XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

preciserar syra

Användning av syre Kosttillskott

Översikt

Syretillskott kan vara livräddande eller en marknadsföring bluff. När ges i form av kompletterande syrgas, som i en akut medicinsk situation, är syre tillskott avgörande för överlevnad. När de tillhandahålls som en fritidsaktivitet i en syre bar, kan de vara psykiskt avslappnande och fysiologiskt ofarliga. Men när de tillhandahålls som ett piller eller i flytande form, kostsyretillskott är, i bästa fall, värdelös.

Kosttillskott

Många företag säljer för närvarande kostsyretillskott, men supplement hävdar att bota sjukdomar genom att korrigera syrebrist eller syrebrist i celler har ingen grund i vetenskap. Även om det är möjligt att använda elektrisk ström för att lägga till en liten mängd syre till vatten, skulle du inte kunna få tillgång till det för kroppens behov utan gälar som en fisk. Tar en vätska eller ett piller som innehåller syre kommer inte att öka mängden syre i blodet. Syre går in i blodet via lungorna, anpassa sig till dina skiftande behov genom att ändra din andning. Du extrahera den mängd syre som du behöver från luften, leverera det till dina celler, och återföra överskottsvaror tillbaka till lungorna via blodet. 1999, debiteras Federal Trade Commission och vann en uppgörelse från åtminstone ett företag som gör falska påståenden om syretillskott.

kolon Rengöra

Syretillskott kan användas som kolon rengöra. Oxy-Mega och Oxy-Power, till exempel, är båda kolon rengöra marknadsförs som extra syrgas som minskar patogena tarmkanalen bakterier genom användning av syrefrigivnings. Tillverkare av Oxy-Mega hävdar att denna extra syrgas produkt producerar syre när den löses i en mild syra, såsom en citrus, juice eller magsyra. Enligt tillverkarens webbplats, syre frigörs i enkelatom form liknar en fri syreradikal, som är kemiskt mer reaktiv än atmosfärsyremolekyler. Syrefrigörande kolon rengöra hävdar att när syre släpps, skapar det en syrerik miljö ogästvänlig till patogena anaeroba bakterier. Det är viktigt att notera att trots påståenden om att minska sjukdomsframkallande bakterier och lindra symtom som förstoppning parasiter, jäst infektion, och matsmältningsproblem i samband med dem, dessa kolon rengöra har FDA krävs ansvarsfriskrivning att produkten inte är avsedd att diagnostisera, behandla , bota eller förebygga sjukdom.

Akut Syretillförsel

Extra syrgas är mycket användbart när ges till sjuka eller skadade patienter som behöver syre. När du är allvarligt sjuk eller skadad, är ofta kroppens förmåga att bearbeta syre äventyras. Chock kan inträffa om inte effekterna av den minskade mängden syre i blodet kan vändas. I sådana fall ger extra syrgas i en nödsituation är ofta en av de första medicinska åtgärder akut medicinsk personal ta. Extra syrgas ges också till för tidigt födda barn och nyfödda med andningssvårigheter på egen hand. I dessa fall är syre levereras direkt till lungorna som en gas, i form av syre kroppen kan lätt acceptera och effektivt använda. Extra syrgas behandlar många förhållanden som påverkar lungorna, inklusive astma, bronkit, emfysem, lunginflammation och hjärtsvikt.

Dykare

Dykare använder syrgas för att andas vid dykning på stora djup under vatten. Även om vatten har syremolekyler i det, är detta syre tillgängligt för att andas utan gälar. Emergency syrgas används i dykning olyckor att krympa bubblor som har bildats i blod och vävnader, genom att administrera 100 procent inandade syre.

rekreation

Extra syrgas kan också användas för fritidsändamål. Förutsatt i olika smaker såsom pepparmint, bayberry, tranbär och vintergröna, syre barer erbjuder smaksatt syre för dig att andas. Dessa stänger inte anspråk på medicinska fördelar och utreds av FDA om de gör. Syre barer som avstå syre utan recept bryter FDA: s regler, men enskilda stater har viss handlingsfrihet att genomdriva lagar - därför vissa stater tillåter dem och vissa inte. Proponentes av syre barer hävdar att de minska stress, öka energi och vakenhet och minska effekterna av baksmälla, huvudvärk och problem med bihålorna. Många människor tycker att det avkopplande. Enligt Mary Purucker, MD, Ph.D., en lungspecialist i Food and Drug Administration Center for Drug Evaluation and Research, men det finns ingen långsiktig, välkontrollerade vetenskapliga studier som stöder dessa påståenden för syre hos friska personer. Och människor med friska lungor behöver inte extra syre. American Lung Association visar att även om det inte kan vara någon fysiologisk effekt av inhalerat syre i barer för fritidsändamål, finns det inga belägg för att det är skadligt för friska människor heller. Men om du har en hjärtsjukdom, astma, hjärtsvikt, pulmonell hypertension, och kroniska sjukdomar, såsom emfysem, kan alltför mycket syre leda till att du sluta andas, och därmed syre barer rekommenderas inte för dessa människor.

Olika typer av bärbara syre för hemmabruk


Många komplikationer kan uppstå när blodsyrenivåer doppa till farligt låga nivåer, såsom sömnsvårigheter, att komma runt eller bara andas. Läkare kommer ofta bekämpa låga blodsyrenivåer, ofta resultatet av en kronisk lungsjukdom, genom att föreskriva syre för användning i hemmet. Var och en av de tre huvudtyper av portabel syrgas för användning i hemmet har sina egna fördelar och nackdelar.

Flytande

Syre förvandlas till en vätska vid mycket låga temperaturer. Eftersom gasen tar upp 860 gånger mindre utrymme när vätskeform, fungerar denna metod bra för att lagra portabel syrgas. I dessa system är flytande syre lagras i en stor, central enhet permanent fixerad någonstans i hemmet. Patienten kan sedan använda en andningsbehållare för att slå det lagrade vätskeformiga syret i gasen som behövs för att höja blodsyrenivåer. Aktiva individer kan föredra denna typ av system, eftersom en portabel tank kan fyllas från större tank, så att patienten rörlighet möjliggörs med förmågan att vara borta från den permanenta tank för flera timmar. Hem tankar kräver regelbunden påfyllnad, dock.

Komprimerad

Ett annat sätt att göra potentiellt stora mängder syre passar in i en liten behållare är att trycksätta eller komprimera den. Denna komprimerade syret placeras sedan i en stål- eller aluminiumcylinder och sedan tillbaka till sitt gasformiga tillstånd vid användning med en regulator. Detta system inte lagra stora mängder syre och är idealisk för någon som inte behöver använda syre ofta men som håller runt för vissa verksamheter eller nödsituationer. Den komprimerade syret kan sitta i tanken under långa perioder - så länge tanken förblir upprätt i lager.

Koncentrerad

I allmänhet den största av de tre systemen, koncentrerade syre enheter är ungefär storleken av ett fönster luftkonditioneringen. En koncentrator lagrar inte syre, som de andra systemen gör. Snarare behandlar den luften som redan är i ett rum, avlägsnande kväve och koncentrering av syre för personligt bruk. På grund av denna konstruktion, aldrig kräver påfyllning, som vissa användare kan hitta bekvämt. Det är också lätt att använda och relativt pålitlig. Ändå har det en lägre effekt än ett vätskesystem och är lämplig endast för syre recept som inte överstiger 4 till 5 liter per minut. Systemet använder också el för att köra och kan kräva regelbundet underhåll för att förhindra haverier.

Säkerhet

För alla dessa metoder för att koncentrera sig eller lagra syre, måste patienter använder en liten, plaströr som kallas en nasal kanyl för att transportera syre från systemet till deras luftvägar (vanligtvis genom näsan). Eftersom patienterna kommer att ta denna koncentrerade syre med dem runt huset när de utför vissa uppgifter, säkerhetsproblem är viktigt att hålla i minnet. Syre är mer brännbart än vanlig luft, så att patienter inte ska röka eller laga mat med öppen låga samtidigt bär en aktiv kanyl. Emellertid kan patienter äta och dricka med den aktiverade enheten, vilket kan hjälpa till att lindra andnöd som ibland uppstår med att äta.

Vilka är effekterna av brist på syre till hjärnan?

Cerebral hypoxi är tillstånd där hjärnan upplever en brist på syre. Valfritt antal förhållanden kan orsaka hypoxi, inklusive stroke, kolmonoxidförgiftning, hjärtdysfunktion, drunkning och skador vid födseln. Jämfört med andra typer av celler, hjärnceller är särskilt känsliga för hypoxi, och de snabbt börjar dö när de berövas syre. Cerebral hypoxi kan försämra hjärnans funktion, skador hjärnceller och leda till döden. Syrebrist kan vara mild, vilket långsamt insättande av symtom, eller svår, vilket leder till snabba förändringar.

Koma

Då syre är starkt begränsad eller saknas för långa tidsperioder, stänger kroppen nedåt och blir medvetslös. Om du är i koma, är du medvetslös och svarar inte på stimuli såsom buller eller smärta. Andra kommer inte att kunna väcka dig, och du kommer inte att utföra några frivilliga åtgärder. Om syretillförseln är återfått, kan du återställa tillräckligt för att vakna från en koma, men bestående hjärnskador är sannolikt har inträffat.

Kognitiva, beteende och personlighetsförändringar

Komponenterna i personligheten är bosatta i frontalloben i hjärnan och när cerebral hypoxi orsakar frontalloben skador, kan förändringar i personlighet inträffar. Efter en stroke, ibland kära rapporterar att strokepatient är "som en annan person." Svårighetsgraden av förändringarna är relaterade till svårighetsgraden av hypoxi.

Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke, kognitiva och beteendeförändringar kan också uppstå efter hjärnskador i samband med hypoxi. Sådana förändringar kan innefatta minskad uppmärksamhet, dåligt omdöme och minnesförlust.

motoriska färdigheter

Ett symptom som ofta redovisas med cerebral hypoxi är förlusten av motoriska färdigheter eller ordentlig samordning. Lillhjärnan är ansvarig för en stor del av vår koordinerad rörelse och balans. Celldöd kan leda till ryckighet och andra motorproblem.

Hjärtfrekvens

När hjärnan inte får tillräckligt med syre, kommer pulsen att öka i ett försök att leverera mer syre. Om hypoxi är allvarlig nog, kommer hjärtat att kunna hålla jämna steg med efterfrågan och kan så småningom misslyckas och orsaka en hjärtattack.

svimning

Hjärna syrenivåer kan ibland plötsligt falla, så att dina onödiga kroppens processer stängs, vilket gör att vitala funktioner i hjärnan för att fortsätta. Svimning är resultatet. Symtom som yrsel, illamående och en känsla av värme kan föregå svimning, enligt Mayo Clinic. Om du svimmar regelbundet, se din läkare för att avgöra om det finns en allvarlig bakomliggande orsak.

Hjärndöd

Det slutliga resultatet av svår hypoxi, om inte vändas, är hjärndöd. Enligt American Association of Critical Care Nurses, är hjärndöd bestäms av en patient demonstrerar koma, en avsaknad av svar på smärta, en brist på alla hjärnnerv reflexer och apné, eller underlåtenhet att andas oberoende av maskiner.

Syre & amp; allvarliga Näsblod

Näsblod är en vanlig biverkning för patienter som genomgår syrgasbehandling. Dock bör pågående allvarliga näsblod att uppmärksammas av din vårdgivare att se till att det inte är en bakomliggande orsak.

Torr Nasal Passage

Syrgasbehandling kan utlösa näsblod genom torkning näsgångarna. Dessutom, enligt KidsHealth.org, när dina nässlemhinnan torkar ut, det kan orsaka inre näsan för att skorv över, och eftersom dessa sår paus från klåda eller flytta näsan, de ofta blöda. Dessutom förklarar Mayo Clinic att näsblod börjar i septum, som är den tunna membran som separerar din nasal kammare.

näskanyl

Som den nationella hjärtan och Lung Blood Institute förklarar syre ofta levereras till patienter genom två små plaströr eller stift kallas en nasal kanyl. Ett litet rör är placerad i varje näsborre för att säkerställa korrekt syrgasflödet. Men eftersom dessa rör kan irritera insidan av näsan, kan de öka risken för näsblod.

Förebyggande

Du kan hjälpa till att förhindra näsblod orsakas av syrgas användning genom att använda en luftfuktare för att hålla näsborrarna fuktig. Din läkare kan också kunna rekommendera en nässpray som kan lindra symtomen. Dessutom förklarar TeensHealth som du bör försöka undvika att gnugga eller klåda i näsan och föreslår att placera en liten mängd av ett smörjmedel, såsom vaselin i varje näsborre, speciellt på och runt membranet.

Varning

Om du fortsätter att uppleva pågående näsblod och symtomen verkar svår, kontakta din vårdgivare för att uppnå en korrekt diagnos. Täta näsblod kan vara en indikation på ett mer allvarligt problem. Dessutom kan din läkare att kunna hjälpa till att lindra symtomen genom att helt enkelt ändra din syreflöde eller frekvens.

Tecken på lågt syre när de sover


Du kan uppleva låga syrenivåer på natten medan du sover och inte vara medveten om det. De som lider av lungvävnad eller lungblodkärlssjukdomar upplever ofta otillräcklig syreintag på natten. En annan sjukdom som kan orsaka detta ska ske är sicklecellanemi. En vanlig orsak till låg syrehalt på natten kan vara sjukdomar som agitera lungorna och orsaka inflammation, såsom interstitiell pneumonit. Fetma och sömnapné är andra syndarna när det gäller att förhindra en effektiv intag syre medan du sover.

Farorna

När låg syrehalt är en nattlig problem, kan detta leda till hjärnskador, minnesförlust, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom, hjärnskador, blir koma och det ökar risken för att utveckla diabetes II och olika metabola sjukdomar. När syrehalten stanna för låg för länge, kan det leda till hjärtsvikt.

symptom

Symtom på låga syrenivåer inkluderar blåfärgad tår och fingrar och svullna vrister. Andra symtom som du inte får tillräckligt med syre på natten bland annat varit extremt trött under dagen, känner som om du kvävning medan du sover, snarkning, extrem rastlöshet under sömnen och vakna upp mitt i natten kippar efter andan.

beteendeförändringar

Syrebrist kan ändra en persons beteende under dagen. Han kan inte svara på stimuli eller har anfall av svimning. Om en person är plötsligt inte längre är intresserad av saker som han tidigare haft, kan detta vara en indikation på syrebrist, eller ett antal andra sjukdomar.

ideala Nivåer

Syrehalterna bör vara 88 procent eller högre. Har din läkare kontrollera din syremättnad med hjälp av en pulsoximeter. Du kan koppla den till fingret och lämna den på och din syrenivån kan övervakas under hela natten om du är i en sömn centrum genomgår tester, vilka medicinska personal övervakar. Om din blodgas är alltför hög kan det tyda på att du måste genomgå syrgasbehandling. Vissa människor behöver syre när de sover men inte under natten.

sömn studie

Om du tror att du upplever låga blodsyrenivåer på natten tala med din läkare om att genomgå en övernattning sömn studie, under vilken din andning och syrenivåer övervakas. Du kan också genomgå en provning av blodgas, som visar hur mycket koldioxid och syre är i blodet.

Vad händer om din kropp inte producera syra?


Korrekt kropp syrlighet och balans är avgörande för god hälsa och välbefinnande. Potentiella problem uppstår när kroppen inte producerar tillräckligt med syra. Precisera vad exakt problemet är beror på vilken typ av syra som inte är som produceras, men det första steget i att diagnostisera ett problem är helt förstå vad som händer om din kropp inte producerar syra.

Trötthet

Ett av de potentiella problemen med låg eller ingen syraproduktion i kroppen är kronisk trötthet. Känslan av att ständigt vara trött och utan energi byggs upp över tiden, vilket resulterar i tillstånd av trötthet. Trötthet är svårt eftersom det är ett symptom som läkarna eventuellt kan misdiagnose - eller misstolkar - som andra problem, som depression. Trötthet tenderar att förvärra andra problem.

Sura uppstötningar

I fallet med låg syra i magen eller kroppen inte producerar någon syra i magen, börjar kroppen har problem med sura uppstötningar eller halsbränna. Den olyckliga problem med låg magsyra är att det orsakar individer att nå för antacida eller halsbränna medicinering, vilket ytterligare sänker nivån av syra i magen. Det resulterar i en cykel som blir värre med tiden.

osteoporos

När låga syranivåer kvarstår, börjar blodet att dra syra från andra delar av kroppen, såsom ben. Syftet är att balansera kroppen, men det leder slutligen till avbrott i benen och om de lämnas obehandlade, kan leda till benskörhet. Ju längre problemet kvarstår, desto högre risk för skelettproblem senare.

dålig matsmältning

När magen inte producerar syra, betyder inte smälta livsmedel. Eftersom tarmen inte producerar syror naturligtvis är livsmedel som inte absorberas i kroppen ordentligt och maten kommer ut ur systemet på samma sätt som det gick i.

infektioner

Syror i kroppen hjälper till att neutralisera och eliminera bakterier, jäst eller infektion framkallande organismer. När kroppen inte har en lämplig nivå av surhet, kan infektioner i hela systemet ske. Till exempel kommer en mage som inte producerar syror resultera i infektioner i tarmen.

Hur Celler få sin mat & syre?

Transporterar syre och näringsämnen till Cell Muscles

Hemoglobin, annars känd som röda blodkroppar, transporterar syre från lungorna och hjärtat till muskelcellerna i kroppen. Inom den innersta regionen av cellen är mitokondrier, är det ofta kallad kraftpaket av cellen. Det är där näringsämnen omvandlas till energi.

Omvandla näringsämnen till energi

Celler omvandlar fett, socker och protein till ATP, eller trifosfat, genom en process som kallas glykolys. De restprodukter därefter släpps, och glukos bildas från glykolys omvandlas till en 6-kol ämne som kallas pyruvat.

Energi som lagras och släpps

Energin lagras och frisätts och koldioxid frigörs som pyruvat träder i Krebs cykel och blir omarrangeras från en molekyl till nästa. Det huvudsakliga målet med denna process är att frigöra energi samtidigt fylla på leverans av ATP, som erfordras för processen att fortsätta arbeta.

näringsämnen

De näringsämnen som används under denna cellandningen förfarande inkluderar aminosyror, fettsyror, glukos, syre som ett oxidationsmedel, arkéer och bakterier. Allt näringsämnen i denna process frigörs som avfall.

Vad gör magen producerar för mycket syra?


Syra produceras naturligt i magen för att hjälpa till att reglera matsmältningen. I vissa fall, producerar magen för mycket syra. Men det finns vanor som direkt påverkar magsyra produktion som du kan vända för att hjälpa rätta till problemet.

Fungera

Magsyra produceras av ett hormon som kallas gastrin, enligt healthguidance.org. Magsyra hjälpmedel i matsmältningen.

fördelar

Magsyra hjälper till att förhindra bakteriella infektioner genom att förhindra bakterietillväxt i magen från livsmedel som du äter, förklarar healthguidance.org.

Diet

Kostvanor är den vanligaste orsaken till att magen producerar för mycket syra, enligt healthguidance.org. Livsmedel med stora mängder av oljor och kryddor är de troliga syndarna.

sår

Sår ökar också mängden syra i magen, enligt healthguidance.org. Se din läkare om symtomen inte förbättras.

livsstil

Vissa levnadsvanor kan också påverka mängden syra magen producerar. Brist på sömn, sporadiska matvanor och stress kan öka magsyra produktion.

Extra syrgas används för att behandla ett antal störningar för personer i alla åldrar. Reser med flytande syre kan vara farligt, men kan med framgång med ordentlig planering. Det är viktigt att först kontrollera med din läkare innan du reser med syre för att vara säker på att din syretillförsel kommer att räcka för att stödja dig under din resa. Det bör också finnas en full förståelse för de säkerhetsåtgärder som är förknippade med din syretank.

Instruktioner

Bil

1 Ta bort alla terapeutiska bilagor innan du flyttar tanken. Flödesmätaren ska tas bort och tanken bör begränsas innan du flyttar.

2 Placera syretank i ett upprätt läge och i hytten hos fordonet. Tanken bör inte förvaras i någon annan position eller i bagageluckan på en bil.

3 Öppna fönster för att se till att det finns tillräckligt med ventilation. Flytande syre tankar släpper små mängder gas som kan vara farliga i slutna platser. Öppna fönster gör att dessa gaser inte förblir instängd i bilen och orsaka skada för de ombordvarande.

Flygresor

4 Ring flygbolaget och meddela dem att du kommer att resa med syre minst 24 timmar i förväg. Flygbolaget kommer att kunna ge dig de extra kostnader i samband med resa med syre.

5 Skicka ditt recept från din läkare till gate agent för verifiering.

6 Skicka din läkare utsläpp till gate agent som bevis på att du har rätt att resa. Den medicinska frisättning kan omfatta flera handlingar som kan behöva överlämnas till gate agent.

Vitaminer & amp; Syre till hjärnan

Hjärnan är en energisk organ kräver näringsämnen för att bibehålla sin höga metaboliska tillstånd. Det krävs en ständig tillförsel av syre och glukos för att upprätthålla hjärnceller, där även ett kort avbrott i tillgången kan vara katastrofala. Även om inte lika omedelbart kritisk som syre och glukos, vitaminer och andra näringsämnen som krävs för att bevara friska neurologisk funktion.

Hjärnan Energy

Hjärnan kräver mer energi än något annat organ. Neuroner eller nervceller utgör en stor andel av hjärnsubstans, och dessa specialiserade celler är ansvarig för att generera elektriska signaler för kommunikation. Processen att skapa sådana signaler ställer en hög metabolisk efterfrågan på nervceller. Som ett resultat, hjärnans nervceller konsumerar stora mängder syre och glukos, energibränsle i hjärnan. Alla hinder för tillförsel av syre eller glukos till hjärnans nervceller kommer snabbt att få dem att sluta fungera.

Roll Oxygen

Syre är en avgörande faktor för alla celler i kroppen. Hjärnan, med dess metaboliskt krävande neuroner, kräver ca 20 procent av kroppens syretillförsel. Ökad syre till hjärnan genom träning eller artificiell inhalation kan öka vissa hjärnfunktioner, såsom uppmärksamhet och humör. Men Medical News Today rapporterar om forskning som visar rent syre, vanligen administreras under nödsituationer eller på sjukhuset, kan faktiskt skada hjärnceller, särskilt hos barn. Forskarna uppmanar läkare att administrera en blandning av syre och koldioxid i stället för 100 procent syre.

B-vitaminer

Vitaminer är viktiga mikronäringsämnen till neuron funktion. B-vitaminer är väl kända för sin utbredda inblandning i olika cellprocesser, från energimetabolism till kemisk syntes. Vissa B-vitaminer är kända för att påverka hjärnans funktion eftersom en brist kan leda till specifika neurologiska problem. Ett vitamin B-12-brist, exempelvis kan resultera i psykos och demens. En brist på vitamin B-6, som krävs för att göra vissa neurotransmittorer, kan vara relaterade till uppkomsten av kramper, kronisk smärta och huvudvärk. Om en mors kost saknar folsyra eller vitamin B-9 kan hennes barn födas med neurologiska missbildningar.

C-vitamin

Vitamin C eller askorbinsyra är en viktig antioxidant i cellen. Det är också en primär komponent i processen att göra kollagen. Kollagen är en kemikalie som behövs i hela kroppen för att upprätthålla strukturen för de flesta vävnader. C-vitamin är också krävs för att göra noradrenalin, en kemikalie som tillåter vissa nervceller för att kommunicera. C-vitamin är viktigt för att hålla hjärnans blodkärl vid god hälsa så att de effektivt kan transportera syre och näringsämnen till hjärnvävnad. Enligt Linus Pauling Institute, kan C-vitamin hjälper till att skydda hjärnans blodkärl från skador. Människor som tar vitamin C tillskott har en lägre risk för stroke och andra sjukdomar i hjärnans blodkärl än de med otillräcklig C-vitamin intag.