XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

prata med barn om tvångssyndrom

Att prata med barn om Matmissbruk

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, har övervikt i amerikanska barn ökat kraftigt under de senaste 30 åren. Det är inte bara brist på fysisk aktivitet som sannolikt har lett till ökningen, men även val unhealthful mat och överätande. När barnen äter för mycket, de packa sina kroppar med mycket mer mat än de behöver känna full. Att prata med barn om matmissbruk är det första steget i att eliminera problemet och hålla dem friska för deras framtid.

Börja med stöd

Börja med att berätta ditt barn att du älskar honom oavsett hans vikt och matvanor. Gör inte honom skämmas om att äta för mycket. Låt honom veta att du är där någon tid han behöver för att tala om överätande eller problem med sin vikt, och uppmuntra honom att komma till dig när han behöver stöd. Enligt Pediatric News hemsida, många barn som äter för mycket behöver överväldigande stöd från sina nära och kära för att bryta äta cykeln.

Förklara hälsorisker

Förklara hälsoriskerna med att äta för mycket för barn är inte meningen att skrämma dem, utan snarare för att uppmuntra dem att äta mindre och undvika fetma. Förklara för barnet att äta för mycket leder till fetma och, enligt CDC, feta barn har en ökad risk för sjukdomar såsom högt kolesterol, högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes. Dessutom är de också en ökad risk för gemensamma och ben problem, sömnfrågor och lägre självkänsla. Prata med ditt barn om varför det är så viktigt att hon inte äta för mycket, särskilt eftersom ätande flesta gånger leder till fetma. Förklara att du vill att hon ska vara så frisk som hon kan vara i framtiden, och överätande kan hindra det.

Snacka om en kontrollerad

Portion kontroll är en viktig fråga när det gäller att äta för mycket. Många människor - både barn och vuxna - lugg mat på deras tallrikar utan även med tanke portion. Uppmuntra ditt barn att bara ta en liten mängd mat på sin tallrik, sedan när han är klar, se om han är fortfarande hungrig innan det blir mer. Enbart detta lilla steg kan hjälpa barnet att undvika att äta för mycket. Undvik också att insistera på att barnet rent sin tallrik och inte använda mat för att muta eller belöna honom eftersom båda kan leda till överätande.

Uppmuntra Långsammare Äta

Måltider ofta rusade. Prata med ditt barn om att sakta ned medan hon äter. Snarare än skotta mat i munnen så fort hon kan, tala om för henne att sätta henne gaffel eller sked ned mellan tuggorna. Långsammare äta hjälper barnet att förstå känslan av fullkomlighet, vilket i sin tur håller henne från att äta för mycket.

Ta reda på resonemanget bakom Matmissbruk

Många barn äter för mycket av skäl som inte kan förknippas med hunger. FamilyDoctor.org tyder på att vissa barn äter för mycket eftersom de är uttråkade, deprimerad, stressad, ensam, arg eller frustrerad. Detta kallas känslomässigt ätande. Prata med ditt barn att ta reda på att avgöra om en underliggande orsak ligger under hans överätande vanor. Förklara för honom att om han är uttråkad, hitta något som han gillar att göra som att spela ett spel eller läsa en bok att ockupera sin tid i stället för att äta. Ta reda på om han har problem i skolan som betonar ut honom eller om han är arg med sina föräldrar och det är vad som orsakar honom att känslomässigt överäta. Gå till botten av skälen till att barnet är överätande är nyckeln till att lösa problemet. När du avslöja orsakerna, hitta sätt att hjälpa honom ta itu med känslor, till exempel prata med en kurator eller utövar, som kommer att hjälpa honom hantera stress utan hetsätning.

Att prata med barn om att kämpa med sina syskon

Med mer än ett barn, är syskonrivalitet ganska mycket oundvikliga. Det kan börja så snart du sätta barnet nr 2 hem från sjukhuset, eller det kan börja när som helst därefter. Enligt University of Michigan Health System, kan svartsjuka och konkurrenskraft orsaka slagsmål mellan syskon. Även om det kan vara frustrerande, du förmodligen inte behöver oroa dig för att dina barn kommer att växa upp hata varandra.

Prata med barn om deras olikheter

Enligt Kids Health, att förklara för barn att varje barn har en annan personlighet och att skillnaderna kan orsaka konflikter och enstaka slagsmål kan hjälpa dem att förstå att det finns andra sätt att lösa problem. Till exempel kan du påpeka för ditt lugn, blyg dotter att hennes högljudda, utgående bror kämpar med henne eftersom han inte förstår att hon inte ignorera honom men helt enkelt inte vill spela just nu.

Prata med äldre barn om att vara förebilder

När barn har en bra förebild som hanterar situationer utan att slåss, de är mindre benägna att slåss, enligt Kids Health. Eftersom yngre barn ser vanligtvis upp till sina äldre syskon, prata med din äldre barn om att vara en bra förebild är en bra idé. Till exempel kan du be din äldre dotter att behålla lugnet när hennes syster retar henne eller att komma till dig omedelbart i stället för att skrika på henne. Du kan också förklara för henne att hennes syster skulle vara mindre benägna att kämpa med henne när hon ser hennes syster goda exempel.

Prata med dina barn om lösa meningsskiljaktigheter utan strid

Om du kan förutse slagsmål kan du hjälpa dina barn att nå lösningar som förhindrar argumenterar och slåss, hävdar Mayo Clinic. Till exempel, om du vet att dina barn tenderar att slåss när de spelar spel tillsammans, prata med dem om att undvika denna typ av verksamhet med varandra och spela spel endast när en annan är närvarande.

Prata om känslor

University of Michigan Health System råder föräldrar att inte bara prata med sina barn om syskonrivalitet och slåss men också att lyssna till dem. När deras striderna är ur handen, prata med dem om vikten av konfliktlösning och gott uppförande, men inte stanna där. Lyssna på dem utan att störa så att de kan få sina känslor ut i det fria. Respektera dina barns känslor och använda dem för att hjälpa dem att komma fram till en lösning på deras striderna.

Tips om prata med barn om rökning


Att prata med dina barn på ett effektivt sätt om rökning kan avgöra om ditt barn röker och utveckla nikotin missbruk eller friska, icke-rökande barn. Barnen Hälsa hemsida säger, från och med 2011, som på en daglig basis, mer än 3.900 barn börjar röka regelbundet och att 90 procent av alla vuxna rökare först började röka när de var barn. För att förhindra att ditt barn från att bli en del av denna statistik, bör du se till att han är fullt informerad om rökning och dess många risker.

Farorna med rökning

När man talar med dina barn om rökning, bör du inte agera som om det är en dåligt beteende. I stället närmar rökning som en hälsorisk. Barn har svårt att föreställa sig som vuxna, så i stället för att tala om de långsiktiga konsekvenserna av rökning, nämna de kortsiktiga konsekvenser. Informera dem om hur rökning kan minska sin atletiska förmåga, fläcken sina tänder och naglar och orsaka dålig andedräkt och illaluktande kläder och hår.

Lyssna på dina barn

Etablera god kommunikation med dina barn från tidig ålder för att göra det lättare att diskutera frågor som rökning när de inträffar. Istället för att göra allt snacket, lyssna på dina barn så att de känner att du bryr sig om sina idéer och åsikter. Fråga vad de tycker är tilltalande om rökning och lyssna tålmodigt. Det kan finnas påtryckningar från vänner som gör ditt barn känner sig som om de måste röka att bli accepterad. Uppmuntra dina barn att gå bort från situationer som dessa.

Fastställa bestämda regler

Barn, särskilt tonåringar, kan vara envis och upprorisk. Om dina barn bestämmer sig för att röka, måste du upprätta bestämda regler. Berätta för dina barn blir det ingen rökning i huset eller i din närvaro. Se till att de förstår varför du ställer dessa regler. De behöver veta att du inte är nöjd med sitt beslut att röka. Berätta för dem att rökare luktar illa och ser dåligt. Inte bara det, men rökning runt andra påverkar allas hälsa.

Omdirigera din uppmärksamhet

Uppmuntra dina barn att delta i aktiviteter som sport som förbjuder rökning. Genom att få ditt barn att fokusera på hälsosamma aktiviteter, de är mindre benägna att vilja engagera sig med ohälsosamma aktiviteter. Vara entusiastisk över någon av dina barns prestationer, eftersom det hjälper byggt sin självkänsla. Föregå med gott exempel. Om du röker, är du inte ställer in rätt exempel för dina barn; och om du inte kan sluta röka, är det orimligt att förvänta sig dina barn att sluta.

Vikten av att prata med barn om Frånvarande föräldrar

Barn som bor i ett hem där en eller båda föräldrarna är frånvarande behöver möjlighet att få sina frågor besvarade. Föräldrar kan vara frånvarande för en mängd olika skäl, skilsmässa, dödsfall, militärtjänst, och det är viktigt för barn att känna att de kan förstå varför en förälder är inte där och älskar dem ändå. Oavsett varför en förälder det frånvarande, ett barn bör aldrig göras för att känna skuld över att vilja veta mer. Hålla kommunikationslinjerna öppna om den frånvarande föräldern kommer att hjälpa dig och ditt barn bygga en förtroendefull relation, där ingen ämnet är out of bounds.

Åldersanpassad Conversation

Frågor om en frånvarande förälder kommer från ditt barn på ett sätt som är lämpligt att hennes ålder. Yngre barn kan helt enkelt fråga: "Var är pappa? Var är mamma? "Att ha en åldersanpassad svar som är fri från ilska kommer att låta barnet vet att det är OK att be. Ge ditt barn så mycket information som hon behöver för att vara nöjd förrän nästa fråga kommer upp. Deborah Roth Ledley, Ph.D., föreslår att matcha svaren ett barn behöver hans nivå av oro. Säga saker som: "Mamma och pappa inte klara sig bra och vi bestämde att alla skulle vara lyckligare om vi levt åtskilda" eller "Vissa människor lever med mamma och pappa, och en del lever med bara mamma eller bara pappa." Som barn växa, kommer du att kunna dela mer information som hon ber om det.

Håll Engagera

Om du är frånvarande förälder i ditt barns liv, är en av de viktigaste sakerna du kan göra för honom att stanna inblandade. Oavsett orsaken till din frånvaro, gör tekniken det enkelt att skicka foton till e-post eller prata med ditt barn på telefonen. Så länge din föräldraskap planen möjliggör regelbunden kommunikation, du är fri att samarbeta med ditt barn så ofta som möjligt. Överväga att avsätta en regelbunden tid varje dag eller vecka för att prata. Gör det din "date" med ditt barn och låt inte schemakrockar ingripa. Utnyttja tjänster som gör att du kan prata ansikte mot ansikte med ditt barn via Internet. Uppmuntra ditt barn att skicka dig om sin dag, och och skicka digitala bilder ofta. Skicka överraskning gåvor och kort för att låta honom veta att du tänker på honom.

bekymmer

Om man talar om den frånvarande föräldern i ditt hem är inte tillräckligt för ditt barn, ta ditt barn till en kurator. Det kan bli uppenbart som ditt barn mognar att hon måste dela mer om hennes frånvarande förälder, och hon kan känna sig mer bekväm med att prata med en professionell. Du kan märka förändringar i hennes beteende eller i sina betyg. Hon kan verka upptagen, eller har svårigheter att kommunicera sina känslor. Som barn går igenom övergångar som förändrade skolor eller pubertet, kan kommunikationen bli tillfälligt inaktiverad. Rådgör med ditt barns barnläkare för ytterligare uppföljning.

stödgrupper

Stödgrupper är ett annat sätt att hjälpa barn frånvarande föräldrar känna att de inte är ensamma. Detta gäller särskilt om en eller båda föräldrarna är i militärtjänst, eller om barnet har en förälder som har varit fängslade. Att prata med andra familjer om hur de behandlar frågor, rädsla och oro, och kontakt med andra barn i liknande omständigheter hjälper barn, föräldrar och partners får det stöd och förståelse de behöver. Dela känslor i en säker miljö kan vara ett viktigt sätt att överbrygga kommunikationsgapet du kan ha med ditt barn.

Barnen kan utveckla tvångssyndrom (OCD) lika lätt som vuxna. I själva verket har tvångssyndrom varit kända för att manifestera hos barn så unga som fyra eller fem. Medan tvångssyndrom uppstår oftast hos unga vuxna, är det viktigt att vara medveten om symptomen på OCD, så att du kan avgöra om ditt barn kan ha det. Om du tror att ditt barn kan ha OCD, få en definitiv diagnos från en läkare, sedan prata med henne om tvångssyndrom och vad är betyder för henne.

Instruktioner

1 Prata med ditt barn i en glad, tröstande miljö, så att barnet inte känner överväldigad eller rädd. Sitter utanför på en solig plats eller i ett rum fyllt med barnets favoritleksaker är idealiska platser.

2 Berätta ditt barn att hon inte är den enda personen i världen som lider av OCD och massor av andra barn har det också. Försäkra henne att det inte gör henne galen eller konstig eller annorlunda på något sätt och att det är okej att hon har detta villkor. Berätta för henne har OCD är bara en del av vem hon är, som att ha blå ögon eller brunt hår.

3 Låt ditt barn vet att valet att berätta för sina vänner om hennes tillstånd är hennes och hennes ensamma. Om hennes symptom är uppenbara eller inte, hon inte är skyldig vem som helst att förklara sina handlingar. Men om hon vill förklara sitt tillstånd till sina vänner, är det okej.

4 Säg ditt barn att det finns behandlingsalternativ som finns, till exempel medicinering och kognitiv terapi. Tala om för- och nackdelar med de olika behandlingar med ditt barn och diskutera tillsammans vilka behandlingar hon kan följa.

5 Förbered dig innan samtalet. Läs upp på OCD, dess symptom, behandlingar och prognos, så att du är redo att svara på alla frågor ditt barn kan ha om tillståndet.

Tips

  • Vissa samhällen har stödgrupper för barn med OCD. Dessa grupper är användbara eftersom de tillåter barn att se att andra barn har det också, som går en lång väg mot att göra något barn att må bättre om att ha sjukdomen. Prata med ditt barns läkare eller psykiater för att ta reda på om det finns några stödgrupper i ditt område.
  • Om ditt barn vill, ordna att prata med sin klass om OCD. Detta kan vara en bra idé om ditt barns symptom är uppenbara, så att andra barn kommer att veta ditt barns märkliga beteende är inte något hon kan kontrollera, men att det inte gör henne annorlunda och att det inte är något annat barn kan fånga .
Hur Prata med barnen om Cirkus Djur

Att prata med barn om cirkusdjur kan vara knepigt. När allt kommer omkring, cirkusar verkar som om de skulle vara så mycket kul. Om en klassresa kommer upp eller om det finns flygblad putsade över hela staden tillkännage en kommande cirkus, kan det vara svårt att förklara för ditt barn att inte alla tänker en cirkus är rättvist att djuren. När man talar med dina barn om detta ämne, försök att förbli lugn och neutral, och förklara båda sidor i frågan.

Steg 1

Förklara varför vissa människor som cirkusar med djur. Allt om djur påpekar att vissa människor gillar att se djur gör trick och känner att cirkusens djur kan vara säkrare än de skulle vara i naturen. Vissa cirkusarbetare kan älska sina djur och behandla dem mycket väl, som om djuren var familjen. Vissa människor tror att djuren vill utföra. Vissa tror att se djur i verkliga livet, som på cirkus, lär barnen om djur. För att förklara detta för ditt barn, kan man säga "Ibland är det roligt att se djur göra dumma saker som att spela ett musikinstrument eller hoppa genom en båge. Och en del människor tror att djuren tycker det är roligt också. Kom ihåg att inte alla är överens med detta, och det finns många andra platser att se djur, liksom. "

Steg 2

Diskutera negativa djur som utför på cirkus. I vissa cirkusar, djuren tränas av missbruk eller rädsla. Global djur hävdar att ser djur utföra i cirkusar lär barn att djurplågeri är naturligt och förväntat, vilket inte är vad de flesta föräldrar vill ge sina små. Dessutom kan barnen tycker att djur agerar på ett sätt som de inte skulle utan utbildning. Chansen att se en apa cykla i en miljö utanför cirkusen är mycket tunn, till exempel.

steg 3

Erbjuda andra alternativ för dina barn att se djur. Titta på naturprogram med ditt barn på TV, ta ut böcker om djur från biblioteket, och ta ditt barn att se djur i en annan inställning. Det finns ett brett utbud av böcker om djur, inklusive djur som skulle vara i en cirkus, såsom "National Geographic Animal Encyclopedia" av Lucy Spelman och "My Big Animal Book" av Roger Priddy. Om du har en djurpark i närheten eller en vilda bevara, kan detta vara ett annat sätt att introducera ditt barn till vilda djur i en mer naturlig miljö. För att förklara detta för ditt barn, kan du säga något i stil med "Även om en cirkus kan vara roligt, inte djur inte agera på det sätt du ser dem agera om de inte har fått utbildning, så vi kommer att gå till zoo så att du kan se vad ett lejon eller en björn fungerar som naturligt. "

tips

  • Om ditt barn är död uppsättning på att vilja se en cirkus och du känner starkt att inte stödja en cirkus som använder djur, anser att se en som har inga djur, om du kan hitta en i ditt område. New Pickle Circus, Flying Hög Circus och jorden Circus är alla djur fritt. ASPCA har en lista med cirkusar utan cirkusdjur.

Rådgivning tekniker med barn som utsatts för våldsamma Media


Filmer, tv-program, nyheter och videospel är källor till våldsamma mediebilder. American Academy of BUP konstaterar att barn som tittar våld kommer sannolikt att bli immuna mot bilderna och gradvis mer accepterande av våld. De är också mer benägna att imitera vad de ser, antingen omedelbart eller i framtiden. Vissa barn kan bli traumatiserade av våldsamma bilder som de ser och utvecklar symtom på posttraumatiskt stressyndrom, såsom ångest, återupplever / revisualizing händelsen och mardrömmar.

Uppmuntra begränsad exponering för våldsamma Media

Föräldrar bör begränsa eller eliminera exponering för våld på film, TV eller videospel. De flesta media idag kommer med en rating, och videospel, TV och filmer är klassade för lämpliga tittare. Låt inte barn att titta på en show eller spela ett spel som inte är lämpliga för deras ålder, även om föräldern anser att ett visst barn kan "hantera det." Kvällsnyheterna har ofta grafiska bilder av krig eller annat våld. Om möjligt, vänta tills barnen är i sängen och titta på sena nyhetssändningar. Om detta inte är realistiskt, gör barn lämna rummet när nyheterna är på.

Hur prata med barn

Föräldrar ofta inte vet hur man ska hantera våld ett barn kan se. Lär föräldrar att om ett barn gör se våld på TV eller på ett spel, prata med dem om det. Fråga barnet vad han tänker och känner om vad han såg. Validera sina känslor genom att säga "Ja, det var verkligen skrämmande" eller "du tycker att det är ganska coolt när någon blir skjuten på ditt spel." Diskutera situationen kring den, till exempel vad som ibland händer under krig eller varför spel och filmer är inte riktiga. Detta kan vara en möjlighet att diskutera döden också. Förutsätt inte att ett barn förstår döden och att människor inte vakna när de dör. I själva verket, inte anta ett barn vet någonting. Ofta har missuppfattningar om livet som föräldrar inte ens inser. Diskutera också några farhågor ett barn kan ha som oroande att någon kan bryta sig in i deras hus eller att någon de älskar kan dödas.

Använd kognitiv beteendeterapi

Fråga barnet vad han uttryckligen har sett som var våldsam. Om det har funnits många vålds sett, fråga om de mest våldsamma eller något som sticker ut i sitt sinne. Har honom beskriva denna scen. Fråga honom vad han tänker och känner medan du tittar på den här scenen. Ta reda på om de tankar och känslor är korrekta eller rationella. Adress irrationella tankar och känslor. Till exempel kan rådgivaren säga: "Så du tror att döda någon är en riktigt cool sak att göra?" eller "Så alla har någon bryta sig in i deras hus och döda sin familj?"

Använda Rational Emotive Therapy

Våld ofta glamoriseras i media, och många filmer och spel inte ta itu med straff för våldsbrott. Utmana dessa tankar. Adress straffet för våldsbrott. Kanske hänvisar till tidningsartiklar om personer som döms för våldsbrott eller statistik fängelse. Om ett barn är persistent i hans tänkande som våldsamma brottslingar komma undan med sina brott, eller att han kunde komma undan med ett våldsbrott själv, utmana detta tänkande. Till exempel "har du någonsin fått i trubbel för något?" Naturligtvis barnet kommer att säga ja. Svara med "Så om du fick fångas och i trubbel för att slå din bror och var jordad i en vecka, vad skulle hända om du sköt någon?" Om det är lämpligt, relatera våldsbrott till barnets religiösa övertygelser.

Fem sätt att lära sig att tala med barn om händelser


Vårt samhälle utsätter barn till sevärdheter och ljud som de är för unga för att till fullo förstå. Vare sig de är sexualiserade musikvideor eller våldsamma filmer, barn tolkar dessa mediebilder på sitt eget sätt. Oftare än inte, är barn också tvingas uppleva traumatiska händelser de ser på nyheterna eller gå igenom i verkliga livet. Att prata med barn om dessa händelser är inte en lätt uppgift, eftersom de kanske tror dessa tragedier kommer att bli en del av deras dagliga liv. Därför måste du öva extrem försiktighet och sunt förnuft när du gör det.

begränsad information

Berätta för dina yngre barn begränsad information om händelsen. Till exempel, om deras morfar bara har gått bort i cancer, berätta för dem att morfar har gått vidare till en bättre plats. Lämna ut någon information om cancer eftersom det kan få dem att tro att de kommer att drabbas av sjukdomen. Berätta för dem bara så mycket som de behöver veta för tillfället. Tala om vad som egentligen hände när de blir äldre och mer kapabla att förstå dessa händelser. Psykologer kallar detta "otvetydiga information", som syftar till att svara på barnets frågor om tragiska händelser utan att gå in explicit detalj.

program

Ge dina barn med tidningar och tidskrifter som är gjorda för deras ålder. Sök efter ett barns version av en värld nyhetstidning och prenumerera på den. Dessa tidskrifter konfrontera tragiska katastrofer och andra händelser på ett sätt som barn lätt kan förstå. Läs dessa objekt med dina barn och föra diskussioner om vad du har läst. Detta ger dem en mindre sensationell alternativ till vanliga tidningar.

Sammanhang

Kontextualisera händelsen för dina barn. Om dina barn kommer till dig med frågor om en tragisk händelse de såg på nyheterna, anslut den till en större tema. Snacka om att övervinna svårigheter om de ber om en jordbävning som nyligen hände i ett utvecklingsland. Berätta för dem om hur drabbade människor går samman för att rensa spillror i jordbävningens efterdyningar eller hur Röda korset arbetar hårt för att säkerställa att de har ren mat och tak över huvudet. Tala om hur deras styrka skiner igenom i att försöka gånger. Detta hjälper till att omvandla en olycklig nyhet till en positiv diskussion om människans förmåga att hantera tragedin.

Kommunikation

Tala om aktuella händelser med ditt barn ofta. Fråga dem vad de tycker om händelserna och varför de tror att dessa händelser inträffar. Detta tvingar barn att tänka på de händelser och analysera orsakerna till dem, hjälpa dem att förstå bättre.

äldre barn

Håll mer informativa diskussioner med dina äldre barn, helst sådana i deras tidigt att mitten av tonåren. Äldre barn är mer benägna att vara skeptisk till nyheter, väljer att dölja sina farhågor om dem i stället för att dela. Uppmuntra ditt barn att tala öppet om sin rädsla. Var så sanningsenlig om händelserna som möjligt eftersom du inte behöver hålla tillbaka på grund av sin ålder. Låt dem veta att du är där för dem att prata med när som helst om vad som helst.

Att prata om kommunikation förtjänster med barn

Din dagliga exempel är förmodligen kommer att vara viktigare än ett kort föredrag om kommunikation dygder med barn. Du kan dock förklara att det är alltid bättre att använda väl valda ord för att lösa ett problem, och att du måste följa människors handlingar och deras svar på dina ord, liksom. Betona att lyssna är en viktig del av kommunikationen, och föregå med gott exempel.

Observation och Armerings Skills

"Tommy inte lyssnar på mina ord!" Tre-åriga Sarah blängde på sin yngre kusin, som hade tröttnat på att spela Make Believe och gått iväg för att spela med en uppsättning av block och lastbilar. Sarahs klagomål verkade humoristiska till de vuxna omkring henne, men hon följde en språkmodell som används vid hennes dagis, där barnen uppmuntras att använda ord istället för surra ut med sina händer eller fötter. Sarahs mamma berömde henne för att använda hennes ord, och förklarade att kanske Tommy var trött på att spela skolbuss. Således hon samtidigt lugnade Sarah att hon beter sig korrekt när inte straffa Tommy för att helt enkelt byta till en annan aktivitet.

Att prata om kommunikation

Förklara för barnet att kommunikation är ett sätt att arbeta ut hur man gör saker och ett sätt att stoppa problem innan de börjar. Du kan också förklara att ibland människor inte alltid förstår innebörden av orden den andra personen använder, och som ibland - som Tommy - de väljer helt enkelt att inte lyssna. Påminna henne om att kommunikation är inte bara om att prata - det handlar också om att lyssna och observera hur människor beter sig. I Saras fall pekade mamman för henne att Tommy inte har så många ord som hon gjorde, och att han hade använt sina handlingar för att visa att han var genom att spela.

genom att använda Exempel

Förklara för barnet att det finns många problem som kan lösas genom att prata igenom saker och ting i förväg. Diskutera exempel på tillfällen då en av er fick inför ett problem genom att be om tillstånd eller genom att förklara vad som pågick i en situation innan det kom ut från handen. Lyssna på hennes exempel och hennes förklaringar allvar. Även om barn i åldrarna 7 och 12 brukar anses vara i Piagets betong operativa fasen, och är mer fokuserade på konkreta saker än på abstrakta, kan de komma upp med några mycket logiska insikter beteende. Detta är särskilt sant när exemplen gäller saker som de gör och möter varje dag.

Modellering God kommunikation

Kommunikation är ett av de områden där ditt barn kommer ihåg vad du gjorde långt efter att de har glömt vad du sa. God kommunikation börjar med att lyssna. När du lyssnar på ditt barn, visar att vad hon säger är viktigt för dig. Ge henne återkoppling låter henne veta att du hört hennes budskap och förstått den. Svara på hennes frågor och samtal på allvar, även om det inte verkar viktigt för dig. Ge henne ärliga svar. Om hon vill veta något som du inte kan berätta för henne, helt enkelt säga att du kan inte diskutera det med henne.

Att prata med föräldrar om deras barn & # 039; s Bad Behavior

När ett annat barn agerar upp - särskilt när barnet påverkas - är det svårt att veta vad man ska göra. Föräldrar är lojala mot sina barn, vilket innebär att du ta upp en annan barns dåliga beteende kan starta ett fullskaligt förälder krig. Om en annan barns dåliga beteende påverkar dig eller ditt barn, är det bäst att ta en delikat hållning och kom ihåg att vad du säger kan få negativa återverkningar.

tala Enskilt

Om du har en klagomål till luft om en annan barns dåliga beteende, gör det privat. Berättar en förälder framför andra föräldrar eller hennes barn att du har ett problem kan sätta den andra föräldern omedelbart på defensiven. Det kan också vara pinsamt. Vänta tills hon är ensam eller överväga att ge henne ett telefonsamtal när du kan prata med henne utan publik.

Håll det ljus

För det första brottet, hålla en ljus ton. Det finns ingen anledning att vara arg eller konfronterande när du helt enkelt ge den andra föräldern en head up om sitt barns beteende. Chansen är att hon inte visste hennes barn betedde dåligt. Helt enkelt säga, "Hej, jag ville bara låta dig veta vad som pågick" och beskriva vad som hände. På så sätt går samtalet inte låter anklagande, men bara informativa.

Ta ansvar

Ett barn inte alltid agerar utan provokation. I stället för att anklaga det andra barnet av dåligt beteende, ta del av skulden för att skapa solidaritet mellan dig och den andra föräldern. Om du fångat hennes barn smädar er, prova något i stil med "Hej, Johnny och Billy spelade lite grov i dag. Jag är säker på att Johnny var en del av problemet, men som en head up använde Billy något olämpligt språk." Axla en del av skulden visar du är villig att ta rap för en del av problemet istället för att bara pekar fingrar.

Håll dig till fakta

När du har din mama- eller papa-bear locket på, är det svårt att undvika de känslor som kommer tillsammans med att berätta en annan förälder om sitt barns beteende. Men det är viktigt att helt enkelt hålla oss till fakta. Lugnt säga den andra föräldern vad som hände utan utsmyckning eller kommentarer på din sida. Det kommer att vara upp till henne hur hon reagerar, så ditt jobb är att helt enkelt ge informationen.

avsluta Positivt

En av de bästa sätten att lappa ihop en besvärlig konversation är att avsluta det på ett positivt sätt. Ge den andra föräldern en komplimang om hennes barn eller beröm om hur hon hanterar saker. ". Billy älskar att spela med Johnny, så jag är säker på att det är bara ett missförstånd Vi tror att han är en mycket roligt," eller "Jag älskade hur du hanterade Billy när han agerade i parken - Jag önskar jag kunde vara som den där!" finns sätt att avsluta samtal på en hög. Sådana uttalanden kan hjälpa till att lindra en del av förlägenhet den andra föräldern utan tvekan känns.

Gör din del

Slutligen gör din del för att avhjälpa situationen. Du kan inte styra en annan persons barn, men du kan disciplinera ditt eget barn om han eller hon hade en del i bråket. Prata med ditt barn om händelsen och hur man undviker liknande situationer i framtiden. Om dåligt beteende från det andra barnet fortsätter komma med ett alternativ, som en lek daterar på neutral mark med sin förälder närvarande eller prata med en skolmyndighet.