommenderade dagliga intaget av 130 gram. Oron vitt ris är att kolhydrater inte uppvägs av fiber skulle vars närvaro bromsa kolhydrater matsmältningen och hjälpa till att reglera blodsockret. I motsats härtill kolhydrater i vitt ris orsaka en stegring i blodsocker. Som insulin arbetar för att återvända blodsocker till en normal nivå, främjar omvandlingen av socker till fett, samtidigt se till att fett inte används för energi. Dessa åtgärder främjar viktökning snarare än viktminskning.

Näringsämne Densitet frågor

Näringstäthet definieras som mängden näringsämnen du får för varje kalori förbrukas, enligt en artikel publicerad i 2010 i "The American Journal of Clinical Nutrition." Det är särskilt viktigt att välja näringsrika livsmedel som du skär ner på kalorier för att vara att du får alla vitaminer och mineraler din kropp behöver. Vitt ris faller kort på näringsämnen när du börjar begränsande delar. En 1-kopp servering är en bra källa till selen, järn, folat, niacin och tiamin. Men skära del på mitten för att begränsa kalorier också signifikant minskar näringsvärdet i riset till den punkt där det är bara en bra källa av folat och tiamin.

Njuta ibland med en måltid

Du är mer benägna att gå ner i vikt och behålla den genom att släppa vikt med en hastighet av 1 till 2 pounds per vecka, och genom att skapa en ätande plan du kan hålla med för lång tid, enligt Centers for Disease Control and Prevention . Fullkorn, såsom brunt ris, är bättre för viktminskning eftersom de innehåller mer fibrer och US Department of Agriculture rekommenderar att åtminstone hälften av din dagliga korn bör komma från hela korn. Ändå ger detta utrymme för ibland njuta av vitt ris. Genom att para ihop vitt ris med grönsaker och magert protein som kyckling, kan du också öka näringsintaget, minska inverkan på blodsockret och bättre stöd viktminskning.

Vitt ris Nutritionfaktan

Rice levererar så mycket som hälften av de dagliga kalorier som förbrukas av hälften av världens befolkning, enligt George Mateljan Foundation. I själva verket, i vissa kulturer, frasen "att äta" bokstavligen betyder "att äta ris." Populariteten av denna spannmål kan tillskrivas, delvis till dess näringsvärde.

Historia

Enligt Edward Sturtevant, är brunt ris infödd till Indien, varifrån den infördes i Kina mer än 3000 år f.Kr. Säden importerades som en artikel i handeln till Sicilien, Italien, med arabiska köpmän fram till början av 15-talet. Dess odling infördes direkt från Indien till Medelhavsområdet av portugiserna på 16-talet. Det var först sås i Amerika 1647, och nu USA är en av de största exportörerna av detta spannmål.

Betydelse

Av alla spannmål, ris aktier lika stor vikt med vete som en ledande födokälla för mänskligheten, enligt Cambridge World History of Food. Denna spannmål är en stapelvara för nästan hälften av världens befolkning. Den står för fullt 60 procent av all livsmedelskonsumtion i Sydostasien och cirka 35 procent av födointaget i södra och östra Asien. Även om det odlas i mer än 100 länder, är 95 procent av världens ris gröda som odlas och konsumeras i Asien.

näringsprofil

En en kopp servering av kokt vitt ris innehåller 205 kalorier, enligt USDA National Nutrient Database. Detta ger 10 procent av det dagliga värdet för kalorier, baserad på en 2000-kaloriintag. Varje 1-kopp servering av kokt vitt ris ger 44.51g av kolhydrater, med 0,6 g kostfiber och 0,1 g socker, enligt USDA National Nutrient Database. Den innehåller 4,25 g protein, vilket ger 8 procent av DV för proteinet. Vitt ris innehåller inget kolesterol.

Vitaminer och mineraler

Varje 1-kopp servering av kokt vitt ris är också en exponeringskälla för ett antal vitaminer, enligt USDA National Nutrient Database. Dessa inkluderar 0.26mg av tiamin, 2.33mg av niacin och 92mcg av folat. Några av de mineraler som den ger är 16 mg kalcium, 1.9mg av järn, 68 mg magnesium och 0,75 mg mangan.

Matlagning Effekter på Näringsvärde

Rice är beredd på flera sätt av olika kulturer runt om i världen. Enligt David Franklin Houston och GO Kohler, författare till boken "näringsmässiga egenskaper av ris", tillagningsmetoder som används för att framställa vitt ris påverkar näringsvärdet i riset. Eftersom B-vitaminer är vattenlösliga, att recept som kräver riset sköljas innan tillagning bryter skålen innehåll av denna viktiga vitamin. På liknande sätt är en stor andel av B-vitaminer tvättas ut när riset kokas i överskottsvatten som kastas bort.

Glykemiskt index brunt ris Vs. Vitt ris

Den glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt ett visst livsmedel rötas och effekten som den har på blodsockernivån. Vitt bröd är tilldelad ett värde på 100 och andra livsmedel jämförs med det. Vitt ris och brunt ris har liknande glykemiskt index nivåer, men andra faktorer gör råris ett hälsosammare val för din meny.

kolhydrater

Kolhydrater är en viktig del av din dagliga kost. Kolhydrater ger din kropp de näringsämnen som behövs för att stödja kroppens funktioner och ge dig tillräckligt med bränsle för energiproduktion. Kolhydrater finns i många livsmedel, i form av stärkelsearter, sockerarter och fibrer. Grupperas i två kategorier, kolhydrater innefattar komplexa kolhydrater, vilka är stärkelsearter och enkla kolhydrater, som är sockerarter. Stärkelse och socker smälts och bryts ner till glukos, kroppens primära bränsle. Fibrer, både lösliga och olösliga, är inte lättsmält och passerar genom matsmältningssystemet. Fiber är nödvändigt för maghälsa även om det inte ger näring.

glykemiskt index

Alla kolhydrater är inte ned av kroppen i samma takt. Ett bättre sätt att mäta smältbarhet kolhydrater är glykemiskt index. Detta index mäter förändringar i blodsockernivåerna när du äter en särskild mat. Livsmedel som orsakar stora ökningar i blodsockernivåer har ett högt glykemiskt index, medan de som inte orsakar stora ökningar har ett lågt GI. Vanligtvis livsmedel som innehåller socker snabbt öka blodsockernivåer och så har en hög GI. Stärkelserika livsmedel bryts ner långsammare och tenderar att ha en lägre GI.

glycemic Load

Även om GI är en bra riktlinje, endast den mäter effekten av en liten mängd mat, vanligen 50 g kolhydrater, under en period av två timmar. Den glycemic lasten beaktar GI ett visst livsmedel och även dess portionsstorleken. Den logiska grunden är att en liten mängd av hög-GI livsmedel skulle ha samma effekt på kroppen som en större mängd av låg-GI livsmedel. Den glycemic lasten beräknas genom att ta GI av ett livsmedel, multipliceras med mängden kolhydrater i gram och dividera den siffran med 100. Förstå glykemiska belastningen är användbar för diabetiker och andra som behöver övervaka kvaliteten och kvantiteten av mat som de äta.

Vitt ris

Vitt ris är samma anläggning som brunt ris, men vitt ris är egentligen bara den inre delen av risgryn. En malningsprocessen avlägsnar osmältbara yttre skrovet och kli, vilket innebär att endast stärkelse vita frövitan. Eftersom malningsprocessen avlägsnar vitaminer från ris, i USA mest vitt ris har B-vitaminer läggas tillbaka in i den. Den glykemiskt index vitt är 44 för konverterade ris, 56 för långkornigt vitt ris och 72 för kortfibrig vitt ris.

Brunt ris

Brunt ris mindre bearbetade än vitt ris. Riskornen har det yttre skrovet avlägsnats, men de underliggande kli och germinallager är kvar på kornet. De kli skikten är det som gör riset brun. Brunt ris är mer näringsrik än vitt ris eftersom kli innehåller vitaminer, mineraler och oljor. Det har också mer fibrer än vitt ris. Brunt ris kallas ibland fullkornsris. Den glykemiskt index av brunt ris är 55, sätta det om motsvarande långkornigt vitt ris. Men är brunt ris en bättre mat än vitt ris på grund av den extra fibrer och näringsämnen det innehåller. Eftersom en större mängd fibrer bidrar till fullhet, kan du äta mindre och därmed har en lägre glykemisk belastning från brunt ris.

Äta att hålla sig frisk

Ersätta brunt ris för vitt ris ökar mängden fibrer och andra näringsämnen i kosten och kan vara hälsosammare för dig. Forskare vid Harvard School of Public Health undersökte effekten av att konsumera vitt ris eller råris på risken att utveckla typ 2-diabetes. Studien, som leds av Qi Sun, dök upp i den 14 juni till 2010 frågan om "Archives of Internal Medicine" och används frågeformulär om livsstil och kost följa 197,228 studiedeltagare. I studien konstateras att ersätta vitt ris med brunt ris skulle minska en individs risk att utveckla diabetes med 16 procent.

Vitt ris & amp; Blodtryck

Nästan var tredje amerikaner har högt blodtryck, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Högt blodtryck ökar risken för stroke och njure och hjärtsjukdomar. Du kan kontrollera ditt blodtryck genom diet. Vissa livsmedel är mer effektiva för blodtryckskontroll än andra; vitt ris är inte idealisk, men kan inte vara skadligt. Du bör inte försöka att behandla högt blodtryck eller andra villkor med mat, eller avbryta medicinering, om inte instrueras att göra så av en läkare.

kalorier

Vitt ris är relativt låg i kalorier, med 169 kalorier i en kopp kokt ris. Detta belopp omfattar mindre än 9 procent av det dagliga föreslagna intag av 2000, så det är inte troligt att påverka din vikt. Övervikt och fetma kan öka ditt blodtryck, men om du äter mycket stora delar regelbundet, är det inte troligt att ha en betydande inverkan på viktökning eller förlust vitt ris.

Fett

Vitt ris är mycket låg fetthalt, med mindre än 0,5 g i varje kokta kopp. Vitt ris innehåller inte mättat eller transfetter, vilket kan öka din kolesterolnivå. En hög kolesterolhalt är en riskfaktor för högt blodtryck, så ersätter feta livsmedel med vitt ris kan bidra till att minska risken för båda villkoren.

kolhydrater

Vitt ris är hög i kolhydrater, med 37 g i varje kokta kopp. Medan kolhydrater kan ge energi för idrottsevenemang och andra aktiviteter, kan en kolhydratrik kost inte vara perfekt för blodtryck förvaltning. Forskning som publiceras i januari 2010 års upplaga av "Archives of Internal Medicine" funnit att kolhydratfattig kost minskat blodtryck jämfört med dieter högre i kolhydrater.

Fiber

Vitt ris är låg i fiber, med 1,7 gram i varje kokta cup. Enligt forskning från januari 2005 frågan om "Archives of Internal Medicine," ökad fiberintag kan hjälpa till att förebygga högt blodtryck. Men eftersom vitt ris är låg i kalorier, du kan fortfarande äta det och hitta utrymme för fiberrika livsmedel i din kost, så lågt fiberinnehåll av vitt ris är ensam osannolikt att en enda förare av förändringar i ditt blodtryck.

Natrium

Vitt ris är låg natriumhalt, eftersom varje kokta kopp innehåller bara nio milligram. Konsumerar för mycket natrium kan öka risken för högt blodtryck. Den dagliga föreslagna gränsen är 2.300 milligram, så vitt ris är osannolikt att främja ökat blodtryck genom denna mekanism.

Kalium

Äta kalium-rika livsmedel kan minska risken för högt blodtryck. Men är vitt ris låg på kalium, med 17 milligram; den föreslagna dagliga intaget är 4.700 milligram. Om du byter ut en hel hög kalium livsmedel med vitt ris, kan detta uppmuntra högt blodtryck. Om du äter kalium-rika livsmedel redan bör vitt ris inte öka risken för högt blodtryck.

Hur man lagar spanska-Style vitt ris

Spanska ris beskriver ofta kryddat vitt ris som sitter vid sidan av en mexikansk maträtt. Ibland kallas mexikansk ris, är det tomatbaserad, ibland blandat med ärtor och morötter, och alltid mer än lite garlicky. Spanska ris från Spanien, å andra sidan, är traditionellt kallas paella. Detta är en annan maträtt helt och hållet, serveras vanligtvis som en huvudrätt med kött eller fisk och skaldjur kokas i ris och definieras av en krispiga lager av godhet kallas Socarrat på botten.

mexikansk Ris

Hur man lagar spanska-Style vitt ris

Mexikanska ris kokt på samma sätt laga vanligt vitt eller brunt ris, med hjälp av en kastrull och en två-till-ett förhållande vätska till ris. Djupet av smaken kommer från bryna den okokt ris i olja på medelhög värme innan du lägger buljong och tomater, som tar platsen för vatten som kokvätskan. Använd en kruka med en tättslutande lock, och brunt ris med vitlök innan du lägger till kokvätskan. Inkludera grönsaker såsom ärtor, om så önskas, och en aning av kryddor, såsom koriander, kummin, korianderfrö eller oregano. Pop på locket, vrid värmen till låg och låt sjuda i 20 till 40 minuter, beroende på om du lagar mat vitt eller brunt ris. Låt riset sitta bort från värmen, täckt, ytterligare fem minuter, sedan ludd med en gaffel och servera.

Paella

Hur man lagar spanska-Style vitt ris

Gör paella i en traditionell paella pan, en bred, ytlig pan som kokar riset öppet. Detta gör det möjligt för riset att koka på olika nivåer, vilket skapar en välsmakande skorpa på botten medan det översta skiktet något al dente. En djup, bred obestruket stekpanna kommer att göra susen också. Börja med sauteing lök, vitlök och något kött som måste vällagad i lite olja. Låt alla de läckra bruna bitar på botten, lägg sedan till ris. Täck med vätska, med användning av ca 3 koppar för varje kopp ris. Om vätskan helt absorberad och riset är fortfarande alltför hård, helt enkelt lägga till mer vatten och sjud lite längre. När sjudande börjar krypa något annat kött eller fisk och skaldjur i riset. Toppa med grönsaker och kryddor, såsom saffran och oregano, sedan sjuda på medelvärme tills vätskan absorberas och en fin brun skorpa har bildats på botten, ungefär en halvtimme. Servera varma med citron eller limeklyftor.

Knep

När riset är på väg, inte röra det. Omrörningen röra upp Socarrat på paella och kommer att skapa en sörjig röra i mexikanska ris. Fundera på vätskor du använder för att göra spanska ris. Buljong eller beredda buljong ge djup till var och en av dessa risrätter. Konserverade tomater används oftast i båda rätter också, och saften tillför smak. Dränera vätskan i en mätbägare första och räkna den i flytande mätning. Vitt vin gör en välsmakande komplement till kokvätskan i paella, men stick med tomat vätska blandas med buljong eller vatten i mexikanska ris. Paella har nästan alltid saffran, så hoppa inte över detta viktiga krydda om du gå den traditionella spanska vägen.

vegetariska Val

Hur man lagar spanska-Style vitt ris

För vegetarianer, hoppa över buljongen och helt enkelt använda vatten blandat med salt efter smak. Glöm inte tomat vätska, vilket gör upp för smak som kan ha kommit från buljong. I paella, stek tofu eller seitan till brunt med lök och vitlök, och lägg konserverade bönor receptet för extra vegetariska godhet.

Är vitt ris en bra källa till komplexa kolhydrater?

Mjuk, klibbig och utmärkt för att njuta salta såser gör vitt ris en läcker komplement till många olika måltider. Om du tror att vitt ris gör mycket för din hälsa, men tänk om. Även vitt ris kan ätas som en del av en hälsosam kost, det finns mycket bättre källor av komplexa kolhydrater.

bearbetning

Att förfina brunt ris i vitt ris, en process som kallas polering, producenter ta säden yttre skal, som kallas kli, liksom kornets närings magasin, som kallas bakterien. Allt som återstår är frövita, stärkelse del av säden som är nästan saknar andra än kolhydrater näringsämnen. Efter raffinering, mest vitt ris berikad att lägga tillbaka i viktiga näringsämnen som järn och folsyra.

saknade Näringsämnen

Eftersom den saknar kli och groddar, är vitt ris till stor del saknar fiber, och brist på essentiella fettsyror, mineraler och vitaminer som finns i brunt ris. Även om vissa av dessa näringsämnen läggs till berikade vitt ris, är det bättre att ta emot näringsämnen från naturliga livsmedel, snarare än berikade sådana, när det är möjligt. Berika ris också kompenserar inte för bristen på fiber. Fiber har många hälsofördelar som att främja matsmältningen, sänka kolesterolnivåer, stabilisera blodsockret och bidra till en känsla av fullkomlighet efter att ha ätit. Även om det är oklart vad exakt näringsbrist är att skylla, finns det också belägg för att äta mindre vitt ris och mer brunt ris påverkar din risk för diabetes. I en studie 2010, forskare från Harvard School of Public Health fann att äta minst fem portioner av vitt ris per vecka motsvarade en ökad risk för typ 2-diabetes, medan man äter åtminstone två portioner av brunt ris per vecka motsvarade en lägre risk.

alternativ

Experimentera med alternativ för vitt ris. Många recept är flexibla nog att du enkelt kan ersätta brunt ris för vitt ris, även om kryssrutan koktider i förväg eftersom de kan variera från vad du är van vid. Att blanda upp det lite, även försöka ersätta andra fullkornsprodukter, såsom quinoa, hirs, bulgur eller vildris. Om du har ätit vitt ris som ett sätt att få mer komplexa kolhydrater i din kost, överväga andra, bättre mat källor som bönor, linser och potatis. Dessa är alla överlägsna källor av komplexa kolhydrater, eftersom de är oraffinerad mat.

Vitt ris Place i din kost

Om du älskar vitt ris finns det ingen anledning att ge upp helt och hållet. Men se till att din vitt ris konsumtion är bara en del av en större balanserad kost. Vitt ris och andra raffinerat spannmål som vitt mjöl bör inte omfatta mer än hälften av din dagliga säd intag. Eftersom vitt ris saknar många nyttiga näringsämnen, bör du också tänka din konsumtion om man äter vitt ris stör din önskan eller förmåga att inkludera massor av andra, mer näringsrika livsmedel som grönsaker, frukter, bönor eller mejeriprodukter i kosten.

Kommer Cutting vitt ris hjälpa till med viktminskning?

Många kost planer kommer att råda dig att äta oproportionerligt små eller stora mängder av en viss typ av mat. Även om dessa inte är så hälsosamt för långsiktig viktminskning som en näringsrik kost i måttliga mängder, kan de ge dramatiska resultat på kort sikt. Klippa ut vitt ris är en rekommendation som potentiellt kan ha både positiva och negativa effekter på din viktminskning framsteg.

Viktminskning Grunderna

Du gå ner i vikt genom att bränna mer kalorier genom metabolism och annan verksamhet än du tar in genom att äta. För att göra detta måste du antingen träna mer, äta mindre, eller båda. Det tar ungefär 3500 kalorier energi för att sätta på eller ta bort en enda pund av fett.

Vit Rice Basics

Det finns många typer av vitt ris tillgängliga, från kortfibrig sushi ris från Japan till lång, smal basmatiris från Indien. Vitt ris är en raffinerad korn, vilket innebär att kli skalet har tagits bort från frövitan. Enligt den Live MyPlate, en 1-kopp servering av vitt ris innehåller ca 110 kalorier. Nästan alla av dessa kalorier är kolhydrater.

räkna kalorier

Från en kalori-räkning synvinkel är vitt ris inte ett dåligt val. Det innehåller färre kalorier per volym än många andra livsmedelsval - vilket innebär att du kan fylla på ris med färre problem viktminskning. Detta förutsätter att du äter din vitt ris vanligt, och inte täcker den med smör eller såser.

Näring

Enligt Dr. Walter Willett av Harvard School of Public Health, bör människor på en kalorifattig kost göra det mesta av de kalorier de tar i. Vitt ris är relativt låg i kalorier, men också låg i näringslära. Detta gör det till ett optimalt val, eftersom du får mindre värde för dessa kalorier än du skulle från att äta grönsaker eller magert kött.

Blodsocker

Raffinerat spannmål som vitt ris presentera en viktminskning utmaning i att de bryts ned mycket snabbt i magtarmkanalen. Detta översvämningar din blodomloppet med glukos och orsakar din bukspottkörtel att släppa en motsvarande ström av insulin. Insulinet skyddar dig från de skadliga effekterna av förhöjda blodsocker genom att lagra det i fettceller för senare användning som bränsle. Men efter extra glukos är undanstoppad, dina förhöjda insulinnivåer lämnar du sugen mer mat. Detta innebär mer mellan måltid snacking och mindre tur med att förlora vikt.

Slutsats

Vitt ris har både positiva och negativa egenskaper när det gäller att förlora vikt. Detta innebär att klippa ut vitt ris kan eller inte kan hjälpa dig att få nå den vikt du vill. I slutändan kommer det att bero på den övergripande ramen för din vitt ris konsumtion. Om du skär vitt ris ur en diet bestående av magert protein och grönsaker, kommer det att hjälpa dig gå ner i vikt. Om du slutar att äta vitt ris och ersätta det med vitt bröd eller chips, kan du sätta extra tyngd på.

Vitt ris & amp; Acne

Höga insulinnivåer kan vara ansvarig för den ökade förekomsten av akne i västerländska samhällen på grund av hur de utlöser inflammation och stimulerar frisättningen av akne befrämjande hormoner, enligt en granskning 2003 i "Comparative Biochemistry and Physiology." Vitt ris, om de konsumeras i stora mängder, kan stimulera en överdriven insulinfrisättning som kan vara ansvarig, åtminstone delvis, för dina finnar.

Vitt ris och glykemiska belastningen

Den glycemic lasten, eller GL, en servering av livsmedel är det bästa sättet att avgöra hur mycket insulin din kropp kommer att producera när du äter det. GL av ris är en faktor av mängden kolhydrater som finns i tjänstgör du äter och dess glykemiskt index. En GL av 10 eller lägre är låg, mellan 11 och 19 är måttlig, och 20 och uppåt är hög. En portion halv kopp kokt vitt ris har en GL av 17; en portion av en kopp, en GL av 34; och en portion av 2 koppar, är en GL av 69. GL brunt ris mycket lika för samma tjänstgör storlekar.

Lågt glykemiskt Load och Acne

Minska din glycemic last genom att ersätta högt glykemiskt kolhydrater som vitt ris med antingen lägre glykemiskt val, mer protein från kött, ost eller nötter, eller mer fett från avokado eller olivolja, kan hjälpa dig bli av med din akne, vilket framgår i en studie som publiceras i julinumret 2007 av "American Journal of Clinical nutrition." De unga män i studien led av svår akne och lyckades minska sina problem med 50 procent på bara 12 veckor.

Undvika högt glykemiskt Foods

Om du lider av akne, minska din glycemic last genom att identifiera de livsmedel i kosten som har antingen ett högt glykemiskt index eller som har en hög kolhydrathalt. Undvik vitt ris. Brunt ris inte är ett bättre alternativ, eftersom det har en liknande GL. Eliminera andra högt glykemiskt och hög Carb livsmedel, såsom potatis, vitt och hela vete bröd, flingor, kli flingor, puffat ris, havre ringar och andra frukostflingor, läsk, socker, bakverk och desserter.

Minska din glykemiska belastningen

För att minska kost GL, byt hög carb och högt glykemiskt livsmedel, inklusive vitt ris, med lågt glykemiskt eller low-carb livsmedel. Till exempel, om du brukar ha en kopp vitt ris med vissa kyckling och grönsaker, du kan antingen ta bort vitt ris eller har endast 1/4 kopp blandas med en större mängd kyckling och grönsaker. Lägg till lite kokosmjölk för extra fett om du fruktar din måltid kommer inte att tillfredsställa tillräckligt. Om du gillar sushi, kan du växla till sashimi eller gör din egen sushi utan ris. Ersätt vita puddingar med naturell yoghurt eller keso blandat med några bär och nötter.