XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

rigg för katt

Du kan havskatt i nästan alla och varje damm runt, så det verkar. Även det öppna havet erbjuder upp några feisty katter. Hur man kan fånga dem har alltid varit en fråga om val för fiskaren; men rigg en havskatt flyta verkar vara ett smart sätt att gå.

Instruktioner

1 Använda 20-lb. test linje för att säkerställa att linjen inte knäppa när betet tas. Havskatt kan vara mycket aggressiv när den träffar flöt bete.

2 Placera en flottör eller bobber eller till och med en kanna nära slutet av den monofilament line. Lämna det belopp av linje som behövs för att avbryta kroken och betet på en riktig djup. För djupare vatten, lämna längre linje.

3 Fäst en vikt eller bomba tillbaka från flyt ca två fot. Vikten av bomben måste vara proportionell mot bobber. Vikten måste hålla flytrigg stadigt i vattnet, men inte dra flottören under ytan.

4 Fläta linjen mellan flottören och vikten för ökad styrka. Lägga till en ledare på den del av linjen mellan kroken och flyter för att hålla havskatt från att rinna av med linjen.

Tips

 • Använd en liten mängd klar plaströr över snöret mellan flottören och vikten för bättre resultat.
 • Håll utkik efter bobber att "stå upp" i vattnet. Detta indikerar att en fisk har tagit betet.
 • Använd små krokar när du gör en havskatt flyta. Det är vanligt att hitta flera krokar upphängda ledaren på många havskatt flottar.
 • Förstå regler och förordningar i området före float fiske. Många stater och kommuner har regler om flyta fiske.

Fiske är ett tidsfördriv som ger avkoppling samt något för middagsbordet om du lyckas. De flesta vattendrag ge någon typ av fisk och i nästan alla, det finns havskatt. Allt från små Texas blå havskatt av ett pund eller mindre upp till kanal havskatt ibland väger in på över 100 pund, dessa bottenlevande fisk är oftast inte kräsen om vad de äter och kan fångas på en mängd olika beten och riggar. Låt oss ta en titt på hur man rigga ett metspö för katt fiske.

Instruktioner

1 Leta upp din fiske hål. Havskatt är bottenlevande arter och finns längs stranden av floder i hål, bro baser och runt struktur såsom nedsänkt träd och stenar. Om du fiskar en flod, hitta en virvel där strömmen är ganska långsam.

2 Förbered ditt bete. Havskatt kan fångas på nästan någon form av bete. Kräftstjärtar, räkor, clam stålband, maskar, levande eller döda Minnows, varmkorv bitar, ruttnande kyckling, bröd deg och nästan allt skrot från köket är utmärkt material för havskatt bete. Klipp ditt bete val i små, halv-tums bitar.

3 Säkert 18 inches av ledarmaterial till din lina med en vridbar mellan de två ändarna. Vid den fria änden av ledaren bifoga antingen en # 2 eller # 4 krok, beroende på storlek havskatt som bebor vattnet du är på. Klipp bort överflödigt ledare material. Placera bete på kroken och släpp det så att det sitter högst 1 tum ovanför botten. Denna teknik av rigg en havskatt pol är perfekt för lugna vatten.

4 Bifoga en 2-4 oz. bly i vikt om du fiskar i ett rörligt ström. Mät cirka 8 inches från botten av ledaren och bildar en liten cirkel med ledaren på den punkten. Trä det genom öppningen på sänket och ögla över den för att fästa den. Det kan flyttas upp eller ner beroende på dina behov. Detta kommer att tillåta den att stanna på botten och har betet flyta fritt.

5 Placera en bobber på din linje som gör att din bete för att flyta en tum ovanför botten. Denna rigg teknik är bra för flera rader eftersom det ger dig en visuell indikation på en havskatt tar betet.

Tips

 • Använd havskatt källare vätskor som finns i idrotts bra butiker att doften degen bollar för fiske. Detta är ett billigt bete och fungerar bra för de flesta havskatt. Använd handskar vid hantering av havskatt som de är täckta med ett skyddande slem som gör gripande dem tuff.

Hur Rigg din lina Kentucky Rig Style


Flytta över, Carolina och Texas riggar; ge plats för Kentucky riggen. Kentucky Riggen är en metod för att fästa terminalen tackla inklusive krokar, vikt, lekare och ledare till din stambanan så att två beten eller beten kan presenteras samtidigt. Även Kentucky är användbar för en mängd olika spel fisk, havskatt sportfiskare uppskattar särskilt denna tåliga rigg för att få flera beten ner till stora katter på botten. Riggen kan vara överväldigande för vissa sportfiskare att knyta eftersom det vanligtvis använder två droppslingor. Däremot kan du ersätta tre-vägs lekare, vilket gör riggen lättare att ställa upp.

Instruktioner

1 Bifoga en kättingslänk till slutet av 50-pound test monofilament linje med en Palomar knut. Knyt Palomar genom att mata flera inches av linje genom ögat av vrid. Vrid den fria änden av raden tillbaka och mata den genom ögat igen för att bilda en slinga. Placera den fria änden av raden vid sidan av huvudlinjen för att bilda en kort längd av fördubblats linje.

2 Justera linje så att öglan är cirka 3 inches lång och 3 till 4 inches av den fria änden ligga bredvid den huvudlinjen. Bilda en överhandsknop med slinga och fördubblades linje och sedan glida öglan över kättingslänk. Fukta knuten och dra åt ordentligt. Trimma överskott linje från knut med en sax.

3 Fäst flätade huvudledning till den motsatta änden av det vridbara med en annan Palomar knut. Följ instruktionerna i steg 1 och 2.

4 Bilda en droppslinga 12 inches under svängtappen. Bilda en stor slinga som är ca 15 inches över och knyta en överhandsknop. Wrap den fria änden av ledaren i och runt slingan för åtta varv. Leta reda på mittpunkten av wraps i raden och göra ett hål med fingret.

5 Mata loopen ned genom hålet i wraps och dra slingan helt igenom. Åt knuten genom att dra i båda ändarna av ledaren längd. Du bör nu ha en dubbel dropper linje som är 12 till 15 inches lång sträcker sig från huvudlängd ledare.

6 Bifoga en 2/0 Kahle krok till den dubbla dropplinjen. Mata fördubblats linje genom ögat av kroken och över böjen. Dra dropp linje tight så att slingan kommer tätt ned runt ögat av kroken.

7 Knyt en annan dropper slinga 12 inches eller så ner ledaren från första pipett. Upprepa stegen som tidigare för att bilda en 12- till 15-tums dubbel pipett och bifoga en annan 2/0 Kahle krok.

8 Knyt en bank vikt eller liknande blyvikt med en Palomar knut. Välj en vikt som är mellan 1/4 och 1 ounce beroende på djupet du kommer att fiska och hur mycket ström i vattnet. Om du inte använder en bank vikt, välj en typ av bly vikt som har en gjuten eller fäst öga för att fästa en linje.

Tips

 • Justera avståndet mellan droppöglor efter behov.

Hur man gör en katt fisk Rig


Kanal och platt huvud havskatt är de två malar som sportfiskare bedriver oftast. Även om det finns en mängd olika sätt att fånga dem, en av de bästa sätten att rikta havskatt specifikt är att använda en bit av bete på en botten rigg. Riggen är lätt att gjuta och presenterar betet på botten, som är där havskatt foder. En mängd olika levande och döda beten kan användas på en botten rigg.

Instruktioner

1 Spole 15- till 20-pound test fiskelina på en medeltung eller tung action spö och rulle. Använd den förstnämnda för kanal havskatt, det senare för platt huvud katter.

2 Skär en 18-tums bit linje och ställ den åt sidan.

3 Skjut på änden av linjen en vikt som är tung nog att stanna på botten. I vattendrag med starkström, betyder det att du kan behöva använda en vikt som är ett uns eller tyngre.

4 Fäst huvud lina till ena änden av kättingslänk med en Palomar knut (se Resurser). Plocka upp 18-tums bit lina du klippa och knyta ena änden av det till den andra änden av sväng.

5 Välj en krok och knyta den till slutet av ledaren. Storlek 2 och 4 krokar arbetar för kanal havskatt, medan platt huvud fiskare bör använda en 2/0 krok eller större.

6 Bete kroken. Natt sökrobotar är bland de mest effektiva kanalen havskatt beten, även om remsor av döda elritsa kommer att fungera också. Flathead havskatt föredrar levande bete. Bullheads och suga elritsa är bra val.

Hur Rigg en båt för en pir Hoist


Många fritidsbåtar bryggor erbjuder en lyftanordning tjänst för att lansera båtar. Vissa lyft system använder tunga nylonband som slungar under skrovet nära bogen och aktern. En motordriven jänta med strandade stållinor ger hissen. Andra bryggor Använd en flätad kablar med krokar. Uppkörnings lyftanordningar finns ofta på privat klubb bryggor. Rigg en båt för en brygga hissa varierar med lyftsystemet och typ av båt som hissas.

Instruktioner

1 Kontakta lyft operatören vid bryggan. Diskutera typen och längden på din båt. Be om rekommendationer för dubbar eller andra tillbehör som kan behövas för att hissa båten med det aktuella systemet. I vissa fall kan en lättare båt lyftas med krokar som fäster dubbar.

2 Positions dubbarna på relingen i båten vid platser som anges av lyft operatören. Använd en borrmaskin med en 1/4-tums bit för knapar "fästbultar.

3 Montera rekommenderade knapar till relingen med bultar och muttrar av rostfritt stål med rostfritt stål fästplattor vid varje knap. Dra åt muttrarna ordentligt mot fästplattorna med en öppen nyckel. Täta toppar varje bult med silikon.

4 Sänk VHF-radioantenn och dra åt inställningsratten för att hålla den på plats. Sänk stormasten eller förmasten på uppmaning av lyft operatören. Ta bort den externa bete tanken och placera den i båten. Ta bort eventuella docknings stötfångare eller andra föremål som kan störa anslutningen krokar eller placering av lyftremmar.

5 Fästa docknings linjer till fören och aktern på båten. Tillåter raderna att hänga från ändarna av båten. Linjerna möjliggör markpersonal för att hjälpa till med att hålla båten uppradade ordentligt under lanseringen. Vänta nära landar på vattnet tills operatören instruerar dig att gå ombord på båten.

Hur Stretch som en katt


Katter är böjlig. De är flexibla och graciös. En katt sträcker långsamt och frodigt. Journalisten George F. Will sa, "Som en graciös vas, en katt, även när orörlig, verkar flyta." Följ vägen för katten och sträcka som helst. Här är tips för att få din kropp spinnande.

Instruktioner

Samla dina tankar

1 Samla dina tankar när larmet går. Sträck ut en arm långsamt. Veckla ut din näve och öppna fingrarna, sträcka fingrarna brett isär som en katt böja klorna, stäng sedan handen. Sträck ut den andra armen och upprepa. Då arch ryggen och flex tårna fotleder och hela vägen upp till höfterna. Koppla av en minut, rulla över till sidan av sängen och börja dagen.

2 Flex din kropp. "Paw" är en annan katt stretch. Tänk på hur en katt når upp att böja sin kropp på en repa inlägg eller soffa. Spänna benen något när du står nära en vägg. Sätt händerna bröstet hög och sedan flytta en hand och sedan den andra växelvis upp väggen. När du känner en bekväm stretch till din mage och armar, sluta. Gå händerna tillbaka ner muren.

3 Hur Stretch som en katt


Sträck på ryggen: ryggmusklerna behöver stretching för att förhindra stelhet och lindra smärta. Gå ner på händer och knän. Arch ryggen långsamt upp som en katt, sedan koppla av och arch ryggen nedåt mot golvet. Håll dina händer och knän på plats. Sakta båge upp, hålla den i fem sekunder eller så, sedan långsamt båge ner och håll den fem sekunder. Gör detta smidigt. Detta är en mild tillbaka stretch. Tryck inte till den grad av smärta. Upprepa tre till fem gånger.

4 Hur Stretch som en katt


Övergång från The Kinks: lår behöver hjälp. Stretching kan lindra veck i benen, höfterna och nedre delen av ryggen. Ner på händer och knän på golvet. Tryck försiktigt din fanny tillbaka mot hälarna och kurva ryggen med huvudet ner mot knäna. Håll i några sekunder, sedan vagga fram emot att vara fyrkantig på händer och knän igen. Om du känner ett ben eller höft kramp, sluta. Annars upprepar långsamt tre till fem gånger.

5 Hur Stretch som en katt


Stretch: Cat handlingsplanerna följs alltid av små katt sträckor. Du kan göra samma sak. När du får upp från en lång sittande ställning, ge en liten sträcka i benen, flex dina handleder och rotera axlarna försiktigt för att motverka stelhet. För fler idéer i sträcknings konst, titta på din katt träna.

Hur man rigga upp ett center Pin Rod


Centrumtapp fiske använder en lång, flexibel stav till LOB en flottör och vägt fluga. Rullen har inte en dra och linjen skalar av rullen med samma hastighet som den nuvarande. Resultatet är en lång, död drift med dina flugor studsar på flodens botten. Tekniken används ofta för regnbågslax och lax drift fiske på stora floder. Rigg mittstiftet spö och rulle kräver kunskap om den genomsnittliga floddjup och rätt mittstift tackla.

Instruktioner

1 Knyt änden av huvudledningen till en mikro vridbar med en clinch knut. Placera linje genom vridringen, vrider vrid sju gånger och dra i slutet av raden genom öppningen vid basen av de wraps. Dra på linjen för att dra åt knut och klipp märke till slutet av raden av knut.

2 Knyt 6 fötter 10-lb. monofilamentgarn linje till den motsatta änden av det vridbara med en blodknut. Skjut en penna flyta på linjen och skjut en bobber stopp under pennan flyta. Använd tång för att vika över bobber stoppet och håll flottören mot vrid.

3 Knyt en andra vridbar till den fria änden av ledaren med en clinch knut. Knyt en 1-fot delen av 6-lb. monofilamentgarn till den motsatta änden av det vridbara och knyt monofilamentet till flyga med en blodknut.

4 Knyt en 1-fot delen av 6-lb. monofilamentgarn till böjen av kroken på den första flyg. Binda den fria änden av monofilamentet till en andra fluga med en blodknut. Fäst taggen slutar från var och en av clinch knop.

5 Använd en tång för att crimp fem stycken split skott mellan flottören och vrid. Uppdelningen skott kommer att sjunka flugorna och hålla flottören i ett upprätt läge.

Tips

 • Justera djupet på flottören baserat på djupet av floden. Flugorna kommer att studsa på botten med bibehållen spänning på flottören när korrekt riggade.

Hur man använder Rigg Blocks & Marine Block


Båtvarv använder rigg för att lyfta och lägre båtar, båtmotorer och utrustning. Denna rigg används också för att dra i sidled vid placering tunga föremål. Vissa uppskjutnings anläggningar fortsätter att använda block och talja rigg att hissa craft in och ut i vattnet. Rigg block och marina remskivor kan ordnas på flera sätt, beroende på det jobb som ska göras och den mekaniska fördel som behövs.

Instruktioner

1 Sätt i slutet av ett rep i blocket och under remskivan. Lägg remskivan på marken och fästa samma ände av repet till en overhead vistelse, såsom en krok eller stålskena. En pålsteksknop arbetar med antingen bilaga.

2 Fäst ett rep eller kabel takstol runt objektet du vill lyfta, säger ur ett lastrum eller motorrummet. Haka remskivan till fackverket. Placera dig själv på en förhöjd nivå, gripa tag änden av repet och ta upp den slappa mellan vistelsen och remskivan. Dra repet för att lyfta objekt.

3 Inrätta en pistol tackla med hjälp av två marina remskivor och en enda lina. Fäst änden av repet för ögat på undersidan av den första remskivan. Trä den andra änden av repet under hjulet på den andra remskivan och dra slacket ur repet.

4 Passera samma ände av repet över toppen av den första remskivan och dra slacket ur repet. Haka den första remskivan till en overhead vistelse. Haka fast den andra trissan till en kabel takstol eller direkt på föremålet om möjligt.

5 Grepp taggen änden av repet och dra nedåt för att lyfta föremålet. Använd en pistol tackla riggningen för att dra ett objekt i sidled och placera den för att lyfta. Anslut den första remskivan till ett fast föremål och fästa den andra remskivan till objektet du vill flytta. Stå nära stationärt föremål och dra taggen änden av repet.

Tips

 • Använd marina remskivor som har korrosionsbeständiga komponenter.

Florida Fårhuvudfisk huvudsakligen livnär sig på spelman krabbor, mollusker och räkor som lever i närheten av hinder i områden där nuvarande förändringar tvingar sin be i tillgängliga områden. Hålla riggade beten nära det område där skaldjur lever kommer att öka dina chanser att fånga en Florida Fårhuvudfisk. Eftersom de flesta hinder i saltvatten hamnen havstulpaner, kan lina få skära efter fisken är fast. En riktig fiske rigg kommer att hålla betet på rätt plats samtidigt ha tillräckligt nötningsbeständighet för att hålla linjen från att kapas.

Instruktioner

1 Trä slutet av linan - som sträcker sig från ett fiskespö och rulle - genom öppnandet av en bild sänke. Tryck linje genom öppningen till 12 inches av linjen sträcker sig bortom den bakre änden av lodet. Skjut en plastpärla på slutet av raden.

2 Knyt änden av linjen - som sträcker sig förbi glid sänke - till ena änden av en kättingslänk.

3 Skär en bit av 20-pound ledare material till 36 inches med ett par finger Clippers. Bind ena änden av ledaren till den andra änden av cylindern vrid. Låt plastpärla och skjut sänke att sitta på toppen av kättingslänk.

4 Knyt en cirkel krok till den lösa änden av den 20-pound ledare material. Se till att alla knutar dras tätt till terminalen fiskeredskap.

5 Tråd en bit av räkor på änden av cirkeln krok. Släpp riggade fiskelinan i vattnet i närheten av en långhals täckt struktur. Ta riggen och lägga en tyngre glid sänke om pjäsen räkor inte kvar på plats när den sänks i saltvatten.

Tips

 • Circle krokar minska risken för dödligt skadade en fisk genom att eliminera fisken sväljer kroken.
 • Justera storleken på cirkeln krok till storleken på sheepshead du fånga.

Hur Rigg en Flasher på en Downrigger


Trolling med blinkers är en produktiv fiskemetod. Blottaren är en silver bit metall eller plast som simmar och reflekterar ljus i vattnet. Blottaren är utformad för att attrahera fisk från ett avstånd. Rigg blottaren med en downrigger kan du styra djupet av blottare och lockbete. Tekniken är vanligt i saltvatten och sötvattensmiljöer. Stora vatten med betesfisk skolor är idealiska för trolling blinkers med downrigger.

Instruktioner

1 Knyt en skivstång vridbar till slutet av raden med en clinch knut. Mata slutet av raden genom en av de vridbara loopar. Vrid vrid att skapa åtta varv på raden. Mata änden av linjen genom öglan mellan sviveln och wraps. Dra linjen för att dra åt knuten. Fäst extra linje med linje Clippers.

2 Haka klämman på den smala änden av blottare. Fäst klämman till den fria änden av skivstång vrid. Haka i slutet av klippet i målvakten platsen för att säkra blottare på linjen.

3 Binder en två-fots ledare till den breda änden av flasher med en blodknut. Knyt änden av ledaren till ett lockbete med en clinch knut.

4 Klipp den vägda downrigger bollen till slutet av downrigger kabeln. Släppa bollen i vattnet och sänka kabeln tills linjen klippet utsatt.

5 Släpp flasher och drag i vattnet. Släpp 10 fot linje från spö och rulle. Placera tryck på linjen klippet för att öppna käftarna. Placera fiskelinan mellan käftarna och frigöra trycket.

6 Släpp downrigger bollen till den avsedda fiskedjup. Troll med låg hastighet för att simma blottare och lura bakom båten.

Tips

 • Använd flera blinkers för att representera en stor fiskstim. Det multipla flasher riggen är också mer synliga på avstånd.