XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ryggkirurgi med endoskop

Avancerad teknik gör det nu möjligt för kirurgen att utföra kirurgiska tekniker, som tidigare krävde långa snitt, med minimalinvasiva metoder där snitt är mycket liten. Denna sofistikerade teknik ständigt förfinas men är redan tillgänglig för flera rygg / rygg problem som orsakar kronisk smärta eller funktionshinder.

Terminologi

Flera former av minimalt invasiv kirurgi finns, var och slutar på "scopy" för att indikera att proceduren utförs genom en liten omfattning. Varje förfarande behandlar ett visst område. Epiduroscopy är den specifika operationen för ryggen och ryggraden. Dess namn hänför sig till epiduralrummet och omfattningen tekniken. En fiberoptiska skop granskar epidural området kring ryggmärgen för ärrbildning som kan orsaka irritation och smärta på nerverna. Ta bort ärren från nervrötterna kan lindra smärtan, ofta mer framgångsrikt än andra rygg behandlingar.

Teknik

Kirurgen utför minimalinvasiv kirurgi genom en serie av flera snitt eller punkteringar i stället för de stora snitt av traditionell kirurgi. Varje snitt är typiskt mindre än en tum i diameter. Kirurgen introducerar sedan en tunn, tända röret - ett endoskop - genom en av snitt. En liten kamera visar en video vy av patientens kropp på skärmar. Detta gör det möjligt för kirurgen att se operationsområdet noga. Speciellt konstruerade, tunna kirurgiska instrument går också via andra snitt. Dator vägledning hjälper kirurgen att navigera exakt och följa nerverna under förfarandet. De små snitten sutureras och skyddas av kirurgtejp.

betingelser Behandlad

De metoder som används vid minimalinvasiv ryggkirurgi har förbättrats och expanderat under åren för att täcka ett brett utbud av ryggproblem. Även om inte alla ryggproblem kan behandlas på detta sätt, många kan, och andra läggs som teknik och kirurgisk utbildning utvecklas. Bland de villkor som för närvarande kan behandlas är ryggsmärta, nacksmärta, ischias, diskbråck, spinal stenos, missbildningar såsom skolios, spondylolistes, degenerativ disksjukdom, kotfrakturer, spinalfusion, infektion och tumörer.

fördelar

De små snitt används i minimalinvasiv ryggkirurgi har många fördelar för patienten, inklusive mindre smärta efter operationen och mindre trauma till de omgivande muskler, nerver och mjuk vävnad. I traditionella operationer, dessa ofta resultera i behovet för patienten att ha fysisk terapi för att återfå sin styrka. Mindre invasiva tekniker resulterar i mindre blodförlust och färre och lättare ärr. Återhämtning från operationen är dramatiskt kortare, från potentiella årslång återvinning av större ryggkirurgi till några månader eller mindre med patienten kunna återgå till arbete och hans normala aktiviteter mycket tidigare. I själva verket kan vissa tillbaka förfaranden även utföras som dagkirurgi.

Kosta

Minimalinvasiv ryggkirurgi kan vara billigare jämfört med traditionella öppna operationer. Tid i operationssalen och tillbringade på sjukhuset är kraftigt minskat. Patienten kräver mindre smärtstillande medicin efter operationen. Dessutom medger snabbare återhämtning en snabbare återgång till arbete och normala aktivitetsnivåer med mindre behov av speciella rehabilitering eller omvårdnadstjänster.

patienten Utvärdering

En specialist i ryggkirurgi kommer att utvärdera patientens tillstånd genom en fysisk undersökning som kommer att innehålla en sjukdomshistoria och tidigare testresultat. Kirurgen kan begära ytterligare tester såsom MRT, datortomografi, diskografi eller ben skannar för att avgöra om patienten är en bra kandidat för minimalinvasiv kirurgi för att lösa ryggproblem.

Att hitta en kirurg

Kirurger som utför minimalinvasiv ryggkirurgi måste vara särskilt utbildade i utrustningen och teknikerna. Patienter bör söka en styrelse-certifierad ortoped eller neurokirurg som har kompetens inom detta område. Föreningen för minimalinvasiv ryggkirurgi består av specialister inom minimalinvasiv ryggkirurgi, med medlemmar som upprätthåller fortbildning.

C5 ryggkirurgi försöker att lösa ett diskbråck, en skiv utbuktning, eller tumör belägen i ryggraden (mellan halskotorna 4-5-6), precis ovanför det område där halsen fäster till axlarna.

Betydelse

Ett diskbråck, skiva utbuktning, eller tumör resulterar ofta i impingement (en kläm- av) av de ryggmärgselementen, vilket resulterar i smärta och begränsning av motorrörelse.

Funktioner

Kirurgi innebär ett snitt vid C4-C5 nivå av halsen, en diskektomi (avlägsnande av utbuktande skiva) och dekomprimering av de neurala elementen vid C4-C5.

fördelar

Kirurgi eliminerar impingement, vilket resulterar i att minska smärtan, och återställa funktion till ryggmärgen elementen.

överväganden

Avlägsnandet av utbuktningen skivan tillsammans med dekompression, presenterar ofta instabilitet i nacken. För att förhindra instabilitet, bentransplantation och en fusionsplatta med skruvar ofta avslutar C5 ryggkirurgi. Men C5 ryggkirurgi med fusion förlänger återhämtning.

Återhämtningsfart

De flesta läkare rekommenderar patienter att förvänta 6-8 veckor för återvinning. Återhämtningsperioden är en tid av begränsad aktivitet. Kirurgen ger specifika instruktioner om hur man beter sig och vad man ska göra under återhämtningsperioden, och detta råd måste följas.

Varning

Medan snittet sår läker, muskelspasmer och pares förekomma. Dessutom, smärtstillande medel är ofta nödvändiga. Både muskelspasmer och smärta avtar inom de första två veckorna av återhämtningsperioden.

Livsmedel att äta med Barrett & # 039; s-sjukdom

Barretts sjukdom, även kallad Barretts esofagus, är en komplikation av gastroesofageal refluxsjukdom, eller GERD. Vid korsningen där matstrupen möter magen är en cirkulär muskel eller ringmuskel, stänger det efter mat eller vätska in i magen. Med försvagning av slutmuskel, mat, vätskor och sura uppstötningar tillbaka upp i matstrupen och orsaka skador. Barretts påverkar slemhinnan i matstrupen och ökar risken för matstrupscancer, särskilt adenokarcinom. Dietary intag med låg syrahalt kan bidra till att minska skador på matstrupen.

Kost och livsstil

Att leva med Barretts sjukdom kräver förändringar i kost och beteende. Kostrekommendationer är samma som den GERD kost, med undvikande av mycket sura livsmedel som tomater, vissa citrusfrukter, kaffe och kryddad mat. Istället, magert kött, skinn kycklingbröst, fisk, äggvita, söta äpplen, bananer, melon, skummjölk, getost, de flesta grönsaker, fullkorn, ris och havre föreslås. Minska måltid storlek och undvika att ligga ner i minst tre timmar efter att ha ätit, när förekomsten av reflux är störst. För att öka matstrupen clearance och minska reflux, höja chefen för sängen på 6-tums block eller använda en skum kil.

Skick

Barretts sjukdom är ett resultat av upprepad skada på matstrupen vävnad från kronisk magsyra återflöde. Normalt slemhinna slemhinnan i matstrupen består av cellvävnad kallas skivepitel. Skador från reflux förändrar normal vävnad och ersätta den med kolonn epitel, som är mer vanligt förekommande i magen och övre tarmen. Tre typer av kolonn celler ses med endoskopi: gastric hjärt-, mag- fundic och specialiserad intestinal metaplasi. Varje celltyp anger dess ursprung i magen och tarmen.

Symtom och diagnos

GERD har karakteristiska symtom som halsbränna och uppstötningar, men Barretts sjukdom orsakar inte bestämda symptom. Med Barretts sjukdom, blir vävnaden hos matstrupen mindre känslig på grund av att effekterna av kronisk sura uppstötningar. En endoskopisk biopsi av esofagealvävnad med visualisering av apelsin gastric epitel sträcker sig uppåt från magen i en cirkulär sätt bekräftar Barretts sjukdom.

Behandling och komplikationer

Behandling för Barretts sjukdom kräver långvarig användning av protonpumpshämmare, som kan förhindra utvecklingen av sjukdomen, och antacida för snabb lindring av halsbränna. Med allvarlig skada på matstrupen, kan förfaranden såsom fotodynamisk terapi, endoskopisk mukosaresektion och kirurgi användas. Komplikationer förträngning av matstrupen, liksom sår. Den allvarligaste komplikationen av Barretts sjukdom är esofagusadenokarcinom. Risken för cancer ökar om specialiserad intestinal metaplasi noteras i biopsiresultat.

Vad är ett endoskop?


Ett endoskop är ett flexibelt rör som tillåter en läkare att se inom olika delar av en patients kropp. Många endoskop är ganska lång och har kameror i slutet för att ge läkare en detaljerad vy av olika delar av anatomin. Genom användning av ett endoskop, kan en läkare kontrollera om tecken på avvikelser, cancer och andra sjukdomar. Förfaranden som utnyttjar att endoskop kallas endoskopi. Även endoskop är tekniskt invasiva, är riskerna med endoskopi relativt låg.

Historia

Även endoskop är långt mer avancerade i dag, var en rudimentär endoskop hittades i ruinerna av Pompeji. Den moderna föregångare till endoskopet skapades av Philip Bozzini 1805. Bozzini s Lichtleiter aktiverade observationer av urinvägarna, svalg och ändtarm. Men den medicinska industrin var skeptisk till Lichtleiter, och uppfinningen fick aldrig grepp. 1853, var den första riktiga endoskopet uppfanns av Frankrikes Antoine Desormeaux. Men det var inte förrän 1868 som en tysk läkare vid namn Adolph Kussmaul testade endoskopet på en levande människa. Sedan dess har endoskopet fulländats från en kort och otymplig metall-enhet till en flexibel mekanism som kunde peer till de djupaste fördjupningarna i den mänskliga kroppen.

typer

Eftersom tekniken utvecklas, endoskop blev mer tillförlitlig och mångsidig. En av de vanligaste endoskop är gastrocamera. Gastrocameras används för att undersöka mag-tarmkanalen och skärmen för allt från tjocktarmscancer till matstrupe problem. Under årens lopp har gastrocamera gjort stora språng i avbildningstekniker det utnyttjar. Inledningsvis tog gastrocams stillbilder. Att tekniken förbättras med hjälp av ultraljud, video och nu fullskalig HDTV avbildning.
Andra endoskop inkluderar artroskop (för att titta på lederna), bronchoscopes (för att titta på lungorna), cystoskop (för att titta inuti urinblåsan) och laparoskop (för att titta på äggstockarna och andra bukorganen).

Delar

Grund endoskop är tillverkad av en lång, böjlig slang. Ena änden är försedd med en liten kamera som är införd i en kroppshålighet, och den andra änden innehåller ett okular för läkare att undersöka de kroppsdelar i fråga. Inbyggd i endoskopet är en kanal som lyser ljus. Endoskop har också mekanismer som tillåter luft eller vätskor som skall pumpas in i kroppen för att underlätta observationen processen.

vanliga applikationer

Det vanligaste användningsområdet av ett endoskop är koloskopi. Koloskopier anses den gyllene standarden för kolorektal cancerscreening. Läkare rekommenderar att män och kvinnor över 50 år genomgår koloskopier var fem till tio år. De endoskop som används i koloskopier har även enheter som kan ta bort små polyper (förstadier till cancer svulster) från tarmarna.
Endoskop används också för att hjälpa till att diagnostisera lungsjukdomar, bilaga problem, äggstocks förhållanden, ledbesvär, övre matsmältningsvägsproblem och urinblåsan villkor.

risker

De flesta endoskop förfaranden anses låg risk. Icke desto mindre kan komplikationer uppstå. Den allvarligaste risken är sönderrivning eller punktering av olika vävnader och organ med endoskopet. Lyckligtvis är perforering av denna typ extremt sällsynt. Ökar emellertid risken för perforation eller andra komplikationer om endoskopet används för att avlägsna små polyper under förfarandet. Andra allvarliga risker inkluderar blödning och infektion.

begränsningar

Även endoskop är det bästa sättet att screena för vissa typer av cancer och andra sjukdomar, de är inte magiska enheter som kan diagnostisera problem. Alla endoskop är bara så bra som läkaren att tolka resultaten. Läkare som vet hur man läser resultaten väl kan göra stor nytta av endoskopet. Men om en läkare är vårdslös eller utför endoskopi alltför snabbt, villkor kan missas. För att vara säker, titta på en läkare referenser innan de accepterar en endoskopi. Medan många allmänläkare är fullt kapabel att utföra grundläggande endoskopier, är du mycket bättre att besöka en specialist om din budget tillåter det.

Akut magsår

Ett magsår är ett öppet sår eller erosion av det inre skiktet av magväggen, matstrupen eller den första delen av tunntarmen, som kallas duodenum. Det finns olika orsaker till magsår och när diagnosen är etablerad, är det viktigt att identifiera orsaken när det är möjligt för att optimera behandlingen.

Epidemiologi

Magsår tros påverka cirka 10 procent av befolkningen. Enligt en artikel i The Lancet, har sjukdomen varit en viktig orsak till dödsfall och komplikationer tills de sista decennierna av 20-talet. Nedgången i döds och komplikationer är till stor del tillskrivas upptäckten av nya effektiva läkemedel och bakterier som bidrar till utvecklingen av magsår.

orsaker

Enligt National Institutes of Health den vanligaste orsaken till magsår är en bakterie som kallas Helicobacter pylori. Det är oklart hur bakterierna överförs, men det kan bero på mun till mun överföring i kyssas eller från oren mat eller vatten. Majoriteten av människor med H. pylori inte får sår, dock.

Nästa vanligaste orsaken till magsår är användningen av läkemedel som kallas NSAID, som innefattar sådana läkemedel som acetylsalicylsyra och ibuprofen. Dessa läkemedel försämra den skyddande barriären i magen så det är mer utsatt för magsyra.

Andra orsaker är mer sällsynta och omfattar strålbehandling, överdriven alkohol eller tobak, som i respirator på en intensivvårdsavdelning, och Zollinger-Ellisons syndrom, i vilken en pankreastumör signalerar magen att göra för mycket syra.

Diagnos

Diagnos av magsår börjar med en noggrann historia av symptomen av en hed-vårdgivare. Typiska symtom är buksmärtor som kan vara värre med måltider eller flera timmar efteråt, mättnadskänsla, illamående, uppblåsthet, kräkningar eller viktminskning. Den vårdgivare kommer också vill veta om NSAID-användning, alkoholkonsumtion och andra potentiella bidragande faktorer. Tester för Helicobactor pylori kan göras på blod, avföring eller urin. Diagnosen är vanligtvis fastställas med säkerhet med endoskopi, som är införandet av en liten flexibel omfattning in i magsäcken genom munnen.

Behandling

Behandling innebär eliminera orsaken av såren och ge läkemedel för att hjälpa magen läka. Läkemedel såsom protonpumpshämmare eller protonpumpshämmare och histamin-receptorblockerare, eller H2-blockerare, att dämpa syra så slemhinnan i magen kan läka. Om H. pylori har upptäckts, kommer antibiotika ges för att utrota smittan. Vismut, den viktigaste ingrediensen i Samarin, kan också ges. Om blödning uppstår på grund av sår, endoskopi eller kirurgi kan behövas för att stoppa det.

komplikationer

Möjliga komplikationer från magsår härrör i allmänhet från fortsatt erosion genom väggen i magen. Blödning i mag-tarmkanalen, eller inre blödningar, är en möjlig komplikation. Om erosionen fortsätter det kan tränga igenom alla skikt i magen eller tarmen för att orsaka en perforering, som är en medicinsk nödsituation. Andra komplikationer inkluderar inflammation i buken kallas peritonit eller obstruktion av utloppet från magen, förhindrar livsmedel från att passera in i tarmen.

Specialkost för Gastric Antral Vascular ectasia

Gastric Antral Vascular ectasia eller GAV är en sällsynt sjukdom som kännetecknas av röda strimmor i magen väggen. Dessa strimmor ger tillstånd dess smeknamn "vattenmelon mage", eftersom de liknar den randiga skalet på en vattenmelon. Att äta en kost som är lätt på magen kan bidra till att minska symtomen på gastric antral kärl ectasia. Rådgör med din läkare innan du börjar någon speciell diet för ditt tillstånd.

Symtom och diagnos

Det vanligaste symtomet på gastric antral kärl ectasia är blödningar i magen. Patienterna märker ofta detta blödning som mörka, diger blod i avföringen. Dessutom kan patienter uppvisar symtom på anemi såsom trötthet, svaghet eller andnöd. Eftersom 30 procent av gav patienterna har cirros och många lider av autoimmuna sjukdomar såsom sklerodermi, läkare hitta ibland cirros eller sklerodermi först och sedan upptäcka magen tillstånd i efterhand. GAV diagnostiseras med endoskopi. Läkare leta efter röda strimmor med tillämpningsområdet.

Diet

Patienter med GAV ska äta en hälsosam kost som inte kommer att irritera magslemhinnan. Personer som lider av GAV bör inte dricka alkohol, särskilt om de har levercirros. Patienter bör undvika kryddstark eller fet mat som kan irritera magslemhinnan, och fokusera på fullkorn, grönsaker, frukter och andra livsmedel med hög fiber. Dessutom, äta mindre, tätare måltider kan hjälpa patienter smälta sina måltider lättare. En läkare eller dietist kan hjälpa dig att skapa en omfattande måltid plan för ditt tillstånd.

andra behandlingar

I tillägg till kost, kan läkare rekommendera dricksvatten ofta för att förhindra vätskeförlust och en järntabletter för att bekämpa anemi associerad med GAV. För mer allvarlig blödning, kan läkaren avlägsna lesioner med hjälp av endoskopisk ablation, som använder en utrymme för att hitta och ta bort de skador och onormal vävnad. I andra fall kan läkaren utföra en antrectomy, ett kirurgiskt avlägsnande av den nedre delen av magen. Emellertid kan denna operation vara riskabelt, särskilt för patienter med levercirros.

När att rådfråga en läkare

Om du märker mörk, torkat blod i avföringen eller om du uppvisar tecken på anemi, kontakta din läkare, särskilt om du redan lider av cirros eller en autoimmun sjukdom. Du kanske har GAV och du kan behöva läkarvård för att stoppa blodförlust från magen. Vissa patienter förlorar så mycket blod att de kräver omedelbara transfusioner. Detta tillstånd kan vara mycket allvarliga eller livshotande om den lämnas obehandlad, särskilt om du har även cirros eller annan bakomliggande sjukdom.

Vad händer om mitt barn sväljer ett mynt?

År 2003, giftinformationscentraler i USA fick 92,166 samtal om barn som hade svalt mynt, enligt hemsidan HealthyKids. Det är vanligtvis inte ett problem. Enligt webbplatsen Föräldrar, 80 procent till 90 procent av tiden, passerar myntet genom matsmältningssystemet, som skyddas av slem och är mycket följsam. Vanligtvis drivs ut inom en dag eller två. Men du bör åtminstone kontakta din barnläkare om ditt barn sväljer ett mynt, även om barnet inte visar några tecken på ångest. Om ditt barn uppvisar symptom på ångest, ring 911 eller gå till akuten omedelbart.

Betydelse

Vanligtvis myntet kommer att avvisas i avföringen inom en dag eller två. Du bör kontrollera ditt barns avföring noggrant genom att samla avföring i en sil och rinnande vatten genom det. Webbplatsen Med Page Idag rapporterar att omkring 40 procent av föräldrarna inte ser myntet när det drivs ut. En färsk studie jämförde en grupp barn utan nöd symtom som observerades under 16 timmar efter att ha svalt ett mynt. De passerade spontant myntet, oavsett storlek, i magen i många fall, särskilt när barnet var äldre. Forskarna drog slutsatsen att det var säkert att vänta åtta till 16 timmar innan du tar bort myntet med endoskopi. Om myntet inte passerades då, det förmodligen inte skulle passera på egen hand.

Vad händer

En sväljas myntet kan fastna i matstrupen eller i magen eller tarmarna, enligt hemsidan Aetna InteliHealth. Om den gör det kommer det att tas bort, ofta genom kateter eller endoskopi. Ibland kommer operation krävas. Om myntet är fastnat, symptom på ångest inkluderar dreglande, oförmåga att svälja eller smärta vid sväljning, kräkningar och bröst och nacke. Om myntet fastnar i tarmarna, kan det riva väggarna. Symtomen kan innefatta onormala tarmljud eller blod i avföringen. Om något av dessa symptom, ring 911 eller gå till akuten. Inte panik, inte anta operation kommer att bli nödvändigt, inte försöka tvinga bort myntet, och inte tvinga ett finger, mat eller dricka ner ett barns hals.

zink Pennies

Zink pennies (och knappcellsbatterier) kan vara särskilt farligt vid förtäring. Pennies utfärdats efter 1982 innehåller frätande zink, vilket kan skada matstrupen. Knapp batterier kan fastna i mag-tarmkanalen och bränna ett hål i fodret inom några timmar. Om ditt barn har svalt ett öre (eller knappbatteri), ta henne till akuten omedelbart.

Bieffekter

Om du är osäker på om ditt barn har svalt ett mynt, titta på flera varningssymtom, enligt föräldrar. Om barnet har svårt att andas, svälja eller tala, utför Heimlich manöver och ringa 911 eller gå till akuten omedelbart.

Om andningen är ansträngd eller du observerar munkavle, kräkningar, eller överdriven dreglande, eller om ditt barn har en allvarlig ont i magen, ring 911 eller gå till akuten omedelbart.

Feber, hosta, överdriven slem i näsan eller halsen kan vara tecken på en luftvägsinfektion till följd av en sväljas objekt. Ring din barnläkare.

överväganden

Medan expektans kan vara lämpligt när ditt barn har svalt ett annat än ett öre mynt och uppvisar inga symptom på ångest, vissa läkare, såsom barnkirurg Charles Howell rekommenderar en konservativ strategi: "Ta (barnet) till din barnläkare eller akuten direkt. "

En röntgen kan oftast avgöra om en förtäring mynt har fastnat i matstrupen, vilket kommer att kräva bort, eller har rest säkert till magen.

Vad orsakar blödningar?

Din mag-tarmkanalen sträcker sig från munnen till anus och innehåller ett antal olika regioner. Även om de delar ett gemensamt syfte - absorption av näringsämnen och vätska - organ för din mag-tarmkanalen skiljer sig åt i struktur och funktion. Så, störningar som ofta utlösa blödning från en region av din mag-tarmkanalen kan inte förekomma i andra. Hos vuxna är gastrointestinal blödning oftast på grund av problem som inte är allvarliga, men vissa villkor, såsom cancer, kan vara livshotande om de inte omedelbart diagnostiseras och behandlas.

tolvfingertarmen Blödning

Trots att mag-tarmkanalen är i huvudsak ett kontinuerligt rör, tarmen börjar tekniskt på din tolvfingertarmen, som är den första en fot eller så av tunntarmen utanför magen. Den vanligaste orsaken till blödningar i detta område är magsår, vilket oftast resulterar från infektion av en bakterie som heter Helicobacter pylori. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom acetylsalicylsyra och ibuprofen, kan orsaka duodenalsår också. Duodenal diverticula, som är utbuktningar i tarmväggen, är en mindre vanlig källa till duodenal blödning.

Lägre Tunntarm Blödning

Blödning från de nedre delarna av tunntarmen - jejunum och ileum - är inte lika vanligt som blödning från duodenum eller nedre mag-tarmkanalen. Angiodysplasia - ett tillstånd som kännetecknas av onormalt framträdande blodkärl i tarmväggen - är den mest sannolika orsaken till blödning från jejunum eller ileum. Diverticula kan förekomma i denna del av tarmen, också, och de ibland orsaka blödningar hos medelålders och äldre vuxna. Andra orsaker till blödning från tunntarmen inkluderar Crohns sjukdom, en inflammatorisk tarmsjukdom; tunntarm tumörer; celiaki, som är en sjukdom som drabbar en liten andel av människor när de äter gluten produkter; vissa genetiska sjukdomar; hakmask angrepp; och en mängd andra ovanliga förhållanden.

Tjocktarms Blödning

Enligt en granskning i "Journal of General Internal Medicine," Januari 2005 14 till 19 procent av de vuxna upplever blödning vid någon gång under sitt liv. I de flesta fall är röd blod i avföringen på grund av kolon, rektalt eller analt blödning. Lyckligtvis är de flesta rektal blödning på grund av en godartad orsak, såsom hemorrojder, analfissurer, divertikulos eller noncancerous kolonpolyps. Men koloncancer - den näst vanligaste orsaken till cancerrelaterade dödsfall i USA - visar ofta med blödning också. Ulcerös kolit, en form av inflammatorisk tarmsjukdom, är en annan relativt vanlig orsak till blödning.

tecken

Gastrointestinal blödning kan visa upp på flera sätt. Om du bara förlora små mängder blod under långa tidsperioder, kan du inte se några tecken på blod i avföringen. Mer uttalad eller ihållande blödning från övre magtarmkanalen kan visa upp som tjärliknande - mycket mörk - avföring. Massiv övre gastrointestinal blödning kan leda till ljust rött blod i avföringen, eller du kanske kräks blod. Blödning från den nedre tunntarmen, tjocktarmen eller ändtarmen typiskt producerar blodig avföring, även om blödning från tolvfingertarmen kan orsaka tjärliknande avföring. Hemorrojder och analfissurer ofta närvarande som klarrött blod på toalettpapper eller i toalettskålen.

Utvärdering

Besök en läkare om du har några tecken på gastrointestinal blödning. Läkaren kommer att ställa frågor som kan hjälpa lokalisera källan till din blödning till en specifik region i mag-tarmkanalen. Du kan bli ombedd att lämna ett avföringsprov för analys, och din läkare kommer förmodligen beställa blodtester. De flesta patienter med tarmblödning kallas för endoskopi, som innebär direkt visualisering av övre och undre GI-kanalen genom långa, flexibla omfattningar. Om ingen uppenbar källa blödnings kan identifieras med endoskopi, andra specialiserade tester, såsom nuklearmedicinska skannar eller arteriografi kan behövas.

Magen, en av många organ som är involverade i matsmältningen. Magen späder den mat du äter med magsafter innan du flyttar den till dina tarmar för ytterligare bryta ner. Faktorer som påverkar hälsan hos din matsmältningssystemet omfattar obehandlade infektioner, medicinska tillstånd, kost och livsstil. Dessa faktorer kan orsaka inflammation i magen vilket resulterar i polyp formation. Goda matvanor kan bidra till att minska risken för magen polyp bildning och matsmältningssystemet komplikationer.

Om Mage Polyper

Inflammation i de celler som klär magen eller mutationer i cellerna bildar massorna, eller polyper. Generellt, polyper sällan bilda och förbli godartad. Co förekommande bakteriella infektioner, gastrit eller användning av läkemedel för att behandla andra matsmältningsproblem som refluxsjukdom öka risken för polyp bildning. Om polyperna resultera av körtelcells mutationer i magen, ökar risken för maligna celler, men detta är inte vanligt Mage polyper. Symtom på magen polyper kan inte visas förrän de förstora gradvis och bildar sår. Buksmärtor, magblödning och illamående eller kräkningar kan uppvisa stora mage polyper. Behandling innebär avlägsnande av polyper med endoskopi förfarande; dock kan polyper tillbaka om du har återfall gastrit problem.

Kost, polyper och gastrit

Kostvanor inte nödvändigtvis leda till bildandet av magen polyper, men gastrit kan - och kost spelar en roll i detta tillstånd. Gastrit resultat från irriterande ämnen som orsakar inflammation i slemhinnan i magen. Mycket sura livsmedel eller drycker som kaffe, läsk och juice med citronsyra, kan bakterier som Salmonella eller E. coli från förorenade livsmedel och överskott alkohol irritera magen. Om du har gastrit, kan din läkare också testa mage polyper. Obehandlad gastrit med magen polyper kan öka risken för maligna polyper och magcancer.

Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker innehåller fibrer för att ge näring friska matsmältnings bakterier och antioxidanter från vitaminer. Antioxidanter neutraliserar skadliga fria radikaler molekyler som påverkar onormal celltillväxt i magen. Druvor, äpplen, gröna bladgrönsaker, squash och paprika är näringsrika producera alternativ för att upprätthålla matsmältning. Du bör inkludera åtminstone 5 portioner frukt och grönsaker i din dagliga kost enligt Cleveland Clinic. Undvika eller begränsa delar av höga sura frukter som apelsiner eller grapefrukt för att minimera magbesvär. American Cancer Society föreslår att undvika inlagda grönsaker, eftersom dessa kan öka magen cancerrisk.

Fullkorn och bönor

Fullkorn och bönor sorter är fiberrik och hög i B-vitaminer, som främjar normala mag-funktioner. Välj vetebröd eller pasta, kli spannmål, brunt ris och korn produkter i stället för raffinerat vitt korn med mindre fibrer och näringsämnen. Svart, marin och kidneybönor är också bra källor till fiber och är låga i syra.

Mat som bör begränsas

Fatty rött kött, inte stekt mat, hela mejeri och förädlade livsmedel inte smälta lätt, öka magsyra produktion och kan orsaka magslemhinnan irritation. Ersätt fettrik mat med färsk fisk, bakade fjäderfä, magra mejeriprodukter och olivolja för att minimera ditt dagliga fettintag. Kolsyrade drycker och drycker med hög koffeinhalt bör begränsas. Rådgör med din läkare för kost instruktioner baserade på specifika villkor och näringsbehov.

En duodenalsår är en rå plats på slemhinnan i övre delen av tarmen där den ansluter till magen. Duodenalsår kan orsakas av aktiviteten hos magsyra och magsaft på magen. Förr i tiden trodde man att kryddstark mat och andra livsstilsfaktorer har bidragit till sår, men nuvarande bevis visar att magsår orsakas huvudsakligen av en bakterie som kallas Helicobacter pylori.

Vad orsakar sår?

Antiinflammatoriska läkemedel såsom acetylsalicylsyra och ibuprofen tros bidra till formationer av magsår, liksom stress, koffein, nikotin och alkohol. Alla dessa ämnen påverkar skyddande slemhinnan i magsäcken. University of Maryland Medical Center hemsida säger att 80 procent av magsår orsakas av denna bakterie, och 90 procent av duodenalsår.

Symtom på tolvfingertarmen

En gnagande eller brännande känsla är en av de viktigaste symptomen på tolvfingertarmen. Mindre vanliga symtom är rapningar, illamående, kräkningar, dålig aptit, viktminskning och svaghet. Komplikationer av duodenalsår kan inkludera blödning, perforation av tarmen, och minska och obstruktion av tolvfingertarmen.

Behandling av duodenalsår

Duodenalsår diagnostiseras vanligen genom barium röntgen, med endoskopi och blod vävnad testning av magen. Ett antibiotikum är föreskrivna att patienten tar för ett antal veckor. I mycket envisa fall, till kirurgi reparera ulcerated area kan vara nödvändig.

Kost & duodenalsår

Historiskt sett kost tros vara en viktig bidragande orsak till uppkomsten av duodenalsår, och stor omsorg gavs till att se till att sårpatienter följde en intetsägande kost. Sedan upptäckten av bakterien Helicobacter pylori, men läkarna tror att en normal kost är perfekt för sårpatienter. Vissa patienter, dock finna att de har färre återfall av obehag om de följer en intetsägande kost. I så fall är det nog bäst att patienter följer deras böjelser och hålla sig till en diet som har visat sig fungera bra för dem.

Föreslagna Diet för duodenalsår

Den bästa dieten för att undvika duodenalsår eller minska förekomsten är en fiberrik kost, rik på frukt och grönsaker. Det har funnits några bevis för att olika typer av fetter eller proteiner har någon betydelse för duodenalsår händelse. Minskning av koffein och alkohol är tillrådligt, såväl som en minskning av salt, som har visat sig bidra till aktiviteten hos Helicobacter pylori-bakterier. Livsmedel som innehåller mycket vitamin A, såsom spenat, morötter, sötpotatis och broccoli är lämpligt, liksom de med helande aminosyran L-glutamin, såsom cheddarost, mandlar och solrosfrön.