XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

russin kolesterol

Är russin Bra för kolesterol?

Russin är ett naturligt söt sätt att hjälpa till att sänka kolesterol och hålla det normala. Russin innehåller både lösliga och olösliga fibrer, kalium och antioxidanter - som alla kan gynna din hjärta. Russin innehåller naturligt socker, och du kan äta dem ensamma, som topping eller som en kryddig Förutom många rätter.

fiber Factor

Forskare i en studie publicerad i "Metabolism: Clinical and Experimental" 2009 fann att när människor konsumerade en kopp russin dagligen och även gick sänkte de sin low-density lipoprotein, eller "onda" kolesterolet. Russin innehåller både olösliga fibrer, som hjälper dig att hålla regelbunden och viskösa lösliga fibrer, som sänker kolesterolet. En kopp russin innehåller drygt 6 gram fibrer. Du kanske inte behöver äta en hel kopp varje dag; I stället använder russin att öka din dagliga fiber intag.

Kalium för blodtryck

Enligt American Heart Association, bör friska vuxna konsumerar 4700 milligram av kalium dagligen eftersom kalium hjälper till att reglera vätskebalans och blodtryck. Högt blodtryck kan öka risken för högt kolesterol. Högt blodtryck leder till sträckningen av blodkärlen och kärlväggarna. Massor av stretching kan orsaka små revor i väggarna i dina blodkärl och artärer, vilket leder till ärrvävnad. Kolesterol kan då fastna i ärrvävnad sprickor, vilket resulterar i högt kolesterol. Russin är en rik källa av kalium, med nästan 310 milligram på bara 1/4 cup. Lägga russin till din kost kan bidra till att öka din kalium för att kontrollera blodtrycket, som en 12-veckors klinisk studie publicerad i "Journal of Food Science" 2013 visade. Denna effekt kan indirekt hindra eller sänka högt kolesterol.

Antioxidanter i aktion

Antioxidanter är antiinflammatoriska - de hjälper bredda din blodkärl och kärlväggarna, och detta kan minska risken för högt kolesterol. Forskarna i 2013 "Journal of Food Science" studie fann att äta russin minskade inflammation. Patienterna hade en minskning av LDL-kolesterol som redan hade oxiderat - lagras i kärlväggar och ökar risken för ytterligare kolesterol uppbyggd. De raisin ätare också upplevt en minskning av total kolesterol.

Förhindra Viktökning

American Heart Association definierar övervikt i form av en body mass index över 30 och säger att tillståndet kan leda till högt kolesterol. Många kliniska forskare som har studerat effekterna av russin i kosten är överens om att denna mat kan förhindra viktökning eftersom fibern i russin ökar din mättnad eller känsla av fullkomlighet, vilket innebär att du kan äta mindre.

Antioxidanter i blåbär vs. russin

Russin har en fördel jämfört med blåbär om du letar efter näringsämnen såsom vitamin B-6 och järn, men när du vill öka antioxidanter, bör du välja blåbär över russin. Russin innehåller en liten mängd av två dietantioxidanter - vitaminerna C och E - men blåbär regel dagen med fem gånger mer av båda vitaminerna. Du får också en betydande mängd antioxidanter flavonoider från blåbär.

antioxidanter Förklarat

Alla de livsuppehållande arbete inuti kroppen, från att producera energi till syntes vävnader och hormoner, åstadkoms genom molekyler som interagerar med andra molekyler. Dessa reaktioner resulterar i ohälsosamma biprodukter, inklusive molekyler som kallas fria radikaler. Fria radikaler produceras också när kroppen reagerar på stressfaktorer, såsom solljus och luftföroreningar, enligt en rapport i juli 2010 frågan om "farmakognosi Review." Fria radikaler interagerar med celler, orsakar de skador som kallas oxidativ stress. Detta är anledningen till att ämnen som neutraliserar fria radikaler innan de skadar celler kallas antioxidanter. Utan antioxidanter, skador från fria radikaler ackumuleras och kan orsaka sjukdomar som cancer och åderförkalkning.

Vitamin C Stoppar Free Radicals

US Department of Agriculture beskriver C-vitamin som har hög effekt för att neutralisera ett brett utbud av fria radikaler. Förutom att skydda alla typer av celler, det vattenlösliga vitaminet håller även fria radikaler från att skada proteiner, fetter, kolhydrater och DNA, enligt Linus Pauling Institute. En kopp råa blåbär innehåller 14 milligram vitamin C, jämfört med 3 milligram i samma del av russin. Kvinnor bör konsumera 75 milligram C-vitamin dagligen, medan män behöver 90 milligram.

Vitamin E skyddar Fetter

Vitamin E har en huvuduppgift: att ge antioxidant skydd till essentiella fetter i hela kroppen. I denna roll stannar fria radikaler innan de förstör fett som fyller viktiga arbeten, såsom att bilda cellstruktur, som reglerar gener och producera energi. Vitamin E skyddar också fett i lipoproteiner som bär kolesterol genom blodet. Skador på lipoproteiner kan öka risken för hjärt-kärlsjukdom, enligt Linus Pauling Institute. Du får 0,8 milligram vitamin E från en kopp blåbär och knappt 0,2 milligram från russin. Din rekommenderade kosten intaget av vitamin E är 15 milligram dagligen.

antioxidant Flavonoider

Flavonoider utgör en mycket stor grupp av ämnen som produceras av växter. De ger inte näringsmässiga fördelar, men de gör skydda din hälsa genom att reglera cellulär kommunikation och arbetar som antioxidanter. Blåbär är en rik källa av flavonoider, som innehåller mer än 500 milligram flavonoider i en en-kopp servering, enligt USDA National Nutrient Database. Som jämförelse, endast russin har cirka 1 milligram. Om du har ett val, kan ekologiskt odlade blåbär ge mer flavonoider än konventionellt odlade frukter, enligt USDA forskning publiceras i julinumret 2008 av "Journal of Agricultural and Food Chemistry."

Hur gå ner i vikt med russin


Russin innehåller höga halter av antioxidanter och vitaminer, vilket gör dem en hälsosam mat till mellanmål på. En studie utförd av University of Connecticut i 2009 fann att deltagare som konsumerade russin på en daglig basis lyckats undertrycka sin aptit, ledande studieledaren Dr Maria Luz Fernandez att dra slutsatsen att russin kan vara till hjälp för människor som vill gå ner i vikt.

Instruktioner

1 Börja lägga russin till din vanliga kost. Ät russin mellan måltiderna i stället för att småäta på chips eller kex.

2 Ät russin efter en måltid i stället för en söt pudding. Om du är van vid att äta efterrätt, hoppar kursen ensam kan hjälpa dig att kasta några pounds. En person bör äta högst en 100-kalori låda russin om dagen, enligt Dr Maria Luz Fernandez.

3 Se till att du äter en balanserad kost med färsk frukt, grönsaker, fisk och kött. Undvik att äta för mycket mat som innehåller mycket fett, såsom krämiga livsmedel, kakor, färdigmat och stekt mat.

4 Motionera regelbundet. Tidskrävande russin bara kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt om de är en del av en balanserad kost tillsammans med regelbunden motion.

Tips

  • Gå ner i vikt, är det nödvändigt att bränna mer kalorier än du förbrukar. Det är därför det är viktigt att vara aktiv.
  • Russin är höga i fiber, kalium och järn, vilket gör dem idealiska för att hjälpa till att bota förstoppning, anemi och vätskeretention. De är också hög i kalorier på grund av deras glukosinnehållet; därför är de ett bra mellanmål för mycket aktiva personer. Antioxidanterna finns i russin hjälpa till att sänka blodtrycket och minska kolesterol.
  • Drick mycket vatten; minska ditt alkoholintag eftersom det innehåller socker.
  • Hoppa inte över frukosten eftersom detta kommer att få dig att känna hungrigare under dagen och mer benägna att längta sockerhaltiga livsmedel. Detsamma gäller för hoppa över måltider.
Namn på frukt för blodtryck och amp; Kolesterol av Diabetiker

Frukt spelar en viktig roll i en hälsosam diabetes kost. American Diabetes Association rekommenderar att personer med diabetes inkluderar frukt med varje måltid. Sockret i rå frukt inte höjer blodsockret på samma sätt som enkla sockerarter, såsom de i godis och bakverk, göra. Välj frukt hög i fiber och kalium för att styra ditt blodtryck och kolesterol.

Riskfaktorer för hjärtsjukdomar

Diabetes gör att du ovan genomsnittliga risken att utveckla hjärtsjukdom. Högt blodtryck och högt kolesterol gör du särskilt sårbara. Ytterligare riskfaktorer för hjärtsjukdom inkluderar din ålder, vikt, familjehistoria och val av livsstil såsom rökning, dricka mer än en eller två alkoholhaltiga drycker dagligen och underlåta att utöva ordentligt. Arbetet med att minska alla risker inom din kontroll. En omsorgsfullt styrd kost kan hjälpa dig att kontrollera blodsockernivån samt ditt blodtryck och kolesterol. Frukt kan vara en viktig del av en hjärt-hälsosam meny.

Fiber

Kostfiber kan hjälpa till att sänka blodtryck, kolesterol och blodsocker. Män bör syfta till att omfatta 38 gram fibrer i sin dagliga kost, och kvinnor, 25 gram. Citrusfrukter, bär och frukter med ätbara skinn eller frön kan hjälpa dig att uppfylla din dagliga kvot för fiberproduktion. Hallon, till exempel, innehåller 8 gram fibrer per kopp. Ett päron med huden ger 5,5 gram fibrer, och ett äpple med huden innehåller 4,4 gram fibrer. Andra fiberrik frukter innehåller datum, bananer, russin, jordgubbar och blåbär.

Kalium

Lägga kalium i din kost kan bidra till att minska blodtrycket. Du bör inkludera 4.700 milligram kalium i din dagliga meny, enligt den amerikanska Dietetic Association. Frukter innehåller mycket kalium inkluderar russin, 1,086 milligram per kopp; datum, 1,168 milligram kalium per kopp; banan, 422 milligram per ett medium; cantaloupemelon, 427 milligram per kopp; konserverade aprikoser, 403 milligram per kopp; björnbär, 233 milligram per kopp och papaya, 360 milligram per kopp.

försiktighetsåtgärder

Även frukt rik på fibrer och kalium kan förbättra ditt kolesterol och blodtryck, se till att du följa anvisningarna om balans och portionsstorlekar. American Diabetes Association, till exempel, rekommenderar att du inkluderar ungefär en halv kopp frukt med lunch och middag - ett mått som skulle gälla för bär och citrusfrukter. Du bör äta mycket mindre delar av torkade frukter som russin, eftersom de har högre koncentrationer av socker. Undvika konserverad frukt förpackade i sirap. Grapefrukt, hög i fiber och låg sockerhalt, gör ett bra val för vissa människor, men det kan störa vissa mediciner, inklusive preventivmedel och cholesterolmedications. Kontrollera med din läkare innan du äter grapefrukt om du använder dessa läkemedel.

Do russin Innehålla Resveratrol?

Russin är ett populärt tilltugg i USA, med över 317 tusen ton som produceras i 2008, enligt US Department of Agriculture. Efter studier utropat hälsoeffekterna av resveratrol finns i röda druvor, fanns det hopp som torkade russin skulle också innehålla nivåer av denna välgörande antioxidant. Även forskare fann att resveratrol innehåll i russin varierar och tenderar att vara minimal, russin innehåller fortfarande tillräckligt med fibrer och näring för att göra dem ett hälsosamt mellanmål val.

Identifiering

Resveratrol är en typ av antioxidanter, en förening som finns i frukt och grönsaker som bekämpar skadliga fria radikaler i kroppen som orsakar kroniska sjukdomar. Resveratrol är också klassificeras som en phytoalexin, en klass av växt antibiotika kemikalier som produceras som ett försvar mot sjukdomar. Resveratrol finns främst i skinn av röda och lila druvor och vin från dessa druvor, liksom blåbär, blåbär, tranbär och jordnötter. Röda druvskal har den högsta koncentrationen, med 50 till 100 mikrogram resveratrol per gram hud.

fördelar

Intresset för resveratrol ökade under 1990-talet när forskare försökt att upptäcka orsaken bakom "franska paradoxen" --- varför fransmännen hade låga frekvens av hjärtsjukdomar, trots en fettrik kost. De bosatte sig på resveratrol i rött vin som den troliga orsaken. Sedan dess har olika studier fastställt att resveratrol hämmar hopklumpning av blodplättar som kan orsaka blodproppar och förbättrar kolesterol profiler. Resveratrol är också möjlighet att förhindra utveckling och tillväxt av flera typer av cancertumörer i labbet. Tester på möss visar resveratrol löfte att öka överlevnaden och minska förekomsten av tillstånd associerade med åldrande, även om dessa resultat inte har testats på människor och är kontroversiella.

Resveratrol och russin

Enligt California Raisin Marketing Board, är Kalifornien russin tillverkade av kärnfria gröna druvor och inte innehåller betydande mängder av resveratrol. Solen torkningsprocessen av russin minskar också resveratrol innehåll på grund av oxidation, även om russin härdade inomhus upprätthålla högre nivåer. En översyn i "Journal of Food Chemistry" i januari 2010 rapporterade att guld Thompson kärnfria russin härdade med svaveldioxid i stället för soltorkning hade högre nivåer av fenolantioxidanter. Trots detta, endast en av de 10 russin cultivarer forskare analyserade, känd som B53-122, hade några mätbara mängder av resveratrol. Ytterligare komplicerar förmågan att avgöra resveratrol innehåll i russin är de miljöpåkänningar under den växande process som påverkar mängder antioxidanter i druvor.

rekommendationer

Ett fåtal företag producerar russin gjorda av röda druvor, även om dessa russin inte har varit i fokus för studier för att se om de har högre resveratrol nivåer än de mer allmänt tillgängliga russin gjorda av gröna druvor. Eftersom röda druvor produkter har större resveratrol belopp än vita druvor produkter, söka upp dessa russin kan vara värt ansträngningen. Vissa hälso-mataffärerna erbjuder även russin som härdas inomhus snarare än utanför, vilket skulle förbättra resveratrol nivåer. Du kan prova att torka dina egna röda och lila druvor hemma med hjälp av en dehydrator.

Frank Mangano är författare till två böcker, "The Blodtryck Miracle" och en e-bok med titeln "The 60 Day receptfria kolesterol Cure" båda detalj sin helt naturliga, mångfacetterad strategi för att sänka kolesterol. Den Mangano metod beskrivs som en kombination av olika kolesterolsänkande strategier som syftar till att presentera många alternativ för dem som lider av högt kolesterol och utnyttja så många av dessa alternativ som möjligt. Mr Mangano anser att samtidigt angripa kolesterol på flera fronter är nyckeln till framgång i motsats till att använda enda olika lösningar en i taget, som han hävdar är vanligtvis ineffektivt.

matar

Den första aspekten av Mangano metod är att justera kosten och eliminera livsmedel som innehåller höga halter av mättade fetter, särskilt mejeriprodukter och ägg. Dessa poster bör ersättas med livsmedel som är lösliga eller mycket fibrer. Fibrösa mat inkluderar frukter såsom hallon, päron (med skinn), äpplen (med skinn), jordgubbshalvor, bananer, apelsiner, torkade fikon och russin; korn som fullkornsvete spaghetti, kokt korn, kli flingor, havrekli muffins, havregryn, luft poppade popcorn, brunt ris, råg bröd och fullkornsbröd; baljväxter, frön och nötter som delade ärter, svarta bönor, limabönor, vita bönor, solrosfrön kärnor, mandlar, pistagenötter och pekannötter; och grönsaker som kronärtskockor, broccoli, kålrot, sockermajs, brysselkål, bakad potatis (med skinn), tomatpuré och råa morötter.

örter

Den Mangano metoden betonar också användningen av örter som ett medel för att sänka kolesterol. Örter som tros sänka kolesterol inkluderar guggulipid, grönt te, cayennepeppar, gurkmeja, kronärtskocka blad, oliv blad och ingefära. Bortom örter, det finns andra naturliga näringsämnen som tros hjälpa till att sänka kolesterolet inklusive niacin, krom polyniconate, policosanol, C-vitamin, lecitin, kalcium, kondroitinsulfat, linfröolja, L-karnitin, magnesium, pantetin, vanadin och vitamin E.

Träning

En annan viktig del av Mangano metod är motion. År 2002, Duke University Medical Center har genomfört en studie som visade att mer kraftfulla övningen är, desto bättre är det att sänka low-density lipoprotein (LDL eller "dåligt kolesterol") och höja nivåerna av high-density lipoprotein (HDLs eller "goda kolesterolet"). Måttlig motion, som inte var effektiva, ingår gå två-tre miles per dag, medan kraftig motion var jogging fyra miles per dag i snabb takt.

statin droger

Den Mangano metod varnar också mot att använda en klass av kolesterolsänkande receptbelagda läkemedel som kallas "statiner", som Mr Mangano påståenden är effektiva i att sänka kolesterol, men till priset av allvarliga biverkningar som sträcker sig från kräkningar och huvudvärk till muskelsvaghet och njure fel. Bland de vanligaste statiner på marknaden som är utformade för att sänka kolesterolet är Lipitor (atorvastatin), Lescol (fluvastatin), Mevacor (lovastatin), Pravachol (pravastatin), Zocor (simvastatin), och Crestor (rosuvastatin).

Nutrition i russin och mandel

Russin och mandel har varit favorit livsmedel av många genom historien. Båda är näringsrika livsmedel som kan lagras under långa tidsperioder och kan lätt transporteras - attribut som skulle ha gjort dem värdefulla i gamla tider. Russin och mandlar är näringsrik, bärbara mellanmål som gör bra tillägg till din familj matlådor. Du kan också lägga till dem i sallader, rör-frys, ris, ägg, bakverk och andra recept.

Tjänstgör storlekar och kalorier

En fjärdedel-cup servering av russin har 120 kalorier. Detta tjänstgör räknas som en halv kopp frukt enligt United States Department of Agriculture min tallrik riktlinjer. De rekommenderar en till en halv koppar frukt varje dag för barn och en halv till två koppar för tonåringar och vuxna.

En 1/2 oz. servering av mandel - cirka 12 mandlar - har 90 kalorier. Detta tjänstgör räknas som ett uns. i proteiner gruppen, enligt USDA: s min tallrik riktlinjer. De rekommenderar 2 till 4 oz. av proteiner för barn i åldern 2 till 8 och 5 oz. för barn från 9 till 13. Rekommendationer för tonåringar och vuxna är 5 till 6 1/2 oz. per dag.

Protein, fett och kolesterol

En servering av russin innehåller ett gram protein, medan en portion mandlar innehåller 3 gram. Russin är fettfri, men mandel är ganska mycket fett på 7 gram per portion - 12 procent av den rekommenderade mängden för en 2000-kaloriintag. Huvuddelen av detta fett är enkelomättat fett. Enkelomättat fett anses vara en "bra" fett, därför att den kan förbättra kolesterolnivåerna och har anti-inflammatoriska fördelar. Som med alla livsmedel från växtkällor, både russin och mandlar är kolesterolfritt.

Socker och Fiber

En servering av mandel innehåller ett gram socker och 2 gram kostfiber. En servering av russin innehåller 2 gram fibrer också, men det har också 24 gram socker. Torkad frukt är en koncentrerad version av färsk frukt som det är gjort, så det är ofta högre i socker och kalorier, som det är därför det är så viktigt att begränsa din konsumtion. Det tar en kopp druvor för att göra en kvarts kopp servering av russin.

Vitaminer och mineraler

En servering av russin innehåller två procent av ditt dagliga rekommendation för vitamin C, baserat på en 2000-kalori-per-dagars diet. Det har också små mängder av alla B-vitaminer, förutom för B-12, som finns i berikade livsmedel eller livsmedel från animaliska källor. En servering av russin har två procent av det dagliga rekommendation för kalcium, 4 procent av det dagliga järn rekommendation och små mängder av kalium, koppar, mangan, natrium och fluorid.

En servering av mandel innehåller ungefär två tredjedelar av den dagliga vuxen rekommendation för vitamin E och små mängder av B-vitaminer (med undantag för B-12). En servering av mandel innehåller fyra procent av det dagliga värdet av kalcium och järn, samt små mängder av kalium, zink, koppar och mangan. Nötter i sitt naturliga tillstånd är natriumfritt.

Hög Calorie Lågt kolesterol fettsnål mat

Att hitta kaloririka livsmedel ännu låg i kolesterol och fett kan vara svårt, eftersom fett i livsmedel bidrar till den totala kalorier. Vissa människor måste hitta hög kalori mat för att gå upp i vikt och öka muskelmassa, medan andra behöver kalorier för viktökning, men måste titta på deras kolesterol. När man överväger en låg fetthalt, låg kolesterolhalt kost som inte äventyrar kalorier, välja livsmedel med extra fiber eller socker, såsom datum eller torkade aprikoser och undvika mat som smör eller glass som innehåller extra kalorier men också massor av fett och kolesterol .

korn

Många korn och stärkelse ger mer kalorier och mindre kolesterol och fett. Välj fullkorn eller de som har berikats för att lägga till viktiga näringsämnen och vitaminer till din diet. En kopp vitt, kokt ris innehåller 242 kalorier, och en kopp kokt makaroner innehåller 189 kalorier; men varken mat innehåller kolesterol eller fett. Tapioka har inget kolesterol eller fett, men har 544 kalorier i en kopp. I kombination med skummjölk, äggvitor och vanilj att göra pudding, förblir detta en hög kaloriinnehåll, låg kolesterol och fettsnål mat.

frukt

Frukt innehåller naturligt socker som kallas fruktos som lägger kalorier men inte kolesterol eller fett. Frukt är en bra källa till många vitaminer som bidrar till god hälsa, men kommer inte att påverka kolesterol eller fettintag. Avokado och oliver, två kaloririka frukter, innehåller enkelomättade fetter som bidrar till att minska kolesterol, i motsats till mättat fett som är skadligt för den allmänna hälsan. Torkad frukt, såsom tranbär och fikon erbjuda högsta mängder kalorier. En kopp russin innehåller 435 kalorier och en kopp plommon har 406 kalorier. Båda livsmedel har inget kolesterol och mindre än 1 g fett per kopp.

snacks

Tillverkarna skapa olika godis att vara låg fetthalt och låg kolesterolhalt; eller de innehåller massor av socker, vilket är lågt i kolesterol och fett, men högt i kalorier. Några exempel är låg fetthalt fryst yoghurt, låg fetthalt brownie eller kakmix och gelatin. Fit dag, på nätet diet och viktminskning journal, uppger att 1 kopp gumdrops och en kopp hårda karameller innehåller över 700 kalorier vardera, men innehåller inget kolesterol och har mindre än 1 g fett per portion.

Är russin illa för en diet?

Russin är billiga, bekväm, lätt att förvara och erbjuder många näringsmässiga fördelar. Oavsett om du äter russin som mellanmål eller använda dem som ingredienser i recepten, är detta uttorkad frukt en hälsosam mat. När du tittar på dina kalorier, men kan du vara oroliga om russin är dåligt för din kost eftersom de innehåller en hög koncentration av naturliga sockerarter. Så länge du begränsa din portionsstorleken kan russin vara en smakrik, uppfyller förutom de flesta dieter.

kolhydrater

Tillverkarna producerar russin genom att torka druvor naturligt i solen eller placera dem i mekaniska torkanordningar. Koncentrationen av naturliga sockerarter och andra kolhydrater i druvorna ökar när vatten avdunstar från frukten. En 1/4-cup servering av russin innehåller ca 29 g kolhydrater och 21 g socker. En liten, 1,5-oz. snack-storlek låda med russin innehåller 34 g kolhydrater och 25 g socker. Ett bättre alternativ när bantning kan vara 0,5-oz. miniatyr låda av russin, som innehåller 11 g kolhydrater och 8 g socker. Även några dietprogram strikt begränsa kolhydratintag, många kost planer uppmuntra införandet av naturliga kolhydrater, såsom de som finns i russin, som en del av en hälsosam kost program.

kalorier

Russin är en energitäta livsmedel, vilket innebär att de innehåller ett stort antal kalorier i en liten mängd mat. En fjärdedel-cup servering av regelbundna eller gyllene russin innehåller cirka 130 kalorier. Eftersom din känsla av fullkomlighet kommer från volymen av mat i magen snarare än antalet kalorier du äter, kan det vara mer effektivt när bantning att blanda en liten mängd av russin med en annan kalorifattig mat. Stänka 1 msk. russin i en kopp fettfri yoghurt, en skål med låg sockerhalt spannmål eller på toppen av en liten sallad ger dessa livsmedel en söt smak utan att lägga ett stort antal kalorier.

bakning russin

Eftersom de torkas mindre, bakning russin är fuktigare och fylligare än vanliga russin. Ju högre vattenhalten motsvarar cirka 15 procent färre kalorier per portion jämfört med vanliga russin. Bakning russin kan vara ett bättre alternativ än vanliga russin om du skära ned på ditt kaloriintag. Du kan köpa paketerade bakning russin i affären eller göra din egen genom att blötlägga regelbundna russin i varmt vatten. Dränera överflödigt vatten och klappa russin torr efter att de har plumped.

näringsmässiga fördelar

Det är viktigt att upprätthålla en god näring om du försöker att behålla din vikt eller förlora några extra pounds. Inklusive russin i din kost plan ger dig en källa till kostfiber, vitamin B-3, järn och kalium. Kolhydraterna i russin ger dig också en källa till snabb energi när de deltar i ansträngande motion. Raisin innehåller endast spår av fett och inget kolesterol.

Är russin hjärtvänlig?

Russin är ett bekvämt och mångsidigt mellanmål du kan äta nästan var som helst. En russin söta smak och distinkt skrynkliga textur gör för ett hälsosamt mellanmål, speciellt för hjärtat. Du kan hitta russin på nästan alla livsmedelsbutiker eller hela livsmedel butik. De är ett billigt behandling för hela familjen och deras fördelar nå bortom hjärthälsa.

Hälsofördelar

Russin är hjärtvänlig eftersom de kanske kan minska kolesterol oxidation - en bidragande faktor som leder till åderförkalkning, förklarar Raisins.net. En kost som innehåller oraffinerad frukter, såsom russin, kan hjälpa till att sänka höga blodkolesterolnivåer och triglyceridnivåer. Detta kan förbättra din hjärthälsa och minska risken för vissa hjärtrelaterade sjukdomstillstånd, såsom hjärtinfarkt, stroke och högt blodtryck. Att ha ett friskt hjärta från att äta en fettsnål kost tillsammans med regelbunden motion 30 minuter om dagen upp till fem dagar i veckan kan hjälpa dig att se och må bättre.

närings~~POS=TRUNC

Äta russin dagligen täcker en hel del av dina rekommenderade näringsbehov. En fjärdedel kopp russin har cirka 130 kalorier per portion russin. Russin är kolesterol- och fettfritt, vilket gör dem till en hjärt-hälsosamt mellanmål. Russin laddas med 310 mg kalium. Kalium är bra för hjärtat eftersom det hjälper till att reglera din hjärtmuskeln och kontrollerar elektrolyten funktion i kroppen. Russin är låg natrium - lägre natriumnivåer bidra till att förbättra cirkulationen och blodflödet till hjärtat och andra vitala organ. Russin innehåller också 31 g kolhydrater per portion - detta ger en bra källa till omedelbar energi för under eller efter ett träningspass.

Behandla

En russin börjar som en druva och går igenom en intensiv torkningsprocessen då. Med hjälp av en ugn eller värme från solen för att torka ut druvorna, då de sorteras, rengörs och paketeras. Vissa russin är dränkta i varmt vatten och lufttorkades sedan i en fuktrika miljö för att förhindra skinnen från övertorkning. Denna process kan också fälla mer hjärtvänlig näringsämnen i russin. Exempel på vissa typer av russin inkluderar korinter, Muscat, Thompson Seedless, Sultana och Malaga. Att köpa russin som är ekologiska eller har minimala konserveringsmedel kommer att försäkra att du får det mest hälsosamma servering.

äta alternativ

Njuter av en helt naturlig mellanmål, såsom russin, är ett bekvämt sätt att ha en hjärthälsosamt mellanmål som helst. Russin är resistenta mot temperaturer så att du kan ta dem med dig för att undvika att nå för en ohälsosam mellanmål eller sött. Russin göra en hälsosam Förutom trail mix när du lägger nötter, solrosfrön och andra torkade frukter, såsom äppleklyftor, bananer och körsbär. Du kan också innehålla russin i en hjärt-hälsosam måltid genom att placera dem på sallader, öken eller lägga till dem i dina favorit såser att hälla över magert kött och fågel.