XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

rengöra soffor skabb

Så att barnet kom hem från förskola med en kliande röda utslag och läkaren diagnosen det som skabb? Inte panik. Vem som helst kan få skabb, oavsett hur ren de är, och bota ditt barn av skabb är lika enkelt som att tillämpa en kräm. Att bli av skabb i ditt hus är lite svårare, men behöver inte vara en överväldigande uppgift. Här är en steg-för-steg plan för att betjäna dessa små buggar deras vräkning.

Instruktioner

1 Applicera kräm som läkaren föreskrivna innan sängen och låta barnet sova. Det finns ingen användning i rengöring innan skabb är utanför sin värd.

2 Förvandla din varmvattenberedare upp så att vattnet kan få över 130 grader F. Tvätta smittade personens kläder och sängkläder i varmt vatten så fort de stiger upp på morgonen. Glöm inte att stänga av varmvattenberedaren ner när du är klar för att förhindra skållning.

3 väska upp mjuka objekt som uppstoppade djur och kuddar från ditt barns rum som inte kan tvättas. Förvara dem i plastpåsar under minst tre dagar. Skabb kan inte överleva längre än utan en värd.

4 Bada ditt barn och städa själv upp som du gör. Torka ditt barn med en ren handduk och klä honom i rena kläder. Överföra kläderna från tvättaren in i torken.

5 Dammsug hela huset. Kasta vakuumpåsen bort när du är klar eller tvätta ur vakuumbehållaren.

6 Ta en dusch sedan sätta din städning kläder genom tvätt. Sitt ner med en kopp kaffe och gratulera dig själv på en ren skabb fria hus.

Tips

  • Behandla alla rum i huset som om de är smittade. Helst ditt barn har varit, har skabb varit alltför.
  • Traditionella hem rättsmedel för skabb är inte bara ineffektivt men farlig. Lita på din läkares perscription och en grundlig rengöring för att bli av med skabb.
Skabb och Lavender Oil

Buggar grävande under huden och lägger ägg kan göra de tuffaste av individer illamående. Skabb - ett tillstånd som kännetecknas av kliande irriterad hud - kommer från just en sådan sak. Små kvalster får under huden och lägger ägg som leder till hudirritation. Aromatherapist och författaren Patricia Davis skriver i sin bok "Aromaterapi: An AZ," att hudirritation kan också utvecklas till en infektion. Skabb är behandlingsbar med medicin från din läkare eller naturligt med eteriska oljor, som lavendel.

Behandla orsaken

Att angripa problemet källa, läkare och aromatherapists både ordinera krämer för att vända sig till irriterad hud. Patricia Davis skriver att hon ofta använder en kräm med 5 procent lavendelolja för att behandla skabb. Lavendel, enligt Julie Lawless i sin bok, "The Illustrated Encyclopedia of eteriska oljor," främjar hudens cellförnyelsen och dödar parasiter, alltför. Davis rekommenderar att tillämpa grädde på huden minst två gånger om dagen.

bad

Lägg lavendelolja till ett bad för att hjälpa till att snabba på läkningsprocessen. Patricia Davis föreslår att den bästa tiden att tillämpa hudkräm är efter bad. Rita ett varmt bad och tillsätt ungefär fem droppar lavendelolja till vattnet. Detta kommer att bidra till att lugna huden och ge viss lättnad från klåda.

Efter att ha dödat kvalstren

När kvalstren har behandlats framgångsrikt huden kan fortfarande visa tecken på irritation. Med dess helande påverka kan lavendelolja hjälpa huden återhämta sig snabbare. Om normala läkemedel krämer användes för att döda kvalster, kommer det fortfarande att finnas hudskador. Behandling av huden med lavendel grädde kan fortfarande vara fördelaktigt att läka huden, även om det inte har använts för att behandla kvalster.

Rengöring

Skabb orsakar kvalster liv och trivs i kläder och lakan. För att hålla från upphandlande skabb, återigen alla hushåll och beklädnadsprodukter skall rengöras. Naturligtvis vissa saker kan inte bara få kastas in i tvättmaskinen. Patricia Davis säger att blanda alkohol med lavendelolja och kamfer olja tills var och en är i en 5-procentig lösning fungerar bra för att rengöra madrasser och kuddar.

Bara en del av bilden

Bara en del av en naturlig metod för behandling av skabb, lavendelolja inte effektivt behandla tillståndet på egen hand. "Aromaterapi: En AZ" säger att samtidigt som hudkrämer för att behandla hudirritation, omväxlande oljor fungerar bäst. Andra oljor för användning innefattar pepparmynta, kryddnejlika och rosmarin. Patricia Davis säger också att hon förutom att använda krämer har hennes patienter ta vitlök högar flera gånger om dagen för att också hjälpa döda kvalster.

Vad är skabb & Hur kan du förhindra det?


Skabb är en förutsättning för huden som verkligen har något att göra med hur ren en person är eller hur rika, eftersom vem som helst kan bli infekterade med det. Villkoret kan vara ganska besvärande, eftersom det har mycket kliande, kryllande effekter. Dermatologer uppskattar att mer än 300 miljoner fall av skabb förekommer över hela världen varje år.

orsaker

Skabb är faktiskt orsakas av små kvalster. Folk brukar löper större risk att drabbas av detta när de instängd i en fullsatt anläggning, såsom i ett vårdhem eller fängelse situation. De får det från att röra andra människor. Det har funnits tillfällen när människor har fått det samtidigt röra saker som tillhörde den person som har tillstånd att, såsom sängkläder eller kläder. Du kan inte få skabb från ett djur. Naturligtvis, människor som har sjukdomar som hämmar immunsystemet eller tillstånd i immunsystemet är mer mottagliga för skabb. Dessa människor kan faktiskt få en sämre form av skabb kallas Crusted skabb, där kvalster är mycket tjockare på huden, och det är lättare att dra ihop tillståndet från dessa individer. Detta villkor måste behandlas mycket snabbt.

Hur infektion inträffar

Vad som händer är kvalster håla under huden, och sedan de lägger ägg, som orsakar en mängd tecken och symptom förekommer. Det är dock möjligt att om den person som blir smittad är en mycket ren person, får han inte märka effekterna av kvalster i flera veckor, ända upp till en månad. Kvalstren kan inte överleva bort av den person som är längre än 48 timmar.

Tecken och symtom

Klåda är det vanligaste symtomet med skabb, speciellt när du försöker sova på natten. Villkoret verkar påverka hela kroppen, men kvalster har favorit områden de vill gräva under, såsom huden runt fingrarna, krök av händer och armar, och privata områden. Barn kan även ha dem på sina huvuden.

Ibland kan man faktiskt se de små tunnlar där kvalster har grävt ner under huden, och huden kan bli röd och smärtsam på grund av den ständiga klåda och repor. Om huden blir mycket irriterad, kan det bli infekterade med vissa bakterier, som sedan kan leda till ännu mer allvarliga hälsotillstånd.

Även om den infekterade individen inte kan ha klåda eller visar tecken för ganska lång tid efter upphandlande skabb, kan han fortfarande sända tillståndet till andra människor.

Behandling

Inte bara bör smittad person behandlas, men alla som bor med honom eller har haft riktigt nära kontakt med honom bör också behandlas. Det finns flera krämer som en läkare kan ordinera för skabb. En är permetrin. Några av dessa döda kvalster själva, medan andra faktiskt döda äggen och bli av med dem. Läkaren brukar berätta för patienten att duscha och städa upp, sedan applicera krämen på hela kroppen.

förhindra skabb

Det är mycket viktigt att alla hushållslinne som har kommit i kontakt med den smittade personen tvättas, inklusive lakan, washrags och handdukar, för att inte nämna deras kläder. Hett vatten skall användas, samt att torka dem i en torkare, eftersom värmen kommer att döda kvalstren. Mattor bör också rengöras. Allt som inte kan få tvättas eller rengöras kan kastas i en plastpåse och bunden i tre dagar, vilket bör ge tillräcklig tid för eventuella överblivna kvalster att dö, eftersom de inte har någon värd. Soffor och stolar kan även rengöras med ett vakuum för att befria dem från eventuella angrepp.

Skabb är en smittsam hudinfektion som orsakas av en typ av kvalster. Denna parasitinfektion visas som grå eller röda fläckar mellan fingrar, tår och andra fuktiga områden av kroppen. Efter behandling av en infekterad individ, är det nödvändigt att behandla din hemmiljö samt för att undvika återinfektion.

Mattor

Skabb kvalster lägger ägg överallt, även i mattor i hemmet. Det är bäst att schampo och ånga ren mattor med hjälp av en industriell het ånga renare laddad med desinfektionsmedel lösning.

sängkläder

Efter en breakout, bör ingen av sängkläder i hemmet lämnas orent, eftersom äggen kan överleva svåra situationer tills de kläcks. Blekmedel på vita och tvätta dem på de hetaste vattnet inställning.

Kläder

Rengör dina garderober och din garderob kistor, och tvätta alla kläder för att förhindra en annan utbrytning av skabb. Tvätta alla kläder på varmaste inställningen.

möbel

Ånga ren all tygklädda möbler i hemmet, inklusive sängar och soffor, med hjälp av en desinfektionslösning i en ångtvätt.

saniterare

En hydroponiska luftfiltreringssystem, behandlades med desinficeringslösning, kommer att hjälpa till att hålla levnadsförhållandena renare, förhindra skabb från att växa i hemmet.

ytterligare behandling

Köpa anti-skabb lotion och lägga den i små mängder till din vanliga lotion kommer att bidra till att förhindra sammandragning av skabb. Använd Lysol desinfektionsmedel i hemmet för att rengöra ytor för att förhindra infektion också.

Homeopatisk behandling av skabb


Symptom på skabb är irriterande och intensiv klåda och utslag som visas på grund av mikroskopiska parasiter som har grävt under huden. Dessa parasiter lägger ägg och äggen och deras avföring orsaka en allergisk reaktion med huden som i sin tur orsakar intensiv klåda. Det finns olika homeopatiska behandlingar för symtom på skabb. Dessa åtgärder kommer att ge tillfällig lindring från klåda som orsakas av parasiter.

Anti-kliar ombud

Anti-itch medel såsom Calamine lotion kan också appliceras på de drabbade områdena. Calamin lotion och många andra anti-klåda lotion eller utvärtes salvor kommer att lugna klåda symptom och ger tillfällig lindring.

Tea Tree Oil

Ett sätt att behandla symptomen av skabb med homeopatiska läkemedel är tea tree-olja. Tea tree oil har antiseptiska egenskaper som kan lindra klåda och irritation. Personer som lider av skabb bör ta ett bad med några droppar tea tree olja och tillämpa tea tree olja direkt till de drabbade områdena.

Eukalyptusolja

Som tea tree-olja, har Eucalyptus olja antiseptiska egenskaper. Eukalyptusolja har också bakteriedödande desinfektionsegenskaper och tillsammans med behandling av symptom på skabb har också använts för att behandla huvudlöss.

Neemolja

Rakt från Indien naturliga helande system, Neem olja besitter flera egenskaper som stöd vid behandling av symptomen av skabb. Neem olja har extrakt som efterliknar hormoner som stör reproduktionen av skabb ägg och förbjuda ägg från kläckning.

överväganden

Det är mycket viktigt att behandla resten av ditt hem medan behandla din kroppsliga symptom på skabb. Tvätta varje linne, handduk och lakan i varmt vatten och torka på varm cykel i torktumlare. Tvätta även alla kläder som bärs i de senaste dagarna i varmt vatten. Tvätta alla ytor såsom bilsäten och soffor med en antiseptisk rengöringsmedel.

Skabb är den medicinska termen för irriterande små parasiter som håla tunnlar under huden och lägger ägg. Skabb orsakar intensiv och nästan smärtsam klåda som varar till skabb behandlas. Behandling för människokroppen sker vanligen genom ett insekts heter permetrin. Det är lika viktigt att bli av med skabb i ditt hem som det är att behandla din kropp. Skabb kan leva i upp till 48 timmar utan en mänsklig värd. Detta innebär att skabb kan fortfarande vara på sängkläder, handdukar och lakan även efter att du har gått igenom behandling för skabb vilket innebär att du kommer att krympa det igen.

Instruktioner

1 Sätt permetrin grädde över hela kroppen eftersom det dödar skabb eftersom det kommer över dem. Din läkare kommer att förskriva en medicin för att befria kroppen av skabb. Troligtvis kommer detta att vara permetrin. Någon annan är hushållet behöver också behandlas för skabb. Applicera permetrin innan rensningen av ditt hem för att skydda dig själv och skydda de objekt du är städning av ytterligare kontaminering av skabb.

2 Strip alla sängar av lakan och alla soffor eller stolar med klädslar. Tvätta allt i varmt vatten och torka på den heta cykeln i torktumlaren.

3 Tvätta alla kläder som har slitna och alla handdukar som har använts i varmt vatten och torka på den heta cykeln i torktumlaren.

4 Desinficera varje klädsel såsom bilsäten, soffor och stolar som du kan ha använts under de senaste 48 timmarna.

5 behandla ditt husdjur också. Din veterinär kommer att förskriva en injektion eller medicin för sällskapsdjur. Hundar kan få skabb men det hänvisas till som sarcoptesskabb. Det är mycket svårt att passera tillbaka till människor ännu kommer att vara olycklig för hunden tills den behandlas.

Skabb är en hudåkomma som orsakas av kvalster som kallas Sarcoptes scabiei. Detta tillstånd är smittsamt och det orsakar svår klåda. Klådan är vanligtvis svårare under natten. Under flera veckor efter att skabb behandlas du kan fortsätta att uppleva klåda. Det finns flera oljebaserade lösningar som är effektiva vid behandling av skabb.

oljor

Lavendelolja kan användas för att behandla skabb när man blandar den med alkohol. Du kommer att behöva tillämpa denna blandning direkt till de drabbade områdena och det är viktigt att använda en tillräcklig mängd för att täcka huden. Denna blandning kommer att mätta huden och tränga igenom för att döda kvalster och deras ägg.

Neem olja är ett utdrag ur en växt som heter Azadirachta indica. Det finns flera sätt att använda denna botaniska bekämpningsmedel för att behandla skabb. Du kan använda Neem olja i badet genom att tillsätta 100 ml till vatten, eller så kan du lägga till 150 ml för att skapa ett bubbelbad. Du kan också blanda 50 gram Neem olja med en lika stor mängd av gurkmeja för att skapa en antiseptisk kräm. Dessa metoder används för att ge lindring av obehag av skabb.

Olja av margosa är en effektiv hem botemedel mot skabb. Applicera denna olja till de drabbade områdena och massera in i huden tills det absorberas. Denna olja fungerar som ett antibakteriellt och svampdödande som bidrar till att minska klåda och rensa kvalster.

En populär olja för behandling av skabb är tea tree-olja, som fungerar som en mycket kraftfull antiseptisk. Tillsätt 20 droppar tea tree-olja till badvattnet. Din vatten bör vara medeldjup och du kommer att suga hela kroppen upp till halsen i 20 minuter. Använd denna metod två gånger om dagen i en vecka. Du kan också använda tea tree olja för att behandla skabb genom att blötlägga en bomullstuss i denna olja och tillämpa den på de mest drabbade områdena. Detta kommer att arbeta för att lugna de sår och läka några repor, liksom tränga igenom ytan för att döda scabiei och deras ägg.

Förebyggande

Skabb är mycket smittsam och kan spridas från person till person. Det är viktigt att vidta lämpliga åtgärder för att förhindra spridning eller åter angrepp av skabb. Du bör rengöra alla dina sängkläder och kläder med varmt vatten och torka på hög värme så fort du börjar behandlingen med oljor. Om du inte kan tvätta vissa poster hemma är det viktigt att du tar dessa poster till kemtvätten.
Du kan också täta kläder du kan inte tvätta i en påse för att svälta kvalster. Scabiei kommer att dö om de inte har ätit på en vecka. Ditt garage eller källare kan vara en bra plats att lagra dessa objekt så att de är ur vägen.

Hur lång tid tar det att bota skabb?


Skabb är en hudåkomma som orsakas av parasiter som får under huden och håla tunnlar. Parasiterna lägger sedan ägg. Det är äggen i kombination med parasiter avföring som orsakar intensiv och smärtsam klåda. Det finns några olika sätt att behandla skabb, och den tid de tar att bota skabb varierar mellan 24 timmar och fyra veckor.

permetrin

Permetrin är en aktuell grädde som vanligen används för att behandla skabb. Permetrin appliceras på hela kroppen, oftast på natten, och sköljas bort efter 8 till 14 timmar. Den första behandlingen av permetrin oftast dödar skabb och initial lättnad kommer att märkas inom 24 timmar; Du kan dock fortfarande uppleva klåda symptom i upp till fyra veckor.

Tea Tree Oil

Medan du väntar på permetrin att bota skabb kan du också använda tea tree olja för att lindra symtomen. Ta ett bad med tea tree-olja i badvattnet. Applicera tea tree-olja till de drabbade områdena efter badet och lättnad bör inledas omedelbart.

Kalamine kräm

Calamin lotion är en aktuell som kan användas för att behandla klåda symptom på skabb. Vid användning kommer kylbalsam börja ge befrielse från symptomen omedelbart.

Hem Infestation

Det är viktigt att rengöra hela ditt hem för att bota skabb också. Du kommer att behöva tvätta alla sängkläder, handdukar, lakan och alla kläder som kan ha utsatts för skabb. Tvätta i varmt vatten och torka på varm cykel och skabb kommer att dödas omedelbart.

Slutsats

Även om det tar nästan fyra veckor för att helt befria ditt system av de symptom på skabb finns lösningar som tillfälligt kommer att bota symptomen. Dessa åtgärder kommer att lindra många av de symptom omedelbart, i vissa fall.

Hur skabb överförbara?

Orsak

Skabb är en hudåkomma orsakad av små kvalster som kallas Sarcoptes scabiei. Dessa kvalster få in en persons hud och gräva i det, vilket intensiv klåda som kroppen reagerar på kvalster, deras verksamhet och deras avfall. Mayo Clinic säger att de kan påverka bara om någon del av en persons kropp, vilket gör tunna Burrows under huden. Dessa visas som små knölar eller blåsor i hudens veck.

Infektion

Infektion uppstår när en person har kontakt med kvalster, antingen genom kontakt med någon som redan har skabb eller genom att använda infekterade sängar eller kläder. Fysisk kontakt med en smittad person är det vanligaste sättet att få skabb. När kvalster få på din kropp, kommer honan gräver under huden för att lägga ägg. De kläcks i 21 dagar, frigöra nya kvalster att flytta till hudens yta.

Överföring

När skabb äggen har kläckts, kan du sända nya kvalster till andra ytor och personer tills du behandlas. Detta görs vanligen med en aktuell recept grädde. Du kan förhindra överföring genom att undvika kontakt tills du är fri från smitta och genom att rengöra dina kläder och sängkläder med varmt tvålvatten. Detta bör göras minst två dagar före behandling så att du inte reinfect själv. Om du har objekt som inte kan tvättas, Mayo Clinic säger att du kan täta dem i plast för en vecka. Detta kommer att döda kvalstren genom att svälta dem. Om du bor i närheten av andra, kan din läkare rekommendera att behandla dem också, även om de inte har skabb symtom, på grund av den enkla överföringen.

Löss, små sex ben parasit insekter, lever främst på det mänskliga huvudet och dricka människoblod. De orsakar extrem klåda och är mycket lätt överförs. De inte hoppa eller flyga, eller till och med ramla av huvudet, utan snarare krypa extremt snabbt. Eftersom de rör sig från en person till en annan via head to head kontakt, barn är särskilt utsatta för löss. För att styra en löss angrepp, måste du behandla huset liksom person.

Instruktioner

Rengöring

1 Tvätta alla sängkläder och kläder. Tvätta i tvättmaskinen i varmt vatten, och torka i torktumlaren på de hetaste cykeln.

2 Vakuum allt. Dammsug alla madrasser, mattor, soffor och stolar (i bilar samt om det är möjligt). När du är klar, kassera vakuumpåsen och ta bort den till en utomhus soptunna.

3 Bag några objekt som inte kan tvättas direkt eller tvättas alls. Håll poster i tätt förslutna soppåsar i två veckor. Efter den tiden kan du dammsuga eller borsta bort eventuellt döda löss.

4 Rengör alla objekt som har varit i kontakt med den infekterade huvud. Tvätta borstar kammar och klipp i varmt vatten. Släng hästsvans innehavare, barrettes och andra små, lätt utbytbara objekt.

Tips

  • Upprepa varje steg tills du är säker på den smittade personen inte längre bär löss.