XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

proteinrika livsmedel för diabetiker

En lista över proteinrika livsmedel för en diabetiker

En hälsosam och balanserad diabetes kost innehåller protein. Välja hälsosamma proteinrika livsmedel låg halt av mättat fett och kalorier för att hjälpa till att kontrollera din vikt och minska risken för hjärtsjukdomar. Du kan inkludera en mängd olika proteinrika livsmedel i en näringsrik diabetes måltider, inklusive protein från både djur och växter.

Fisk och kött

Fisk ger en utmärkt källa till magert protein på en diabetes diet. American Diabetes Association rekommenderar att du har mellan 6 uns och 9 uns av fisk per vecka. Välj fisk som innehåller hjärtvänlig omega-3-fettsyror, som lax, öring eller sill. För att hålla din fisk diabetes vänliga, baka eller grilla den - undvika panering och stekning. När det gäller fjäderfä, välj skinn kyckling eller kalkon. Om du gillar nötkött, välj magert, såsom topp ryggbiff, botten runda stek eller stek, topp runt steken eller biff, ytterfilé spets sida biff och öga runda stek eller stek.

Mejeri

Kalciumrika mejeriprodukter ger en bra källa till protein. För att minska kalorier och mättat fett, välj sänkt fetthalt mjölk och vanlig låg fetthalt eller fettfri yoghurt. Inkludera två portioner av mjölk eller mjölkprodukter i din dagliga diabetes måltider. En enda portion av mjölk - en kopp - eller en enda portion av yoghurt - tre fjärdedelar kopp - var och en innehåller ca 8 gram protein. Mager ost gör en annan bra källa till protein på en diabetes diet.

växtprotein

Bönor ger en av de bästa källorna för växtbaserade protein på en diabetes diet. En en-halv kopp bönor innehåller precis så mycket protein som ett uns av kött men utan ohälsosamma mättat fett. Baljväxter, såsom linser, svartögda ärtor, ärter och kikärter, samt livsmedel som framställts av kikärter, såsom hummus och falafel, tillhandahålla hälsosamma källor magert protein. Andra vegetabiliska källor av friska protein på en diabetes diet inkluderar osötad och osaltade nötter och mutter uppslag och sojabaserade produkter, inklusive tofu, sojamjölk, edamame, soja nötter, tempeh och köttsubstitut, såsom soja kyckling.

överväganden

Köttprotein inte innehåller kolhydrater och kommer inte att höja ditt blodsocker. Men många proteinkällor innehåller kolhydrater liksom protein, så ha detta i åtanke när du planerar dina måltider. Exempel på protein som även innehåller kolhydrater inkluderar mjölk och mjölkprodukter, bönor och baljväxter och nötter. Konsumera cirka 45 gram till 60 gram totalt kolhydrater per måltid. Du hittar ca 15 gram kolhydrater i varje av dessa proteinkällor: en halv kopp bönor, två tredjedelar kopp vanlig fettfri yoghurt eller en halv kopp linser. Tre uns av vart och ett av dessa protein livsmedel innehåller också kolhydrater: 1 procent keso innehåller 2,3 gram, kokt gröna sojabönor ge 10 gram och kokt svarta bönor har 20 gram kolhydrater.

En proteinrik diet för diabetiker är en som har högre delar av magert kött och mindre av andra livsmedel. Även om denna diet är fördelaktigt om du försöker gå ner i vikt, hälsoriskerna är ett bekymmer på grund av bristen på viktiga näringsämnen och vitaminer. Enligt Alan L. Rubin, författare av "Diabetes for Dummies", en proteinrik kost bör inte användas under längre tid än ett par månader på grund av detta och på grund av den stress det sätter på njurarna. Tala med din läkare eller en dietist innan denna diet.

Kött

Rött kött är hög i protein, men det är också laddad med mättat fett som kan bidra till fetma och hjärtsjukdomar. Enligt Mayo Clinic, kan extra magert kött minska mängden mättat fett, men bör ändå konsumeras med måtta. Fisk är rik på protein som varierar mellan 21 till 27 g. Hummer, hälleflundra, mulle, tonfisk och lax är alla rika på protein. Fisk bör stekt, grillad eller bakad och aldrig stekt för att behålla sina näringsämnen. Kyckling är också hög halt av protein, men huden måste tas bort för att undvika att konsumera mättat fett. Enligt American Diabetes Association, skaldjur som ostron, räkor, musslor, krabbor och musslor är också en källa till protein och uppfylla dina kött krav som en del av din kost.

Ägg och mejeri

Ägg ger protein och 13 viktiga näringsämnen, vilket är nödvändigt för en hög proteinhalt kolhydratfattig diet. Eftersom du minska ditt kolhydratintag du behöver ett livsmedel eller vitamintillskott för att ge näring. Enligt American Egg Board, ägg ger kolin, folat, zink och järn. Krävande ägg i dämpning är nödvändig på grund av den högt kolesterol belopp i ägg. Enligt Mayo Clinic, är ett ägg per dag bra så länge du begränsa intaget av kolesterol för resten av dagen. Ett ägg innehåller 212 mg kolesterol, och kost dagpenning är under 300 mg. Helmjölk, ost, yoghurt och keso ger protein samt vitamin D, men även innehåller mättat fett. Byt ut dina mejeriprodukter med låg fetthalt eller fettfri att minska mättat fett.

kolhydrater

Kolhydrater bör konsumeras i begränsade mängder på din kost men är nödvändiga för energi och mättnad. Den typ av kolhydrater du konsumerar är lika viktigt som hur mycket av det. Enkla kolhydrater finns i sockerhaltiga livsmedel, bearbetade livsmedel och produkter som använder vitt mjöl. Dessa kolhydrater bryts ner lätt och kan bidra till en ökning av blodsockernivån. Komplexa kolhydrater finns i frukt, grönsaker, fullkornsbröd, bönor och nötter. Ditt kolhydratintag bör bestå mestadels av komplexa kolhydrater, eftersom de omvandlas till bränsle för kroppen genom att sakta bryta ner och ger kostfiber.

Lägga till proteinrika livsmedel till din diet


Öka ditt intag av protein har många fördelar. Läs mer om att lägga protein till din diet och se en lista över proteinrika livsmedel.

Instruktioner

1 Till att börja med livsmedel som innehåller mycket protein tenderar att härröra från ett par källor. En källa av proteinrika livsmedel är från djur. Dessa livsmedel innehåller kött och mejeriprodukter. En annan grupp av proteinrika livsmedel är baljväxter. Denna grupp omfattar bönor, ärtor och jordnötter. Träd nötter är också hög halt av protein, och utgör en tredje källa. Välja mat från dessa grupper bidrar till att säkerställa att du får tillräckligt med protein i kosten. Låt oss undersöka dessa livsmedel grupper mer i detalj och se en särskild förteckning över proteinrika livsmedel för varje matgrupp.

2 kött, fågel och fisk:

Kött är en utmärkt källa till protein som ska ingå i din dagliga måltid planering. Magert kött, såsom kyckling, kalkon och skinka är viktiga tillägg till en proteinrik diet. Till exempel kan ett uns av magert kycklingbröst ge dig upp till 12 gram protein. Fisk är en annan proteinrika livsmedel. Vissa styckningsdelar av nötkött, särskilt mager biff, är också ett värdefullt tillskott. Det är viktigt att komma ihåg att en del kött har stora mängder fett som är skadligt för din hälsa och bör undvikas.

3 Dairy:

Mjölk, yoghurt, keso och ost är också värdefulla tillägg till en proteinrik diet. En enda portion av yoghurt, ungefär en kopp, kan lägga upp till 8 gram protein till din diet. Mjölk erbjuder också 8 gram protein per kopp. Det är lätt att ta med mejeriprodukter i din kost och de tjänar också som en utmärkt källa till kalcium.

4 Baljväxter:

Denna grupp omfattar bönor, några ärtor och jordnötter. Dessa är alla utmärkta källor för protein och erbjuder den extra fördelen av att vara mycket fibrer. En kopp kokta bönor ger 15 gram protein. Två matskedar jordnötssmör ger ca 8 gram protein.

5 Träd Nötter:

En unik källa till protein finns i nötter, såsom mandlar, cashewnötter och paranötter. Ett uns av mandel ger ca 6 gram protein. De är också en bra källa till hälsosamma omättade fetter.

6 Förteckning över proteinrika livsmedel:

Kött (nöt, gris, lamm, get, hjortkött)
Fjäderfä (kyckling, kalkon, anka, Guinea, vilt)
Fisk (sötvatten och saltvatten sorter)
Bönor (Pinto, njure, marin, Lima, linser)
Nötter (mandel, cashewnötter, paranötter)
ägg
Mjölk
yoghurt
hårdost
Keso
Glass

För att få muskler måste du förse kroppen med näring som krävs för att bygga dessa strukturer. Korrekt bygga muskler innebär att du måste först riva muskeln genom träning och sedan mata muskler proteiner genom kosten. En muskel består av mestadels aminosyror som ersätts av aminosyror från proteinrika livsmedel. Proteinrika livsmedel tillsammans med en muskelbyggande kost kan hjälpa till att förse kroppen med ingredienser som behövs för att korrekt bygga muskler och förse den med tillräcklig näring.

vegetariska Val

Adresse vegetariska alternativ för proteinrika livsmedel är nödvändig i en värld som ständigt expanderar sina vegetariska leden. Sojabönor är en av de bästa källorna för vegetariskt protein. Andra bönor och ärtor är också hög halt av protein.

Nötter såsom cashewnötter, jordnötter eller solroskärnor kan också ge betydande mängder protein för en vegetarisk kost. Placera dem på toppen av sallader, i Nudel baserade recept eller wokade grönsaker för att öka proteinvärdet av en måltid. Grönsaker som broccoli, brysselkål och grönkål packa en hög proteinhalt procent i genomsnitt 35 procent eller mer av kalorierna kommer från protein i genomsnitt enligt bygga muskler och bränna fett webbplats.

Andra proteinrika livsmedel

Ägg är en annan källa till protein som kan hjälpa till att bygga muskler. Ägg har använts av många designer protein beslutsfattare för sina produkter. Ägg packa i genomsnitt 6 gram protein per ägg. Var uppmärksam men behöver ägg ger en betydande mängd av det onda kolesterolet (LDL) och äta alltför många äggulor kan orsaka en kolesterol spik i kroppen.

Andra former av protein inkluderar magert kött såsom kyckling, fisk och kalkon. Fisk ger också fettsyror som omega 3 som är bra för matsmältningen och andra funktioner. Fläsk och nötkött ger också betydande mängder protein men har vissa ohälsosamma biverkningar som inte gör dem det optimala valet. Mejeriprodukter som mjölk och ost kan bidra till att öka protein i en måltid för att reparera muskler och stärka tillväxten. Allt som allt var och en av de ovan nämnda livsmedel bidrar till att ge hög protein i kroppen som hjälper till att bygga, underhålla och reparera muskler enligt webbplatsen proteinrika livsmedel.

designer Protein

Många designer proteiner görs för de särskilda behoven hos muskeltillväxt. Dessa kommer i form av vassleprotein och andra designer stilar och smaker. De ger ofta perfekta mängder protein för att komplettera muskel läkning och tillväxt om de tas direkt efter träning. Dessa proteiner kan erhållas från hälsa och fitness butiker. Tala med en läkare innan du börjar ny diet, fitness, motion eller nutritionprogram.

Proteinrika livsmedel (annat än kött)

Översikt

Protein är en macronutrient, ett viktigt näringsämne som krävs i relativt stora mängder för människors hälsa. Protein finns i nästan alla livsmedel, inklusive kött, fågel, fisk, mejeriprodukter, stärkelse och korn, grönsaker, livsmedel soja, nötter, bönor och vissa fullkornsprodukter. Kött, ägg, mejeriprodukter och soja är kompletta protein livsmedel (innehåller alla essentiella aminosyror). Proteiner i vegetabiliska livsmedel (utom soja) är ofullständig (innehåller vissa essentiella aminosyror). Det finns många livsmedel, andra än kött, som innehåller mycket protein.

Ägg, ost och mjölk

Ägg, ost och mjölk är alla proteinrika. I själva verket, som kött, de erbjuder alla de essentiella aminosyror som är nödvändiga för människors hälsa, vilket är kompletta proteinrika livsmedel. Ett helt ägg, en kopp mjölk (skumma, 2 procent, eller hela), och ett uns av de flesta sorter av ost ger 8 gram protein. Det mesta av proteinet som erbjuds i ett ägg påträffas i den vita av ägget (ca 1/3 av proteinet är i gule). Dessutom är yoghurt ett proteinrikt mjölkprodukt, som tillhandahåller ca 8 g per 8-ounce kopp. Pastöriserade bearbetade ostprodukter, såsom ostsås eller amerikanska ostskivor, tillhandahåller typiskt mindre protein per ounce, ca 5 gram.

Baljväxter och sojaprodukter

Ett uns av jordnötter erbjuder 8 gram protein medan samma mängd av jordnötssmör ger 7 gram protein. Linser, liksom andra stärkelserika bönor, (såsom njure, pinto, marin, svarta bönor, och chick och ärter) ger cirka 7 gram protein per halv kopp servering. Alla sojaprodukter är utmärkta matkällor av högkvalitativt protein. En uns av råa sojabönor har 10 gram protein. En halv kopp servering av mogna kokt sojabönor (utan salt) ger ca 14 gram protein. Soja nötter är en utmärkt källa till protein, som ger 11 gram per ounce. Tofu och tempeh varje ge ca 5 gram protein per ounce. Den genomsnittliga veggie patty erbjuder cirka 12 till 15 gram protein (beroende på märke och storlek). Sojamjölk och yoghurt är proteinrika. En kopp antingen tillhandahåller 8 gram protein (i genomsnitt).

Nötter och fullkornsprodukter

Vissa nötter är en utmärkt källa till protein. Mandlar är speciellt proteinrika, vilket ger 6 gram per ounce. Andra nötter som ger mellan 5 och 6 gram protein per ounce inkluderar paranötter, cashewnötter, hasselnötter och valnötter. Alla fullkorn (såsom spannmål och fullkornsbröd) erbjuder några protein, typiskt omkring 2 eller 3 gram per portion. Vissa fullkorn är betydligt högre i protein, såsom quinoa. En halv-cup servering av quinoa eller en 1-kopp servering av havrekli, kokta, ger ca 8 gram protein. En 1-kopp servering av bulgur, kokta, ger 6 gram protein. En kopp fullkorns spaghetti, kokta, erbjuder 7 gram protein. Samma mängd långkornigt brunt ris, kokt, erbjuder 5 gram protein. Typiskt fullkorn är högre i protein än raffinerat spannmål (t.ex. vitt mjöl produkter).

En lista över Low Calorie proteinrika livsmedel

Om du är ute efter att lägga till mer protein till din diet, men inte vill lägga till fler kalorier än nödvändigt, gav dig en mängd olika alternativ. De flesta proteinrika livsmedel kommer från animaliska produkter, vilket gör sökningen efter låg-cal, hög proteinhalt livsmedel svårt om du är vegetarian. Den amerikanska Food and Drug Administration klassificerar ett livsmedel som hög proteinhalt om det innehåller mer än 20 procent av ditt dagliga rekommenderade värdet av protein - ca 10 mg för en vuxen kvinna. Använda online forskning verktyg kan hjälpa dig att hitta den mat du söker.

Skaldjur

Tonfisk, marulk, soldatfisk, vitlinglyra, bläckfisk, musslor och kräftor är låg cal, hög proteinhalt livsmedel. A 3 oz. servering av tonfisk har 22g protein och 99 kalorier. Atlantisk lax, som jämförelse, ger 10 g mer av protein i samma servering men har tredubbla kalorierna. Skaldjur kan ha mer kolesterol än vad du vill ha i din kost. Till exempel, en 3 oz. servering av kräftor, som har ungefär 13 mg protein, har 91 mg kolesterol, nästan 1/3 av ditt dagliga DMV för kolesterol. A 3 oz. servering av tisk soldatfisk, genom jämförelse, ger nästan 14 g protein och har endast 51 mg av kolesterol.

Keso

En kopp fettfri keso har 15 mg av protein och endast 104 kalorier.

ägg

Om du vill klippa kolesterol ur dina omeletter, en kopp äggvita har bara 117 kalorier, ger mer än 26 mg av protein och har inget kolesterol.

Kyckling

Tre skivor av ugnsrostad, fettfri kyckling ger något mer än 10 mg protein, med färre än 50 kalorier.

soja

Edamame är en populär, låg-cal, hög proteinhalt mellanmål, med 12 g protein i en 3,75 oz. servering, ger 120 kalorier. Till skillnad från proteinkällor från animaliska produkter, är edamame en kolesterol fri mat.

Proteinrika livsmedel för gym

Även tränar kan förbättra din fysik, forskning från 2001 företrädes mars "International Journal of Sport kost och motion Metabolism" förklarar att för att stimulera muskeltillväxt måste du ha en positiv muskelproteinbalans. För att göra detta, måste du konsumera proteininnehållande måltider inom återhämtningsperioden på motion.

vassleprotein

Vassleprotein är en mejeri livsmedel som härrör från osten beslutsprocessen. Vassleprotein är populär för muskelbyggande, eftersom det absorberas snabbt av kroppen, vilket gör det effektivt för efter träningen återhämtning. Enligt forskning från juni 2010 numret av tidskriften "Nutrition & Metabolism" vassleprotein kan öka motion återhämtning och stimulera högre nivåer av muskel proteinsyntesen än andra proteinrika livsmedel.

Tonfisk

Tonfisk är en proteinrik mat som kan vara ett bra val för gymmet eftersom den säljs i burkar och påsar, som gör det bärbara och bekvämt för resor. Som MayoClinic.com noterar är tonfisk bland de raser av fisk som erbjuder omega-3-fettsyror, som kan främja hjärthälsa. Tonfisk är låg i kolhydrater, vilket gör det lämpligt för ett brett spektrum av dietary planer.

Torkat kött

Beef jerky kan vara en bra proteinrik gym mat eftersom den säljs på många ställen, från närbutiker och bensinstationer till stormarknader. Beef jerky tenderar att vara låg fetthalt, med vissa märken innehåller bara 0,5 g fett per 1 oz. servering. Beef jerky tenderar också att vara låg på kolhydrater och kalorier, med 3 g och 80 per oz., Respektive, men rik på protein, med 15 g per uns. Beef jerky ofta kommer i återförslutningsbara påsar, vilket gör det bekvämt för resor till och från gymmet.

Mager ost

Mager ost är rik på protein och lägre i kalorier och fett än vanlig ost, så det kan vara lättare att passa in i din diet. Till skillnad från mjölk, kan ost vara portabel och inte kräver kylning, så att du kan ta med dig till gymmet om du vill. Forskning från juni 2010 frågan om "medicin och Science in Sports och motion" visar att konsumtionen av mejeriprodukter i samband med styrketräning kan förbättra muskelmassa och fett förlust jämfört med enbart styrketräning.

Proteinrika livsmedel Guide Pyramid

De flesta matguide pyramider betona att äta kolhydrater, men den stigande nivån av fetma i USA sporrade några kost experter för att undersöka om nya pyramider som behövs för att utvecklas. År 2004, bästsäljande författare Dr Robert Atkins presenterade Atkins pyramiden. Det har blivit standard matguidepyramid för dietister som anser att människor bör äta mat med mer protein och mindre kolhydrater.

Teorin bakom Pyramid

Atkins pyramiden bygger på teorin att kroppen fett orsakas av livsmedel som ökar en kropp blodsocker. "Fat orsakar nästan ingen blodsocker höjd och protein mycket liten höjd," enligt "Dr Atkins 'New Diet Revolution". Kolhydrater ökar blodsockerhalten och kroppsfett, skrev Atkins. Atkins pyramiden presenterades i "Atkins Diabetes Revolution" i 2004 rekommenderas att konsumera en hel del proteinrika livsmedel och några kolhydratrika livsmedel.

Största delen av Pyramid

Den största delen av Atkins fem sektion pyramid, den nedre delen representerar livsmedel som bör ätas mest. Den rekommenderar "protein som fågel, fisk, nötkött, griskött och sojaprodukter." Atkins förespråkar att kalorier från protein utgör 25 procent till 30 procent av kalorierna i kosten. US Department of Agriculture, skaparen av de mest allmänt accepterade matpyramiden rekommenderar att protein utgör 18 procent av din kost.

Proteinets Fördelar

Atkins skrev att protein är den största delen av sin pyramid, eftersom det hjälper dig att kontrollera din vikt bättre än kolhydrater av flera skäl. Enligt Atkins gör protein du känner dig mer fullständig än kolhydrater, bränner kalorier snabbare, butiker mindre fett på grund av dess mindre inverkan på insulin, och har en större effekt på frisättningen av fett eftersom det ökar glukagonnivåer mer.

Grönsaker

Den näst största delen av Atkins hög proteinhalt matguidepyramid är reserverad för grönsaker. Pyramiden råder dig att äta grönsaker som är låga i kolhydrater och laddade med näringsämnen som betakaroten, lykopen och lutein. Dessa grönsaker är vanligtvis hög proteinhalt livsmedel. Pyramiden rekommenderar särskilt att du äter mer sallad, broccoli, blomkål, sparris och spenat. Atkins rekommenderar även vitlök, grönkål, lök och paprika.

Frukt och nötter

Den tredje största delen av Atkins hög proteinhalt pyramid kräver äta "frukter såsom blåbär, hallon, päron och avokado." Dessa frukter är mycket låg i kolhydrater och hög på näringsämnen. Den näst minsta delen av fem-sektionen pyramid efterlyser att äta nötter, baljväxter, ost, andra produkter och oljor mejeri. Även i det här avsnittet, Atkins förespråkar livsmedel som innehåller mycket protein, inklusive mandel, hasselnötter, pekannötter och valnötter.

Oenighet om Grains

Korn utgör den minsta delen av Atkins pyramiden. USDA pyramid, å andra sidan, visar att korn är de livsmedel som bör ätas mest. Grönsaker utgör den näst största delen av USDA pyramid följt av frukt, mejeriprodukter, kött och bönor och oljor. innehåll av kött och bönor hög proteinhalt gör USDA pyramid en låg-protein pyramid. Atkins skrev USDA pyramid "direkt bidragit till de två epidemier av övervikt och diabetes som vi nu står inför i detta land."

Meatless proteinrika livsmedel


Proteinrika livsmedel är ofta tros vara nästan helt köttvaror. Det är sant att kött tenderar att vara hög i protein. Men det finns gott om meatless livsmedel som innehåller mycket protein, inklusive mejeriprodukter och vegetabiliska livsmedel. Enligt American Dietetic Association, cirka 2,5 procent av den vuxna befolkningen i USA äter en kött-fri kost. En meatless kost kan vara helt fylla på grund av mängden protein och fiber i livsmedel.

Svarta bönor

Svarta bönor är en mångsidig baljväxter. De är en stapelföda i flera etniska kök, inklusive kubanska mat. En kopp kokta svarta bönor innehåller 132 kalorier med 35,44 av dessa kalorier kommer från protein. Således gör protein upp 26,8 procent av svarta bönor. Svarta bönor kan läggas till sallader eller ersätta kött i tacos och burritos.

Hummus

Hummus är en annan meatless, hög proteinhalt livsmedel. Det är en spridning som består av kokta kikärter, tahini, citronsaft, olivolja och salt. Det finns varianter av hummus som har ytterligare ingredienser. Det är ursprungligen ett livsmedel från Mellanöstern. Hummus består av 20 procent protein.

Jordnötssmör

Jordnötssmör är en basföda för den amerikanska dieten. Det är i allmänhet består av jordnötter och salt. Vissa märken av jordnötssmör innehåller också vegetabilisk olja. Mer naturliga märken innehåller endast de grundläggande ingredienser. Det är vanligt förekommande på smörgåsar, som bakning ingrediens, och som ett dopp för frukt. Jordnötssmör består av cirka 17 procent protein.

soja

Soja har varit en fixtur av östra asiatiska dieter för århundraden. Vanliga livsmedel som innehåller soja inkluderar sojabönor, sojamjöl, tempeh, tofu och tofu. Det är en hög proteinhalt meatless mat och också en stor källa till fiber. Protein utgör cirka 40 procent av soja. Det är också en komponent i många köttersättnings typer av livsmedel, inklusive sojabiffar och soja yoghurt.

Proteinrika livsmedel & amp; mandlar

Livsmedel som innehåller mycket protein är bra för det allmänna hälsotillståndet i kroppen. Mandel är en populär källa till protein, men det finns gott om proteinrika livsmedel att välja mellan när de utvecklar en hälsosam diet. Göra proteiner en del av dina regelbundna måltider är ett stort steg för att bibehålla optimal hälsa.

fördelar

De fördelar som proteinrika livsmedel ger för din kropp är oersättlig. Protein livsmedel ger dig essentiella aminosyror som inte kan produceras av kroppen. Protein tjänar som en viktig och nödvändig komponent för utvecklingen av ben, muskler, hud och blod. Din kropp räknar också protein för att bygga och reparera vävnader.

typer

Förutom mandel, magert kött är en bra källa till protein. Kycklingbröst, kalkonbröst, ryggbiff och fläsk är hög proteinhalt kött som är lätta att ta med i din kost. Fisk och skaldjur är också en stor källa till protein. Ägg och mager ost finns andra alternativ för att göra protein en regelbunden del av din kost.

överväganden

En kost rik på protein har många hälsofördelar, men det finns potentiella problem att vara uppmärksam på när du gör val av livsmedel. Äta ett överskott av protein kan öka symtomen på lever och njursjukdom eftersom den energi som krävs för att bryta ner protein sätter extra press på njurarna. Att upprätthålla en balanserad kost och äta mat med måtta skyddar dig från någon skada hög proteinrika livsmedel kan orsaka.

effekter

Höga halter av protein har stora effekter på kroppen. Inte bara protein ger energi, men ett ökat intag av protein har förknippats med lägre blodtryck. Proteinintag är också förknippat med en minskad risk för hjärtsjukdomar. Att ha en hög proteinhalt kost kan också påverka din vikt. Enligt en studie av American Journal of Nutrition, finns det bevis för att hög-protein diet bidra till viktminskning.

mandlar

Mandel är ett utmärkt val för en hög proteinhalt mellanmål. Deras proteiner är mycket absorberbara, vilket gör det lätt för kroppen att bearbeta sina nyttiga näringsämnen. Mandel har också höga halter av aminosyror, vilket gör dem en hög kvalitet proteinrika livsmedel. De är också den enda mat som är en bra källa till protein och samtidigt vara en bra källa till vitamin E.