XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

rugby utrustning

Teknik i Rugby Utrustning


Rugby spelades första gången under standardiserade regler i början av 1870-talet. Under de senaste åren har emellertid både spelare och tränare kunnat förbättra deras prestationer med modern teknik. Teknik omfattar nu de flesta områden av sporten, från de mest grundläggande utrustning som används för avancerade tekniker för att analysera spelarnas prestationer.

Boll

Bollen är kanske den mest avgörande del av rugbyutrustning. Även bollar tillverkas fortfarande i den traditionella handsydda sätt, har de material som används har utvecklats i ett antal olika sätt. De enskilda panelerna kan ha en något upphöjd yta mönster för att hjälpa spelare grepp bollen, medan vindtunnel test hjälper till att förbättra aerodynamiken av bollen när den är godkänd eller sparkas. Tillverkarna arbetar med både toppspelare och forskare vid utvecklingen av nya bollar.

tröjor

Rugby tröjor har genomgått stora förändringar i design sedan 1990-talet. De lösa bomullsskjortor med stora rugby-stil kragar i början av 1990-talet och innan är långt borta, ersatt av tätt monterade tröjor med praktiskt taget ingen krage och görs med prestationshöjande tyger. Fukt snabbt ledas bort från huden, att hålla spelare kallare och torrare. Tröjor har paneler av material som hjälper spelare grepp bollen på vått väglag.

Ett företag har även producerat en tröja som påstår att omge kroppen med ett fält av negativa joner, vilket ger en avgift på "jonisk energi" till en spelares kropp. Även om fördelarna är oprövad, ett antal internationella lag, inklusive England, Australien och Sydafrika hade dessa tröjor vid 2007 VM.

GPS-teknik

Den senaste tidens utveckling tyder på att GPS-tekniken kan spela en allt större roll i framtiden av spelet. I januari 2010 blev de engelska rugbyligan klubb Bradford Bulls den första i sin liga att använda en GPS-system för övervakning med spelare. Spelare bär en liten GPS-enhet sys in i en väst under deras speltröjor, som samlar in information om spelarnas hjärtfrekvens och deras position på fältet. Coacher kan sedan utnyttja denna information för att hjälpa spelarna att förbättra sin kondition och prestation.

GPS och skador

GPS-teknik kan också ha möjlighet att minska risken för spelarna plocka upp skador. Under 2009, den engelska Rugby Football Union (RFU) började ett treårigt forskningsprojekt med hjälp av GPS-enheter för att analysera effekterna av tacklingar på spelarnas kroppar, med syfte att minska antalet spelare som lider allvarliga skador såsom vrickat axlar. RFU hoppas att förstå hur dessa skador uppkommer kommer att hjälpa dem att utveckla metoder för att förhindra dem i framtiden.

kritik

Inte alla inom sporten har välkomnat tekniken med öppna armar. Nya Zeeland coach Graham Henry anser att den ökade teknikens roll kan vara på bekostnad av sporten i sig. "Kvaliteten på bollen ... ständigt förbättras," Henry sade under 2009. "Killar sparkar bollen 60 meter i dessa dagar eftersom bollen har förbättrats så mycket. Kicking är en färdighet, men det håller på att förändra spelet."

Vilka är arbets Rugby utrustning?


Rugby är en sport som kräver en stor mängd av seghet och beslutsamhet. Till skillnad från i amerikansk fotboll där spelarna har full stoppning och hårda hjälmar med ansiktsmasker, kan Rugby lite utrustning för sina spelare under en match. Rugby League runt om i världen kräver vissa specifikationer för kläder och extra utrustning som används av sina spelare.

rugbytröjor

Alla lag är skyldiga att bära matchande skjortor under en match med siffror på baksidan. Tröjorna ska vara måttligt tät för att undvika motståndarnas fingrar fastnar eller för att undvika att slita loss materialet. Det är tillåtet att bära en stramare skjorta än andra spelare på planen. Beroende på läget, kan vissa spelare väljer att göra detta för att förhindra att bromsas under en körning.

rugby shorts

Rugby shorts görs vanligen från en stark typ av bomullsmaterial, liknande det material som används för att göra de skjortor. Alla shorts måste vara klart ovanför knäna och inte baggy för att undvika störningar av något slag. De framåt i en rugby match brukar ha en mer förstärkt typ av shorts för att motstå kraften när den lyfts.

stövlar

Kängor används i rugby är mycket lika de som används i fotboll. Dubbarna eller spikar, på botten av bagageutrymmet är gjorda för grepp på spelfältet. Spelare kan ha möjlighet att bära stövlar utan dubbar, dock alla framåt måste bära dubbade stövlar under en match. Studs används i rugby kan göras från antingen aluminium eller plast och måste överensstämma med alla internationella Rugby Board (IRB) regler. Enligt IRK, kan maximalt dubbar längd vara är 21 mm. Domarna måste kontrollera dubbar i varje spelares stövlar för att säkerställa att de uppfyller de IRK regler för säkerhetsåtgärder.

huvudbonader

Vilka är arbets Rugby utrustning?


En spelare kan bära huvudbonader som är gjord av ett tunt och lätt material. Huvudbandet får inte vara tjockare än 1 cm vid komprimering och kan inte ha en densitet av mer än 45 kg per kubikmeter som bestäms av IRB. Om en spelare väljer att bära en huvudbonad, måste han bära en hakrem samt att säkra bit ner.

Ytterligare utrustning tillåten

Benskydd - En spelare kan bära benskydd under hans strumpor så länge ingen del av stoppningen är tjockare än 0,5 cm när komprimeras.

Vantar - En spelare kan bära vantar så länge som de inte täcker fingertopparna eller går utöver handleden. Vantar måste göras av ett mjukt material med några knappar och får inte vara tjockare än 1 mm när som helst.

Axelvaddar - En spelare kan bära ett tunt skikt av axelvaddar som kan täcka bara axlar och nyckelben områden. Elektroderna får inte vara tjockare än 1 cm när komprimeras och har en densitet som mäter 45 kg per kubikmeter som bestäms av IRB.

Hemlagad Rugby Utrustning


Utbildning för rugby kan utföras på en grundläggande nivå med laget borrar, löpning, passerar och övningsspel. När det gäller utrustning, allt som verkligen behövs för grundläggande inlärning av spelet är rugbyboll, ett fält och ett par bra dubbar. Emellertid, för förbättrad rugby, kan olika former av utrustning förbättra prestanda. Men många sådana verktyg kostar pengar. För att kringgå dessa kostnader, kan vissa hemlagad versioner av viktig utrustning hjälpa rugbyspelare som vill förbättra på en budget.

passerar Utrustning

Om du inte kan passera en boll i rugby, då du inte kommer att vara mycket hjälp till laget. I ett bra spel, blir varje spelare inblandade, oavsett storlek och skicklighet. Att utveckla bollar när du kör, kan ett grundläggande verktyg utvecklas med ett armband, rugbyboll och bungie sladd kopplad till båda. Att göra detta, kan spelaren träna igång och bollar. När bollen når förlängning av linan det kommer tillbaka till den spelare som fångar den och passerar igen. Denna typ av solo pass träning kan hjälpa till att bygga upp kompetens för samordning hand över tid, förbättra spelets prestanda.

kör Släde

Förbättrad fysisk vridmoment och körhastighet från en död stopp uppstår när kroppen trycks bortom normala krav. Vikt slädar kan bidra till att uppnå detta mål för en rugbyspelare. För att göra en, börja med en plan skiva. En stav eller stolpe är bultad till mitten av brädet. Genom att lägga till vikter på stången fäst till mitten av kortet, kan släden sedan vägas ner för resistens. Fäst ett rep genom att borra ett hål i skivan och binda repet till den. Anslut den andra änden av repet till en ryggsäck. Spelaren glider sedan på ryggsäcken och löper över fältet i upprepade borrar drar vikt släden bakom sig via repet och ryggsäck.

scrum Development

En bra scrum - taktiken rugby framåt för att låsa armarna och driva - kan konsekvent komma i besittning av rugby boll på spelet startar och innehav startar. Däremot kan rugby specifika scrum slädar för att öka sådan prestanda kostar tusentals dollar. Ett alternativ, om ett lag kan hitta en, är att använda en gammal high school fotboll baklinjespelare ram. Baklinjespelare utrustning levereras med kuddar för linebackers att öva att köra upp mot. Den rugbylag behöver bara fästa platta träskivor till botten av en linebacker ram så metallen inramade utrustning kan glida på området gräs i stället för att stanna upp när man trycker. Med tränare och några lättare spelare som står på ramen, kan scrum pack öva trycka hårt på ramen, förbättra scrum pack samordning och kombinerad tryck.

Upplåning från andra idrotter

Rugby kräver inte bara förmågan springa utan att också vrida, hoppa, tackla och röra sig i nya riktningar snabbt. Rugbylag kan låna tillgänglig utrustning från andra sporter att replikera kropps utmaningar och bygga upp kompetens. Låga hinder kan replikera kroppar en rugbyspelare kan finna sig behöva hoppa över. Fotboll koner för dribbling gör bra markörer för borrområden för att köra. Hundkoppel och rep kan användas för att tvinga aktörerna att samarbeta i omedelbar närhet genom att hopbundna. Denna typ av verktyg hjälper till med snabb passerar utbildning för att flytta bollen snarare än att hålla fast vid det för mycket.

Rugby är en kontaktsport som liknar amerikansk fotboll, men med betydligt mindre skyddsutrustning. De kläder som bärs av rugbyspelare är vanligen lätta, och är utformad för att medge ett brett område av rörelse. Vissa ligor har begränsningar för vilken typ av rugby redskap som kan bäras, så kontrollera din ligans regler innan du köper någon utrustning.

scrum Cap

En rugby scrum cap är en mjuk, vadderad hjälm som skyddar huvudet och öronen. Scrum caps är begränsade till 1 cm av stoppning, så att de inte ger samma typ av skydd som fotbollshjälm. Scrum lock är oftast används för att skydda spelare från friktions, repor och nedskärningar. De kan också förhindra en vanlig "blomkålsöron" som ett resultat av upprepade rugby scrums.

Rugby Boots

Det finns olika typer av rugby stövlar, beroende på vilken typ av jord du kommer att spela på. Mjuk mark rugby stövlar har sex till åtta dubbar som skruvas in i botten av bagageutrymmet. Längre dubbar kan fästas för att ge mer dragkraft på vått väglag. Firm malet rugby stövlar har fler dubbar, men de är kortare och gjorda av plast eller gummi.

Axelvaddar

Rugby axelvaddar absorbera en del av effekten från att ta itu med eller slå i marken. Liksom scrum locket kan stoppningen endast 1 cm tjock, så ordentlig itu teknik är fortfarande viktigt för att förebygga skador. Det finns kort ärm kuddar som bara skyddar axelpartiet, eller hela axelvaddar som också skyddar biceps, revben och bröst.

munskydd

Munnen vakt är den viktigaste delen av rugby utrustning. Det kommer att hindra tänderna från att slås ut av en tackling eller kontakt med marken. Iklädd en munskydd kommer också att hålla dig från att bita tungan när de träffas. Mun vakter minska mängden hjärnskakning en spelare kan drabbas genom att hindra tänderna från att träffa tillsammans när ett slag mot hakan mottas. Var noga med din munstycket är korrekt monterad munnen. Ett munstycke som är för stort eller för litet kommer att vara obekväm att bära, och kan störa spelarens förmåga att andas.

prestanda shorts

Prestanda rugby shorts är tillverkade av lättviktsmaterial som tillåter luft att flöda igenom. Detta förhindrar svett från att ackumulera och tynga ner shortsen. Rugby shorts sträcka också mer än traditionella bomull shorts, vilket gör det lätt för spelare att löpa fritt utan att ha shorts binder upp runt låret. De flesta av dagens högpresterande rugby shorts är gjorda av polyester eller en blandning av bomull och polyester.

Rugby började på en skola i Warwickshire, England. Spelas med en oval boll, är sporten liknar amerikanska fotboll, tillåter tacklingar. Inledningsvis var rugby spelas av förmögna Brits men expanderade över hela landet och till andra delar av världen. Som en säkerhetsåtgärd, måste tandskydd bäras av alla rugbyspelare.

Shock Doctor hängslen munstycke

Shock Doctor Hängslen Tandskydd är konstruerade för unga rugbyspelare som bär hängslen. Anordningen är tillverkad av silikon för att möjliggöra maximal komfort och hållbarhet. Munskyddet integrerade Ortho kanal passar perfekt över en spelares hängslen. Enheten levereras i barn och vuxna storlekar och kostar ca $ 14.

AirGARD

Effekterna av kontakt minskas med hjälp av luftcellteknologi som AirGARD munstycket är byggd med. Säkerhetsutrustning tandskydd skapas med material för att öka andning och kostar ungefär $ 20.

Under Armour O-Flow Max

Under Armour O-Flow Max tandskydd är byggda med en dubbel densitet stötdämpare. Enheten är utrustad med en gel liner, rem och O2 max flöde. Munskyddet kostar ungefär $ 20. Transporter utanför USA kommer att bedömas tullavgifter.

OPROshield munskydd

Den OPROshield tandskydd är byggd för rugbyspelare så unga som 7. Anordningen är byggda med OPROfins som passar runt användarens tänder. Framsidan av munskyddet möjliggör djupa andning. Du kan också prata samtidigt bär munskyddet. Andra fördelar med anordningen innefatta bakre buffert kuddar som minskar hjärnskakningar. I Storbritannien kan rugby utrustning tandskydd kan köpas för så lite som 3,99 pounds.

fördelar

Rugby säkerhetsutrustning tandskydd skyddar idrottare från flisning och slår ut sina tänder eller bita sin tunga under ett spel. Vissa tandskydd som den OPROshield tandskydd kan också bidra till att minska hjärnskakning. Enheter som absorberar chocken av ett huvud slag kan hjälpa till att förhindra allvarlig hjärnskada särskilt under intensiva matcher.

överväganden

En artikel i British Journal of Sports Medicine 2005 rapporterade att 1993, endast 67% av rugbyspelare hade en tandskydd. Tio år senare hade den procentsats ökade till 93%. Antalet rugby idrottare som lämnat in skadeståndsanspråk minskade kraftigt, och väl över $ 1 miljon uppskattades ha räddats.

Rugby är ett spel med en rik historia och mycket aktiv modern tradition. Denna trevlig sport kan vara ett bra sätt att ha roligt och få motion, men det är viktigt att ha rätt utrustning, både för säkerhets skull och för att spela den bästa möjliga spel. Även om utrustningskraven för den här sporten har förändrats under åren, kommer moderna krav försäkra bästa och mest aktuella skydd och förbättring.

Kläder

Den mest grundläggande nivån av rätt rugby utrustning är rätt uppsättning kläder. Den typiska rugby dräkt består av shorts och jersey, som båda måste vara lätt och smidig och stark. Bomull är ett populärt material för shorts och skjortor, med traditionella rugby skjortor gjort med korta ärmar och en hög krage, polotröja-liknande design som ofta imiterade i mainstream mode. Vissa moderna rugby shirts (oftast bärs i professionella ligor) har uppdaterats för att vara ÅTSITTANDE.

Skodon

En uppsättning av robust och specifik skor krävs för rugbyspelare. Rugby skor kallas "rugby" eftersom spelet används för att spelas med hög topp boot skor. Moderna rugby stövlar, dock är låga topp och mer liknar fotbollsskor, med varje sko normalt bär tre eller fyra par stora, koniska klossliknande dubbar.

kroppen Gear

Kropp växel krävs för rugby. Det måste vara stark nog att skydda, men inte så hårt eller oflexibel att det utgör en risk för skador på andra aktörer. De flesta rugby skyddskropp redskap, därför, i form av stoppning som bärs över axlarna och bröstet (den senare i form av en väst). Benskydd kan bäras som väl, men måste göras av flexibla material.

Huvud och munskydd

Huvudbonader för skydd av både skalle och öron har traditionellt bärs i rugby i många år, men det har blivit allt vanligare att använda tjockare huvudbonader under de senaste decennierna. Före 1990-talet, en enkel duk hjälm med örat stoppning (eller mindre) var ofta den enda form av huvudbonad slitna, men spelarna numera kommer att bära mycket tjockare och större hjälmar tillverkade med gummi och med mer omfattande utfyllnad.

Förutom huvudbonad, spelare kommer att bära vanliga idrotts mun vakter för att skydda tänder, läppar och tunga.

Handskar

Även frivilligt, kommer många spelare väljer att bära rugby handskar. Dessa handskar är åtsittande, flexibel och finger i spetsen. De är utformade för att hjälpa spelare att upprätthålla en bättre grepp om bollen.

Hur man designar en Rugby Ball


En skräddarsydd rugby boll är bra sätt att visa din kärlek av sporten, eller till och med din favorit rugbylag. Men, i stället för blinkande någon annans lag symbol, skulle det inte vara trevligt att visa din egen design? Webbplatser som är specialiserade på att anpassa rugby utrustning kan bidra till att göra det lättare att få en designidé, men med en vanlig boll och din egen personliga design, kan du designa din egen rugbyboll hemma.

Instruktioner

1 Doppa pensel i önskad färg färg och måla vertikala linjer längs sömmarna av bollen. Tvätta färgen av din pensel i ditt vatten kopp och ställ den åt sidan medan färgen på bollen torkar.

2 Doppa pensel i svart färg och måla din design i en eller alla av de vita områden på rugbyboll. Tvätta färgen av din pensel och ställ den åt sidan medan färgen på bollen torkar.

3 Måla över ränder och utformning tills tjockleken av färgen är enligt dina önskemål.

Hur får man ett rugbylag Sponsrade


Rugbylag överleva och frodas på sponsorpengar. Lag använder dessa viktiga medel för att köpa uniformer, utbildningsmaterial och spel-dagars utrustning, hyra spelplaner och betala domare, bland andra användningsområden. Innan söker en sponsor för rugbylag, bestämmer vad du kommer att spendera pengar på, såsom spel-dagars uniformer. Också identifiera vilken exponering sponsring kommer att ge ett företag, som att ha sitt namn och logotyp på lagets tröjor.

Instruktioner

1 Bestäm vad du kan erbjuda i utbyte mot sponsring. Ett skriftligt förslag till potentiella sponsorer, måste du erbjuda sponsorn en tydlig avkastning på sin investering. Till exempel, om sponsring medel kommer att betala för nya grupp uniformer, kan du erbjuda att visa sponsorns namn och logotyp över framsidan av tröjan och på benet av shorts.

2 Lista lokala, regionala och nationella företag som du tror kan vara intresserad av att sponsra din rugbylag uniform. Upprätta en förteckning över sportaffärer, i synnerhet de som lager rugby utrustning och lokala företag som är baserade i rugbylag hem stad eller ort. Om rugbylag är associerad med en högskola, överväga att kontakta alumner i kollegiet be om sponsring från företag för vilka de arbetar.

3 Utkast till ett lager brev som du skickar till företag som ansöker om sponsring. Anpassa varje bokstav med företagets namn och namnet på den person du kontaktar. Betona exakt vad du erbjuder i utbyte mot sponsring och inkludera ditt fullständiga kontaktuppgifter. Informera potentiella sponsorer av effekterna av deras sponsring, till exempel hur många åskådare är på dina spel och någon mediebevakning ditt lag får.

4 Skriv ut personliga brev, underteckna dem, sätta dem i kuvert och skicka dem.

5 Vänta två veckor innan du kontaktar varje blivande sponsor på din lista med ett artigt telefonsamtal frågar om de fick ditt brev.

Tips

  • Alltid vara artig när vi diskuterar potentiella sponsorkontrakt med ett företag. Acceptera att många företag inte vill sponsra din rugbylag, så bli inte alltför påträngande eller kraftfull med sponsor planen.

Vilken utrustning krävs för att spela Rugby?


Rugby är ett snabbt tempo, fysiskt ansträngande sport som kombinerar brutala anfall av kontakt med kompetent finess. Båda inkarnationer - Rugby Union och Rugby League - kräver väldigt lite växel, mycket av det frivilligt. Till skillnad från amerikansk fotboll, rugby spelare krockar ofta huvuden med nästan ingenting i vägen för skydd. Under de senaste åren har spelarna börjat ta bättre hand om sina extremiteter med antagandet av ljus stoppning. Eftersom en stor del av stoppningen är frivilligt, de mer modiga spelare som fortfarande slåss med begränsad stoppning. Även säkerheten är ett bekymmer, känner många spelare bromsas av överskott stoppning och därmed undvika det.

Traditionell Rugby Gear

Traditionell rugby kräver väldigt lite utrustning. Spelare bär bara stövlar, shorts, strumpor och en tröja. Annat än att alla ett behov för en omgång rugby är lämplig mängd spelare (15 i Rugby Union och 13 i Rugby League), ett fält, målstolparna och lämplig bollen.

Rugby Huvudbonader

Säkerhetsmedvetna professionella Rugby Union spelare bära scrum mössor på huvudet. En scrum cap är en form av vadderad huvudbonader som är säkrad med en hakrem. Hål på framsidan och toppen av scrum locket se till att spelarens huvud är väl ventilerat.
Rugby League hjälmar är lite skrymmande än de Rugby Union scrum lock. Dessa tyngre skullcaps linda runt ansiktet som polisonger. Liksom Rugby Union scrum mössor, Rugby League skullcaps har ventilationshål på sina kupolsektioner och är säkrade med en hakrem.
Scrum lock och skullcaps har vunnit popularitet under de senaste åren på grund av en prevalens på "blomkålsöron", ett tillstånd som orsakas av konstant friktion uthärdat under rugby scrums (tekniken i rugby där spelarna kollidera head-to-head för att säkra bollen).

Rugby Shields

Rugby Union kroppsskydd är extremt lätt, tunn och flexibel. Nylon sköld västar bärs under spelarnas tröjor. Dessa sköldar innehåller ofta axelvaddar som sys in i västar.
Rugby League spelare bära andas elastiska sköldar under deras tröjor som är utrustade med skum axelvaddar, arm kuddar och bröstplåtar.

mun Gear

Både Rugby Union och Rugby League spelare bära Tandskydd som är specialanpassade gjutna av laget tandläkare eller ortodontister. Budget medvetna lag kan undvika tandläkare och forma Tandskydd sig genom att blötlägga skölden i varmt vatten för att mjuka upp plasten. Tandskydd gå över tänderna och skyddar både tänder och tandkött.

Skodon

Rugby League spelare bära höga snitt stövlar som ger fotled stöd och skydd. Dessutom, Rugby League spelare bära kalv-hög strumpor som vanligtvis lätt vadderad.
Rugby Union spelare mestadels undfly den höga skuren sko i favör av en lägre skuren fotboll sko. Den lägre snitt ger större fot rörlighet.

Shirts och shorts

Rugby skjortor och byxor (både Rugby League och Rugby Union) traditionellt gjorda av bomull. Under senare år har dock tröjor och skjortor har gjorts med syntetiska material som är svårare för spelare att få grepp på.

bollar

Rugby Union bollen är en oval boll av läder och / eller syntetiska material. Fyra paneler fogas samman för att skapa den ovala formen. Rugby Union bollar är 11-12 inches lång och 23-24 inches bred i centrum.
Rugbyleaguen använder en liknande boll som också mäter 11-12 inches i längd.

Vilken utrustning behövs för att spela Rugby?


Rugby är en kontaktsport som kräver olika färdigheter. Spelet är praktiskt taget nonstop från start visselpipa till slutet av spelet. De väsentliga delar som spelarna behöver visas här.

Rugby klumpa ihop sig

Vilken utrustning behövs för att spela Rugby?


Rugbyboll liknar amerikansk fotboll, endast mycket större. Rugby boll är i allmänhet brunt läder färg utom för natten spel där det är färgade vita.

rugby shorts

Rugby shorts är lätta shorts som kommer till mitten av låret eller högre. Detta gör det möjligt för att underlätta rörlighet och löpning.

rugby Jersey

Rugby jersey är gjord av tjock och seg yllematerial och är i färgerna av respektive lag. Tröjor kan vara långa eller korta ärmar men oftast numera tröjor har ärmar som stannar vid mitten av underarmen.

Rugby Axelblock

Rugby axelvaddar inte bärs av hela laget, men de är lämpliga för den främre förpackningen, bestående av lås, andra raden och Front Row.

Rugby Huvudbonader

Rugby huvudbonader är i allmänhet inte slitna eftersom det finns strikta regler som förhindrar huvud höga tacklar; men i positioner som i Scrum den "Hooker" eller "Rake" kan välja att bära en skinnhuvud skydd.

Rugby Boots

Rugby måste bäras av alla spelare och dessa är ganska standard i alla koder. Stövlarna bör ha trubbiga dubbar på sina sulor för att förhindra glidning när man kör, men oftast domarna kommer att kontrollera dem innan matchen att säkerställa att de inte är alltför skarp.

Rugby Socks

Rugby yllesockor bärs i färgerna i enheterna och de är slitna dras upp till knäna och viks tillbaka på sig själva.