XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

rimadyl människa

Rimadyl dosering Information


Rimadyl är en medicin för veterinärt bruk som används för att behandla smärta och inflammation hos hundar. Detta läkemedel ska ges endast enligt anvisningar från en veterinär.

Funktioner

Rimadyl innehåller den aktiva substansen karprofen, som är en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som dämpar smärta och inflammation. Rimadyl caplets och Rimadyl chewables finns med antingen 25 mg, 75 mg eller 100 mg carprofen.

dosering

En veterinär ska avgöra vad en viss hund doseringen ska vara. En vanlig dos av Rimadyl är 2 mg per pund kroppsvikt givet en gång om dagen.

fördelar

Rimadyl tolereras i allmänhet väl av alla hundraser. Detta läkemedel är lätt att administrera eftersom det finns i leversmak, tuggtabletter.

Bieffekter

Som med alla mediciner, kan vissa biverkningar upplevas över hela längden av behandling som innefattar Rimadyl. Vanliga biverkningar är magbesvär, magsår, illamående, yrsel, förstoppning, diarré, trötthet och muntorrhet.

varningar

Rimadyl användning kan resultera i svart, blodig eller tjärliknande avföring. Blodiga kräkas kan också förekomma. En veterinär skall kontaktas omedelbart om något av dessa symtom uppträder.

Mange är en vanlig parasit hudinfektion som påverkar både vilda och tama hundar. Hundar kan avtal två former av sjukdomen: demodectic mange och rävskabb. Av dessa två är sacroptic mange den enda form som är zoonotisk, eller överföras till människor. Demodectic och rävskabb ofta närvarande med liknande symptom, så djurägare bör söka diagnos från en kvalificerad veterinär och mänsklig läkare om de är bekymrade över parasiten sprids till människor eller andra hundar. Lyckligtvis är mange relativt lätt att behandla både hundar och människor. Medan klåda kan kvarstå i flera veckor, är angrepp vanligtvis elimineras snabbt.

Demodectic vs. rävskabb

Endast en veterinär kan lätt skilja mellan demodectic och rävskabb, eftersom de har mycket likartade symptom: klåda, håravfall och "skorpbildning" av huden är utmärkande symptom på skabb hos hundar. Demodectic mange orsakas av kvalster som naturligt lever på en hunds kropp, men de kan bli överbefolkade om djuret försvagas av stress, sjukdom eller undernäring. Rävskabb orsakas av en annan form av kvalster, och det är oftast svårare än demodectic formen av sjukdomen. Lyckligtvis djurägare som har hundar med demodectic mange inte riskerar att drabbas av sjukdomen.

Hund till människa Transmission

Det finns massor av olika former av rävskabb, som var och en är specialiserad för att rikta ett specifikt djur. De typer av rävskabb som påverkar hundar orsakar oftast bara lindriga infektioner hos människor. När detta parasitkvalster påverkar en människa, är det i allmänhet kallas skabb, inte mange. Enligt Mayo Clinic, "är människor osannolikt att utveckla fullt utvecklad skabb från [hundar], eftersom de kanske från kontakt med de mänskliga skabb kvalster." Emellertid är fortfarande mycket möjlig överföring av parasiten från ett husdjur till en människa, särskilt för människor som är i frekvent fysisk kontakt med sina husdjur.

Symtom på skabb hos en människa

Hos människor orsakar parasiten rävskabb (skabb) extremt kliande utslag som vanligtvis värre på natten. De kan skiljas från andra typer av utslag, som eksem och kontaktdermatit, eftersom de innehåller tunna spår består av små blåsliknande gupp. Dessa rader är håla-spår som gjorts av kvalster. Hos vuxna, de utslag som orsakas av skabb är mest sannolikt att visas i veck skin-- inre armbågar, knän, handleder, skinkor, könsorgan och bröst. Hos barn, de oftast gräva runt ansiktet, hårbotten och hals. Skabb kvalster påverkar även handflatorna och fotsulor.

Förebyggande

Om en hund blir smittad med någon form av skabb, bör han eller hon behandlas skyndsamt. Detta minimerar hundens obehag och hjälper till att förhindra rävskabb från att sprida sig till en människa. De flesta veterinärer rekommenderar behandla alla hundar i ett hushåll som har haft en rävskabb utbrott, eftersom sjukdomen kan vara så smittsam. Människor bör undvika petting, kramar, eller dela en säng med en hund som är känd för att ha rävskabb och hundens egna sängkläder ska bytas och rengöras regelbundet. Skabb smitta sprids lätt från människa till människa, bör så extra försiktighetsåtgärder vidtas om någon person i familjen är känd för att ha smittats med parasiten.

Behandling för rävskabb och skabb

För hundar, en förening som kallas ivermektin är den mest effektiva behandlingen för skabb. Men många typer av samlas-hund (särskilt collies) är mycket känsliga för läkemedlet och kan ha livshotande reaktioner på det. Ett derivat av ivermektin, elamectin, anses vara säkrare för användning på hundar som kan vara känsliga. De vanligaste läkemedel för människor är permetrin och krotamiton. Medan de döda skabb kvalster snabbt, kan det ta veckor eller månader innan hudirritation elimineras helt. Huskurer som havremjöl bad och calamin lotion kan hjälpa till att lugna klåda, men de kommer inte att eliminera skabb infektion ensam.

Begränsande faktorer för en människa Ecosystem


Eftersom babyBoomer ålder, en tid efter andra världskriget, har världen upplevt en extrem födelsetalen, vilket gör att befolkningen att öka drastiskt. Tyvärr kommer denna höga befolkningstillväxten så småningom komma till ett slut. Ett antal faktorer, bland annat sjukdom, kärnvapen, preventivmedel och svält är alla begränsande faktorer hos en människa ekosystem.

Sjukdom

Som av mars 2011, finns det en stor oro i samband med ankomsten av nästa stora pandemi. I det förflutna, har influensapandemier varit förödande för befolkningen nummer. Utbrott - som spanska sjukan som inträffade 1918 - dödade så många som 50 miljoner människor över hela världen. Andra, såsom SARS, dödade så många som 800 personer. Forskare oroa H5N1 som om de lämnas osedda, kan döda ännu fler människor än spanska sjukan. Även om detta är ett extremt exempel, sjukdomar i allmänhet dödar ett stort antal människor varje år och allvarligt gränser befolkningstillväxten.

Kärnvapen

Från och med 2011, har USA ensamt några 2600 kärnvapenstridsspetsar på brand redo att lanseras eller släpps på utländska hot. En enda USA: s atomubåten bär 192 stridsspetsar, tillräckligt med eldkraft för att förstöra en tredjedel av Rysslands befolkning. Dessutom skulle USA döda eller skada så många som 50 miljoner människor med bara tre procent av sin kärnvapenarsenal. Med tanke på USA är bara en av många kärnvapenmakter, ett fullskaligt kärnvapenkrig och den dödliga nukleär vinter som följer vapen användning, men inte är närvarande, har potential att bli en begränsare av befolkningstillväxten.

Svält

Svält är en annan faktor som håller mänskliga befolkningen i schack. Tragiska hungersnöd har setts genom historien, varje påverkar unika populationer. Den irländska potatissvälten i mitten av 1800-talet är kanske den mest kända svälten i historien. En okänd anledning orsakade potatis grävde från marken 1845 för att förvandlas till oätliga slask. På grund av sitt beroende av potatis, 750.000 irländare dog över 10 år och orsakade massflykt av 2 miljoner människor till Storbritannien, USA och Kanada. Även om detta är ett extremt exempel, konkurrens om födan innebär att vissa människor kan inte överleva - vilket innebär att det är en mycket vanlig, utbredda populations begränsande faktor.

Preventivmedel

Födelsekontroll, eller handlingen att förhindra graviditet, har blivit en mycket vanlig praxis. För närvarande finns det ett antal metoder för födelsekontroll, inklusive abstinens, kondomanvändning och användning av p-piller. Preventivmedel är en begränsande faktor av det humana ekosystemet eftersom det i huvudsak förhindrar befruktning. Den allmänna uppfattningen är att utan preventivmedel skulle fler barn föds per capita.

Den genomsnittliga förbrukningen av vatten för en människa


Ibland är det svårt att fatta beslut om att hjälpa miljön, särskilt när det är så svårt att räkna ut var man ska börja. Innan minska vattenförbrukningen, först en person måste veta den genomsnittliga förbrukningen av vatten för en människa.

överväganden

Ett problem med att beräkna den genomsnittliga förbrukningen av vatten för en människa att avgöra vad som räknas som konsumtion. Förutsatt menar vi alla former av vattenanvändningen, såsom personlig hygien samt dricksvatten, kan denna siffra varierar vilt från individ till individ.

Dagligen

Den genomsnittliga medborgare i USA använder 69 liter vatten varje dag. Denna siffra inkluderar hygien såsom toalettspolning, diska och andra former av rinnande vatten. Som jämförelse är Australien dagliga vattenförbrukningen cirka 130 liter per dag.

Livstid

Baserat på hur mycket en person måste dricka - drygt 2 liter vatten om dagen - livstid genomsnittet för konsumtion av en människa vatten är svårt att uppskatta. Den genomsnittliga, dock är någonstans runt 19.812 liter under en livstid.

Allvarliga biverkningar av Rimadyl

Rimadyl är ett av de varumärken för generiska läkemedel kallas carprofen, som också marknadsförs som Novox och Vetprofen, enligt Mar Vista Vet. Rimadyl är en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som särskilt riktar hundar som gjorts av Pfizer Animal Health, enligt Drugs.com, som också konstaterar att det inte är tillgänglig utan ett officiellt veterinärrecept. Djurägare söker ett recept bör vara medvetna om de allvarliga biverkningar av läkemedlet.

magen Ulceration

Rimadyl är hårt på en hunds matsmältningssystemet och kan orsaka problem för magen. Mar Vista Vet konstaterar att dessa frågor kan vara milda magsår eller kan eskalera till Rimadyl äter ett hål i bukväggen, vilket leder till inre blödningar.

okontrollerbar blödning

Rimadyl kan också leda till blödningar problem hos hundar. Drugs.com hänvisar till detta allvarlig biverkning som "olämplig blödning", som är potentiellt dödlig. Rimadyl interagerar med blodproppsplättar, vilket minskar deras förmåga att stoppa blödning, vilket orsakar problem för skadade hundar. Mar Vista Vet konstaterar att regelbunden övervakning av blod bioprofiles kan vara det enda sättet att bedöma omfattningen av Rimadyl effekter på hunden under behandling.

Leversjukdom

Lever förgiftning är en mycket sällsynt men potentiellt dödlig biverkan av Rimadyl. Denna biverkan upptäcktes inte i de inledande testerna för medicinering, men Mar Vista Vet står det nu beräknas ske i en av varje 5.000 hundar tar Rimadyl. Symtom på leversjukdomen illamående, aptitlöshet och diarré. Fall bekräftas med blodprover, som kommer att visa leverenzymer i blodet vid tre till fyra gånger sin normala nivåer. De flesta fall inträffar inom de första tre veckorna för att börja ge en hund Rimadyl, men det krävs fortsatt vaksamhet för att garantera att inga hundar dör till följd av ignoreras symptom. Drugs.com tillägger att 25 procent av de rapporterade fallen innebär Labrador retriever.

Njursvikt

Drugs.com påpekar att en annan sällsynt men allvarlig biverkning av Rimadyl är njursvikt. Detta är ofta föregås av symptom på njurarna inte fungerar, såsom förlust av urinkontroll eller oförmåga att urinera. Mar Vista Vet konstaterar Rimadyl minskar blodflödet till njuren, vilket kan orsaka njursvikt, speciellt hos äldre hundar eller hundar med redan existerande problem med njurarna.

Fästingar utgör en fara för både människor och djur. De kan passera ett stort antal olika sjukdomar till sina värdar, inklusive Lyme-sjukdom och Rocky Mountain spotted fever. När en fästing begraver sitt huvud under huden och livnär sig på värden, måste den tas bort noggrant. Processen för att avlägsna är densamma oavsett om värden är människa eller djur.

Instruktioner

1 Ta tag i fästingen med tången eller pincett, så nära huvudet som möjligt. Inte krossa fästingen vid denna punkt eller du kommer att lämna huvudet under huden.

2 försiktigt, men bestämt, dra rakt bakåt. Vrid inte eller vända pincett. Fortsätt att dra tills fästingens huvud avlägsnas från värdens hud.

3 Krossa fästingen och kasta den i papperskorgen. Tvätta det smittade området noggrant med tvål och vatten.

Tips

  • Det finns en hel del åtgärder bjudet för att ta bort fästingar. Dessa inkluderar användning av låga eller flytande tvål. Du ska aldrig följa dessa typer av förfaranden. När traumatiserande fästingen på detta sätt, du riskerar det regurgitating i värdens blodomlopp. Detta kan leda till allvarliga komplikationer för värden.
  • Om huvudet förblir fastnat under huden, använder pincett för att ta bort den. Om du inte kan ta bort det, söka medicinsk hjälp så fort som möjligt.

Översikt över Rimadyl och nuvarande användning

Rimadyl är det kommersiella namnet karprofen, ett läkemedel som tillverkas av Pfizer läkemedelsgruppen. Karprofen är en del av en större familj av läkemedel som kallas NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel). Några av de mest kända läkemedel är NSAID inklusive Alvedon och ibuprofen. För närvarande är Rimadyl används vid behandling och lindring av artritisk smärta i äldre hundar. Beroende på dosen, kan den användas dagligen eller selektivt vid svår smärtlindring eller post-kirurgi återhämtning. Det finns tillfällig användning av Rimadyl av veterinärer och jordbrukare och hästar hos nötkreatur för mycket av samma skäl. Den nuvarande formen av Rimadyl finns i 25, 50, och 100 mg tabletter. Det tas oralt.

Effekt hos människor

Även om den nuvarande kommersiella versionen av Rimadyl är för användning i djur, speciellt hundar, var Rimadyl som används i människor från 1988 till cirka 1998. NSAID, Rimadyl (Karprofen) ingår, hämmar något känner som COX-2, eller cyklooxygenas, ett enzym som är ansvarig för bildandet av prostanoider. Alla former av prostanoider ansvarar för inflammation i hela kroppen. Genom att hämma COX-2-enzymet, är kvantiteten av prostanoider bildning reduceras, sänka fall av eller allvarligheten av inflammation och därmed smärta i samband med eventuell inflammation samt. Det finns två former av cyklooxigenas i människokroppen, COX-1 och COX-2. Karprofen skiljer sig från mer vanliga NSAID såsom Alvedon eller ibuprofen i att det är en riktad läkemedel, vilket hämmar bara COX-2, medan de andra två kvarter både COX-1 och COX-2. När kommersiellt tillgängliga för människor Rimadyl fanns i 150-600 / mg dos. Det fanns endast via recept, och varje dos över 250 / mg var bara användas för att lindra efter operationen inflammation. 150 / mg doser användes som daglig lindring av kronisk artros smärta, medan dosen 200 / mg rekommenderas för mer symptomatiskt svåra fall av artrit eller inflammation smärta. Alla former av Karprofen togs oralt.

Biverkningar hos människor

När Karprofen var tillgängliga och används av människor, biverkningar var relativt lindriga. Oftast ingår effekter mild magont eller andra tarm effekter såsom diarré. Det fanns enstaka episoder av illamående samt. Sammantaget Karprofen hade ungefär samma biverkningar och svårighetsgrad som andra NSAID, såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen produkter.

Halt av Karprofen användning i människor

Medan användas effektivt för över tio år, var Karprofen frivilligt dragit bort från marknaden genom Pfizer på grund av kommersiella skäl. Noterbart bland detta är att massproduktion och over-the-counter status Karprofen kusin läkemedel såsom Alvedon hade gjort produktionen av recept Karprofen kostsamt. Pfizer återmarknads drogen flera år senare som Rimadyl, och som nämnts tidigare, vid lägre doser Karprofen är effektiv vid behandling av inflammation och smärta hos djur.

Livscykeln för en levermask hos en människa


Leverflundror är platta maskar som bosätter sig i den mänskliga levern. De suger blod, lägger ägg och växa tills de börjar att orsaka potentiellt allvarliga hälsoproblem. Dessa parasiter har en komplicerad livscykel där de passerar genom flera mellanvärdar innan intas och logi i en människa.

trematoder

Leverflundror är trematoder, en klass av platta arbetsföra parasitmaskar. I allmänhet börjar livscykeln som ett ägg. Även ett ägg kan leka hundratals omogna levermaskar (miracidia). Sniglar äter ägg, som sedan kläcks inne i snigel tarmen; de miracidia gräva ut och simma fritt som cercaria.

mellanvärd

De cercaria av flyet Clonorchis sinensis, även känd som den kinesiska levermask, gräva igenom en fisk hud. Inom fiskens vävnad de blir inneslutna i en cysta och förblir där som metacercaria. Om fisken intas rått eller dåligt, de metacercaria komma in i magen och tarmen, där magsyra befria dem från deras cystor. Sedan vandrar genom magsäcksväggen, in i levern och att bosätta sig i gallgångarna, där de mognar till VALSTJÄRT. I delar av världen där rå fisk är en viktig del av den lokala dieten, de flesta människor har levermaskar, men dessa är det bara ungefär en fjärdedel utveckla hälsoproblem.

Fasciola hepatica

Den stora levermask, Fasciola hepatica, kommer in i människans matsmältningssystem genom vissa grönsaker vattensystem såsom krasse och vatten kastanjer. Fasciola hepatica kan växa till 13 mm x 30 mm och kan enkelt och intermittent blockerar gallgångarna. Leverflundror kan leva och föröka sig inuti människo lever så länge som 30 år. Deras ägg passerar ut ur kroppen i avföringen, antalet ägg per gram avföring är ett sätt på vilket läkarna avgöra hur allvarlig en levermask infektion.

Hälsoproblem

Leverflundror orsaka matsmältnings och lever symtom, inklusive kräkningar, diarré, gulsot (gulfärgning av ögon och hud), förstorad lever, lever stenar, buksmärtor och kan orsaka inre infektioner. Leverflundror har också satts i samband med vissa typer av levercancer. Problemen blir kroniska gång flyna når sin mogen fas. Många människor bara leva med symptomen tills de är sjuka nog att söka behandling, i vilket fall det kan vara bestående komplikationer i samband med leversjukdom och levercancer. Ett receptbelagt läkemedel som kallas Praziquantel kan döda levermaskar innan de kan göra varaktig skada. Vuxna levermaskar inte lämna kroppen; de bara göra bestående vävnadsskador.

Behandling

Goda sanitära vanor är det bästa sättet att förhindra parasiter, men om du gör kontrakt leverflundror, måste du göra en grundlig rengöring av ditt hem och andra miljöer. Du och hela din familj måste behandlas. Syftet med allt detta sanitet och familjebehandling är att förhindra att ägg och cystor från att sprida sig till andra värdar. Förutom prazikvantel, har läkaren en rad receptbelagda antiparasitiska läkemedel bland att välja mellan. Tala alltid med din läkare vilka mediciner och kosttillskott du tar för att undvika läkemedelsinteraktioner.

I anatomi laboratorier och klassrum över hela världen, har en bekant undervisningsverktyg ett stativ som stöder ett mänskligt skelett, den största organsystem i kroppen. Medan majoriteten av benen är kopplade tillsammans för att bilda en modell för studie, inte alla av benen är inkluderade i displayen, så är det inte möjligt att få en korrekt räkning av antalet ben hos en människa genom att analysera denna typ av modell. Också, det totala antalet ben skiljer sig beroende på åldern av den humana.

Bone Counts

Det finns 206 ben i en vuxen människa. Nyfödda barn har 300 ben; summan är högre hos spädbarn eftersom många av deras ben inte har smält samman ännu.

Plats

Hälften av det totala antalet ben hos en människa är belägna i händer och fötter, men inte alla människor har samma antal av dessa ben. Dessa variationer kan orsakas av genetiska mutationer eller utveckling av små sesamben vid punkter av extrem sena stress. Varje fot innehåller 26 ben, inte räknar två små sesamben.

Storlek

Den minsta ben i kroppen är stigbygeln eller "stigbygeln," en av de tre små ben i mellanörat. Stigbygeln överför ljud till snäckan. Lårbenet (lårbenet eller övre ben ben) är den största ben i kroppen, både i storlek och vikt.

Unik

Den enda ben i människokroppen som inte är ansluten till en annan ben är hyoid vid basen av tungan. Det stöder tungan och tungan muskler.

undantag

Medan de flesta människor har 206 ben, ett litet antal människor har en extra revben.

Hur gör jag accepterar konstruktiv kritik för att bli en bättre människa?


Alla har haft det hända. Du be om feedback, du säger att du vill ha feedback, men när du faktiskt få lite konstruktiv feedback du drabbats av det. Ta konstruktiv kritik och är en svår men viktig färdighet att lära sig.

Inte reagerar känslomässigt

När du får kritik, ta en stund och några djupa andetag. Oavsett hur du känner, tacka den person som gav dig kritiken. Låt inte själv reagerar känslomässigt. "Den inre rösten är normalt grumpy, så ignorera det," råder Stephen McClard, en prisbelönt musiklärare.

Var mål

Frågor att ställa dig själv om kritiken är som gav kritik? Och är kritiken gäller? En kommentar från din chef bör ges större vikt än en från en fiende. Det betyder inte att giltig kritik inte kan komma från överraskande källor.

Ta vad du kan använda

Gregg Walker för avdelningen för tal kommunikation vid Oregon State University säger att "erkänna värdet av konstruktiv kritik." Om efter att ha granskat den kritik du upptäcker att åtminstone vissa delar är sanna och användbara, internalisera och använda konstruktiv kritik. Oavsett hur bra konstruktiv kritik är, om du aldrig tillämpa den på ditt liv det spelar ingen roll hur lite du blir upprörd höra det.

Ignorera vad du inte kan använda

Eleanor Roosevelt skrev en gång "Ingen människa tycker om att vara illa omtyckt." Hon gav också goda råd när det kom till kritik. Inte varje bit av kritik du får är giltigt eller användbar. Om efter att du objektivt överväga kritiken du ingen användning för det, låt det gå. Gör ditt bästa för att glömma det någonsin kom upp, och vara försiktig med den personens kritik i framtiden.